malignt melanom hund symptom

Vad som väntar när din hund får diagnosen Canine malignt melanom


Ett malignt melanom är en tumör i de celler som producerar hud pigment. Tumörer uppträder oftast i munnen och på tårna och hud. Symptom utveckling och behandling beror på placeringen av tumören.

symptom

Hundar med orala melanom kommer vanligtvis utvecklar dålig andedräkt och eventuellt blödning i munnen. Dessutom kommer de att ha svårt att äta och kan dregla och har ansiktssvullnad. Orala maligna melanom är den svåraste att behandla framgångsrikt. Maligna tumörer sprids ofta snabbt till lungorna och orsakar hunden att hosta upp blod och har andningssvårigheter. Dessutom det är utsatt för sårbildning och infektion som en tumör växer.

Behandling

Efter diagnos, är kirurgiskt avlägsnande av tumören rekommenderas, tillsammans med kemoterapi, om fullständigt avlägsnande är omöjligt. I vissa fall kan en veterinär kommer att förskriva immunoterapi för att stärka immunförsvaret. Ett vaccin för att behandla Stage II och III muntliga melanom är tillgänglig men fortfarande genomgår forskning. Detta vaccin varnar immunsystemet på närvaron av tumör proteiner i kroppen.

Prognos

Veterinärer är försiktiga med att ge en prognos för hund malignt melanom. Mycket beror på var tumören och det skede då den upptäcktes. Natural Dog Health rekommenderar immunsystemet tillskott för att stödja kirurgi och kemoterapi.

Hundar och Oral, malignt melanom


Canine oral malignt melanom är en dödlig sjukdom som har förmågan att sprida sig snabbt till andra delar av hundens kropp. Det är en cancer som uppstår i pigmenterade celler, som kallas melanocyter, i första hand på en hund läppar, tunga och tandkött. Tidig upptäckt och behandling är avgörande när det gäller att eventuellt förlänga en hunds liv när de drabbas av denna sjukdom.

symptom

Den mest uppenbara symptom på oral malignt melanom är en massa eller tumör, i munnen. Ägaren är oftast den person som upptäcker detta symtom i sin hund, om tumören är på baksidan av en hunds mun, såsom halsen eller tonsiller. Andra tecken på oral malignt melanom är ansiktssvullnad, överdriven dreglande, dålig andedräkt, blödningar från munnen, viktminskning och svårigheter att svälja. Tyvärr för vissa kan det första tecknet vara en svullen lymfkörtel i halsen om cancern redan har metastaserat.

Diagnos

En rad tester krävs för att fastställa förekomsten av oral malignt melanom, inklusive röntgen i munnen, liksom CT skannar och MRT för att utvärdera utvecklingen av sjukdomen. För att få en grundlig undersökning, kommer hunden vara sövd med narkos. En biopsi kommer att bli den ultimata avgjorde i huruvida en hund har oral malignt melanom. Veterinärer kommer också att undersöka de dränerande lymfkörtlar och lungröntgen innan man kan avgöra vilken typ av behandling för patienten.

Behandling

Den bästa formen av behandling för en hund med oral malignt melanom är kirurgi i kombination med strålbehandling. Ofta är det nödvändigt för en kirurg för att fullständigt avlägsna en del av käkbenet för att framgångsrikt rid hunden av cancertumörer. Efter operationen kan en hund ha rekonstruktiv kirurgi för att komma tillbaka till njuta av en normal livskvalitet. Stora doser av strålningsterapi (en gång per vecka i fyra behandlingar) kommer att ytterligare främja förstörelsen av cancer efter att ha tumörerna kirurgiskt avlägsnats.

överväganden

Det finns vissa biverkningar förknippade med strålbehandling, inklusive dålig andedräkt, ont i tandköttet och dregling. Dessa effekter är minimala och definitivt värt risken för att förhindra spridning av cancer. Det bör förstås av husdjursägare, är emellertid att strålningsterapi endast en lokal terapi och påverkar inte metastaser till andra delar av kroppen. Dessutom, kemoterapi har inte testats tillräckligt för användning med denna typ av cancer hos hundar, men karboplatin är ett läkemedel som ser lovande ut.

Prognos

Enligt integrativ Veterinary Oncology, 75 procent av hundar med oral malignt melanom överleva mer än ett år. Längden av överlevnadstiden beror på olika faktorer, bland annat storleken på tumören. Till exempel, har en hund med en tumör mindre än 2 centimeter i diameter en medianöverlevnad av 511 dagar medan en hund med en tumör större än 2 centimeter har en median suvival hastighet av 164 dagar. Även hundar med tumörer längs läppen eller tandköttskanten har oftast bättre utsikter än hundar med större tumörer djupare i munnen.

