kramper hund överskott

En hund kan skaka av flera skäl, bland annat epilepsi, hjärntumörer eller en infektion. Det kan vara skrämmande att bevittna, men det finns sätt att hantera den situation som kommer att hjälpa hunden komma ut ur det lättare och eventuellt förhindra kramper som kan uppstå i framtiden.

Instruktioner

1 Behåll lugnet. Det är skrämmande att titta på en hund har en konvulsion, men kom ihåg att de flesta hundar är omedvetna om vad som händer med dem, och det är vanligtvis inte smärtsamt för dem.

2 Inse att det inte är möjligt att stoppa konvulsion från att hända när den väl har startat. Istället fokuserar på att göra det lättare för hunden att komma ut ur konvulsioner; berätta för folk att förbli tyst, och hålla hunden ut ur ljuset genom att stänga av lampor, stänga gardiner eller skuggning hunden om det är utanför. Flytta inte hunden, om det inte är i riskzonen, där det är. Om det finns något i närheten som kan skada djuret, ta bort den från hundens närhet.

3 Gör en mental anteckning om vad som hände före, under och efter konvulsioner. Denna information kommer att vara till nytta för hundens veterinär.

4 Ring veterinären direkt; han kanske vill kontrollera hunden omedelbart och kan ge vägledning om vad man ska göra härnäst.

Tips

  • Det kan vara möjligt att förhindra framtida konvulsioner om hunden har en behandlingsbar bakomliggande sjukdom som orsakar dem. Veterinären kan förskriva läkemedel eller tillägg för hunden för att göra konvulsioner mindre frekvent eller mindre allvarliga.
  • Vid hantering av en convulsing hund, gör det försiktigt för att undvika att få ont. Hunden kan thrash våldsamt. Om hunden måste hållas nere av säkerhetsskäl, är det en bra idé att täcka honom med en filt först. Se upp för faror som kan påverka hunden, eftersom det kommer att vara omedveten om sin omgivning. Hundens veterinären kan konsulteras för de bästa sätten att hantera kramper hund.

Att bryta en hund nöd


Eftersom hundar är sociala djur, är det normalt för dem att bilda starka bindningar med sina ägare. Ge in en hund överskott nöd, men kan orsaka en hund att utveckla en dysfunctionally starka engagemang med sina ägare som kan bana väg för ångest och överdriven nöd. Det är viktigt att uppmuntra självständighet och hjälpa behövande hundar anpassa sig till dagliga separation från sina ägare.

Utvärdera behövande beteenden

Det är viktigt att noggrant utvärdera en hund armod att utesluta eventuella fysiska problem. Vissa hundar tenderar att bli mer klängig när de blir äldre. Det är viktigt att bedöma eventuella sjunkande syn och hörsel och utesluta eventuella medicinska tillstånd. Geriatrisk separationsångest kan orsaka vissa äldre hundar att bli orolig som nattetid metoder, kräver uppmärksamhet genom pacing, flämtande och krafsar, enligt American SPCA. Många hundar blir också behövande när de saknar tillräcklig motion eller mental stimulans.

Ignorerar behövande beteenden

Armod beror ofta från en hundägare ge för mycket uppmärksamhet. Om en hund knuffar ägaren att bli klappad och ägaren uppfyller, kommer hunden känna belönas för det. Detta kommer att orsaka Förflytta beteenden för att öka i frekvens. För att bryta denna cykel, ignorera knuffande och ge uppmärksamhet endast när hunden inte ber om det. Utskällning kan ofta inte fungera eftersom i ögonen på uppmärksamhetssökande hundar negativa uppmärksamhet kan vara bättre än ingen uppmärksamhet alls. Samma teori gäller för andra behövande beteenden som krafsar, skällande och hoppa.

Reducerande behövande beteenden

Ett effektivt sätt att ignorera behövande beteenden är att skapa en "överbryggnings stimulans" som signalerar tillbakadragande av uppmärksamhet. Ljud en noisemaker det ögonblick hunden bedriver oönskade behövande beteende. Återkalla uppmärksamhet omedelbart efter bruset för att det ska fungera. Uppmärksamhetssökande beteende slut snabbare om du använder en överbryggande stimulans jämfört med uppmärksamhet uttag på egen hand, förklarar känd veterinär beteendevetare Nicholas Dodman i en artikel för Pet Place.

