kinesiska turister

Reglerna för resor Tibet fastställs av den kinesiska regeringen. Resor till Tibet är begränsad och resenärer måste få särskilt tillstånd från regeringen. Så här bana väg för en resa.

Instruktioner

1 Ansök till den kinesiska regeringen om tillstånd att resa till Tibet. Alla utländska besökare till Tibet behöver minst ett tillstånd eller mer, beroende på området Tibet. Tibet Tourism Bureau tillstånd köps som en del av resepaket genom kinesiska turistbyråer.

2 Begär en Tibet resetillstånd genom den kinesiska ambassaden i Katmandu om du anländer i Tibet från Nepal. Denna metod är ett sätt för utländska utlänningar att få tillstånd innan du flyger till Tibet.

3 Boka en tur genom någon av flera kinesiska turist organ som är specialiserade på resor Tibet. Det är möjligt att ta en 4-dagars tågresa direkt från Peking till Lhasa. Tågsträckor är också etablerat från Guangzhou, Shanghai, Chengdu och Chongqing.

4 Resa landvägen till Tibet är tänkt att vara reglerade busslinjer. Det finns flera mer äventyrligt sätt att resa på väg till Tibet, men polisen kan gripa alla resenärer som bryter mot reglerna. En officiellt sanktionerad tur är dyrare än att försöka ryggsäck eller lifta, men den kinesiska landsbygden längs den tibetanska gränsen är en farlig plats för en oerfaren resenären att navigera.

5 Resa till Tibet som en del av en liten turné eller oberoende. En ensam resenär med tillstånd att besöka Tibet bör känna till lokala seder, särskilt ofta ändrade bestämmelser om vilka områden i Tibet kräver ytterligare tillstånd. En avancerad flyt i mandarin kan gardera sig mot missförstånd.

Tips

  • Tibet är en mycket känslig fråga med den kinesiska regeringen. Resenärer måste respektera de fastställda regler och föreskrifter och lyda lagarna när du reser dit.

Den kinesiska muren, anses vara en av de sju underverk i världen, sträcker sig 5500 miles från öst till väst i Kina. The Wall byggdes för försvarsändamål under Kinas historia och omfattar allt från gräsmarker och dalar till berg och öknar. Det är en av de mest historiskt betydelsefulla turistattraktioner i Kina och drar besökare från hela världen varje år.

Besökare

År 2007, Pekings kommunala Bureau of Landskap och skogsbruks presenterade en plan för att begränsa antalet personer som skulle ha tillgång till muren varje dag. Som rapporterats av Shanghai Daily News, är Badaling avsnitt och Ming Mausoleums natursköna området muren begränsat till 53.000 besökare per dag. Som beräknar till 1.934 miljoner människor per år, men inte turist förlorade arbetsdagar på grund av semester.

fler besökare

Naturligtvis Badaling och Ming Mausoleum områden står för endast två av muren s 16 sektioner öppna för moderna besökare, enligt travelchinaguide.com muren resurssida. Av den anledningen är det svårt att uppskatta antalet besökare som besöker hela väggen varje år. Travelchinaguide.com uppskattar att tiotals miljoner besökare har sett muren och att mer än 370 utländska dignitärer och kändisar har besökt muren.

Bästa tiden att gå

Chinatourstailor.com säger att de flesta platser i Kina är bäst lämpade för turister i maj, september och oktober, vilket är när vädret är mest gynnsamma. Resten av året anses vara lågsäsong för turism.

Värsta tiden att gå

Chinatourstailor.com säger att den värsta tiden att besöka Kina är under vårfest (antingen i januari eller februari), första maj (maj 01-07) eller nationaldagen Holiday (oktober 1-7). Dessa helgdagar varar sju dagar och det är då infödda är ute i drivor i landets natursköna platser. Det gör att boka hotell och flyg svårt för internationella turister.

