multipelt myelom hund

Multipelt myelom i hunden är en cancer som har sitt ursprung i benmärgen. Behandlingen inkluderar vanligen kemoterapi, vätskor och antibiotika. Även om kemoterapi kan förbättra tillståndet i många fall är det multipelt myelom sällan någonsin botas. Veterinärer använder blodprover, ben röntgen och urinanalys för att diagnostisera detta tillstånd.

typer

Förutom kemoterapi, antibiotika administreras ofta eftersom infektions kemoterapi kan hämma immunförsvaret, vilket leder till infektioner. Orala eller intravenösa vätskor ges för att förebygga eller behandla uttorkning. Kemoterapi administreras oralt under 20 dagar.

Tidsram

Med snabb diagnos och medicinska ingrepp, kan behandlingen ofta förlänga hundens liv i upp till två år. Hunden kan uppleva ett återfall när som helst under behandlingen, dock.

fördelar

Fördelar med behandlingen är palliativ: de inte bota sjukdomen men bara lindra symtomen och förbättra livskvaliteten. Vätskor kommer att hindra hunden från dehydratisering och kemoterapi kan hindra cancerceller från frodas och orsaka honom smärta.

Bieffekter

Cytostatika kan orsaka illamående och kräkningar, trötthet, aptitlöshet och viktminskning.

Varning

Kemoterapibehandlingar kan orsaka hundens immunförsvar att misslyckas. Hans vita blod kan sjunka till farliga nivåer, sätta honom i riskzonen för allvarlig infektion. Detta är en medicinsk nödsituation som kräver snabba ingripanden.

Multipelt myelom är en typ av cancer som drabbar människor och hundar och andra djur. Multipelt myelom påverkar benmärgen eller blodceller, och är i allmänhet dödlig. Om du misstänker att din hund kan ha multipelt myelom, bör du söka veterinär ingripande omedelbart och utforska alternativ för behandling.

Definition

Multipelt myelom är en plasmacelltumör. Plasmaceller är en specifik typ av vita blodkroppar för att skapa antikroppar (de bekämpa infektioner i kroppen). När en plasmacell reproducerar sig på ett okontrollerat sätt, utvecklar en tumör (multipelt myelom).

Multipelt myelom celler kan orsaka en mängd problem för hundar. I ett sådant problem, cellerna orsakar blodet att tjockna, vilket i sin tur gör att hjärtat arbetar hårdare för att pumpa blodet och kan leda till hjärtsjukdomar eller misslyckande. I ett annat scenario, fungerar kroppen så hårt för att skapa antikroppar för tumörceller som inte kan skapa dem för andra saker, sätta hunden löper större risk för andra infektioner.

Tecken och symtom

Äldre hundar verkar vara mer mottagliga för multipelt myelom än andra djur eller yngre hundar. Symtomen omfattar letargi, svaghet, ökad alkoholkonsumtion och urinering, blödande tandkött eller näsor, hälta, kramper, och även en förändrad medvetandegrad. Brutna ben kan också vara ett symptom, eftersom närvaron av multipelt myelom i benmärgen kan försvaga ben.

Diagnos

Om du ta din hund till veterinären för en multipel myelom diagnos, kommer veterinären troligen börja genom att utföra blodprov på din hund. Detta gör det möjligt för honom att leta efter antikroppar för myelom. Han kan också göra en röntgen på bröstet eller lemmar för att detektera närvaron av myelomcellerna i skelettet.

För en definitiv diagnos, kommer läkaren att behöva biopsi de drabbade cellerna. Läkaren kommer sannolikt att ta ett prov av dessa celler om de tidigare testerna han utför leda honom att misstänka förekomst av multipelt myelom celler i hundens kropp.

Behandling

Cytostatika är den primära behandlingen för multipelt myelom hos hundar. För hundar, är denna medicin administreras oralt; din veterinär kommer att behöva övervaka din hunds svar på behandlingen regelbundet samt, genom urinanalys eller blodprov.

I de flesta fall fungerar kemoterapi för att minska påverkas plasmacellproduktion och bota hunden. Emellertid är den sjukdom som är känd att ofta återfaller, så som kan förväntas även efter framgångsrik behandling.

Andra behandlingar kan administreras för att behandla de ytterligare symptom på multipelt myelom. Smärtstillande medel är ett alternativ om kemoterapi inte fungerar eller om du väljer att inte använda den här proceduren.

