laga mat öppen spis

Vulkanen laga spisen är perfekt för utomhusevenemang såsom camping, tailgating, strandfester, beredskapssituationer och mycket mer. Vulkanen laga spisen kan du förbereda en mängd olika måltider med bekväm inställning och rengöring. Tre olika sorters bränsle kan användas med denna spis, inklusive kol, propan eller trä.

Instruktioner

1 Fäst tre benen till kock spis. För in den yttre änden av benen i hålen direkt ovanför vulkan kaminen benet. Tryck nedåt ungefär en tum, att hålla fast vid den nedre änden av benet. Skjut benet framåt att snäppa på plats. Fäst redskap facket genom att placera metalltrådändarna i de angränsande hålen på sidan av kock spis.

2 Placera vulkan laga spisen i ett väl ventilerat område som det kommer att producera värme och rök. Stå din laga spisen på ett plant underlag för att säkerställa att det inte kommer att välta medan du lagar mat.

3 Använd propan bränsle i detta steg genom att först ta bort alla grillar och galler från spisen. Dessa lyfter helt enkelt bort lätt. Sätt propan vaggan vid den nedre delen av eldstaden och dra bröstvårtan ansluten till propan-kontakten genom hålet. Fäst slangen till brännaren med hjälp av kvinnliga och manliga anslutningar. Anslut värmeskyddsplåten ovanpå gasolbrännare vaggan. Sätt tillbaka grillar och galler på spisen. Anslut slangen till gasolflaskan eller flaska.

4 Öppna ventilerna på spisen och placera dina matcher eller ljusare på toppen av läppen av brännaren. Vrid gasförsörjning långsamt. När du är klar matlagning med din vulkan spis, stänga av gastillförseln helt.

5 Använd kol eller trä i detta steg för att laga mat på din vulkan kock spis. Koppla ur propan kontakten slangen från gasolflaskan. Demontera den övre grillen, värmeskyddsplåten, den gasolbrännare och vagga. Placera den nedre gallret i vulkanen kock spis. Placera ungefär 15 till 25 bitar av kol eller en nivå skikt trästyckena på botten galler. Placera tändvätska på kol och / eller trä och tända dem med din tändare eller tändstickor. Placera den övre grillen på vulkanen kock spis och börja matlagning.

Tips

  • Fyll inte din kock spis med kol eller trä. Detta kan skapa en okontrollerbar eld.

Hur att laga mat på en spis härd


Innan förekomsten av spisar och ugnar, människor tillagade måltider på den öppna spisen härden eller direkt över elden. Härd matlagning använder strålningsvärme sakta koka kött och soppor placerade nära elden. Nyckeln till matlagning på en eldstad härd är tålamod. Strålningsvärme är långsam, och det kan ta timmar att laga en komplett måltid. Med rätt tillbehör kan mat vara suspendering i den öppna spisen härden ovanför branden att laga mat snabbare.

Instruktioner

1 Planera din måltid. Eftersom härd matlagning kan ta timmar eller minuter beroende på tillagningsmetod, kan du behöva börja matlagning vid lunchtid för att ha en måltid redo för en 18:00 kvällsmat. Rostning kött tar timmar, men matlagning över kol eller på långskaftade gafflar hölls i elden bara kan ta minuter.

2 Förbered en brand. Bygg elden direkt på spisen golvet i stället för att använda järn ben för att hålla stockarna. Lägg stockarna platt och låta dem brinna ner till kol före tillagning. Flytta kolen till framsidan av den brandplatsen och lägga till fler stockar. Detta kan ta flera timmar, men är nödvändig för att skapa en jämn temperatur samt att ge kol för matlagning.

3 Välj tillagningsmetod. Kött som hela kycklingar eller kalkoner kan rostas framför härden branden. Placera en metallkrok på utsidan av eldstaden nedanför mantel och avbryta kött från en sträng. Den naturliga konvektion av varm luft stiger från den öppna spisen kommer att rotera och långsamt steka köttet. Placera en kastrull under köttet för att samla drippings. Krukor kan placeras på härden eller upphängd ovanför elden. Installera en eldstad krok för att flytta krukor i och ut ur den öppna spisen. Holländska ugnar kan ställas in direkt på en öppen spis grill.

