kräkning hos katt med diabetes

Vad är orsakerna till viktökning hos katter?

Att äta för mycket

Den vanligaste orsaken en katt vinster vikt är att han konsumerar mer kalorier än vad som kan brännas bort. Övervikt kan predisponera en katt till hjärtsjukdomar, artrit och diabetes. Katten måste också skära ner på några mänskliga livsmedel, som kan laddas med kalorier, och uppmuntras att spela mer. Lämna inte mat ut i en skål hela dagen, så att katten kan snacks efter behag. En diet plan kan sättas upp av dig och din veterinär. Tvärtemot vad många tror, ​​kastrering eller spaying en katt inte orsaka viktökning.

Okastrerad hona innebär Cat

Om katten är en okastrerad hona innebär och hon har en glupande aptit och en gradvis svällande buk, kunde hon vara gravid. Även om hon inte är gravid, kan hon ha en falsk graviditet, säger kattägaren hem veterinär handbok. En falsk graviditet behöver inte behandlas av en veterinär och bör försvinna i en månad. Men när en honkatt har en falsk graviditet en gång, är hon sannolikt har det igen.

Hjärtsvikt

Om din katt har en gradvis turer buken och svullnad lemmar men verkar inte äta mycket och vänder ner behandlar, måste detta kontrolleras ut av veterinären. Enligt Cat ägarens hem veterinärmedicinska handbok, kan det vara ett tecken på högersidig hjärtsvikt. När hjärtat har problem cirkulerande blodet, njurarna blir tröga och vätske sväller upp i kroppen, särskilt i armar och ben och buk.

Andra Troliga orsaker

Andra orsaker till viktökning hos katter eller utveckling av en pott mage inkluderar maskar (särskilt i kattungar), svår förstoppning, leversvikt och en blockering insidan av tarmkanalen. Om en katt eller kattunge med en pott mage plötsligt går in i chock, kan detta vara bukhinneinflammation. Rush katten till veterinären omedelbart. Hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion, vanligare hos människor och hundar, är utomordentligt sällsynt hos katter.

Diet för katter med diabetes och njursjukdomar


Diabetes mellitus är en förödande sjukdom hos katter som hindrar dem från att på rätt sätt att producera insulin. Diabetic katter har en hög nivå av glukos som byggs upp i blodet som tvingar njurarna att börja arbeta övertid i ett försök att minska avlagringarna. Denna process kallas glukos dumpning och, om de lämnas obehandlade, kommer att orsaka njursjukdom. Katter som är diabetiker och har njursjukdom behöver äta en specialiserad diet syftar till att hjälpa reglera blodsockret och minska stress på njurarna.

Hög fiber diet

Veterinärer rekommenderar ofta höga fiberdieter för katter med diabetes. Anledningen till detta är tvåfaldig. Det första skälet är att de flesta katter som är diabetiker är överviktiga. Fetma är en viktig bidragsgivare till insulinresistens hos katter, vilket leder till utvecklingen av typ II diabetes. Du bör uppmuntra katter som är överviktiga att gå ner i vikt långsamt att vända detta villkor. Hög fiber diet tillåter katter att äta så mycket eller mer än vanligt och samtidigt minska den totala kaloriförbrukning, uppmuntra viktminskning. Det andra skälet är att höga fiberdieter som innehåller massor av komplexa kolhydrater har visat sig vara till nytta för att kontrollera blodsockret.

Hög protein / låga Carb dieter

Ett annat val för diabetiker katter när det gäller att hjälpa kontroll blodsockernivåer är en hög proteinhalt, låg kolhydrat diet. Emellertid i katter med njursjukdom, kommer höga proteindieter förvärra njurarna, vilket leder till ytterligare skador och påskynda utvecklingen av sjukdomen. Du bör inte mata diabetiker katter med samtidig njursjukdom en hög proteinhalt / lågkolhydratkost.

