köpa flygbiljett utan bestämd returdatum

Så du precis fått reda på att du är gravid och på grund av precis runt den tid du ska gå till Tahiti på semester - vad gör du? Avbryta flygbiljetter och ta emot en återbetalning kan vara knepigt. Att veta några grundläggande regler och tips kan bidra till att göra återbetalningsprocessen går smidigare.

Instruktioner

1 Samla din faktiska papper biljett eller e-biljett, ditt kvitto om du har en och ditt kreditkort. Ju mer information du har om din flygning snabbare återbetalningsprocessen kommer att gå.

2 Ring flygbolaget bokning reception om du köpt biljetter från flygbolaget direkt eller resebyrån om du köpt biljetter via en agent (inklusive Expedia, promotions, Priceline, etc.).

3 Berätta flygbolaget representant eller agent som du vill avbryta din flygning. De kommer att be om ditt namn och ibland din flyginformation. Om du har betalat med kreditkort kan de begära att informationen också.

4 Fråga hur du kommer att få bidraget. Kreditkortsköp kommer nästan alltid att återbetalas till ditt kreditkort. Om du har köpt med en check, kommer flygbolaget skicka en check till dig.

Tips

 • "Peace of Mind" politik när du fruktar en terroristhandling är nu vanligare med många flygbolag. Du kommer vanligtvis att tillåtas att omboka en flygning i stället avbryta helt, så kontrollera med flygbolaget.
 • Alltid köpa flygbiljetter med kreditkort, om det är möjligt. Det är mycket lättare att avbryta utan att betala om du använder ett kreditkort.
 • Vissa tredjeparts reservation agenter och flygbolag erbjuder inte återbetalningar och du kanske inte att kunna avbryta utan att betala så kontrollera detta innan du gör reservationer.
 • Vänta inte för länge med att avbryta. Ju närmare avresa blir desto svårare är det att avbryta och få pengarna tillbaka.

Så bokar flygbiljetter utan kreditkort


Bokning av resor logi är normalt rutin. Ett problem kan uppstå när du inte har tillgång till ett kreditkort för att göra reservationer. Det finns vägar runt detta och lite framförhållning gör det en smärtfri projekt.

Instruktioner

1 Boka flygbiljetter med ditt lönekonto. I många fall, på betalsidan av din favorit resesajt kommer det att finnas ett sätt att välja betalningssätt. Om du väljer att använda ditt lönekonto, måste du ange dina routing och transitnummer, som finns längst ner på din kontroller. Det kommer att bli ett exempel på webbplatsen. Pengarna överförs sedan från ditt lönekonto till byrån och biljetter är reserverade. Det är också möjligt att göra detta om du använder en resebyrå eller om du har kontaktat ett flygbolag direkt.

2 Köp ett förbetalt betalkort. Finns i många platser, kan du köpa ett betalkort för ett nominellt belopp och sedan betala fallet vid tidpunkten för köpet att fylla kortet. Du kan sedan använda betalkort som du skulle ett Visa eller Mastercard och köpa dina flygbiljetter på nätet, från en resebyrå eller direkt från ett flygbolag.

3 Använd Paypal att köpa dina biljetter. Om du funderar på att köpa dina biljetter på nätet och inte vill ge webbplatsen ditt lönekonto information överväga att använda Paypal. Du kan överföra tillräckligt med pengar till Paypal-konto för att täcka och använda Paypal som betalningsmetod biljetterna. Alternativt, om du har ett Paypal betalkort kan du använda det i stället för ett kreditkort.

4 Betala för dina biljetter med kontanter. Även om denna metod inte fungerar på nätet, fungerar det för både resebyråer och flygbolag. Du tar den nödvändiga mängden pengar i kontanter, köpa biljetter och frågan är löst.

Så här ändrar flygbiljetter utan en avgift


Nästan varje flygbolag låter dig byta en biljett av någon anledning och använda den upp till ett år från och med dagen för utbyte. Men om du har bokat en dyr betalas biljettpriset, kommer de flesta ta ut en avgift. I de flesta fall kan du byta återbetalningsbara biljetter utan att betala en avgift endast under särskilda omständigheter.

