köpa nyckelpigor

Hur ta hand om nyckelpigor Inomhus


Nyckelpigor (även känd som nyckelpigor och dam skalbaggar) ses i vissa kulturer som ett tecken på lycka. Dessa lugna små skalbaggar är mindre än en 1/4-tums lång och är oftast röd med svarta fläckar eller svart med röda fläckar. Nyckelpigor är välkomna i varje trädgård eftersom de festa på destruktiva skadedjur såsom bladlöss, kvalster och mjöliga buggar. Det kan vara svårt att hålla insekter vid liv inomhus, men nyckelpigor är motståndskraftiga och det finns sätt att hålla dem inne med särskild omsorg.

Instruktioner

1 Ställ in en bugg låda eller terrarium för att hysa de nyckelpigor. Linje botten av lådan eller terrarium med strimlat papper. Lägg vikta kartongbitar för buggar att krypa på.

2 Placera några små lemmar lövverk hela nyckelpiga inneslutningen.

3 Fukta en vikt pappershandduk och placera i nyckelpiga huset. En ren, fuktad svamp kommer också att arbeta för att ge en vattenkälla för skalbaggar.

4 Mata nyckelpigor. Bladlöss är att föredra kost för nyckelpigor och ibland kommersiellt tillgängliga. Om du planerar långsiktigt inomhus vård av nyckelpigor, måste du hitta ett sätt att ge dem bladlöss att äta dagligen.

5 Torka wheast på pinnar och plats i nyckelpiga kapsling. Wheast är ett kosttillskott som kan köpas eller lätt göras hemma. För att göra hemgjord wheast, blanda lika delar av jäst, honung eller socker och vatten. Måla tjockare wheast pasta på träkäppar eller utspädd med vatten och spraya på bladverk.

6 dämpa russin och plats i botten av nyckelpiga inneslutningen. Lady buggar kommer ibland äta russin och andra söta, icke-sura frukter.

Hur man köper Live nyckelpigor


Nyckelpigor, även känd som antingen ladybeetles eller dam fåglar, är små icke-giftiga insekter. Deras huvudsakliga föda består av anläggningen skadar aphid insekt. Nyckelpigor är ett relativt billigt insekt att köpa och äta. De kan hållas som husdjur, eller ut i naturen, där de kan förväntas leva upp till 3 år. Följande är en guide till att köpa levande vuxna nyckelpigor.

Instruktioner

Hur man köper Live nyckelpigor

1 Förbered en dam bug livsmiljö innan du gör ditt köp. Om du har en trädgård eller gård, kan nyckelpigor friges utanför i kvällstimmarna. Om du planerar att hålla dina nyckelpigor i en inomhus livsmiljö, behöver du en stor container, terrarium, eller bugg målvakten rymma buggar. Placera en fuktad pappershandduk i livsmiljön för att ge nyckelpigor med vatten.

2 Leta upp en nyckelpiga uppfödare. Hem och trädgård butiker bär i allmänhet levande nyckelpigor på våren och sommarmånaderna. Om du väljer att köpa från en online-återförsäljare, vara säker på att uppfödare fartyg färska nyckelpigor, och ger en garanti för deras hälsa. Det är bäst för nyckelpigor om de transporteras i en behållare som innehåller växter, och är i grunden en home away from home för dem.

3 Notera datumet för nyckelpigor ankomst, om de skeppas. Att vara närvarande när de anländer är bra, särskilt om vädret är mycket varmt eller mycket kallt.

4 köpa mat för dina nyckelpigor. Om du har tillgång till blad och rosenbuskar, placera en del i livsmiljö för nyckelpigor att hitta bladlöss att äta. Icke-sura frukter och mjuka russin gör god mat också, men nyckelpigor kommer så småningom att behöva bladlöss. Annars köper nyckelpiga mat från en online-återförsäljare. Nyckelpiga mat kommer i allmänhet i en pulverform.

5 Håll nyckelpigor i en varm plats, företrädesvis med bekämpningsmedel växter och blad i behållaren för sin njutning. Det är troligt att de ladybugs lägger ägg och du kommer att kunna se den nyckelpiga livscykel.

Tips

 • Om du släpper dina nyckelpigor utanför, se till att göra det i kväll timmar. Besprutning med lite vatten innan du släpper dem kan hålla nyckelpigor intresserad av att vistas sätta.
 • Släpp inte ladybugs utanför om temperaturen är under 55 grader Fahrenheit.

