lockig frisyr

Kort & lockiga frisyrer för Prom


Tro inte att bara för att du har kort, lockigt hår som dina alternativ är begränsade för frisyrer. Korta lockiga frisyrer kan variera från flickaktiga och sedesamma till utseendet på en glamorös vixen. Om du har en kort frisyr och ditt hår är naturligt lockigt, det finns många enkla men eleganta sätt att bära håret som skulle vara lämpliga för formella evenemang såsom din high school prom.

Hårvård

Om du är välsignad med Naturals lockar, ibland tror du att de är också en förbannelse. Naturligt lockigt hår blir frissigt och ohanterligt om den inte vårdas. Få håret trimmas var sjätte vecka för att hantera kluvna toppar och hålla sig borta från värme styling och kemikalier. Tvätta håret varannan dag och aldrig borsta håret eller ryck på det medan det är vått. Om ditt hår är i gott skick, kommer det att vara mycket mer hanterbar och lättare att styla.

Frisyr

Om du tänker för en kort och edgy look för prom, måste du gå till din stylist och be om lager. Staplade lager och vinkelsnitt betonar lockar och kommer att lägga studsa till din stil. Om du vill ha en mjukare, mer klassiskt utseende har din stylist skära bara en till två längre lager i håret. Få ändarna förtunnade för att uppnå en smickrande form som är mer omfattande på toppen.

Curling Irons

Om håret inte har naturliga lockar eller lockar du vill ha för din prom frisyr, kan du använda en locktång i lämplig storlek. För stora flödande lockar du vill ha en stor locktång såsom en två tum bred eller en och en halv tum fat. Om du går för mer naturligt all-over curl, använda två eller flera olika storlekar i olika delar av håret. Använd större locktång på baksidan och toppen av huvudet och den mindre att forma lockarna som kommer rama in ansiktet. Avsnitt håret innan du börjar så att du inte missar något hår.

varma valsar

Om du använder hot rollers för att uppnå de lockar du vill ha för din prom frisyr, avsnitt från toppen mittsektionen från framsidan av huvudet på baksidan. Börja längst upp till främre delen av håret med största storlek rullen i uppsättningen. Rulla bort från huvudet för att få en mjuk och svepande utseende med dina lockar. Bara krypa den övre mellersta delen för en enklare look. Låt rullarna på tills de har svalnat. Försiktigt rulla dem och spritz med hårspray. Lockarna kommer att koppla på plats inom de första 10 minuterna.

styling

När du är klar curling kan du forma och placera håret som du vill ha det. Låt några lockar falla framför ansiktet och sopa dem åt sidan, eller vända en hel sida av håret över för svepte utseende. Att avsluta din kort och lockigt prom frisyr, använda utjämnings kräm att polera upp för en formell look. Använd hårnålar för att hålla en hel del av håret tillbaka eller bara lite. Experiment före dagen för din prom med olika utseende, så att du kan hitta den stil du gillar bäst.

Lockig frisyr Idéer


Lockigt hår har specifika hårstyling utmaningar. Det tenderar att vara torrare än andra hårtyper, och lite svårare att hantera. Du kan behöva särskilda frisörer och frisyrer för att hålla håret under kontroll. Lockigt hår kan se sexig och kvav om klippa och stylade korrekt. Det finns massor av olika typer av lockiga frisyrer att välja mellan.

updo

Lockigt hår ser bra ut i en updo frisyr, både formell och informell. Naturligtvis fungerar detta bäst med hår som är längre än axelhöjd. För att skapa utseendet, vrida upp håret och stift den på plats med hjälp av dekorativa hårspännen. Om det är en avslappnad och sexig updo, dra ut några rankor på sidan av huvudet och framåt. Klammer rankor skapa en mjuk look.

