matsmältningsbesvär hos hund

Canine Matsmältningsbesvär botemedel


Tecken på hund matsmältningsbesvär inkluderar dålig andedräkt, äter skräp, äter gräs att framkalla kräkning, kräkningar utan att äta gräs och vägrar att äta, enligt Vetinfo webbplats. Dessa symtom kan dock också indikera en allvarligare situation såsom choklad toxicitet eller intag ett främmande föremål som en knapp eller marmor. Därför är det viktigt att ta din hund till veterinären för att fastställa den underliggande orsaken till matsmältningsbesvär ordentligt bota den.

dietary Förändring

En felaktig kost är en av de främsta orsakerna till matsmältningsbesvär hos hundar. Billig, kommersiella hundfoder är främst gjorda av spannmål och ohälsosamma biprodukter; Om du matar din hund matrester, kanske du införa livsmedel det helt enkelt inte kan smälta, t.ex. komplexa kolhydrater, socker och för mycket fett. Gradvis förändra din hund över till en högkvalitativ mat med verkliga köttprodukter. För hundar med matsmältningsbesvär som orsakar allergier eller kroniska matsmältningsbesvär, en hemmagjord diet, under överinseende av en veterinär, härdar vanligtvis matsmältnings sjukdom.

Medicin

I vissa fall kan din hund kräver hjälp av ett antacidum eller anti-diarré medicin för att lindra obehag för dess matsmältningsbesvär. Innan vi går till affären, men det är helt avgörande att du kontaktar din hunds veterinär för att avgöra vilka produkter som är säkra för hund konsumtion och rätt dosering. Maalox, Mjölk från Magnesia, Pepto Bismal och ört Goldenseal är alla säkra för hundar; Men dessa mediciner formulerade för humant bruk och bör inte ges utan vägledning av en veterinär.

Förebyggande

Det kanske inte verkar som ett botemedel, men förebyggande är verkligen den bästa medicinen, särskilt när det gäller att hörntand matsmältningsbesvär. För att förhindra att din hund från att uppleva matsmältningsbesvär, ta din hund ras, vikt och eventuella individuella näringsbehov i beaktande när man väljer sin hundmat; bara köpa högkvalitativa hundmat; "Doggy-bevis" ditt hus (särskilt om din hund är en valp) genom att hålla giftiga saker som choklad, rengöringsmedel, skadedjur gifter och kylarvätska ur sin räckvidd; att du inte har frestande tugg föremål som ligger runt såsom lös förändring, små spelpjäser, kapsyler, krokar och remsor av tyg; och viktigast av allt, om din hund börjar visa tecken på matsmältningsbesvär, ta den till veterinären eftersom det kan vara något allvarligare än ont i magen.Bulldogs kan vara ett bra komplement till din familj och är ofta en populär ras på grund av deras lugna temperament och lata uppträdande. Emellertid, tack vare denna lethargic disposition, bulldoggar också kan vara något böjt till matsmältningsbesvär och gasbildning. Dessa hundar har en kortare mag spår och trycks in inför rasen får dem att ta in mer luft när du äter som kan lägga på problemet. Det finns en mängd saker du kan göra för att behandla och även förhindra att dessa villkor i ditt husdjur.

Limevatten

Kalkvatten kan ges till din bulldog på en daglig basis för att förhindra matsmältningsbesvär. Placera en matsked av kalk vatten två gånger om dagen i deras dricksvatten eller två gånger per dag i sin mat när de är valpar.

mindre måltider

Ge din bulldog tre till fyra små måltider under hela dagen istället för en till två stora måltider bara på morgonen eller kvällen. När hundar ges större måltid som är placerade, de tenderar att äta mycket snabbt, vilket får dem att inta mer luft, vilket leder till matsmältningsbesvär och gas.

Premium-Grade hundmat

Ge din bulldog premiumtyp hundmat som innehåller hälsosamma ingredienser såsom kyckling, nötkött eller ägg. Ingredienserna i lägre kvalitet hundmat kan innehålla objekt som är svåra att smälta och kan orsaka matsmältningsbesvär. Undvik hundmat som innehåller orden "biprodukt" i ingrediensförteckningen.

