medelstora hundraser

De bästa raser av medelstora hundar


Medelstora hundar har blivit mycket populära eftersom de är mer anpassningsbara till olika levnadsförhållanden och livsstilsförändringar än några andra hundar. Även hundar som hamnar i mellanstorlek tenderar att kräva mindre underhåll än stora hundar och är kraftigare och friskare än små hundar. Medelstora hundar definieras vanligen som från 14 till 18 inches lång och väger från 20 till 40 pund., Beroende på deras ras. Potentiella sällskapsdjur föräldrar har många val bland de bästa raser av medelstora hundar.

ras Selection

I "Välja en hund for Dummies", författaren Chris Walkowicz uppmuntrar människor som vill ta hem en ny hund att fundera över sin livsstil. Det kommer att hjälpa dem att hitta en hund med personlighetsdrag mest lik sin egen. Walkowicz rekommenderar factoring i en rasens temperament, aktivitetsnivå, medicinska frågor och grooming krav.

aktiva hundar

Om du har en aktiv livsstil, kanske du vill att din hund följeslagare att vara energisk. American Kennel Club (AKC) klassificerar hundraser i grupper. Två av de mest aktiva grupperna vallhundar och terriers. De flesta hundar som omfattas av dessa kategorier har hög energi och kommer att njuta gå med dig i din dagliga motion rutin. Många av dessa hundar är bjudet för sin sportiga och njuta av att delta i idrott och tävlingar som agility spel. Vallhundar och terriers trivs med utbildning och måste vara fysiskt och mentalt utmanas dagligen.

Medelstora raser i vallhundar gruppen är border collie, Australian Shepherd och Shetland sheepdog. Den terrier gruppen ingår Jack Russell terrier, tjurterrier, American Staffordshire terrier och West Highland white terrier.

Lap Dogs

En lugnande, avslappnad atmosfär är inte för alla hundar, men vissa raser blomstra i denna typ av hem. Vanligtvis sådana hundar föredrar en barnlös bostad och gör ganska bra i en lägenhet eller andra hem utan en gård. Många faller i AKC icke-idrottsliga grupp och är mer känd som knä hundar. De skulle lika gärna vara tyst uppkrupen med dig på en soffa som någon annanstans.

Icke-sport, medelstora raser som är knä hundar inkluderar dvärgpudel, Boston terrier, Bichon Frisé "och Lhasa Apso.

Mest mångsidiga hundar

Att hitta de bästa medelstora hundraser som är någonstans mellan soffpotatis och atletisk mästare är inte så svårt. Många hundar är anpassningsbara till miljöförhållanden, och de flesta är i samklang med sin ägarens situations behov. Hundar är mycket instinktiva och överleva i en förpackning främst på grund av sin intuitiva anpassningsförmåga.

De bästa medelstora raser för denna typ livsstil är samojed, chow chow, havanais, de flesta av de spaniel, miniatyrschnauzer, Pembroke Welsh corgi och Cardigan Welsh corgi.

Jämförelse av en australisk Shepherd & en Australiensiskt nötkreatur förföljer


Australiska herdar och australiska hundar nötkreatur kan både ta den natursköna landet down under att tänka på, men de är på intet sätt en och densamma, med helt olika fysiska utseende. De två medelstora hundraser är skilda från varandra, även om de har gemensamma omfattande vall förflutna.

storlek Jämförelse

Australian Shepherds är lite större än australiska hundar nötkreatur. Mogna manliga australiska herdar brukar väga mellan 50 och 65 pounds, med axelhöjd på mellan 20-23 inches. Honorna är en smula mindre, med typiska vikter av mellan 40 och 55 pounds. Kvinnliga australiska herdar brukar också nå höjder på 18 till 21 inches. Vuxen Australiska nötkreatur hundar av båda könen tips allmänhet skalorna på mellan 35 och 45 pounds. Hanarna är lite högre än honorna, med axelhöjd på mellan 18 och 20 inches. Kvinna skulderhöjd för rasen varierar från 17 till 19 inches.

vackra Coats

Även prover från båda raser har dubbla rockar, de skiljer sig i färg. Australian Shepherds finns i svart, rött och rött och blått merle, ofta med tunga beiga och vita komponenter. Röda och blå merle rockar kännetecknas av grayish-blå eller röd bakgrund med blotting. De har tät hår, och därför behöver borsta sessioner minst en gång per vecka. Australiska hundar nötkreatur visas inte i rena färger, till skillnad från sina herde kompisar, och i stället har rödaktig eller blåaktig fläckig päls, ofta med inslag av beige, blått och svart. Deras mjuk och kort hår är ganska lågt underhåll, relativt sett. Enstaka borstning är alla de vanligtvis behöver. Australiska herdar har också markant längre rockar än hundarna nötkreatur.

