malteser kräver den träning

Kraven för att komma över den kanadensiska gräns


Besökare till Kanada kan skåda häpnadsväckande spiror Klippiga bergen, vandra genom förtrollande gamla Quebec City och uppleva kulturell mångfald av städer som Toronto och Vancouver. Vid ett tillfälle, kan amerikanska medborgare över den kanadensiska gränsen med lite mer än ett födelsebevis. Men nu behöver du ett pass, och några andra handlingar i särskilda omständigheter, för att säkerställa en problemfri korsning.

pass~~POS=TRUNC

Sedan januari 2007 måste alla amerikanska medborgare visa pass när de passerar i Kanada. Det finns ett anmärkningsvärt undantag: stater nära gränsen, inklusive Michigan, New York, Vermont och Washington, frågan förbättrade körkort som gör att du kan passera gränsen till lands eller till sjöss utan pass. Innan du lämnar för din resa, fyll ditt pass akutinformationssidan och göra en kopia för att lämna en nödsituation kontakt. Om du förlorar ditt pass, kommer att ha en kopia hjälpa påskynda processen att återvinna den. Permanent bosatta i USA som inte är medborgare ska visa gränspatrull en främmande registrerings kvitto kort (grönt kort), medan naturaliserade amerikanska medborgare bör visa sin naturalisering certifikat tillsammans med ett pass.

gränsförfaranden

När du anländer vid gränsen, måste du visa ditt pass eller annan godkänd dokumentation till en kanadensisk gränspatrull agent. Du bör hålla dessa dokument nära till hands snarare än stuva dem i bagaget. Den gränspatrull agent kommer sannolikt att ställa frågor om vilken typ av din resa, din destination och längden på vistelsen. De kan inspektera ditt bagage och fordon om du reser med bil. Du kommer att gå igenom en liknande process med amerikanska gränsen patrull när du kommer tillbaka, och du måste deklarera alla inköp som görs i Kanada genomförs tillbaka med dig.

Reser med minderåriga

Tänk på flera saker när du reser med minderåriga, eftersom de kräver unik dokumentation. Minderåriga 16 och äldre behov av att visa upp pass eller västra halvklotet Travel Initiative dokument. Barn under 15 kan uppvisa en födelsebevis eller annat bevis på medborgarskap. Om du reser med en mindre och du är inte deras förälder eller vårdnadshavare, måste du visa tillstånd brev skrivet av deras förmyndare. Brevet måste notarized och inkluderar vårdnadshavarens telefonnummer och adress. Om du är en förälder att dela vårdnaden om ett barn, måste du visa ett tillstånd brev från den andra föräldern och en kopia av häktning.

Kriminalregister Överväganden

Resenärer som har dömts för ett brott, bland annat kör stunder under påverkan eller berusade, kan nekas inträde i Kanada. Du bör förbereda i förväg genom att ansöka om vad som kallas "rehabilitering" eller få en utländsk nåd från Kanada. Du bör kontakta kanadensiska gränsen patrull i god tid före resan så att du har allt du behöver för att passera.

Varför hundar behöver den Shot kallas Bordetella?


Bland den långa listan över normalt rekommenderade vaccinationer för hundar är Bordetella vaccin. Bordetella är en mycket smittsam sjukdom i luftvägarna ganska vanligt på platser där hundar tenderar att samlas. Ägare av hundar frekventerar kennlar, grooming salonger och hundträning anläggningar bör allvarligt överväga att få sin hund vaccineras mot denna sjukdom i luftvägarna.