Lång och Loose

Visa upp dina lockar genom att bära dem långa och lösa. Detta fungerar bäst på hår längre än axellängd samt. För att öka dina lockar, använda någon typ av hårgelé eller styling grädde. För de delar av håret som är mindre lockigt, använd en locktång för att förbättra lockarna i området. För att sälja in den, klippa upp en sida med ett dekorativt hårspänne.

hakan

Bär ditt hår i en flörtig haka längd frisyr. Om ditt hår är mycket lockigt, kan detta vara svårt att klara sig utan slag torka det lite att koppla av håret. Bär din lockigt hår i kvav och sexiga vågor. Använd styling kräm och pomada att forma håret. Använd också ett stort fat locktång för att mjuka upp curl och lirka in den i vågor.

Kort

Prova en längre version av en pixie frisyr för lockigt hår. I stället för en kort pixie, hålla sidan och tillbaka åtminstone tre till fyra inches lång. Den övre delen av håret bör vara lite längre. Använd hårgelé och rullar håret runt fingrarna för att skapa söta lockar. Ett annat sätt att förbättra lockarna är att använda en liten locktång.

Långt lockigt hår är ett mycket attraktivt alternativ för många kvinnor, men det tar rätt noga med att hålla lockar bouncy. Om man antar att curl är naturligt, kan den skäras i många stilar. Det är en bra idé att hitta en stylist som vet hur man arbetar med lockigt hår, eftersom klippa det väl är en konst. Styra frizz är alltid ett problem, särskilt på fuktiga dagar och när det är regnig. Det finns hyllor fulla av produkter för lockigt hår på apotek och skönhetssalonger, och det tar tid att upptäcka vilka som fungerar bäst för ditt hår.

Skärande

Skär lockigt hår ordentligt kräver erfarenhet, och det är viktigt att hitta en stylist som vet hur man gör det bra. De flesta kommer att klippa håret i lager, som ger den volym och studsar och uppmuntra curl. Det finns ett sätt att skära lockar diagonalt som är inte riktigt samma sak som standard skiktning men uppnår en liknande effekt. Det kan vara en skuldra längd klippa eller längre. En bra stylist kan också rekommendera produkter att använda som balsam, geler, sprayer och andra behandlingar. Din stylist kan också visa hur man torkar håret så det behåller den naturliga curl form.

Fuktgivande

Lockigt hår måste hållas fuktiga. Använda schampo och balsam formulerade för denna hårtyp är värt den lilla extra kostnaden. Det är också en bra idé att ge ditt hår en djup konditioneringsbehandling ett par gånger i månaden. Många produkter finns tillgängliga över disk som kommer att göra ett bra jobb. Du kan också ha enstaka behandling på din salong med några månaders mellanrum. Daglig användning produkter kan också vara till hjälp. Leave-in hudkräm är bra så länge de är mycket lätta och väger inte ner håret. Ofta kan du använda en av dessa och låt håret självtorka.

Torkning och Styling

Nästan alla med lockigt hår behöver använda en tork med en diffusor bifogad fil. Detta minskar frizziness som kommer från sprängning varmluft vid dina lockar. Dessa torktumlare finns på varje apotek och på skönhet leverans butiker. Det finns också några special torkar bara för lockigt hår, som är runda och fungerar som handhållna spridare. Ändarna på lockigt hår tenderar att torka ut och bli krulligt, så det är en bra idé att använda en del balsam på hårtopparna innan styling. Borsta lockigt hår tenderar att räta lockarna och öka frizz, så det är bättre att använda en stor tand kam. Du kan kamma håret medan det är vått, sedan lägga lite balsam eller mousse på i små mängder och använda diffusorn för att få det nästan torr. Generellt är det bättre att lämna det lite fuktig och låt den avsluta torkning på egen hand. Det är viktigt att göra det mesta av styling medan de långa, lockiga håret är vått så lockarna blir enhetlig och snyggt format.