Njursjukdom Krav

Katter med njursjukdom har särskilda näringsbehov som måste uppfyllas för att bromsa utvecklingen av sjukdomen genom att minska arbetsbördan för njurarna. Generellt sett katter med njursjukdom kräver en diet som är låg i protein, natrium och fosfor. Det viktigaste här är att eftersom katter är köttätare av naturen, minskar proteinnivåer för mycket faktiskt kan vara kontraproduktivt. I de flesta fall skulle du mata katter en kost som är måttlig i proteininnehåll och är också kompletteras med ytterligare näringsämnen såsom taurin och vitamin E och C, eftersom dessa går förlorade genom överskott urinering.

recept Diets

Kommersiellt beredda recept dieter såsom kullevetenskapsdieten och Iams finns speciellt för hantering av diabetes och njursjukdom. Din veterinär kommer att rekommendera att du ändrar din katts kost från sin normala biljettpris till ett recept diet för att underlätta hanteringen av hans tillstånd. Det finns två huvudsakliga nackdelar med detta tillvägagångssätt. För det första kan dessa dieter vara dyrt och andra, kommer många katter inte äta dem. Det är extremt farligt för en diabetiker katt, särskilt dem som fick insulininjektioner för att reglera blodsockret, att gå under längre perioder utan att äta, kan så lågt blodsocker eller hypoglykemi inträffa. Hypoglykemi kan vara dödlig för katter om den inte behandlas. Även många kommersiellt framställda dieter innehåller konserveringsmedel som kan vara skadliga för din katt.

hemlagad Diets

Du kan skapa dieter som kan hjälpa till att hantera både njursjukdom och diabetes hemma genom att följa några grundläggande principer. Använd endast högkvalitativa ingredienser och undvika ingredienser som innehåller konserveringsmedel. Kyckling och kalkon är bra proteinkällor och du bör använda brunt ris i stället för vitt ris för att underlätta långsammare matsmältning och bättre blodsockerkontroll. Vitamintillskott är nödvändiga för att se till att din katt tar emot bra näringstillskott.

Hur man matar en katt med diabetes


Under de senaste åren har kattdiabetes blivit mer framträdande. Diabetes hos katter drabbar dem en hel del som typ 2-diabetes drabbar människor. Katter fortfarande göra insulin, men kroppen blir immuna mot det. I gengäld är sällskapsdjur ägare tvingas ändra kattens diet och administrera insulin, vanligen i form av ett piller.

Instruktioner

1 det första är ett katter matsmältningssystem inte konstruerade för att bryta ner kolhydrater. Därför bör du ta fram en kost som är rik på protein. Detta kommer sannolikt att innebära att byta till konserver eftersom torrfoder innehåller stärkelse.

2 Nästa, försöka matcha dina matningstider till insulinintag. I stället för att lämna en skål med mat ut hela tiden, måste du ha som matning. Detta kommer vanligtvis att vara två gånger per dag med insulin ges efter varje måltid.

3 Håll också ett öga på din katt vikt. Även om de flesta katter med diabetes är överviktiga, kan de börja gå ner i vikt eftersom deras kost förändringar. Inte tillåter dem att bli alltför tunn.

4 Slutligen, övervaka dina katter blodsockernivåer för att se till att allt går bra. Håll koll på sin aptit, matvanor, och vattenintag. Hålla din katt på en sund spår kan faktiskt hjälpa till att kontrollera sin diabetes där de inte kräver så mycket insulin.

Tips

  • Hög proteinhalt, låg carb
  • ge insulin
  • Kontakta din veterinär om du tror att din katt kan ha diabetes.

Snabb viktökning hos katter


En katt plötsligt kan uppleva snabb viktuppgång av flera skäl. Kom dock ihåg att det är bäst att ta din katt till veterinären om du misstänker underliggande hälsoproblem.

Graviditet

Precis som hos människor, honkatter upplever signifikant viktökning under graviditeten, så mycket som 20 till 30 procent av den totala kroppsvikten, enligt den VetInfo webbplats. Denna viktökning sker under mitten av graviditeten, och en resa till din veterinär kommer att avgöra om din katt är gravid.

