leverproblem häst symptom

Tecken och symtom på leverproblem hos hästar


Oavsett om du är en oerfaren ägare eller en expert entusiasten, hålla din häst glad och frisk visar sig vara en pågående lärande. Hästar faller offer för en mängd olika livshotande tillstånd, med symtom som varierar från omärklig till oerhört smärtsamt. Leverproblem verkar vanligen ail equines, och orsakas av en mängd faktorer, såsom förbrukningen av giftiga växter, infektion och cancertumörer. Att känna de symtom och tecken på leverproblem förknippade med hästar gör det möjligt att underlätta diagnos och behandling.

Buksmärtor

Hästar som upplever leversjukdom och misslyckande ofta reagerar i smärta när tryck appliceras på buken. Ibland svullnad i buken presenterar sig med smärtan, men detta symptom pekar också på andra sjukdomar såsom kolik eller ett bråck. Om buksmärtor förekommer i din häst, observera dess beteende för andra tecken eller symptom.

Depression

En häst som ofta verkar uppsluppen och social, men plötsligt verkar håglös och ovillig att vara aktiv, visar tecken på depression. Depression hos hästar visar en rad olika tillstånd, ungefär som sjukdomskänsla som ett symptom på mänskliga sjukdomar. Beroende på de symptom som rymmer din hästs depression, kan det antingen tyda på leverproblem, kolik eller en underliggande känslomässig fråga.

Diarré

Diarré presenterar sig som ett problem i alla fall, eftersom det är betecknande att hästens matsmältningssystem är under någon form av stress oavsett om det är på grund av låg kvalitet mat, nerver eller levern felaktigt smälta livsmedel. I samband med andra kräsna symptom, kan diarré indikera leverproblem i din häst.

Gulsot

Synlig gulsot eller gulfärgning av hästarna ögon visar en bestämd problem med levern. De vita i en hästs ögon ska vara ljust vitt; kontakta en veterinär omedelbart efter upptäcka gulsot som ett symptom kan hjälpa till att avgöra diagnos och potentiell behandling av din hästs leversjukdom eller krämpa.

Cat Health & leverproblem


Bortsett från metabolisera fetter, kolhydrater och proteiner, en katts lever stöd i matsmältningen, butiker mineraler och vitaminer, och är ansvarig för avgifta kroppen. Därför kan de obehandlade hälsoproblem som påverkar levern bli liv eller död situationer. Men katter är kända för att dölja sina sjukdomar mycket väl, och de blir ofta allvarligt sjuk innan ägaren inser att det finns ett problem.

Symtom på en Feline lever Issue

Tecknen på en katt leverproblem är inte alltid sjukdomsspecifika. Katten kan drabbas av kräkningar och diarré, vilket kan innebära en mängd andra hälsofrågor. Katten kan förlora aptiten och vikt. Han kan vara törstigare och urinera mer. Men vissa katter upplever kramper eller beteendeförändringar. Den enda leverspecifik symptom som kan uppstå är gulsot, där huden och slemhinnor vända en ovanlig nyans av gult, vilket anger att levern inte korrekt är filtrering avfall från kroppen.

Diagnos

På grund av de många ospecifika tecken på leverproblem, kan veterinären behöva köra flera tester för att utesluta andra möjligheter. Till exempel, kan anfall eller beteendemässiga förändringar orsakas av neurologiska problem eller toxiska material. En bra veterinär kommer att köra blodprover, inklusive en kemipanel, gallsyrabindande tester och koagulationstester. Veterinären kommer också sannolikt att göra en urinanalys, plus röntgen eller ultraljud, för att kontrollera fysiska avvikelser eller tumörer.

typer

Flera olika typer av leversjukdom kan påverka en katt. Feline leverförfettning, eller fettlever, är ett tillstånd där fett har byggt upp i levern. Lämnas obehandlad kan fettlever leda till döden. Lever infektioner och parasiter, såsom levern lyckträff, kan bli farliga om de tillåts framsteg. Dessutom kunde katten lida av mer extrema sjukdomar, såsom leversvikt, cancer eller tumörer i levern.