Verktyg för Curls

Många kvinnor använder locktänger och hot rollers att styla deras lockigt hår. Det är viktigt att använda dem noggrant och korrekt. Hot rullar nu väl utformade och har ofta en lite vax på insidan. Detta hjälper till att hålla värmen så att håret kan krypa. Som med locktänger, hittar du ett stort utbud av alternativ, inklusive papiljotter som ändrar färg när de når den optimala temperaturen. Rullarna kan användas över hela huvudet för även lockar som varar hela dagen. Aktuella designer för locktänger innefattar inbyggd eller flyttbara borstar, ånga och sprutor. Locktänger finns också tillgängliga i en mängd olika storlekar som sträcker sig från 1/4 tum till 3 inches i diameter. Att skapa lockiga frisyrer på bara en del av håret eller för en sista-minuten-touch-up, locktänger är idealiska. Till exempel kan du skapa lösa spiraler som rinner ner sidorna av ansiktet och lägga till några mjuka lockar i nacken.

Produkter för lockigt hår

Många typer av mjukgörande, mousse, gel, schampo och balsam finns för lockigt hår. Du måste välja de som kommer att arbeta med din hårtyp, som kan vara tunn eller tjock eller i mellan, och med lösa lockar eller snäva lockar. Din frisör kan föreslå produkter är bra för håret, och du kan göra några experimentera själv. En del människor föredrar naturliga produkter som finns i hälsokostbutiker och specialbutiker eller på nätet. Den Kiehl linje är speciellt framtagen för olika typer av hår, till exempel.

Om du har en avlångt ansikte, vissa frisyrer tenderar att göra ditt ansikte ser ännu längre. Du bör hålla sig borta från super korta eller super långa frisyrer, särskilt om de är raka och alla en längd. Om du har en avlångt ansikte, kan du behöva införliva vågor och kropp i din frisyr för att hjälpa ditt ansikte blir fylligare.

Instruktioner

1 Syfte att lägga kropp och volym till håret genom att få en grundläggande, vågig frisyr, med några lager skära i att hjälpa till med den nödvändiga volym och bredd. Överväg att lägga till några smällar, som också kommer att förkorta längden på ditt ansikte.

2 Lägg lugg till din frisyr. Längre sido fransar är särskilt fördelaktigt eftersom de rama in ansiktet och ta fokus från ditt långa ansikte och lägga den på dina vackra ögon.

3 Tänk på en V-formad snitt, där håret är längre i ryggen än det är på sidorna och framtill. Detta hjälper eftersom en allt rak, lång snitt förlänger bara din ansiktsform.

4 Du kanske vill trimma och städa upp dina ändar och fräscha upp lager innan styling håret om du vill ha en lockig frisyr som Taylor Swift visade upp på 2007 American Music Awards. Du kommer att behöva tillämpa både mousse och mjukgörande till håret innan parting det åt höger. Blåsa håret torrt, och använda en stor paddel borste för att forma det som du torka den. Sätt hot rollers i håret och låt dem sitta. Rulla dem efter cirka 20 minuter, och forma håret med hjälp av hår vax. Borsta håret ut så det hänger graciöst över axlarna, och tillämpa efterbehandling spray.Om du har turen att ha naturligt lockigt hår, du vet att det är kul att spela med, men utmanande att stil och hantera. När du är intresserad av en sval, lockig frisyr, få rätt frisyr är nyckeln. Dessutom kommer med hjälp av stylingprodukter och arbetar med hårets naturliga struktur gör styling lättare för dig och kommer inte att skada ditt hår, vilket kan orsaka frizz i lockigt hår.

Guppa

En cool, lockig bob är elegant och ungdomlig. För för håret att inte vara alltför poofy, inte har en klippt något kortare än en tum eller så under hakan. Har lager skär hela håret för att ta bort någon bulk. Undvika smällar som de kan vara svåra att hantera med lockigt hår. Har baksidan av klippt kortare än framsidan och lager.