grundläggande Temperament

Alla hundar är olika som individer, men många signatur temperament drag är förknippade med vissa raser. Båda dessa raser tros vara mycket pigg och jovialisk djur i allmänhet. Även om båda är också ganska ödmjuk kring nya människor, australiska herdar är vanligtvis mer bekväm runt andra djur än australiska boskapshundar är. De båda tenderar att komma överens lekande med andra hundar, dock. Det är alltid viktigt att övervaka dem båda runt små djur och små barn, eftersom de små kan uppmuntra sina inneboende vallning enheter.

hälsofaktorer

Den typiska livslängden för australiska herdar är någonstans mellan 14 och 16 år. Australiska hundar nötkreatur har kortare medellivslängden på mellan 10 och 13 år. Som ras, australiska herdar är mottagliga för sjukdomar såsom grå starr och hund höftledsdysplasi. Australiska hundar nötkreatur är benägna till sin egen uppsättning av vanliga sjukdomar, nämligen progressiv retinal atrofi, osteochondritis dissecans och frågor hörsel. Canine höftledsdysplasi är ett vanligt problem för båda raserna. Som med alla hundar, är täta och rutin veterinärvård ett måste för dessa dyrbara pooches.

Vilken typ av hundar kan leva i lägenheter?


Hundar är människans bästa vänner, men man är inte alltid en god vän till sin hund. Hundar behöver en hel del uppmärksamhet och en lämplig miljö för att vara på deras hälsosamma och lyckligaste. Deras välbefinnande beror ofta mer på hur deras ägare hand om dem än om storleken på sina hem. Hundraser av alla storlekar kan leva i lägenheter. Kontrollera alltid din hyra för att se om din byggnad begränsar hund storlek.

Toy Breeds

Leksak raser utgör majoriteten av lägenhet hundar i USA. Bland de mest populära är Chihuahua, dvärgpinscher, Pomeranian och mops. Chihuauas kräver lite övning men är känsliga för kyla. Dvärgpinscher är energisk och aktiv, och de är bekväma i lägenheter där de spelas med jämna mellanrum och få dagliga promenader.

Pomeranians är svullna, håriga hundar som är lojala följeslagare och kräver mer speltid än promenader. Mopsar älskar att vara med människor och kräver en minimal mängd av daglig motion.

små raser

Bland de mest populära små hundraser för lägenheter är bassetthund, beagle, Yorkshire terrier och bichon frise. Bassett hundar har milda temperament och är bra i lägenheter där de kan få långa promenader utanför. Beagles är naturliga jakthundar och älskar företaget och sniffa ut dofter. De är bra för lägenheter där de kan få daglig utomhusaktivitet.

Yorkshire terrier, eller "yorkies," kräver minimal träning men behöver spendera mycket tid ute bland folk. De bör inte lämnas ensamma under långa tidsperioder. Den bichonfrise kräver daglig motion och promenader. Denna ras inte fäller och är bra för lägenheter med allergiker.

medelstora raser

De två bästa medelstora hundraser för bor i lägenhet är cocker spaniel och pudel. Cocker spaniels är smarta, fogliga hundar som gör bäst med familjer. Detta idrotts Rasen kräver massor av aktivitet och träning.

Poodles har en allergivänliga päls och är ett bra val för lägenheter med allergiker, men de kräver professionell grooming. Poodles behöver daglig motion. De är intelligenta hundar som svarar bra på lydnadsträning.

stora raser

Alla stora hundraser kräver mer daglig motion än andra raser, men många gör bra i lägenheter och inte kräver varv. Några populära stora raser för lägenheten liv inkluderar boxare, collie, golden retriever och schäfer.

Boxare är kända för sin kärlek till mänsklig tillgivenhet och är bra för lägenheter med barn. Collies kan vara soffpotatisar och kan kräva promenader endast dagligen. Golden retrievers kan anpassa sig till alla miljöer om de får daglig motion. Men deras tjocka rockar kräver frekvent borstning. Tyska herdar är lättroad och lojala, och de gör utmärkta vakthundar.