Identifiering

Bordetella, också känd som '' kennelhosta '' eller '' hund smitt trakeobronkit, '' är en övre luftvägarna som drabbar hundar orsakas av flera olika organismer. Den parainfluensavirus Bordetella bronchiseptica, och mykoplasma är de vanligaste medel som är kända för att orsaka detta smittsam andningsrubbning. Bordetella är en sjukdom finns över hela världen och känd för att vara den mest utbredda övre luftvägarna hos hundar i USA, enligt Dr.. Foster och Smith i en artikel på Pet utbildning webbplats.

effekter

En av de främsta anledningarna till att Bordetella vaccination rekommenderas är att det kan vara en mycket frustrerande tillstånd att ta itu med det kan också medföra komplikationer. Vanligtvis symtom ett högt, tutande hosta ofta följs av kväljningar, ett beteende som ofta leder ägarna att tro att något fastnade i deras hundens hals. Medan Bordetella är i allmänhet en självbegränsande sjukdom, finns det dock fall där hundar kan bli slöa, feber och även lider av lunginflammation, enligt Pet Place veterinärer.

expert Insight

En annan anledning till att Bordetella vaccination rekommenderas beror på att många anläggningar kan kräva det. Till exempel, kan bevis på Bordetella vaccination krävas på kennlar eller andra gruppsituationer såsom lydnad klasser.

överväganden

Även om inget vaccin kan skydda hundar mot sjukdomar helt är Bordetella intranasal vaccin som används i de flesta kennlar att skydda hundar från denna andningsrubbning. En viktig faktor att beakta är att vaccinet inte kommer att träda i kraft omedelbart. För att vara effektiv, bör ägarna planerar att få sin hund vaccineras åtminstone ett minimum av fyra till sju dagar före att komma i kontakt med andra hundar, enligt Dr.. Foster och Smith.

Varning

Medan det tidigare smitt tracheobronchitis inte ansågs utgöra en hälsorisk för människor, verkar det nu att Bordetella bronchiseptica kan orsaka symptom hos människor med nedsatt immunförsvar och småbarn. De sistnämnda kategorierna bör undvika att komma i kontakt med hundar som drabbats av smitt trakeobronkit, enligt Dr.. Foster i Smith.

Krav för spädbarn reser över den kanadensiska gräns


Krav för spädbarn som korsar den kanadensiska gränsen är inte samma sak som kraven för deras föräldrar. Kraven varierar beroende på färdsätt, som reser med spädbarn, och om barnet går in i Kanada eller återvända till USA. Innan du reser till Kanada med ett spädbarn, se till att du har ordentlig dokumentation för ditt barn.

Mata in Kanada

Att komma in Kanada från Obundna staterna måste spädbarn uppfylla samma krav som alla andra resenärer. Canada Border Services Agency, eller CBSA kräver bevis på medborgarskap, såsom en födelseattest, att passera den kanadensiska gränsen. Medan CBSA kräver vuxna att presentera fotolegitimation samt är detta krav frångås för spädbarn, och alla barn under 16 års ålder CBSA hemsida förklarar att intyg om naturalisering och medborgarskap är också acceptabla bevis på amerikanskt medborgarskap.

Inträdet i USA

Alla barn återvänder till USA från Kanada till lands eller till sjöss måste visa antingen en födelseattest, naturalisering certifikat, eller en konsulära rapport Datum utomlands, förklarar Förenta staternas Department of State, eller DOS, Bureau of konsulära frågor webbplats. Vuxna och barn över 16 reser med ett spädbarn måste uppfylla alla krav DOS dokumentation för återinförsel, inklusive presentera "antingen ett amerikanskt pass, pass kort, NEXUS kort, Enhanced körkort eller annan västra halvklotet Travel Initiative - WHTI - kompatibel dokument . " förklarar DOS.

Flygresor

Alla amerikanska medborgare som återvänder till USA från Kanada genom luften måste ha en USA pass. Detta krav inklusive småbarn enligt DOS hemsida. För att få ett pass för ditt barn, måste du ansöka personligen med ditt spädbarn vid en godkänd pass acceptans anläggning eller pass byrå och tillhandahålla all nödvändig dokumentation. Pass som utfärdas till barn under 16 år gäller i fem år.

andra överväganden

När man går in Kanada, är spädbarn förväntas anlända vid gränsen i samma fordon som sina föräldrar, enligt CBSA. Om du reser i en stor grupp, se ditt barn är i bilen innan du anländer vid gränsen. CBSA hemsida tyder på att föräldrar som har gemensam vårdnad reser med ett spädbarn behålla en kopia av alla juridiska vårdnaden dokumentation, samt ett brev från den andra föräldern om att han är medveten om resan, och att barnet inte blir bortförd. För spädbarn som reser utan någon av föräldrarna till ett brev bevilja tillstånd för barnet ange Kanada med de vuxna hon är med, inklusive föräldrarnas kontaktuppgifter, ska presenteras vid gränsen, enligt CBSA webbplats.