Malignt melanom hos hundar


Melanom cancer börjar i celler som producerar pigment i huden. Den maligna cancer kan spridas till andra delar av kroppen. Det är vanligast i medelålders och äldre hundar, med svarta hanhundar som predisponerade för sjukdomen.

raser

Vissa raser är mer benägna att påverkas av melanom. Dessa inkluderar skotska terrier, airedaleterrier, cocker spaniels, boxare, springer spaniels, irländsk röd setter, chow chow, Chihuahuas, pudlar, taxar och golden retrievers.

symptom

Tumörer i samband med malignt melanom visas oftast på huden, tår eller mun. Med oral melanom cancer, kan åtföljande symtom vara dålig andedräkt, dreglande, ansiktssvullnad och svårt att äta.

Diagnos

Din veterinär kommer att sysselsätta flera diagnosverktyg. Dessa kan omfatta blodprov, röntgen, ultraljud och biopsi.

Behandling

Behandling beror på var en elakartad tumör ligger och hur avancerad den har blivit. Möjliga behandlingar inkluderar kirurgiskt avlägsnande av tumören, amputation, kemoterapi och strålning.

Prognos

Prognos för hundar med diagnosen malignt melanom brukar anses vara bevakad.

Malignt melanom är en tumör som härstammar från pigmentproducerande celler. Vissa hundraser är mer mottagliga för detta hälsoproblem, såsom guld retrievers, pudlar och taxar. Eftersom tidig diagnos är viktigt för din hunds återhämtning, är det viktigt att identifiera och behandla denna sjukdom.

Instruktioner

1 Undersök din hund regelbundet för något onormalt. Symtom på malignt melanom inkluderar onormal tillväxt på kroppen, svullnad i ansiktet och andningssvårigheter. Anteckna eventuella symtom du observerar och ringa din hunds medicinska leverantör.

2 Ta din hund till veterinären för diagnos. Din vårdgivare kommer att behöva undersöka din hund för att avgöra om hon lider av malignt melanom. Blod och urin kan tas från din hund och en biopsi av massan kan planeras.

3 Om du får en bekräftelse på att din hund lider av detta sjukdomar, fråga din veterinär om operation. Om problemen inte har spridit detta kan vara mycket framgångsrik för din hunds återhämtning.

4 Tänk på fördelarna med kemoterapi. Det kan vara en bra idé att överväga att behandla din hund med kemoterapi utöver kirurgi. Detta gäller särskilt om din hunds tillstånd är mycket aggressiv eller i de senare stadierna av malignt melanom.

5 erbjuder en lugn miljö för att läka. När du tar din hund hem från sjukhuset, se till att hon har en lugn plats att läka. Tvätta alla hennes sängkläder och inkluderar några av hennes favoritleksaker. Spela mjuk musik och ge henne en hel del lugn uppmärksamhet.

Tips

  • Håll dig på rutinmässig vård. När din hund verkar bli botad från malignt melanom, fortsätta att undersöka henne regelbundet för några onormala massorna. Schema rutin möten med veterinären för att hålla ett vakande öga på hennes tillfrisknande.
  • Tidig diagnos är nyckeln för att förhindra spridningen av denna sjukdom. Hundar är lurviga och det är svårt att lägga märke till något inte står rätt om du tittar regelbundet. Gör det till en vana att undersöka din hund varje månad. Har en hjälpare hålla hunden och ge godis så att du kan få ett bra utseende.

Hur identifiera hund symptom


En hund kommer typiskt att visa symptom på problem när det inte är i perfekt hälsa. Symtom på en fråga kan röra sig om allt från hunden repa sin hud och gnugga huvudet på golvet, att inte äta och ansträngd andning. Varje symptom är ett tecken på ett potentiellt problem som pågår inom hunden. Medan symtomen är ofta lätt att identifiera, ibland orsaken inte. Därför är det alltid bäst att ta din hund till veterinären, eftersom läkaren kan utföra tester för att diagnostisera vad som sjuklig din pooch.

Instruktioner

1 Låt din veterinär för att ta blodprov på din hund. Blod är en utmärkt indikator på hälsan hos din hund och kommer ofta att visa avvikelser när hunden inte mår bra. Blodprover är användbara vid diagnostisering nästan alla symptom, inklusive kräkningar, dålig aptit, håravfall och även dålig andedräkt. Blodprover övervaka de flesta alla hundens vitala organ, liksom kontrollen för infektioner.