örter

Vissa örter kan göras till en te och används för att behandla matsmältningsbesvär i bulldog. De verkar genom att minska illamående och tarminflammation. Dessa örter kan inkludera gyllene sigill, kamomill och ingefära. Använd 2 koppar vatten per tepåse eller 2 koppar vatten och 1 tsk. gyllene sigill, ingefära eller kamomill. Om du använder färska örter och inte tepåsar, sila vätskan innan du ger den till din hund.

Utfodring katter dieter hög i växtmaterial kan leda till matsmältningsbesvär. Kattens matsmältningssystem är endast avsedd för att bearbeta kött, eftersom katter är köttätande av naturen. Katter kan dra nytta av att äta växtmaterial, men de inte smälta vegetation som de gör kött. Justera kattens kost för att vara mer köttätande kan förhindra framtida anfall av matsmältningsbesvär.

Betydelse

Ta mat och dryck från katten att låta hennes kropp att bearbeta mat i magen.

Fungera

Mata henne en katt matsmältningsbesvär formel, såsom mjölk av magnesiumoxid, enligt anvisningarna på etiketten.

Funktioner

Balansera din katts kost för att ha mindre stärkelse, mer kött och lite grönsaker. Detta kommer att hjälpa din katts matsmältning.

överväganden

Komplettera din katts kost med färskt dricksvatten varje dag. Din katt matsmältning ska återgå till det normala.

Rolig fakta

Råa frukter, grönsaker och rått kött i kombination med tillagat kött kan orsaka katt matsmältningsbesvär. För mycket kött fett kan orsaka matsmältningsbesvär, liksom.

Vissa örtteer bekämpa matsmältningsbesvär. Om du redan har uteslutit alla medicinska sjukdomskänsla med din läkare, kan du försöka behandla din matsmältningsbesvär med te. Du behöver inte ett recept, en tekanna eller ens en prydlig tekopp. värma bara lite vatten, pop i en tepåse, och din mage kommer att få en lugnande tryckvåg av växtbaserade godhet. Men vilka typer av te hjälpa matsmältningsbesvär? Grönt te? Chai-te? Gun-pulver te? Maskros te? Läs vidare för att hitta te-hemligheterna till ett lyckligt mage.

Instruktioner

1 Försök pepparmintste att bekämpa matsmältningsbesvär. Den mintsmak är sval och uppfriskande, och det kan hjälpa din oroliga mage. Det är koffein fri att starta upp, så att du kan dricka det när som helst på dagen utan att oroa det stör din sömn.

2 Använd kamomillte att hjälpa matsmältningsbesvär. Kamomillte är gjord av kamomill blommor, som ser ut som små prästkragar. Kamomill kan hjälpa matsmältningsbesvär, kan lindra stress och hjälper dig somnar. Det är en stor te att ta ungefär en timme före sänggåendet.

3 Gör fänkål te för att få hjälp med matsmältningsbesvär. En flerårig ört som växer vilt eller kan odlas i din egen trädgård, fänkålsfrön framställda i en te lugna mag-spåret och kan hjälpa till med matsmältningsbesvär.

Tips

  • Vissa örtteer bör inte tas av gravida kvinnor. Om du har kronisk magproblem, rådfråga en läkare.

Hur krympa hudtumörer hos hund


Hudtumörer hos hund kan ta många former, av vilka några är godartade och av vilka några är elakartade. De maligna tumörer är ett allvarligt problem som kan leda till döden om hunden och dessa kommer inte att krympa, men vissa godartade tumörer, såsom lipom kan krympas och även helt försvinna med lämplig behandling av hunden. Det är viktigt att avgöra vilken typ av tumör växer på hunden före arbete på krympning av tumören som maligna tumörer behöver avlägsnas kirurgiskt genom en veterinär för hunden att överleva.