Hur man köra över den amerikanska gränsen i Kanada


Mer än 14 miljoner amerikaner kör varje år över gränsen mellan USA och Kanada, den längsta i världen på över 4000 miles. För allt samarbete och nära band mellan de två länderna, kör över är allvarliga saker och alla i bilen ska ha sitt papper i ordning.

korsande Val

Totalt 119 gränsövergångar i 10 amerikanska delstater ger inträde till Kanada, allt från avlägsna inreseställen större vägar kvävdes med bilar och lastbilar. Canada Border Services Agency hemsida publicerar en rullande uppdatering gräns väntetider, som omfattar 29 platser från Stefans i New Brunswick till Boundary Bay i British Columbia. De mest trafikerade korsningar på västkusten är mellan Seattle och Vancouver, där transit kan ta upp till fyra timmar, men nästan alla av de tyngsta korsningsområdena i öster, särskilt mellan Michigan och Ontario. Detroit-Windsor tunnel, till exempel, är den näst mest trafikerade på gränsen, näst efter Ambassador Bridge korsning mellan samma två städerna. På samma sätt kan Peace Bridge korsning mellan Buffalo och Fort Erie medföra allvarliga förseningar. Om du reser på sommaren eller under helgen, förväntar trafik att bli ännu livligare.

Essential Dokumentation

Amerikanska besökare till Kanada kräver bevis på medborgarskap, såsom giltigt pass eller födelsebevis med foto-ID, medan internationella besökare måste ha ett pass. Sedan 2009 amerikaner som återvänder till USA från Kanada kräver också ett pass eller godkänd resedokument. Naturaliserade medborgare bör också genomföra en naturalisering certifikat. Räkna med att ifrågasättas av gräns agenter om resa med barn under 18 år Barn som reser med andra vuxna än sina föräldrar eller vårdnadshavare behöver ett tillstånd brev från sina föräldrar. Likaså frånskilda föräldrar som reser med barn kommer att behöva en kopia av vårdnadsavtalet. Förare av privata fordon måste ett giltigt körkort, bevis på fordonets ägarskap och försäkringsbevis. Om du kör en hyrbil, se till att kontrollera alla papper och få ett gult kort från uthyrningsfirman för att bekräfta försäkringsskydd sträcker sig till Kanada.

korsning Process

Även trafikvolymen passerar gränsen är överväldigande på sina ställen, kontroller är noggrann och information delas fritt mellan amerikanska och kanadensiska myndigheter. Så kallade Snowbird RVers, i synnerhet, kan förvänta gränsmyndigheter för att få en korrekt bild av hur många dagar har använts i USA För att begränsa tid att korsa gränsen, bör passagerarna samla alla pass och nödvändiga handlingar i förväg och handen det till föraren. Alla passagerare bör ta bort eventuella solglasögon och rulla ner alla fönster så att gränsen agent kan identifiera alla i fordonet. Räkna med en kort intervju som fastställer skälen för resor och eventuella områden för ytterligare utredning, särskilt om reser med barn.