Hantera behövande beteenden

Många hundar vänja sig vid att följa sina ägare från ett rum till ett annat. Motverka denna överdrivna clinginess genom att hantera hundens miljö. En hund måste lära sig att någon gång är förutom en bra sak. Förutsatt att valp eller hund med en inbjudande slappa utrymme kan uppmuntra ett alternativ till klängig tendenser. En uppstoppad Kong höll i området kommer att ytterligare genomföra idén att stora saker händer när hunden väljer att stanna kvar i området snarare än avslutande ägaren.

Släck behövande beteenden

Det är viktigt att inse att ignorera behövande beteenden orsakar dessa beteenden för att tillfälligt öka. En hund som har uppmärksammats genom att delta i behövande beteenden kommer inte plötsligt slutar när ägaren börjar ignorera sådana behövande beteenden. Snarare kommer hunden att öka behövande beteende och försöka svårare att få uppmärksamhet. Detta fenomen är känt som en "utplåning sprack." Det är nästan som om hunden tänkte, "Märkligt detta används för att fungera! Kanske ska jag försöka svårare att få det att fungera igen", förklarar Nicholas Dodman. Men om ägaren är konsekvent i ignorera beteende, kommer det att minska i frekvens och slutligen släcka.

Franska Bulldog Utfodring Krav


Franska bulldoggar, även kallade frallor, utvecklades i England som en miniatyr av Engelsk bulldog och senare uppvuxna med franska terrier. Frenchies har särskilda krav mat på grund av deras konformation och tendens till allergier och överskott flatulens, enligt djurhälsa teknikern och fransk bulldog ägare Melanie Billing of Toronto, Ontario. Fakturering föreslår att undvika förädlade livsmedel så mycket som möjligt och väljer kommersiella livsmedel med naturliga ingredienser.

Betydelsen av kost

Övergödning din franska bulldog kan resultera i en svullen buk, vilket kan leda till andningsproblem, Billing says.Follow rekommendationerna av sällskapsdjur livsmedelsproducenter, din uppfödare eller din veterinär utfodring. De flesta franska äter lika mycket som du mata dem och fortfarande leta efter mer. Håll dig till de rekommenderade mängderna baseras på storleken på din hund, mata två gånger om dagen och komplettera med enstaka friska behandla. Fakturering rekommenderar en rutin avföring screening på din veterinär om din hund upplever kost utmaningar, eftersom det är viktigt att utesluta andra faktorer, såsom Giardia. Giardia är en tarmparasiten som förändrar matsmältningen, som producerar en sörjig och illaluktande avföring.

matning av valpar

Fakturering rekommenderar börjar med en torr hundmat som erbjuder de näringsämnen en växande valp behöver samt hjälpa sina tänder för att utvecklas. Franska bulldoggar kan vara kinkiga och du kan behöva prova ett antal varumärken att hitta en hund gillar. Undvik att mata din hund för nära före eller efter träning eftersom det kan hindra en Frenchie andning.

Att välja ett varumärke

Titta på de översta få ingredienser på hundmat etikett. De två första ingredienserna ska vara kött och identifieras som "kyckling", "beef" eller "lamm", inte som en oidentifierad kött eller biprodukt. Leta efter hela frukter och grönsaker som ingredienser också. Korn är nödvändigt att göra kibble men är ofta svårt för Frenchies att smälta. Leta efter fullkorn och undvika majs i synnerhet.

Hemlagad hundmat

Billing säger att hennes hund överskott flatulens och lös avföring problem, gemensamma för rasen, löstes genom en enkel hemlagad hundmat som hon kompletterar med en kopp kommersiella torrfoder en gång om dagen. Hon betonar vikten av den dagliga utfodring av torrfoder förutom hemlagad, för att säkerställa tillräcklig näringsbalansen. Hon rekommenderar också att lägga till några matskedar keso till hemlagad hundmat. Hemlagad mat är betydligt billigare än på burk hundmat, säger Billing.

Hundfoder Recept

Gör en stuvad blandning av 1 pund köttfärs, 6 koppar varmt vatten, en kopp parboiled ris, 1 1/2 tsk havssalt och 1 1/2 koppar frysta blandade grönsaker. Koka köttfärs först, tillsätt sedan ris och grönsaker och sjud tills riset har absorberat det mesta av vätskan. Billings feeds hennes aktiva Frenchie 1 1/2 cups av denna blandning två gånger om dagen. Låt blandningen i kylskåp i upp till tre dagar. Rekonstituera med lite varmt vatten och mikrovågsugn i 30 sekunder, rör om för att blanda.

