myosit hund

Hur man behandlar hund Myosit


Canine myosit är en autoimmun sjukdom som orsakar smärtsam svullnad i drabbade musklerna. Hundar som får behandling för hund myosit tidigt i sjukdomen har oftast en snabb och fullständig återhämtning, enligt Michigan veterinär specialister. De mediciner som traditionellt används för att behandla myosit är mycket kraftfulla och kan göra din hund mottaglig för andra sjukdomar, även om det tar för en kort tid. Genom att ta ett helhetsgrepp, kan du hjälpa din hund slutföra de nödvändiga konventionell behandling, bekämpa biverkningar och förblir i övrigt friska.

Instruktioner

1 Din veterinär kan rekommendera du behandlar din hund med orala steroider för fyra till sex månader med en gradvis avsmalnande dos. Dessa kommer att undertrycka din hunds immunförsvar och är vanligtvis kortikosteroider såsom prednison. Högdossteroider kommer att hålla din hunds immunförsvar från att angripa sig tillfälligt och låta din hunds kropp att läka.

2 Andra immunsuppressiva läkemedel såsom azatioprin kan användas i kombination med steroidbehandling. Målet med denna kraftfulla kombination av läkemedel är att få din hund tillbaka till det normala på kort sikt, enligt Davies veterinär specialister.

3 Bolster din hunds immunförsvar med en näringsriktig kost så att det inte blir öppen för urin, andnings- eller andra infektioner samtidigt som genomgår steroid och immunsuppressiva terapier. Överväga att mata din hund ett hem förberedd diet av naturliga, hela livsmedel. Donna Krueger, DVM och bidrar till dogchannel.com, erkänner att en hel-kost kan vara till nytta för hundar, under förutsättning att det är näringsrik och balanserad.

4 Rådgör med din veterinär om att lägga till tillägg till din hunds diet för att ytterligare öka dess immunförsvar och hjälpa till att motverka de negativa effekterna av steroidbehandling. Som exempel kan nämnas överföringsfaktor, en produkt som innehåller antikroppar och enzymer för att stärka immunsystemet, Ferrofood, en bra källa till järn för att hjälpa din hunds kropp skapa nya röda blodkroppar, och Canine lever Support, att hjälpa till med leverfunktionen.

5 Uppmuntra din hund att tugga på mjuka leksaker som en form av sjukgymnastik om dess tuggmusklerna påverkas rekommenderar Wendy C. Brooks, DVM och Utbildningschef för veterinarypartner.com.

6 Justera noga med att hundens förmåga. Till exempel, om din hund käken blir drabbats hårt av myosit, mata den mjuk mat och använda en matningsslang, om det behövs.

7 Håll hunden låg dos steroider för att behandla kronisk myosit, som rekommenderas av din veterinär.

Tips

  • Tala om för din veterinär om din hund upplever biverkningar så att han kan justera dosen av de mediciner, om så erfordras. Var medveten om att steroider och andra immunsuppressiva behandlingar kan öka din hunds törst, urinering, aptit eller få den att lida av magbesvär.
  • Följ rekommendationerna från din veterinär. Steroider och immunsuppressiva är receptbelagda.
  • Om du avbryter steroidbehandling för tidigt, kan din hund ha en ökad risk för återfall, enligt veterinarypartner.com.
  • Tvinga aldrig din hund käke öppna om det har tugg myosit, varnar veterinarypartner.com.
  • Vissa hundar kan behöva livslång behandling och mediciner kanske inte fungerar i alla fall.

Eosiniphilic Myosit hos hundar


Eosinofil myosit (tugg myosit) är ett tillstånd som orsakar tuggmusklerna i hundens mun att bli inflammerad och irriterad. Inflammerade muskler hindra en hund från att öppna sin mun för att tugga eller byxa. Sjukdomen är hanterbart med någon livskvalitet modifiering. Hundar som svarar positivt på läkemedelsbehandling kan återfå hela sortimentet rörelse i käken.

