kreatininvärde katt

Mjuk mat för äldre katter


Som katter ålder, deras näringsbehov förändras, särskilt för äldre katter som lider av en sjukdom såsom tandsjukdomar. För att bibehålla hälsan hos en äldre katt, mata den små mängder av konserverad kattmat det föredrar att välja de som innehåller ingredienser utformade för äldre katter. Dessa mjuka, köttbaserade livsmedel hjälpa din äldre katt bo på en rimlig vikt och bromsa åldrandeprocessen med rika proteiner, tillsatta vitaminer, mineraler och antioxidanter.

smaklighet

Som katter ålder, deras luktsinne minskar, vilket leder till en minskad aptit eftersom katten inte längre kan lukta eller smaka sin mat också, enligt Cornell University College of Veterinary Medicine. Mjuk, konserver har en starkare lukt än torr kattmat, som uppmuntrar din äldre katt att äta mer. För att öka smaklig våta livsmedel, värma mat i mikrovågsugn i fem till tio sekunder. Värmen förbättrar arom och smak av mat för din katt. Tandsjukdomar, vanligare hos äldre katter, orsakar din äldre katt smärta när tugga. Katter med tandsjukdomar kan äta mjuk, konserver eftersom det kräver liten eller ingen tugga.

Näring

När du köper mjuk, burk eller pouched mat för äldre katter, leta efter mat näringsmässigt balanserad för äldre djur. Dessa livsmedel innehåller en större mängd av vitamin A, vitamin E och C-vitamin, antioxidanter som skyddar äldre katter från effekterna av åldrande, enligt PetEducation.com webbplats. Konserver har mer protein och kalorier än torrfoder, som äldre katter behöver för att behålla vikten. Vissa ledande formel burk kattmat inkluderar extra omega-6 fettsyror, glukosamin och kondroitin för att bidra till att minska inflammation och öka rörligheten hos äldre katter med artrit. Konserver som följer Association of American Feed kontrollpersonal riktlinjer innehåller komplett näring för din äldre katt. AAFCO fungerar tillsammans med den amerikanska Food and Drug Administration att reglera säkerheten, märkning och näringsvärde katt livsmedelsingredienser.

Vatten innehåll

Geriatriska katter lider av många hygienkrav som bidrar till uttorkning, vilket leder till minskad immunitet och blodcirkulation, enligt Cornell University College of Veterinary Medicine. Eftersom mjuk, burk kattmat innehåller åtminstone 75 procent vatten, håller det äldre katter mer hydratiserade, särskilt för dem med rörelsehinder som dricker mindre vatten än de borde. Utfodring äldre katter ett livsmedel med hög vattenhalt förhindrar förstoppning, njursten och kristaller i kattens urin och hjälper katter med njursjukdom för att undvika uttorkning. Gör mjuka, konserver ännu mer fukt-rik genom att tillsätta natriumhönsbuljong till det.

överväganden

Medan de flesta katter äldre än 7 behovet av att upprätthålla en hög kaloriintag för att behålla vikten, kan äldre katter också lider av fetma på grund av en minskad aktivitetsnivå när de blir äldre. För att reglera vikten av din katt, mata den mindre eller mer av en hög kvalitet konserver, fri från biprodukter, i enlighet med sin kroppsbyggnad. Mjuk, konserver innehåller färre kolhydrater än torrfoder, vilket minskar risken att orsaka fetma och diabetes. Mata din äldre katt mindre måltider under dagen, att någon matresterna bort om inte ätit inom 30 minuter för att förhindra nedbrytning. Du kan också mata konserver till din katt med hjälp av en matare på en timer med en avdelning för torris som håller maten sval och fräsch under dagen.

Typer av Tabbykatter


Tabbykatter är inte en ras och deras namn är beskrivande endast. Det finns fyra mönster på tabby katter som är genetiskt distinkt. Kattens potentiella päls konfigurationer är makrill, tickade, fläckiga och klassiska. Katter av olika raser föds med dessa tabby rockar. Ett annat kännetecken, tydligt tabby, är ränder på pannan i form av en "M."

