minskad hårväxt av gurkmeja

Användningsområden för Ground Gurkmeja


En medlem av ingefära familj, är gurkmeja den orangefärgade rot Curcuma longa, en perenn växt som odlas främst i Indien, Kina och Indonesien, liksom i andra delar av Asien. Efter torkning, är roten mals till ett ljust gult pulver. Används som en krydda, ger marken gurkmeja en stark, bitter smak. Med sina medicinska egenskaper välkänd bland Sydöstra asiater, har mark gurkmeja också en lång historia som ett botemedel som botar eller förbättrar många vanliga sjukdomar.

historiska användningar

Så långt tillbaka som 600 f.Kr., maldes gurkmeja används som livsmedel och tyg färgämne. I många delar av Asien, ursprungsfolk används gurkmeja att färga delar av kroppen för ceremoniella riter. Under medeltiden var marken gurkmeja känd för européerna som "Indian saffran" på grund av dess liknande färg och doft, och det blev en mindre dyra substitut för saffran i matlagning.

kulinariska användningar

Indiska och sydostasiatiska köket är starkt beroende av marken gurkmeja till färg och smak rätter. En viktig ingrediens i curry, ger marken gurkmeja en stickande spark till kött, kyckling, ris och grönsaksrätter. Asiatiska smaksättare, pickles och chutneys använder också mark gurkmeja att lägga kryddig element dessa kryddor. Eftersom dess smak är stark, experiment genom att tillsätta endast en liten mängd jord gurkmeja till disken och justera för att passa din smak.

medicinskt bruk

Enligt Brain Research Institute vid UCLA, studier vid University of Texas "MD Anderson Cancer Center visar att marken gurkmeja och en kemikalie den innehåller curcumin, kan blockera tillväxten och förhindra spridning av vissa typer av cancer. Studier utförda på David Geffen skolan av medicinen hos UCLA visar också att marken gurkmeja är en kraftfull antioxidant som hjälper i tarmsjukdomar, inflammatoriska tillstånd och kan sänka kolesterolet. Gurkmeja är också används i stor utsträckning i Indien för att skydda levern från skador på grund av överkonsumtion av alkohol eller smärtstillande medel. Indier använder också en lösning av mark gurkmeja och vatten för befrielse från tandvärk och minska svullnad i tandköttet.

topiska användningar

Brain Research Institute vid UCLA säger att gamla indiska medicinska texter beskriver användning av marken gurkmeja att desinficera sår, främja läkning och lindra smärta och svullnad från stukningar och nedskärningar. Indianerna har använt gurkmeja i århundraden för att lindra hudåkommor, minska fräknar eller fläckar och ljusare hud. Enligt UCLA rapporten har amerikanska hudläkare Dr Madalene Heng utvecklat ett gurkmeja-baserad kräm som hon hävdar kommer att behandla akne, psoriasis, rosacea och även rynkor.

överväganden

Som ett komplement, bör marken gurkmeja användas med måtta som alltför mycket kan orsaka magbesvär över tiden. Gurkmeja bör endast användas med stor försiktighet under graviditet och ska inte användas av dem som har några blödningsrubbningar eller som har drabbats kraftig blödning.

Gurkmeja är tillverkad av rotstockar eller rötter Curcuma longa, en anläggning i ingefära familjen. Den tillverkas i Indien, Indonesien och Kina. Gurkmeja är nästan alltid köpas som ett pulver, eftersom det är mycket svårt att mala hemma.

Instruktioner

1 Skörda grödan när bladen gulnar och börjar torka ut. Skär Curcuma longa växterna till marken. Plöja smuts. Försiktigt gräva upp klumpar med en spade eller hand plocka rötterna från marken.

2 Tvätta rötterna ordentligt i varmt vatten. Ta bort de små fingrarna från moder glödlampor. Ställ åt sidan för att behandla separat. Täck rotstockar med blad. Låt dem svettas under bladen natten.

3 Sätt rhizomer i en lergods, koppar eller järn potten. Lägg tillräckligt med vatten för att blöta dem. Koka tills rhizomer är mjuka, vanligtvis 45 minuter till en timme för de flesta sorter, men upp till 6 timmar för andra.