Om tuggmusklerna

Tuggmusklerna är belägna på den sida av hundens ansikte. Deras primära funktion är att hjälpa hunden i att öppna och stänga sin mun för tuggning. Muskelfibrer som kallas 2M stöder muskel funktion. Maticatory myosit (MM) Sjukdomen orsakas när hunden immunförsvar börjar angripa 2M muskler fibrer hämmar deras funktion. Den exakta orsaken varför detta sker är okänd.

patientkarakteristika

Enligt Mar Vista Animal Medical Center, en veterinärpraktik i Los Angeles, Kalifornien, den genomsnittliga åldern för hundar med eosinofil myosit är 3. Villkoret är oftare återfinns i tyska herdar, Labrador retriever, DobermanPinschers och vissa spaniel raser.

symptom

Tidigt stadium symptom på hundar med eosinofila myosit inkluderar svullna tuggmusklerna. Dess ögon kan bukta när musklerna bakom ögat sväller också. Hunden får köra en feber, och lymfknutor kan förstoras. Eftersom villkoret når mer avancerade stadier, skärper hundens käke, vilket gör det nästan omöjligt för honom att öppna sin mun. Det är vanligtvis inte till denna punkt att hundens ägare märker problemet.

Diagnos

Veterinären kommer att undersöka hundens mun för att säkerställa en trasig tand eller ur led käken är inte orsaken till symtomen. I mer-svåra fall kan en narkos krävas för att söva hunden så att veterinären kan öppna sin mun. En diagnos av eosinofil myosit är möjligt med ett blodprov för att påvisa förekomsten av 2M antikroppar som veterinären skickar till ett laboratorium för utvärdering. Veterinären kan göra en biopsi av muskeln för att kontrollera eventuell ärrbildning som kan påverka behandlingen.

Behandling

Veterinären kommer att ge hunden höga doser av anti-inflammatorisk medicin för att lindra svullnad och blockera hans immunförsvar från att attackera hans 2M muskelfibrer. Prednison, dexametason och azatioprin är tre receptbelagda läkemedel en veterinär kan ordinera. När hundens käke öppnas normalt, vanligtvis inom två veckor, rekommenderar Michigan veterinärmedicinska specialister skära ned dosen gradvis under de kommande fyra till sex månader. Regelbundna blodprover kan behövas för att övervaka effekterna av läkemedel på hundens kropp. Urinvägsinfektioner orsakade av mediciner är möjliga.

Eosinofila myosit påverkar endast tuggmusklerna. Inga andra muskler påverkas av sjukdomen. Dessutom, när sjukdomen diagnostiseras i ett tidigt skede, är prognosen god. Fullständig och partiell rörelseomfång i käken är möjlig.

En hund muskelsystemet är en av de största kroppsstrukturer. Vävnader som bygger upp muskelsystemet underlättar rörelse, inklusive frivilliga funktioner såsom promenader och tugga, liksom ofrivilliga rörelser såsom andning och hjärtfunktion.

Fungera

En hund muskelsystemet tjänar många funktioner. Den primära funktionen av en hunds muskelsystemet är att flytta olika delar av kroppen. Muskler stabilisera också leder för att hålla dem som arbetar under tryck.

typer

De två vanligaste typerna av muskler är frivillig och ofrivillig. Viljestyrda muskler styrs av tanken, medan ofrivilliga muskler styrs av det centrala nervsystemet.
Dessa muskler är sammansatta av tre typer av vävnader.

Musklerna är interna, ofrivilliga muskler som omger artärerna, urinblåsan och tarmarna.
Hjärtmuskler är ofrivilliga muskler i hjärtat.
Skelettmuskler är frivilliga och typiskt fäster vid skelettet. Skelettmuskler i hunden är involverade i vandring, tugga, och svansen viftar.

Strukturera

Muskler består av många celler som hålls samman av bindväv. Varje muskelfiber får nervimpulser från det centrala nervsystemet, som omvandlas till mekanisk energi genom muskeln, vilket leder till muskelsammandragning och rörelse.