tigré

Termen "makrill" beskriver den mörka, randigt mönster och kommer från namnet på fisken. Inom makrill gruppen, dessa tabbies finns i olika färger. Makrill tabbies kan vara grädde, blå, brun, röd och silver. Den tigré har en ljus hakan med mörka rotade whiskers. Ansikts ränder löper parallellt på kinderna och pälsen runt ögonen mellan dessa band är ljusare i färgen. Pälsen längs baksidan av bakbenen och svansspetsen är mörkare, med den mörkaste färg på fötter och tår.

tickad

Tickade tabbies komma i silver, rött och brunt. Dessa katter har en enfärgad päls med spetsarna av deras päls något streckade med en mörkare färg. Ticked tabbies kan ha smärre ränder, oftast på sina övre ben och nedre magen. Dessa ränder kallas barer och kan täcka ansiktet och huvudet.

prickig Tabby

Fläckig tabby kallas "torbie" och mönstret på denna katt härmar som av deras avlägsna kusin, ocelot. Många katt specialister tror fläckig tabby är ett derivat av tigré med avbrott i ränder, vilket gör dem verkar vara fläckar. Bengals och Servals är exempel på prickiga tabbies, och deras marmore eller rosett mönster är indikationer på dessa raser.

klassisk Tabby

En blandning av tabby gener sätter stil mönster som dyker upp i en kull. Aldrig är att tydligare än med den klassiska tabby. Den klassiska tabby s virvlade eller bulls-eye mönster är ett exempel på ett ytterligare, recessiv gen. Beskrivningen av den klassiska är mycket lik den makrill, men ränderna är virvlar, cirkulära och vanligtvis tjockare. Klassiska tabbies har blivit mycket eftertraktade för sin särpräglade och originella markeringar.

personligheter

Enligt kattdjur beteende konsult Helen Jablonski, "Alla kattungar kommer att få in lite bus" och hon säger vidare att det är upp till ägarna att lära sina katter lämpliga beteenden och goda seder. Med nyhetsvärde katter som Garfield, Morris och Puss-in-stövlar, tabbies har en historia av krönika beteende, men Jablonski råder, "No två katter är lika" när det gäller personlighet.

Eftersom tabbies inte en ras, men ett mönster stil bland många raser, är Jablonski råd särskilt sant. Många kattentusiaster göra överens när det gäller att tabby personligheter, är en sak att räkna med variation och mångfald.

Abyssinian Information


Den Abyssinian katt eller "Aby" anses vara en av de äldsta renrasiga katter i världen, men hur gammal är föremål för debatt, enligt Cat Fanciers 'Association (CFA). Ända sedan hobby katt visar började på 1800-talet, abessinska blev en av de mest populära korthåriga kattraser i Europa och Nordamerika.

Historia

Skulpturer från det gamla Egypten visar lång förgrenade, korthåriga katter och grav målningar avbildas ofta långa, magra katter med sandfärgade rockar, men det kan bara vara en tillfällighet. Brittiska soldater som återvänder från Abessinien (numera Etiopien) förde katter med dem på 1800-talet. Den äldsta igenkännliga fyllda Abyssinian kan hittas i Holland Leiden Museum. Ingen vet när katten dog, men stoppade kropp köptes omkring 1835. Den första abessinier skrivit om var i 1872. Genom 1896, började en ras samhälle i England.

Identifiering

Åby är en lång, mager, katt med en svans som visas längre än svansar av de flesta katter. Men de är inte så mager inte heller har den extremt långsträckta ansikte siameser. Deras huvuden är formade som en typisk katt, även om öronen är något stora i förhållande till resten av huvudet. Oavsett vilken nyans av rödbrun de är i alla Abyssinians har en märkbar M på sina pannor.

Färg

Det finns fyra färger officiellt erkända av CFA. Dessa är rödblommig, en glänsande guld som påminner om en kastanjebrun häst; lisma, en mjuk persikor och grädde färg; rött, vilket är en mer kanel röd färg och blått, en kombination av beige och svarta hårstrån som gör en blåaktig päls. Alla Abyssinians tenderar att ha vita nosar och halsar och bleka undersida. Abyssinians ögon kan vara gul eller grön, men den vanligaste färgen är guld.

Temperament

Abyssinians är aktiva, mycket intelligenta katter som binder starkt med sina mänskliga följeslagare. De kan tränas att göra enkla knep och ofta hamnar i annonser eller på tv. "The Complete Guide to Cats", konstaterar att de kommer bra överens med andra djur, barn och pensionärer. De har ofta inte gillar att hållas. De är inte lika högljudd som vissa andra raser såsom Siamese.