Behandling

De flesta sjukdomar som drabbar levern inte har en specifik behandling. Eftersom levern är en så viktig organ, kan detta vara frustrerande för ägaren. Ofta är behandlingen syftar till att göra katten bekväm och behandla specifika symtom när de uppstår. Detta kan innebära förändringar i kost, antibiotika för att behandla infektioner, och antiinflammatoriska eller smärtstillande läkemedel.

I vissa fall är det nödvändigt sjukhusvård med intravenös vätska och elektrolyt tillskott. Vissa katter skulle kunna opereras, särskilt om det finns en tillgänglig tumör.

Prognos

Leverproblem är inte nödvändigtvis dödlig. Prognos varierar beroende på den specifika sjukdom som drabbar katten och hennes lever. Till exempel, kan katter med leverförfettning återhämta sig inom sex veckor efter behandling, men de kan kräva ytterligare stöd för flera månader. Men kommer sannolikt att dö av det cirka 35 procent av katter med fettlever.

Vissa problem, såsom en infektion eller en levermask, kan behandlas med läkemedel, och de flesta katter gå på att leva normala, friska liv. Men katter med mer allvarliga sjukdomar, såsom levercancer, kan ha en mer allvarlig prognos där döden är oundviklig.

Tecken och symtom på leverproblem i en mops


Mops är en hundras känd för att bära många genetiska sjukdomar och störningar, inklusive leversjukdom. Leversjukdom hos mops kan diagnostiseras av en veterinär genom en fysisk undersökning, kemipanel, gallsyra-test, blodvärde, biopsi och avbildningstekniker. Om din mops har några tecken på symtom på leversjukdom är det viktigt att ta honom till veterinären så fort som möjligt för att testas.

Diarré

Diarré är ofta ett tecken på leversjukdom i en mops. Detta är ett tidigt tecken och är ofta paras ihop med en eller flera andra tidiga symptom.

kräkningar

Enstaka kräkningar är normalt för hundar, men om din mops kräks ofta eller flera dagar åt gången, är det värt en kontroll. Kräkningar är ett tidigt tecken på leversjukdom.

Aptitlöshet

Aptitlöshet är ett tidigt symptom som tyder på leverproblem i en mops. Detta ska tas på största allvar om din mops har alltid haft en frisk aptit och plötsligt tappar intresset i livsmedel.

Letargi

Mops är som ras, energisk och livliga hundar. Mops som visar en plötslig disinterest i övning kan ha ett medicinskt problem, inklusive, men inte begränsat till, leversjukdom.

Förstoppning

Förstoppning kan vara ett symptom på hund leversjukdom. Om din mops kämpar och ansträngande när han försöker att uträtta sina behov, kunde han ha de tidiga stadierna av en leversjukdom.

svullen buk

När levern inte fungerar korrekt orsakar vätskeansamling i vävnaderna som separerar buken och bukorganen, lämnar hunden med en svullen utseende.

apelsin Urin

Levern är ansvarig för att behandla gallan i kroppen. Galla ger en hög utsöndring av bilirubin, vilket är en gallsyra pigment som förvandlar urin gul. Utan korrekt behandling av galla är inte tillräckligt bilirubin utsöndras, vrida urinen en orange färg.

Pale Gray Pallar

Ljusgrå avföring hos mopsar är en produkt av levern inte bearbeta galla korrekt. Gallpigment ansvarar för att vrida avföring en brun färg, och en brist på gallpigment i avföringsresulterar i dem är en ljusgrå färg.

Gulsot

Gulsot är när blek hud blir färgade gula och är resultatet av levern inte bearbeta gallpigment som det ska. Pigmenten trängs i mops kropp, en gul nyans till hundens hud.

neurologiska problem

Neurologiska problem, bland annat kramper, beteendeförändringar och pacing, kan vara symtom på leverproblem i mopsar. Dessa neurologiska problem är resultatet av leverns oförmåga att avlägsna giftiga substanser från mops blod. Dessa symtom bör behandlas som en nödsituation; om de lämnas obehandlade, kan de resultera i att hunden förlorar medvetandet och att inte kunna vakna upp.

Extreme Viktminskning

Om din mops är att förlora vikt snabbt, men har inte ändrat sina kost eller motionsvanor, kunde han har problem med levern. Levern hjälper kroppen behålla och gå upp i vikt, och bristen i levern orsakar en hund att gå ner i vikt snabbt.

