kleftiko fläskkarre

Hur att steka en 2 Lb. Fläskkarré


Fläsk kommer från köttet av unga svin. Det finns olika styckningsdelar av griskött, inklusive axeln, sida, ben och rygg. Länden området är mellan ansatsen och början av benet. Steka en rygg i ugnen för en enkel måltid.

Instruktioner

1 Förbered smaksättning. Placera 1/4 dl olivolja i en skål. Lägg 1/4 tsk. salt och 1/4 tsk. peppar och rör om ordentligt.

2 Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit. Placera fläsk ryggen i en långpanna.

3 Pensla fläskkarré med smaksättning. Se till att du täcker hela fläskkarré. Använd en tråckla borste.

4 Placera fläskkarré i ugnen. Koka tills innertemperaturen är 160 grader Fahrenheit, enligt United States Department of Agriculture (USDA). USDA stater tillagningstiden är mellan 20 och 30 minuter per pund.

Tips

  • Använd en tråckla borste för att tråckla fläsk ryggen var 20 minuter med juice som kommer ut ur fläsk under tillagningen. Det bästa sättet att tina fläsk är i kylskåpet. Låt aldrig det att tina på en disk, säger USDA. Använd alltid en stektermometer. Koktider kan variera beroende på olika ugnar.

Hur man BBQ en fläskkarré


Hem kockar som förbereder fläskkarré eftersom det är billigt och kan tjäna en hel familj. Ett välsmakande sätt att laga fläsk är att grilla det. Den rökiga smaken av såser belyser den naturliga sötma av fläskkött. Denna typ av matlagning teknik kräver vissa förberedelser, men när köttet marineras det kommer att vara redo för grillning. Följ stegen nedan för att tjäna upp läckra, anbud grill fläskkarré.

Instruktioner

1 Placera fläsk ryggen i en ugnsform eller skål. Blanda den frusna äppeljuice, honung senap, hackad vitlök, rosmarin, olivolja och peppar i en separat liten glasskål.

2 Blanda samman ingredienserna med en liten tråd visp. Baste fläsk med marinaden. Strö toppen av steken med hackad schalottenlök. Täck steken med klamra wrap och marinera den i två timmar.

3 Värm grillen och spraya grillgallret med matlagning spray. Ta steken ur marinaden och placera den på hyllan. Koka steken i fem minuter sedan penslar den med marinaden.

4 Vänd steken över och tråckla det igen. Fortsätt att steka köttet för totalt 15 till 20 minuter.

5 Låt steken vila och sedan skär den i två-tums breda bitar.

Bakad Panko fläskkarré kotletter


Tonkatsu, en populär japansk förrätt, är en gris kotlett, panerad i panko och friterad. Populariserades av japanska köket, panko brödsmulor har en krispig, luftig konsistens vilket resulterar i en ljusare, crunchier Panering än som gjort med regelbundna brödsmulor. I detta sundare ta på Tonkatsu är panko-panerad fläskkarré kotletter bakas i ugnen, snarare än friterad.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 425 grader Fahrenheit. Spreja en cookie plåt med matlagning spray för att förhindra att fläskkotletter fastnar.

2 Ställ ut tre skålar. Fyll den första skålen med mjöl, salt och peppar. Knäcka ägg i den andra skålen och slå det lätt med en gaffel. Häll panko ströbröd i den tredje skål.

3 Muddra fläskkotletter, en efter en, i mjölblandningen, och se till att skaka bort överflödigt mjöl. Doppa kotletterna i ägget, belägga dem ordentligt. Slutligen belägga fläskkotletter med panko. Ställ in panerad kotletter på bakplåten.

4 Koka kotletterna i en 425 grader Fahrenheit ugn i 12 minuter. Efter sex minuter, använd en spatel för att vända fläskkarré kotletter, se till att båda sidor bruna jämnt. Ta ut ur ugnen när de kokas, och servera.

Hur man grillar fläskkarré


Grillning är en relativt enkel, välsmakande och hälsosamt sätt att laga en fläskkarré. Med en liten mängd förberedelser, inklusive tenderizing och smaksättning, kan du förbereda en överdådig fläskkarré som ska laga inom 20 minuter. Följ den gamla regeln genom vilken en köttbit är korrekt kokta när "juice springa klar" att se till att du har adekvat kokta din fläskkarré.

