laga mat i folie

Hur att laga mat i folie paket


Vare sig i ugnen eller över öppen eld, matlagning med foliepaket ger en enkel och praktiskt taget pan-fria matlagning. En tung folie ger stabilitet för tyngre livsmedel, såsom kött och potatis, och du kan laga kött och grönsaker separat eller tillsammans som individuella middagar. Men du väljer att laga mat, foliepaketen ger ett unikt sätt att laga mat för familjen.

Instruktioner

1 Riva av en stor del av tunga aluminiumfolie och plats på disken. Spreja folien med en non-stick matlagning spray.

2 Placera kött först på aluminiumfolie om tillagning av kött och grönsaker tillsammans för enskilda folie middagar. Nötkött eller fläsk koka i allmänhet längre än fisk så du kanske vill laga fisk i sin egen foliepaket. Lägg köttet på längden på folien.

3 Kub stora grönsaker i mindre bitar som morötter eller potatis. Du kan också lägga squash, svamp, tomater eller peppar. Layer en portion grönsaker över köttet. Lägg din favorit kryddor inklusive salt, peppar, basilika, gräslök eller koriander. Häll 3-4 msk. av vätska, inklusive vatten, vin eller hönsbuljong över kött och grönsaker. Om matlagning kött och grönsaker separat, lägga till vätska för båda paketen.

4 Föra de två sidorna av folien upp över maten och täta tätt samman. Placera foliepaket i en förvärmd 350 graders ugn eller på en grill. Om matlagning med en lägereld, låg foliepaketen intill glöden eller på ett rack över elden. Efter 30 minuter, kontrollera doneness av kött och grönsaker. Tjocka köttbitar kan kräva längre tillagningstider. Cook fisk 10 till 15 minuter, sedan kontrollera doneness.

5 Ta bort foliepaketen från ugnen eller grillen med hjälp av grytlappar. Skär öppna toppen av foliepaketet lätt med en kniv så att ångan kan fly innan du öppnar helt.

Tips

 • Använd en stektermometer för att kontrollera doneness av kött, fågel eller fläsk.

Hur att laga mat på en grill Pit


Sommar kul, semester varma vädret, baklucka parter, och camping kan alla inkluderar matlagning på utegrillen. Eftersom bärbara grillplatser är lätt att transportera och ställa upp, kan de göra många platser ett bra ställe för en utomhus fest. Om du inte har en bärbar enhet, många vägarna rastplatser har offentliga parker och camping monterade grill dagbrott belägna nära tabellerna picknick bara väntar på dig att lägga till träkol, eld och mat.

Instruktioner

grill Framställning

1 Rengör gropen. Även om din grop är färskt från butiken, rengöra matlagning rack med tvål och vatten. När du tvättar grillar, spraya dem med non-stick matlagning spray. Din mat kommer att vara mindre benägna att hålla fast och städa upp är lättare.

Rengör gropen våningen i en brand rester från tidigare användning. Din brand startar lättare och bränna bättre om det inte finns någon aska eller rester i gropen.

2 Förbereda maten. Om du planerar att marinera din mat, kom ihåg att marinader ta en timme eller mer, så börja tidigt för att säkerställa din mat är redo att äta när folk är hungriga. Öva säkerhet och kyla produkten under bearbetningen för att förhindra förorening av livsmedel.

Vissa grönsaker och frukt kock bäst När inslagna i aluminiumfolie. Om du räknar med att maten kan falla sönder under tillagningen, linda in den i folie först. Potatis, kommer majs i skal, sötpotatis, och mycket fasta grönsaker göra bra utan att vara insvept. Mjukare frukt och grönsaker göra bättre i folie där de kommer att behålla juicer och inte upplösas över glöden.

3 Bygg din eld. Placera skrynkliga tidningen på botten av gropen. Papperet kommer att bränna lätt, och luftfickorna hjälpa brand fånga lättare. Placera åtminstone ett skikt av kolbriketter ovanpå tidningen. Använd rikligt med kol så din pit får tillräckligt varmt för att laga din mat.

Bryta bitar av Firestarter och placera mellan briketter i olika ställen i gropen. Det tar inte mycket firestarter och detta kommer att minska behovet av kol starter och smaken lämnar på maten.