När nyckelpigor börjar visas, du vet att det är sommar. Fira denna mini symbol för varmt väder genom att göra en sats av Oreo cookies nyckelpigor för en sommar födelsedagsfest, cookout trädgård part. De ser imponerande, men tar mycket lite tid, eftersom ingen bakning är inblandade. Dessa enkla cookies gör också en rolig regnig dag projekt för barn på sommaren; skolåldern barn kan göra dem med lite hjälp. Allt utom gelen karamellfärg finns i snabbköpet, köpa gel färgning vid ett hantverk butik eller specialitet livsmedelsbutik.

Instruktioner

1 Tillsätt några droppar röd gel karamellfärg till vanilj glasyr och rör om tills det är jämnt tonade. Tillsätt mer färg, om så behövs, tills du har skuggan som du vill.

2 Sprid kakorna med ett skikt av röd glasyr.

3 Sked choklad glasyr i en zip-top väska och klipp ett hörn, vilket gör ett litet hål för rörledningar. Rör en linje längs mitten av varje kaka. För huvudet, gör en ny linje över, 1/3 från ena kanten och fyll med glasyr.

4 Placera mini choklad marker på den röda glasyr som nyckelpiga fläckar.

5 Skär lakrits skosnören i två-tums bit och skjut två mellan kakorna under huvudet området för att göra antenner.

Tips

 • Du kan lägga till ögon, om man så vill, med vit glasyr eller ätbara isbildning ögon.

Vänd en run-of-the-mill manikyr till något unikt.

Instruktioner

1 måla naglarna fast rött med nagellack.

2 Vänta för dem att torka helt.

3 Måla tips på dina naglar svart med hjälp av nagellack.

4 Låt dina naglar torka.

5 Doppa en tandpetare i svart nagellack och måla en tunn, rak linje ner i mitten av varje spik.

6 Dip igen och göra några svarta prickar på varje sida av linjerna.

7 Avsluta dina naglar bort genom att doppa en tandpetare i vit nagellack - eller annan ljus färg - och måla två punkter per spik för att göra ögonen för dina nyckelpigor.

Tips

 • Om du använder flera lager nagellack, tillåter varje skikt torka helt.
 • En klar toppbeläggning kan teckningen håller längre.

Hur man håller nyckelpigor som husdjur


Nyckelpigor gör stora tillfälliga husdjur eftersom de inte äter dina tyger, papper, växter, eller någon av dina andra hushållsartiklar. De är lätta att fånga och kan hittas på platser där det finns en hög population av skadeinsekter, såsom i trädgårdar. Merparten av tiden, du brukar ens gå ut och fånga en att hålla som en tillfällig husdjur eftersom de har inga problem med att hänga ut på människors axlar.

Instruktioner

1 Gör ett hem för nyckelpiga i ett terrarium. En terrarium är en miniatyrlandskap i en behållare som kan hålla små varelser, inklusive nyckelpigor. Behålla sina hem fuktig och placera fuktiga pappershanddukar inne så att de kan dricka ur den.

2 Lady buggar föredrar att äta bladlöss, insekts skalor och växtkvalster. Men samtidigt som nyckelpiga som husdjur, kan du mata den russin eller andra söta, icke-sura frukter.

3 Om ditt husdjur nyckelpiga ser död, vänta en stund innan du skickar den till sin grav. Nyckelpigor kommer ibland spela död genom att lägga på rygg med fötterna sticker upp i luften. De kommer också att släppa en lite gul blod. Detta är helt enkelt en självförsvarsteknik som håller rovdjur från att äta dem. När de inte längre känner sig hotad, kommer de att få upp och återvända till sitt normala beteende.

4 När du är redo att släppa nyckelpiga, gör det under våren. På så sätt nyckelpiga kommer att kunna tillbringa de varmare årstiderna utanför och det kommer att ha tid att hitta en plats att övervintra för de kallare årstiderna.

De delar av en nyckelpiga är små och invecklad, men alla dessa delar spelar en otrolig roll för hur dessa insekter funktion.

Huvud

Huvudet innefattar ögonen och hjärnan.

antenner

Nyckelpigor "antenner är som sina sinnen. Känsel, lukt och smak är de viktigaste saker som kommer med att ha antenner.

Pronotum

Den pronotum ligger bakom huvudet av nyckelpiga. Denna del liknar en hjälm; den skyddar huvudet och ibland har fläckar på den.

fläckar

Fläckar på en nyckelpiga hjälp att identifiera vilken typ av nyckelpiga du ser. Det finns 5000 arter av nyckelpigor, några röda med svarta fläckar och många orange med svarta prickar.

elytra

Den elytra är ett hårt skal typ som täcker sina tunna vingar. Ladybugs 'vingar är så tunna att de är genomskinliga.

ben

Ben är en viktig del eftersom de hjälper ladybugs resor och fungera korrekt.