Sjukdomar i muskelsystemet

Hundar är mottagliga för tre huvudtyper av muskelsjukdomar. Medfödda sjukdomar är de i vilka en muskel misslyckas. Dessa sjukdomar är oftast ärftlig och är vanligare hos renrasiga hundar. Exempel på medfödda sjukdomar inkluderar muskeldystrofi, muskelfiberbrist, familjär reflex myclonus och medfödd myotoni.
En annan klass av muskel sjukdom är inflammatoriska sjukdomar. Inflammatoriska sjukdomar orsaka inflammation i en eller flera muscles.vExamples av inflammatoriska störningar inkluderar polymyosit, eosinofil myosit och myosit orsakas av infektion.

Neoplasi eller tumörer, sällan förekommer hos hundar. Sekundära tumörer från närliggande ben eller organ invadera ibland muskelvävnad och hämmar muskelfunktion.

Utvärdera muskelfunktion

Det finns fyra vanliga sätt att utvärdera muskelfunktion hos hundar.

Serummuskelenzymtest mäta mängden muskel enzym som frigörs i blodet när musklerna skadas.
Elektromyografi eller EMG, är ett test som utvärderar de elektriska egenskaperna hos skelettmuskulaturen.
En muskel biopsi är avlägsnandet av muskelvävnad för undersökning i mikroskop. Undersökning av muskelvävnad kan detektera inflammation eller infektion och avgöra om en tumör är elakartad eller godartad.
Röntgen, eller röntgen, används ibland vid diagnostisering av muskelproblem. Även om röntgenstrålar inte avslöja mycket om musklerna själva, kan de upptäcker problem i omgivande skelettdelar.

Tugg Myosit hos hundar


Tugg myosit kan också kallas tuggmuskel myosit (MMM) eller tugg myosit. Historiskt sett har sjukdomen även kallats eosinofil myosit eller atrofisk myosit. Tugg myosit är en autoimmun sjukdom som påverkar musklerna som tillåter en hund att tugga. Utan tidig och aggressiv behandling kan sjukdomen orsaka irreversibel käken dysfunktion.

tugg Muskler

Tuggmotstånd är ett annat ord för att tugga. När en hund tuggar, använder han flera muskelgrupper i tinningarna och käke. Den största muskel i hans käke kallas tuggmuskel. Andra muskler som är inblandade i tugg inkludera temporalis muskler, de mediala och laterala pterygoid muskler och den rostrala digastricus muskeln. Alla dessa muskler kan bli inflammerad och smärtsam när en hund har tugg myosit.

autoimmun sjukdom

"Myosit" betyder "muskelinflammation." Normal inflammation uppstår när vita blodkroppar angriper skadliga främmande ämnen såsom bakterier och virus. Men ibland immunförsvaret behandlar felaktigt frisk vävnad som om det vore ett hot, som orsakar inflammation i den friska vävnaden. Detta kallas en autoimmun sjukdom.

Den jämförande neuromuskulära Laboratory rapport om tuggmuskel myosit förklarar att en hunds tuggmusklerna innehåller särskilda molekylära strukturer som kallas typ 2M muskelfibrer. Om en hund har tugg myosit, angriper immunförsvaret friska 2M muskelfibrer. Dessa attacker förstöra fibrerna och orsaka svullnad, smärta, atrofi och ärrbildning av tuggmusklerna

Symtom på tugg Myosit

En hund med tugg myosit kommer att ha problem tugga. Käken och sidorna av huvudet kan svullna och smärtsamma vid beröring. I avancerade fall hunden kan inte öppna sin käke (trismus). Mar Vista Animal Medical Center rekommenderar att du använder ett blodtest som söker efter 2M antikroppar för att bekräfta en diagnos av tugg myosit.