2 Samla ett urinprov från din hund och ta den till veterinär om din pooch visar symptom på urin nöd. Om din hund kissar ofta eller passerar blod medan du gör det, kan det vara en urinvägsinfektion. Läkaren kan kontrollera infektion och även övervaka vissa organ genom att utföra tester på hundens urin.

3 Skaffa ett avföringsprov från din hund om det visar tarmsymptom, såsom diarré, lös avföring och maskar i avföringen. Läkaren kan kontrollera vissa typer av bakterier och blod genom att titta på provet. Veterinären kan också testa för maskar, inklusive rundmaskar, hakmask och piskmask i din hund. Inre parasiter kan orsaka en mängd olika symptom, inklusive kräkningar och diarré.

4 Kontrollera din hund för loppor och torr hud om det kliar sig. Borsta hund med en loppa kam och leta efter skadedjur mellan tänderna hos kammen. Din hund kan också ha loppor om du märker svarta fläckar som ser ut som peppar på sin hud --- är lopp avföring. Om du ser fläckar av håravfall eller inflammerad hud, kan dessa vara symtom på mer allvarliga hudproblem, såsom ringorm eller skabb. Veterinären kan utföra tester på din hund för att identifiera orsakerna till dessa symtom.

5 Titta i din hunds öron för tecken på infektion om det repor öronen eller gnuggar dem på golvet eller möbler. En infekterad örat kan ha massor av utsläpp och öronvävnad som är röd och inflammerad. Din veterinär kan ordinera medicin för att lindra infektion, baserat på vad som orsakar problemet.

Tips

  • Försök inte att behandla några symptom på din hund utan att rådfråga din veterinär först. Felaktigt diagnostisera en hunds symptom och behandla dem på ett olämpligt sätt kan faktiskt göra problemet värre.

Hund symptom på diabetes sjukdom


Enligt Dr Leah Cohn av Pet Place hemsida, är diabetes mellitus en av de vanligaste hormonella sjukdomar bland hundar. Diabetes uppstår när en brist på hormonet insulin försämrar kroppen från att kunna korrekt metabolisera socker. Diabetes kan påverka någon storlek eller ålder eller hundras, men vanligen förekommer hos kvinnor mellan 7 och 9 år gamla. Om du märker något av tecken på diabetes i din hund, ta den till en veterinär så snart som möjligt.

Törst och urinering

Dr. Holly Nash av Läkare Foster och Smith föreskrivs att en gemensam tecken på diabetes hos hundar är en ökning av törst och urinering. Hundar med diabetes kommer att spendera mycket mer tid än vanligt vid vattenskålen och kommer att be att gå ut för att kissa mer än vad som är vanligt för hunden. Detta symptom är också tecken på andra sjukdomar, inklusive njure och leversvikt, urinvägsinfektioner och andra hormonstörningar (t.ex. Cushing & rsquo; s-sjukdom, produktion av alltför mycket adrenal hormon). Genom ett blodprov, bör din veterinär kunna fastställa orsaken till överdriven törst och urinering.

Förändring i aptit

En diabetiker hund & # 039; s aptit ofta ökar och även om det är att äta mer än normalt, kan det gå ner i vikt, säger Cohn. Hunden & rsquo; kropp kommer att börja bryta ner fettet för energi, eftersom det kan & rsquoen; t få den energi från maten. Som ett resultat av den viktminskning, kan hunden också tycks ha en dålig kroppstillstånd.

multipla Sjukdomar

Ofta kommer hundar utveckla andra sjukdomar i samband med diabetes. Veterinärer ska diagnostisera diabetes på grund av andra problem närvarande. Till exempel, om en hund har kroniska urinvägsinfektioner, kan veterinären bli misstänksamma mot diabetes som en underliggande faktor. Dessutom säger Nash som hypotyreos, cancer och akut pankreatit även kan förekomma i samband med diabetes. Deras närvaro kan emellertid göra behandling av diabetes svårare.

plötslig blindhet

Hundar med diabetes kan bli plötsligt blinda, säger Cohn. Blindhet som orsakas av grå starr är ofta en indikator på diabetes. Grå starr kommer att göra ett öga ser grumlig och orsaka synnedsättning.

Hund symptom med diarré och kräkningar


Hundar utforska världen med sina munnar, och detta innebär ibland att äta saker som gör dem sjuka. Ofta hundar äter gräs att framkalla kräkning om de har en orolig mage. Enstaka diarré och kräkningar är vanliga händelser för de flesta hundar. Men om diarré eller kräkningar är svår, ofta eller i kombination med andra symptom, kan det vara en allvarlig bakomliggande orsaken. Söka veterinär hjälp omedelbart om det finns blod i hundens kräkas eller avföring.

kostförändringar

Förändringar i diet är den vanligaste orsaken till gastrointestinala besvär hos hundar. Ändra en hund vanlig mat plötsligt, utfodring rika eller okända bords livsmedel och övergödning kan orsaka diarré och kräkningar.