4 Laga mat med kol för att påskynda processen. Set gjutjärn grytunderlägg på härden och krukor på toppen av grytunderlägg. Spade kol från elden under de trivets att öka tillagningstemperaturen. När kolen börjar svalna, ta bort de gamla kol och placera färskt under kokkärl. Du kan också skapa en bädd av kol bredvid elden och plats fisk eller grönsaker direkt på glöden. När kolen svalna, skapa en annan bädd av färska kol och flytta maten till den nya sängen. När kokta, dra av brända huden och njuta.

5 Slappna av och låta maten laga mat själv. Soppor och grytor har ett högt vätskeinnehåll. Ställa potten direkt på härden stenar och låta strålningsvärme för att tillaga maten långsamt. På grund av konvektionsströmmar i vätskan, soppan kommer att "röra" sig, matlagning soppan hela utan kock ingripande.

Hur att laga mat i en gjutjärn stekpanna på en elektrisk spis


En järn stekpanna är en av de mest mångsidiga köksredskap produkter tillgängliga för den moderna kocken. Inte bara är den kapabel av matlagning på någon gas eller elspis topp, men det fungerar i ugnar och även över lägereldar. Var du än är, är den metall stekpanna kommer att arbeta för att laga din mat. Vid användning av produkten, följer samma matlagning instruktioner som med alla andra köksredskap, men ta några försiktighetsåtgärder för att garantera din säkerhet.

Instruktioner

1 Placera gjutjärn stekpanna på elektrisk spis brännare, och slå på spisen på. Stekpannan värms precis som alla andra kastrull du använder i ditt kök.

2 Applicera smör eller olja till botten av pannan för att förhindra att mat fastnar. Gjutjärn skillets har inte nonstick material som appliceras på den yta som andra köksutrustning.

3 Laga mat som vanligt i gjutjärn stekpanna.

4 Ta handtaget på gjutjärn stekpanna med ugn vantar. Handtaget är gjord av gjutjärn, så det blir mycket varm vid användning av stekpanna att laga mat.

5 Skölj stekpannan när du är klar, men inte helt tvätta bort all smör och olja uppbyggd på botten av pannan. Detta håller smaken av dina tidigare måltid och hjälper smak nästa måltid. Många kockar undvika rengöra sina skillets noggrant av detta skäl. Om du vill rengöra objektet, använd diskmedel och varmt vatten.

Hur att laga mat i en holländsk ugn på ett läger spis


Holländska ugnar svarar bra på flera värmekällor, inklusive öppna lägereldar, eldstäder och stormkök. Kontrollen av en propan-drivna fältkök temperatur gör det till en effektiv och tillförlitlig värmekälla för en holländsk ugn, och underlättar flera tillagningsmetoder. När en holländsk ugn placeras på ett läger spis, utgår värme från botten, vilket gör den lämplig för stekning, tjuvjakt och rostning. I princip använder ett läger spis att laga mat med en holländsk ugn är detsamma som att använda en spis, men variabler inneboende matlagning utomhus, såsom höjd och väderförhållanden, kan göra det nödvändigt längre koktider.

Instruktioner

1 Skaffa en kamin holländsk ugn. Benen på en traditionell läger holländsk ugn, som är placerad direkt på kolbriketter, kan glida in i utrymmet mellan galler på ett läger spis och bevisa instabil.

2 Ställ lägret kaminen till mediet och placera den holländska ugnen över värmen. Om du använder en kol-drivna läger spis, antända 20 till 25 kol briketter med hjälp av en skorsten starter. Tändvätska eller andra acceleratorer kan införa ett grundämne till matens smakprofil. Densiteten för den holländska ugnens vägg gör det möjligt att hålla och fördela värmen väl, och nödvändiggör ett minimum av 30 minuters förvärmning.