4 Sprid på en matta utomhus. Låt torka i 10 till 15 dagar. Täck gurkmeja på natten. Test för torrhet genom att snäppa en bit. Det bör göra ett metalliskt ljud.

5 Gnid gurkmeja på en hård yta, trampa den under fötterna eller skaka den i en påse fylld med stenar för att polera det.

6 Skär gurkmeja i små bitar. Mala i en kvarn eller matberedare.

Tips

  • Gurkmeja är en ingrediens i curry. Det har också många användningsområden i naturliga läkemedel och är en anti-inflammatorisk och antibakteriellt medel.

Lägga till Gurkmeja som krydda


Gurkmeja är en viktig komponent i curry kryddblandningar. Det förvandlar vanligt, vitt ris i en färgstark och doftande gula ris. Gurkmeja par väl med lätt färgade, intetsägande livsmedel, såsom potatis, ris, linser och blomkål. Det förekommer även i curryrätter och chutneys för att lägga till färg. Allmänt sett i indisk matlagning, har gurkmeja användning i både råa livsmedel, såsom pickles och varma livsmedel. Värma det i olja innan den läggs till maten lockar fram salta smaken av gurkmeja, men det har en tendens att brinna om tillagas för länge.

Instruktioner

1 Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.

2 Tillsätt gurkmeja till stekpannan och koka tills du börjar lukta det. Rör om krydda i stekpannan som kockar för att förhindra brännskador. Lägg andra kryddor för ditt recept till stekpanna med gurkmeja att kombinera smaker. Kasta kryddorna och börja om från början om de börjar lukta bränt.

3 Lägg maten för matlagning, såsom ris, potatis eller blomkål till stekpannan och koka enligt ditt recept.

Tips

  • Du kan också använda gurkmeja i pickles och chutney. Lägg 1/2 tsk. pulveriserad gurkmeja till kryddblandning innan du lägger till frukter eller grönsaker i burken.

Vilka livsmedel bör Gurkmeja användas i?


Gurkmeja är en ljus gul krydda som blöder sin livfulla färger i livsmedel tillagas med det. Gurkmeja är en färgstark arom med en träig, bitter smak, och forskning inom komplementär medicin tyder på att det kan kontrollera inflammation och dyspepsi. Den gula färgen kan färga händer och kläder, så var försiktig när du lagar mat med gurkmeja.

curryrätter

Curryrätter är rika grytor eller såser som innehåller flera kryddor i en tjock blandning serveras med kött. Indiska och thailändska curryrätter är beroende av gurkmeja för sin färg och glatt bitter bitter. Western kockar förkortar förberedelsetiden genom att använda marken curry kryddblandningar i stället för slipning av kryddor färska. I Amerika, curry kryddblandningar innehåller 25 till 50 procent gurkmeja vikt.

beredd senap

Gurkmeja tillsätts krossade senapsfrön för att skapa den distinkta gula nyans av amerikansk senap. Kryddan är Woody smak överskuggas av de stickande senapsfrön. Den jämförelsevis mild gurkmeja gör en lämplig filler utan att förändra smaken av senap.

gul Rice

Gula ris är en färgstark, mer smakrik sida skålen än vanligt vitt ris. Gurkmeja tillsätts riset som kockar. Resultatet är en ljus gul ris med det anmärkningsvärda smaken av gurkmeja. Andra bleka, intetsägande korn eller grönsaker kan göras mer smakrika med tillägg av gurkmeja till kokvattnet. Potatis, blomkål och couscous alla nytta. Lägg krydda tidigt att ingjuta det hela livsmedels snarare än bara damma utsidan.

Thai Cuisine

Native till Sydostasien, är gurkmeja används i stor utsträckning i sin färsk form i Thailand och andra länder i regionen. I sin färsk form gurkmeja är en rhizom med en mild, nästan söt smak. Riven, färskt gurkmeja läggs till thailändska curryrätter, som har en kokosmjölk bas; soppor; efterrätter; stekt snacks och stek rätter.

Gurkmeja & Curcumin


Curcumin är den aktiva ingrediensen i gurkmeja, en medlem av ingefära familj. Gurkmeja är en djup orange-gul färg och traditionellt används i indisk curry som en krydda, i andra sydasiatiska och Mellanöstern köket och som ett färgämne.