Överkonsumtion och inaktivitet

Vissa katter är känsliga för överätande och lättja, rapporterar Pet Place webbplats. Förhindra ohälsosamma viktökning genom att ge din kisse en uppsättning utfodring schema och inte tillåter vänner eller familjemedlemmar att mata din katt matrester. Köp interaktiva leksaker att engagera din katt i fysisk aktivitet.

Kastrering eller Spaying

Din katt kan uppleva viktökning efter kastrerade och kastrerade. Detta beror på att det är mindre sannolikt att ströva omkring och kan bli mer foglig. Viktökning efter kastrering eller kastrering förhindras genom kostbehandling.

Hypotyreos

Det är sällsynt, är hypotyreos annan orsak till snabb viktökning hos katter. Hypotyreos orsakar ämnesomsättning att sakta och är ofta en oavsiktlig följd av behandling av hypertyreos. Hypertyreos orsakar ämnesomsättning att öka avsevärt, vilket viktminskning snarare än viktökning, bland andra frågor.

Diabetes hos katter har inget botemedel, men det är inte en dödsdom. Engagerade ägare som är villiga att behandla en diabetiker katt hemma kan belönas med många fler år med sina husdjur.

Identifiering

Diabetes hos katter, som hos människor, orsakas av en brist på insulin eller av kroppens oförmåga att använda den på ett effektivt sätt. Resultatet är ett överskott av socker i blodet, som vanligtvis måste regleras med insulininjektioner.

Tidsram

Den genomsnittliga överlevnadstiden för katter efter en diabetesdiagnos är tre år. Men katter som gör bra med initial behandling ofta hålla sig friska för mer än fem år, enligt PetPlace.com.

överväganden

Faktorer som påverkar en diabetiker katt livslängd inkluderar sin allmänna hälsa, inklusive eventuella andra krämpor; om diabetes orsakar komplikationer; och hur engagerade ägare är i att ta hand om husdjur.

missuppfattningar

Till skillnad från diabetes hos människor, tillståndet orsakar sällan livshotande eller kroniska komplikationer hos katter, enligt Cornell University College of Veterinary Medicine.

Potential för återhämtning

Om kattens diabetes orsakas främst av fetma, kan det försvinna helt när den extra vikten är förlorat. Vissa katter sluta kräver insulininjektioner, även år efter diagnos, enligt Cornell.

Nikotin är en mild anthelmintikum, vilket betyder att den frigör kroppen av parasiter genom bedövning dem eller döda dem. Den har använts som ett naturläkemedel för att döda maskar i katter och andra husdjur, speciellt eftersom parasiter inte bygga immunitet mot den. Vissa djurägare lita på det som ett botemedel mot bandmask i sina katter. Men, är nikotin också ett gift. Det har sannolikt varit ansvarig för mer mänskliga dödsfall än någon annan ört (via tobaksbruk). En liten överdos kan lätt döda en katt.

om Nikotin

Den främsta källan till nikotin i samhället är tobak. Tobak hade ett rykte som en "universalmedel" för en mängd sjukdomar - särskilt tillbaka på 1500-talet, när det används för att behandla allt från smärta till sår att näspolyper. Det används i Europa för behandling av ringorm, bug bites, sår, stelkramp och maskar, bland annat.

I början av 1600-talet, en del läkare börjar höja oro över användningen av tobak och dess eventuella faror. Beroendeframkallande egenskaper nikotin är nu väl etablerade, liksom de många hälsorisker beror på rökning eller tuggtobak. Nikotin i sig är en känd toxin, och det används ibland som en insekticid.

om bandmask

Den typiska give-away att din katt har bandmaskar är uppkomsten av ris liknande segment runt kattens anus och i lådan. Du kan också hitta bevis i din matta eller säng. Din veterinär kan också utföra en mikroskopisk undersökning av kattens avföring för att bekräfta bandmask angrepp. Om din katt lider av en tung angrepp, kan det gå ner i vikt, utveckla en sträv päls och lider av undernäring.

