mjölkersättning valp recept

Mjölkersättning för Cake


Mjölk gör mer än lägga vätskevolym till kaksmet. Den spelar en viktig roll i de kemiska reaktioner som sker under bakning, såsom Maillard-reaktionen, vilket skapar karamellise. Det finns utbyten, dock som replikerar mejeri åtgärder bakning och ibland leda till en bättre produkt.

Vassleproteinkoncentrat och isolat

Vassleprotein gör allt mjölk gör, men bättre, förutom att det lägger även vätskevolym. När det används i kakor, ökar vassle, flytande protein som återstår efter mjölk koagulerar under osttillverkning, fukt, smula densitet, karamellise och volym. Vassleproteinkoncentrat och vassleproteinisolat - både pulveriserade former av vassle, med den senare innehåller nästan ingen laktos - arbete som mjölkersättning när du använder dem i samband med en vätska för att kompensera för volymmjölk bidrar. Du kan blanda vassleprotein med många typer av icke-mejerimjölk för att förbättra tårta kvalitet och leverera önskad mängd fukt och volym.

Icke-mejerimjölk

De flesta icke-mejerimjölk gör kapabla mjölkersättning, men några fungerar bättre än andra. Mandelmjölk gör den bästa icke-mejeri mjölkersättning; fetthalten ger det en krämighet och smak du inte får i andra nötter mjölk, och dess milda smak fungerar i alla typer av kakan. Kokosmjölk är ett bra val, men bara om du kan montera den i kakan smak profil. Andra icke-mejerimjölk som arbetar i kakor inkluderar havre, ris och sojamjölk. Du kan ersätta icke-mejerimjölk för en lika stor mängd vanlig mjölk i ett recept. Men om man blandar en matsked av vassleproteinisolat eller koncentrat med varje kopp icke-mejerimjölk, får du bättre bryna, mer lyft, ökad moistness och en tätare smula.

Substitutioner med kultur

Regelbunden, helfet yoghurt ger dig bryn effekten av mjölk ökar fukt och tuggbarhet av inkråmet, och lägger till en trevlig tang i eftersmaken. Yoghurt fungerar kemiskt i kaka recept när du ersätta den på lika villkor. Men några kakor stödja smaken av yoghurt bättre än andra. Generellt någon tårta med citron och de flesta vita kakor arbetar med en yoghurt substitution bättre än choklad kakor. Kefir beter sig på ett liknande sätt som yoghurt i bakverk, och du kan göra en rak en-för-en substitution med det vid byte av mjölk. Använd inte grekisk yoghurt i kakor om du kan undvika det, men om du måste, tillsätt 1 till 2 msk vatten för att tunna det först. Om du har en kaka recept som efterlyser grädde - som är sällsynt - kan du ersätta grekisk yoghurt på en en-för-en-basis.

Mjölk Variant Ersättare

Pulver, kondenserad och avdunstat mjölk är godsends när du märker att du har slut på vanlig mjölk i mitten av ett recept. Eftersom det är minskat över värme, tillägger kondenserad mjölk en bonus: en karamelliserad sötma som accentuerar rikedomen i alla kakor, särskilt choklad. Suppleant halv kopp kondenserad mjölk eller kondenserad mjölk och 1/2 kopp vatten för varje kopp vanlig mjölk; Använd 1/4 kopp mjölkpulver, 7/8 kopp vatten och 1 msk smör för varje kopp vanlig mjölk.

Hur man blandar Goat mjölkersättning


Om du har en get kid som inte kan amma av någon anledning, måste du blanda get mjölkersättning för att ge rätt näring för barnet. Det finns många kommersiellt tillgängliga get mjölkersättningar och otaliga recept för hemlagad ersättningsmedel. De primära oro är näringsämnen tillhandahålls, mjölkens temperatur och kvantitet av mjölk som ges. Men med flitig uppmärksamhet, har många killingar varit flaska utfodras handen blandade mjölkersättningsmedel och har gått vidare till frodas som vuxna.