Hundar at Risk

Enligt Mar Vista Animal Medical Center, kan tugg myosit uppstå i någon hundras, men verkar vara mer utbrett i stora raser som tyska herdar, Labrador retriever, golden retrievers, Cavalier King Charles Spaniel och Doberman Pinschers. Sjukdomen tycks också rikta yngre hundar, med tre år är den genomsnittliga debutåldern.

Behandling för tugg Myosit

Enligt en ägare informationsblad publiceras av Michigan Veterinär Specialister, hundar med tugg myosit behandlas med höga doser av kortikosteroider som prednison eller dexametason. Mycket höga doser av dessa läkemedel kommer att undertrycka immunsystemet och stoppa skadliga angrepp på tuggmusklerna. När käkfunktion har återgått till det normala, är läkemedelsdos avtog under en period av fyra till sex månader. I vissa fall, är en låg dos av läkemedlet fortsätta på obestämd tid för att förhindra återfall av sjukdomen.

Temporomandibular Myosit hos hundar


Temporomandibular myosit, även känd som tugg myosit, är ett tillstånd som främst drabbar musklerna i temporomandibular, eller käkled. Enligt Hungarovet, en plats för ungerska veterinärer, är detta tillstånd den näst vanligaste neuromuskulära problem hos hundar. Det påverkar både stora och små hundar, och är bäst behandlas tidigt i sin utveckling. Om den tillåts fortskrida obehandlat, kan detta villkor orsaka allvarlig skada på käkmusklerna.

berörda djur

Enligt Michigan veterinär Specialists hemsida, tyska herdar, retrievers och andra stora raser är mest benägna att utveckla temporomandibular myosit. DobermanPinschers kan också få det. Sjukdomen drabbar män och kvinnor ungefär lika, och är vanligast hos unga till medelålders djur. Sjukdomen förekommer i både kroniska och akuta former, vilket kan göra det svårare för ägarna att säga att deras hund har detta problem.

symptom

Tugg myosit orsakar svullnad i musklerna i ansiktet och pannan. Hundar har smärta och svårt att öppna munnen, och kan vara ovilliga att äta. Vissa kommer att äta, men skruva deras mat i stället för att tugga. Ögonen kan bukta, på grund av trycket i musklerna runt dem, och den tredje ögonlocket kan sticka ut. Hundar kan ha feber och dregla drivet. Med tiden kommer inflammationen orsakar muskelvävnaden att ärr, vilket skapar en nedsänkt utseende runt kinderna och käken och längs toppen av huvudet.

Diagnos

Veterinärer diagnostisera detta tillstånd baserad på kliniska tecken, men måste vidta åtgärder för att se till att problemet är inte en annan, liknande sjukdom. Detta kan innebära en elektromyografi (EMG) och blodprover. Definitiv diagnos kräver en muskelbiopsi. Veterinären bör kontrollera hundens sjukdomshistoria, kreatinkinas i blodet och utföra en röntgen eller datortomografi av skallen och tänderna. Det kanske inte är möjligt att öppna hundens käkar medan den är under narkos-detta är ett vanligt tecken på tugg myosit.

Behandling

Behandling av tugg myosit kräver doser av immunosuppressiva steroider, som förhindrar hundens kropp från att angripa sina egna käkmusklerna. I vissa fall, för att ytterligare läkemedel hämma immunsystemet kan behövas. Under de första månaderna av behandlingen, kommer hunden behöver en undersökning var tre till fyra veckor för att se behandlingen fungerar. Hundar kan kräva mjuk mat eller en matningsslang för att säkerställa rätt kost, och bör inte ha hårda tuggleksaker.

expert Insight

Enligt Hungarovet, hundens immunförsvar angriper bara tuggmusklerna eftersom de innehåller en speciell typ av muskelvävnad. Denna vävnad, som kallas typ 2M muskelfiber, förekommer ingen annanstans i kroppen, och serveras med en unik typ av nervgren. För närvarande vet veterinärer inte vet vad som orsakar immunsystemet att angripa denna speciella typ av muskler.