Bieffekter

Nikotin kan påverka nervsystemet och matsmältningssystemet hos katter. Biverkningar kan vara dreglande, spänning, kräkningar och diarré, darrningar, ryckningar (som kan utvecklas till anfall), pupiller, depression, snabb hjärtfrekvens och högt blodtryck.

Varning

En giftig dos av nikotin är ungefär en halv till 1 milligram per pund av din katts kroppsvikt. En dödlig dos är 4 milligram per pund kroppsvikt. En överdos av nikotin kan resultera i en letargi, snabb hjärtfrekvens, kollaps, koma och död. Om du misstänker att din katt har nikotinförgiftning, ta den till en veterinär omedelbart.

Andra alternativ

Rådgör med en veterinär om olika produkter tillgängliga för avmaskning som är säkra för din katt, billig och lätt att administrera. Några vanliga läkemedel inkluderar Cestex, Drontal och Droncit 23 mg. Din veterinär kan också ge medicin med en injektion. Prazikvantel kommer antingen tablett eller injektionsform är ofta en huvudingrediens i binnikemask mediciner.

Flera bandmask läkemedel är också tillgängliga över disk och är billigare än mediciner från en veterinär. För djurägare som inte tar sin katt till veterinären för ekonomiska eller andra skäl, överväga att kontakta husdjursrelaterade välgörenhetsorganisationer, djurhem och sällskapsdjur räddar som kanske kan ge din katt med låg kostnad eller till och med fri sjukvård och mediciner, eller hänvisa dig till en organisation som kan.

Förebyggande

Lämplig loppor är det bästa sättet att förhindra bandmask och behovet av behandlingar, inklusive nikotin. Loppor är ofta en mellanliggande mängd bandmaskar. Loppor äta avföring än innehåller binnikemask ägg. Din katt kan inta sådana loppor, och sedan binnikemask släpps. Det finns många produkter för att förebygga loppor. Några exempel är utvärtes läkemedel du använder en gång i månaden (såsom Frontline, Advantage och revolutionen), sprayer, dips, schampo, kragar, lopp kammar och orala produkter. Många loppa kontroll produkter finns tillgängliga över disk på lokala djuraffärer.

Hur man behandlar bandmask hos katter med Metronidazol


Metronidazol är ett antibiotikum och antiparasit läkemedel som används för att behandla bakteriella infektioner i både djur och människor. Du kan i allmänhet användas på ett säkert att behandla bandmaskar hos katter. Metronidazol, även känd under varumärket Flagyl, kan administreras oralt som en tablett eller ges som en injektion, som är användbar i djur som kräkningar eller som inte kan ta tabletter. Doseringen av metronidazol och hur den administreras kommer att bero på din veterinär specifika instruktioner, som tar hänsyn till ålder, vikt och lämplighet för din katt.

Instruktioner

1 Prata med din veterinär om förskrivning av metronidazol. Detta läkemedel är tillgängliga genom bara recept och bör inte köpas utan din veterinär kunskap. Du bör inte få metronidazol utan recept, eller få det från någon annan än din veterinär eller en ansedd husdjur farmaceut plats. Administrera detta läkemedel utan övervakning av veterinär kan leda till hälsoproblem eller död din katt.

2 Ge din katt drogen som ordinerats av din veterinär. Vanligtvis kommer du att följa en kur som innebär att ge medicin för fem till sju dagar. Doseringar kan vara oral eller genom injektion. Ge din katt rätt dos vid samma tidpunkt varje dag för att säkerställa att medicinen absorberas ordentligt.

3 Övervaka din katt för några biverkningar från läkemedel medan du administrera och för sju till 12 dagar efter behandlingen är klar. Metronidazol toxicitet kan orsaka biverkningar såsom minskad aptit, huvud lutning, depression och förvirring. Mindre biverkningar kräkningar, illamående, diarré, letargi och svaghet. Kontakta din veterinär om din katt visar något av dessa biverkningar, som veterinären kan behöva justera dosen för att förhindra ytterligare problem.