Komma in

Badaling delen av muren är öppen från 6:30 till 19:00 varje dag på sommaren och från 7:00 till 18:00 varje dag på vintern. Inträdet är CNY 45 (cirka 7 $ US) från 1 april till 31 oktober och 40 CNY (cirka 6 $ US) från 1 november till 31 mars En resa till Badaling på linbanan kommer att kosta 40 CNY enkelriktad och CNY 60 ($ ca $ 9) tur och retur. Varje sektion av muren har sin egen utsago hastighet.

Alla amerikanska turister till Folkrepubliken Kina är skyldiga att hålla ett visum. Om du bor i Madison, Wis., Kommer du ansöka om visum via det kinesiska generalkonsulatet i Chicago. Du behöver ansökningsavgift, ett ansökningsformulär, ett pass och ett pass storlek foto. Om du inte kan gå i person, måste du ha någon annan, eller en betald bärare tjänst, gör det för dig.

Instruktioner

1 Du kommer inte att kunna ansöka personligen om visum i Madison, eftersom det inte finns någon kinesiska generalkonsulatet i i eller runt staden. Den kinesiska generalkonsulat är den enda myndighet som är behörig att bevilja visum till en amerikansk som vill besöka Kina. Du kommer att behöva gå igenom det kinesiska generalkonsulatet i Chicago, som dess behörighet omfattar Wisconsin. Du kan inte gå igenom något annat konsulat om du är bosatt i Wisconsin.

2 Fyll i formuläret för viseringsansökan, som du kan hitta på webbplatsen för Chicago konsulatet. (Se resurser för länk till ansökan). Skriv in informationen och skriva ut och underteckna ansökan.

3 Samla de handlingar som krävs. Bortsett från ansökningsformuläret, behöver du ditt amerikanska pass (giltigt i minst 6 månader,) en Passfoto och ansökningsavgift på $ 130 i antingen en check eller en postanvisning. Om du är en juridisk främmande, kommer en kopia av din gröna kort också vara nödvändigt. (De ytterligare krav för arbete, student, journalist och uppehållstillstånd visum är noterade på webbplatsen för generalkonsulat).

4 Gå personligen till generalkonsulatet i Chicago eller hyra en bärare tjänst. Du kan inte skicka ansökan med posten. Det finns många godkända kurirtjänster du kan betala för att hantera din ansökan. De tar i genomsnitt $ 30 till $ 60. Många erbjuder skyndsam tjänster. Kina Visa Service Center, Visa Master service, pass Plus och pass Visa Express är några av tjänsterna. Dessa företag är säkra och mycket billigare än att flyga till Chicago.

5 Om du hyrt en bärare tjänst, kommer det tillbaka ditt pass med visum när det har godkänts. Om du går i person, måste du vänta fem arbetsdagar, sedan hämta det med hjälp av pick-up formulär som du fick på underkastelse. När du har fått ditt pass med visum, är du fri att resa till Kina.

Den egentliga kinesiska klänning är cheungsam. Idag är cheungsam tättslutande slida klänning med korta, inbyggda ärmar, en diagonal stängning längs ena sidan och en hög, styv krage. Det är oftast produceras i tryckta siden, ofta med blommotiv. Den kinesiska klänning i dag är en moderniserad och strömlinjeformad version av de eleganta och lummiga plagg i Kina så långt tillbaka som de Manchu-Qing linjaler i Kina.

Qing Era

Historien om dagens kinesiska klänning började i Qing eran. Qingdynastin började 1644 och tog Manchu kultur och mode till den kinesiska domstolen. Silke var kraftigt utsmyckade med symboliska motiv och användes för både män och kvinnor kläder inklusive kläder som var ursprunget till den kinesiska klänning.

