kinesisk dvärghamster Fakta

Kinesisk dvärghamster Diet


Den kinesiska dvärghamster näringsbehov liknar de andra hamstrar. Hamstrar behöver en balanserad kost som innehåller kolhydrater, fett, protein, vitaminer och mineraler. En idealisk diet består av kommersiella hamster mat, som du kan köpa hos din lokala djuraffären och många livsmedelsbutiker och rabatt varuhus, i kombination med färskvaror från köket och en tillfällig behandla. Hamstrar som till nosh hela dagen och är bra domare i hur mycket man ska äta, så allt du behöver göra är att se en matsked eller så av livsmedel är alltid tillgänglig. Din hamster behöver också en färdig leverans av färskt vatten hela tiden.

Seed Mixes

Kommersiella livsmedel som innehåller en riklig mängd frön är ett populärt val och hamstrar älskar vanligtvis dem, men detta kan vara en nackdel. Även om dessa blandningar som helhet består av en balanserad kost, kan hamstrar vara kinkiga, och en del kommer att plocka ut fröna de gynnar (solrosfrön är vanligen en stor hit), och äta dem exklusivt. Detta inte bara resulterar i en obalanserad diet när hamstern inte äta mindre föredragna komponenter i blandningen, men kan också leda till fetma, eftersom frön är hög i fett och kalorier.

Pellet och Block Formuleringar

En annan typ av kommersiellt tillgänglig hamster mat består av pellets eller "block" av mat, där ingredienserna i hamster kost har malts samman och komprimerade i lagom stora, relativt likformiga pellets eller block. Med denna typ av mat, plocka ut favoriter som hela frön är inte ett alternativ för hamster, så att du kan vara säker på att ditt husdjur är att få alla de näringsämnen han eller hon behöver. Nackdelen är att hamstrar är inte så förtjust i denna typ av mat som de är utsäde mixar. Du kan ge din hamster det bästa av båda världar om du föredrar, genom att alternera mellan utsädesblandningar och pellets - bara se till att din hamster äter sina pellets innan du erbjuder frön (inte olikt äta dina grönsaker innan att ta del av dessert).

Färska godbitar från köket

Även äta "folk" mat anses dåligt för vissa typer av sällskapsdjur, är det tvärtom för hamstrar. Erbjuda din hamster några hamster stora inslag av färskvaror ökar ditt husdjur kost. Bra alternativ inkluderar färska grönsaker, såsom morötter, isbergssallad, broccoli, blomkål eller ärter och färska frukter som bitar av bär, druvor, äpplen, bananer, meloner och apelsiner. För ett protein uppsving, försök hårdkokt ägg, kyckling, nötkött, eller hundkex, men hålla sig borta från fläsk.

behandlar

Behandlar hålla hamstrar glada samt välnärda. Du kan hitta en mängd olika godsaker gjorda speciellt för hamstrar på din lokala djuraffären, såsom torkade droppar frukt och yoghurt. Familje livsmedel din hamster kommer också att uppskatta innehålla russin och jordnötter i skalet.

Matförvaring och säkerhet

Mata aldrig din hamster mat från köket som du inte skulle överväga färskt tillräckligt att äta själv. Och hålla ett öga på att se till att din hamster inte stashing bort sina färska livsmedel skatter för en regnig dag - ta bort alla livsmedel som inte äts på kort tid. Lagra kommersiellt blandningar beredningar i rena, torra, förslutningsbara förvaringspåsar. Kasta bort alla livsmedelsförsörjning som luktar eller verkar vara möglig eller inaktuella. Din kinesiska dvärg kommer att tacka dig för det.

Vilken typ av frukt bör du mata en kinesisk dvärghamster?


Under de senaste åren har kinesiska dvärghamstrar blivit populära husdjur för både vuxna och barn. Skiljer sig från konventionella hamstrar genom sin slanka kroppsform och vit buk, kinesiska dvärghamstrar har också unika kost krav. Frukt spelar en viktig roll i din hamster näring: att se till att din hamster äter rätt typ och mängd av frukt kan vara nyckeln till ett lyckligt, hälsosamt husdjur.