Hälsoproblem

Abyssinians är friskare än många andra renrasiga katter som persiska, men de är benägna att vissa hälsoproblem, enligt "The Complete Guide to Cats". Dessa inkluderar retinal atrofi som kan orsaka blindhet; problemen med knäskålarna stördes kallas patellar luxation och njurproblem, inklusive den potentiellt dödliga njur amyloidos. Abessinier med nedsatt amyloidos bör inte paras, eftersom detta är en genetisk sjukdom.

Saker att undvika i en katt Diet


Katter är den vanligaste husdjur i USA, så det är inte konstigt kattmat är big business. Det är heller ingen överraskning att inte alla kattmat är bra för kattdjur. Våra domestice kattungar är inte långt bort från sina vilda kusiner, och en hälsosam diet är mycket mer lik den på "Wild Kingdom" än på frukostbordet.

Ingen goda Grains

Katter är obligata köttätare, vilket innebär att de måste äta kött för att vara friska. Protein från kött innehåller många viktiga ingredienser som katter måste vara frisk. Livsmedel som använder korn som den viktigaste källan till protein kan lämna din katt brist på vitaminer, mineraler och aminosyror. Dessutom, katter bara kan inte riktigt smälta korn. Majs, vete, soja och andra billiga ingredienser är bara fyllnadsmedel för att göra maten billigare. De ger inte något näringsvärde alls. Enligt veterinären Lisa Pierson, katter har inget behov av kolhydrater, och för många av dem i maten kommer att orsaka betydande hälsoproblem. Så när du väljer en mat för din katt familjemedlem, hoppa kornen.

Biprodukter Be Gone

Många kattmat nämna biprodukter i sina ingrediensförteckningar. Dessa inkluderar blodmjöl, benmjöl, animaliskt fett, och talg bland andra delar av slaktade djur. Biprodukter skapas på konverteringsanläggningar, som Dr. Karen Becker beskriver som "jätteåtervinnings kök" där djur från många källor behandlas. Även biprodukter är inte de delar av ett djur som ger bra näring. Istället biprodukter är ibland ingenting mer än fötter, hals, huvud och inälvor.

Undvika Artificiell Något

Artificiella ingredienser inte tillför något näringsvärde till din katt vän mat alls. Vissa ingredienser tillsätts bara uppmuntra din katt att äta mer, bland annat socker och salt. Även tekniskt inte konstgjord, det är inte bra för din katt. Artificiella färger tillsätts ibland för att göra maten mer attraktiv för dig, men vissa färger har varit kopplade till hälsoproblem hos husdjur.

Pass på Poor Konserveringsmedel

För att vara stabil på hyllan, behöver kattmat att ha någon form av konserveringsmedel för att hålla sig fräsch. Tyvärr kan en del av de billigare konserveringsmedel, inklusive etoxikin, BHA och BHT, vara farliga för din katt. I stället för dessa osäkra konserveringsmedel, välja livsmedel som bevaras med blandade tokoferoler, rosmarin olja, vitamin E eller citronsyra.

Hur man stoppar en katt från Peta dig på natten


Om din katts natten klappa och peta väcker dig mer regelbundet än väckarklockan, är det dags att rädda dina slummerar från Mitten ihärdiga tassar. Även katter tillbringar större delen av sin tid att sova, har de flera vaken perioder under varje daglig cykel, och nattetid är utmärkt spel och äta tid för många katter. Om Mittens har lärt sig att peta dig vaken är en stor källa till underhållning, kommer det att ta tålamod och uthållighet för att omskola henne.

Mat

Om Mittens vaknar vid 04:00 hungrig, bara för att finna en tom matskål, hon är sannolikt att peta dig vaken att mata henne. Detta gäller särskilt om du rutinmässigt mata hennes rätt efter att få upp varje morgon. Om Mittens inte FROSSA, försöka hålla henne matskål fylld med kibble för när som helst småätande. Om Pudge är ett problem, byta din katts dagliga måltid till middag i stället för frukost så hon är fullt på natten. Andra alternativ är en tidsinställd matare inställd på att öppna upp runt den tid Mittens petar normalt dig vaken, eller en fylld behandla boll att hålla henne upptagen och utfodras under natten.