Instruktioner

1 Gör hunden gå ner i vikt. Hudtumörer som lipom typiskt krympa eller helt försvinner när en överviktig hund förlorar vikt. Dessa bara sett hos hundar som har fått för mycket vikt och är särskilt sett i tikar. Att ha hund förlora tills den når en hälsosam vikt kommer att krympa dessa hudtumörer.

2 Mata hunden rått kött för måltider. Hundar är naturliga rovdjur och många hund livsmedel, särskilt de torra hund livsmedel, är fulla av grönsaker som majs och konserveringsmedel som är dåligt för hunden och kan orsaka extrem viktökning. Rått kött kan hjälpa hunden genom att ta ut konserveringsmedel och grönsaker.

3 Ge hunden immun öka kosttillskott. Det finns kosttillskott som är säkra för hundar som kan bidra till att förbättra deras immunsystem och kommer krympa godartade tumörer med tiden. Kombinerat med viktminskning kan immun boosters snabbt minska storleken på tumören. Vissa veterinärer kommer att bära lämpliga immun boosters för hundar.

4 Ta med din hund till veterinären för eventuella hudtumörer som fortsätter att växa, även om det ursprungligen diagnosen godartad.

Tips

  • har alltid en veterinär undersöka hudtumör innan du försöker krympa det på egen hand för att avgöra om det är elakartad.

Diet för Equine matsmältningsbesvär


Det är mycket vanligt att hästar att uppleva matsmältningsbesvär och andra matsmältningsproblem på grund av deras små magar. Vissa hästar kan ha svaga matsmältningsorgan och kan vara mottagliga för sjukdomen. Något som förvärrar djurets mage kan orsaka matsmältningsbesvär, såsom plötsliga förändringar i kost, ofullständigt härdade livsmedel, konsumerar mat för fort eller arbeta för tidigt efter att ha ätit. Vanliga symtom din häst kan visa om han har matsmältningsbesvär är oregelbunden aptit, rastlös beteende och sparkar hans mage. Om din häst upplever dessa symptom, satte honom på en speciell diet för att förhindra matsmältningsbesvär uppstår.

Högkvalitativ Hay

Mata din häst med hög kvalitet hö med jämna mellanrum under hela dagen. Hö bör göra upp det mesta av din hästs foder, cirka 15 till 20 pounds. Ge din häst bara doftande, grön hö som inte är möglig eller smaklös. Sakta din hästs foderförbrukning genom att stora stenar på botten av matbehållaren eller genom att placera behållaren på marknivå.

Fritt valbara Salt Block

Tillhandahålla ett fritt val salt blocket för din häst för att få sin rekommenderade dagliga saltintag. Hästar behöver minst 0,25 procent av deras kost i salt, och de flesta flöden ger endast 0,1 procent. Saltet blocket innehåller salt samt andra spårämnen som är bra för hans matsmältning.

Omega fettsyror

Införa omega fettsyror, såsom solrosolja eller majsolja i din hästs kost. De minskar fettsyror i din hästs mage, vilket bidrar till att förhindra matsmältningsbesvär. Tillsätt tillägg till din hästs kost gradvis, så han har tid att anpassa sig.

Högkvalitativa Grains

Ge din häst högkvalitativa korn för att förhindra matsmältningsbesvär. Dela upp säden i två eller tre lika matning och ge dem vid samma tidpunkt varje dag. Korn bör göra upp runt två till fem pounds av din hästs dagliga foder. Spotta matningarna in i åtminstone två separata måltider per dag.

Vatten

Se till att din häst har tillgång till massor av färskt, rent vatten att dricka hela tiden. Vatten är en viktig del av en ryttare diet. Hästar behöver 5 till 10 liter färskvatten per dag för att undvika matsmältningsbesvär och upprätthålla en övergripande sund matsmältningssystemet.

Skelettcancer hos hundar i allmänhet hänvisar till osteosarkom, även om andra cancertumörer förekommer också. Oftast, utvecklar osteosarkom i de långa benen i benen på större hundar. Röntgenstrålar kan användas, både vid diagnos av denna tumör, och vid behandling som strålningsterapi.