När du har din eld anges, sätta grillar över träkol. Detta kommer att förhindra tidningsfragment från att lämna din grop i lågor. Använd en lång ljusare eller eldstad match att starta eld. Låt elden brinna med grill topp och någon sida eller botten ventilerna öppna så luft cirkulerar fritt och elden tar tag snabbt.

Matlagning din mat

4 När elden har brunnit ned till glödheta kol, lägg din mat. Titta på maten och tråckla som behövs för att hålla maten torkar ut. Vänd bara en gång, efter bottensidan som gjort som du vill ha det.

5 Justera luftflödes ventiler som behövs för att upprätthålla temperaturen i din grill på den topp. Du vill att din mat att laga mat jämnt.

6 När köttet är färdigt till din belåtenhet, ställ den på en tallrik och täck löst med aluminiumfolie i ca 10 minuter så att köttsaften omfördela. Sedan njuta.

Tips

 • Använd en lång tändare eller öppen spis matcher att tända första. Detta ger ett visst skydd mot brännskador.
 • Om du använder tändvätska, låt grop för att andas ett par minuter innan belysning. Detta gör det möjligt för tändvätska att tränga in i kol och papper och bidrar till att förhindra en stor blixt när du tänder den.

En enkel brun eller smörpapper påse kan vara ett användbart kock verktyg. Med hjälp av en papperspåse att laga mat bidrar till att behålla fukt och tätning i smak. Du kan använda en papperspåse att laga mat i hemmet ugn eller på en brasa när camping. Du kan användas vaxade papperspåsar eller bruna smörgås påsar finns i de flesta butikshyllorna bredvid aluminium och hålla fast folie och baka papper. De vanligaste livsmedel som tillagas på detta sätt är kyckling, kalkon, biffar, bacon och ägg och fisk. Snacks och dessert som popcorn och äppelpaj kan också framställas med en papperspåse. Denna metod för matlagning minimerar livsmedel lukter och ger en snabb och enkel rengöring efter tillagningen.

Instruktioner

Bacon och ägg

1 Placera remsorna av bacon på botten av en brun papperspåse med en bas av ungefär åtta inches med tre inches och 10 inches lång.

2 Knäck äggen på bacon.

3 Vik toppen av påsen halvvägs ned i rullar, så att överkanten är öppen.

4 Infoga en pinne genom sidan på de två översta inches av påsen.

5 Använda minnet som ett handtag, hålla påsen ungefär fyra till fem inches ovanför elden tills ägg och bacon tillagas. Basen av påsen bör vara över branden. Detta bör ta ca 10 minuter.

Fisk

6 Damm en bit fisk med salt och dill och placera den i en sju tum med 14 tum smord vit papperspåse.

7 Fästa den öppna änden av påsen med en sträng.

8 Placera fisken i en långpanna och grädda i en 375 grader Fahrenheit ugn i ca 20 minuter.

kalkon

9 Proppa kalkon, gnugga huden med smör och salt, och sedan hålla den i en extra stor brun papperspåse.

10 Täta den öppna änden med en tråd slips.

11 Placera påsen i en långpanna och hålla den i en 500 grader Fahrenheit ugn i en timme. Sänk värmen till 400 grader och koka i ytterligare en timme, sedan vänder det ner till 300 grader och koka i ytterligare en timme.

Biff

12 Blanda vitlök, Worcestershire sås och peppar i en skål och marinera biffar i blandningen.

13 Stryk biffar i ströbröd och placera dem sida vid sida i en papperspåse.

14 Försegla påsen med ett spett och grädda i 375 grader Fahrenheit under ca 40 minuter.

Tips

 • Välj väskor som är fettfritt och fri från kemikalier.

Matlagning över en eld grop kan vara väldigt roligt, speciellt när du är på en camping resa och verkligen vill få en smak av utomhus livsstil. Många människor vet inte hur man ska laga mat över en eld grop, men det är faktiskt ganska lätt. Om du någonsin har velat att koka upp din favorit camping livsmedel med en brand grop för värme, kommer dessa steg visar dig hur.

Instruktioner

Hur att laga mat i en Fire Pit

1 Bygg branden. Du kommer att behöva bygga en rytande brand för att grilla mat i en eldstaden. Låt elden brinna i minst en timme innan du använder den grop för att laga mat.

