mineralblock dvärghamster

Hur hittar rasen en dvärghamster


Det finns fem dvärghamster arter (vanligen kallade "raser") som är populära som sällskapsdjur, men de tenderar att ser likadana ut. Linda Pris, grundaren av Kalifornien Hamster Association, konstaterar att dvärghamstrar brukar slåss med hamstrar av andra arter, med undantag av det ryska dvärg och vintern vit dvärg. Dessa två arter så liknar varandra att innan 1990-talet, var det tänkt att de var samma art. Vinter vita och ryska dvärgar kan korsa, men barnen är sterila. Ryska dvärgar kallas också Campbells dvärgar.

Instruktioner

1 Bekanta dig med olika arter av dvärghamstrar. Även om det finns många bra böcker om dvärghamstrar, kommer dvärghamstrar med de senaste färgsättningar och mönster ses först på Internet. Bra platser att kolla in är Hamsterific.com och California Hamster Association.

2 Sätt hamster i en genomskinlig hamster boll eller hamster bur rör om hamstern inte gillar att hanteras. På detta sätt kan du se några kroppsfunktioner utan att i onödan betona hamster. Håll hamster där högst 10 minuter ifall det inte finns tillräckligt med syre i plastboll eller rör. För hamstrar som kan hanteras, rekommenderar California Hamster Association placera dem i ett tomt badkar så att du kan se deras kroppsfunktioner bättre. Badkaret sidorna är alltför hala för hamstern att hoppa ur.

3 Notera hamster ansikts egenskaper och jämföra dem med den syriska hamster. Faces mest som de syriska s är den ryska dvärg och vintervitt. Vinter vita har större, mer konvexa näsor när ses i profil än en rysk dvärg. Om huvudet verkar långsträckt, då är chansen att det är en kinesisk hamster. Den kinesiska hamster öron kommer också verka tätt intill huvudet, vilket ger en mer rundad profil än de andra dvärg arter med större öron. Roborovskihamster har större kinder och en mer nedböjda näsa än andra dvärghamster arter.

4 Titta på hamster fötter. Kinesiska hamstrar har nakna fötter, Roborovskis och ryska dvärgar har ljus päls som täcker deras fötter medan vintern vita har märk päls på fötterna.

Tips

  • Enligt Hamsterific.com, roborovskihamster sällan vilja hanteras.
  • Förutsätt inte en djuraffär, kommer djurhemmet eller veterinär definitivt vet vilken ras eller art en dvärghamster är. Om de inte är specialiserade på hamstrar, kan de inte att kunna identifiera en särskild hamster, speciellt om det är fortfarande ett barn.
  • Lita inte på färg för att identifiera en dvärghamster eftersom nya färger kan komma ut och vinter vita ändra sina färger baserade på säsong.

Kinesisk dvärghamster Diet


Den kinesiska dvärghamster näringsbehov liknar de andra hamstrar. Hamstrar behöver en balanserad kost som innehåller kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler. En idealisk diet består av kommersiella hamster mat, som du kan köpa hos din lokala djuraffären och många livsmedelsbutiker och rabatt varuhus, i kombination med färskvaror från köket och en tillfällig behandla. Hamstrar som till nosh hela dagen och är bra domare i hur mycket man ska äta, så allt du behöver göra är att se en matsked eller så av livsmedel är alltid tillgänglig. Din hamster behöver också en färdig leverans av färskt vatten hela tiden.

Seed Mixes

Kommersiella livsmedel som innehåller en riklig mängd frön är ett populärt val och hamstrar älskar vanligtvis dem, men detta kan vara en nackdel. Även om dessa blandningar som helhet består av en balanserad kost, kan hamstrar vara kinkiga, och en del kommer att plocka ut fröna de gynnar (solrosfrön är vanligen en stor hit), och äta dem exklusivt. Detta inte bara resulterar i en obalanserad diet när hamstern inte äta mindre föredragna komponenter i blandningen, men kan också leda till fetma, eftersom frön är hög i fett och kalorier.