3 Förbered alla ingredienser på ett sätt som underlättar holländska ugn matlagning. Till exempel, kan storleken på en holländsk ugn kräva trimning eller segmentera livsmedel för att passa. En fläskkarré eller nötkött stek, beroende på dess storlek, kan behöva halveras eller inkvarteras innan den passar i den holländska ugnen; andra föremål, såsom ingredienser för en gryta eller soppa, bör inte överstiga 3/4 av den holländska ugnens volym.

4 Ta bort den holländska ugnen lock med hjälp av locklyften och placera den på locket montern. Tillsätt föda till den holländska ugnen per receptet eller tillagningsanvisningar. Vissa livsmedel, som nötkött grillat, svara bäst på en fuktig värme tillagningsmetod, och kräver tillsats av vatten för att skapa ånga. Andra produkter, såsom biffar, behöver tillsättning av ett fett, såsom vegetabilisk olja, för att förhindra klibbning och korrekt avtryckarstången. Tillbaka locket.

5 Kontrollera doneness av din mat. Vissa livsmedel, såsom ägg eller degbaserade objekt som bröd, kan visuellt mätas för doneness. Andra objekt, dock, såsom proteiner, nödvändiggör användningen av en sond termometer. Kontrollera doneness av kött genom att sätta sonden termometern i mitten. Koka hela nötkött och biffar till 145 grader F, låt fjäderfä för att nå 165 grader F och laga fläskprodukter till 160 grader F. bort mat när det är genomstekt.

6 Stäng av värmen på lägret kaminen. Låt holländska ugnen svalna på lägret spis med locket borttaget. Försök inte att flytta den holländska ugn under minst 30 minuter efter att släcka värmekällan. Bär alltid grytvantar när du hanterar en uppvärmd holländsk ugn.

The West Bend Företaget började göra vattenlösa köksredskap på 1920-talet och idag är det fortfarande detsamma som huvudnamnet i vattenfri matlagning. Som namnet antyder, kräver vattenlösa matlagning inget vatten eller olja läggs till den mat som tillagas. Maten tillagas i ett partiellt vakuum, endast med hjälp av sina egna naturliga safter.

Instruktioner

1 Placera grönsaker eller andra livsmedel som du vill laga mat i botten av den vattenlösa spisen. Tillsätt inte vatten eller någon matolja.

2 Säkra locket tätt enligt tillverkarens instruktioner. Locket måste ha en lufttät försegling för att kokkärlet skall fungera.

3 Placera krukan på en spis och värme med hjälp av medium till medelhög värme. Vissa modeller har ett elektriskt värmeelement; koppla in en elektrisk modell och slå på den.

4 Lyssna efter avblåsning av ångventilen ovanpå spisen. I samma ögonblick som ventilvisselpipor ånga, stäng av värmekällan och låt mat att laga mat under den föreskrivna tiden enbart med hjälp av värme som är instängd i spisen.

5 Ta bort locket spisens när det föreskrivna tillagningstid är klar. Var försiktig eftersom det kan finnas resterande ånga i potten och denna ånga kan bränna. Ta bort grönsaker eller andra livsmedel från potten och servera.

Tips

  • Instruktionerna som följer med spisen kommer att förskriva den tid som behövs för olika livsmedel och quantities.Cooking utan vatten anses vara en sundare sätt att laga mat eftersom vitaminer och mineraler inte kokas away.Cooking gånger kraftigt minskat när mat tillagas i en vattenfri miljö.

Kan du laga mat Grits i en långsam spis?