Leversjukdom är en av de fem största dödsorsakerna hos hundar, och varningsskyltar bör tas på allvar. Levern utför många funktioner som kroppen inte kan göra utan, såsom avgifta blod och som en produktion hus för galla, som hjälper hundar att smälta maten. Levern tjänar några funktion i nästan alla organ process.

effekter

Leversjukdom kan orsakas av flera olika faktorer som har olika behandlingar och grader av framgång. Sjukdomssymptom inkluderar: kräkningar, viktminskning, slöhet, och gulsot, eller gulfärgning av ögon och slemhinnor. Om du märker något av dessa symtom, bör du ta din hund till veterinären omedelbart för utvärdering och behandling.

Infektiös Canine Hepatit

Den första orsaken till leversjukdom hos hundar är smittsam hund hepatit. Denna mycket smittsamt virus är luftburet och kontrakterade när en hund andas partiklar från luften eller på marken. Nos-mot-nos kontakt med en smittad hund kommer också överföra sjukdomen. Hundar kan bära och överföra virus i upp till ett år efter återhämtning.

Viruset kommer in i blodomloppet och börjar attackera ögon, njurar, lever och blodkärl, även om de flesta hundar inte visar några symptom på att smittas. Om symptom alls, kan hunden verkar slö och förlora sin aptit för ett par dagar. I vissa hundar kommer en blåaktig ton till deras ögon utvecklas efter en vecka eller två av infektion, och en del kan utveckla en hosta.

Hos hundar som har nedsatt immunförsvar eller mycket unga valpar, kommer en mer allvarlig infektion utvecklas. Dessa hundar kommer att utveckla hepatit, inre blödningar, halsfluss, och inflammation i mun och ögon. Under de kommande två veckorna kommer hundar som uppvisar allvarliga infektionssymtom antingen dör eller utvecklar kronisk leversjukdom eller cirros.

Kronisk aktiv hepatit

Kronisk aktiv hepatit är ytterligare ett leverproblem som uppstår hos hundar. Det är en pågående inflammation i levern som orsakar irreversibel skada. Hundar som upplever kronisk aktiv hepatit sägs vara i leversvikt. Sjukdomen angriper nya leverceller, döda dem och bildar ärrvävnad. Detta tillstånd är känt såsom cirros, vilket är en sekundär tillstånd som orsakas av hepatit. Det finns flera kända förhållanden som orsakar kronisk aktiv hepatit, såsom infektiös hund hepatit, leptospiros, läkemedel och kemiska toxicitet, och vissa gifter som kan hittas i möglig spannmål som används för att göra hundmat.

hepatisk neoplasi

Lever neoplasi, eller levercancer, är en annan orsak till leversvikt hos hundar. Tumörer är aggressiva och kan metastasera till andra organsystem i hela kroppen. Kliniska tecken på levercancer hos hundar är oftast vaga men inkluderar viktminskning, slöhet och gulsot.

Behandling

Behandling för leversjukdom är vanligtvis begränsad till understödjande behandling, inklusive användning av intravenös vätska för att hjälpa spola gifter ur kroppen och förnuftig användning av antibiotika för att förhindra sekundära bakteriella infektioner. En veterinär kan utföra operation för att avlägsna levertumörer, men om flera lober är drabbade, då kirurgi är vanligtvis inte ett alternativ. Hundar med leversjukdom kan förvänta sig att leva i flera år med vård av god kvalitet, men de så småningom kommer att duka under för sjukdomen som levern fortsätter att försämras.

Förebyggande / Lösning

Vaccinationer kan förhindra hund infektiös hepatit. Alla valpar är vaccinerade mot sjukdomen under sina vaccinationer början valp, och de flesta kommer att skyddas under resten av sitt liv, med eller utan årliga boosters. Utfodring hundar en god kvalitet hundmat från ett företag som kontrollerar korn för aflatoxiner är också ett bra sätt att förhindra leverskador. Som med någon sjukdom, ta din hund till veterinären för en undersökning när han inte mår bra är ett bra sätt att förhindra skador på vitala organsystem, inklusive levern.