Pellet och Block Formuleringar

En annan typ av kommersiellt tillgänglig hamster mat består av pellets eller "block" av mat, där ingredienserna i hamster kost har malts samman och komprimerade i lagom stora, relativt likformiga pellets eller block. Med denna typ av mat, plocka ut favoriter som hela frön är inte ett alternativ för hamster, så att du kan vara säker på att ditt husdjur är att få alla de näringsämnen han eller hon behöver. Nackdelen är att hamstrar är inte så förtjust i denna typ av mat som de är utsäde mixar. Du kan ge din hamster det bästa av båda världar om du föredrar, genom att alternera mellan utsädesblandningar och pellets - bara se till att din hamster äter sina pellets innan du erbjuder frön (inte olikt äta dina grönsaker innan att ta del av dessert).

Färska godbitar från köket

Även äta "folk" mat anses dåligt för vissa typer av sällskapsdjur, är det tvärtom för hamstrar. Erbjuda din hamster några hamster stora inslag av färskvaror ökar ditt husdjur kost. Bra alternativ inkluderar färska grönsaker, såsom morötter, isbergssallad, broccoli, blomkål eller ärter och färska frukter som bitar av bär, druvor, äpplen, bananer, meloner och apelsiner. För ett protein uppsving, försök hårdkokt ägg, kyckling, nötkött, eller hundkex, men hålla sig borta från fläsk.

behandlar

Behandlar hålla hamstrar glada samt välnärda. Du kan hitta en mängd olika godsaker gjorda speciellt för hamstrar på din lokala djuraffären, såsom torkade droppar frukt och yoghurt. Familje livsmedel din hamster kommer också att uppskatta innehålla russin och jordnötter i skalet.

Matförvaring och säkerhet

Mata aldrig din hamster mat från köket som du inte skulle överväga färskt tillräckligt att äta själv. Och hålla ett öga på att se till att din hamster inte stashing bort sina färska livsmedel skatter för en regnig dag - ta bort alla livsmedel som inte äts på kort tid. Lagra kommersiellt blandningar beredningar i rena, torra, förslutningsbara förvaringspåsar. Kasta bort alla livsmedelsförsörjning som luktar eller verkar vara möglig eller inaktuella. Din kinesiska dvärg kommer att tacka dig för det.

Vilken typ av frukt bör du mata din dvärghamster?


Hamstrar är allätare. Det betyder att deras diet består av en mängd olika saker, inklusive kött och grönsaker. Precis som människor, hamstrar njuta av att få en behandling då och då. På samma sätt kan alltför många godsaker gör för en dålig diet och orsaka hälsoproblem. Frukt, med måtta, gör ett utmärkt komplement till din hamster kost.

Balanserad diet

Hamstrar har en mängd olika näringsbehov. I allmänhet bör en hamster kost består av proteiner, kolhydrater och fetter, tillsammans med specifika vitaminer och mineraler. Saknade delarna av detta pussel kommer att orsaka ditt husdjur att bli undernärda och leda till stora hälsoproblem. Det bästa sättet att vara säker på att din hamster är att få rätt mat är att förlita sig på en färdigköpta mix speciellt avsedd för hamstrar. Det borde utgör huvuddelen av en hamster kost.

behandlar

Du har säkert sett hamster behandlar på din djuraffär. Du kan säkert ge dem till ditt husdjur, men att lägga till i vissa färska frukter och grönsaker några gånger i veckan är bra för din hamster hälsa. Kom ihåg att dessa är godsaker och tänkt att matas med måtta. När det gäller frukt, i synnerhet försök att inkludera färsk frukt minst en gång i veckan, men inte mer än tre gånger per vecka.

Frukter för att undvika

Citrusfrukter är dåligt för alla hamstrar. Citronsyra kan orsaka allvarliga matsmältningsproblem och diarré. Citrusfrukter inkluderar apelsin, mandarin, grapefrukt, citron och lime. Medan bananer, mango och äpplen är bra för syriska hamstrar, bör du inte mata dem till din dvärghamster. Det beror på att de tenderar att vara extremt hög i socker och dvärghamstrar har en hög förekomst av diabetes.

Bra frukt för din hamster

Druvor och körsbär är utmärkta för din hamster. Halvera dem innan du lägger dem i buren, men. Andra frukter som fungerar bra för din dvärghamster inkluderar päron, persikor, hallon och russin. Med alla frukter, men tänk på sockerhalten och bara mata din hamster mycket små mängder. Var noga med att skära dem i små bitar eftersom hamstrar vilja lagra livsmedel i sina kindpåsar. Ta bort eventuella frukt frön innan erbjuda frukt till din hamster, så många frön innehåller cyanid eller andra gifter i dem.