General Diet

Medan majoriteten av din kinesiska dvärghamster kost bör bestå av lab block eller hamster pellets, bör du mata din hamster både frukt och grönsaker regelbundet. Dessa livsmedel ger vitaminer och näringsämnen som din hamster inte kan få genom att konsumera pellets ensam. Ibland försöker ge din kinesiska dvärghamster en behandling såsom frukostflingor, eller ens en cricket. Du kanske också vill komplettera din hamster kost med en vitamintablett.

Bästa & värsta Frukter

Lyckligtvis för sina ägare, kinesiska dvärghamstrar är inte mycket noga vilken typ av frukt de äter. Kinesiska dvärghamstrar tycker om att äta äpplen, kiwi, persikor, plommon, papaya, meloner och de flesta typer av bär (blåbär, björnbär och jordgubbar är alla fina). Om du planerar att tjäna dina kinesiska dvärghamster äpplen eller druvor, vara noga med att ta bort fröna. Den enda frukt bör inte ge din kinesiska dvärghamster är vattenmelon, som dess höga vattennivåer kan orsaka matsmältningsproblem.

Hur att tjäna

Skär någon frukt du tjäna till din kinesiska dvärghamster i små bitar så att det lätt kan tugga och smälta det. Dessutom kinesiska dvärghamstrar älskar att tugga på vad de kan hitta. Som ett resultat, bör du också använda en keramisk matskålen i stället för en trä eller plast. För en särskild behandling, försöka dölja frukten insidan av en toalett pappersrulle: din hamster måste använda sina smarta för att räkna ut hur man får behandling, att hålla hans hjärna frisk och aktiv.

matade mängden

På grund av deras mindre kroppar, dvärghamstrar är mer mottagliga för diabetes än sina större släktingar, och kinesiska dvärghamstrar är inget undantag. En orsak till diabetes hos hamstrar är överkonsumtion av enkla sockerarter såsom fruktos och glukos, som båda är rikligt i de flesta frukter. Som ett resultat, är det oerhört viktigt att begränsa hur mycket frukt du ge dina hamstrar - frukt bör vara en behandling, inte en vanlig måltid. Även om varje hamster är annorlunda, är en bra tumregel att ge din kinesiska dvärghamster frukt en gång i veckan eller mindre.

diabeteskost

Diabetes är ett tillstånd där en hamster kropp inte producerar tillräckligt av ett hormon som kallas insulin, och som ett resultat, är inte behandla enkla sockerarter effektivt. Även diabetes är en mycket allvarligt hälsoproblem i kinesiska dvärghamstrar, kan den styras med noggrann diet planering. Tyvärr är frukt ett av de livsmedel som diabetiker hamstrar absolut inte bör äta. Försök att ersätta frukt i din hamster kost med färska grönsaker som paprika - välsmakande, halvsöta snacks som är både god och hälsosam. Framför allt om du tror att din hamster kan ha diabetes, kontakta en veterinär omedelbart.

Även hamstrar ofta tänkt på huvudsakligen som husdjur, den lilla Roborovski dvärghamster (Phodopus roborovskii), även känd som öken hamster, nyligen har fötts upp för fångenskap, och förblir i första hand en vilda arter. På grund av sin ringa storlek och smidighet är Roborovski dvärghamster ofta svårt att hantera och rekommenderas inte för första gången hamster ägare.

Identifiering

Roborovski dvärghamstrar är den minsta av de dvärghamster arter, som mäter endast 1,5 till 2 inches i längd och väger bara 20 till 25 g (mindre än ett uns). En vit undersida och vita ögonbryn är kännetecknande för denna art, och rygg färg tenderar att variera från en sandig brun till grå, med en mörk grundfärg som kan ses genom ljusare päls. Den Roborovski dvärghamster har rundade öron och en kort svans som är dold under pälsen.