Malignt kontra Godartade bentumörer

En tumör är resultatet av okontrollerad celltillväxt. Godartade bentumörer växa i allmänhet lokalt, men inte sprida sig till avlägsna delar av kroppen, och är inte kallas cancer. Maligna bentumörer är de som kan metastasera, sprider sig till avlägsna platser i kroppen. Ben och omkringliggande vävnader såsom brosk kallas bindväv. Tumörer som utvecklas från bindväv, eller från muskelvävnad, kallas sarkom.

Typer av maligna bentumörer hos hundar

Osteosarkom, den vanligaste maligna bentumör, framställs med celler som är kusiner i de celler som normalt producerar den förkalkade matrisen som gör benen hårt. Det finns dock andra maligna hund bentumörer.

Andra typer av maligna Canine bentumörer

Kondrosarkom är en tumör av broskceller. I motsats till osteosarkom, sker det mesta i platta ben och revben, i motsats till långa ben. Andra sarkom kan förekomma i andra delar av ben, såsom foder i ledkapslar. Karcinom maligna tumörer som utvecklas från epitelceller, även kan förekomma i hund ben. Skivepitelcancer inträffar i periostet, det yttre lagret av benen.

Röntgen vid diagnos av Canine osteosarkom

Röntgenstrålar är extremt användbara vid diagnos av osteosarkom, eftersom tumören har en mycket distinkt utseende jämfört med den omgivande friskt ben. Ett typiskt kännetecken för osteosarkom i en röntgenbild är känd som en "sunburst mönster", visas som ett mörkt område med linjer som strålar utåt. Röntgen avslöjar sannolikt osteosarkom; emellertid bör diagnosen bekräftas genom biopsi.

Röntgen vid behandling av hund Bone Cancer

Kirurgi (i synnerhet lem amputation) och kemoterapi är stöttepelarna för behandling av hund osteosarkom, eftersom strålningsbehandling med strålar av röntgenstrålar har inte visats att bota sjukdomen. Icke desto mindre är sådan strålning som används för att krympa tumörer som är för stora för kirurgi, eller som palliativ behandling för att göra hunden mer bekväm. Liknande metoder används vid kondrosarkom.

Neoplasene är en botanisk botemedel mot cancer, genom att extrahera sanguinarin från bloodroot anläggningen. I en studie 2000 som utförts av forskare vid Case Western Reserve University publicerats i American Association for Cancer Research Journal, författarna uppger att det har "antimikrobiell, antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper." (Referens 1 graf 1.) Neoplasene används för att behandla olika typer av cancer hos hundar, inklusive nasal cancer.

Studier

Den Case Western Reserve University studie fann att sanguinarin hämmade tillväxten av cancertumörer genom apoptos, vilket innebär att cancercellerna dör så småningom. (Referens 1 Resultat och Diskussion.) Forskarna konstaterade att det "har en potential för utveckling som ett medel för kemoterapi vid cancer" (Referens 1 sista grafen) och vissa veterinärer som använder neoplasene för cancer hos hundar och andra djur har rapporterats framgångsrika resultat. (Referens 2.)

typer

Neoplasene kan administreras oralt med en vätska eller kapsel, injiceras av din veterinär eller appliceras som en salva. (Referens 3) Om näscancer är tillgänglig, med tillämpning av neoplasene direkt till tumören kan göra det överge. Om det är för långt upp näshålan att vara tillgänglig, kan din veterinär använda injicerbara eller oralt neoplasene. (Baserat på personlig erfarenhet / forskning och läsa fallbeskrivningar i referens 2. Och på många diskussioner forum re neoplasene och näscancer specifikt, men dessa är inte godtagbara referenser ...) Din veterinär kan använda neoplasene som en kompletterande behandling tillsammans med andra mediciner eller förfaranden.