Allmän information om gurkmeja & Curcumin

En perenn växt, gurkmeja härrör från rotstockar av Curcuma longa, som är medlem av ingefära familj (Zingiberaceae). Den aktiva substansen i gurkmeja är curcumin. Kryddan har en distinkt smak som är jordnära, något bitter och något varmt.

För att göra marken pulver gurkmeja som vanligen används i matlagning, är rhizomer kokas, torkas och mals.

Gurkmeja är hemma i tropiska södra Asien och kan hittas i skogarna i Malaysia. Anläggningen behöver varma temperaturer och stor nederbörd att frodas.

Hur Gurkmeja & Curcumin används i matlagning

Gurkmeja kan användas rå (liknande ingefära) eller som malt pulver krydda i matlagning. Det är den viktigaste ingrediensen för många indiska, Sydostasien och Mellanöstern rätter.

I många delar av världen, är gurkmeja används i matlagning som ett pigment, tillsätta en vaniljsås-liknande gula färgen i konserverade drycker, bakade produkter och mejeriprodukter. Gurkmeja används oftast i salta rätter men också kan smakade i söta rätter.

Hur Gurkmeja & Curcumin används till medicinska ändamål

I Sydasien är gurkmeja används ofta som en antiseptisk för skärsår, brännskador och blåmärken, samt ett antibakteriellt medel. Dessutom är örten tas som ett kosttillskott för sjukdomar såsom magproblem och gastrointestinala besvär, som ett anti-inflammatoriskt och för hudproblem.

Det studeras i kliniska prövningar i USA för möjliga fördelar vid Alzheimers sjukdom, cancer, artrit och leversjukdomar.

Andra användningsområden för Gurkmeja & Curcumin

Gurkmeja har många icke-kulinariska användningsområden. Den kan användas för att avskräcka myror i trädgården, är en ingrediens i en radiator stop-läcka tätningsmedel blandning och vissa solskyddsmedel, och används ceremoniellt i många ritualer i Indien, såsom bröllop och reningsriter.

Tillgång till gurkmeja & Curcumin

Mark gurkmeja finns i kryddan gången av de flesta livsmedelsbutiker, liksom i etniska och specialbutiker. Dessutom är det säljs som ett kosttillskott i kapsel eller flytande extrakt former. Som ett kosttillskott, är det inte regleras av Food and Drug Administration.

Hur att laga mat med Ground gurkmeja


Gurkmeja är en medlem av ingefära familj. Det brukar säljs i livsmedelsbutiker i pulverform och känns lätt igen på sin klargula färg. Gurkmeja är en av de viktigaste kryddor som behövs för att göra curryrätter och curry. Denna enkla vegetabiliska curry recept är en bra introduktion till matlagning med pulveriserad gurkmeja.

Instruktioner

1 Tvätta och hacka morötter, lök, potatis och blomkål. Medan du hugga, värm smör och olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och morötter och koka tills de är mjuka men inte brynt.

2 Förbered din curry medan lök och morötter matlagning. För att göra curry, blanda gurkmeja, ingefära, vitlök, spiskummin, cayennepeppar, koriander och kanel i en liten skål. Rör om att kombinera.

3 Tillsätt kryddblandning till pannan, och sedan lägga till den blomkål och potatis. Rör om för att belägga de grönsaker med kryddorna.

4 Sänk värmen till medium låg. Täck och låt sjuda i 15 till 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Häll curry över kokta vitt ris och servera.

Aptitlöshet och minskad urin hos hundar


En förlust av aptit hos hundar är också känd som anorexi. Anorexi har många olika orsaker, såsom smärta, ointresse för ny mat eller sjukdomar i mag-tarmkanalen. Hundar som uppvisar en minskad aptit och minskad urinering bör undersökas av en veterinär för att utesluta njursjukdom.