Muskel Myosit hos hundar


Muscle myosit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar din hunds tuggmusklerna. Det påverkar alla raser, men det är vanligast i retrievers, tyska herdar, DobermanPinschers och unga till medelålders hundar. Med rätt behandling och uppföljande vård, kan din hund helt återhämta sig från muskel myosit.

Beskrivning

Din hunds kind och huvudet muskler är tillverkade av en fiber som inte finns i några andra muskler. När immunsystemet skapar antikroppar som förstör dessa muskelfibrer, inflammation och celldöd uppstå med uppkomsten av muskel myosit.

typer

Det finns två former av muskel myosit, akut och kronisk. Den akuta formen utvecklas snabbt och svarar snabbt på behandlingen. Den kroniska formen är vanligare, och det tenderar att dröja längre och återkommer efter behandling.

symptom

Din hund kanske inte kan öppna munnen normalt. Han kan ha insjunkna ögon och huvudet kan se spetsiga och skalle-liknande. Andra symtom är trötthet, huvudet smärta, överdriven salivavsöndring och oförmåga att tugga eller äta.

Behandling

Fokus för muskel myosit behandlingar är dämpa immunförsvaret. Höga doser av kortikosteroider såsom prednison är den viktigaste behandlingsmetoden. De flesta hundar förbättras snabbt efter att ha fått steroider. Om din hund inte svarar på steroidbehandling, sedan andra immunhämmande läkemedel som används. Om din hund inte förbättras snabbt, är matningssonden för att säkerställa att han får näring.

Återhämtning

Efter behandlingen kommer din hund behöver planerad veterinärvård, och särskild vård i hemmet. Immunhämmande läkemedel kan orsaka sekundär infektion, så håll utkik efter symtom som hosta, snuva, blodig urin och kliande hud. Administrera någon föreskriven medicin, enligt din veterinär instruktioner. Plötsligt avveckling steroider kan göra din hund sjuk. Följaktligen kommer din veterinär att bedöma behandling framgång och gradvis minska steroider som din hund förbättras.

Canine Myosit Behandling


Myosit är inflammation och försämring av skelettmuskelvävnad. Inflammationen kan påverka bara en muskel eller det kan påverka en grupp av muskler. Hundar kan påverkas av flera olika typer av myosit. De kräver alla veterinärbehandling. Varje typ kräver en annan typ av behandling.

typer

Enligt den nionde upplagan av "The Merck Veterinary Manua, l" kan hundar drabbas av tre vanliga typer av myosit: myosit ossificans, polymyosit och tugg myosit. Tugg myosit är också känd som eosinofil myosit. Varje typ påverkar olika muskel- och vävnadsgrupper i hundens kropp. De myosit ossificans påverkar musklerna och vävnaderna runt höftleder. Polymyosit påverkar hela muskelsystemet. Tugg myosit påverkar musklerna är involverade i tugga. Andra typer av myosit varje har sin egen unika namn.

Myosit har ingen känd orsak. Det är ofta ett symptom på andra sjukdomar.

Identifiering

Beroende på de drabbade områdena, kommer identifierings symptomen varierar. För myosit ossificans är symptom tagande smärta runt höften och den gradvisa förlusten av hip rörelse som tillståndet förvärras. För polymyosit, symtom en stel gång, muskelsmärta, letargi, och muskelatrofi. För tugg myosit, symtom svullna käkmusklerna, svårt att öppna käken och anorexi för kroniska fall.

En veterinär måste korrekt diagnostisera vilken typ av myosit innan någon behandling görs. Veterinären får använda elektromyografi för att bestämma placeringen av påverkade musklerna. Han kan också utföra en muskelbiopsi för att bestämma stadiet av muskelförsämring.

Behandling

Behandling av olika typer av myosit kan skilja sig åt. Orala kortikosteroider är den vanligaste formen av läkemedel för behandling av polymyosit och tugg myosit. En veterinär kan dock föreskriva andra immunsuppressiva medel för behandling av polymyosit. Kirurgisk resektion är den enda behandling som finns tillgänglig för myosit ossificans.