Näscancer är en ovanlig cancer hos hundar. Tumörer bildas i de nasala och sinus håligheter. Denna typ av cancer ses oftast hos hundar 10 år eller äldre, och i stora eller medelstora hundraser.

symptom

Näsblod, nasal eller rinnande ögon, nysningar, andningssvårigheter och ansikts deformation är alla symptom på hund nasal cancer.

Diagnos

Din veterinär kommer att utföra en physcial undersökning tillsammans med diagnostiska tester såsom datortomografi, röntgen, biopsier och även nasal spolning att diagnostisera näscancer.

Behandling

behandlingsalternativ för hund näsa cancer inkluderar kirurgiskt avlägsnande av cancer eller strålbehandling.

Prognos

Om näscancer diagnostiseras och behandlas tidigt nog, har behandlingen en god chans att bli effektiv och din hund kan återhämta sig.

överväganden

Näscancer kan vara mycket smärtsamt för din hund, så det är klokt att be din veterinär om vilka smärtstillande skulle vara bäst för din hunds behov.

Vad hundraser betraktas som medelstora hundar?


En viktig faktor i valet av en hundras som passar ditt hushåll är storleken. Leksak raser är ett bra val för vuxna i små kvartal, men inte om det finns små barn i hushållet. Leksak hundar är bräckliga om de släpps eller inblandade i grov spela. De stora raser tenderar att vara bäst med aktiva vuxna. Ett medium ras mäter 16 till 22 inches på axeln, vilket gör dem en bra storlek för både barn och vuxna.

terriers

Terrier Gruppen är känd för sin intelligens och livlig anda. De flesta terrier är små hundar, men det finns flera som faller in i mediet intervallet. Airedales är vackra hundar som gör utmärkta följeslagare. När de når vuxen ålder, de väger ungefär 45 pund. Tjuren terrier är en tillgiven och livlig hund med en mjuk, kort päls. Denna muskel ras når 52 till 62 pund. Andra alternativ inkluderar Bedlington, irländska och kerry blue terrier. Dessa hundar, liksom många terrier raser, måste borstas och professionellt tränas regelbundet för att behålla sina rockar.

sällskapshundar

Sällskapshundar föds ha ett jämnt temperament, vilket gör dem underbara tillägg till en familj. Den storpudel är mycket känslig och följsam med hög intelligens. Poodles är vänliga hundar som är angelägna om att behaga och bra med barn. Deras päls kräver professionell grooming. En festlig utseende hund är den engelska bulldog. Det är medium i växten, men kompakt och bred, väger så mycket som 55 pund. Bakom den hotfulla uttryck är en älskvärd och fogliga följeslagare. Dess kort nos orsakar denna ras snarka, och det tål inte stark värme. Den pinscher är en gammal medel ras. Det är en snygg hund som normalt dockat öron och svans med en kort och glänsande päls. Det är en foglig hund, men dess hård bark gör den väl lämpad som en vakthund.

hundar

Kanske den mest förtjusande hund är den beagle. Beagles kan nå 16 inches när de är fullvuxna, även om vissa är mindre. De är älskande och besitter en lugna uppträdande, men de är mycket aktiva hundar. En själfull hund är basset. Bassethundar är en blida ras och är särskilt bra med barn. De kan vara envis, dock, och hus-utbildning kan vara svårt. Båda dessa raser yla. En mindre vanlig hund är basenji, som har en glad temperament och är bra med små barn. Det är väl känt för sin oförmåga att skälla. Det betyder inte att det är tyst, men; dess röst liknar en joddla.

Working Dogs

Bruksraser har egenskaper som gör dem lämpliga för specifika uppgifter. Siberian husky har en tjock dubbel päls och päls mellan trampdynorna på fötterna, så att de kan dra en släde i de kallaste klimat. Huskies är intelligenta och kärleksfulla men måste hållas i koppel hela tiden eller kommer de att gå vilse. Boxaren är en medelstor brukshund som har använts för polisens arbete och som en vakthund. Deras instinkt är att vara något misstänksam mot främlingar, men de är hängivna till sina familjer. Standarden schnauzer tjänst var som en vagn hund och en vakthund i stall. Dess pigg naturen och vakenhet gör den idealisk för dessa uppgifter. Schnauzer gör kärleksfulla och lojala följeslagare.