Instruktioner

1 Om du tror att du kommer att behöva byta ut din biljett, bör du överväga att köpa en återbetalas eller obegränsad biljett när du gör din första inköp. Sådana biljetter kan bytas eller returneras när som helst innan flygningen avgår utan avgift. Men återbetalningsbara biljetter kostar ofta hundratals dollar mer än återbetalningsbara biljetter (till och med tusentals dollar mer om du flyger internationellt). Dessa biljetter är vanligtvis köps av affärsresenärer som flyger med kort varsel. Om du har en återbetalningsbar biljett, ringa flygbolaget eller besöka sin webbplats och följ instruktionerna för att utbyta din biljett eller få en återbetalning.

2 De flesta flygbolag tillåter dig att byta ut din biljett utan kostnad om du måste ändra din resa på grund av en familj nödsituation, såsom ett dödsfall i familjen eller allvarlig sjukdom av en familjemedlem. I de flesta fall kommer flygbolaget kräver att du ge bevis på akut, såsom en dödsattest eller läkarintyg för den drabbade familjemedlem. Ring flygbolaget och förklara din situation om du måste byta en biljett på grund av en familj nödsituation.

3 Om du är för sjuk för att flyga, kanske du kan ändra din biljett utan att behöva betala en avgift. De flesta flygbolag kräver att du bevisa att du är för sjuk för att flyga. Du är mer benägna att undvika en förändring avgift om du kan bevisa att du skulle äventyra andra passagerare om du skulle hålla fast vid din ursprungliga resplaner. Om du har en bekräftad diagnos av H1N1-influensa, kommer flygbolaget förmodligen kan du ändra dina planer utan kostnad. Ring flygbolaget och förklara din situation.

4 I händelse av dåligt väder som en vinterstorm eller orkan, kommer flygbolagen ofta proaktivt erbjuda resenärerna möjlighet att ändra sina planer utan kostnad. Om du räknar med hårt väder att störa dina planer, ringa flygbolaget och diskutera dina alternativ.

5 Många flygbolag och andra resor webbplatser kommer att erbjuda dig reseförsäkring för en liten avgift innan du bokar din resa. Denna försäkring kan tillåta dig att ändra eller avbryta dina resplaner för säkerställda skäl utan avgift. Var noga med att läsa det finstilta; en anledning till att ändra dina planer kan inte täckas. Om du har köpt reseförsäkring och måste byta din biljett, följ instruktionerna på er politik.

6 Från och med januari 2010 inte Southwest Airlines inte ut en avgift för att byta någon biljett av någon anledning. Du kan få en full återbetalning och tillämpa bidragsbeloppet till en ny biljett. Du kan dock behöva betala mer om din ursprungliga biljettpriset klassen är tillgänglig. Gå till southwest.com att byta din biljett innan ditt flyg avgår.

Det finns många sätt att skaffa frequent flyer miles och gratis flygbiljetter utan att någonsin få på ett plan, och den mest populära metoden är med ett kreditkort. Många flygbolag erbjuder "affinitet" kreditkort, som insättnings miles direkt in på ditt konto enligt dina inköp, medan andra ger dig möjlighet att konvertera poäng till miles. Tänk på att det lönar sig att läsa det finstilta innan något avtal med ett kreditkortsföretag eller lösa in en belöning.

Instruktioner

1 Börja shoppa för kort. Det finns två typer av kort, och affinitet kreditkort är förmodligen den enklaste kort för att använda. Flygbolag har förbindelser med de flesta kort, liksom Delta SkyMiles American Express-kort eller Southwest Airlines Rapid belöningar Visa-kort. I de flesta fall får du en mil för varje dollar som spenderas och brukar få en bonus för laddning flygbiljetter. Du kommer att samla miles per månad. Nackdelen är att en del av dessa kort bära en rejäl årlig avgift. Tänk på att miles insatta på ditt frequent flyer konto kan upphöra. Många flygbolag har också blackout datum. När du registrerar dig för kortet, kan du upptäcker att du får bonus miles om du använder det snabbt. Använda kortet, och du omedelbart kommer att samla miles.

2 Överväg resor belöningar kreditkort. Dessa kort inte ange vilken flygbolag du använder, så att du har större flexibilitet när det gäller att lösa in dina poäng för miles. Capital One är kanske den mest kända av dessa program, eftersom det tillåter dig att flyga på alla flygbolag utan blackout datum. Punkter som förvärvats genom detta program försvinner inte, och du kan få en fri flygning för 15.000 miles, men priset på din biljett bestämmer vanligtvis antalet poäng som krävs. Du kan tjäna en eller två punkter per dollar beroende på program. American Express Membership Rewards program är lite annorlunda, så att du kan samla poäng och sedan lösa dem genom American Express Travel webbplats. I vissa fall kan du överföra poäng till ett flygbolag program.