Instruktioner

1 Skaffa de nödvändiga leveranser innan du har en krissituation på händerna. Köp fryst eller pulveriserad get mjölkersättning, flaskor, bröstvårtor, flaskborstar och andra tillsatser eller skojar levererar cirka en månad innan Doe beror på föda. Läs användningsinstruktioner för alla dessa saker och vid behov, öva med dem så att du kommer att kunna prestera bra i en mörk lada eller under distraherande omständigheter.

2 Granska särskilda anvisningar för blandning get mjölkersättning du har valt i god tid före eventuellt behov. Ta bort etiketten noga, tydligt markera behållaren och ta etiketten till en kopieringsmaskin där du kan göra en större kopia av både blandnings instruktioner och användningsmängd diagram så att du inte är kvar kisar i mörkret med en bekymrad doe och en försvagning unge beroende på din förmåga att korrekt tolka den lilla tryck på ett ögonblick varsel. Denna information laminerad, vilket kan ske på många kopieringsbutiker, om du planerar att lämna det i ladan som en klar referens. Lim eller tejp etiketten tillbaka på flaskan.

3 Blanda endast den mängd mjölkersättning du kommer att använda i en 24-timmarsperiod, eller kortare intervall om detta rekommenderas av din ersättare tillverkare. Blanda alla riktade mängden ersättare pulver eller koncentrat med ungefär hälften av den totala mängden vatten rekommenderas. Tillsätt resten av vattnet som behövs för att det totala beloppet upp till den rekommenderade volymen efter att du har den första delen fullständigt upplöst.

4 Använd en sked för att blanda små mängder men fundera på att köpa en av kolv stil, mjölkpulver blanda kannor om du måste blanda större mängder på en gång. Rör snarare än skaka blandningen sedan skakning kan lämna olöst produkt i botten av behållaren eller flyter på toppen. Rådgör med din veterinär om huruvida att mata varm eller kall blandad ersättare, men i de flesta fall med yngre barn, är varm används.

5 Practice grundlig sanering med alla dina get mjölkersättning blandning och utfodring utrustning. Tvätta med varmt tvålvatten och skölj helt. Låt torka i en sanitär miljö och täcka lagras utrustning för att undvika oavsiktlig kontaminering. Följ tillverkarens instruktioner som följde med mjölkersättning om lagring av överskott som kommer att matas ut under de närmaste timmarna. Ge aldrig ersättare som har suttit utanför den rekommenderade tiden när det har upprättats, kommer de näringsämnen börjar brytas ned och ohälsosamma bakterier kan börja växa.

Tips

 • Även barn kan vara ovilliga att ta mjölk från en flaska på första, hålla fast vid det och de så småningom kommer att känna igen den som en näringskälla.
 • Var noga med att hålla flaskan något över barnens huvud nivå och tillräckligt långt att de måste utöka sin hals lite, precis som de skulle göra om omvårdnad naturligtvis, för att undvika kvävning.
 • Get mjölkersättning är inte ett substitut för råmjölk, antikroppsrika första mjölk som stärker barnens immunförsvar. Råmjölken skall ges inom de första timmarna efter barnet är fött att få maximal effekt. Spara och frysa extra råmjölk från andra gör eller köper kommersiellt tillgängliga fryst råmjölk att ha till hands under skojar säsong.
 • Använd aldrig utgånget eller gamla mjölkersättning eller någon som har ett avstängt lukt eller färg. Det är viktigt att undvika att införa onödiga patogener till barn som befinner sig i en redan försvagad tillstånd.