Om din hund har haft en kostomläggningen och har mild till måttlig diarré och kräkningar med några andra symptom, kan du behandla honom hemma. Ta bort all mat och förbereda en intetsägande kost vanligt ris och kokt kyckling. Mata in små mängder med jämna mellanrum, övervakning symtom mellan matning. Se till att din hund har tillgång till vatten, men inte låta honom dricka stora mängder åt gången.

Om hunden är en ung valp eller en äldre, kanske du vill lägga till en elektrolyt tillägg till hans vatten. Du kan använda en tydlig, unflavored elektrolyt dryck avsedd för barn. Tillsätt en liten mängd för att hundens vatten. Efter ca 24 timmar på intetsägande kost gradvis integrera sin vanliga mat.

Se utfodring riktlinjer för hundmat etikett för att bestämma lämplig mängd för din hunds storlek och ålder.

Förgiftning

Ett antal vanliga hushållsanläggningar, livsmedel och andra föremål är giftigt för hundar. Förutom diarré och kräkningar, kan en förgiftad hund har ansträngd andning, slöhet, kramper, förlamning, häpnadsväckande och svullnad av tunga eller svalg. Om du misstänker att din hund har intagit en giftig substans, kontakta din veterinär omedelbart eller ring Animal Poison Control Center.

I vissa fall kan framkalla kräkning vara till hjälp, men i andra fall kan vara dödlig. Om du inte vet vad din hund intas, inte kräkning om inte annat uppdrag av en professionell.

Medicinska tillstånd

Om din hunds kräkningar och diarré symptom är inte ett resultat av kostförändringar eller förgiftning, kan de orsakas av en underliggande sjukdom eller parasit.

Valpsjuka och parvovirus är två vanliga hund sjukdomar. Andra symptom på valpsjuka är feber, hosta och flytningar från näsan eller ögonen. Andra symptom på parvovirus feber och aptitförlust.

De flesta valp vaccin serien skyddar mot båda dessa sjukdomar. Om din hund har inälvsparasiter, kanske små maskar vara synlig runt anus eller i avföringen. Din veterinär kan diagnostisera förekomsten av tarmparasiter genom ett avföringsprov.

Sjuk hund Symptom: Dark Orange Pall


Variationer i en hundens avföring färg och konsistens kan uppstå av en mängd olika skäl. Mörkorange avföring kan föreslå något så enkelt som en hund som äter en vardagliga, lättsmält föremål eller en mer allvarlig fråga som anges av blod i avföringen.

typer

Hund avföring kan visas i en mängd olika färger. Det är naturligt att det finns en variation i en hundens avföring över hundens livstid. Hund avföring kan vara mjuk eller hård beroende på djurets kost och hälsa.

Identifiering

Den orange färgen i avföringen kan representera något hunden åt i en ljus färg. Den färgen blandas med hundens regelbundna mat för att producera en mörk orange ton. Om den orange färgen är en engångshändelse, kan det sannolikt tillskrivas något hunden konsumeras.

Varning

Mörkorange pall kan representera blod i avföringen. Detta kan tyda på förhållanden i lever, kolon eller tarmen. Det är en möjlig indikator på kolit hos hundar, ett härdbart tillstånd i tjocktarmen behandlas med orala läkemedel. Om den orange avföring förekommer flera gånger, eliminera din hunds obehag med en resa till veterinären för att undvika komplikationer.

Veterinär

Det är alltid bäst att ta din hund till veterinären när det finns en ihållande förändring i avföringen konsistens. Om din hund har svårt defecating, är detta också en indikator för att konsultera veterinär. Din hunds veterinär kan använda fekal Scoring System och testa pallen för att fastställa möjliga krämpor.

andra indikatorer

Ohälsosamma hund avföring även innehåller ofta andra indikatorer på dålig hälsa inklusive onormal lukt, förändring i strukturen, frekvensen av avföring och konsekvens och fläckar av blod. Om en av dessa sker utöver den udda färg, söker en veterinär hjälp omedelbart.