3 Lär dig reglerna för att lösa in dina miles. Du bör alltid kontrollera det finstilta i alla kreditkort avtal, men om du inte är en advokat med en hel del tid, kanske du har problem dechiffrera legalese. Det är bäst att prata med någon med programmet innan samla en belöning bara för att se till att du förstår alla parametrar. Observera att vissa program kan du återföras miles eller poäng om dina planer skulle ändras, andra inte och vissa ut en stor avgift för att göra detta.

4 Lös in din belöning. Processen att tjänat punkter eller miles varierar beroende på kreditkortet programmet. För affinitets kreditkort användare, helt enkelt lösa in dina miles genom flygbolaget, antingen per telefon eller på flygbolagets hemsida. För resor belöning kreditkort användare varierar inlösenförfarandet av programmet. När inlösen punkter, se till att kontrollera om det finns någon form av avgift inblandade; inlösen miles för en flygning inom ett visst antal dagar ofta kan bära en rejäl avgift.

Tips

 • Kontrollera om erbjudanden som gör att du kan få extra miles. Kreditkortsföretag kommer att erbjuda dubbla eller tredubbla miles för inköp inom en viss tidsram eller från en specifik butik.
 • Gör matten. Tänk på årsavgifter, inlösen och hur mycket bang du faktiskt får för varje buck. Kolla in kreditkorts analysator för att få kort som är rätt för dig.

Hur man gör hår Svart för Halloween utan att använda Dye


Folk gillar att gå alla ut på deras Halloween dräkter, som ibland innebär att ändra din frisyr som passar temat. Om du behöver ha svart hår för att slutföra din Halloween utseende men du vill inte denna drastisk förändring i hårfärg att vara lång sikt finns det ett par saker du kan göra för att få svart hår utan bestående effekter av att använda ett färgämne .

Instruktioner

Novelty Hairspray

1 Köp några svart nyhet hårspray finns i maskeraddräkter och specialist kostym butiker och vissa varuhus med ett avsnitt ägnas åt Halloween merchandise.

2 Borsta håret för att se till att det eller inga knutar och trassel i den.

3 Dela upp håret i sektioner om du har långt eller tjockt hår. Detta kommer att bidra till att se till att du stänger alla håret svart.

4 Spraya håret överallt, se till att du håller behållaren 10 inches bort från huvudet hela tiden och hålla ögonen och munnen stängd. Det kan ta några försök att täcka alla hår med svart spray.

5 Tvätta håret som vanligt när Halloween är över. Nyheten hårspray ska komma ut helt efter en tvätt.

En svart peruk

6 Köp en svart peruk från en nyhet kostym butik eller varuhus som säljer maskeraddräkter objekt.

7 Borsta håret och klippa upp ordentligt med hårspännen om du har långt hår, så ingen av ditt eget hår kommer att exponeras under peruken.

8 Placera peruk på toppen av huvudet och flytta runt tills det känns bekvämt. Kolla i spegeln för att se till att ingen av hårfästet visar.

9 Ta peruk av när Halloween är över och spara den för nästa års kostym.

Tips

 • Be en vän att hjälpa dig att använda svart hårspray på baksidan av huvudet, vilket kan vara en svåråtkomliga område.
 • Använd sprayen i badrummet och sätta en gammal handduk på golvet för att se eventuella rester inte smutsa ned golv.
 • Bära gamla kläder, och har någonstans att tvätta händerna när du använder hårspray.
 • Om du får någon hårspray i ögonen, tvätta dem med varmt vatten.

De bästa sätten att hitta flygbiljetter


Du har arbetat hårt hela året och nu är det semester. När du köper flygbiljetter finns alternativ att överväga att inbegripa priset och bekvämlighet. Medan vissa metoder erbjuder rabatter, andra ger en bekvämligheten med lätt inköp, men med en extra kostnad. De vanligaste inköpspreferenser inkludera online rabatt platser, gå igenom en resebyrå eller göra med själva flygbolaget, antingen online eller personligen.

Lågpris webbplatser

De bästa sätten att hitta flygbiljetter

Webbsajter erbjuder stora rabatter.