Half - Upp

Bär din lockigt hår i en halv-up frisyr. Stället för en fullständig updo, är den nedre halvan av håret vänster ner. Den övre halvan av håret, med början vid omkring en tum ovanför öronen, sveps tillbaka löst och säkras med en dekorativ klipp. Se till att det inte finns volym på toppen och att den inte dras tillbaka tätt. Lägga till en anti-frizz serum för att jämna ut eventuella frizz. Möjligheterna för "hår smycken" är oändliga, ha roligt att försöka och köpa en mängd olika klipp och barrettes.

Side hästsvans

En sval och lockigt sidan Hästsvans fungerar bra för långt hår. I syfte att dra bort denna stil, bör håret vara ganska lång, ungefär till mitten av ryggen. För att öka lockarna, använd en locktång eller hot rollers på håret först. Sopa håret åt sidan och säkra med ett gummiband. Om du har hår på framsidan som är skiktad och umgås lite, bara krypa dessa bitar eller ens linda dem runt fingret, dimma med hårspray och ta bort fingret för att förbättra curl.

Lång och Layered

Långa, lager hår är alltid i stil. Det skapar den "säng head" ser sett modeller. Det fungerar också för människor i alla åldrar. Lägga lager till lockigt hår tar bort en del av den vikt och volym, vilket kan minska frizz och göra lockarna hopp. Lagren ska börja på under hakan och vinkel mot ansiktet. Att styla långt, lager hår, använd en locktång om du vill ha mer definierade lockar. Använd mousse och serum på håret att göra det bästa av det.

Många män föds med lockigt lås och kan inte vara riktigt säker på vad man ska göra med dem. Inte oroa dig: lockigt hår kan vara lika mångsidig som långt hår. Allt som krävs är en liten ansträngning och minimala styling produkter för att uppnå en "ni ska vara glad att idrotten på huvudet.

Kort längd curl

Denna frisyr har oftast nära skurna sidor och tillåter några lockar på toppen av huvudet. Ju kortare, lockig look är lägre underhåll än växer ut och är lätt att stil. Applicera gel jämnt i hela håret och kör fingrarna genom det.

Medel lockig frisyr

Mediet frisyr längd tillåter en man att visa upp sina lockar mer. Denna minskning kan åstadkommas genom avsmalnande sidorna av håret genom öronen. Mediet brukar klippa vuxit ut smällar och tillbaka hår berör knappt skjortkragen. Styling denna look är enkel: när håret är lätt fuktad, applicera mousse genom håret med fingrarna medan försiktigt tousling.

Lockigt hår Afro

Sporting Afro visar verkligen omfamna dina lockigt lås. Små och stora Afros var populär på 70-talet och 80-talet och kommer tillbaka igen. En Afro frisyr kräver en del arbete och produkt för att uppnå denna runda frisyr. Du kan behöva reta håret med en kam i en uppåtgående sätt ovanför huvudet och använda massor av hårspray för att hålla. Denna stil fungerar bäst på längre eller medellångt hår.

Lockigt frisyr

Ju längre lockigt hår utseende avger en sval och hip vibe. Denna stil är oftast axellångt vågiga lockar med lång lugg. Håret går oftast i alla riktningar, så det är lätt att stil. Applicera gel eller mousse jämnt i hela håret och rufsa till med fingrarna. Håret kommer att ha en något rörig utseende, vilket är vad du vill uppnå.

buzz cut

Gud kan ha gett dig läckra lockigt lås, men det betyder inte att du måste hålla dem. Hugga dem är ett alternativ och en del män väljer en problemfri look med buzz cut. Denna stil är kortklippt och nära huvudet. Detta är ett bra alternativ för skallighet män att hjälpa till att minimera uppkomsten av håravfall. Den korta look är bra för kontoret eller spela boll med killarna och ännu bättre, behöver du inte använda hår produkt.

överväganden

Inte alla frisyrer ser bra ut på alla. Ta din ansiktsform, hudfärg och hår konsistens hänsyn. Bara för att en frisyr ser på någon annan, betyder inte att det kommer att vara rätt för dig.