Tecken och symptom på en hund med hjärta eller njure frågor


Det är aldrig lätt att se en familjemedlem lider av en sjukdom, i synnerhet om han inte kan kommunicera med dig vad som händer. Detta är alltid fallet med fyrbenta slag. Din hund kan lida av något enkelt, såsom loppor, eller ett seriöst, komplext tillstånd, t ex med hjärtat eller njurarna. Genom att övervaka svårighetsgraden och varaktigheten av din hunds symptom, kan du mäta om han skulle gå till veterinären eller bara få lite vila tills han känner sig bättre.

Trötthet

Hundar som lider av hjärtproblem kan uppvisa kronisk trötthet, även till den grad att svimning efter träning. Letargi är också ett tecken på njursvikt.

aptit Issues

Dålig aptit är ett tecken på både hjärta och njurproblem hos hundar. En hjärtproblem kan leda till dålig cirkulation till matsmältningsorganen, vilket resulterar i minskad aptit, kräkningar eller diarré. Hundar med njursjukdom, samt kan vara mindre intresserade av mat och erfarenhet anfall av kräkningar.

Dricka och urinering

Ökad alkoholkonsumtion och urinering är de första tecknen på en njure tillstånd i en hund. När njurarna inte filtret ordentligt, blodflödet ökar som svar, vilket orsakar mer frekvent urinering. Ökad urinering gör att hunden dricka mer att kompensera och, i sin tur, ökar urinering. Täta urinträngningar och vattenintag är också ett tecken på hjärtproblem.

Hosta

Hundar som lider av hjärtsjukdomar kan utveckla en hosta som vätska ansamlas i lungorna.

Vilka är de svarta fläckar i min hund öga?


Svarta fläckar på hundens ögon kan antingen vara normal och inte skadligt, orsaka problem senare på vägen för din hund eller indikera en sjukdom som cancer. Det finns vissa saker att observera som hjälper dig att avgöra om du behöver omedelbart ta med din hund till en veterinär ögonläkare eller om du kan vänta tills nästa checkup. Även godartade tumörer och cystor kan behöva tas bort om de orsakar smärta och synförlust.

friska ögon

Friska ögon på en hund är blanka och ljus, utan någon inflammation, svullnad eller utsläpp. Vattniga tårar och slem är normalt om det är klart och minimal. Det är normalt att ibland se din hunds tredje ögonlock, en lätt membran på insidan ögonvrån, när det kommer upp för att täcka ögat när din hund går att sova. De vita i ögongloben bör inte ha någon färg, speciellt gul färg.

normal Pigmente

Vissa ögonpigmentering är normalt. Det finns flera saker att hålla utkik efter för att avgöra om de svarta prickar är normala. Om din hund har alltid haft svarta fläckar, kan det bara vara en genetisk egenskap. Normal pigmentering är begränsad till iris, den färgade delen av ögat som omger pupillen. Om de svarta fläckar är en ny utveckling, förändringar i storlek, läge eller form, och om de har odefinierade kanter, de kan vara en indikation på en sjukdom som kräver omedelbar vård av en veterinär ögonläkare. undersökning En veterinär ögonläkare s bör också omedelbart göras om din hund visar andra oregelbundna symptom eller verkar vara i smärta. Även om pigmente ser normalt ut, få en veterinär ophthalmologist åsikt är alltid bäst för din hund.

Melanom eller Melanocytoma

I vissa fall, svart pigmentering i en hunds öga innebär de tidiga stadierna av melanom eller melanocytoma. Melanocyter är celler som producerar pigment som kallas melanin. Melanocyter finns i många pigmente delar av hunden, inklusive ögat. Ibland melanocyter utveckla onormalt och orsaka tumörer. Tumören kan vara icke-spridning (godartad) eller sprida (malign). Godartade tumörer är kliniskt kallas melanocytoma medan maligna tumörer kliniskt kallas melanom, malignt melanom eller melanosarcoma. De vanligaste tumörerna börjar i iris och är godartade. Medan melanocytoma är i sig inte skadligt, kan det orsaka smärta och hindra hundens vision. Melanom är sällsynt. Endast en veterinär ögonläkare kan korrekt diagnostisera din hund.

Iridal Cyst

Svarta fläckar i ögat kan också vara iridal cystor. Dessa små cystor är fyllda med vätska och är vanligast i Boston terrier, golden retrievers och labrador retriever. Vissa iridal cystor är fästa vid iris eller till vävnaden bakom iris. Andra är fritt svävande i stället för fixerad vid en plats. Fritt flytande iridal cystor kommer alltid att flytta till botten av din hunds uppmärksamhet. Dessa cystor är inte skadligt och medicinska ingrepp krävs endast om de blockerar din hunds vision. Fasta cystor bör ses av en veterinär ögonläkare omedelbart eftersom de faktiskt kan vara symtom på melanom.