Geografi

Personen räckvidd Roborovski dvärghamster sträcker sig från Mongoliet och Centralasien i norra Kina och södra Ryssland. Roborovski dvärghamstrar kan hittas i Kazakstans Zaisan Basin, den ryska republiken Tuva, Mongoliet och i de kinesiska provinserna Inre Mongoliet, Xinjiang, Liaoning, Gansu, Shanxi, Heilongjiang och Jilin.

habitat

American Society of Mammalogists rapporterar att Roborovski dvärghamstrar föredrar ökenmiljöer med gles vegetation och relativt lös sand, som gör det möjligt att gräva. Sanddyner och torra sanddyner gynnas livsmiljöer för Roborovski dvärghamster, även om de ibland kommer att finnas i andra miljöer såsom stäpper, särskilt när deras sortiment överlappar med andra vilda hamstrar. Roborovski dvärghamstrar tenderar att undvika områden av mänsklig utveckling.

Diet

Kosten för Roborovski dvärghamster består av både växtmaterial och insekter, förhållandet som ändras beroende på det område där hamstern bor. Typiskt Roborovski dvärghamstrar kommer att ligga på frön, spannmål och hirs, liksom tvestjärtar, gräshoppor, skalbaggar, syrsor och sniglar. Roborovski dvärghamstrar, liksom alla hamstrar, har kindpåsar som kan expandera för att fungera som förvaring för mat.

Beteende

Roborovski dvärghamstrar är nattdjur, grävande gnagare som i allmänhet bygger hålor i sidorna av sanddyner. Bon, gjorda av får eller kamel ull, är konstruerade i slutet av hålan, där sanden är mer fuktig och fast.

Parningen sker tidigt på våren och fortsätter fram till september. Avel oftast resulterar i tre eller fyra kullar av unga, varje födda efter en dräktighet period på mellan 20 och 22 dagar, enligt American Society of Mammalogists.

Kinesiska dvärghamster Sjukdomar


Kinesiska dvärghamstrar kan vara roliga och söta husdjur. De är ibland till som "rått hamstrar," på grund av deras förkortade näsor och långa svansar. Alla hamstrar bör hållas i ensamhet, som interaktioner med andra hamstrar kan leda till slagsmål och stor skada eller dödsfall. Nocturnal av naturen, kan sjuka hamstrar symtom ibland gå obemärkt förbi, så de bör övervakas noga om misstänkt sjukdom.

Förkylningar och influensa

Hamstrar är känsliga för ohälsa och bakterier, så de bör hanteras med rena händer hela tiden. En hamster kalla kan snabbt vända värre, även utvecklas till lunginflammation. Symtomen är samma som mänskliga symptom, som inkluderar rinnande näsa, rinnande ögon, nysningar, feber och letargi. Det snabbaste och mest effektiva behandlingen är antibiotika som ordinerats av en veterinär.

våt Tail

Våt svans är ganska allvarligt, och orsakas av stress väckt den av undernäring, en förändring i miljön, överbeläggning eller ens en smutsig bur. Det vanligaste symtomet är diarré, åtföljd av letargi och sitter i en böjd position. Om den lämnas obehandlad, kan uttorkning orsakad av våt svans leda till döden i så lite som två dagar. Vid första tecken på symptom, bör buren steriliseras och varma vätskor bör ges tills hamstern kan ses av en veterinär. Även fann mindre i dvärgar, och mer i syrier är våt svans en allvarlig sjukdom för alla hamstrar.

Diabetes

Som hos människor, är diabetes i dvärghamstrar anses vara ärftlig. Det verkar vanligen före hamster är ett år gammal, och är ofta iväg av kost, stress eller en smutsig bur. Dricksvatten i överskott, täta urinträngningar och skakningar alla kan vara symtom. En veterinär skall konsulteras för en diagnos. Precis som hos människor, det finns inget botemedel mot hamster diabetes, men det kan behandlas med kost och korrekt hydrering.