Hur man ska behandla luftvägsinfektioner hos katter med vitamin A


Katter kan drabbas av luftvägsinfektioner precis som människor gör. Utekatter är särskilt mottagliga för sådana infektioner på grund av miljöförändringar. Tecken på luftvägsinfektioner hos katter inkluderar trafikstockningar, feber, hosta, snuva, letargi, instabilitet, och inte äta eller dricka. Vitamin A är bra att kattens immunförsvar när det gäller att bekämpa infektioner. Vitamin A håller huden och slem membranceller fuktig och frisk, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot cellskada. Använd tonfisk att ge kitty vitaminerna, vilket gör att ta dem en behandling i stället för en traumatiserande händelse.

Instruktioner

1 Placera en sked tonfisk i kitty matskål.

2 Mal en vitamin tablett med en mortel och mortelstöt, sedan lägga till den tonfisk och blanda väl.

3 Foder pulveriserad vitamin A och tonfisk till pott två gånger dagligen under tre dagar. Om Kitty är eller symtomen har ökat eller försämrats efter tre dagar inte bättre, konsultera en veterinär.

Tips

  • Håll din katt i en lugn, lugn, inomhusmiljö att tillfriskna från en luftvägsinfektion och bort från andra katter.
  • Undvik att ge din katt något som innehåller mjölk eller socker. Håll ditt husdjur väl hydrerad och utfodras.

Feline diabetes och kronisk njursvikt (CRF) är båda allvarliga tillstånd, men varje kan hanteras framgångsrikt hemma med en rå diet om kattägaren förstår grunderna i sjukdomar och biologiska behov av katter. För båda dessa frågor, kan kost spelar en stor roll i kattens potentiella hälso- och kan även resultera i remission.

Orsaker till Feline Diabetes och njursvikt

Fall av både kattdjur diabetes och kronisk njursvikt (även känd som katt njursjukdom) har blivit frodas främst på grund av felaktiga dieter för katter. Torrfoder, är hög i kolhydrater och låg halt av vatten, är att skylla i de flesta fall. En kost rik på kolhydrater kan orsaka fetma, som sätter katter i riskzonen för diabetes. Bristen på fukt orsakar uttorkning, som belastar njurarna och leder till njursjukdom.

"Katter är kroniskt uttorkade när de är på en diet av främst torrfoder", skrev Veterinär Lisa A. Pierson på hennes hemsida. Och som någon människa eller djur läkare kommer att säga, vätskor är mycket viktigt - speciellt vid sjukdom.

Katter behöver protein

En annan viktig sak att komma ihåg är att katter är obligata köttätare. De har utformats av naturen för att äta kött, inte kolhydrater. Enligt Dr. Pierson, är proteinet i kibble består huvudsakligen av växtproteiner, inte köttproteiner.

"Det är kvaliteten på protein, inte nödvändigtvis mängden", säger Dr. Carol Osborne, en holistisk veterinär och författare till boken, "Naturligt friska katter." Dr. Carol föreslår att en katts kost bör innehålla 60 procent till 80 procent protein, 20 procent grönsaker och 20 procent kolhydrater. Detta är helt enkelt inte möjligt på en torrfoder diet.

Problemet med Veterinär ordinerade diet

Många veterinärer sätta diabetiker och CRF katter på ett recept diet. Men "det är viktigt att notera att veterinärer har ingen formell utbildning i nutrition, vitaminer, mineraler eller tillskott om de söker det på egen hand utanför deras utbildning", säger Dr. Carol.

Livsmedel som vetenskapsdieten k / d är föreskrivna med tanken att deras låga proteinhalten gör att njurarna att ta en paus. Men, säger Dr Carol, "dessa dieter är kommersiella, inte organiskt, och fylld med kemikalier och biprodukter Ju mer vi får sådana ingredienser ur våra kroppar desto bättre;.. För husdjur och människor både"

Raw är bättre än kommersiella Pet dieter

Rått kött är naturligt hög i fukt och låg i kolhydrater, vilket gör den idealisk mat val för att bekämpa både kattdjur diabetes och njursvikt.