Det finns många orsaker till leversjukdom hos hundar, men symtomen är likartade. De omfattar ökad törst, täta urinträngningar, viktminskning, aptitlöshet, diarré, kräkningar, slöhet och gulsot, som är gulfärgning av hud och ögon.

Betydelse

Många av dessa symtom, exklusive gulsot, kan indikera andra än leverproblem förhållanden. Gulsot indikerar alltid en ökning av bilirubin och alltid relaterat till levern.

Tidsram

En hund som upplever något av dessa symptom måste utvärderas av en veterinär omedelbart. Diarré och kräkningar kan orsaka hunden att torka mycket snabbt, så snabbt medicinska ingrepp är avgörande.

överväganden

Symtom på leversjukdom hos hundar kan utvecklas snabbt eller visas mer gradvis. Antingen kan indikera ett allvarligt leversjukdom som kräver ett snabbt erkännande.

Förebyggande / Lösning

Det finns inget sätt att förhindra leverproblem hos hundar, men genom att få sällskapsdjur regelbundna kontroller och ger en hälsosam diet, kan leverproblem kan avvärjt. Levern kan regenerera sig, så med snabb och korrekt veterinär ingripande, kan komplikationer undvikas.

Varning

Leversvikt kan vara snabb, och skador kan vara omfattande. Om hunden inte diagnostiseras snabbt och behandling inte inrättats så snart som möjligt, kan det vara livshotande.

Cat leverproblem

December 28

Cat leverproblem


Som hos människor, levern hos katter spelar olika vitala funktioner. Normalt kattägare inte är medvetna om hur viktig roll i detta organ är, men när det börjar att skapa problem i sina katter, är det ganska uppenbart hur en felaktig levern kan få förödande konsekvenser. I allmänhet har tecken på leverproblem inte i katter tills organet ganska omfattande skador, alltså vikten av att erkänna leverproblem tecken tidigast.

Fungera

Levern hos katter tar hand om följande funktioner: den producerar galla att hjälpa till med matsmältningen, den producerar protein för blodets plasma; den omvandlar avfallsprodukt så att lätt avlägsnas genom njurarna; och sist men inte minst, lagrar den glykogen.

orsaker

Katter kan påverkas av olika typer av leversjukdomar, såsom fettlever, kolangiohepatit och lever shunten. Men leverproblem hos katter uppstår ofta som en sekundär problem på grund av andra hälsoproblem, såsom hypertyreos, pankreatit, exponering för gifter och hjärtsvikt.

symptom

Tecken på leversjukdom hos katter kan bestå av följande: gulsot, aptitlöshet, ökad alkoholkonsumtion, ökad urinering, ascites, gastrointestinala problem, viktminskning, irritabilitet och letargi.

Varning

Eftersom leverproblem hos katter kan orsaka symptom ganska likt flera andra villkor, är en grundlig undersökning av veterinär krävs. Din veterinär kan positivt diagnostisera leverproblem endast efter att ha kört flera diagnostiska tester såsom blod arbete och urinanalys.

potential

En av de bästa funktionerna i levern är att den har stora regenerativa förmågor. Av denna anledning är det viktigt att ha en katt med symtom som tyder leversjukdom synas bort; om fångad i tid, kan prognosen vara mycket bättre.

överväganden

Medan symtom som tyder på leverproblem kan ofta förväxlas med andra villkor, är gulsot en av de bästa indikatorerna på leverproblem. Gulsot uppstår när det finns för mycket bilirubin, vilket gulfärgning av kattens hud, vilket kan ses i synnerhet i öronen, ögonvitor, tandkött och buk.

Leverproblem är vanligare hos äldre katter, men kan påverka katter i alla åldrar. Endast din veterinär kan korrekt diagnostisera leverproblem genom diagnostiska tester. Om din katt har leverproblem, kommer det med största sannolikhet måste vara på en modifierad diet för resten av sitt liv.

kräkningar

Din katt kan uppleva episoder av kräkning efter måltider som ett symptom på leversjukdom.

Ljus avföring

Ett tecken på leverproblem är ljust fekalt material. Abdominal svullnad eller diarré kan också förekomma.