Mjölkersättning för matning av en baby åsna


Åsnor är härdiga djur. Men en baby åsna som är övergiven vid födseln är i stor fara och behöver omfattande och särskild omsorg. De första timmarna efter födseln är kritiska för hälsan hos barnet åsna. De måste matas råmjölk - moderns första mjölk efter födseln - inom några timmar efter att födas för att bygga antikroppar som är nödvändiga för immunitet mot bakterier och sjukdomar. Du kommer att behöva flaska foder barnet åsnan råmjölk och mjölkersättning för att det att överleva och frodas om du saknar modersmjölken.

råmjölk

Mata föl tre liter råmjölk inom de första 12 timmarna efter födseln om det är möjligt. Den nyfödda behöver antikropparna som finns i råmjölk att bygga sitt immunförsvar. Om åsnan barnet inte tar emot råmjölk inom de första timmarna efter födseln, kommer dess systemet inte kunna absorbera antikropparna som behövs för att avvärja sjukdom. Råmjölk ger barnet åsnan med dess primära källa av näringsämnen. Den innehåller också olika hormoner och tillväxtfaktorer som är nödvändiga för tillväxt och utveckling av matsmältningskanalen. Råmjölk är också lägre i laktos och minskar förekomsten av diarré.

mjölk Replacement

Mata nyfödda föl tre till fem liter mjölkersättning dagen. Åsnan föl bör utfodras varannan timme dygnet runt under den första månaden. Det finns många sorter av mjölk till hands. Din lokala foder butik kan ge information om produkter som finns i ditt område. Stick med samma märke av mjölk ersättning. Inte byta från ett märke till en annan eftersom det kan orsaka mag upprörd i föl. Mata fölet getmjölk om det finns. Mjölkersättning är dyrt, så om du har en get, kan dess mjölk matas till fölet.

Föränderlig utfodring schema

Ändra mjölkersättnings utfodring schema till fyra utfodringar per dag på efter två månader. Mata barnet åsnan tidigt på morgonen, vid middagstid, på eftermiddagen vid sänggåendet. Barnet bör ges cirka 10 till 20 procent av deras födelse kroppsvikt dagligen (en liter mjölk per varje 2 pounds). Om fölet väger 90 pounds vid födseln det bör utfodras 4,5 liter (9 pints) mjölk dagligen eller en liter per matning när de ges fyra gånger om dagen. Utfodring mindre mjölk kan leda till dålig tillväxt. Övergödning och plötsliga förändringar i mängden mjölk matade kan orsaka mag upprörd.

Avvänjning Donkey

Barnet åsna bör också ha frigående hö tillgängliga från födseln. Det kommer att börja knapra hö först, sedan äta mer och mer när det växer, kräver mindre mjölk. Skär tillbaka mjölk matning till tre gånger om dagen när fölet är tre månader gammal. Du kan mata mjölk på morgonen, mitt på dagen och på kvällen. Fölet kommer att äta mer hö på denna punkt. Avvänja föl på fyra månader. Barnet åsna ska avvänjas från mjölk ersättning vid fyra månaders ålder. Vissa djurhållare fortsätta att erbjuda mjölk ersättare tills föl är sex månader gammal, tro det ger dem en bättre start.

Kalv mjölkersättning Feeding Vägbeskrivning


Utfodring en föräldralös kalv kan vara mer av en utmaning än de flesta tror. Att veta vilken typ av mjölkersättning för att få, hur man blandar det, och hur ofta att mata det är avgörande för hälsa och välbefinnande av den växande kalven. Att veta hur man gör det på rätt sätt är nyckeln till en hälsosam kalv.

Instruktioner

1 Följ anvisningarna på mjölkersättning produkten exakt. Olika typer av mjölkersättning kan ha olika blandnings riktningar. Det är viktigt att följa produktetiketten, så läs innan du blandar.

2 Kör vatten tills det är varmt, eller värma upp vatten i en kastrull eller fat. Det behöver inte vara varm, men varm. Tryck på insidan av handleden till vattnet för att testa temperaturen.

3 Blanda pulvret och vattnet tills vätskan är jämn och inte klumpar. Det kan ta flera minuter skakning innan alla klumpar löses upp. Använd fingrarna för att bryta upp större klumpar.

4 Häll mjölkersättning i matnings hink eller flaska till rätt mått beloppet. De flesta napp hinkar och flaskor kommer med pre-märkta riktlinjer för dem, men om inte, måste du använda din dosmått att se till att dina ingredienser ordentligt mäts.