Manchu kvinnans klädsel

Den chenyi och Changyi var de vanligaste formerna av informell domstol klänning bland Manchu kvinnor under den period då den Qianlong Emperor (1736-95). Dessa långa kläder innehöll en rund hals och ett diagonal knapp-och-loop stängning. Den chenyi var en lång, rak mantel, medan Changyi hade slitsar på varje sida för att möjliggöra enkel förflyttning.

Kinesisk klänning i det republikanska Period

Den cheungsam eller modern kinesisk klänning kom på modet i början av 20-talet. Den här klänningen, även kallad en qipao avslöjade kroppen på ett sätt som tidigare modet hade inte. Det påverkades både av traditionella kinesiska stilar i Qingdynastin och även genom Western mode.

Utvecklingen av Kinesisk Klänning

Medan cheungsam var ursprungligen en relativt lös slida klänning som kom till anklarna, med tiden, den nationella klänning i Kina ändras med trender i dammode i väst. Den cheungsam gjordes kortare eller längre, med slitsar av varierande längd, beroende på stil. Ärmar kan vara kort eller lång, eller cheungsam kunde göras sleeveless.

Revolutionen

Under den kommunistiska revolutionen, föll cheungsam i onåd som både män och kvinnor bar enkla, praktiska och avskalade byxa kostymer. Tyger ransone, vilket gör eleganta sidentyger av Qingdynastin och republik omöjliga att erhålla.

Modern kinesisk Dress

Den cheungsam fortfarande tillverkas och säljs i dag, både i silke och syntetiska tyger. Dessa klänningar är en favorit för både turister och infödda både i Kina, Taiwan och Hong Kong. Dessutom har den traditionella kinesiska klänning förblivit en inspirationskälla för designers i Kina i dag, inklusive Sun Jian.

Kinesiska restauranger i Burlington, Vermont


Staden Burlington, Vermont ligger i den nordvästra delen av staten, längs Burlington Bay på Lake Champlain. Det är den största staden i staten och känd för sin vackra kust, rik koloniala historia och New England charm. Burlington är också populär bland turister och erbjuder många fina hotell och restauranger, inklusive flera kinesiska restauranger.

A Single Pebble

Ligger bara några kvarter från Burlington livliga vattnet i hjärtat av staden, har en enda Pebble hyllats i Vermont omdöme om en restaurang och Vermont livet som bland de bästa platserna att äta i Burlington. Dess traditionella kinesiska menyn finns förrätter som skivad grill hängande fläsk och mandarin skal kyckling. Restaurangens avslappnade matplats har stora tabeller och familjer är välkomna. A Single Pebble är öppen dagligen för lunch och middag med en speciell, lätt dim sum-menyn erbjuds på söndagseftermiddagarna.

A Single Pebble
133 Bank Street
Burlington, VT 05401
(802) 865-5200
asinglepebble.com

Orchid Chinese Cuisine

Orchid Chinese Cuisine ligger i South Burlington, cirka en mil sydost om centrum längs Vietnam Veterans Memorial Highway. Orchid erbjuder en kinesisk buffé i den stora, casual dining room. Restaurangen har elegant, modern inredning och en allt-du-kan-äta meny som innehåller mer än 100 optioner. Specialiteter är stekt ananas, krabba rangoons, ägg blomma soppa och Hong Kong biff. Orchid Chinese Cuisine är öppen 365 dagar om året för lunch och middag.

Orchid Chinese Cuisine
5 Market Street
South Burlington, VT 05403
(802) 658-3626
orchidrest.com

North Garden Chinese Restaurant

Även i South Burlington nära Burlington International Airport, erbjuder North Garden Chinese Restaurant en omfattande meny och fri frakt i hela området Burlington. Menyn består av klassiska kinesiska rätter som stekt vann ton, nötkött med broccoli och sesam kyckling, samt originella skapelser som salt och peppar bläckfisk och allmänna Tso tofu. North Garden Chinese Restaurant är stängt måndagar och öppen varannan dag för lunch och middag. Restaurangen deltog också i Champlain College kontantkort program och eleverna kan köpa mat med hjälp av sina CCCash konton.