Det kan vara mycket svårt att titta på älskade husdjur kämpa med värk och smärta. Hos hundar, kan tecken på artrit dyker upp så tidigt som sju år för stora hundar. Mindre hundar kan inte visa tecken till 10 års ålder. Lindra artrit smärta naturligt och hjälpa förlänga uppkomsten av svår artrit i din älskade husdjur.

Instruktioner

1 Hjälp hundar förlora övervikt genom att eliminera onödiga mat. Övervikt har störst effekt på artrit i hundar. Undvik att ge din hund överskott behandlar, för mycket mat eller livsmedel.

2 Ge hunden en rimlig mängd kontrollerad motion. Övningen ska vara stadig och skonsamma, för att inte överbelasta lederna. Övningen bör förbättra mobilitet och flexibilitet. Det bästa alternativet är att gå. Ta hunden på dagliga promenader i långsam takt under en längre sträcka.

3 Öka muskelmassan genom att sätta hunden på en kost rik på protein och låg fetthalt. Att upprätthålla en viss muskel är viktigt för ytterligare gemensamt stöd.

4 Ge hunden massor av tillägg i sin kost. Kosten bör innehålla massor av glukosamin, MSM, mega-3-fettsyror, antioxidanter och Perna canaliculus. Dessa tillägg kan vara svårt att hitta för djur eftersom de inte är noggrant reglerade. Tala med din veterinär för att få hjälp att hitta rätt kosttillskott.

5 Prova en helt naturlig dagligt tillskott. Det finns många där ute, och ingen bör användas utan kunskap och stöd för din veterinär. Några av de populära är Lubri-lätthet, Ansluta och Syn-Flex.

Hund Kramper orsakas av Lawn produkter


Bortom bekämpningsmedel, en koalition mot missbruk av bekämpningsmedel och andra skadliga gräsmatta produkter, drog slutsatsen att 30 gemensam gård kemikalier, mer än hälften är cancerframkallande, neurotoxiner, bidrar till lever- eller njurskada, eller bidrar till reproduktiv och fosterskador.

Skadliga Lawn Produkter

Gräsmatta som är kända för att orsaka anfall hos hundar och andra djur inkluderar Ivermectin-baserade insekticider, organophospates, klorerade kolväteföreningar, pyretriner och karbamatprodukter, som kan finnas i vissa herbicider och gödningsmedel.

Typer av anfall

Kramper brukar betecknas som mild (även kallad "petit mal"), måttlig (eller "grand mal"), status epilepticus, eller kluster kramper. Milda anfall innebär lite mer än ögat eller ansiktsryckningar; måttliga anfall omfattar hela kroppen och kan orsaka förlust av tarm eller sång kontroll och en oförmåga att stå. Status epilepticus anfall varar mer än 10 minuter och kan vara livshotande. Kluster anfall finns flera anfall som förekommer inom 24 timmar och kan även vara livshotande. Hundar upplever onormalt långa grand mal-anfall, samt status epilepticus och kluster beslag, bör ges veterinärhjälp så snart som möjligt.

Effekter av anfall

De flesta beslagen upplevs av hundar är endast lindriga eller måttliga och bör inte nämnvärt påverka livslängden för en hund. De långsiktiga effekterna av anfall, och effekterna av särskilt långa anfall, kan inkludera minnesförlust, högt blodtryck, förlust av hjärnceller, personlighetsförändring, koma och hjärtstillestånd.

Exponering

Även om din egen gräsmatta inte kan behandlas med krampframkallande produkter, kan din hund äventyras genom behandlade gräsmattor i närheten. Om du är osäker, rådfråga med dina grannar om de typer av behandlingar som tillämpas på deras gräsmatta. Om du använder en gräsmatta och sjukvårdsföretag, hålla all information som ges om de kemikalier som används på din gräsmatta för framtida referens och frågar om potentiella risker.

Andra möjliga effekter av Lawn produkter

Många gräsmatta produkter är giftiga för hundar men inte framkalla kramper. Sådana effekter inkluderar kräkningar, njursvikt, letargi, andningssvårigheter, koma, överskott salivproduktion, och i vissa fall, död. Etiketter på de flesta gräsmatta produkter kommer att indikera om de är farliga för djur, och anvisningar om ansökan ska alltid följas exakt.