Hur man gör en lockig frisyr


Uppnå en lockig frisyr genom curling håret med en locktång. Större locktänger skapa stora, spänstiga lockar för långt hår, eller lägga till hiss och höjd till kort hår. För ett huvud fullt av lockar, använda en mindre locktång. Håll locktången i en vertikal sätt skapar lockar, medan du håller den horisontellt kommer att ge dig en tät sida pojke.

Instruktioner

1 Börja på framsidan av ditt hår och förstå en 1-tums bred bit från toppen. Curl slutet av hårstrå runt en liten en-tums hela locktång, som håller locktången på ett vertikalt sätt. Tuck ändarna i locktången platt, sedan rulla upp locktången hela vägen till hårbotten och håll i 30 sekunder.

2 Kläm ihop handtaget för att frigöra locktång och dra försiktigt ut den från curl. Rör inte curl eller kamma det ännu. Låt den svalna.

3 Ta tag en 1-tums-bred bit av hår under den hår och upprepa samma process att krypa att hårstrå. Arbeta från framsidan till baksidan och toppen till botten, krypa hela huvudet av hår, vilket gör det hela svalna innan du rör vid den.

4 Finger kamma håret genom att försiktigt köra fingrarna underifrån hårbotten ut, lämnar de flesta av de lockar orörd. Spreja håret med hårspray.

5 Curl slår försiktigt under, lämnar locktången i inte mer än några sekunder för att ge luggen en liten curl.

Tips

  • För att göra lockigt lugg, krypa halv-tums hela remsor av hår, håller locktången vertikalt.
  • Undvik att lämna locktången på håret längre än en minut, annars riskerar du att bränna håret.

Hur man gör en gullig lockig frisyr med rakt hår


Skaka din dagliga rakt hår genom att omvandla dina flätor till en kaskad av lockar som studsar i en bob runt ansiktet. För att framgångsrikt slå upp din frisyr, behöver du en måttlig mängd hår erfarenhet, hårprodukter och vissa styling verktyg. Oavsett om ditt hår är kort eller lång, kan du skapa en söt, lockig frisyr som kommer att visa hur dina lockar kan lyfta ditt ansikte.

Instruktioner

1 Shampoo och villkor håret. Handduk torka för att avlägsna endast den fukt.

2 Placera en golfboll storlek mängd både mousse och gel i handflatan. Gnugga händerna tillsammans och sedan köra båda händerna i fuktigt hår.

3 Vänd huvudet över och föna håret. Torka håret på detta sätt kommer att öka lyft och volym på ditt hår.

4 Dela upp håret i sektioner och säkra varje område med en klämma.

5 Wrap hårstrån runt varje varm vals. Stift rullarna horisontellt till huvudet.

6 Ta bort de varma rullarna efter att de har svalnat. köra försiktigt fingrarna genom håret för att lossa lockar.

7 Gnid en dime storlek klick hår vax mellan handflatorna och rufsa dina lockar. Håret vax gör att du kan forma håret.

8 Pin dina lockar i närheten av din hals med hårnålar, om håret är längre än hakan. Den bounciness av lockarna kommer att betonas i en bob frisyr. Pin lockar runt huvudet för att forma den simulerade lockigt bob.

9 Klä upp dina lockar med antingen ett pannband eller bit hår smycken. När håret är helt formaterad, spraya med hårspray.