Instruktioner

1 Packa upp karré och lägg det platt på en skärbräda. Möra ryggen genom att slå fast den med hjälp av en MÖRNINGSMEDEL, att hålla i handtaget och slå alla delar av fläsk yta som om du hamrar på en spik. Använd baksidan av en kniv (inte bladet) om du inte har en MÖRNINGSMEDEL, vilket gör att du slå alla delar av ryggen, som planar det ned något över tiden. Vänd ryggen över när du har tenderized ena sidan och upprepa processen noggrant.

2 Överväga krydda din fläskkarré med kryddor och smaksättning. Cooks.com rekommenderar att sprida en liten mängd smör på fläsk yta och strö fina vitlökspulver och Worcestershire sås över köttet yta. Tänk på andra smaker som kompletterar fläsk, såsom Dijon eller engelska senap, honung senap, portvin eller körsbär sås. Sprid smaksättning eller såser jämnt och tunt, som skiktning det på för tjockt kan överväldiga gommen och lämnar dig med en obehaglig middagsupplevelse - du kan alltid lägga till mer krydda eller en sida sås senare.

3 Placera fläskkarré på grillpannan och placera pannan under värmen från grillen. Vänta minst fem minuter, men oftast mer som åtta minuter innan vända din fläsk över och laga den andra sidan. Gör din bedömning av vrida köttet enligt din erfarenhet, letar efter när fläsk yta har ändrats från en ljusrosa till en benvit färg.

4 Koka den andra sidan av fläskkarré minst fem och så mycket som 10 minuter före testning om din ländryggen tillagas. Skär ryggen på mitten och, om du ser någon rosa i mitten av ryggen, fortsätter att laga den om du vill vara särskilt försiktig. Om du inte vill klippa ryggen på mitten, dock ta gaffeln och tryck fast på ryggen yta --- om juice från ryggen som kuvertet gaffeln är tydliga, är ditt kött tillagas; om juicer är någon annan färg, fortsätter att laga din länd.

5 Ta ryggen från grillen när du är övertygad om att det är kokta till perfektion och servera.

Tips

  • Alltid vara säker på att ditt kött är genomkokt innan du äter den eller servera den till andra människor. Använd "juicer köra klart" test eller klippa din rygg i hälften. Om du ser någon rosa kött, hålla laga din rygg tills den är benvit hela.

Hur man Debone en fläskkarré


Fläsk ryggen är en öm och mångsidig snitt, som säljs i detaljhandeln med eller utan ben. Vissa föredrar att ha ben i ryggen, att göra revben kotletter eller en dramatisk krona grillat. Andra föredrar en benfri kotlettrad, som lätt kan skivas i kotletter eller rostade och tunt segment. Det är lätt att köpa en ben rygg och debone själv senare om dina avsikter förändras. Har din slaktare bort chine ben på sin bandsåg, så din rygg kommer endast att ha revbenen och en liten bit av skulderbladen.

Instruktioner

1 Placera fläskkarré på skärbräda med den beniga uppåt och din urbening kniv nära till hands. Använd engångskökshandskar för att hålla händerna rena om så önskas.

2 Leta efter filén, en liten remsa av muskler på insidan av ribborna. Vänd ryggen så att slutet är närmast dig. Vissa slaktare ta bort filén och sälja den separat, så om allt du ser är revbenen, kan du hoppa över nästa steg.

3 Lossa slutet av filén med din kniv spets, och sedan gripa änden och lyft försiktigt. Skär bort resten av filén med långa, jämna drag. Ställ filén åt sidan för senare.

4 Ta tag i revbenen med din icke-dominanta handen. Börjar i slutet utan skulderbladet, skär försiktigt köttet bort från revbenen. Håll din kniv vinklad mot benen för att minimera mängden kött som du lämnar bakom.

5 Fortsätta att skära köttet bort från revbenen med en lång, slät stroke ner längden av ryggen. När du har kommit till slutet, bör du behöver bara några efterbehandling nedskärningar för att separera revbenen från ryggen.

6 Skär runt den synliga delen av skulderbladet med spetsen på kniven, vinkla din kniv för att skära in bakom benet. Ta tag i ryggen med fingrarna och dra bort från benet, vilket gör utrymme för att nå in med din kniv och befria benet. Därefter grepp benet och höja den så att du kan skära bort under. Ta bladet ben.

7 Linda filén och revben separat för kylning eller frysning. Portion ryggen till stekar och kotletter, eller förpacka det hela för frysning.