Resultat efter behandling är bra för alla tre typerna. Men återfall inträffar typiskt för polymyosit och tugg myosit. Om återfall inträffar ofta, kan fullständig återhämtning inte vara möjlig.

orsaker

Även om det finns ingen känd orsak till myosit, kan andra sjukdomar producera myosit som ett symptom. "The Merck Veterinary Manual" nämner en länk mellan myosit ossificans och von Willebrands sjukdom, en blödningssjukdom. Vad bra, kan polymyosit kopplas med megaesophagus och immunmedierade sjukdomar. Tugg myosit har inte satts i samband med en viss sjukdom, men tester visar hundens autoantikroppar som angriper muskelvävnad i käken.

överväganden

Om du får kortikosteroider för hundens behandling inte utsätta hunden för andra sjuka hundar. Din hunds immunförsvar kommer att undertryckas under behandling och kommer inte att kunna avvärja sjukdom samt tidigare.

Myosit kan vara ett symptom på ett underliggande problem. Om den lämnas att utvecklas, kan det bli ödesdigert.

Masticular Myosit hos hundar


Masticular myosit, även känd som tuggmuskel myosit, kan påverka din hunds käkar, vilket gör det svårt för den att öppna sin mun. På grund av dess försvagande effekter, är det viktigt att känna till symtomen och söka medicinsk hjälp omedelbart för ett positivt resultat.

Identifiering

Masticular myosit orsakar en hunds immunförsvar att börja kämpa mot fibrerna i muskler som behövs för att tugga.

symptom

Tecknar din hund har masticular myosit är svullna muskler i ansiktet och pannan, undvikande av att äta och tugga, smärta öppna munnen, ökad dreglar, mindre huvud muskler, utstående ögon, problem med hundens tredje ögonlocket och feber.

diagnostiska förfaranden

En veterinär kommer att analysera flera tester, bland annat blodvärden, muskelbiopsier, skalle och dentala röntgen och datortomografi.

behandlingar

En veterinär kommer att ordinera immunsuppressiva läkemedel som används för att stoppa hundens immunförsvar från att angripa musklerna.

Försiktighetsåtgärder och vård

Det kommer att vara viktigt att din hund får rätt doser av läkemedel. På grund av ömhet när den äter, kan en mjuk diet krävas. Om detta inte är möjligt, kan en matningsslang vara nödvändig.

Prognos

Om behandlingen inleds när villkoret först börjar, kommer det att bli mer framgångsrika och din hund kan göra en fullständig återhämtning. Att hitta rätt läkemedel och doser är nyckeln till återhämtning, och det kan ta lite tid.

Vad är orsakerna till Canine Myosit?


Canine myosit är ett tillstånd som skadar muskler genom inflammation. De flesta hundar med myosit utvecklar symptom snabbt, och symptomen kan utvecklas snabbt. De vanligaste tecknen på hund myosit inkluderar muskelsmärta, svaghet, svårigheter att svälja, stel promenader och muskel svullnad eller krymper. Om din hund uppvisar något av dessa symptom, kontrollera med en veterinär så snart som möjligt att diagnostisera och behandla ditt husdjur.

Infektion

En infektion i hundens muskler kan leda till myosit. Infektionen kan bero på en parasit eller ett virus. Toxoplasma, Neospora och hepatozoon är några av de vanligaste parasiter som kan infektera musklerna och orsaka canine myosit. Även sällsynta, hundar förvärva typiskt Toxoplasma parasiter från kontakt med katt avföring eller rått kött. Neospora parasiter överförs genom förorenad mat och kött. Hundar brukar förvärva hepatozoon parasiter genom fästingar.