Medellängd frisyrer är också kallas halva längden frisyrer och erbjuder användaren ett utseende som inte är för lång eller för kort. Håret faller direkt på eller strax över axeln och du kan bära den ner eller bundet tillbaka i en hästsvans. Lockiga medel stilar längd ger håret en fullständig omfattande utseende och inkluderar lösa lockar, tight lockar och lager. Du kan lägga till höjdpunkter och smällar att erbjuda en mer edgy modernt utseende till halva längden lockiga stil.

lösa lockar

Medel lockigt lås med lösa lockar har en voluminös hopp utseende och struktur till håret. Du kan uppnå detta utseende genom att klippa långt hår till axelhöjd eller något längre eftersom hårlängd visas cirka 1/2 till 1 tum kortare när du böjer det. Du kan använda en 1 1 / 2- eller 2-tums fat locktång för att få en medellängd lös curl frisyr.

tight lockar

Hår som är medellång med snäva lockar gör flätor verkar fjädrande och full av kroppen. Tight lockar har en fri och casual look som är lätt att bära och underhålla när du finger kam och korrekt återfuktar lockarna. En krulliga medel stil utseende kommer att tillämpa en stram lockigt perm till håret så att den behåller lockarna under en lång tid eller så kan locka håret med hjälp av rätt storlek på locktång. Locktänger med en 3 / 8- 1 / 2- eller 5/8 tums fat är mest lämplig för att skapa en tät lockig halva längden frisyr.

Side Swept Bangs

Sida sopade lugg kan lägga till ett elegant utseende till en medellängd lockig frisyr. Denna typ av bang faller över pannan och lägger en blick av elegans när man bär med en mjuk lockigt medel stil. Lockarna bör inte vara alltför lös eller för snäv för att bäras med en smäll. Om håret är redan lockigt, kan du klippa en del av håret på framsidan och strykjärn det att bilda en smäll med en rak slät utseende.

Höjdpunkter & Lager

Höjdpunkter lägga dimension och textur till lockigt medellängd frisyrer när du par dem med en skiktad snitt. Lägg blonda höjdpunkter eller flera toner höjdpunkter till en halva längden lockiga stil för att göra för en trendig och modernt utseende. Skiktning medellång lockigt hår kommer att lägga mer volym i håret och det fungerar också bra för att lägga volym till böter eller tunna hårtyper.

Lockiga frisyrer för Natural Black Hair


Naturligt hår hänvisar till African American hår som inte har rätats eller avslappnad. I stället är det kvar i sin naturliga struktur, som tenderar att vara lockig och något grov. För att dra nytta av denna struktur, lockiga stilar är idealiska. Kortare stilar är lägre underhåll än långa lockiga stilar, men båda finns alternativ för naturligt svart hår. Kom också ihåg att svart hår är skörare än andra hårtyper och bör inte värme stil ofta, om alls.

Axellångt Vinklad

En axellångt, är vinklad, lockig frisyr elegant. Detta ser särskilt trevligt med hår som har Ringlet lockar. Framsidan av håret är kvar längre och ska röra höger vid toppen av axlarna. Skikten skärs i håret så att det har en definierad form. Ryggen skärs sedan kortare, och den är vinklad framåt. Detta lockig stil är skapad genom att använda en styling kräm och gel, tillsammans med fingrarna för att kamma igenom det och förbättra lockar. Använd en liten fat locktång för att skapa lockar också, om så önskas.

updo

En lockig updo är lätt och elegant för en daglig look eller för ett speciellt tillfälle. För att skapa denna stil, måste håret vara åtminstone nära axellångt. Sopa håret upp och fästa den på plats med hjälp av hårnålar eller dekorativa klipp. Tillåt mjuka lockar att rama in ansiktet. För en mer formell tillfälle, lägga in en dekorativ pannband eller klipp.

Lång

Lång, lockigt, tar naturligt svart hår arbete att underhålla och hålla återfuktad, men om det är hälsosamt, ser det vackra. För den här stilen, måste håret vara två till tre inches förbi axlarna. Så det ser inte misskött, lägg långa lager hela håret, tillsammans med sida sopade lugg. För att få ut curl, använd hår mousse när håret är fuktigt, och krama håret med fingrarna. Också lägga till en anti-frizz serum att minska eller förhindra frizz eller flygigt hår. Växla upp detta utseende genom att dra upp den ena sidan av håret med en hårspänne.