Tips

  • Det är viktigt att ange att slaktaren skära bort chine ben, som inte lätt kan avlägsnas med en kniv. Det är möjligt att använda en ren bågfil att skära igenom benen och separera dem, men detta är en mödosam process, och det är oftast svårt att motivera den tid och möda.
  • Rena och desinficera alla ytor eller redskap som har kommit i kontakt med okokt fläsk.

Vi älskar att laga mat, men några av oss är inte alltför framgångsrika på det. Genom att följa dessa steg, kommer du att göra aptitretande fläskkarré biffar på nolltid.

Instruktioner

Savory fläskkarré Biffar

1 Skär fläsket i en tum tjocka rundor. Placera rundor mellan bitar av plastfolie och pund försiktigt till tjocklek 1/2 tum.

2 Strö fläsk filén bitar med Creole smaksättning och salt och peppar.

3 Värm en matsked olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

4 Fräs medaljonger i ca 2 till 3 minuter på varje sida eller tills brynt.

5 Kombinera återstående ingredienserna; lägga till fläsk. Cover, minska värmen och låt sjuda i 15 minuter.

Hur man knyter fläskkarré med en slaktare Twine


En fläskkarré är ett enkelt snitt för kockar att arbeta med. Det är mycket mager, med det mesta av fettet begränsas till skiktet runt utsidan locket. Den kan beställas ben, för uppkomsten av den, eller benfritt för enkelhetens skull. Vissa kockar vill trimma revbenen bort efter inköp och boka dem för en annan måltid. Ryggen är också perfekt för fyllning. Det behöver bara skäras upp horisontellt, fyllda och binds upp igen med kök garn.

Instruktioner

1 Placera fläskkarré på skärbräda så att ena änden är mot dig. Mät ut ungefär en fot garn och skär bort det med en kniv eller sax.

2 Håll ena änden av garn i varje hand och skjut den under ryggen. Knyt garn löst, en tum från slutet, sedan komprimera fläskkarré försiktigt för att göra en tät rulle. Dra åt garn och knyta den säkert. Rotera garn så att knuten är framför snittet, där ryggen var fyllda.

3 Vänd ryggen så att den andra änden är vänd mot dig och upprepa samma process för att säkra den andra änden. Detta kommer att minimera risken för att förlora fyllning från ändarna av ryggen.

4 Skjut en tredje slinga av garn hela vägen till mitten av ryggen och knyta detta på samma sätt som ändarna, komprimera mitten av ryggen till en nätt cylinder. Om någon fyllning skulle falla ut, bara plocka upp det och skjut in den i länden.

5 Tie ytterligare slingor av snöre vid 2- till 3-tums mellanrum, tills hela länden är säkrad. Fortsätt att förbereda ryggen enligt anvisningarna i receptet.

Tips

  • En ben fläskkarré kan också knytas, för att hålla ribborna från att dra bort från ryggen under stekningen. Processen är densamma, men utrymmet garnet mellan revbenen.

Fläskkarré grillat är ett utmärkt kött att tjäna, men ofta gånger 8-10 pund stek kan vara för mycket för två till fyra personer. En 4-6 lb. grillat är mycket bättre lämpad för en mindre grupp, särskilt om det serveras med sidor.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 325 grader F. Placera fläskkarré på ugnen rack i grunt långpanna. Roast 3 timmar eller tills köttet termometer register 160 grader F.

2 Förbereda såsen. Medan fläskkarré är matlagning, koka löken i het olja tills de är mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Sjuda i femton minuter.

3 Fortlöpande kontrollera köttet under den sista timmen eller så, ibland fläsk kan torka ut snabbt.

4 Baste kött flera gånger med sås under sista 30 minuterna av tillagningstiden. Tjäna resten av såsen med köttet.

Tips

  • Ättika och bruna balans socker är nyckeln till önskad smak. Om du gillar din sås mer syrlig och på sura sidan, lägga till mer vinäger och minska farinsocker.

Grilla en fransk Cut fläskkarré


En fransk skuren fläskkarré är i huvudsak en rejäl remsa av ben fläskkotletter som inte har skurits till individuella kotletter ännu. Snittet är också känd som en rack av fläsk. Och på grund av sin storlek och stiliserade trimning, som lämnar revbenen utsatta, är en fransk skuren loin en visuellt slående huvudrätt. Nycklarna till grillning ett rack av fläsk med smak lika imponerande som dess utseende är saltning och strategiskt varierande tillagningstemperaturen.