5 Mata kalven medan blandningen är färsk och varm. Om kalven inte förbrukar alla mjölkersättning, kasta matrester, eftersom det kan ge bakterier eller andra bakterier i det från kalvens mun, som kommer att reproducera och kan göra kalven sjuka.

Tips

 • Tillsätt vatten till pulvret en liten bit i taget, och skaka väl. Detta kommer att minska mängden av klumpar i den färdiga mjölk ersättare.
 • Gör inte din mix på något annat sätt än vad som instrueras på produkten. Att göra det alltför rika eller alltför tunt kan orsaka näring eller matsmältningsproblem.

Mjölkersättning Produkter


Laktosintolerans, diet och potentiella hälsofördelar ofta föran sökandet efter en ersättning för komjölk. Även om dessa ersättningsprodukter inte är tekniskt "mjölk", eftersom de inte är en produkt av ett djur, de liknar komjölk i färg och konsistens. Medan mjölk ersättningsprodukter inte erbjuda samma näringsmässiga fördelar som mejerimjölk, kan de erbjuda andra näringsmässiga fördelar beroende på vilken typ av ersättning.

ris mjölk

Rismjölk är tillverkad av kokt brunt ris med ris sirap och stärkelse tillsattes för ytterligare struktur. Rismjölk har inga mejeri komponent, och är oftast sötare än komjölk på grund av socker och vanilj ibland tillsätts. Om inte tillverkaren stärker ris mjölk, ger det bara en källa till kolhydrater, som ris är inte en källa till kalcium eller protein. Dock är de flesta märken av ris mjölk som berikats med kalcium, vitamin D, vitamin A, järn och B12. Rismjölk har också mindre fett än komjölk och inget kolesterol. Även ris mjölk kan lätt göras hemma, kommer det inte att ha nytta av den befästa rismjölk.

Sojamjölk

Sojamjölk kommer från marksojabönor med vatten. Kommersiell sojamjölk har förtjockningsmedel och näringsämnen för att göra mjölken likna komjölk både i konsistens och näringsvärde. Sojamjölk innehåller heller ingen laktos, vilket gör det till ett populärt val för personer som är laktosintoleranta. Sojamjölk innehåller naturligt protein och B-vitaminer och har visat sig minska LDL-kolesterolnivåer. Men innehåller kommersiella sojamjölk en betydande mängd socker och soja östrogen har visat sig kunna påverka sköldkörtelfunktion. Vissa typer av sojamjölk användning endast sojaprotein isolera och lägga förtjockningsmedel, vatten, olja och stabilisatorer för att ge drycken en mjölkaktig konsistens. Även om det är möjligt att göra sojamjölk hemma, den särskilda utrustning som behövs gör det mindre bekvämt än andra mjölkersättningar.

Mandelmjölk

Mandelmjölk kommer från mandlar fint blandas i vatten. Mandel har naturligt hälsosamma nivåer av näringsämnen som kalcium, kalium, magnesium och vitamin E. Mandel mjölk är det enklaste mjölkersättning att göra hemma. Mal mandeln i en kaffekvarn och blanda med vatten för att göra färsk mandelmjölk. Hemgjord mandelmjölk kan innehålla fler mandel än kommersiell mandelmjölk och inga tillsatser, det är mycket friskare än den kommersiella versionen.

Kaniner har varit en värdefull del av samhället i hundratals år. Uppskattad för sin kött och skinn, kan kaniner finns i nästan alla länder runt om i världen. Människor började höja tamkaniner föds från vilda bestånd, vilket gör dem mycket mer populär. Avel kaniner är inte en svår uppgift, men ibland kullar måste hand upp. Gör din egen formel kan betyda skillnaden mellan liv och död för en kull av föräldralösa kaniner.

Instruktioner

Hur man gör en hemmagjord mjölkersättning för Baby Bunnies

1 Tvätta behållare väl. Använd rikligt med diskmedel och mycket varmt vatten. Skrubba behållaren väl att se till att den är ren. Skölj väl och låt lufttorka för att avlägsna spår av vatten som skulle späda ut din formel.