Vikten av nyckelpigor


Nyckelpigor, även känd som nyckelpigor eller dam skalbaggar, är små, färgglada skalbaggar som består av mer än 5000 olika arter och finns i hela världen. Dessa insekter, till skillnad från många andra, ofta accepteras och även älskad av människor, på grund av antingen deras färgstarka framträdanden eller deras kulturella och jordbruks betydelse. Men trots de fördelaktiga aspekterna av många ladybugs, vissa arter också anses skadedjur.

kulturell betydelse

Ladybugs har blivit sammanflätade med kulturell folklore i många delar av världen. De är i allmänhet anses tur, med en bit av lore i delar av norra Europa stridande att en nyckelpiga landar på någon innebär att personen kommer att ha en önskan beviljas. I Italien, är en nyckelpiga som flyger in i någons sovrum sägs bringa lycka, och i sådana lokaler som USA, Danmark och Ryssland, har de små insekterna har förevigats i populära barn rim.

religiös betydelse

Vissa arter av nyckelpigor, däribland sju-prickig nyckelpiga, fick religiös betydelse så långt tillbaka som medeltiden. Legenden säger att under denna tidsperiod bönder bad till Jungfru Maria för att rädda sina grödor från skadeinsekter. Snart svärmar av nyckelpigor kom och åt skadedjur, vilket sparar grödorna och blir känd som "skalbaggar av Our Lady." Under århundraden, ledde denna åtskillnad till de kortare namnen på nyckelpiga skalbagge, nyckelpiga, och slutligen, nyckelpiga.

jordbruks betydelse

Jordbrukarna är bland nyckelpigor "största fans eftersom dessa små insekter är glupska ätare, och några av deras favoriträtter också råkar vara en del av jordbrukarnas största skadedjur. Nyckelpigor kan spara grödor genom att mata på bladlöss och andra insekter som äter dessa växter. Förutom att äta vuxna bladlöss, ibland lägger nyckelpigor sina ägg bland kolonier av bladlöss och andra växtskadegörare, och när larverna kläcks, de omedelbart börja mata på dessa insekter. I slutet av sin livslängd, kan en nyckelpiga äta så många som 5000 bladlöss.

Nyckelpigor som skadedjur

Inte alla ser positivt på nyckelpigor. Dessa små varelser kan göra olägenheter av sig själva när kallare väder tvingar dem att söka skydd, eftersom de gör det ofta i människors hem. Dessutom, några arter av nyckelpigor äter växter, snarare än växtförstörande insekter. Squash skalbagge och mexikanska bean beetle finns två typer av nyckelpiga som, som deras namn antyder, livnär sig på squash och bönplantor, vilket gör dem skadedjur till jordbrukare som höjer dessa grödor.

Hur man gör isbildning nyckelpigor


Kakor och desserter är ofta dekorerade med blommor. Däremot kan söta isbildning nyckelpigor lägga en touch av lekfullhet till någon dessert. Du kan göra stela, ätbara insekter från fondant, som är lätt tillgänglig på kokning eller bakning butik. Fondant är populärt med många bagare, eftersom det är smidig och läcker. Ett komplement till den vanliga isbildning blommor, kan nyckelpigor göras hemma med några verktyg och steg.

Instruktioner

1 Rulla en 1/4-tums boll av svart fondant. Tryck på den lätt på skärbräda för att göra en sida platt. Nypa en sida av den rundade yta något för att skapa en utåtriktad "V." Ställ den åt sidan.

2 Rulla en 3/4-tums boll av röd fondant. Tryck på den lätt på skärbräda för att göra en sida platt; se den andra sidan förblir rundade.

3 Betyg en ytlig linje i mitten av den röda fondant från ena änden till den andra med hjälp av tandpetare. På top of the line, tryck i flera gånger med tandpetare så fondant doppar i något, att skapa en aktiv "V."

4 Tryck på utåt "V" form av den lilla svarta bollen i den inverterade "V" form av den röda bollen.

5 Tryck ihop dem ordentligt så att de fäster och ändå behålla sina rundade former.

6 Rita små svarta prickar över den röda bollen med hjälp av ätbara pennan.

7 Låt felet att ställa två till tre timmar innan du använder den för att dekorera desserter eller servering.

Tips

 • Med den genomsnittliga paket av fondant, kan du göra ca 10 nyckelpigor.
 • Gör inte frysas fondant för senare användning - detta hamnar förstör fondant, så det kan inte spridas jämnt.
 • Efter sex minuter, kommer fondant börjar hårdna, så arbetar inom denna tid när du skapar buggar; annars kommer ytan av isbildning skrynklas.