Spela

En vanlig orsak till natt peta är en uttråkad katt. Om Mittens tillbringar sin dag ensam och sover när du är på jobbet, är hon sannolikt att vakna upp på humör för att spela under natten. För att tillfredsställa suget efter natten aktivitet, mental stimulans och kvalitet tid med dig, njuta av en kraftig spelsession med Mittens en timme före sänggåendet. Håll henne pouncing och hoppar med en laser leksak, en fjäder på ett snöre, handskar med dinglande fingrar eller en bogserad bit garn. Ger underhållning för din katt under dagen när hon är ensam. En abborre nära ett fönster, en kattmynta mus, en sluten bana med en boll eller en livsmedels pussel alla erbjuder Mittens stimulans och en chans att bränna bort energi.

Ignorera

Om du har försökt att ändra utfodring schema och hålla Mittens upptagen, men hon är fortfarande peta dig vaken på natten, kan hon helt enkelt vara för vana att vakna upp dig för uppmärksamhet. Trots allt, om hon är vaken, ser hon ingen anledning att du inte bör ge henne med petting och kramar. Det är inte lätt, men du kan bryta sin vana genom att ignorera hennes peta tass. Helt enkelt vända sig bort från henne vid första kranen, dra täcket över huvudet om det behövs. Rör dig inte, tala eller svara på något sätt. Vantar kommer sannolikt att fortsätta att peta i flera minuter innan den ger upp. Stanna konsekvent. Om man bryter ner och svara, har du helt enkelt lärde henne att vara ihållande. Det kan ta några nätter, men om du är helt okänslig, kommer Mittens småningom ge upp försöken att peta dig vaken.

Hälsa

Om Mitten: s nattliga peta och krafsande är ett nytt beteende, och hon visar andra tecken på hälsofrågor som brist på aptit, förändringar i kattlådan beteende, letargi, gråt eller jama; eller om hon är en katt pensionär, är det dags för en resa till veterinären för att utesluta hälsofrågor. Obehag eller smärta från hälsoproblem kan göra din katt rastlös på natten, vill du att lindra hennes nöd. Gamla katter kan utveckla förvirring som liknar Alzheimers sjukdom hos människor, vilket lämnar katten rädd eller upprörd på natten och söker din komfort. Din veterinär kan erbjuda behandling och rådgivning om hälsoproblem som orsakar Mittens att väcka dig under natten.

Hur gör jag en kurva för en diabetiker katt?


Du har just fått veta att din katt har diabetes, och du är mest sannolikt undrar vad de ska göra härnäst. Feline diabetes är inte nödvändigtvis en dödsdom; i vissa fall, kan det hanteras på ett effektivt sätt med diet, motion och korrekt daglig dos av insulin. Ett sätt att underlätta din katts veterinär som avgör dina lurviga vän dagliga insulinbehov är att skapa en blodsockerkurva kartlägga din katt blodglukosnivåer under en 24-timmarsperiod.

Instruktioner

1 Ta en bas blodsockervärde omedelbart efter administrering av första dagliga dosen av insulin. Skriv numret ner.

2 Ta nästa blodsockervärde exakt två timmar senare, och skriva det nya numret ner. Fortsätt att testa och notate blodglukosnivåerna varannan timme under en hel 24-timmarsperiod.

3 Diagram resultatet av din katts blodglucosenummrar över 24-timmarsperiod antingen för hand på papper eller i datorns kalkylprogram.

4 Rita de gånger du tog blodglukosvärden längst ned i diagrammet. Använd den vertikala axeln för att rita nivåavläsningblodsocker.

5 Rita en prick för varje läsning, och koppla dem för att skapa blodsockerkurvan om du manuellt kartlägga information.

6 Ange timmar och blodsockertestresultat i kalkylprogrammet om du elektroniskt skapar kurvan. Markera cellerna och infoga en "linje" sjökortet, till exempel, om du använder Excel. Kalkylprogrammet bör automatiskt rita information i en "kurva" för dig i diagrammet.

7 Ta denna information till din katts veterinär för att bestämma den bästa insulindosering för att reglera din katt diabetes.