2 Häll getmjölk, kattunge mjölkersättningsmedel och grädde i behållaren. Stäng locket, skaka väl. Öppen behållare. Strö 1 ½ msk frystorkat råmjölk pulver i flytande blandningen och skaka ordentligt. Råmjölk är den vätska som däggdjur dricka när de börjar omvårdnad. Den är full av näringsämnen som ökar barnets kanin immunsystem och hjälper dem att överleva de första dagarna i livet. Skaka väl att kombinera.

3 varma blandningen till 105 grader, kontrollera temperaturen ofta med en elektrisk termometer för att förhindra överhettning. Mjölken måste vara tillräckligt varmt för att härma kroppstemperaturen hos moder kanin, men inte överhettad eftersom detta kommer att utarma en hel del näringsämnen. Upphettning av en liten mängd i en kastrull på svag värme kommer att hjälpa dig värma det till rätt temperatur.

4 Placera en liten mängd mjölk i en flaska och skruva på locket ordentligt. Beloppen varierar beroende på ålder dina kaniner, som börjar med två cc upp till en ålder av två veckor och ökar med 5 cc varannan vecka tills avvänjning vid 8 veckors ålder. Flaskor avsedda för hand utfodring kattungar är tillräckligt liten för att dina kaniner att mata på rätt sätt. Linda kanin i en ren handduk, håller honom upprätt i handflatan så att han sjuksköterskor sitter upp för att minimera aspiration. Håll spetsen av bröstvårtan mellan fingrarna och pressa mjölken ut droppe för droppe för att styra flödet. När din kanin blir äldre, kommer han lära sig att haka på bröstvårtan och suga i sin egen takt. Om dina händer eller fingrar blir trött från att hålla bröstvårtan, vila under några minuter mellan kaniner för att undvika rusade matning.

Tips

 • Var noga med att mata dina kaniner två gånger om dagen. Honorna kommer typiskt sjuksköterska deras unga en gång eller två gånger om dagen för bara några minuter, så de unga kaniner lära sig att dra nytta av detta och kommer över äta om vårdade alltför ofta.
 • Köpa hela, färska getmjölk från dina lokala bönder, och kattunge mjölkersättning från din veterinär kontor. Se till att getmjölk och grädde är färska för att ge optimal näring. Om du kan få getmjölk som skördades den dagen, är detta ideal, men mjölk inte äldre att två eller tre dagar är fortfarande färskt nog för att ge tillräcklig näring.
 • Mata aldrig ditt barn kaniner något inte särskilt utformade för djur. Mänskliga livsmedel, såsom honung används ofta för att öka blodsocker av sjuka eller svaga djur, men honung kan döda unga kaniner. Fråga din veterinär om råd om du är osäker på någon produkt innan utfodring den till dina kaniner.

Hur man avvänja en Orphan får från en mjölkersättning


Föräldralösa eller övergivna lamm inträffar varje år för en mängd olika skäl. Många tackor ska föda trillingar eller fyrlingar och helt enkelt inte har tillräckligt med mjölk så att de kommer att överge barnet eller lamm kommer inte frodas. Lamm kan framgångsrikt hand utfodras med mjölkersättning. Avvänjning från mjölkersättning börjar när lammet når fyra veckors ålder. En del människor föredrar att vänta tills lammet är åtta veckors ålder innan avvänjning processen, eftersom de känner den extra tillväxten gör lammet att förbli friska.

Instruktioner

1 Ge lammet med kryp foder, även kallad lamm starter, från det ögonblick du börjar mata mjölkersättning på cirka fem dagars ålder. Lammet kommer förmodligen inte äta kryp foder men slicka små mängder av den från botten av en foderho. Lamm slicka naturligtvis saker för smak. Helst ska kryp foder innehåller 20 procent protein, enligt Oregon State University. Det är populärt att använda en kryp foder som är 50 procent sojaböna för lamm. Kryp foder kan också köpas som innehåller små mängder av melass, som smakar sött till lammet och uppmuntrar den att äta. Kryp flöden kan köpas på foder butiker.