Vård av nyckelpigor


Nyckelpigor, även kallade nyckelpigor, är bland de mest älskade trädgård insekter. Förutom deras söta och färgstarka utseende, buggar hålla trädgården frisk genom att mata på oönskade skadeinsekter. Barn verkar särskilt förtjust i nyckelpigor, och insekterna är figurerat i flera barnvisor och barnböcker. Du kan tillfälligt hålla nyckelpigor som husdjur att inspektera dem närmare.

Instruktioner

1 Täck botten av en tydlig liters behållare med jord och lägg ett papprör, som från en rulle toalettpapper eller pappershanddukar, för att ge skydd för nyckelpigor.

2 Undersök trädgårdsväxter för bladlöss eller andra små, mjuka arbetsföra insekter som nyckelpigor äter. Rosor, maskrosor, krasse, jordgubbar, bönor, ärtor och tomater är ofta angripen av dessa insekter. Klipp angripna blad och stjälkar och placera dem i din behållare. Om du inte kan hitta insekter direkt, blöt en bomullstuss i honungsvatten och placera den i behållaren för att ge tillfälligt mat för dina nyckelpigor.

3 Samla nyckelpigor och placera dem i behållaren. Om barn kommer att iaktta nyckelpigor, försöka samla åtminstone 10, så att ungdomar inte får alltför fäst något skalbagge. Skalbaggar lever bara för ett par dagar. Hantera dem försiktigt för att undvika att krossa dem - de kommer att släppa en liten gul blod när upprörd. Om möjligt, lämnar avskurna växt eller stjälkar du hitta nyckelpigor på och placera anläggningen sticklingar och nyckelpigor i behållaren tillsammans.

4 Mist behållaren lätt med vatten för att skapa en fuktig miljö. Undvik att spraya bladlöss eller nyckelpigor direkt. Mist gång varje dag.

5 Placera en bit nylonstrumpa eller cheesecloth runt öppningen av behållaren och försegla med ett gummiband. Detta kommer att omge skalbaggar och ger ventilation samtidigt bidra till att upprätthålla en fuktig miljö.

6 Ta bort döda skalbaggar varje dag och torka ner sidorna av behållarna med hushållspapper.

7 Release nyckelpigor och bladlöss där du hittade dem när du är klar att observera. Om du ser ägg i behållaren, placera dem utanför på trädgårdsväxter med bladlöss.

Tips

 • Att bromsa skalbaggar för att hindra dem från att fly sin nya miljö när locket tillfälligt bort för rengöring eller lägga buggar, placera behållaren i ett kylskåp i upp till 20 minuter.

Hur Feed Nyckelpigor


Barn hänförd av nyckelpigor, med sina röda rockar och djärva svarta prickar. Många barn --- ofta hört recitera barnkammarerim "Ladybug! Nyckelpiga! Fly away hem. Ditt hus brinner. Och dina barn borta" --- vill behålla denna lilla insekt som ett husdjur i en burk. Om du gör det kräver att lägga vegetation, några droppar vatten och enorma mängder mat --- för en nyckelpiga, är det.

Instruktioner

1 Placera färskt gräs i botten av en glasburk eller bug bur. Tillsätt flera kvistar att förse nyckelpiga med något att klättra och att låta barnen titta på nyckelpiga lätt.

2 Drop två eller tre droppar vatten från en medicin dropper på botten av burken för att ge fukt för nyckelpiga.

3 Placera nyckelpiga i sitt nya hem och stäng locket. Om du använder en återvunnen burk för nyckelpiga hem, sträcka en del av fönsterfilm eller liknande material över toppen och fäst med ett gummiband.

4 Samla bladlöss från externa anläggningar med en fjäril netto genom att svepa nätet genom vegetationen. Små bladlöss falla i nätet så att du kan samla dem för nyckelpiga.

5 Häll bladlöss i en burk och den sluter tätt när du samla in mer. Din nyckelpiga äter upp till 50 bladlöss per dag. Även om vissa nyckelpigor äter mealybugs eller växt insekter som kallas skalor, är deras främsta näringskälla bladlöss.

6 Lägg levande bladlöss till nyckelpiga hem för att förse den med en välsmakande måltid.

Tips

 • Om du använder en bugg bur för din nyckelpiga hem, kontrollera att lufthålen inte är tillräckligt stor för att tillåta bladlöss att fly. Täck med screening eller en bit av ren gardin för att hindra de bladlöss från att fly, om så är nödvändigt.
 • Ändra vegetationen i burken dagligen för att hålla nyckelpiga hemmet rent.