Medelstora hundar som inte Shed


Någon hund med hår kommer att fälla, och medelstora hundar (16 till 22 inches hög) kan ha mer hår att oroa sig än mindre. Men det finns hundraser som kastar minscule mängder, vilket gör dem särskilt inomhus-eget husdjur. Dessa raser karakteriseras som "låg utsöndring." Särskilda päls egenskaper låg sprider raser minska ägarens saneringskrav, särskilt när hundarna hålls regelbundet tränas.

Spridning och Grooming

Grooming är en viktig faktor för att avgöra hur frisk en hunds päls är och hur mycket spridande kommer att inträffa. Hundraser sträcker sig från låga grooming behov, som måste komma ihåg ibland höga grooming behov, som återkommer på en daglig basis. Utöver lämnar bakom mindre hår, kan vissa låg sprider hundar också vara bättre för allergidrabbade ägare när tränas ordentligt. Sprider sannolikhet och grooming behov ger tillsammans en bild av hur mycket underhåll en viss husdjur kommer att bli.

Låg utgjutelse, Low Grooming Behov

Vissa hundraser är låg utsöndring eftersom de har mindre hår. Dessa raser har också mycket låga grooming behov. Den Xoloitzcuintli rasen är också känd som mexikansk nakenhund på grund av dess anmärkningsvärda mångfald utan päls. Basenjin är en korthårig hund med hög energi som sällan skäller. Whippets är snabbt rinnande hundar med en kort, lätt att kött päls och hög träningsbehov.

Låg utgjutelse, Medium Grooming Behov

Låg sprider raser med mer hår har en mängd olika pälstyper. De wiry lager schnauzer och irländsk terrier kräver daglig tandborstning och åtminstone en årlig professionell trim. Den rufsig päls av tibetanska terrier måste borstas dagligen för att undvika trassel. De hårda och täta skikt av Airedaleterrier, Welsh terrier och Black Russian terrier kräver veckovis till månadsvis uppmärksamhet. Kerry blue terrier och mjuk bestruken wheaten terrier har mjukare rockar som inte fäller när borstad och trimmas regelbundet.

Låg utgjutelse, Höga Grooming Behov

Långa, tjocka och lockigt eller wiry rockar på andra hundraser kräver extra uppmärksamhet åt grooming trots karakteristiska låg utsöndring. Den portugisiska vattenhund är lockigt eller vågigt päls behöver daglig tandborstning och regelbundna månatliga trim. Den täta päls av standarden pudel kommer matta tillsammans om inte borstas dagligen och klippt varje vecka. Pälsen av puli växer i långa sladdar som knappast skjul men kräver omfattande daglig skötsel för utseende.

Hundraser som är bra med boskap och göra bra i kallt väder


Historiskt, till herdar nordliga klimat föds upp och hålls hundar tenderar boskap, och många av dessa raser är fortfarande med oss ​​idag. Även om det finns vissa hundar fortsätter den stolta traditionen av renskötsel eller får i kylan alpina kullar eller snöiga dalar, många husdjur med familjer som kanske inte ens vara medvetna om sin bästa väns speciella förmågor.

typiska egenskaper

Vallhundar finns i många färger, former och storlekar, men snö hundar har några distinkta drag som skiljer dem från andra. Dessa inkluderar den tunga dubbla skikt, som består av en vattenbeständig yttre päls och en mjukare underbeläggning för att hjälpa isolera dem. Snö hundar har också små, trekantiga stora öron kallas prick öron, som är lätta för hunden att röra sig och är skyddade av päls för att förhindra värmeförluster. Den tjocka, kurviga svans som draperar över en snö hundens rygg är inte bara för syns skull eller balans. Hunden använder den som en filt för att täcka sina fötter och näsa medan vila eller sova.

Hundar och Vikings

Den isländska Sheepdog är den enda hundras som kan göra anspråk på Island som sin hembygd. Det härstammar från hundar som reste till ön med viking mer än 1000 år sedan. Dessa Hardy, medelstora hundar var en viktig del av människans överlevnad på Island. Denna hund spårar dess anor tillbaka till fornnordisk Spitz, samma som många andra nordiska besättningen hundar.

Arctic Hundar

Vissa hundraser har fötts och ras nära polcirkeln. Den svenska Vallhund, finska lapphund och samojed är alla arbetande hundar från arktiska klimat som spåra sina rötter tillbaka till de gamla vargar och rävar av inhemsk hund anor. Hundarna i Arktis dra fortfarande slädar och bär förpackningar, liksom renskötsel precis som de har i hundratals år.