2 Förbereda maten. Bereden av all mat som du vill laga mat, inklusive krydda det.

3 Linda maten i folie. När maten är beredd slå in den ordentligt i minst två lager aluminiumfolie wrap.

4 Placera mat i glöden bort från öppen eld. Hitta en plats i eldstaden som är perfekt för grillning. Du vill inte öppen eld slickar på din mat. Snarare hitta en plats i eldstaden som har gott om glöd och glödande kol och placera inslagna mat i dessa kol.

5 Laga mat på samma tid som vanligt. Beroende på vad du lagar mat, se till att du håller koll på tillagningstider. När tiden är halvvägs ut, använda dina tång för att vända på maten i kolen.

6 Servera och njut. Ta bort mat från glöden och låt den svalna i minst tio minuter innan uppackning. Använd din ugn vantar för att ta bort folien omslag på mat, servera och njuta.

Tips

 • Se till att tid din måltid som det koka för att undvika att bränna din mat.
 • Var mycket försiktig när du lagar mat över öppen eld grop.

Hur att laga mat i en Clay Chiminea


Matlagning i en chimenea, även stavat "chiminea" erbjuder ett alternativ till matlagning på en grill. Människor i 17th century Mexiko använde dessa eldstäder med skorstenar keramiska eller lera för att laga mat och baka bröd. Bota eller krydda Chimenea genom att bränna några bränder i det före tillagning. Detta bränner bort eventuella rester från kemikalier som används för att göra din Chimenea. Den bästa trä för matlagning ingår ek och billiga miljö stockar som brinner längre. Lägg bara ett par bitar av mesquite om så önskas - Mesquite bränner varmt. Starta din eld säkert med tjärved, en hartsbehandlad furu. Du kan också använda själv belysning träkol för matlagning.

Instruktioner

1 Värm chimenea genom att placera själv belysning träkol insidan av Chimenea. Tänd en bit tjärved med en tändsticka och använd tjärved att tända träkol. Göra det möjligt för kolbriketter för att bränna i omkring 45 minuter.

2 Linda mat du vill laga mat i aluminiumfolie. Du kanske också vill använda metallplåtar för matlagning. Placera mat på spett om du vill shish kebab.

3 Placera maten insvept i folie direkt på kol med hjälp av tång eller placera en metallplåt som innehåller mat på de heta kolbriketter. Vissa Chimeneas har inbyggda grillar du kan placera din mat på.

4 Kontrollera din mat var fem till tio minuter. Chimeneas avger värme från alla sidor och kan laga mat snabbt. Konstant kontroll hindrar maten från överkokning och bränning.

Tips

 • Grillvantar när du lagar mat med lera chimenea, som blir en het ugn. Se till att du alltid använder tång för att flytta mat runt eller att lägga till mat.
 • Om du inte har tjärved att starta en brand, använd skrynkliga tidningen och en match för att få själv belysning träkol startade.
 • Använd aldrig en chimenea inomhus eller på en sluten veranda. Du riskerar koloxidförgiftning och död.
 • Håll barn och husdjur borta från chimenea när du använder den.
 • Använd aldrig bensin, start vätska eller alla petroleumprodukter för att starta en brand. Använd tjärved och en match.
 • Rör aldrig chimenea under användning eller precis efter att du släcka elden. Värmen kommer att orsaka allvarliga brännskador.
 • Montera din Chimenea i den exakta platsen du vill att det ska sitta och se till att det sitter på kraftig betong, tegel eller sten. När monterade, kommer du att ha svårt att flytta runt på grund av sin vikt. Dessutom kan lera Chimeneas går lätt sönder.

Hur att laga mat i en Weber Kettle


Vattenkokaren-stil grill är en amerikansk klassiker. Weber introducerade den ursprungliga modellen 1952 och fortsätter att producera dem i dag, i en mängd olika former och storlekar. Den runda designen gör att värmen kan cirkulera mer jämnt runt maten. Värme kan styras genom att lämna de övre och undre ventilerna helt öppna medan matlagning, för att bibehålla den högsta temperaturen, eller delvis stänga ventilerna för att sänka temperaturen. Det finns två huvudsakliga metoder med vattenkokare grill: indirekta, som liknar rostning, och den direkta metoden, som liknar gassande.