Kinesiska drakar vatten är stora ödlor hemma i Sydostasien. De är medlemmar i Agamidae familj av ödlor tillsammans med över 300 andra arter. Agamids är alla tropiska ödlor med välutvecklade ben och kan varieras i utseende. Människor ofta hålla vatten drakar som exotiska husdjur.

Beskrivning

Manliga kinesiska drakar vatten är större än honorna och växa till nästan 3 fot i längd, varav 70 procent utgörs av deras svansar. Ödlor är i allmänhet mörkgröna färg med män är en mer levande nyans än honorna. Hanar har också en större huvud än honorna och en mer uttalad taggig crest längs baksidan av nacken och ryggraden. En ljus orange till gult område finns på halsen av män också. Svansen av båda könen har tunna brunaktiga band som löper större delen av längden.

Habitat och Range

I naturen, vattnet draken som finns i Thailand, Vietnam, Burma. Laos, Kambodja och södra Kina. Den föredragna livsmiljö för ödlan är nära en permanent vattenkälla i tropiska skogar eller träsk. Det är vanligast i områden som har en genomsnittlig årlig luftfuktighet på 60 till 80 procent och temperaturer på 75 till 85 grader Fahrenheit. Vattnet draken är bra på både klättring och simning, med hjälp av sina kraftfulla, välutvecklade ben.

Diet

Vattnet draken äter små mängder av växtmaterial, men det är främst en köttätare. Dess diet består av små gnagare, fåglar, insekter och andra små ryggradslösa djur. Det ibland räder också bon av vissa fåglar till sina ägg.

predator Defense

Det enda försvar vattnet draken har mot rovdjur, annan än kamouflage, är fly. På marken ödlan snabbt kan fly i träden, klättra snabbt. Utan träd närvarande, kan ödlan springa fort med hjälp av sina kraftiga bakben i en tvåbent rinnande gång. Om kringgå ett rovdjur i träden, kan ödlan hoppa till närliggande vatten och simma snabbt bort.

Livscykel

Ödlor lever ibland i små grupper med en enda dominant hane och några kvinnor. Medan parning, biter den manliga honans crest på nacken för att hålla henne på plats. Honan lägger sex till 15 ägg i en koppling som kläcks efter 60 till 75 dagar. Unga är nästan sex inches i längd vid födseln och måste klara sig själva. Den kinesiska vatten drake i det vilda lever i cirka 15 år.

Vad är en dvärghamster?


Flera arter av sällskapsdjur hamstrar är grupperade under etiketten "dvärghamstrar." Dessa inkluderar Campbell eller ryska dvärg, vintervitt, den kinesiska hamster och Roborovski (känd som "Robos"). De är så mycket som hälften av de vanliga husdjur hamster arter, syriska eller gyllene. Ta hand om dvärghamstrar är annorlunda än för syriska hamstrar.

Storlek

Kinesiska hamstrar är den största av de dvärghamstrar, växer till fyra till fem inches (10 till 13 cm) lång och väger upp till 1,5 ounces (42 gram). Vinter vita kan växa till fyra inches (10 cm) lång och väga upp till 2 uns (56,7 gram). Ryska dvärgar komma till 4 inches (10 cm) lång, men väger bara en uns (23,35 gram). Robos är de minsta på 2 inches (5 cm) lång och tre fjärdedelar av ett uns (21 gram).

Temperament

Den kinesiska dvärghamster är den enda dvärghamster som inte kommer att tolerera att leva med sitt eget slag och måste hållas en till en bur. Alla andra dvärghamstrar föredrar att leva med andra medlemmar av sin art, även om de fortfarande bör övervakas som slagsmål kan bryta ut, särskilt mellan män. Enligt boken, utbildning ditt husdjur Hamster, dvärghamstrar ibland kommer plötsligt hata varandra, även om de hade varit fredsammanboende i månader.