immunreaktion

En onormal immunreaktion kan orsaka myosit hos hundar. En hund immunförsvar kan plötsligt bli överaktiv och börja attackera enskilda muskler eller muskelgrupper, vilket leder till myosit. Denna typ av myosit är vanligt i tugg (tugg) muskler. Veterinära experter är osäker på vad som orsakar immunsystemet att bli överaktiv.

cancer

Canine myosit inträffar ofta precis före eller efter en hund diagnostiseras med cancer. Den muskelinflammation som orsakar myosit kan förvandlas till cancer eller cancer kan utlösa en inflammatorisk reaktion i muskeln. Myosit fall orsakade av cancer är ofta svåra att behandla eftersom de typiska immunsuppressiva läkemedel som används för att behandla tillståndet kan orsaka oönskade biverkningar hos hundar som genomgår cancerbehandling. De flesta veterinärer föredrar att behandla cancern snarare än myosit att ta itu med de mest akuta problemet först.

canine Myosit


Myosit är inte mycket vanligt; Det är dock något som din veterinär och du bör vara medveten om. Större hundar är mer benägna att tugg myosit, men någon ras kan utveckla en form av myosit, som helt enkelt hänvisar till inflammation i en grupp av muskler.

myosit

Myosit är den medicinska termen betyder muskelinflammation. Denna inflammation kan påverka endast en muskel, eller det kan påverka grupper av muskler. Muskelgrupper som min påverkas inkluderar ögonglob muskler och tuggmusklerna.

orsaker

Myosit kan orsakas av cancer, eftersom inflammationen kan eventuellt utvecklas till cancer; en viral eller parasitinfektion kan också orsaka myosit. Ett onormalt immunreaktion som riktas mot muskler kan också orsaka myosit, även om, enligt Vet Specialister, ingen förstår varför immunsystemet plötsligt angriper musklerna.

symptom

Symtom på myosit inkluderar svaghet, oförmågan att utöva normalt och smärta i musklerna. Om hunden lider av tugg (tugg) myosit, kan det ha svårigheter att röra käken eller plocka upp mat, och så småningom hunden inte kommer att kunna öppna sin mun alls. Hunden kan också ha en svullen huvud som visas större än normalt. Om myosit påverkar musklerna runt ögonen, kan hundens ögon tycks sticka ut, tillsammans med svullnad runt ögonen och synnedsättning.

Vissa hundraser, såsom Shetland får hundar och hundar australiensiskt nötkreatur, kan också utveckla skador i huden tillsammans med muskelstelhet.

Tuggmuskel- Myosit

Inflammation i tuggmusklerna kan uppstå i många raser av stora hundar; dock vissa raser är mer mottagliga för att utveckla detta problem än andra. Några av dessa inkluderar DobermanPinschers, tyska herdar, alla retriever raser, kinesiska sharpeis och gamla engelska får hundar. Detta villkor påverkar de viktigaste muskler som används för att tugga och mala maten innan förtäring, enligt Curio italiensk vinthund.

Behandling

Behandling av myosit innefattar att administrera läkemedel att bromsa eller slappna immunsystemet, inklusive höga doser av steroider såsom prednison. Andra läkemedel alternativ inkluderar cyklosporin, azatioprin eller cytarbine, och dessa kan användas tillsammans med steroider. När myosit är under kontroll, bör läkemedlen minskas långsamt, annars inflammationen kan återvända. I de fall där hunden är med hög risk för återfall kan varannan dag av medicinering behövas för de återstående åren av hundens liv. I ett fall där en infektion som orsakar inflammation, kommer infektionen att behöva behandlas först. Kirurgi kan behövas för att återfå funktion av käkmusklerna.

Prognos

Förbättring kan inte ses i en hund för ett par veckor; dock utsikterna för myosit anses vara rättvis, enligt uppgift från Vet Specialist. De läkemedel som används vid behandling av myosit kan orsaka skador på muskler; Därför bör en veterinär övervaka hunden noggrant för att säkerställa att hunden inte lider några långsiktiga biverkningar från kortikosteroider.