Förbered en Brine

Kött är benägen att torka ut när du tillaga den över öppen eld, men du kan mätta fläskkarré med ytterligare fukt genom insaltning det. De primära ingredienserna i en saltlake är vatten, salt och farinsocker. Lägg 1/4 kopp salt och 1/4 kopp farinsocker för varje 2 koppar vatten. Förbered tillräckligt saltlake för att dränka allt kött. Du kan ersätta en lika stor mängd av en annan vätska, såsom äpple cider eller öl, för en del av vattnet. Säsong blandningen smak med örter och kryddor. Timjan, salvia, fänkålsfrön, rosmarin, lagerblad och peppar baserade kryddor komplettera fläsk.

Blötlägg och Krydda fläsk

Sätt fläsk och saltlösning i en återförslutningsbar plastpåse och förvara den i kylskåpet medan det suger för 4 till 12 timmar. Skölj köttet i kallt rinnande vatten efter tar ut den ur påsen och kasta den överblivna saltlake. Applicera en torr rub till fläskkarré att ytterligare säsongen, om så önskas. Medan fläsk absorberar smak från saltlaken, bör säsong köttet igen om du vill att örter eller kryddor vara robust. Sätt fläsk ryggen på en tallrik eller fat, täck den med plastfolie och låt den vila i rumstemperatur i en timme innan grillning det.

Skapa zoner i ditt Grill

Skapa varma och kalla zoner i din grill så att du kan växla mellan matlagning fläsk med direkt och indirekt värme. Genom brännande köttet över direkt hög värme, du försegla fukt i köttet och skapa en välsmakande, karamelliserad yta. Då är du långsam grillat fläsk med indirekt värme för att koka köttet igenom utan att beröva den av fukt. Att skapa zoner i en kolgrill, bank briketterna på ena sidan av grillen innan du tänder den. I en gasgrill, stänga hälften av brännarna när du förvärma hela grillen.

Sear Sedan Slow Roast Pork

Lägga fläskkarré köttsidan nedåt direkt över lågan, sedan täcka grillen. Sear ytan av köttet, vända den med tång, sedan bryn baksidan. Överför brynt fläskkarré till den kalla zonen och täcker grillen. Använd en stektermometer för att bedöma fläsk är gjort-ness. En ben fläskkarré bör steka cirka 20 minuter per pund.

Testning och Vila

Använd en stektermometer för att avgöra exakt när fläsk är klar. Sätt i termometern i mitten av köttet bort från benet. Ta fläsk från grillen när den interna temperaturen är 140 grader Fahrenheit. Fläsk måste nå 145 F för att vara säker att äta, men omgivningsvärme fortsätter matlagning fläsk när du tar bort den från grillen. Restvärme höjer fläsk temperatur omkring 5 grader innan det börjar svalna. Täck fläsk med aluminiumfolie och låt den vila i tre till 15 minuter. Vila köttet gör juicer att tjockna, vilket hindrar dem från att köra överdrivet när du skiva fläsk.

Kleftiko är ett grekiskt lamm maträtt som är lätt att göra. Medan lamm är vanligt i många kök runt om i världen, är det fortfarande en sällsynthet på amerikanska bord. Denna rätt är säker på att ändra dig om lamm. I stället för den vanliga potten grillat för en söndag middag, varför inte göra detta kleftiko. I den grekiska det bokstavligen betyder "stulna kött" på grund av den berättelse om ett par tjuvar som stal ett lamm och kokta det i ett hål i marken medan de fortsatte sina olagliga sysselsättningar. Du kan "stjäla" detta recept, men se till att säga var du hittade det.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 250 grader F. Detta är en låg värme. Du kan också använda "varm" inställning om ugnen inte har temperaturer under 300.

2 Sätt en fjärdedel pund lamm läggen, skuren i 1-tums kuber, i en ugnsform och täck den med en msk. olivolja.

3 Tillsätt två skivad lök, en klyfta hackad vitlök, 1/2 tsk. torkade rosmarinblad, en eller två hela lagerblad och salt och peppar runt lammet i ugnsform.

4 Skär en remsa av aluminiumfolie för att passa runt kanten av bakning skålen. Täck pannan med locket, vilket säkerställer att aluminiumfolien är mellan locket och tråget för att bilda en lufttät tätning.

5 Placera skålen i ugnen och grädda i fyra till fem timmar vid 250 grader F tills lammet registrerar åtminstone 140 grader på en stektermometer. Temperaturerna för lamm är desamma som för nötkött.