Diet för att hjälpa hund med kramper


Det kan finnas olika orsaker till kramper hos hundar, från hund epilepsi till näringsbrist. Oavsett orsaken, måste du ta din hund till veterinären om du upptäcker anfall, även små sådana. Efter det kan du använda kost för att bidra till att minska förekomsten av kramper.

Supplementär Canine Vitamin

Ge din hund en extra hund vitamin dagligen för att säkerställa att alla hans näringsämnen är uppfyllda. Köp tugg hund vitaminer från djuraffären eller från din veterinär kontor. Läs etiketten för att avgöra hur mycket att ge till din hund beroende på ålder och vikt. Placera tabletten i ett piller-kross och tillsätt krossade vitamin din hunds dagliga mat.

Undvik konstgjorda konserveringsmedel

Konstgjorda konserveringsmedel orsakar ofta problem för hundar med specialdiet behov. Ersätt billig, kommersiell varumärke hundmat med ekologisk hundmat. Läs etiketter för att bekräfta att maten inte innehåller konstgjorda konserveringsmedel. Detta är särskilt viktigt med konserver, som ofta lägger konserveringsmedel för att öka produkternas hållbarhet.

Undvika Artificiell Färgämnen

Vissa hundfoder har röd färg och gul färg för att göra maten ser mer aptitretande - som om en hund bryr sig vilken färg hans mat är. Dessa färgämnen ger inget näringsvärde. Om det finns röd mat avbildad på din hund-mat väska, dubbelkolla ingredienserna och undvika all mat med färgämnen.

hög protein

Ge din hund livsmedel som innehåller mycket protein. De livsmedelsmärkningen kommer som en lista av råprotein procent i formeln. Jämför procent mellan märken, och välj ett märke som har den högsta råprotein procentsats. Fråga din veterinär vilka märken av kommersiell mat rekommenderas för din hund, särskilt en med en historia av anfall.

Undvik sötsaker

Ge din hund näringsrika livsmedel som inte innehåller konstgjorda socker, bearbetade socker eller andra sötsaker i dem. Dessa livsmedel inte lägga till i hundens näringsämnen och kan vara svåra att smälta. Målet med en diet för hundar med kramper är att tillhandahålla livsmedel som är lättsmält och näringsrik. Hundfoder med socker och sötsaker är tomma kalorier som inte kommer att gynna din hund.

Biologiskt Lämpliga Raw Food Diet

Lär dig vad mat är noterade på biologiskt lämpliga rå mat (BARF) diet. Fråga din veterinär för en broschyr eller riktningar. Förbered diet enligt instruktionerna. Mata lämpliga portioner och proportioner baserade på hundens aktivitetsnivå, ålder och ras. Lägg hund kosttillskott, mineraler och vitaminer för att ge din hund den maximala mängd näring från BARF kost.

Mögel & Hund Kramper


Om din hund har en vana att plundra papperskorgen, kan han vara i fara att bli allvarligt sjuk från att äta möglig mat. Trash-räder är inte bara en irritation; det kan också vara en potentiellt dödlig vana.

mycotoxicosis

Mycotoxicosis avser förgiftning som resulterar från att äta mat förorenad med svampar. När mögliga livsmedel metaboliseras, de släpper ett toxin som kallas mykotoxiner, som orsakar skadliga effekter på både hundar och människor. Tecken, symtom och svårighetsgraden av förgiftning kommer att variera beroende på typ och mängd av mykotoxiner intas.

Typer av mykotoxiner

Aflatoxiner är framställt av Aspergillus svampar. De finns normalt i mögliga livsmedel, såsom ost, bröd och spannmål. Vomitoxins produceras av mögel som växer på spannmål som senare läggs till sällskapsdjur. Hos hundar är en vanlig orsak till mycotoxicosis penitrem A, som är vanligt förekommande i mögligt bröd, ost, nötter, liksom i papperskorgen. Detta är den specifika typen av mykotoxin som orsakar anfall hos hundar.