2 Placera krypmatartråget i ett område där andra lamm samlas och äta. Lammet kommer att lära sig genom att titta på andra lamm äter varje dag. En ljus ska placeras av kryp mataren eller i kryp mataren. Lammet naturliga nyfikenhet kommer att locka den mot ljuset för att undersöka kryp. Om tackorna finns med andra lamm och flaskmatning lamm, se till att kryp mataren placeras där tackorna inte kan äta all mat. Utrymmet för lammen att nå kryp feeder bör inte vara mer än åtta till 12 inches bred, vilket gör att endast lammen att klämma in och äta kryp foder.

3 Ändra kryp foder varje dag och ge lammet med färskvatten. Fodret måste alltid hållas ren och sanitär. Eftersom lammen slicka kryp foder kan kryp fastna ihop och ett idealiskt område för bakterier att växa. Varje dag tråget bör rengöras noggrant och nya kryp flöde tillagt.

4 flaska-flöde lammet med hjälp av extra mjölk samtidigt som du tillhandahåller kryp foder. När lammet når avvänjning ålder, bör det vara tidskrävande 225 gram kryp eller mer, enligt Ontario Sheep Marketing Agency.

5 avvänja lammet mellan fyra till åtta veckors ålder. Avvänjning bör ske när lammet väger cirka 25 pounds, enligt Navajo Sheep Project. Upphöra att tillhandahålla en mjölkersättning för lammet. Ge bara kryp foder och sötvatten.

6 Lägg god kvalitet alfalfa till lammet diet när lammet konsumerar ett pund av kryp per dag. Kontrollera att alfalfa eller hö har åtminstone 12 procent råprotein och är åtminstone 55 procent smält. Lammet bör tugga dess cud och har småsten spillning, vilket tyder på att avvänjning går framåt framgångsrikt och lammet kan smälta sin mat.

Hur man gör ditt eget hem mjölkersättning för Lambs


Många situationer kan leda till att behovet av att flaskan mata ett lamm. Tackan kan dö i leveransen, överge lamm eller föda fler lamm än hon är kapabel att omvårdnad. Kommersiella mjölkersättning finns, men en godtagbar blandning kan göras med objekt som vanligen finns hemma.

Instruktioner

1 Ta bort cirka 1/3 liter mjölk från en 1-liters behållare helmjölk. Denna mjölk kan kommersiellt köpt pastöriserad och homogeniserad mjölk. Vid köp av mjölken i en 1-liters behållare ger kärlet för blandning och lagring av den mjölkersättning.

2 Lägg en burk kondenserad mjölk och en kopp kärnmjölk till helmjölk i 1-liters behållare.

3 Skaka behållaren för att blanda de kombinerade ingredienserna.

4 Tillsätt tillräckligt med helmjölk som togs bort till toppen av behållaren. Denna liter mjölkersättning kan användas för barn eller lamm.

5 Fyll en flaska med mjölkersättning och bifoga en gumminippel att mata ett lamm eller unge.

Tips

 • Använd den rikaste, högsta fetthalt kärnmjölk tillgängliga. Detta bidrar till att höja fetthalten i mjölkersättning, vilket ger extra energi för barn eller lamm.
 • Använd inte mjölkersättning konstruerade eller formulerade för andra arter.
 • Mata mjölkersättning med hjälp av flaskor försedda med gummibröstvårtor.
 • Håll mjölkersättning mellan 35 och 40 grader C. Med hjälp av kall mjölk förhindrar lamm från att äta för mycket.
 • Om möjligt bör lammet konsumerar lite råmjölk, eller första mjölk som produceras av tackan efter födseln. Denna speciella mjölk innehåller extra fett för energi och antikroppar som förbättrar lamm immunitet.