Även om ordet "gryn" kan hänvisa till någon grovmalet korn, inklusive majs, havre och ris, hänvisar termen vanligtvis till jord hominy, som är majs som har behandlats kemiskt för att lossa skroven. En klassisk Southern maträtt, grits är en mångsidig val för frukost eller som ett komplement till fisk eller räkor. Du kan tjäna grits med smör, salt och peppar eller klä upp dem med kryddig paprika, flera ostar och även bitar av korv. Även om du kan piska upp omedelbar grits på bara några minuter, stenmalet gryn producera creamiest frukost behandla. De kräver en tillagningstid på upp till 45 minuter, dock. Du kan laga grits natten i en långsam spis för en stadig frukost som kommer att vara redo att äta så fort du vaknar, eller koka dem medan du är på jobbet för en dinner sida maträtt.

Grits och vattenkvot

Eftersom långsamma spisar fungerar bäst när de är inte mer än två tredjedelar, måste du ta hänsyn till hur många portioner av gryn du vill göra och kapaciteten på din långsam spis. För varje fyra portioner av gryn du vill laga mat, tillsätt en kopp gryn och 3 koppar vatten till en långsam spis. Använd en 3-kvart spis för fyra till åtta portioner, en 4-liter spis för åtta till 12 portioner, och en 6-stop spis för 12 till 20 portioner. För ännu krämigare grits, ersätta en kopp vatten med vispgrädde för varje fyra portioner av gryn du förbereder.

Förberedelser Grits

Rör om vattnet och grits tillsammans och låta grits sedimentera på botten av den långsamma spis. Ta bort alla lösa skal, så kallade agnar, flyter ovanpå vattnet med ett finmaskigt filter. Krydda med salt och peppar och lägga locket på den långsamma spis.

Tillagningstid

Cook gryn i den långsamma spis på låg för sex till åtta timmar eller över natten, eller på hög i två till tre timmar. Rör grits att se om de är klar; helt kokta grits kommer att vara krämig och kommer inte att innehålla några fickor av vatten. Om kornen inte är klar, byt ut locket och koka dem i ytterligare 30 minuter innan kontroll igen.

Klä upp Grits

Ca 40 minuter innan du planerar att tjäna grits, rör i smör, riven cheddar, parmesan eller Gouda ost; och salt och peppar. Rör i sautérade lök och vitlök för heartier gryn, eller lägga till Monterey Jack ost och konserverade gröna chilipeppar för en kryddig maträtt. Sätt på locket och koka tills osten helt smält. Rör strax före servering för att fördela ost jämnt.

Spis-top grillar är oftast räfflade borden för att täcka en eller två brännare på spisen. De tillåter kocken att förberedda grillade förrätter inomhus, eftersom åsarna i pannan lyfta maten från den plana ytan och låt fett att rinna bort från kött. Maten kan bara tillagas över direkt värme vid användning av spis-topp grillar; som ett resultat, några fina rätter såsom grillat fläsk, kan inte göras på dem. För bästa resultat, hålla sig till snabbkokande kött och grönsaker.

Instruktioner

1 Placera spishäll grill säkert över en brännare eller brännare, beroende på dess utformning. Pensla ytan med ett tunt lager av matolja och värm grillen på hög värme i flera minuter.

2 Klipp bort allt överflödigt fett från rått kött med en vass kniv. Spis-top grillar tenderar att producera en hel del rök eftersom de får så varm; avlägsna fett kan minska denna effekt.

3 Placera maten i ett enda lager på het spis-top grill. Sear botten, flip den och sear den andra sidan. Använd tång för att hantera livsmedel; spatlar kan vara svårt att arbeta med på spisen-top grillar och kan repa sina nonstick ytor.

4 Sänk värmen till en medelhög till mediumtemperaturen och fortsätta tillagningen, vända ofta tills maten når den önskade inre temperaturen. Låt inte mat att laga mat på en sida under flera minuter vid en tid som du kanske med en traditionell grill; spis-top grillar avger för mycket värme och bränner objekten.

5 Stänga av brännarna. Låt spishäll grill svalna helt innan du tar bort den. Torka av grillen med en mjuk, fuktig trasa tills ren. Placera inte spisen-top grillar i diskmaskinen eller stålull på sina ytor.