Speciella fall

Förare med tidigare domar för rattfylleri kommer att avvisas till Kanada om de får specifik clearance, som måste bearbetas åtminstone sex veckor innan man går över. Detta gäller även om in som passagerare utan avsikt att köra. I allmänhet kommer aktörer att behöva lägga fram bevis för utsläpp eller rehabilitering, med brott som är äldre än fem år tittade mildare än de senaste sådana. Om hyra en bil, kontrollera med hyra byrå som du klartecken att ta bilen över gränsen. De som korsar ofta kan ansöka om en Nexus-kort för att spara tid och in genom en speciell bana. Kortet ger snabba passagerar påskynda för pre-godkända resenärer och kan sökas från Kanadas regering webbplats. Förare i vissa stater kan också ansöka om ett förstärkt körkort, en godkänd form av identifikation med mikrochip, vilket i hög grad påskyndar transittider.

Hur man tar Mat & Växter Över den kanadensiska gränsen från USA


Korsar den kanadensiska gränsen från USA med mat och dryck är ofta nödvändigt på långa bilturer där göra en massa stopp är obekvämt. Men det finns gränser för hur mycket du får föra över gränsen, och vissa livsmedel och många växtprodukter är förbjudna. Bekanta dig med import- och exportlagar som gäller mat så att du inte möta beslag av föremål och utsikterna att betala dryga böter.

Instruktioner

1 Vet exakt vad du har i din bil innan man går över gränsen. Den kanadensiska gränsövergång och resurser säger att du kan du ta "en rimlig mängd personliga tillhörigheter, leverans av livsmedel (för personligt bruk) och en full tank" över gränsen från USA. Om det behövs, helt enkelt tömma bilen av alla objekt som du inte behöver för din resa till Kanada. Ta en inventering av allt du lägger i din bil. Lämna någon mat och växter i vanlig syn genom fönstret och inom räckhåll, i fall gräns officer vill inspektera dem.

2 Ta bort eventuella potatis, hundmat eller amerikansk mark från bilen. Dessa poster är förbjudna från transport över USA-kanadensiska gränsen. Levande växter kan eller inte kan tillåtas i Kanada; avsättningar görs vid gränsbevaknings godtycke, och de kan konfiskera alla växter anses fara. Ett säkrare sätt att få en förbjuden eller tvivelaktiga objekt i Kanada är att skicka via e-post från USA, som kräver att du få ordentlig godkännande från den kanadensiska tullbyrån.

3 Inte överstiger mängden alkohol och tobak är tillåtet över gränsen. Från och med februari 2010 alkoholgränsen var 24 tolv oz. burkar öl, 40 oz. sprit 1,5 liter alkohol. Gränsen på tobak cigaretter var 200, eller en kartong.

4 Deklarera alla ekologiska varor du har när du passerar gränsen, om du tror att de är tillåtna eller inte. Du kommer att förlora alla objekt du deklarera att det är på den förbjudna listan, men det är bättre än att titta på en gränsvakt upptäcker ett svart objekt. Detta ofta resulterar i en fin och kanske till och med en förlust av gränsövergångar privilegier.

5 Lyssna samma regler när du reser med något annat läge, vare sig det fartyg, flygplan eller till fots.

Hur komma över den Atkins Flu


Den Atkins diet är ett sätt att förvandla din kropp till en fettförbrännande maskin genom att begränsa ditt intag av kolhydrater och äta främst protein och icke-stärkelserika grönsaker. Under den första veckan av att vara på diet, komma förbi kroppens behov av kolhydrater och socker kan orsaka abstinenssymptom såsom värk i kroppen, muskelkramper, huvudvärk och illamående. Genom att implementera några tips, kan du få igenom dessa influensaliknande symtom framgångsrikt utan att lyfta av kosten.

Instruktioner

En dryck 8 flaskor vatten (8 oz. Vardera) inom varje 24-timmarsperiod.

2 Ät mycket low-carb snacks mellan dina tre dagliga måltider.

3 Använd en bubbelpool eller ta ett varmt bad för att lindra dina värkande muskler.

4 Schema en massage med en massageterapeut att träna veck och knutar i musklerna och stöd i avkoppling.

5 gå raskt i 30 minuter för att hjälpa dina muskler föryngra sig.