Dålig aptit

Leverproblem kan leda till en minskning i aptit.

Gulsot

Din katt kan visa tecken på gulfärgning av hud eller ögon, om det har leverproblem.

Anorexi

Din katt kan sluta äta alla tillsammans, så att kroppen att skicka lagrat fett till levern att bearbeta för energi. Din katt kan sedan utveckla fettlever.

Letargi

Om din katt har problem med levern kan dess energinivåer minskar.

Epilepsi

Din katt kan uppleva anfall på grund av leverproblem.

Mat för hundar med allergier och leverproblem


Allergier hos hundar kan orsakas av ett stort antal källor, såsom mat, mögel och säsongsbetonade allergier. Allergiska symptom kan variera beroende på hunden. Leversjukdom hos hundar kan påverkas av andra bakomliggande faktorer såsom en sekundär sjukdom, möjligen kostrelaterade. Förstå rätt kost för både allergier och leverproblem kommer att ge din hund behövs näringstillskott och förbättra den allmänna hälsan hos hunden.

Diet för födoämnesallergier

Om födoämnesallergier misstänks försöka hitta allergen näringskälla. Testa en annan mat kan lösa problemet. Det kan ta lite tid för symptomen att avlastas och ett antal livsmedel kan prövas i tur och ordning. Födoämnesallergier står för 10 till 20 procent av alla allergier hos hundar. Allergier härrör ofta från flera källor.

Allergier eller matIntolerance

Allergiska symptom hos hundar ingår repa, bita irriterade området, slickar tassarna och återkommande svampinfektioner i öronen. Allergiska reaktioner kan vara en kombination av livsmedel, andra utanför allergener eller medicin. Mat intolerans orsakar kräkningar och diarré snarare än den typiska allergisk reaktion.

Dog Food Ingredients att undvika

Korn, soja, majs och vete gluten är vanliga födoämnesallergenen hos hundar. Även om dessa ingredienser återfinns ofta i många kommersiella märken av hundmat, det finns kommersiella produkter som är fria från dessa ingredienser. Proteiner som nötkött, kyckling eller annat kött kan alterneras, eftersom allergiska reaktioner mot ett särskilt protein kan utvecklas. Ett annat alternativ är att göra mat för din hund. Ris används ofta med en proteinkälla, eftersom det är allmänt väl tolererad hos hundar. Det är dock viktigt att veta vad mänskliga livsmedel att undvika att ge din hund. Vitamintillskott (gjorda för hundar) öka näringsvärdet hos hundar på begränsade dieter.

Mänskliga livsmedel som bör undvikas

Det finns några mänskliga livsmedel som hundar aldrig ska matas. Detta inkluderar, men är inte begränsade till, lök, vitlök, choklad, vindruvor, jäst deg, nötter, svamp och Xylitol (ett konstgjort sötningsmedel). Dessa livsmedel kan orsaka en rad allvarliga hälsoproblem som inte lätt kan diagnostiseras.

Dieter för hundar med leversjukdom

Hundar med leversjukdom kan kräva en diet lägre i protein eller protein i kombination med en kolhydrat. Enligt veterinärer Mieke HG Leistra, Peter J. Markwell och Ton Willemse (2001), kan dieter i antingen havskatt och ris, vilt och ris eller kyckling och ris upprätthålla hundar med vissa typer av leversjukdomar.

Varning

Symtom på en allergisk reaktion eller en leversjukdom kan efterlikna en okänd tillstånd. Om symtomen verkar typisk för en födoämnesallergi och livsmedels prövningar var ineffektiva, kontakta din veterinär. Även behandling av allergier och leverproblem kan behöva medicinsk vård än enbart diet spelar rätt kost en viktig roll för att upprätthålla en hunds hälsa.

Som med nästan alla djur, barnyard eller hushåll, får är mottagliga för smitta från interna parasiter. Dessa parasiter finns i ett antal varianter, från ett brett spektrum av magen maskar att tarmparasiter och även leverflundror. Dessa parasiter, lämnas obehandlade, kan orsaka många betydande hälsoproblem och kan även leda till döden. Medan några av de tecken kan tyda på andra sjukdomar, de är också primära symptom på parasitinfektion.