överväganden

Dvärghamstrar kan inte leva i samma gallerburar för syriska hamstrar eftersom de är små nog att glida mellan barer och flykt. De är också för små för att använda hamster leksaker för syriska hamstrar. De är ofta inte tillräckligt tungt för att flytta ett hjul för en syrisk hamster. Dvärghamstrar behöver leksaker och hem gjorts speciellt för sin storlek.

Matning

Enligt Dr Sharon Vanderlip i "namn som Hamster," dvärghamstrar behöver mer protein än större hamstrar. Detta kan ske genom mjölmask som säljs i djuraffärer eller butiker bete. Annars kan de matas samma mat som en större hamster.

Rolig fakta

Dvärghamstrar blev tillgängliga på PET-marknaden helt nyligen. Ryska, kinesiska och vinter vita blev tillgängliga på 1970-talet, medan två decennier senare Roborovski infördes. De senare är så små att de bör hanteras endast i nödfall, eftersom de är benägna att skada och flykt.

Hur man sköter om kinesiska dvärghamstrar


Agile och mycket aktiv, kinesiska dvärghamstrar har enkla behov och är i allmänhet mycket lekfull. Liksom alla husdjur kräver de viss omsorg för deras hälsa och välbefinnande, men den kinesiska dvärghamster anses vara en enkel djurhållare. Eftersom kvinnor kan vara aggressiv mot andra hamstrar, förse dem med gömställen på olika nivåer inom akvariet eller buren om du planerar att ha mer än en. Kinesiska dvärghamstrar, med sina korta kappor och något längre svansar, tenderar att likna en mus eller råtta mer än andra hamstrar, men det går inte att förneka att de är en av de sötaste hamstrar runt.

Instruktioner

1 Mata din kinesiska dvärghamster ungefär en matsked av ett frö blandning formulerad för gnagare. Denna blandning bör innehålla en kombination av spannmål och frön, med ett minimalt antal gödning solrosor frön. Ge din hamster med en mineral sten i hans akvarium samt ett vitamintillskott formuleras för gnagare. För en frisk behandla, ibland mata din hamster en blandning av frukt och grönsaker, skuren i små bitar. Vissa hamstrar njuta lite Timothy hö samt.

2 Placera vattenflaska lågt så att hamstern kan nå det lätt. Rengör vattenflaskan varje vecka och inspektera det dagligen för tecken på läckage.

3 Använd en 10 till 20 liters glas akvarium för att hysa din hamster snarare än en bur eftersom de lätt kan pressa genom gallret flesta burar. Placera din hamster akvarium i ett väl ventilerat plats som inte är föremål för drag och direkt solljus.

4 Ge din hamster med asp sängkläder eller hö. även pappersbaserade sängar är acceptabelt. Undvika ceder och andra sängkläder med aromatiska oljor eftersom de kan orsaka en respiratorisk infektion på grund av irritation av hamster lungor.

5 Rengör din hamster akvarium två till tre gånger i månaden, som ersätter de flesta men inte alla av strö varje gång du rengör den. Torka av insidan av akvariet, skålarna och andra komponenter av din hamster stallar med en liten husdjur bur renare. Torr allt noggrant för att undvika fukt.

6 Supply din hamster med tuggleksaker, såsom ett kalcium- tugga och ett block av mjukt trä. Dessa poster kommer inte bara att hålla din hamster hyste men de kommer att hålla tänderna filas ned. Papp material såsom gamla Toalettpapper rullar är också bra.

7 Ge ett hus och bomaterial såsom färskt hö eller strimlat papper. Ett hus kommer att öka din hamster känsla av säkerhet och de älskar att gräva i djup sängkläder.

Tips

  • De flesta av de varor som du behöver för att hålla din hamster glad finns på din lokala djuraffären. Undvik att placera akvariet i fuktiga områden i ditt hem som en källare. Försök att hålla sängkläder så torr som möjligt.
  • Om du bor i delstaten Kalifornien, måste du skaffa ett tillstånd för att hålla en kinesisk dvärghamster. I sin artikel "Den kinesiska dvärghamster" Russell Tofts varnar köpa dessa hamstrar för barn. På grund av sin ringa storlek, kan de skadas av ovarsam hantering.