överväganden

Diskuterar användningen av neoplasene för din hunds näscancer med din veterinär. Neoplasene är endast tillgänglig om din veterinär, och behandlingsmetoden kommer att bero på vilken typ och placering av cancer. Behandling av cancer med neoplasene kräver hemvård samt mottagningsbesök. Du kan behöva ändra klä ofta och hålla området rent. När de ges oralt, kan du behöva följa en speciell diet och locka din hund att ta neoplasene, eftersom det är extremt bitter.

missuppfattningar

Neoplasene är en frätande "svart salva" eller escharotic cancerbehandling, och det finns många sådana produkter på marknaden. Dr. Stephen Barrett, som driver Quackwatch webbplats, varnar för att även om escharotics kan förstöra cancertumörer, kan de också lämna svåra ärr, eller ta bort tumören på ytan av huden, men inte ta itu med växande cancer under huden. (Referens 5 mestadels graf 5.)

Varning

Neoplasene har inte testats eller godkänts av US Food and Drug Administration Center för veterinärmedicin för behandling av cancer eller onormal tillväxt, och är en experimentell eller kompletterande behandling. Det bör inte användas på dräktiga tikar, och bör inte appliceras på frisk vävnad. (Referens 4 under droger och disclaimer för produkterna i referens 3.)

Akupunktur för Bone cancer hos hund


Ingen vet vad som orsakar skelettcancer hos hundar, men veterinärer identifiera åtminstone fyra typer av bentumörer. Dessa är osteosarkom, kondrosarkom, fibrosarkom och hemangiosarkom. Osteosarkom (OSA) är den vanligaste typen av skelettcancer hos hundar. Mer än 85 procent av alla hund ben cancerfall är OSA. Bencancer drabbar stora hundar mer än små raser och hundar som är antingen mycket unga (1 till 2 år) eller äldre (7 till 8 år). Behandlingar inkluderar konventionella mediciner och strålterapi tillsammans med holistiska behandlingar såsom akupunktur, akupressur eller kiropraktik terapi.

Identifiering

Akupunktur är en urgammal kinesisk medicin som innebär användning av nålar för att stimulera nervpunkter i kroppen. Denna stimulering är traditionellt tänkt att stimulera Chi, eller naturlig energi. Akupunktur användes för att balansera Chi och hålla kroppen frisk. Den användes först på hästar, och används nu på hundar, katter och andra husdjur i Asien och USA.

effekter

Traditionellt är akupunktur tänkt att stimulera kroppens naturliga energi. Vetenskaplig forskning visar att akupunktur kan stimulera nervceller att positivt påverka hälsan.

fördelar

Studier visar att akupunktur hjälper till att lindra smärta hos hundar som lider av skelettcancer, eftersom det undertrycker produktion av proteiner som bidrar till ben cancersmärta. Akupunktur har den extra fördelen att orsaka några eventuella biverkningar. Husdjur ännu akupunktur avkopplande och ofta somnar under förfarandet.

Varning

Akupunktörer som följer Chi-baserad tankeskola är uppdelad i två läger. Vissa tror att akupunktur kan bota ben caner hos hundar, men andra anser att stimulera Chi runt tumören kan påskynda tillväxten och spridningen av cancer.Toxocara canis är en mask infektion hos hundar. Dessa spolmask lever i en hunds tunntarmen och kan bli upp till 18 centimeter i längd. Diskospondylitis är en bakteriell infektion i en hunds benknotorna och diagnostiseras med hjälp av ett blodprov, urinanalys, röntgen och Spinal Tap.

Toxocara canis

Toxocara canis är en mask infektion hos hundar. Detta vanlig infektion orsakas av en parasit som finns på platser som besöks av hundar som kennlar och parker. Det finns vanligtvis inga märkbara tecken på sjukdomen hos hundar; dock kan valpar visa symptom.

Diskospondylitis

Diskospondylitis, en bakteriell infektion i en hund kotor, är associerad med växt borst såsom räv svansar och gräsfrön. Bakterier kommer in i blodströmmen när hundens hud genomborras av awn. Diskospondylitis infektion kan också orsakas av en urinvägsinfektion eller tandsjukdomar.

Symtom på Toxacara och Diskospondylitis

Vissa tecken på att en valp har Toxocara canis är hosta, illamående, diarré, rinnande näsa och en pott mage. Symtom på Diskospondylitis hos hundar kan inkludera viktminskning, aptitlöshet, feber, ryggsmärtor och depression.