Webbplatser som orbitz.com, priceline.com, eller ebookers.com tillåter dig att göra flygbokningar själv. Några av fördelarna med denna metod är bland annat att söka efter det billigaste priserna genom att variera dina alternativ till exempel vad flygbolaget, tidpunkten för flygningen, eller datum för flygningen. Med hjälp av rabatterade platser, behöver du inte betala en förmedlingsavgift. De flesta av dessa platser även erbjuda kuponger för boende eller hyrbil om det behövs. En nackdel med boknings är om det finns specifika frågor om en flygning, det finns inga direkta medel för att tala med. De flesta rabatt webbplatser erbjuder en 1-800 linje för allmänna frågor. Du kan också tillbringa flera minuter till några timmar med att söka efter den bästa, och om du inte har tid eller tålamod, kan detta vara en olägenhet.

Resebyrå

De bästa sätten att hitta flygbiljetter

Resebyråerna gör RÄNNANDE för dig.

Resebyråerna finns i två former, personligen och virtuella. Virtuella agenter gör exakt samma jobb som en traditionell resebyrå (Hitta resvägar, boka flyg) endast på nätet. På grund av färre omkostnader för en virtuell agent (personal, hyra) den avgift som tas ut av kunden är mindre än den avgift på en traditionell agent. Virtuella medel som erhålls vid dessa webbsajter som http://www.getvirtualagent.com/. Genom att använda någon av dessa metoder kan du hitta det bästa priset på flygbiljetter utan att behöva göra alla legwork. Detta är enkelt och bekvämt. Om specifika frågor uppstår om din flygning, kan du hänvisa dem till en person. En nackdel med användning av ett medel är möjlig förnyelse mellan kunden och agenten vilket resulterar i felaktiga resvägar, som tar upp extra tid och energi för att korrigera.

flygbolaget Bokning

De bästa sätten att hitta flygbiljetter

Denna metod kan ha dig att spendera mer pengar.

Annat än att gå till sin disk på flygplatsen, det bästa sättet att boka direkt med ett flygbolag är genom sin 800-nummer. Bästa gå till flygbolaget direkt är att du talar med en reservation specialist med flygbolaget. Om du har specifika frågor om deras politik eller flyg, de är mer än utrustade för att besvara dina frågor. Du vet exakt vad du får utan att behöva oroa sig för missförstånd eller internet buggar. Denna metod, men kommer med en kostnad. Normalt, om bokas med den faktiska flygbolaget, det finns inga rabatter som erbjuds, och du kan avveckla spendera hundratals dollar i extra kostnader.

överväganden

Om du har tid och tålamod, prova alla tre. Detta garanterar att du får exakt flygning du vill ha för bästa pris.

Även om vi lever i en digital värld där de flesta människor använder online resurser för att göra researrangemang, är Internet inte det enda sättet att köpa flygbiljetter. Vissa konsumenter fortfarande vill ta offline strategi. Det finns många effektiva sätt att köpa flygbiljetter utan tillgång till Internet. Du kan köpa dem via telefon, kontakta en resebyrå eller gå till flygplatsen för att göra en fysisk köp.

Instruktioner

Steg för att köpa en biljett på telefonen

1 Leta upp gratisnummer för önskad flygbolag och samtal. (Se avsnittet Resurser för en lista över avgiftsfria telefonnummer för alla flygbolag.)

2 Lyssna på flygbolagets automatiserat system. Tryck på lämplig knapp som ger möjlighet att köpa en biljett eller tala med en representant.

3 Ange namnet på resenären när frågade, liksom annan identifierande information, såsom ålder, som kan krävas.

4 Ge önskade resväg och datum. Representanten ger dig sedan tillgängliga flyg och priser. Var medveten om att vissa rabatt prissättningen kan bära straffavgifter om du försöker ändra biljetten efter köpet.

5 Ange din kredit- eller betalkort när du tillfrågas.

6 När transaktionen är klar, kommer du att få ett bekräftelsenummer för biljetten.

7 Använd bekräftelsenummer på flygbolagets kiosken på flygplatsen för att skriva ut en fysisk kopia av flygbiljett och resplan. (Om du har angett en giltig e-postadress, denna information kommer även att skickas till dig.)

Att hitta en flygbiljett till ett bra pris kan tyckas vara en dåres ärende. All sökning på Internet, ringa telefonsamtal och väntar kanske inte verkar vara värt det i slutändan. Även om detta kan vara sant, vissa förfaranden kan göra din uppgift verkar mer hanterbara. Att få ett bra pris på en flygbiljett kan bestämma takten av en resa och att se till att din tid kommer att avnjutas.