Avlägsna Okonsumerat Frukt

Förutom att begränsa mängden och storleken, måste du begränsa hur länge färsk frukt (eller grönsaker) sitta i din hamster bur. Färska livsmedel omfattas av förruttnelse och bakterier kommer att bygga upp dem efter en tid. Det är bäst att ta bort eventuella rester efter ett par timmar. Kom ihåg att hamstrar som att lagra mat, så se till att kontrollera eventuella favorit dölja områden. Alla sängkläder som har blivit indränkt i fruktjuice bör tas bort också.

Hur man anta en grå dvärghamster


Namnet "hamster" kommer från det tyska ordet "hamstern," som betyder "att hamstra", vilket är ett passande namn för en mild litet djur som horder sin mat i sina kind fickor tillsammans med stashes i sin bur. Hamstrar ger många timmar av njutning till sina ägare. Deras milda natur gör att ägarna, även små barn, för att hantera dem. Deras vanor kan lära barn en hel del om gnagare, sällskapsdjur ägande och ansvar. Anta en grå dvärghamster, en typ av hamster kallas Rat liknande hamster, kräver att lokalisera en uppfödare av denna Cricetulus migratorius art.

Instruktioner

1 Kontakta en uppfödare av råttliknande hamstrar för att fastställa om han har några barn Gray dvärghamstrar för adoption. Leta upp en hamster uppfödare genom en webbsökning. Hamster uppfödare publicera ofta i platsannonser eller på webben styrelser som Craigslist när de har barn hamstrar redo att anta ut. Djuraffärer ibland bära dem.

2 Ta hamster bur till uppfödaren när man plockar upp den grå dvärghamster. Hamstern behöver känna sig trygga, så en bur full av träspån kommer att ge henne en bekväm område. Sätt en liten kartong i hörnet av buren för hamstern att gosa in när hon vill dölja eller sova. Har en övning hjul i buren för hamstern att utöva och en vattenflaska för att säkerställa att hamstern har en stadig tillförsel av vatten.

3 Ta den antagna hamster hem. Se till att buren inte sitta nära direkt solljus eller drag. Mata hamstern kommersiella hamster mat köpt på en djuraffär. Lägg grönsaker som sallad, råa gröna bönor och råa morötter den fastställda hamster kost.

4 Hantera nya antagna Gray dvärghamster ofta och prata med det. Detta tillåter hamster att börja att umgås med människor. Om hamstern har lyckade initiala interaktioner med människor, kommer hon att utvecklas till en social och sällskaplig husdjur.

5 Identifiera den antagna hamster kön. Placera hamster på en glasbit eller klar plast och titta under på hamster undersida. En manlig har stora testiklar och testikelcancer säck. Identifiera en hamster kön kan bara hända när hamstern har nått könsmognad, vid fjorton veckor för en manlig eller tio veckor för en kvinna.

Dvärghamstrar är relativt densamma som andra hamstrar trots sin storlek. Som en dvärghamster ägare, kan du ge dina allätare critters med en mängd olika livsmedel. Du bör dock se upp för diabetes som många dvärghamstrar är socker känsliga, och en noggrant diet kan vara nödvändiga på grund.

General Diet

Dvärghamstrar har en hög ämnesomsättning för sin storlek, så mängden mat du ger det kommer att vara ungefär samma som du skulle ge en normal hamster. Fylla sina skålar en gång dagligen med en kommersiell hamster kost som vanligtvis består av olika frön, gryn, nötter, bönor och pellets. Denna diet kommer att säkerställa att de får alla rätt näringsämnen de behöver. Dessutom kan du ge en begränsad mängd gröna grönsaker på gång, men för mycket kan orsaka magbesvär. Äpplen, bananer och morötter bör undvikas med dvärghamstrar på grund av sin höga sockerhalt. Var noga med att tömma matskål och ger färsk mat dagligen.

behandlar

Enstaka behandlar kan belöna din dvärghamster samt förse den med en alternativ källa av näringsämnen. Hamstrar är allätare, så du kan mata dem bitar av kokt ägg, kött, mjölmask, blandad fågel utsäde, hundkex, låg socker spannmål och jäst tabletter. Försök att hålla godsaker till högst en gång i veckan. Dessutom bör du köpa hårt och krispigt behandla pinnar för att hålla ditt husdjur framtänder trimmas.