Instruktioner

matlagning Instruktioner

1 Ta av locket och se till att de övre och undre ventilerna är öppna. Om du använder tillagningsmetod indirekt, se till kol rälsen är på plats för att hålla briketterna säker när du sätter dem i. Krokarna på rälsen ska haka på botten grillen.

2 Placera två brand tändare på varje sida, där briketterna går. Häll sedan i tillräckligt kolbriketter för att täcka brand tändare. Antalet kolbriketter som används beror på storleken på din grill. De 18,5-tums vattenkokare kräver 40 briketter, fördelat jämnt mellan de två sidorna, medan 22,5-tums vattenkokare kräver 50 briketter totalt.

För den direkta tillagningsmetod, följ samma steg som ovan, men i stället för att separera briketterna med kol skenorna, sprida briketterna jämnt över bottnen, så att värmekällan är direkt under maten.

3 Tänd alla brand tändare. Helst bör du använda långa trä matcher eller en grill lättare kan passera genom träkol rälsen. Låt grillen för att värma upp med locket av och ventilerna öppna. Detta bör ta ca 40 minuter, eftersom brand tändare gå ut och kolen börja brinna och så småningom har en beläggning av ljusgrå aska.

4 Om du använder den indirekta metoden, placera en eller flera folie droppkar på botten, mellan de två kol brikett bränder. Pannan kommer att samla alla tråckla vätskor, juice, eller fett från maten. Om du använder den direkta metoden, kommer späck faller på briketterna, vilket i slutändan ger mer smak till maten.

Du är nu redo att placera din mat på grillen och börja matlagning.

5 När du är klar matlagning, stänga de övre och undre ventilerna och tillbaka locket. Elden kommer att gå ut, och du kan använda de återstående kol nästa gång du laga mat, efter att ha skakat av askan.

Tips

 • För en rökig smak, tillsätt hickory träbitar eller indränkt ceder bitar till briketter.
 • Inte sätta locket på vattenkokaren när den värms upp, eftersom du kan släcka branden.

Hur att laga mat med en Chimenea


En chiminea är en vedeldad utomhus ugn. Chiminea traditionellt gjorda av lera, men i dag de kommer i en mängd olika material och färger, såsom förstärkt lera eller gjutjärn. Ugnarna används som terrassvärmare, men kan också användas som ett alternativ till en utomhus grill. Med ordentlig uppvärmning, redskap och framställningsmetod, kan du laga mat med din chiminea.

Instruktioner

1 Starta en brand i din chiminea och låt det brinna ut den första gången du använder den. Du vill vara säker på att din chiminea är erfaren och alla fabriks kemikalier eller rester bränna bort innan du använder den för matlagning. För att vara extra försiktig, starta en andra eller tredje brand och tillåta dem att bränna ut liksom.

2 Stack träkol briketter i en pyramid formation insidan av chiminea. Då tända briketter.

3 Vänta tills kolbriketter blir vita sedan flytta dem ut ur pyramiden bildningen och i ett jämnt lager i chiminea. Gör detta med en grill spade eller grilltång.

4 Lägg mat till chiminea. För att förhindra bränning, vira mat i folie och ställ in maten på toppen av briketterna. Du kan också sätta en stående grillgallret i din chiminea. Sätt maten ovanpå grillgallret och laga mat enligt receptet på samma sätt som på en grill.

5 Ta din mat från chiminea med grilltång och låta elden slockna. Efter chiminea har svalnat, ta bort all överbliven aska eller skräp från chiminea med en grill eller eldstad spade och borste.

Tips

 • Rör inte chiminea, maten eller briketter med händerna när elden brinner och i flera timmar efteråt, eftersom det blir mycket varm och kan orsaka allvarliga brännskador.

Hur att laga mat med aluminium


Aluminiumfolie har många egenskaper som gör det bra för matlagning. För det första är aluminium en bra ledare av värme. För det andra, kan aluminiumfolie tål hög värme och kan bilda bara om någon form. För det tredje gör den låga vikten är en bra matlagning följeslagare på camping och backpacking resor, där hålla vikten till ett minimum är viktigt. Du kan använda aluminiumfolie för både matlagning och bakning och aldrig behöva smutsiga en kastrull.