Prognos

Enligt Michigan Veterinary Specialist webbplats, kommer hundar som svarar framgångsrikt kemoterapi sannolikt överleva en till två år efter behandlingen. Om din hund utvecklar komplikationer som en följd av sjukdomen, kan dessa komplikationer sänka sitt livslängd, beroende på deras svårighetsgrad. Som ett resultat av denna prognos, kan vissa hundägare väljer att undvika aggressiv behandling och bara bibehålla komforten för hunden som han lever ut varaktigheten av sjukdomen.

Multipelt myelom hos katter


Multipelt myelom är en cancer som drabbar katter i deras senior år. I December rapport 2005 publicerad av American Society for Veterinary Clinical Pathology bekräftade Medianåldern för katter som diagnostiserats med multipelt myelom var 14 år gammal.

Orsak

Vita blodkroppar skyddar kroppen mot infektion. Plasmaceller, i synnerhet, gör antikroppar för att bekämpa virus-eller bakterieinfektion. En plasmacell kan kortslutning och kopiera sig själv om och om igen att skapa en multipel myelom tumör. Dessa tumörer uppe i blodet och benmärgen.

Betydelse

Cancerplasmaceller producerar för många antikroppar som onormalt tjocknar kattens blod. Detta understryker kattdjur hjärta och förhindrar tillräcklig syretillförsel till vävnaderna. Hjärtsjukdom, skador på njurar och ögon och infektion är alla effekter av multipelt myelom.

symptom

Katter med multipelt myelom vägrar att äta, men dricka och kissa mer. De visar också hälta och svaghet, kan blöda från näsan eller tandköttet och mycket till ägarens bestörtning, förlorar medvetandet och lider anfall.

Diagnos

Blodprov, biopsier urinanalys, röntgen och benmärgsstöd veterinärer i att diagnostisera multipelt myelom. Vanliga testresultat för katt multipelt myelom avslöja, "atypiska plasma cellmorfologi, hypocholesterolemia, anemi, benskador, och multi-organengagemang", rapporterar American Society for Veterinary Clinical Pathology. Med andra ord kommer veterinären se den onormala morphing av plasmaceller och är den skada som den feline olika organ.

Behandling

Behandling av multipel myelom är drastisk. Felines genomgår kemoterapi och, i vissa fall, kräver blodtransfusioner för att avlägsna överskott antikroppar som produceras av de överaktiv plasmaceller. Sjukdomsrelaterad njurskador kräver sjukhusvistelse och intravenös behandling.

Hund beslag efter kemoterapi behandling


Kemoterapi är en form av cancerbehandling som använder medicinering i stället för eller som tillägg till kirurgi eller strålning. Cytostatika används vanligtvis när din hund cancer har spridit, vilket betyder att den har spridit sig till mer än en del av kroppen eller om cancern inte kan nås genom operation. Det finns flera olika typer av läkemedel som en veterinär kan använda för att behandla din hunds cancer, men de kan ha allvarliga biverkningar, en av de mest skrämmande som är anfall.

Fakta

Leukeran, även känd som klorambucil, är en kemoterapi läkemedel och ett alkyleringsmedel, vilket betyder att den undertrycker en cancercellens förmåga att dela sig och replikera. Enligt Canine Cancer Awarness.org, alkyleringsmedel som grupp tenderar att ha problem med biverkningar. Leukeran specifikt kan orsaka kramper om din hund får för hög dos.

Cancer behandlas med Leukeran inkluderar lymfatisk leukemi, multipelt myelom, äggstockscancer, lymfom, och polycytemia rubra vera. Leukeran ges vanligen varje dag eller en gång varannan dag.

Lösning

Diskutera medicinering alternativ med dig veterinär om din hund fortsätter att ha anfall. Enligt Canine Cancer Awareness.org är fenobarbital det självklara valet för behandling av kramper hos hundar. Det fungerar bra, är inte farlig när den används på rätt sätt, och är en av de billigaste läkemedel tillgängliga för hundar.

Fenobarbital kan användas för att behandla anfall med orsaker som varierade som en hjärntumör, gift eller smitta. Den kan också användas för att behandla epileptiska anfall av vilka orsaken är okänd.

tidslinje

Fenobarbital fungerar bra när du ger den till din hund i tablettform och är oftast på topp fyra till åtta timmar efter att intas. Det tar två till fyra veckor efter att du har startat din hund på fenobarbital för en stabil blodnivå uppnås. Fram till denna tid, kan du inte lita helt på behandling för att förhindra kramper.