Diabetes

Campbell dvärghamstrar är särskilt känsliga för diabetes, så om du äger en, hålla ett förråd av diabetes testremsor från ett lokalt apotek till hands för vanliga urin kontroller. I händelse av att din hamster tester utvecklar diabetes, måste du eliminera sockerhaltiga livsmedel från sin kost. Kontrollera din kommersiella hamster foder ingredienser av tillsatt socker såsom dextros, majssirap eller fruktos och byta till en sockerfri blandning vid behov. Söta godsaker som frukt eller behandla pinnar bör tas bort helt och hållet. Du kan ge sockerfria godis, såsom osötad spannmål, havre, ägg, grönsaker eller tofu i stället.

Vad är tecken på dvärghamster graviditet?


Tecknen på en dvärghamster graviditet är desamma som för standardstorlek hamstrar. Den enda skillnaden i graviditeten mellan de två är den totala dräktighetstiden för dvärghamstrar är kortare. Dvärghamstrar är gravid i 16 till 30 dagar. Det vanligaste symptomet dvärghamstrar erfarenhet är en utspänd buk efter att mamman har varit gravid i cirka fem dagar. Andra tecken är beteendeförändringar, ökad aptit och trötthet.

Nesting

När en dvärghamster är gravid hon börjar förbereda sig för födelsen av hennes barn genom att skapa ett bo. Hon kommer att söka träflis, papper och andra material i sin bur för att bygga ett utstuderat boet. Detta är en av de vanligaste beteendeförändringar ses i dvärghamstrar. Det är en naturlig instinktiva reaktion som resulterar från graviditetshormoner.

Trötthet

Om du märker att din dvärghamster sover konstant eller saknar energi, är hon antingen sjuk eller gravid. Du kanske inte märker tecken på trötthet tills hon är redan halvvägs genom graviditeten. Hennes kropp arbetar hårt för att ge näring åt hennes ofödda barn, så hon kommer att vila oftare som graviditeten fortskrider.

ökad aptit

Under graviditeten kommer din dvärghamster efterfrågan på mat ökar. Hennes aptit ökar eftersom hennes hormoner stimulerar hunger. Ge ytterligare mat och vatten för henne under denna tid.

utspänd buk

När dvärghamster är gravid, bör du märker att hon utvecklar en stor utspänd buk. Detta är mer märkbart när hon står på bakbenen, men som dagarna passerar magen kommer att bli mer knölig. Det kommer att bli uppenbart att hon är gravid. Som hennes mage växer, kan hon bli mycket långsammare och tar sin tid att äta och sova som hon förbereder sig för födelsen av hennes barn.

Dvärghamster Care & Anvisningar


Dvärghamstrar är lämpliga för barn, men också populär med vuxna eftersom de är små, personliga och relativt lätt att ta hand om. Djuraffärer bär vanligen tre typer av dvärghamstrar: Ryska dvärg, öken dvärg och vintervit rysk dvärg. Alla dessa typer kräver samma livsmiljö och omsorg.

Instruktioner

Hus

1 Placera en hamster bur i ett område där det kommer att få en hel del solljus och hålla värmen.

2 Täck botten av buren med ett skikt av tall sängkläder ungefär en en halv tjock tum och. Dvärghamstrar älskar gräva och kommer ofta gör sig sängar av tall.

3 Placera ett skydd, som kan vara tillverkade av trä skydd från en djuraffär eller något så enkelt som en vävnad rutan, någonstans i buren.

Vatten och utfodring

4 Fyll en hängande vattenflaska med färskvatten och bifoga det till buren. Det finns många varianter av hängande vattenflaskor, så konsultera flaskan förpackning för exakt hängande instruktioner. Att ha en hängande vattenflaska i stället för en vattenskål säkerställer att dvärghamstrar inte kan bajsa i sitt dricksvatten. Töm ut vattenflaska och fylla på den varje morgon.

5 Fyll en matskål med hamster mat, vilket är typiskt en typ av utsäde, och placera den i ett hörn av buren.

6 Skim tom utsäde skal och ta bort tall spån från toppen av matskålen varje dag. Hamstrar är kladdigt ätare och tenderar att få smulor och skräp i och runt sin skål.