Sennen

Schweiz och Belgien har båda oförutsägbara klimat, och Schweiz kan ha vissa särskilt ogästvänlig terräng i Alperna. Denna miljö har producerat raser som stora schweiziska berg hund och flera varianter av belgiska vallhundar. Den belgiska Sheepdog utmärkte sig faktiskt som ett dragdjur i krigstid, tar en paus från sitt vanliga jobb samlas för att hjälpa haul kanoner. Hardy schweiziska hund hävdar fjärr och robusta dalar i den bergiga nationen som dess hemland där den används fortfarande som ett flockdjur och brukshund.

Best All-Weather Hundraser


Bland variationerna i hundraser, som kan inkludera storlek, kroppsform och temperament, kan pälsen typ vara en viktig faktor. Hundar kan ha lång, lurvig, tjocka, lockigt, kort eller ingen päls alls. Dessa faktorer är ofta påverkas av var i världen rasen har sitt ursprung. En i alla väder rasen är en hund vars päls är kort nog att hantera höga temperaturer, men tillräckligt tjock för kalla, våta klimat.

Redbone Coonhound

Den Redbone Coonhound är medelstora till stora hund, når upp till 27 inches (69cm) på axeln och väger mellan 50 och 70 pund. (23 till 32kgs). De är en robust ras med tjocka trampdynor idealisk för arbete svår terräng. Rasen har en i alla väder päls och kan ta itu med kalla och våta förhållanden samt varmt väder så länge de har tillgång till vatten. En lugn, tillgiven ras, de är lika lämpade att vara en familjehund som en arbets djur.

Greater Swiss Mountain Dog

Ju större schweiziska berg förföljer är en stor ras, når cirka 28 inches (71) på axeln och väger upp till 135 lbs. (61kgs). De har en fast bygga med en tjock dubbel päls som lämpar sig för de kalla schweiziska bergsområden. Mer lämpade för ett svalt klimat, är rasens päls inte så tjock som vissa raser, så de fortfarande göra bra i varmare väder. Som med alla hundar i varma klimat, är en lättillgänglig vattenkälla är ett måste.

Belgian Shepherd

Den belgiska herden är en medelstor till stor hund, cirka 26 inches (66 cm) på axeln och mellan 65 och 75 pund (30 och 34kgs). De har en medellängd, i alla väder päls som skyddar mot väta och kyla, men är inte så tjock att den orsakar stora problem i varma klimat. Rasen är lämpad att leva utomhus, men föredrar att vara inne med familjen eftersom det är en social hund. Om utanför på en varm dag, vatten och lite skugga behövs för att undvika överhettning.

skäggig Collie

Skäggiga collie är en medelstor avel, cirka 22 inches (56cm) på axeln och mellan 40 och 60 pund. (18 och 27kgs) i vikt. Rasen har en lång, lös hårig, i alla väder päls som är vattentät. Bred som en vallhund, är det idealiskt i kalla, våta, blåsiga förhållanden och dess lösa päls innebär att den kan hantera värme bättre än raser med tjockare, mer lockig päls. I särskilt varma klimat, är rasens päls inte svårt att trimma tillbaka och brukar ta ett par månader att återföds ständigt fullt.

Hundraser som inte är över 45 pund


Hundar finns i alla former och storlekar, men många djurägare föredrar att ha en mindre hund följeslagare roaming deras hem. Hundar under 45 pounds allt från små raser och medelstora raser, så valmöjligheterna är riklig. Dessa hundraser kräver mindre mat, och vissa är mindre benägna att skada ett hem.

terriers

Många raser av terrier inte överstiga 45 pounds. Den mjuka täckt wheaten terrier överstiger sällan 40 pounds och har en tjock päls som resulterar i nödvändigt underhåll men lite utgjutelse. Staffordshire bull terrier maxar cirka 40 pounds och har en hel del energi. För att se till att de är bra husdjur som håller tillbaka aggression, måste de grundligt utbildade. Tibetansk terrier är vanligen mindre än 30 pounds, har en lekfull temperament och har en lång päls.

mops

Mops brukar väga mellan 10 och 20 pounds om friska, även om de har starka aptit och kan bli överviktiga om inte utfodras restriktivt. Mops har platta, svarta näsor och komma i ljusa och mörka färger. De klara sig bra med barn och vuxna och har kort hår som inte behöver trimmas men ofta skjul. Mopsar är av måttlig intelligens och är avsedda mer som en vän än en vakthund.

beagles

Beagles brukar väga mellan 20 och 30 pounds och har öron som hänger ned. Eftersom de har kort hår, behöver beagles behöver inte vara preparerat så ofta. Deras identifiera färger är oftast en kombination av vitt, brunt och svart. För att hålla beaglar från att komma ur form, se till att ta dem på frekventa promenader och leka med dem. Beagles umgås med alla och tenderar att ha en lättroad attityd.