North Garden Chinese Restaurant
65 Patchen Road
South Burlington, VT 05403
(802) 862-0475
northgardenchineserestaurant.com?

Kinesiska restauranger i Surrey, BC


Beläget i British Columbia, är Surrey ca 30 miles söder om Vancouver. För turister, ger staden en mängd olika attraktioner, såsom Bear Creek Park Train, Surrey Museum, Historisk Stewart Farm, Surrey Art Gallery, Clover Rodeo, Crescent Beach och Dart Hill Garden Park. Besökare på Surrey har många matställen för lunch och middag, inklusive kinesiska restauranger.

China King Restaurant

China King Restaurant specialiserar sig på Szechuan köket och är 4 km sydost om Green Timbers Urban Forest, som erbjuder vandrings- och naturstigar. Ett urval av aptitretare leder menyn, inklusive dim sum objekt som fläsk Bullar, kokt räkor klimpar och gröna lök bakverk. Bland middags entree specialiteter är dan dan nudlar, en kryddig maträtt som serveras med marken kyckling och gurkor. En annan favorit är sött och surt fläsk. De som föredrar fisk och skaldjur kan beställa Kung Pao bläckfisk, kryddig hel fisk, curry räkor eller kammusslor med wokade grönsaker. China King Restaurant är öppen dagligen för lunch och middag. Restaurangens atmosfär och klädsel är både avslappnad.

China King Restaurant
202-15920 Fraser Highway
Surrey, BC V4N 0x8
kanada
(604) 599-4899
chinaking.biz

Grön sallad Restaurant

Grön Sallad Restaurang drar från både kinesiska och indiska kulinariska traditioner. Aptitretare inkluderar hot chili kyckling klimpar med färsk vitlök, grön sallad med kryddig tofu, kyckling Gyros och vegetabiliska vårrullar. En av de erbjudna förrätter är tangerine nötkött i en kryddig plommon sås. Andra rätter inkluderar sötsur fisk med ananas, kyckling curry, lamm med svarta bönor sås, räkor med cashewnötter, ägg foo unga, Gobi-Manchurian krispiga blomkål, Singapore vermicelli nudlar med kyckling och räkor. Till dessert, prova stekta bananer och ananas med vaniljglass. Restaurangen har en fullständig bar som serverar vin, öl och cocktails. Grön sallad serverar lunch och middag varje dag. Ledig klädsel.

Grön sallad Restaurant
112-6350 120. St.
Surrey, BC V3X 3K1
kanada
(604) 572-8677
greenlettucerestaurant.com

Drakens Chop Suey House

Grundades 2001, är Dragon Chop Suey House 2.5km från Surrey Golf Course, en 27-håls kommunal kurs. Restaurangens varma och sura soppa görs färskt dagligen. En annan måltid starter är kyckling eller nötkött sallad wrap. Den presenterade förrätten är lätt panerad apelsin kyckling. Diners kan också välja en av de åtta ångande varm potten middagar, såsom sången kyckling, ingefära och lök, kryddig curry skaldjur, nötkött filet eller chop suey och tofu. Drakens Chop Suey House är öppen för middag, utom på tisdagar, när restaurangen är stängd.

Drakens Chop Suey House
103-16055 Fraser Highway
Surrey, BC V4N 0G2
kanada
(604) 501-6006
dragonschopsuey.com

Kinesiska restauranger i Hummelstown, Pennsylvania


Hummelstown, Pennsylvania, erbjuder ett antal attraktioner för turister, inklusive Indian Echo Caverns, Hershey World och arv tåg turer på Middle och Hummels järnväg. Efter att ha tillbringat dagen med att utforska staden, besökarna har en mängd olika matställen i Hummelston, inklusive utestående kinesiska restauranger.