Du kommer antagligen att ta din hund till veterinären efter två till fyra veckor är upp så att han kan få ett blodprov för att kontrollera nivån av fenobarbital i hans system. Detta kommer att berätta din veterinär hur väl din hund absorberar läkemedlet.

överväganden

Enligt Canine Cancer Awareness.org, kan vanliga biverkningar av fenobarbital inkluderar ökad törst, urinering och aptit. Dessa biverkningar oftast inte försvinner din hund anpassar sig till sin medicinering, så om de är allvarliga, bör du kontakta din veterinär om att ändra sin medicinering.

Vissa hundar drabbas av depression eller sedering vid start på fenobarbital. Dessa biverkningar kommer vanligtvis försvinna som din hund vänjer sig drogen, men om de inte försvinner efter två veckor, kan ett blodprov tas för att avgöra om dosen är för hög.

I sällsynta fall kan fenobarbital orsaka anemi, vilket innebär en brist på röda blodkroppar, i vilket fall bör du konsultera din veterinär om att ändra din hunds medicinering. Långvarig användning av fenobarbital kan orsaka ärrbildning i levern och leversvikt, så prata med din veterinär om hur du övervakar din hunds tillstånd.

Varning

Kontakta veterinär före börjar eller slutar någon cancer eller beslag behandlingar för din hund.

Biverkningar av Feline kemoterapi


Enligt Arnold Plotnick, DVM är cancer hos katter blir allt vanligare, och även om det sker oftast i åldrarna 2 och 6, är varje katt mottagliga. Cytostatika är en vanlig behandlingsmöjlighet för vissa typer av cancer, men det orsakar ofta biverkningar som tar en vägtull på katten fysiskt och påverka dess livskvalitet. Vid beslutet att använda kemoterapi på din katt, måste du faktor i dessa potentiella effekter.

Fungera

Cytostatika använder kraftfulla kemikalier för att angripa onormala celler. Men det inte rikta cancer uteslutande är så friska celler förstörs också. Detta i kombination med den totala toxiciteten av de kemikalier, ger upphov till biverkningar.

Användning

Beslutet att använda kemoterapi måste göras noggrant, för att vara säker på att fördelarna överväger effekterna. Enligt Davies veterinärmedicinska specialister, är kemoterapi ofta mycket effektiv på vita blodcellscancer och multipelt myelom, och fungerar bra efter operation för vissa typer av tumörer. Om en katt har en responsiv cancer, och om det är i annat än cancern någorlunda god hälsa, är biverkningarna uppvägs av den nytta.

Administrering

Enligt College of Veterinary Medicine vid Illinois, kemoterapi administreras genom intravenösa injektioner. Eftersom kemikalierna går rakt in i kattens blodomlopp, kan biverkningar omedelbart. De kan också hända efteråt, eftersom de kemikalier som dödar cellerna. Katten kan få kemoterapi för upp till 15 veckor, så det är föremål för biverkningar för att hela tiden och några månader därefter.

typer

Enligt Arnold Plotnick, DVM, är den vanligaste biverkningarna kräkningar, diarré och en minskning i kattens aptit. Även katter vanligtvis inte förlora sitt hår, är det långsammare att växa tillbaka om det är rakat och whiskers kan falla ut. College of Veterinary Medicine vid Illinois säger att benmärgen kan skadas, vilket resulterar i en ökad risk för infektion.

Uppföljning

När kemoterapi är klar biverkningar brukar stanna inom ett par månader, som de kemikalier försvinner från kattens systemet. Veterinären kommer att övervaka katten varje månad eller två för att bedöma om behandlingen var framgångsrik och om biverkningar behöver symtomatisk behandling.

Om hår Blekning


Blekning är en kemisk process som skalar den naturliga eller konstgjorda färgen på håret. Detta steg är en nödvändig åtgärd för framställning av färg. Denna process är inte bara reserverad för permanent hårfärgnings, men även för hår blondering. Vad en del är inte medvetna om att vissa risker är förknippade med blekning. Vissa experter säger att det orsakar cancer. Finns det alternativ? När blekning nödvändig och när ska du inte bleka? Hur blekningsprocessen inträffa? Läs vidare för att ta reda på mer om hår blekning.

Betydelse

Syftet med blekning av hår är att ta bort pigment från håret. Detta är särskilt viktigt för personer som har naturligt mörka hår och för dem som tar bort tidigare mörka hårfärg. Men vissa människor använder blekning för att få kritvita eller blont hår färg.