Instruktioner

Att hitta en billig flygbiljett

1 Köp dina flygbiljetter två eller tre månader i förväg. Boka i förväg hjälper till att säkerställa en billigare biljett och ditt val av sittplatser.

2 Alternativet till att boka i förväg är att boka din resa två eller tre veckor före önskad avresa. Under denna tid kommer många flygbolag erbjuder rabatterade priser på de återstående platserna för en viss flygning.

3 Logga in på en webbplats som erbjuder rabatterade biljetter som Kayak.com eller Priceline.com. Dessa webbplatser erbjuder rabatterade flygbiljetter till olika flygbolag och destinationer.

4 Ring en resebyrå för att se om de kör någon specialare på flygbiljetter eller semester paket. Även resebyråer kan verka som en sak av det förflutna, kan de hjälpa dig att resa billigt.

5 Ett annat sätt att få en rabatterad flygbiljett är att lyssna noga innan du går ombord för att se om flygbolaget har ett specialerbjudande eller behöver någon att ge upp sin plats. Flygbolag erbjuder oftast bra ersättning för människor som är villiga att flytta till en annan flygning.

Tips

 • Håll ett öga webbplatser som erbjuder billiga flyg eftersom de ändra priserna ofta.

Definition av bareboat charter


Bareboat charter är ett bra sätt för dig att ön hopp på din egen tid och utan att köpa flera flygbiljetter på en semester. De är också ett utmärkt sätt att prova på segling innan du köper en egen båt.

Vad är en hyr stadga?

Definition av bareboat charter

Frasen "bareboat charter" avser hyra en båt för en viss tid. Det anses vara en "naken" båten eftersom den person eller grupp hyra båten hyr det "nakna", vilket innebär att det kommer utan bestämmelser eller besättning. Bareboat charter är ganska populär i Karibien och Medelhavet, även om du kan ordna en bareboat charter nästan var som helst i världen. Bareboating hänvisar generellt till segelbåtar, den populäraste formen av bareboating, även om du kan hitta några motorbåtar som bareboat charter.

Funktioner

Denna typ av stadgan innebär vanligtvis användning av båten och grundläggande bestämmelser. I vissa fall kommer en bareboat charter omfattar inte bara användningen av segelbåt eller motorbåt, men en jolle med utombordsmotor.

Topside, bör båten ha fungerande mätare och lämplig skyddsutrustning, såsom en båtshake, PFDs (personliga flythjälpmedel, eller flytvästar) och ett netto av något slag.

Under däck, förväntar sig att hitta sängkläder och grundläggande bekvämligheter, såsom sängkläder och handdukar och rengöringsmedel. Båten bör också ha lämpliga sjökort och elektronik som behövs för att navigera området samt lämpliga pappersarbete.

undantag

Med någon bareboat charter, den person eller grupp befraktning båten måste bestämmelsen båten med mat och vatten. charter bareboat båtar kan eller inte kan komma med lyx som en satellit-anslutning eller TV. Vissa båtar kan ha en vindgenerator, medan andra inte. Om du vill extrafunktioner som kajaker, cyklar, eller vindsurfare, måste du vanligtvis ordna dem à la carte genom charteroperatören eller annan lokal hyra byrå.

Bareboat charter inte komma med någon form av städning eller rumsservice, så var beredd att använda rengöringsmedel tillhandahålls och laga mat själv. Du kan naturligtvis betala för att ha en besättning ombord, även om det kommer att lägga betydligt till den totala och äventyra din integritet.

överväganden

En ansedd bareboat charterbolaget kommer att vilja se bevis på din förmåga att kapten båten de är hyra dig. Om de inte känner sig bekväm i din förmåga att manövrera i kraft och segel, ankare, och docka, kommer de sannolikt att kräva dig att anlita en kvalificerad kapten för ett par dagar, om inte hela den tid av resan. I vissa fall kan de också be att du tar på en besättningsmedlem.

Om du inte vill oroa sig för att segla båten, kan du välja att hyra en kapten (och, om du vill, besättning och en kock) för längden på din charter. De flesta bareboat företag antingen har någon på personal eller kan föreslå en ansedd skeppare och kompis.