Tips

 • Rådgör alltid med din katts veterinär först bestämma det bästa sättet att utföra blodglucosetestning och kartläggning av resultaten för blodglukoskurvan; dessa värden är kritiska för att bestämma rätt dos av insulin för diabetiker katt.
 • Anteckna de faktiska gånger du administrera insulin till din katt; din veterinär kommer att behöva denna information tillsammans med glukoskurvan.
 • Om du inte är bekväm att göra blodglukosvärden, så kan du alltid in på sjukhus din katt med din veterinär, som kommer att utföra blodglukosvärden över 24-timmarsperiod; notera, dock kan detta bli dyrt.
 • När den rätta insulindos har fastställts och planerat, är det viktigt att du håller dig till diabetesbehandling programmet utan vacklande; underlåtenhet att göra detta kan leda till insulinchock för diabetiker katt och kan vara dödlig.

Det är en myt att katter inte känner smärta. I själva verket, en 2007 artikel American Animal Hospital Association Journal uppmanar veterinärer att tänka på smärta som den fjärde vitala efter temperatur, puls och andning. Artikeln uppmanar även veterinärer att ge smärtlindring under medicinska procedurer, samt med hjälp av smärtstillande medel efteråt.

Tecken på smärta

Katter sällan gråta av smärta. Tecken på smärta hos katter inkluderar väsande eller morrande vid beröring, aptitlöshet, depression, sömn mer än vanligt eller att vara mindre aktiv och sitter eller vila i en ovanlig, hopkrupen ställning.

Orsaker till smärta

Skador och medicinska procedurer som öronrengöring och tandvård, kirurgi och sådana sjukdomar som pankreatit, urinvägsinfektioner, artrit och cancer alla orsaka smärta. De flesta veterinärer kommer att ge smärtstillande om bad.

Konventionell smärtlindring

Beroende på typ och svårighetsgrad av smärta, kan veterinärer använder opiater, syntetiska opiater, steroider eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som smärtstillande medel. Metacam är den enda NSAID godkänts för katter. Den kan emellertid har allvarliga biverkningar, bland annat akut njursvikt och död.

Patchar för Pain

Fentanylplåster ge kontinuerlig smärtlindring för ungefär fyra dagar. Buprenex brukar ges som en injektion, men medicineringen också kan göras till en patch som ger kontinuerlig smärtlindring i upp till 12 timmar.

Naturlig smärtstillande

Traumeel och Arnica är bland de homeopatiska läkemedel som lindrar smärta. Naturläkemedel kan få oväntade resultat om. De bör endast användas med ledning av en holistisk veterinär, som kommer att anpassa behandlingen för katten.

Varning

Katter metabolisera läkemedel annorlunda än människan. Aspirin och andra over-the-counter smärtstillande medel kan vara giftiga och även dödliga för katter.

En skada på en katt käke eller en sjuk katt som vägrar att äta är bara två fall där manuell matning kan krävas för en katt. Det finns vissa tekniker som kan underlätta denna process och mindre stressande för katten eller kattunge. Felaktig utfodring tekniker kan leda till en kamp, ​​lunginfektioner och extrem viktförlust på grund av brist på näring.

Instruktioner

1 Välj en bra plats för att utföra matning. Ställa in katten i hörnet av rummet är perfekt för att hålla katten från att vandra. Sätt en drop-duk eller tidning ner på plats för att undvika en enda röra på golvet, vilket kan ibland inträffa med handmatning. Sitter på kattens nivå (det vill säga på golvet) kommer att möjliggöra bättre manövrering. För människor som inte kan lätt sitta på golvet, prova ett hörn av köksbänken, ett fönster säte eller ens en fönsterbrädan.

2 Börja med att blanda maten. Konserverad våt mat är bäst och ofta inte kräver blandning. Lägg en bit av vatten, skapar en tjock milkshake konsistens. Om maten inte kan sugas upp lätt genom vätskespruta, plats i bländare och omrördes tills kattmat partiklarna är fina till den punkt där de sugs upp i sprutan utan motstånd.

3 Lägg två teskedar ett näringstillskott som Nutri-Cal att öka kalori och proteininnehåll. Katten kommer att få fullt snabbare, men maten späds på grund av tillsats av vatten, vilket gör det mindre rik på näringsämnen. Om Nutri-Cal är inte tillgänglig, använda en hög kvalitet kattunge mat i stället, som vetenskapsdieten, eftersom det har en har en högre kalori- och proteinhalt för att kompensera för det vatten som har lagts till.