Cocker spaniel

Cocker spaniels har en fjäderlätt, medellängd coat som måste tränas på en regelbunden basis. Cocker spaniels vanligtvis väger någonstans runt 25 pounds och aldrig inom räckhåll för 45 pounds. Dessa hundar är mycket lekfull och vänlig, men de kan bli överviktiga utan tillräckligt med motion. Cocker spaniels är vanligtvis ca 15 inches tall och har långa öron med lockigt hår som täcker dem.

Lista över intelligenta Hundraser


Alla hundraser har förmågan att vara utbildade, men det kan ta längre tid att träna några hundar än andra. De mest intelligenta hundar lyda kommandon snabbare och lyda dem åtminstone 95 procent av tiden. Många av de mest intelligenta raser är hundar som är uppfödda för att hämta, besättningen eller jaga. Dessa raser lär dig snabbare eftersom de är snabbare på fötterna, villig att lära och ivriga att behaga.

Border collie

Den exceptionellt intelligenta border collie har en bakgrund som vallhund. Dessa höga energi hundar har en häpnadsväckande instinkt och förmåga att resonera. Entusiastiska att lära sig, älskar denna ras att utmanas med svåra uppgifter och tricks.

Pudel

Poodles, både standard och miniatyr, klassificeras som en icke-sportsliga aveln. Dessa lojala hundar är lydiga, ivriga att behaga och har en skarp hjärna. Detta lojal ras gör utmärkta vakthundar, men de också njuta av speltid. Poodles älskar att simma, jaga och hämta, och de är lätta att träna.

Schäfer

Schäfer tillhör samlas gruppen arbetande hundar. Dessa stora och medelstora hundar var ursprungligen fötts upp för intelligens och vanligen utbildad polishundar, sök-och räddningshundar och ledarhundar. Tyska herdar är angelägna om att lära sig, pålitlig, skyddande, smart, modigt och hängiven familj och hem.

Golden Retriever

Golden retrievers tillhör arbetsgruppen av hundar och var ursprungligen uppvuxna att jakthundar. Dessa lydiga och intelligenta hundar har förmågan att lära sig mer än 200 kommandon. De är en av de enklaste raser att utbilda eftersom de är angelägna om att lära sig och snabbt plocka upp nya kommandon.

DobermanPinscher

Utvecklas i Tyskland som en vakthund, kan orädd Dobermanpinscheren lära sig att vara dominerande eller foglig. Dobermans svarar bra på kommandon, är smarta och förberedd för mentala utmaningar. De är en lydig och lojal hundras.

Shetland Sheepdog

Shetland sheepdog är en medlem av arbetarklassen av vallhundar och är extremt intelligent. Denna hundras har förmågan att lära sig nya kommandon i mindre än fem repetitioner. Shetland sheepdog önskan att behaga och är lydiga elever.

Labrador retriever

Labrador retriever eller Lab, tillhör arbetarklassen av hundar och är intelligenta och patient. Labs är lätta att träna och används ofta för sök och räddning, polisarbete och hjälpa funktionshindrade. Dessa hundar är kända för att utbilda sig genom att titta på åtgärder hos människor och duplicera dem.

papillon

Ättlingar till miniatyr spaniel, papillons är medlem av leksaken grupp av hundar. Dessa små hundar är kända för sin intelligens. Bland de mest lyhörda och lydig av leksaken raser, papillons har förmågan att vara kattlådan utbildad.

rottweiler

Fallande från Rom som militära hundar och etablerade i Tyskland som arbetande hundar är rottweilers främst används idag som polishundar och vakthundar. Rottweilers är lugn, modig och har en hängiven uppfattning.

Australiensiskt nötkreatur förföljer

En infödd till Australien, australiska hundar nötkreatur, brukar kallas australiska Heelers är en arbetande hund med en hög nivå av intelligens. Dessa hundar har skarpa hjärnor och exceptionella förmåga att lösa problem. Australiska Heelers bli uttråkad om de inte har regelbundna mentala och fysiska övningar för stimulering.