Historia

Enligt Pet Place, en aptitlöshet och minskad urinering är två symptom som man aldrig ska ignorera. När hundar uppvisar dessa symptom på samma gång, är det oftast ett tecken på en allvarlig infektion eller sjukdom. Om din hund har dessa symptom samtidigt, ta den till veterinär för en fullständig utvärdering och diagnos av dess tillstånd.

orsaker

Den vanligaste orsaken till en minskad aptit och minskad urinering hos hundar är njurinfektion, urinvägsinfektion, njursten, stenar i urinblåsan, inflammation i urinröret och tumörer i njurarna eller urinblåsan.

Diagnos

Utföra en fysisk utvärdering är ett sätt din veterinär kommer att avgöra orsaken till din hunds symptom. Under denna granskning kommer veterinären undersöka hundens tandkött, palpera, buken och lyssna på lungorna med stetoskop. Blodprover tas ofta för att köra ett fullständigt blod panel och en urinanalys utförs. Undersöka pallen är viktigt att avgöra om några parasiter är närvarande. Röntgen av bröstet och buken kommer att utesluta förekomsten av eventuella tumörer.

Behandling

Enligt Pet Place, behandling för en förlust av aptit och minskat urinering hos hundar beror på den bakomliggande orsaken till tillståndet. Om njur- eller urinvägsinfektion är närvarande, kan veterinären förskriva antibiotika för att behandla infektionen. Kirurgi kommer att ta bort eventuella tumörer som finns i urinblåsan eller njurarna, och antiinflammatoriska läkemedel behandla inflammation. Understödjande behandling, såsom IV vätskor och läkemedel för att stimulera hundens aptit, kan ges på tillfällig basis.

Hur man köper Ground Gurkmeja


En rot från ingefära familj, är gurkmeja en krydda som ofta används i Mellanöstern och indisk matlagning. Gurkmeja har en bitter, skarp smak och en ljus gul-orange färg. Det används ofta i curryrätter, stuvningar, ris rätter, och beredd senap och pickles.

Stormarknad Spice Sektioner

Gurkmeja roten kokas, torkas och mals till ett pulver. Det är förseglad i förpackningar eller flaskor av plast. Det är vanligast i kryddan avsnitt i många stormarknader.

Etniska indiska butiker

Gurkmeja kan hittas i Mellanöstern och indiska livsmedelsbutiker, liksom bondens marknader och naturliga mataffärer. Den kan köpas både som färsk rot, som måste kylas, och såsom malt pulver i förslutna förpackningar.

Internet

Mark gurkmeja kan köpas online. Det finns från amerikanska leverantörer samt indiska och asiatiska källor. Produkterna inkluderar regelbunden mark gurkmeja, ekologiskt odlade gurkmeja och glutenfri gurkmeja.

Hur man använder sandelträ och gurkmeja för att behandla pormaskar


Pormaskar är en typ av finne vanligtvis fylld med döda hudceller och olja. Oljan och döda celler täppa insidan av porerna och reagerar med luft i en process som kallas oxidation. Att process producerar den karakteristiska mörka färgen som identifierar pormaskar. Gurkmeja och sandelträ är välkända bland hem botemedel folkmassan som effektiva örter för att behandla pormaskar. De kan användas separat eller kombineras till en lugnande mask.

Instruktioner

Behandla drabbade huden varje dag

1 Tvätta varje morgon med en skrubb gjord av sandelträ pulver och rosenvatten.

2 Skölj noga med kallt vatten och klappa torrt med en ren handduk eller tvättlapp.

3 Använd rent vatten i blackhead behandlingar. Koka eller filter för att döda eller avlägsna bakterier som kan bidra till hudens kondition.

Använd en vecka Mask

4 Gör en tjock pasta genom att blanda gurkmeja pulver med mynta juice tills den når konsistensen av kommersiella tandkräm.

5 Applicera ett tunt lager över det drabbade området. Låt torka.

6 Låt verka i flera minuter eller över natten. Skölj med varmt vatten för att avlägsna.

7 Alternativ varannan vecka med en gurkmeja och sandelträ mask.

8 Blanda 5 tsk. gurkmeja pulver och 5 tsk. sandelträ pulver med tillräckligt rosenvatten för att göra en styv pasta.

9 Applicera pastan jämnt över områden på huden med och benägna att pormaskar.

10 Låt verka över natten och skölja bort på morgonen.

Spot Treat blackheads efter behov

11 Kombinera gurkmeja med tillräckligt kokosolja för att göra en krämig pasta.

12 släta över det drabbade området i minst 30 minuter innan sängen.