4 Placera kattmat i en kopp eller skål och sedan samla andra objekt som är nödvändiga för utfodring, bland annat flytande sprutan. Också dämpa en tvättlapp eller liten handduk att torka av kattens ansikte efter varje tugga eller två - detta kommer att förhindra huvudet skakar som garanterat kasta matrester i hela rummet, vilket skapar en stor röra. Föra objekten över till den plats där matningen kommer att äga rum.

5 Samla katten, sätter ner i matnings plats, och fylla sprutan med milkshake-konsistens mat.

6 Med den fria handen (den hand som inte kommer att fungera vätskan spruta), ta tag i kattens ansikte, med tummen på hakan och resten av fingrarna på toppen och baksidan av huvudet. Använda denna hand för att stabilisera och styra kattens ansikte under processen.

7 Ta sprutan till kattens mun och glida sprutan inne i munnen precis bakom de stora hörntänder. Om katten vägrar att öppna sin mun, använd tummen på den andra handen och dra den från sin position på kattens haka till mungipan och försiktigt glida tummen mellan sina käkar i mungipan. Detta kommer att öppna sin mun något. Inte öppna munnen helt, eftersom detta kommer att göra att hålla mat i munnen svårare.

8 Med munnen mestadels stängt runt vätske sprutan, tryck in kolven för att frigöra mat i munnen. Öppnandet av sprutan bör inte sikta på baksidan av halsen. Detta gör att katten att hosta och kvävas på maten. I stället, skjuta maten diagonalt över dess mynning, siktar mot mycket bakre tänderna på den motsatta sidan av munnen.

9 Så snart maten har släppts in i kattens mun, dra tillbaka sprutan och återgå tummen kattens haka att hålla munnen mestadels stängt. Med den fria handen som använder flytande sprutan, stroke kattens haka och hålla huvudet vinklade något uppåt för att främja sväljning.

10 När katten sväljer maten, använd en varm, fuktig disktrasa för att torka upp eventuella droppar eller matrester runt munnen.

11 Upprepa steg sex till tio tills maten är borta eller tills katten börjar motstå. En katt som är obekant med handmatning får endast tolerera några tuggor i början, kan så ofta, små måltider vara nödvändigt till dess katten blir vana vid processen. För katter som bara äter lite, lägga till extra Nutri-Cal att göra maten mer potent tills katten lär sig att acceptera handmatningsprocessen.

Tips

 • Om katten verkar vara hosta och kvävning under matningen, tjockna maten genom att lägga till mer kattmat.
 • Om katten verkar ha svårt att svälja mat, tillsätt lite mer vatten till maten för att göra det lite tunnare i konsistensen.
 • Försök att få din katt att äta på egen hand innan man tar till handmatning. Erbjudandet köttsmak barnmat, tonfisk, eller smeta lite kattmat på kattens nos till utlösa katten att slicka maten - det kan ibland hjälpa till att initiera äta.
 • skjuta aldrig mat direkt ner kattens hals. Detta kan orsaka kvävning och aspiration av mat i lungorna, vilket leder till lunginfektioner, lunginflammation och död. I stället, placera sprutan precis bakom de stora hörntänder (de stora, längre tänder vid de främre hörnen av kattens mun) och rikta strömmen av livsmedel diagonalt över munnen, som syftar till de bakre tänderna på den motsatta sidan av munnen.
 • För kattungar som ännu inte är helt avvanda, i stället välja att lämna matning med hjälp av en katt mjölk ersättning som Esbilac Kitten Formula.
 • alltid hålla katten upprätt under matningen för att undvika kvävning och aspiration av mat i lungorna.
 • En katt som inte äter kan också vägra vätskor. Subkutan vätske injektioner kommer att krävas för att förhindra uttorkning.Om du får en ny valp och har för avsikt att införa det till din bosatta katt, behöver du en plan. Undvika att unga hund hem och bara låta det löpa amok. För att göra detta kommer sannolikt att vända din katts världen upp och ned. Om du vill att din katt att svara bra på din nya valp, investera tid och kraft på att gradvis låta din katt att vänja sig vid tanken på ett annat djur på dess territorium.

Instruktioner

1 Inringa din nya valp till ett rum när du först föra den hem. Ge honom mat, vatten och leksaker, och stäng dörren. Det kommer förmodligen att hjälpa om du eller någon annan stannar i rummet med valpen. Låt din katt att vädra under dörren och undersöka nya närvaro i sitt hem.