Fungera

Vissa gillar att välja en nyans av hårfärg som inte är vanligt förekommande i naturen. Dessa nyanser som blått, rosa och neongrönt, medan andra är black reaktiva. En person med mörkt hår kommer särskilt att behöva använda en blekningssats innan du använder en färg som denna. Detta beror på att dessa färger innehåller endast färgton och vanligen inte innehåller utvecklaren (väteperoxid).

effekter

Processen för stripp hårsäckarna av färg kräver blekning. När färgning av hår, är väteperoxid blandas med nyans (ett alkaliserande ingrediens). Med alkalisk peroxid bryter upp den melanin inom cortex i hårsäckarna och ersätter den med den tonade färgen. Väteperoxid är den viktigaste ingrediensen i hår blekmedel.

expert Insight

Enligt artikel med titeln "Vad blekning håret?" postat av Essortment.com, "Om du har hår som har kemiskt rätas ut, permanentat eller nyligen färgade, bör du inte använda blekmedel. Dessa processer skadar också hår. Blekningsprocessen kan helt steka dina lås." Eftersom blekning är hårt på håret, rekommenderar de också att du trimma håret en gång i månaden (se Resurser nedan).

Varning

Vissa säkerhetsåtgärder för att ta hänsyn till om du blekning ditt hår hemma är: undvika blekmedel sitter på huden; inte bleka ögonbrynen själv; hålla blekmedel borta från mun, ögon och näsa; Använd inte metallskålar eller omrörare vid användning av blekning produkter; eftersom hårfärgnings kan komma in i blodomloppet, om du är gravid, rådfråga en läkare innan blekning håret; testa ett hårstrå först; ångorna av blekning är giftiga och kan leda till skador på luftvägarna, så se till att rummet är ventilerat.

Teorier / Spekulationer

Det finns en debatt om blekning och färgning håret faktiskt orsakar vissa former av cancer. Några har visat länkar i utvecklingen av leukemi, cancer i urinblåsan, multipelt myelom, non-Hodgkins lymfom och blodcancer. Blyacetat befanns vara en eventuellt giftigt ämne som finns i den färgande processen. En studie som utförts av FDA föreslår en aktiv ingrediens som finns i produkter som har en gradvis mörknande effekt verkade också vara ett problem. Daniel J. Denoon, senior medicinsk författare för WebMD.com anger att långvarig användning av denna mörka hårfärg fördubblar persons risk att få en av dessa cancerformer.

Förebyggande / Lösning

Naturliga alternativ som är mindre giftiga existerar. Även i forntida civilisationer, var färgämnen som används för att färga håret. Växter som henna, Cassia obovata, gurkmeja, indigo, Senna och amla är några som användes och kan fortfarande används idag. Inte alla kan få en av dessa växter eller vet hur man använder dem för hårfärgnings. Emellertid finns det vissa företag som säljer hårfärgningsprodukter som innehåller dessa alternativa färgämnesföreningar. Endast undergång är att de oftast inte lika länge som de kemiska-baserade sådana. Carolsdaughter.com är ett av dessa företag, Ecocolors.net är en annan.

Gurkmeja är en vida känd (om än ofta felstavade och mispronounced) Sydasiatiska krydda. Det är så vanligt att även om det inte finns i din gryddhylla som sådan, det är vad som gör din curry och även vissa sorter av senapsgult. Utöver dess användning i matlagning, är det också allmänt tros ha flera medicinska fördelar.

Geografi

Gurkmeja är hemma i södra Asien, främst Indien. Det odlas i hela södra och sydöstra Asien, och på platser så långt bort som Hawaii. Men gör anläggningen kräver tropiska förhållanden (varmt väder och massor av vatten) för att överleva. Sangil, i Indien, är centrum för världs gurkmeja handel.

Identifiering

Gurkmejans aktiva komponenten är curcumin, vilket bidrar till dess jordnära, bitter, pepprig smak och en senap liknande doft. Anläggningen i sig är relaterad till ingefära, och liknar det starkt i utseende (om inte i lukt och smak).