6 Tillåt dig själv gott om vila. Ta korta tupplurar när du känner dig trött.

7 Ta ditt val av ibuprofen eller paracetamol för smärtlindring enligt anvisningarna på flaskan.

Tips

  • Typiskt Atkins influensa varar endast 24 timmar. Efter det ska du återfå din energi och styrka.
  • Om symptomen inte avtar inom 48 timmar, sluta följa Atkins diet plan.
  • Inte äta eller dricka något som innehåller koffein. Koffein kan orsaka mer obehagliga symptom och stall din viktminskning.

Hur man knyter en slips så den glider över huvudet


Det är besvärligt när du behöver knyta en slips och du är inte särskilt bra på det, eller om du inte vet hur. Du kan lita på din fru, din mamma eller en åskådare att ge dig en hand, men det är inte nödvändigt. En praktisk lösning är att ta en grundläggande stilen knyta en slips och behärska den. Det tar lite övning, så tills dess, knyta slips tills det är tillräckligt bra för att använda igen, ta bort det fortfarande bunden, och spara den för en annan dag - alla kommer att bli förvånad att du inte be om hjälp.

Instruktioner

Four-In-Hand Knot

En knapp din skjorta, slutar med den övre knappen. Förvandla din krage upp en plats kragen runt halsen, under kragen utrymme.

2 Placera slips rätt sida upp och utåt mot halsen. Placera den breda änden av slipsen på vänster sida av kroppen och den smala änden till höger. Justera slips så den breda änden hänger cirka 12 inches under den smala änden.

3 Ta tag i smala änden med vänster hand och den breda änden med höger, korsa din kropp. Ta med din vänstra hand tillbaka till vänster sida, vilket skapar en "V" med band, låg på kroppen, om bröstnivå.

4 Ta "V" bildas med vänster hand, tummen under slips och din första finger ovan.

5 Ta den breda änden runt bakom slips, sedan tillbaka till fronten, justera din vänstra hand för att hålla slingan som bildas på framsidan av tie öppna med vänster pekfinger.

6 Ta slips tillbaka bakom den smala änden av slipsen, och ta upp det och genom öppningen mellan halsen och "V." Dra bort från kroppen med höger hand tills den är helt genom öppningen.

7 Sätt den breda änden av slipsen i slingan hålls öppen med din vänstra pekfingret; bara dra ner genom denna slinga och inte de andra. Bibehålla ett grepp på slingan som du drar slips helt igenom.

8 Släpp knut med vänster hand och ta tag i smala änden med det. Placera din högra hand precis under fyra i hand knut och skjut det uppåt när du drar försiktigt ner på den smala änden med vänster hand. Flytta knut upp del sätt sedan sluta så att du fortfarande kan glida fästa över huvudet.

Windsor Tie Knot

9 Knapp din skjorta hela vägen upp, inklusive översta knappen. Lyft skjortkrage att tillhandahålla ett utrymme, under kragen, för oavgjort till Nestlé.

10 Placera slips runt dig halsen, rätt sida upp och utåt. Drapera den breda änden av slipsen på vänster sida och ca 12 inches under den smala sidan till höger om kroppen.

11 Passera den breda slips ände till höger, över toppen av den smala änden. Ta den smala änden med vänster hand; du kommer att fortsätta att styra din slips med vänster hand upprätthålla ett grepp på den smala änden.

12 Placera den första finger vänster hand ovanpå den punkt där banden korsar varandra, och tummen under den. Ta den breda änden bakom den resulterande V-form, sedan ta upp det, genom gapet mellan nacken och V, sedan tillbaka ner fronten så bred igen lägger mot höger och leden mellan två banden är fortfarande i vänster hand.

13 Använd din högra hand för att passera den breda änden av din slips under den smala änden, mellan slips och din kropp. Dra upp och bort från kroppen, sedan ner genom spalten runt halsen, framifrån. Undersidan av slips visar nu, hängande mot höger om kroppen igen.

14 Passera den breda änden till vänster, över den smala änden denna tid. Ta det underifrån din slips, och ta upp det från baksidan av gapet mellan halsen och slips, sedan ner genom det översta lagret av slips, som bildar en separat slinga.