Tuktas och Underhåll

7 Hantera en dvärghamster försiktigt och regelbundet. Hamstrar kan bli aggressiva om de inte hålls regelbundet. Normal hantering kommer tämja de flesta hamstrar.

8 Rengör buren minst en gång i veckan. Ta hamstern ut och placera den i en separat behållare, tillsammans med sin matskål och eventuella bur tillbehör. Kasta bort alla tall sängkläder, torka buren med tvål och vatten, och lägga till nya tall. Returnera hamster och dess tillbehör till buren.

9 Ren matskålar och vattenflaskor åtminstone en gång i veckan med hjälp av tvål och vatten. Du kan sätta glas skålar och flaskor i diskmaskinen.

Tips

  • Pappershandduksrullar gör utmärkta leksaker / skyddsrum för dvärghamstrar. Inte nog med att tunnlarna gör hamstrar känna sig säkra, men de är också tuggbar.

Ta hand om en gravid dvärghamster


Oavsett om du föder dvärghamstrar medvetet eller du har hittat en av dina kvinnliga dvärghamstrar är oväntat gravid, är det viktigt att vidta åtgärder för att garantera henne bästa möjliga vård. En kvinnlig dvärghamster kommer att börja sätta på vikt ungefär en vecka efter parning och föda om 18 dagar efter parning.

Instruktioner

1 Placera den kvinnliga hamster i en bur med en solid botten, som ett glas eller plast akvarium. En trådbotten bur kan leda till skador på valparna när de föds, och om trådöppningarna är tillräckligt stora, kan de även falla igenom.

2 Låt manliga hamstern med den kvinnliga hamster om han är tillgänglig. Manliga dvärghamstrar, till skillnad från syriska hamstrar, tenderar att vara goda fäder och kommer att skydda och värma unga när de föds.

3 Placera buren i ett lugnt område i hemmet. Gravida hamstrar och hamstrar med små valpar är mycket -prone för stress, och få dem ur en undanskymd plats är viktigt.

4 Sätt bomaterial i buren. En gravid hamster kommer att vilja skapa ett bo för sina barn. Mjukpapper, pappershanddukar och tidningar är alla bra val för bomaterial.

5 Komplettera gravid hamster mat med godsaker som innehåller mycket protein. Mycket små mängder av ost och jordnötssmör kan hjälpa henne förbli starkt och friskt medan hon är gravid.

6 Låt gravid hamster ensam i dagarna fram till hennes graviditet och i dem direkt efter leverans. Detta säkerställer hon inte blir stressad till den grad att skada hennes valpar.

Tips

  • En kvinnlig hamster bör inte paras förrän hon är minst tre månader gammal. Även om de kan paras så unga som 50 dagar gammal, kan yngre dvärghamstrar vara alltför instabil eller nervös att vara goda mödrar till sina ungar.
  • Ge inte din hamster trasa för att använda som bomaterial, som mycket unga valpar kan bli strypt på gängorna.

Information Om min ryska dvärghamster


Av de fem hamstrar hålls som husdjur, ryska dvärghamstrar är inte lika populär som sina större syriska kusiner, även känd som gyllene och teddy-bear hamstrar, men de hade en sen start, eftersom de bara gjort sin väg in i amerikanska djuraffärer i 1980, cirka 50 år efter syrisk hamster.

typer

Termen "ryska dvärghamster" kan hänvisa till en av två arter av dvärghamstrar: Campbell ryska dvärg eller Djungarian hamstrar (Phodopus campbelli), och vintervit rysk dvärg eller Siberian hamstrar (Phodopus sungorus). De två andra varianter av "dvärg" hamstrar är Roborovskis dvärghamstrar (Phodopus roborovskii) och kinesisk hamster (Cricetulus griseus). Den kinesiska hamster är ofta klumpas med de andra dvärghamstrar eftersom den är liten, men termen hänvisar ofta bara till de andra tre.

Utseende

De flesta dvärghamstrar som säljs i djuraffärer är Campbells dvärghamstrar, även om de är märkta "Siberian", enligt Hamsterific.com. De två hamstrar ser mycket lika och kan vara svårt att skilja från varandra.