Svaghet

Svaghet är ett vanligt symptom på mage maskinfektion. Dessa maskar angriper magen och orsaka betydande blod och proteinförlust hos får. Djuret kan bli svag, vilket gör det svårt att äta, stå eller ambulate.

Anemi

Ett annat tecken på en mage mask är anemi. Detta symptom är väl synlig i vävnaden i tandköttet och ögonlock foder, som blir blek när djuret är anemisk.

Ull och viktförändringar

Ett annat tecken på parasitinfektion är håret, eller ull, tar på en ovanligt grov, grov kvalitet. Djurets utseende kommer att försämras ytterligare på grund av viktminskning.

Diarré

Även om inte ett symptom kännetecknande för alla magen parasiter, kan diarré uppstå på grund av infektion. Även kallade husdjursdiarré, eller skur, detta tillstånd, i kombination med svaghet och brist på aptit, är en stor tecken på maskinfektion. För att vara säker på att diarré är inte resultatet av ett annat tillstånd, men att testa för maskar är absolut nödvändigt. Testning innebär vanligtvis analys av djurets avföring att bestämma antalet ägg per gram avföring. Larver kulturer krävs för specifik identifiering av parasiter.

Tapeworm Segment

Binnikemask infektioner kan i allmänhet identifieras genom en faktor: avföring. Får som är infekterade med bandmask passerar typiskt segment av masken i sin avföring.

Flaska Jaw och Brisket Ödem

Flaska käken är ett symptom på låga proteinnivåer som orsakas av parasitinfektion. Fluid bygger upp under huden på underkäken, vilket orsakar betydande svullnad. Bringa ödem är ett annat symptom, som kännetecknas av svallning mellan de främre benen och magen.

andra symptom

Andra symptom på parasitinfektion innefattar aptitlöshet, slöhet och svårt att hålla jämna steg med besättningen. Dessutom kan infekterade tackor inte producera tillräckligt med mjölk för sina lamm eller barn.

Död

Tyvärr finns det tillfällen när den enda synliga symptom på parasitinfektion är djurets död. Detta sker i första hand som ett resultat av överdriven blodförlust på grund av en snabb uppbyggnad av parasiter. Vissa djur dör medan den uppvisar inga symptom.

Symptom och behandling av parasitära maskar i katter


Parasitmaskar kan vara ett allvarligt problem hos katter, särskilt för unga och mycket gamla katter. Inälvsmask kan spridas till människor och orsaka mer allvarliga problem. Katter bör kontrolleras för interna parasiter minst två gånger per år, oftare för katter hålls utanför. Katter med loppangrepp och de som jagar även möss är särskilt utsatta eftersom maskägg kan intas med loppor eller byte.

typer

Rundmaskar och bandmaskar är den vanligaste typen av maskar som finns i katter. Dessa parasiter är mycket olika varandra. Båda maskar utsöndras i kattens avföring, men i olika former. Spolmask är mikroskopiska, medan bandmask frigörs som synliga segment som lossnar från masken och kan täppa till kattens anus.

Spolmask infektionssymtom

Det vanligaste symtomet på rundmaskar är diarré, även om vissa katter kan ha inga tecken alls. Andra symtom är dålig aptit, letargi, hosta och utsprång av buken.

Binnikemask infektion Symtom

De flesta djur som smittats med dvärgbandmask har några märkbara symptom på sjukdom, så måste du titta på din katt. Det kommer att finnas anal irritation, kan ditt husdjur dra dess bakom mot en matta för att repa kliande irritation i anus och bitar av mask kan vara synliga runt anus eller i avföring. I sällsynta fall kan diarré och tarmobstruktion inträffa.

Diagnos

Din veterinär kan diagnostisera parasiter genom att undersöka ett avföringsprov från din katt. På grund av risken för människor blir smittade, vara försiktig när vårdar din katt och hämta avföringsprover för din veterinär. Du kan behöva mer än en avföringsprov om parasiten är svår att diagnostisera.

Behandling

Behandlingen består vanligen av oral medicinering. Denna behandling kan vara mer eller mindre intensiv beroende på vilken typ av parasit mask som behandlas. Vissa maskar, såsom hakmask, har hög re-angrepp priser.