Old China Buffet

Old China Buffet är mindre än 3 miles från Hersheys Chocolate World, som har en chokladprovning, fabriken turer, en 3-D film för barn och en tågresa. Restaurangen är allt-du-kan-äta och öppen dagligen för lunch och middag, vilket gör det bekvämt stopp före eller efter en dag på Hershey-talet. Val på buffén ändras dagligen, men innehåller nötkött och broccoli och stekt ris samt ett urval av säsongens färska frukter. Restaurangen har en avslappnad atmosfär och är familjevänligt. Barn 11 och under får en reducerad hastighet för buffén.

Old China Buffet
629 East Main St.
Hummelstown, PA 17036
(717) 583-0870

Char Koon Chinese Resta

Char Koon Chinese Restaurant specialiserar sig på kinesiska och sydostasiatiska mattraditioner. Menyn börjar med 19 aptitretare, som Szechuan vann ton, stekt fläsk eller räkor ägg rullar och vegetabiliska eller fläsk klimpar. Specialitet entree av huset är Char Koon kyckling, bitar av kycklingbröst serveras i en kryddig röd chili sås. En annan populär maträtt är grundläggande skaldjur ris, en kombination av större räkor, havet kammusslor, färsk basilika och ingefära serveras över jasminris. Köttälskare kan välja apelsinskal nötkött eller nötkött och salladslök. Restaurangen serverar även ett antal vegetariska förrätter som himlen ära, stekt tofu serveras med grönsaker och ris i en tång sås. Char Koon Chinese Restaurant är öppen dagligen för lunch och middag. Vardagligt dräkt är lämplig.

Char Koon Chinese Restaurant
1152 Mae St.
Hummels PA 17036
(717) 312-1616
charkoonrestaurant.9host.com

silver Sea

Silver Sea Chinese Restaurant är ca 6 miles norr om utgångspunkten för Middletown & Hummels järnväg, en 11-mil, berättad tur ombord på en vintage 1920 tåg bil. restaurangen vid lunch, erbjuder specialerbjudanden som innehåller fläsk stekt eller vitt ris, en burk läsk eller ett ägg-roll och ett urval av förrätter som moo goo förstärknings pan eller räkor lo mein. Till middag serverar restaurangen en mängd olika traditionella kinesiska rätter som chop suey, sött och surt fläsk, General Tso kyckling och kung po räkor. Silver Sea är öppen dagligen för lunch och middag. Det finns ingen klädkod för restaurangen.

Silver Sea Chinese Restaurant
9 East Main St.
Hummelstown, PA 17036
(717) 566-4311
silverseapa.com

Kinesiska nationella monument


Med över 3000 år av historia, är Kina full av nationella monument av forntida och modern historisk betydelse. Eftersom Folkrepubliken Kina omfattar mer än bara hankineser, men också helt olika etniska grupper såsom tibetaner och uigurer med sina egna kulturella och konstnärliga traditioner, Kinas nationella monument är kulturellt och konstnärligt skiftande.

Kinesiska muren

Kinesiska nationella monument

Kinesiska muren

Kanske den mest kända monument i Kina, muren förmodligen började omkring 220 f.Kr., men den nuvarande strukturen besöks av de flesta turister idag byggdes under Kinas historia fram till Mingdynastin som avslutade den aktuella väggen runt 1300 och 1400-talet. Väggen byggdes för att försvara sig mot mongolerna och andra turkiska folk i norr och i sin helhet löper över 6000 km. (3500 miles)

Mausoleum i första Qin kejsaren

Kinesiska nationella monument

Terrakottaarmén

Mausoleum i första Qin kejsaren är hem till Terra Cotta Warriors. Denna ruin upptäcktes inte förrän 1974, men har en av de bäst bevarade exemplen på antik konst och skulptur i världen. Qin kejsaren begravdes med över 8000 lera fotfolk, varje annan distinkt från andra, samt hästar och kavalleri.