Funktioner

Gurkmeja är en av de många naturläkemedel tillgängliga för ayurvedisk medicin. I den skolan, att det ofta används som en aktuell antiseptisk och anti-inflammatoriskt medel, och är också ibland rekommenderas som ett tandrengöringsmedlet också. Thai örtmedicin rekommenderar det som en aktuell agent för alla typer av hudproblem, och gurkmeja är vanligt förekommande i huden salvor, örtbastu recept och naturläkemedel behandlingspaket där. Japanerna traditionellt använda den för att ta itu med magbesvär.
Det finns också en gammal fruar svans som gurkmeja repellerar myror, men varken moderna studier eller traditionell medicin stöder denna.

potential

Västerländsk medicin är bara börjat utreda användningen av gurkmeja. Den amerikanska National Institute of Health har för närvarande fyra pågående studier tittar in tillämpligheten av gurkmeja till behandling av Alzheimers sjukdom, kolorektal cancer, pankreascancer och multipelt myelom.

Fungera

Trots de olika medicinska användningar, är de flesta gurkmeja fortfarande odlas för och tillämpas i matlagning. Det är en viktig krydda i södra och sydöstra Asien, och Mellanöstern matlagning. Det skulle vara omöjligt att föreställa sig sådana populära internationella rätter som indiska eller thailändska utan gurkmeja.

Vilka är farorna med permanent hårfärgningsmedel?


Anor tillbaka till antikens Egypten och Rom, hårfärgningsmedel förbättrad skönhet och betecknas status eller rang. Cleopatra introducerade hårfärg i 35 AD romerska kvinnor visade upp mörka lås på fester under det första århundradet. Idag är ett brett spektrum av färger att förlänga ungdomligt utseende eller ändra naturliga hårfärg. På en timme eller mindre, kan brunetter lätt Sportröd flätor. Men skönhet kommer med ett pris.

stora debatten

Till synes motsägelsefulla resultat gnista pågående debatt om effekterna av regelbunden och långvarig användning av permanenta hårfärgningsmedel och de faror som proffs hår ansikte. Konsumenterna bör noga överväga alla faktorer när man tolkar resultaten. Varje studie har olika variabler eller frågor, så att data som samlats in från deltagare varierar. Ibland resultaten inte är entydiga, med rekommendationer för vidare forskning.

Blåscancer

För februari 2001 numret av International Journal of Cancer konstaterade en studie utförd av Dr. Manuela Gago-Dominguez, Ph.D., vid University of Southern California (USC), School of Medicine i Los Angeles och hennes kollegor. Resultaten visade att kvinnor som använde permanenta hårfärgningsmedel åtminstone en gång i månaden under ett år eller längre ansikte dubbelt så stor risk för cancer i urinblåsan än nonusers, oavsett om de röker. Emellertid är studien inte dra slutsatsen att permanent färg en primär orsak till cancer.

Resultaten från University of Texas MD Anderson Cancer Center studie visade inget samband mellan permanenta hårfärger och cancer i urinblåsan. Variabler ingår hårfärgningsmedel typ, användningsfrekvens och färg som används.

andra cancer

Enligt National Center for Biotechnology Information, en 1982 prospektiv studie av 547,586 kvinnor som genomförs av American Cancer Society har visat att användning av permanenta hårfärgningsmedel inte är kopplad till stigande fall av non-Hodgkins lymfom och multipelt myelom i USA.

En 1976 prospektiv kohortstudie utförd av Nurses 'Health Study består av 99,067 kvinnor i åldern 30 till 55 år visade inga länkar till lymfom, leukemi eller multipelt myelom från permanent färg användning.

farligt yrke

1980, arbetsmiljön för professionella hår förbättras när mutagena och cancerframkallande kemikalier i hårfärgningsmedel förbjöds i USA och Europa. Men kommersiellt använda hårfärgningsmedel utgör fortfarande ett hopkok av cancerframkallande ämnen.

Dessutom USC studie utförd av Dr. Gago-Dominguez visade att professionella hår som används i branschen i 10 år eller längre är fem gånger större risk att utveckla cancer i urinblåsan än dem som inte utsätts för permanenta hårfärgningsmedel.

säkrare alternativ

Om potentiella risker orsakar oro, minimera risker genom att eliminera denna hårvårdsprodukter helt och hållet. Besöka lokala sjukvårdsaffärer eller gå online och välja alla naturliga färgämnen, av vilka några tout organiska etiketter. Ju mer naturlig produkt, desto färre kemikalier det innehåller, vilket kan innebära mindre grå täckning och snabbare blekning. Läs produktetiketter --- vissa märken som påstår sig vara naturliga fortfarande innehåller kemikalier. Minimera frekvensen av färgämne används, väljer ljusare nyanser eftersom mörkare har nära till 100 gånger mer kemikalier än den lättaste blond nyans, och minska hudkontakt.

canine Hyperkalcemi


Canine hyperkalcemi är ett tillstånd som uppstår hos hundar när benen skicka för mycket kalcium i blodet och kroppen.