15 Släpp V med vänster hand och flytta handen längre ner längden på den smala änden av slipsen. Använd din högra hand för att fatta ett fast tag i botten av Windsor knut bildas. Skjut knuten upp, vilket gör att den breda änden att förkorta och smal för att förlänga när du dra åt knuten. Sluta ca 3/4 av vägen upp till halsen så att du fortfarande kan glida fästa och över huvudet.

Tips

  • Att lossa någon slips knut, dra upp på höger sida av slips, precis ovanför knut nära kragen. Bibehålla ett grepp om knut med vänster hand, medhjälp det glida ner eftersom den breda änden av slipsen glider upp, lossa knuten. Lossa slips knut nog att glida bort huvudet.
  • Medan en fyra i hand knut är den enklaste och mest populära av knutar, tenderar knut att vara lite asymmetrisk. För en formell utseende använder Windsor knut.
  • En Windsor knut är en tjock knut. Det är inte lämpade för tjocka material band. Det är också den mest komplicerade slips knut. Använd en annan knut som behövs; det finns många knutar tillgängliga.
  • Glöm inte att vända kragen tillbaka när du är klar.

Hur man gör bokstäver för en bröllopstårta


Dekorera en bröllopstårta själv gör att du kan få exakt det resultat du vill, och producera en mycket personlig resultat. Isbildning bokstäver på en kaka är enkel men behöver lite träning och en stadig hand - om du aldrig har iced tidigare öva bokstäver på en tallrik i förväg, och hålla formen av bokstäverna enkla. Om du gör ett misstag, kan isbildning brev tas bort med en trubbig kniv, men kan lämna ett märke.

Instruktioner

Planering av bokstäver

1 Planera layouten av bokstäver. Titta på olika stilar av typsnitt på datorn tills du hittar en du är nöjd med. Skriv in önskad text och skriva ut den.

2 Mät tårtan, och göra ett papper mall för att passa toppen. Skars ut och limma texten till mallen i rätt läge.

3 Över mallen till toppen av kakan. Noggrant spåra brev med en tandpetare, noga med att inte trycka för hårt. Ta bort mallen, och du bör kunna se konturerna av bokstäverna. Gå över dem mycket lätt med en livsmedels penna.

Isbildning bokstäver

4 Blanda flera matskedar strösocker med en eller två droppar karamellfärg. Tillsätt vatten droppe för droppe tills konsistensen är tunn men inte rinnande. Sked halv glasyren i påsen, och pressa toppen av påsen för att tvinga glasyren in i munstycket. Öva ett par bokstäver på en platta för att säkerställa att isbildning är rätt konsistens, hålla påsen vid en 45 graders vinkel.

5 Placera kakan på en stabil, jämn yta. Börjar på det övre vänstra hörnet, försiktigt spåra konturerna av bokstäverna. Börja längst upp på varje bokstav och arbeta nedåt långsamt, hålla trycket fast och jämn. Ojämnheter i breven kan fyllas i efterhand.

6 Låt kakan i en sval plats för ett par timmar för att låta isbildning hårdna.

Tips

  • Var försiktig om du använder en mycket mörk färg för ditt skrivande. Om glasyren är alltför rinnande, kan färgen läcka på ytan av kakan.

Potträning Tekniker för djur


Uppskattningsvis 63 procent av alla hushåll i USA har ett husdjur, enligt ASPCA. Detta motsvarar ungefär 160 miljoner hundar och katter, varav många bor en majoritet av sin tid inomhus. Utbildning din hund eller katt att inte göra en enda röra inne i huset är mycket viktigt. Att ha en hund eller katt som är ordentligt potta utbildad sparar tid i sanering och även ger ett hälsosammare hem. Potträning ett husdjur har utvecklats under åren som nya metoder har tagits fram, men de grundläggande principerna är desamma.