Hur Breed kinesiska dvärghamstrar


Till skillnad från andra raser av dvärghamstrar, kinesiska dvärgar hatar varandras sällskap. De behöver ständig tillsyn eller kommer de att attackera varandra. Kinesiska dvärghamstrar har särskilda behov som andra dvärghamstrar inte. Om du inte har erfarenhet av att hantera och ta hand om åtminstone en kinesisk hamster, inte försöka att föda upp dem. Hamster barn brukar kallas "valpar".

Instruktioner

1 Välj en hamster bebis manliga och barn kvinnlig kinesisk dvärghamster så att de kan lära känna varandra. Om du börjar med vuxna, kan du ha ett problem med den kvinnliga dödandet och äta hanen. Om de är båda 3 eller 4 månader gamla, är detta ideal. Det är viktigare att de är friska, livskraftiga valpar snarare än bara de enda tillgängliga.

2 Håll register över din avelsdjur, notera deras ålder, hudfärg, namn, några speciella characterisitics och hälsoproblem. Du kan använda 3 x 5 tum kort, en bärbar dator eller hålla en datafil.

3 Håll ett vakande öga på paret, som slagsmål uppstår ofta. Men vissa par klara sig utan problem. Försök att hålla rummet temerpature till omkring 72 till 74 grader Farenheight. Rummet måste ha en 50 procent luftfuktighet.

4 Få UVB belysning för hamstrar om honan inte blivit gravid inom en månad. Se till att hamstrar har skugga. Leta efter samma belysning som för reptiler. Kinesisk hamster kvinnor behöver 12 timmar av dagsljus för att hjälpa dem att gå in i värmen. Sedan måste de exakt 12 timmars mörker utan ljus alls. När de gör, de går till värme var 4 dagar tills de blir gravida.

5 Rengör födelse buren ett par dagar innan valparna förfaller. Du kommer inte att kunna rengöra buren igen tills valparna är ett par veckor gamla.

6 Stör mamma-till-vara så lite som möjligt. Om hon håller attackera den manliga, ta bort honom.

7 Håll tyst och lugn runt valparna när de föds. För mycket buller eller främlingar gör den kvinnliga hamster äta sina egna barn.

8 avvänja barn från mamman hamster när de är tre veckor gammal. Få spädbarn burar ställa upp och sedan snabbt flytta dem. Inte dröja.

9 Separat manliga valpar från honorna, eftersom de kan föröka sig även vid denna unga ålder. Placera dem var i en klar plast hamster rör och titta under dem att se sitt kön. Hus dem separat eller skicka dem till sina nya hem.

10 Håll anteckningar äventyret i din avel register. Hänvisa till dessa poster när beslut fattas om nya avelsdjur eller om du vill odla den kvinnliga igen.

Tips

  • Kinesiska dvärghamstrar kallas ofta bara kinesiska hamstrar.
  • Honorna är större och oftast mer aggressiva än hanarna.
  • Det finns uppfödare som insisterar på manliga och kvinnliga behov av att höja valparna tillsammans och dem som insisterar att paret bör separeras strax efter parning. Håll ett vakande öga på ditt par för att se hur lyckliga de är tillsammans.
  • Kvinnliga kinesiska hamstrar förlorar sin fertilitet när de är ungefär ett år gamla. Hanar är fertila hela sitt liv.
  • Du kan kontrollera dina hamstrar under den mörka cykeln usuing mörkerseende eller ett rött ljus spotlight som djurparker använda för att visa nattdjur. Det här kan vara dyr, men.
  • Inte föda dina hamstrar om du vet att du kan hitta hem för barn.
  • Förvara inte dina kinesiska hamstrar i burar med barer. De kommer att fly.

Vilka Hamstrar är bra för husdjur?