Symtom på mycotoxicosis

Symptomen på mycotoxicosis beror på vilken typ av mykotoxin som intogs.
Aflatoxiner orsaka leverdysfunktion, depression, svåra kräkningar och diarré, abdominal ömhet och blödning, och få till stånd en gulaktig nyans på huden som kallas gulsot eller gulsot. Vomitoxins orsakar en vägran att äta, liksom kräkningar, diarré och ömhet i buken. Penitrem A orsakar salivation och muskel darrningar eller kramper.

Diagnos och behandling

Om du misstänker att din hund har mycotoxicosis, måste du ta henne till en veterinär så snart som möjligt. Veterinären kommer att genomföra en fysisk undersökning, urinanalys och dra blod för en komplett blod. Syftet med dessa tester är att utesluta andra möjliga orsaker till kramper hos hundar. Veterinären kommer sannolikt att utföra en magpumpning, allmänt känd som "pumpa magen," att spola ut så mycket av giftet som möjligt, och administrera aktivt kol, som kommer att absorbera giftigt ämne.

Efter behandling, förväntar din hund att återhämta sig i en dag eller två, men vissa hundar kan ta några veckor för fullständig återhämtning.

Förebyggande

För att förhindra mycotoxicosis händer till din hund, aldrig mata honom mat som uppenbarligen har mögel, och inte ge honom något som har varit på köksbänken eller i kylskåpet under längre tidsperioder. En bra tumregel är: Om du är nervös om att äta det, inte mata den till din hund.

Ge inte din hund en möjlighet att utveckla en smak för papperskorgen. Täck soptunna med en hund säkert lock och ta ut soporna så snart facket är fullt. Ännu bättre, hålla soptunna utom synhåll i ett skåp för att förhindra frestelsen att eliminera mat.

Hund Kramper & aggression


Kramper hos hundar har ett antal orsaker, inklusive valpsjuka, borrelia och förgiftning. Enligt Roy Dvorak från Canine Epilepsi Resource Center, när aggression tillsätts som ett symptom, listan över orsaker förkortar. Anfall med aggression kan betyda ett allvarligt medicinskt problem; någon hund som visar dessa symtom bör se en veterinär så snart som möjligt.

typer

Kramper och aggressivitet hos hundar har ett antal orsaker, varav de flesta är relaterade till neurologiska problem. Dessa problem inkluderar hjärntumörer, epilepsi, beteende anfall och skallskada. Hjärntumörer och skallskada kan sätta press på den del av hjärnan som styr kramper och aggression. Beteende anfall som orsakar oprovocerat angrepp ses ofta i särskilda hundraser, såsom Springer Spaniel, Cocker Spaniel, Chesapeake Bay Retriever, bullterrier, Poodles och Golden Retrievers.

Identifiering

De viktigaste symptomen på epilepsi hos hundar är anfall. Hundar tenderar att bli aggressiva efter anfall när de är omedvetna om sina handlingar. Epilepsi orsakar ibland partiella anfall, som orsakar hunden att förbli klarsynt snarare än kramper, medan visar udda och ofta aggressivt beteende. Symtom på beteendesymtom inkluderar en stämning förändring före beslag, plötslig aggressivitet, salivering, vidgade pupiller och aggressiv hållning. Veterinärer diagnostisera hjärntumörer med datortomografi eller MRI.

överväganden

Enligt Dr Nicholas Dodman på PetPlace.com, hjärntumörer förekommer oftare hos äldre hundar. En plötslig förändring i personlighet är ett tecken på att hunden behöver en medicinsk kontroll. Varje gång en hund har huvudtrauma, bör det se en veterinär för att vara på den säkra sidan.

Förebyggande / Lösning

Enligt Epi Guardian Angels, kan medicinering hjälpa till att förebygga och hantera våldsamma, aggressiva anfall hos hundar. Fenobarbital är en anti-konvulsiv medicin som föreskrivs för epilepsi och andra krampframkallande störningar. Läkemedlet ges till hunden dagligen för att förhindra krampanfall och kan också ges för att stoppa ett anfall som redan har startat i en hund. Årliga hälsokontroller och noggrann övervakning kan hjälpa fånga krampframkallande störningar tidigt.

Varning

När en hund beslag och agerar aggressivt, kommer det ofta bita utan att inse vad det gör. Nicholas Dodman rekommenderar att en ägare tar hand vid hantering av en hund som är beslag och agerar aggressivt för att undvika en potentiellt farlig situation.