Lägga till mjölkersättning till en Show Pig Diet


Näring, vård och genetik spelar alla en roll i en show gris potential. Din show gris kommer inte att nå sin fulla genetiska potential utan ordentlig vård och näring; På samma sätt skulle din vård och näring vara utmärkt men om grisen potential är låg du inte kommer att producera en hög kvalitet show gris. Kompletta ransoner för svin innehålla massor av vatten, 75-80 procent kolhydrater, en varierande mängd protein (typiskt 18 procent när man börjar på foder, sjönk till 12-14 procent på 150 lbs.) Och fett. Komplettering mjölkersättning till en show gris kost kan hjälpa en gris upp i vikt snabbare.

Instruktioner

1 Skriv en lista över de program du kommer att delta och fastställa de normer som domarna kommer att förvänta sig av de bästa visa grisar och sedan bestämma vilka närings strategier du kommer att använda för att få din gris i toppform. Till exempel, om din gris inte få muskler utan att lägga på för mycket fett, kan du behöva begränsa din gris intag av mat, men vanligtvis bör du öka gris protein och fett när de minskar mat. Du kan göra detta genom att lägga till en mjölkersättning till grisens diet.

2 Bestäm hur mycket vikt din gris behöver att nå per dag för att uppnå sitt mål vikt. Till exempel, om grisen är 60 lbs. och kommer att visas vid 250, kommer grisen behöver 100 till 120 dagar för att få vikten (grisar får ett genomsnitt på 1,5 till 1,75 pund. per dag).

3 Lägg till ½ kopp mjölkersättning till grisens vanliga kost och väger grisen varje vecka för att se till att den går upp i vikt enligt ditt schema. Efter två till tre veckor, bedöma din gris tillstånd och justera mjölkersättning, utfodring upp till en kopp eller skära ned till ¼ kopp. Den mjölkersättning bör se till att grisen får sin ranson av 10 aminosyror, men det kan också lägga till för mycket vikt.

Tips

 • Grisar behöver mycket vatten att metabolisera rations.You kan hjälpa din gris vattenintag genom att värma leverera varmt vatten i kyla och ge dem färskt vatten på morgonen och övervaka hur mycket de dricker.
 • För att visa, är det bäst att ha grisen på den övre delen av marknaden intervall. Till exempel om en show har ett viktsområde av 220 till 280 pounds, kan grisens idealvikt vara från 255 till 265 pounds. Grisen bör ligga på den övre änden av den vikt skala men fortfarande muskulär och mager.

Hemlagad mjölkersättning för getter


Om du måste flaska mata en baby get och inte har get mjölkersättning till hands, kan du koka ihop en näringsrik hemlagad mjölk för barnet. Se bara till att barnet får råmjölk - att antikroppsrika primära mjölk - för hans första måltider. Om han inte fick det från sin mor, har din veterinär sannolikt en leverans. Kontrollera alltid med din veterinär innan utfodring baby getter hemlagad mjölkersättning.

Hemlagad mjölkersättning

Den amerikanska Fainting Goat Association rekommenderar flera olika hemlagad formler baserade på barnens ålder. Den första handlar om att blanda 3 liter hel komjölk, en burk getmjölk, en kopp vanligt hela yoghurt och en kopp grädde. Mata denna blandning varannan timme för barnens första dagarna, på 0,5 till 2 uns vid varje utfodring. När barnet är ca 2 veckor gammal, ändra formeln genom att eliminera tunga grädde och ersätta den med en burk osötad kondenserad helmjölk. Vid det här laget, du mata honom cirka 8 uns av formel, fyra gånger dagligen. Han är också knapra på hö och get foder. Vid fyra veckor, eliminera getmjölk och lägga till en annan burk kondenserad mjölk. Ditt barn får 8 uns vid var och en av tre dagliga matning.

Varningar och överväganden

Inte ersätta soja, magert, laktosfri eller någon annan typ av mjölk för hela komjölk. Vissa hemlagad getmjölk ersättnings formler föreslår att lägga ett ägg eller två till blandningen. Kontrollera alla ingredienser med din veterinär innan utfodring.