Instruktioner

1 Riv en kvadrat med aluminiumfolie och vik den på mitten.

2 Försegla sidorna genom vikning kanterna över några gånger. När du är klar, tar folien i form av en påse.

3 Sätt kött, grönsaker eller något annat livsmedel i foliepåsen. Lägga till en flytande marinaden till påsen samt. Vid upphettning, ångar den flytande marinaden och smaker maten.

4 Försegla toppen av påsen genom att vika kanten över några gånger. Inspektera alla kanter för att säkerställa att det inte finns några läckor.

5 Placera påsen över öppen eld eller grill, eller placera den i ugnen. Låt innehållet att laga mat innan du tar bort. Tillagningstider varierar beroende på innehållet.

6 Ta bort foliepåsen från elden med en tång. Skär påsen öppen med sax eller en kniv. Håll ditt ansikte bort från öppningen, eftersom ångan kan bränna huden. Din mat är redo att tjäna.

Tips

 • Lägg ett ark aluminiumfolie på en plåt för att göra kakor skarpare.
 • Täck grytor och kastruller med folie om du inte har ett lock.
 • Täck kanterna på en pajskalet med folie för att fördela värmen jämnt och förhindra bränning.

Hur att laga mat i en utomhus eldstaden


Tillsammans med lugnande atmosfär av naturen, ingenting bidrar till nöjet att vara utanför som grilla mat - tack vare arom, värme och estetiskt tilltalande av en mysig brasa. Med lite övning kan du laga mat på din utomhus eldstaden lika lätt som någon grill eller spis. Du kan använda kol eller trä i eldstaden, så att du kan välja din smak genom olika typer av skog som finns.

Instruktioner

1 Bygg din eld med antingen ved eller kol. Om du använder trä, överväga att starta branden i en tunna första, eller någonstans ifrån eldstaden. Ordna loggarna löst i en stapel så att syret kommer att cirkulera fritt - detta gör elden brinna bättre. Använd en startstöd, såsom tända eller fnöske. Ljus ena änden av tändved eller fnöske med en match, sedan placera den under stockarna. Fortsätt tills stockarna börjar bränna väl. När lågorna dör ner och glödheta glöd börjar falla av stockarna, använd en spade för att noggrant överföra glöden till eldstaden. Detta är vad du kommer att laga mat över - glöden, inte lågorna. Matlagning över glöden hindrar dig från kolning maten och förstör det i en öppen eld. Koka på glöden medan du väntar resten av stockarna bränna ner och hålla en stadig tillförsel av glöd som kommer genom att tillsätta färskt trä.
Om det är för mycket besvär för att skapa brand någon annanstans och flytta glöden, tända ved i eldstaden. Börja brand en timme eller två före den faktiska tid du vill laga så att glöden kommer att vara redo. Gör på samma sätt som anges ovan för att tända eld. Placera inte gallret på eller fortsätt koka tills elden har slocknat och du har ingenting kvar men glödheta, glöd. (De glöden är faktiskt hetare än lågorna.)
Om du planerar att använda kol, använd en snabb start varumärke träkol. Eller, om du använder vanlig träkol, strö träkol tändvätska på kol. Högen kolen i centrum av eldstaden. Tänd högen upptill och på sidorna med en lång match så det kommer att brinna jämnt. Kolen är redo för matlagning när de vänder vitaktig ovanpå.
Varje gång ett tag, använder en brand poker att flytta kol eller glöd runt för att få mer syre cirkulerar. Syret kommer att intensifiera värmen.