Den förbjudna staden

Kinesiska nationella monument

Forbidden Palace

Den förbjudna staden var säte för makten för både Ming och Qingdynastin. Beläget i Peking, var den Förbjudna staden tabu för alla, men kejsaren, hans harem, de eunucker som kontrollerade harem, och de bästa tjänstemän i Kina. Den har över 10.000 rum, nästan alla av dem inredda med konst och ovärderliga kulturlämningar från både hankineser och Manchu kulturer.

Oriental Pearl Tower

Kinesiska nationella monument

Oriental Pearl Tower

Oriental Pearl Tower ligger i Shanghai och representant för det nya Kina. Konstruktion inleddes 1991 och avslutades 1995. Det var den högsta byggnaden i Kina till dess titel över av Shanghai World Financial Center 2007. Det är fortfarande en av de mest ikoniska bilder för Shanghai.

Potalapalatset

Kinesiska nationella monument

Potalapalatset är en av de största monument i den tibetanska kulturen. Det ligger i Lhasa, huvudstad i autonoma regionen Tibet, en del av Folkrepubliken Kina. Det var den högsta bostad för Dalia Lama innan han flydde från Tibet till Indien efter folkarmén ockupation av Tibet 1959. Slottet avslutades i 1645 under en blommande period av kultur och konst för den tibetanska riket.

Fakta om kinesiska muren för barn


Världens längsta människa byggda struktur, Kinesiska muren, är en serie av tegel och sten befästningar som ursprungligen byggdes över 2000 år sedan. Turister från hela världen flockas till Kina för att ta en glimt av och klättra den historiska muren.

Geografi

Den Kinesiska muren sträcker sig över 4000 miles från Shanhaiguan i östra Kina till Lop Nur i väster.

Betydelse

Muren Kina tjänade syftet att skydda den kinesiska riket från attacker och invasioner från norr under de tidiga dynastier i Kina.

Storlek

Den Kinesiska muren är 25 fot lång på sina ställen, och dess bredd varierar mellan 15 och 30 fot.

Historia

Började byggas på kinesiska muren under Qindynastin, omkring 208 f Kr. Under senare år, kinesiska dynastier repareras, byggas om och utökas många delar av muren.

missuppfattningar

The Great Wall of China anses vara en av de sju medeltida underverk i världen. Det är inte en del av de sju underverk i världen som namngavs av de gamla grekerna.

Hur människor komma in i kinesiska muren?


Muren Kina är en viktig del av Kinas historia, och det fortsätter att vara ett populärt turistmål. Den Kinesiska muren är hundratals miles lång, spänner olika bergskedjor, terräng och landskap.

Tillgänglighet

En stor del av Kinesiska muren kan hittas i turist särskilda områden. Turister och besökare är välkomna att se mycket av muren i Kina, men man bör komma ihåg att det är en viktig del av kinesisk historia och behandla med respekt.

Camping

Den Kinesiska muren är en förlängd anslutning av gamla befästningar. Det konstruerades ursprungligen med avsikt att hålla ut de norra nomadiska arméer ur den kinesiska riket. den kinesiska muren byggdes för militära ändamål, har många vakttorn och vallar. Turister och vandrare ibland läger inne i dessa gamla strukturer. Innan du väljer att campa i eller på någon del av muren i Kina, vara säker på att det är tillåtet.

vandring

Även om mycket av The Great Wall of China är mycket brant och krävande att gå, mycket den är konstruerad som en väg eller gångväg och är populär destination för långväga vandrare samt mindre ambitiösa turister.

förnödenheter

Det finns inga restauranger eller butiker direkt på plats, så se till att få mat, vatten och personliga leveranser till Kinesiska muren. Papperskorgen ska plockas upp och tas från campingen.

Guidade turer

Från Peking, kan besökarna komma till Kinesiska muren på med buss eller taxi. Det finns också många guidade turer. Många muren turistföretag har hemsidor (se första referens för ett exempel).