Identifiering

Ett blodprov är den första utvärderingen att fastställa orsaken till hyperkalcemi. Om blod arbete indikerar cancer, då röntgen, en benmärgsprov, en MRI och ett ultraljud kan lokalisera tumörer.

effekter

Överskott av kalcium bort från benen kan få dem att bli spröda. Det kan också överansträngning och skada njurarna, som försöker minska mängden i blodet, och resultera i kalkavlagringar i kroppen som orsakar smärta och inflammation.

cancer

Den vanligaste orsaken till hyperkalcemi hos hundar är cancer. Lymfom, adenokarcinom i körtlarna i den anala sac och multipelt myelom är de vanligaste cancerformer, även om andra tumörer kan vara orsaken.

andra orsaker

Njursvikt, Addisons sjukdom, vitamin D-förgiftning (inklusive intag av vissa typer av råtta förgiftning) och vissa toxiska hus växter, såsom vit juvelbuske och Triestum flavescens, kan resultera i hyperkalcemi.

Behandling

Behandlingen kan innefatta kemoterapi, beroende på orsaken. Prednison kan hjälpa njurarna avlägsna överskott kalcium. Sjukhusvård och intravenösa vätskor också stöd i fallande skada medan den underliggande orsaken behandlas.

Hund näsblod och mun


Om din hund blöder från näsan eller munnen, söka veterinärvård så snart som möjligt. Detta är vanligtvis ett tecken på en allvarlig bakomliggande orsak. Hundar får inte "näsblod" som människor gör. Näsblod eller näsblod, är ett vanligt symptom på tumörer. Blödning från munnen kan vara resultatet av en oral skada, såsom en laceration eller trasig tand, men kan också tyda på inre blödningar.

Första hjälpen för Näsblod

Om din hunds näsa blöder, försöker kontrollera blödningen och få din hund till veterinären snabbt. Även om det är alarmerande, inte panik. Din hund kommer att känna din rädsla och det kan höja hans blodtryck, förvärrar tillståndet. Håll hunden så lugn och stilla som möjligt. Applicera en kall kompress eller kylklamp till näsryggen, men inte hindra näsborrarna. Kylan kommer att tygla blodkärlen, bromsa blödningen.

munblödning

Undersök din hunds mun om möjligt att kontrollera om rivsår, tecken på tandköttssjukdomar eller tandskador. Hunden kan ha ätit något vasst, som en bit av metall eller glas. Om det inte finns någon synlig källa av blödning i munnen, kan hunden vara blödning internt, en vanlig följd av fysiskt trauma. Om hunden blöder från näsan också, kunde munblödning vara ett resultat av nasal blod dränering i halsen. I detta fall kan hunden också uppleva kräkningar med blod i det och kan passera svart, tjärliknande avföring.

nasal Infektioner

En svampinfektion i näsan är en vanlig orsak till hund näsblod. Din veterinär kan utföra ett blodprov, men eftersom det finns många olika stammar av svamp som kan infektera en hunds näsgångar, testar blod inte alltid korrekt. Hundar kan också drabbas av bakteriella eller parasit nasal infektioner som kan orsaka blödningar.

Tumörer och cancer

Flera typer av cancer kan orsaka näsblod genom förtjockning av blod, vilket resulterar i ökat tryck, att bryta blodkärlen. Lymfom, myelom och vissa typer av leukemi kan orsaka detta symptom. Tumörer lokaliserade till näsgångarna kan också orsaka blödning. Canine näsa tumörer uppstår ofta i äldre hundar av vissa raser, inklusive basset hounds, collies, Labrador retriever och andra. Dessa tumörer kan vara godartad eller elakartad.

andra orsaker

Det finns flera andra möjliga orsaker till näsblod. Trauma står för nästan en tredjedel av alla hund epistaxis fall. Detta kan vara ett resultat av ett slag mot huvudet eller att träffas av ett fordon. Hypertoni eller högt blodtryck kan orsaka nasala blodkärlen att brista. I vissa fall har en övre tand abscessed och trängde näshålan.

Diagnos

Din veterinär kan behöva utföra flera tester för att hitta den bakomliggande orsaken till näsblod eller oral blödning. Dessa kan omfatta blodprov, röntgen, nasala svabbar, endoskopi, biopsi eller kirurgi. Vissa av dessa förfaranden kan kräva bedövning.