2 Placera grillen galler ovanpå eldstaden för att grilla maten. Det finns två metoder för grillning:
För den direkta värmemetoden, grill direkt över glödande kol eller glöd. Laga mat på grill galler precis som du gör på din vanliga grill. Från hamburgare, korv och biffar till fläskkotletter eller korv, är detta det enklaste tillagningsmetod. Biffar bör ta 20 minuter eller mindre, att grilla, beroende på din smak. Hamburgare tar cirka 20 minuter, eller mindre.
För indirekt värme grillning, kock bort från glödande kol eller glöd. Ordna maten på gallret där det är lite off vid sidan av de viktigaste hot spot. Den cirkulerande luft är fortfarande ganska varm, och maten tillagas långsammare. Denna metod används ofta för hela kycklingar eller andra små fåglar, majskolv, bakad potatis och andra grönsaker. En hel kyckling skivas i halv tar ungefär en timme att laga mat över indirekt värme. Koka 30 minuter bröstsidan nedåt, vända och koka 30 minuter bröstsidan uppåt. Majs-on-the-cob insvept i folie tar ungefär 20 minuter över indirekt värme; vrid majs ofta för att hålla den från att brinna. En bakad potatis inslagna i folie tar cirka 45 minuter; sticka den med en gaffel för att se om det är gjort.

3 Laga mat i en brand grop med grillspett. Blöt träspett 30 minuter i vatten innan den lastats med mat. Metall grillspett bör rengöras och lätt oljad. Placera den laddade spetten på en grill galler över medel varm glöd eller kol.
Roast korv, korv, små grönsaksbitar, nötkött eller fläsk kabobs, skaldjur munsbitar, marshmallows och en mängd andra små föremål på spett. Små grönsaker bitar och räkor koka inom några minuter. Bitar av nötkött och griskött kan ta 15 minuter eller längre. Varmkorvar och korvar tar ungefär tio minuter.
Om du vill laga mat med grillspett som du skulle runt en lägereld, helt enkelt ladda marshmallows eller korv på ändarna av spetten. Håll grillspett direkt över glöden och maten tillagas inom några minuter.

4 Koka på din utomhus eldstaden med en gjutjärn stekpanna eller gryta gryta med lock. Koka färsk fisk, Brunswick gryta, ångkokta grönsaker och mer i gjutjärn köksredskap. Placera en stekpanna med matolja på grillen galler direkt över mycket varm glöd eller kol (det är obligatoriskt att du använder hög, direkt värme för pannan eller kruka matlagning på eldstaden - du kan även ha några lågor). Överväga Högläggning kolen eller glöden upp under pannan eller krukan att se till att det är så varmt som det kan få. Tillagningstider varierar beroende på skålen. Stek fisken tills gyllenbrun på ena sidan. Slå sedan och stek den andra sidan tills de är gyllenbruna.
Pan-sear kammusslor eller grönsaksskivor i smör i mindre än 10 minuter.
Brunswick gryta made from scratch tar upp till tre timmar. En fiskgryta kommer också att ta cirka tre timmar. Dessa stora grytor behöver sjuda en lång tid att finslipa sina smaker.

Broccoli tar fyra-till-sex minuter för att ånga, gröna bönor tar 10-till-20 minuter, morötter 4-till-10 minuter och squash 3-till-8 minuter.

5 Cook i din utomhus eldstaden som om du hade en mussla baka på stranden. Linje gropen med sten, berg eller tegel. Löst högen på ved. Få branden går bra och låt det minska till glödheta glöden. Du vill stenarna så varm att vatten fräser på dem.
Rake av glöden från elden och täcker stenarna med tång. Ta din mat och placera den i cheesecloth rutor (för en Clambake detta skulle vara majskolvar med silke bort men skal intakt, hela färska musslor, levande hummer, skalade hela lökar och bakning stora potatisar). Skapa portionspaket och binda upp dem i hörnen. Sätt matpaket i trådkorgar; lägga korgar på ångande tång och täck med mer tång. Sedan täcka det hela med en presenning. Det tar cirka två timmar att laga mat. Stenarna eller stenar håller tillräckligt med värme för att tillåta tången till ånga maten. Denna metod för matlagning är långsam, men ger fuktig och smakrik mat.

Tips

 • Använd en holländsk ugn för att laga mat i eldstaden över höga direkta heat.Some grill dagbrott är utrustade med spett bilagor som tillåter dig att spett laga kycklingar, små grisar, kalkoner eller lamb.It tar mycket trä för att göra tillräckliga glöd till laga stora måltider. Se till att du har tillräckligt med ved till hands för att producera glöden du behöver.

Kan du laga mat Kabobs Inför en part?