Hur att laga mat med elektriska apparater utan en spis


Avsaknaden av en kamin behöver inte betyda att du inte kan laga mat. Elektriska apparater idag har möjlighet att utföra någon funktion som en kamin gör. Dessa apparater använder också mindre energi, och anses vara mer miljövänlig. Förändringar i bostads- och dagens moderna familjer har resulterat i en enorm kreativitet med elektriska apparater. Vissa, som nu bor i lägenheter eller lägenheter med små utrymmen, lämnar stora apparater bakom. Sålunda är elektriska apparater som görs för att tjäna många ändamål. Utan en spis, matlagning fortfarande lika lätt.

Instruktioner

1 Koka med en enda brännare. Dessa billiga elektriska apparater (som även i förgasade modeller) är gjorda för att fungera precis som en brännare skulle på en spis-top. Nyckeln till matlagning med en av dessa är att vara kreativ med grytor och kastruller, skapa tekniker för en pan matlagning.

2 Laga mat med en mikrovågsugn. Även om en mikrovågsugn är praktiskt för att värma upp resterna, är det betydligt mer mångsidig än detta. Grönsaker behålla fler näringsämnen när tillagas i en mikrovågsugn, och huvudrätter laga mat i en blixt. Många tillverkare skapar också förpackningar och livsmedel specifikt för matlagning i mikrovågsugn, vilket gör processen enkel.

3 Laga mat med en brödrost. Dessa har avancerat långt bortom dagar gamla. Nu är en brödrost perfekt för konvektion bakning, spett matlagning, gassande och mer. Dessa är ofta tillräckligt stora för pizzor och andra standardstorlek livsmedel.

4 Koka med en långsam spis. Dessa finns i olika storlekar, för att några stora nog laga en hel kyckling. Mångsidigheten hos en långsam spis är oändliga, och hur lätt laga en måltid i dessa gör dem till en mycket populär elektrisk apparat.

5 Koka med en bordsskiva grill. Dessa är perfekta för biffar, grillade paninis, kabobs och andra måltider. Fett droppar från grillen, vilket gör bords grillen ett hälsosamt val.

Tips

  • För dem som gillar matlagning stora måltider, såsom semester, ännu fler elektriska apparater kommer att slutföra denna uppgift. Turkiet spisar arbetar för saker som kalkoner och stora skinka och elektriska stekpannor kommer i stora storlekar också.
  • För någon som kockar en särskild mat regelbundet, är en elektrisk apparat sannolikt för det. Smörgåsgrillar, ris spisar och våffeljärn är bara några av dessa specialmaskiner.
  • Använd säkerhetsåtgärder med elektriska apparater som deras mindre storlek ofta ger dem möjlighet att röra sig fritt om, vilket kan orsaka spill och brännskador. Håll barn borta från bords apparater.

Det finns inte mycket att du kan laga mat på ett hem kamin som du inte kan laga mat på stormkök. De enda verkliga frågorna är hur mycket mat du vill bära utomhus, och hur mycket bränsle du behöver för att laga den. Som en allmän regel, är det klokast att packa lätt och laga saker som inte tar för lång tid.

Frukost

Mer än de flesta måltider, göra frukost på en Coleman camping spis kräver planering och noggrann packning. Använd hållbara plast ägg behållare, pre-pack din pannkaka eller kex mix, och se till att bacon är i en tätt försluten behållare eller påse. Om du bär kryddor såsom sirap, smör eller kryddor, se till att de är väl sluten för att undvika en enda röra i ryggsäcken eller någon annanstans.

Lunch

De flesta campare inte laga lunch, lösa istället för trail mix eller något snabbt. Om du är på humör för varm mat, men du kan blanda en burk kyckling, två små påsar torr soppa mix, en kopp kex mix, 2 koppar vatten och 1/2 av en påse med blandade grönsaker i en kruka för snabba hönan och klimpar. Laga denna kombination på låg värme i cirka 10 minuter.