2 Sätt en baby grind eller husdjur grind på dörren valpens rum några timmar efter ankomsten, och öppna dörren så att katten kan se in i rummet. Noga övervaka samspelet mellan valp och katt. Om endera reagerar negativt, stoppa införandet. Om allt går bra, beröm din katt och valp separat för deras goda uppförande.

3 Placera valpen i en låda efter att han har varit i ditt hem för en dag. Placera lådan i ett rum med en dörr och ringa din katt i rummet. Stäng dörren och titta på din katt medan det luktar lådan och blir mer bekant med den nya valp. Pet din katt för att lugna den, och prisa valp om det inte skälla, morra eller utfall på katten.

4 Sätt din valp i koppel efter två eller tre dagar för att låta katten vänjer sig valpen medan den är begränsad. Walk the valp i det område där katten är närvarande. Låt inte valpen att komma nära katten. Håll hans uppmärksamhet genom att spela med honom och omdirigera honom. Ibland, låt honom fokusera på katten och sniffar i dess riktning.

5 Låt din katt komma nära dig och valpen, men hålla god kontroll över valpens koppel. Tvinga inte valpen på katten. Om katten vill göra vänner, kommer det.

6 Ta din valp utanför koppel, medan du övervakar, eftersom de två djuren vant sig varandra. Lär din hund grundläggande kommandon som "Sitta" och "Stay" att kontrollera sina impulsiva drifter när din katt är i rummet.

Tips

 • Ge din katt massor av kärlek och uppmärksamhet medan den anpassar sig till den nya valp. Detta kommer att försäkra katten och visa valp du värde katten.
 • Lämna aldrig din katt och valp ensamma tills du är säker på att de kommer överens.
 • Inte begränsa din valp till ett rum för sig eller i ett husdjur låda för mer än ett par timmar åt gången.

Om vilda katter


Vilda katter är inte ägs eller tämjas och förekommer i naturen. De har fötts från felplacerade eller övergivna husdjur. Vilda katter kallas ofta "stray" eller "Alley" katter. Dessa villkor faktiskt beskriva givna husdjur som en gång var domesticerade. De flesta förvildade katter kan inte domestice om socialisering börjar under de första veckorna i livet. Många människor bidrar till att ta hand om vilda katter som ligger runt om i världen.

Geografi

Enligt webbplatsen "From-Feral2Domestic" vilda katter har funnits i Australien tidigare än de europeiska bosättningar. Rom, Italien har den största mängden av vilda katter som helst. Det tros vara mer än 250.000 katter i ett par tusen kolonier. Kanada har vilda katter som bor i Parliament Hill som är kända som "kanadensiska parlamentariska katter." Många andra länder runt om i världen, inklusive USA, har stora populationer av förvildade katter samt.

effekter

Vild katt kolonier kvar i det vilda kan få bestående effekter på områdets ekosystem. Vilda katter döda ofta små djur i regionen som fåglar och små däggdjur. De blir också offer för vilda hundar, prärievargar, fåglar och andra djur. När vilda katter vårdas, kan effekterna minskas.

Storlek

De flesta vilda katter överleva i grupper som är kända som "vilda kolonier." När dessa kolonier lämnas ensamma att föda, kan de öka dramatiskt i storlek. En vild honkatt kan producera två eller flera kullar av kattungar per år. Detta kan hamna mer än 400.000 kattungar i drygt fem år. Livslängden på en vild katt genomsnitt bara två år.

överväganden

När vilda katter upptäcks, är det bäst att kontakta en lokal grupp eller organisation för att få hjälp. Du kan hitta information om dessa grupper från Humane Society och andra sådana grupper. Det är bra att ge mat, vatten och tak över huvudet för dem, men det är bara en kortsiktig lösning. Livslängden på förvildade katter kan förbättras när deras befolkning minskar och de behandlas för sjukdomar.

Förebyggande / Lösning

Flera organisationer hjälpa förvildade katter överleva. Ett program som kallas TNR (Trap-Neuter-Return) genomförs för att förbättra tillvaron och att minska mängden förvildade katter. Katterna är humant fångade och fördes till en veterinär. De kastrerade (eller spayed), med tanke på rabies och andra vaccinationer, undersöktes, öra spets och sedan tillbaka till naturen. De flesta av dessa förvildade katter övervakas och vårdas efteråt.