Grillspett av färsk grillat kött och grönsaker gör nästan alla middag känns som en fest. Få kabobs klar i sista minuten, men kan göra förberedelser part hektiskt. Eftersom tillagningstiden är kort för dessa skewered behandlar, lindra stress betjänar kabobs genom att göra allt men grillning i förväg. Alternativa tillagningsmetoder kan också göra sista-minuten-arbete.

Förväg Prep Cutting

Huvuddelen av arbetet med att göra kabobs kan slutföras dagen innan din fest: skära kött, grönsaker och frukt; marinering kött och grönsaker; och blötläggning grillspett, om du använder trä sorter. Den mest krävande prep-steg är att skära; objekt som ska grillas ska vara nära samma storlek, så de kräver samma tid att laga mat. Skär kött och fisk och skaldjur i en 1 / 2- till 2-tums bitar. Grönsaker som zucchini, paprika, lök och svamp måste vara liknande storlekar. Gör alla dina skära dagen innan ert parti, och marinera i täckta plastbehållare eller täck tätt med plastfolie och kyla.

Marinering för Flavor

Vissa recept föreslår marine Kabob objekt så mycket som två dagar innan festen, medan andra är mer flexibla i tid. Marine tillför smak mer än ömhet; New York Times mat kolumnist Mark Bittman påpekar att marine är effektiv i så lite som 15 minuter. Marinera objekt i god tid, men om det gör förberedelser lättare för dig.

Blötläggning och Stickning

Blötläggning bambuspett i minst 30 minuter innan du använder är en enkel förhands steg. När grillspett är dränkta, kan du trä objekt på dem och linda färdiga kabobs i plastfolie för kylning. Metall grillspett behöver ingen blötläggning och kan även träs långt före tillagningstiden. Ett sätt att förenkla gängning och kokning är att använda två grillspett i stället för en. Kött och grönsaker säkrade med två spett kan inte rulla eller rotera lätt på grillen. Alla Kabob poster vänder samtidigt, vilket gör tillagningen ännu.

Grillning i Advance

Medan matlagning tid på grillen för kabobs är ganska kort, löper i allmänhet från 8 till 15 minuter beroende på recept, gör det kräver din fulla uppmärksamhet. Även om inget duplicerar sizzle av mat direkt från grillen, kan två matlagning strategier hålla dig från att överge gäster helt. Speciellt för kabobs serveras med drinkar och därför inte behöver vara glödhet, matlagning en halvtimme innan gästerna anländer och hålla kabobs varm i en 150-graders Fahrenheit ugnen blir du borta från grillen i tid för att hälsa dina gäster. Lägga grillspett parallellt med varandra i en grund, kantad kastrull och täck med folie. Denna metod är mindre framgångsrik för huvud-dish kabobs serveras senare i måltiden; konsistens kan påverkas av en ångande vänta i en värmande ugn.

Ugn-Grilla Kabobs

Denna regniga dag strategi kan hålla dig sval när matlagning för en publik, oavsett hur vädret. Lägg kabobs på en grillpanna, som den från ugnen broiler, eller på en metall rack i en ytlig rimmed bakplåt. Kabobs kan baka vid 400-425 F i ugnen i 10 till 20 minuter, beroende på recept. Upplyftande kabobs över pannan minskar behovet av frekventa svarvning. Kabobs också kan tillagas på en spis grill eller en elektrisk grill.

Frysning och eftervärme

Den lilla storleken av artiklar skurna för Kabobs innebär att frysning och återupphettning kan producera torr, SAFTLÖS kött. Grönsaker grillad, sedan frysta för senare återuppvärmning, kommer sannolikt att vara mjuk och alltför saftigt. I allmänhet är frysning otillfredsställande, och överblivna kabobs bör inplastat och kylda för eftervärmning av nästa dag. En mängd olika kabob - populär i Iran, Turkiet och andra delar av Mellanöstern - är gjord av marken lamm, nöt eller en blandning av båda, och är ofta avlägsnas från tillagnings spettet för servering. Kefta kebab kan göras enkelt från köttfärs och lök med kryddor och kanske ströbröd och ett ägg. Gjuten i ensamma eller i närheten av spett för grillning korv former, kan de också vara UGNSBAKAD och oftast serveras över ris eller annan pilaff. Dessa kabobs frysa bra på egen hand eller i en sås och kan tinas och uppvärmt i ugnen utan att bli alltför torr.