Ett beslag är en fråga där hjärnan har elfel, vilket konstigt och ofta skrämmande beteende i det drabbade djuret. Anfall kan bero på en stor mängd olika orsaker och din hund kan potentiellt lida av en av dessa vanliga orsaker till kramper.

Choklad

Det tar ungefär 20 mg / lb. av hundens vikt att börja orsakar kramper. Till exempel skulle en 10-pund hund behöver äta 200 mg av choklad för att orsaka problem såsom kräkningar, diarré, kramper eller dödsfall.

frostskyddsmedel

Det finns tre steg som uppstår när en hund intar frostskyddsmedel. Under den första etappen, kan hunden lider av depression, aptitlöshet eller kräkningar och kramper.

Limfärg

Valpsjuka är ett virus som orsakar en rad olika symptom hos drabbade hundar, inklusive utsläpp av ögon eller näsa, diarré, feber, kräkningar och kramper. Valpsjuka kan behandlas men inte alla hundar kommer att överleva.

Rabies

Rabies är ett välkänt virus som ofta är dödlig. Hundar som har infekterats med rabiesvirus kommer att gå igenom flera steg innan lider av kramper, följde snart efter med döden.

Epilepsi

Epilepsi är ett tillstånd där anfall är återkommande grund av ett okänt fel på hjärnan. Detta tillstånd kan bero på medfödda defekter, diabetes eller hypoglykemi, anemi, och hjärt-, lever- eller njursjukdomar.

Hund Kramper & Limping


Enligt veterinär Pet Care, anfall är en av de vanligaste villkor hos hundar. De kan vara milda episoder eller allvarligare händelser som kräver veterinär uppmärksamhet. Kramper kan producera en mängd olika reaktioner i en hund, inklusive förvirring, förlust av tarm och haltande. Om du märker dessa symtom i din hund, är det viktigt att titta på sitt beteende noga och meddela en veterinär om du känner dig orolig.

Identifiering

Kramper kan manifestera olika i hundar, och haltande kan vara ett tecken på en mild anfall. Effekterna kommer att bero på svårighetsgraden av beslag och hunden själv. Veterinär Pet Care förklarar att hund anfall delas in i tre faser. I pre-ictal fasen kommer hundens beteende förändras. Det kan börja gnälla eller skakning. Under ictal fas (beslag själv), kan en allvarlig episod orsakar hunden att skaka eller halta. Under efter ictal fas, kan hunden vara desorienterad och rastlös.

Betydelse

Anfall är vanligt förekommande hos hundar och om de är milda och en engångsföreteelse, inte kan vara en anledning till oro. Eftersom Dr. Debra Primovic anmärkningar, anfall är inte ett villkor i sig, men det symptom på en underliggande neurologisk sjukdom. Om beslag varar längre än 10 minuter, förekommer mer än en gång i 24 timmar eller upprepar innan ditt husdjur har återhämtat sig från den första anfall, är det viktigt att meddela din veterinär omedelbart.

orsaker

Kramper orsakas av okontrollerade neurologisk aktivitet i hjärnan, säger Dr Thomas Graves, DVM. Neuronema skicka signaler till delar av kroppen, vilket gör att musklerna rycka eller convulse. Detta kan endast ske i en del av hundens kropp, till exempel orsakar en ansiktsbehandling ryckning eller en halta. Dock kan det också orsaka medvetslöshet och kramper genom hela kroppen. Epilepsi är den främsta orsaken till anfall hos hundar, även om det är viktigt för din veterinär för att utesluta andra underliggande sjukdomar eller tillstånd.

Förebyggande / Lösning

Även om det är svårt att förutsäga ett anfall, kan du vidta åtgärder för att hålla din hund så bekväm som möjligt medan det händer. Flytta eventuella föremål eller möbler i sitt sätt att minska risken för skador. Timing beslag och märker din hunds beteende i pre- och post ictal faser kan ge värdefull information för din veterinär. Dr. Graves varnar för att hundar inte svälja sina tungor, så att du inte ska lägga händerna någonstans nära sin mun, annars riskerar du att bli biten.

överväganden

Haltande kan inträffa under en mild beslag, men det kan också resultera från en skada hunden upprätt medan kramper. Därför är det viktigt att se till att din hund är i en bekväm ställning genom att placera den på en matta, bort från alla föremål som kan vara skadliga. Om din hund har haft ett anfall, men fortfarande haltar efter återhämtning, kommer din veterinär att kunna kontrollera eventuella skador.