Förbered dig för din resa genom att lära om lokala lagar med avseende på båtar och navigation, oavsett om du hyra en skeppare. Ta reda på om lokala vatten och marinor. Kom ihåg att även om du är på en båt, du fortfarande gå till främmande länder. Ta reda på om du behöver tillstånd för att ange dessa länder.

Välja en hyr Charter Company

När du väljer ett bareboat charterbolag, tar sig tid att shoppa. Många av dessa företag har en webbplats, men se till att tala med någon personligen medan minska sökningen. Livslängd frågor; leta efter företag som har varit i branschen i ett område under flera år. Också vara säker på att be den som hyr charterbolag om försäkringar och ansvar.

När du går att dra ihop sig på en stadga, se till att kontraktet anges de juridiska och skattemässiga ansvar för båda parter. Vem är ansvarig om du kör båten upp på ett rev och skada skrovet? Vem betalar för en fiberkabel om motorn misslyckas? Vilka typer av bestämmelser kommer företaget att erbjuda? Finns det en väder klausul (detta betyder mest under sommarmånaderna i Västindien, där orkaner tenderar att dyka upp med alarmerande regelbundenhet.)

expert Insight

Matlagning på en segelbåt är inte riktigt samma sak som att laga mat hemma. Innan du går cruising, hitta några kokböcker skrivna med sjömän i åtanke. En utmärkt, billig resurs är den lokala segelklubben. Chansen finns, medlemmarna kommer alla recept de är villiga att dela. Många kryssare skapar också sina egna kokböcker och sälja dem för en nominell avgift. Dessa recept är oftast lätt att göra i en kruka eller skål och nöja sig med häftklamrar lätt att hitta i många hamnar.

När sushi hanteras på rätt sätt i en ansedd anläggning av en mästare sushikock, är risken för att få en livsmedelsburna sjukdomar från att äta det extremt sällsynt. Enligt FDA statistik, har du mycket större chans att få sjuka från att äta fjäderfä eller nötkött än från att äta rå fisk. Men om du äter en bortskämd bit sushi, kommer du inte att bry sig om statistics.While du kan omöjligen veta om rå fisk hölls adekvat kyld eller om servern eller beredare ordentligt tvättade händerna innan du hanterar din mat, du kan använd din observationsförmåga för att upptäcka ledtrådar som kan hjälpa dig att förhindra att sätta din maghälsa i händerna på en mindre än välrenommerade sushi restaurang

Instruktioner

1 Notera temperaturkontroll. För att förhindra kostrelaterade sjukdomar, sushi fisk ska hållas tillräckligt kyld. Glaset framför den råa fisken vid en sushi bar bör vara mycket kallt vid beröring. Om det inte är, kan du be om problem.

2 Håll utkik efter osäkra metoder. I många restauranger, de anställda använder samma badrum som kunderna. Det bör finnas gott om rinnande vatten, tvål, pappershanddukar och arbetshandtorkar. Om inte, är det en bra satsning att arbetarna inte alltid använder säkra handtvätt praxis. Överväga att äta någon annanstans.

3 Sök för renhållning rapport kort. Enligt lag, restauranger krävs för att visa en ny sanitet rapport på väl synlig plats, ofta nära ingången eller vid kassan. Om det här dokumentet är ingenstans att ses, bör du antagligen undrar om restaurangen har något att dölja.

4 Akta ett smutsigt matrum. Smutsiga golv, målat linne och livsmedels täckt redskap visar hur allvarligt ledningen tar säker livsmedelshantering: Det gör inte.

5 Använd din luktsinnet. Om du upptäcker en dålig fiskliknande lukt - eller ännu värre - chef för närmaste utgång i all hast.

6 Inspektera alla ytor. Om räknaren sushi, skärbräda och / eller monter ser slarvigt rengjorda, lämna utan beställning. Där rå fisk som serveras, ska allt vara obefläckade.

7 Var uppmärksam på produkten. Om fisken är i montern är arrangerade i färdigskurna skivor; om bläckfisk och bläckfisk är torra och gulaktig runt kanterna; om tonfisk är lila, svart, grönt eller mycket mörkrött; och om nigiri och maki smulas sönder och falla sönder så fort du rör dem - de är inte färska.

8 Säg bara nej. Om du inte är nöjd med kvaliteten på maten, eller livsmedelssäkerheten är oroande, vara djärv nog att lämna. Dåligt beredda livsmedel är aldrig acceptabelt och bör inte tolereras.