Middag

Nästan allt du kan laga mat hemma för middag kan göras på en Coleman camping spis. Försök att koka en liten låda med pasta skal i en gryta på spisen. Töm alla men en liten mängd vatten, tillsätt sedan i en tsk. av basilika, en liten behållare med rökt lax och en kopp torkad majs. Denna snabb måltid har också förtjänsten av att vara mycket lätt på ryggsäcken.

Dessert

Prova att ta längs en 3 oz. låda med omedelbar chokladpudding, till en kopp ris och en kopp mjölkpulver göra choklad risgrynsgröt. Ta cirka tre koppar vatten till en koka över Coleman spisen och tillsätt pudding, omrörning för att bryta upp eventuella klumpar. Sjuda tills riset är mjukt, sedan låta det sitta i fem minuter.

Kan du laga mat i en långsam spis som är mindre än halvfullt?


Få matlagning konkurrera hands-off bekvämligheten med långsam spisar, som tar bara några minuter att ladda och kan sedan lämnas utan uppsikt i timmar. De kan enkelt förbereda tillräckligt med mat för en stor grupp. Men om du bara matlagning för en eller två, samma recept kan producera en skrämmande mängd matrester. De flesta tillverkare rekommenderar att fylla spisen åtminstone halvvägs, men du kan anpassa för att förbereda mindre partier, om det behövs.

Slow-Spis An

Slow spisar har sina rötter i det förflutna, när kockar skulle täta lång laga mat i lerkrukor och koka dem på härden, eller i värmen i byn ugnen efter bröd bakades. Den långa, mild matlagning minskade tuffa kött, grönsaker och torkade bönor till en rikt anbud konsistens och gav goda möjligheter för sina smaker att mogna. Moderna långsam spisar ersätta härden värme med en liten elektriskt element, som i sin tur värmer upp fodret är stengods lerkruka. Maten inne försiktigt värmas från alla håll som lerkruka absorberar elementets värme.

Hur de fungerar

Långsam spisar är konstruerade för att höja temperaturen på innehållet försiktigt sjudande punkt, några grader mindre än kokning. Kokning tenderar att koka grönsaker snabbt, göra dem sörjig. Det har motsatt effekt på kött, vilket deras proteiner att dra ihop sig och skärpa. Genom att höja potten innehåll långsamt till en sjuda, mjuknar din långsam spis både grönsaker och kött utan hårda effekterna av kokning. De flesta modeller har en "hög" inställning som ger mat till en sjuda i tre till fyra timmar, och en "låg" inställning som gör det i sex till åtta timmar. Standarden timing förutsätter du fyller din långsam spis åtminstone halvvägs, eller så mycket som tre fjärdedelar fulla.

mindre partier

Det är möjligt att laga mindre partier i långsam spis, men du behöver göra några justeringar. Den mindre mängd mat representerar en mindre termisk massa, så det tar mindre tid för spisen för att få det till en sjuda. Små partier kan ta så lite som halva tiden att komma till temperatur. Detta har liten effekt på bönor rätter torra bönor är relativt förlåtande. Recept inklusive både kött och grönsaker är mer problematiskt eftersom kött tillagas snabbare än grönsaker. Justera recept genom att använda snabbare-matlagning grönsaker. Alternativt, skär täta, mer matlagning grönsaker - som morötter - i mindre bitar.

alternativa strategier

Om du ofta befinner dig matlagning undermåliga partier i långsam spis, överväga att köpa en andra, mindre modell. Enheter i 2- till 4-liter intervall lämpar sig för matlagning för två, med endast måttliga mängder matrester. Du kan också använda din fullstor långsam spis för att förbereda två eller flera små måltider samtidigt. Förbered varje recept enligt anvisningarna, men placera ingredienserna i separata långsam spis liners snarare än direkt in i stengods lerkruka. Stäng liners med en twist-slips, ordna dem i botten av spisen och koka dem under rekommenderad tid. Du kommer att kunna använda de vanliga tillagningstider och förbereda två eller tre olika måltider samtidigt.