13 Låt pastan torka och stanna kvar på natten.

14 Skölj bort på morgonen och fortsätta med regelbunden hudvård regim.

Tips

  • Tvätta huden dagligen med en mild rengöringsmedel, ett naturläkemedel skölj eller vanligt vatten.
  • Kontrollera med lokala indiska livsmedelsaffär för krämer gjorda av gurkmeja och sandelträ.
  • Sandelträ pulver kan ibland hittas i nya ålders butiker, hälsokostbutiker och asiatiska handlare.
  • Försök att undvika kosmetika och krämer under och efter behandlingen.
  • Aldrig handduk torr hud genom att gnugga. Detta är irriterande och kan skapa ytterligare problem.
  • Tvätta aldrig med varmt vatten eller orimligt använda kemikalier eller huskurer för att behandla hud sjukdomar.
  • Sluta använda någon behandling som orsakar smärta, obehag eller svullnad. Kontakta en hudläkare om dagliga behandlingsregimer vara ineffektiva.
  • Inte plocka på eller skrap pormaskar.

De typer av gurkmeja


Gurkmeja (Curcuma longa) vördas runt om i världen som "livets krydda" och det används ofta i ett brett spektrum av produkter, bland annat parfym, kosmetika, färgämnen och eteriska oljor. Thailändska, indiska och persiska rätter använder gurkmeja för färg och smak, särskilt i curryrätter. Indien är den största exportören av gurkmeja och även om det finns cirka 70 sorter av Curcuma longa som finns runt om i världen, Madras gurkmeja och Allepey gurkmeja är den mest kända. Ayurvediska och kinesiska mediciner använda curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, för att lindra artrit, depression, diabetes, magbesvär och inflammation. Studier finner att gurkmeja även kan förhindra vissa typer av cancer.

Gemensamma gurkmeja sorter

Den vanligaste producerade gurkmeja, Curcuma longa, kallas helt enkelt som gurkmeja eller indisk saffran. USA och Storbritannien regelbundet importerar Madras gurkmeja till krydda curryrätter, pickles, senap och andra livsmedel. Madras gurkmeja odlas i Tamil Nadu regionen i Indien och det är ljust gul till färgen.

En annan populär sort är Alleppey gurkmeja, även kallad Alleppey Finger gurkmeja; denna sort kommer från Kerala regionen i Indien och det föredras av kockar, eftersom pulverform har en smak som är mest lik färsk gurkmeja. Den Alleppey rot har en mörk färg på grund av höga koncentrationer av curcumin.

Mindre kända sorter

Mindre kända sorter av gurkmeja produceras i olika regioner i Indien och ofta uppkallad efter den plats där de odlas, såsom Erode, Salem, Suvarna, Sudarshana, Suguna, Rajapore, Sangli, Nizamabad, Lokala Haldi, Kina-doftande, Thodopuza och röd-strimmiga gurkmeja sorter.

besläktade arter

Det finns sex carcuma arter i samband med gurkmeja (Curcuma longa): mango ingefära (Curcuma Amada), smala blad gurkmeja (Curcuma angustifolia), vild gurkmeja (Curcuma aromatica), curcuma australasica och Zedoary (curcuma zedoaria). Vild gurkmeja, även känd som Cochin gurkmeja (Curcuma Aromatica), är ljusgul till färgen och en bra källa till essentiella oljan. Vild gurkmeja används ofta i Kina för kosmetika och parfymer. Smala blad gurkmeja, zedoary och svart gurkmeja (curcuma caesia) alla växa i nordöstra Indien.

inköp gurkmeja

Om du letar efter färsk gurkmeja, prova din lokala internationella livsmedelsbutiker eller asiatiska marknader. Gurkmeja rot är bäst när den har ett rent och ej skrynkliga utseende; som ingefära, gurkmeja rot ser skrumpna som förlorar färskhet.

Köp av hög kvalitet pulveriserad gurkmeja för bästa smak och ersätta det ofta som krydda kan få bitter och förlorar sin smak över tiden.