Dr. Carol, som praktiserar i Chagrin Falls, Ohio, rekommenderar att din egen mat för diabetiker eller CRF katt användning av följande ingredienser:

Lean proteinkällor
Rå, kokt eller stekt organisk marken kyckling, kalkon, lamm, nöt, kalv, anka, ägg.

vegetabiliska källor
Fint riven rå zucchini, finhackad alfalfagroddar, lätt ångad broccoli, majs, bakade vinter squash, jams eller sötpotatis.

grain Källor
Indränkt havrekli, kokt korn, hirs, ek flingor, brunt ris, potatismos eller amarant.

Eftersom katter är köttätare, inte alla är överens om att de ska matas spannmål och grönsaker. Dr. Pierson rekommenderar en rå diet består huvudsakligen av muskelkött för protein, med mindre mängder av ben kalcium, lever för vitaminer och organ såsom hjärta för taurin (ett måste för alla katter).

Båda veterinärer överens om att all mat för katter med kattdiabetes och kronisk njursvikt bör vara organiskt, naturligt, antibiotika och hormonfritt.

"The sällskapsdjur industrin har stora problem som inte tas upp", säger Dr. Carol. "Det är upp till djurägare att göra sin forskning och foder vad som är bäst för sina husdjur."

Inkontinens hos hundar med diabetes


Om en diabetiker hund har glömt sitt rumsren, skyller hans medicinska tillstånd och inte hans temperament. Canine diabetes orsakar hundar att dricka stora mängder vatten, vilket kan leda till urininkontinens, enligt Mar Vista Animal Medical Center i Los Angeles, Kalifornien. Veterinärer avhjälpa ofrivillig urinering sjukdom med läkemedel eller kirurgi, inte disciplinära åtgärder.

symptom

Om hunden droppar eller släpper en full blåsa av urin, har PET ingen kontroll över flödet. Eftersom inkontinenta hundar slicka deras könsorgan för att hålla sig ren, förvänta rodnad i området. Tidiga anfall av inkontinens kan visas som en våt fläck från slicka, självrengörande eller vatten avrinning efter en drink. Om en snabb lukten av våt fläck visar en ammoniak-typ lukt, är det urin.

Diagnos och behandling

En urinanalys och urinodling utförs av en veterinär kan diagnostisera diabetiker urininkontinens. Hundar med diabetes mellitus eller diabetes insipidus har mycket utspädd urin.

Efter att ha studerat den biokemiska sammansättningen av hundens urin, kan veterinären testa individuell cell reaktivitet med antibiotika mediciner för att bestämma den bästa motgiftet. Ibland veterinären kommer att föreslå kirurgi eller kollagen injektioner.

orsaker

Förekomsten av sjukdomar som diabetes, hyperadrenokorticism eller njursjukdom kan orsaka inkontinens, enligt American SPCA (ASPCA). En diabetiker hund bukspottkörteln inte producerar rätt nivå av insulin, vilket hans blodsugars att fluktuera. När hundens blodsocker stiga, hans njurar signalera behovet av ökad urinering. Eftersom förhöjda nivåer av blodsocker är giftiga för många organ, hundens njurar försöker göra sig av giftet, enligt Läkare Foster och Smith Pet Education hemsida. Denna cykel kan leda till ofrivillig urinering, även känd som inkontinens beteende.

Underhåll

Dagliga orala eller injicerbara doser av insulin reglerar diabetiker hund sjukdom. Matning av en veterinär-föreskriven diet tillsammans med daglig medicinering kan minska förekomsten av inkontinens.

effekter

Husdjursägare missförstår ofta urininkontinens, enligt den Mar Vista Animal Medical Center. Besväret med rengöring urin fläckar och hålla husdjur ren kan göra vissa hundägare överväga drastiska alternativ såsom dödshjälp. Innan ett slutligt beslut om framtiden för husdjur, har en veterinär undersöka den exakta orsaken till hundens diabetes inkontinens. Pet kan behöva en ny dosering eller typ av insulin, en enkel operation eller ett antibiotikum för att klara upp en infektion.