One Step Ahead of the Dog

Potträning hundar är lättast när de är unga valpar. I detta skede är de lärande och allt i livet är nytt. Det är en bra tid att lära dem korrekt beteende medan skiffer är ren. Var noga med att ge hunden den bästa chansen att lära sig genom att vara ett steg före det och ta hunden utanför omedelbart efter varje måltid och dricka vatten. Ta hunden ut direkt efter det vaknar upp från en tupplur eller sova. Hundar brukar gå på toaletten vid dessa tillfällen.

Med användning av en spjällåda

Crate utbildning din hund är ett bra sätt att lära honom sätt och se till att han stannar lärt. Hundar tycker inte om att jorden sin egen sovplats och kommer inte att gå på toaletten i lådan. Var noga med att ta hunden utanför varje gång du tar honom ut ur lådan när han är ung, så att han kan lära sig att platsen att gå utanför.

Toalett Träna din katt

Aids att lära din katt att använda hushållstoalett finns i butiker och på nätet. Detta är ett nytt fenomen i potträning annaler för katter. Utvecklad av ledande hundpsykologer, veterinärer och kattuppfödare, fungerar den här metoden med kattens naturliga instinkter för att lära katten hur man använder toaletten. Det är ett naturligt och humant sätt att få hushållet katten ansluta sig till familjen att hålla allt ren.

Gammaldags kattsand Box

Metoden för att ge din katt med en låda full med kattsand i huset och en scooper i närheten har funnits i flera år. Lyckligtvis nog, katter är mycket rena djur och föredrar att gå på toaletten på sand eller smuts så att de sedan kan svepa en tass över den för att täcka upp det. Håll lådan i en privat del av huset och sätta katten i det. Hennes instinkter tar över och snart hon kommer att komma tillbaka till det när hon behöver.

Historien om den engelska Mastiff


Den engelska mastiff är inte bara världens största hund; Det är också den äldsta engelska ras. Ta hand om hundar är aldrig lätt, och om du vill ta hem en mastiff, men generellt fogliga, långsamma och engagerade innebär världens största ras ansvar som motsvarar dess storlek.

Ursprung

Även om förfäder av denna ras sägs ha förts till Storbritannien av venetianska handlare i 500 f.Kr., är dessa hundar tros ha funnits tusentals år tidigare. Mastiffs var porträtteras i egyptisk konst i 3000 BC och var också avbildad av Caesar som slåss tillsammans brittiska soldater i 55 f.Kr. Rasen sägs ha kommit i Amerika på Mayflower och senare importeras tillbaka till Storbritannien när rasen var nära att utrotas på grund av andra världskriget.

Fysiska egenskaper

Den genomsnittliga mastiff väger lika mycket som en genomsnittlig manlig, omkring 140 till 200 pund. Även om inte den högsta rasen, de är den största rasen i massa. Dessa kraftig benstomme, muskel hundar kommer i aprikos, fawn och brindle med skrynkliga pannor, brett mellan ögonen och huvuden sägs vara lika stor som för isbjörnar.

Temperament

Den engelska mastiff kallas ofta gentle giant på grund av sin avslappnade och lättsam karaktär. De är inte barkers och är homebodies som tar upp en hel del utrymme och inte kräver mycket träning. På grund av sin storlek och skyddande karaktär, de fortfarande gör perfekta väktare och används ofta för polis och militär arbete, sjöräddning och dra laster.

Äga en Mastiff

Att äga en mastiff betyder att behöva ta itu med de vanligaste hälsoproblemen som följer med rasen - inklusive höftledsdysplasi, ögonproblem, fetma och bencancer. De wheeze vanligen, dregla mycket och snore högt. Även om de inte fäller mycket och kräver minimal grooming, bad dem kan vara en utmaning på grund av sin storlek. De svarar måttligt bra på träning men kräver en hel del tålamod eftersom dessa hundar rör sig långsamt. Deras milda temperament gör dem barnvänlig; dock familjer med små barn inte rekommenderas att ha denna ras för ett husdjur på grund av sin storlek. Engelska mastiff har en förväntad livslängd på 10 till 12 år.