Vinter vita är vanligtvis mörkare och gråaktig-svart i färgen. De tenderar också att ha tre ränder - ner ryggen och längs varje sida. De har också förmågan att lätta sin färg på vintern (därav namnet). Campbells är oftast en mer brun färg med en ljusare mage. De har en blockier kropp, tjockare päls, större ögon och mindre öron än vintern vita. Campbell också finns i olika färger som svart, blå-grå och brun. De kan även vara fläckig eller fläckiga i färg.

Grunderna

Ryska dvärghamstrar lever mellan 18 månader till 2 år. Campbells har en dräktighet period av 18 till 21 dagar med en kullstorlek mellan en till åtta valpar. Dräktighetstiden vinter vita kan vara så länge som 25 dagar; de har en mindre kullstorlek, vanligen mellan 4 till 6 valpar.

Campbells hamstrar lever i östra och centrala Asien. Vinter vita hamstrar lever främst i Sibirien och områden i nordvästra Kina.

Historia

Dvärgen Campbell ryska hamster upptäcktes av Thomas Campbell i 1905. Hans resultat hölls på Gamalyea institutet i Moskva. År 1963 var ett fåtal importerades av London Zoological Society och Holloway College i Storbritannien. Tio år senare var ett par som erhållits från djurparken av en medlem av den brittiska Hamster Fancy. De hamstrar Till slut fann sin väg in i PET-marknaden och över till USA i 1980-talet.

Mindre är känt om historien om vintern vit ryska dvärghamstrar. De upptäcktes 1770. På 1960-talet, var en tysk man vid namn Klaus Hofmann avel dem för användning som försöksdjur. De flesta av de fångenskap vintern vita hamstrar härstammar från dem.

Skillnader från syriska hamstrar

Även om de kan tyckas små syriska hamstrar, ryska dvärghamstrar har några signifikanta skillnader. Den viktigaste en är att de kan hållas i sociala par och grupper. Om du inte vill att översvämmas av dem, bör du hålla dem i samkönade par. Lottning kommer bara att fungera om de hamstrar införs när de är unga. Om strids utvecklas kan de hamstrar måste separeras. Ryska dvärghamstrar är också fler människor vänliga och inte lika natt som syriska hamstrar. Det är inte ovanligt att se en rysk dvärghamster ut under dagen.

En Roborovski dvärghamster är en medlem av en rysk dvärghamster familj som består av tre arter. Sand brun, kommer vit eller grå gnagare från regioner i norra Kina och Mongoliet. Löjtnant Roborovski upptäckte varelsen i Nan Shan, Kina. Till skillnad från andra hamstrar, inte denna ras inte har en vit rand ner ryggen.

Som ett husdjur

En Roborovski dvärghamster är en idealisk husdjur för vuxna och äldre barn. Yngre barn kan skada små djur genom att inte vara tillräckligt försiktig. Denna snabba varelse kan hoppa över en fot vertikalt och kan vara mycket roligt att titta på för djurägare i flera år. Den genomsnittliga livslängden för hamstern är tre till tre och ett halvt år. Gnagare har ramper och rör hyllor att spela med på alla timmar på dagen och natten.

hamster Care

Även om den är liten, behöver hamstern dess utrymme och företag. Gnagaren blir lyckligast om det lever i en stor bur med en annan hamster, företrädesvis av samma kön. Undvik att hantera djuret när du står upp, eftersom det skulle kunna hoppa och skada sig själv. Hamstern kräver mer skonsam hantering än en genomsnittlig hamster, eftersom det är bara ungefär 3,5 till 4 inches lång och kan krossas helt enkelt.

Var man får tag

Hamstern är inte så lätt att hitta i djuraffärer som Cambell s dvärghamster. Roborovskis är vanligare, men i djuraffärer i hela Europa. I själva verket var pet inte infördes till USA förrän 1998. På grund av sin lättroad attityd, hamster gradvis blir allt mer populära och tillgängliga. De djurraser från april till september, som producerar mellan en till nio valpar, men den genomsnittliga produktionen är 05:57.

Mat

Hamstern äter olika högkvalitativa gnagare blandningar med många frön och kärnor. Mat som har en begränsad mängd solrosor är den mest hälsosamma för gnagare eftersom solrosor kan göra animaliskt fett. Gnagare block kan ges till hamster som en komplett diet men djuret kan bli uttråkad med samma mat hela tiden. Hamstrar har en instinkt att samla olika typer av mat och hamstra dem tills det är hungrig.