Hamstrar är små gnagare hemma i Europa och Asien. Dessa växtätande djur är vanliga i djurhandeln, men inte alla hamstrar göra det bästa husdjur. Vissa arter är naturligtvis mer aggressiva mot människor. Andra gör bra i fångenskap när den förvaras ensam, men inte leva väl med andra medlemmar av sin egen art. Att välja rätt typ av hamster kan hjälpa dig att få en vänlig, tillgiven husdjur som är lättare att ta hand om.

syriska hamstrar

Syriska hamstrar, även känd som guldhamstrar, nallebjörn och finare hamstrar, är den största arten vanligen säljs som sällskapsdjur. Dessa djur användes först som försöksdjur och in i djurhandeln på 1940-talet. Syriska hamstrar har naturligtvis en gyllenbrun päls, men du kan också se dem i svart, gult, vitt och ett brett utbud av markeringar. Syriska hamstrar är ganska territoriella och kan attackera andra medlemmar av deras art. De kan ibland leva med andra om upp tillsammans från barndomen.

Campbell ryska dvärghamster

Den Campbell ryska dvärghamster, Phodopus campbelli är ofta säljs som en rysk eller sibirisk hamster. Arten är den vanligaste dvärghamster i USA älsklings- handeln. Deras päls är agouti (spräcklig grå-brun) med en vit buk, men albino och ljusgrå exemplar finns också. Campbells hamstrar är sällskaplig och kan leva i kolonier så länge de är infört när ung. Undvik bostads hannar och honor tillsammans, eftersom dessa djur föder lätt. Dåligt socialiserade Campbells hamstrar är benägna att bita.

Vintervit dvärghamster

Vinter vit dvärghamstrar kallas också sibiriska hamstrar, vilket kan leda till förväxling med Campbells dvärgar i djurhandeln. Dessa hamstrar är mörkgrå med en rand ner ryggen på sommaren, men blir vita, behålla rand, i kallt väder. Vinter vita hamstrar är relativt sällsynta i amerikanska djuraffärer och måste oftast köpas från en uppfödare. Denna art kallas också Phodopus sungorus, och det är mer "mänskligt vänliga" än Campbell s. Dessa hamstrar kan ibland lever i kolonier, men de kan slåss eller bli stressad.

Roborovski dvärghamster

Den Roborovski dvärghamster liknar nära den Campbell-talet, men det är mycket mindre, bara ca 2 inches lång. Dessa extremt aktiva hamstrar är svåra att hantera och bäst bevarade i burar för det mesta. Roborovskis är måttligt svårt att föda upp jämfört med andra arter. Roborovskihamster är naturligt blyg även om de sällan bita. De kan leva i samkönade grupper när de införs i en ung ålder.

Kinesisk dvärghamster

Kinesiska dvärghamstrar kallas också rått hamstrar. Denna art är bland de svåraste att hålla i fångenskap, och de gör bra husdjur endast för erfarna ägare. Detta brungrå hamster ser mer ut som en mus än andra arter, och har en kort, synlig svans. Kinesiska hamstrar har oförutsägbara temperament, med individer som sträcker sig från mycket tamt till aggressiva mot människor. Vuxna kinesiska hamstrar är ensam och kan även angripa medlemmar av det motsatta könet under avel.

Europeiska Black-bellied Hamster

Den europeiska svart-bellied hamster, även känd som den europeiska hamstern, Cricetus cricetus eller gemensamma hamster. Denna ensamma hamster är hemma i Europa och västra Asien och är i fara i vissa delar av Västeuropa. Denna mycket stora hamster arter lever mycket längre än andra hamstrar, men det är sällan hålls som sällskapsdjur. De är i allmänhet anses exotiska och kan vara svårare att ta hand om än syriska eller dvärghamstrar. Black-bellied hamstrar kommer att kämpa andra medlemmar av sin art om de hålls tillsammans.

överväganden

Alla hamster arter är mer blyg och benägna att bita om dåligt socialiserade. Bra PET hamstrar bör få regelbunden, skonsam hantering från en ung ålder. När det är möjligt, köpa hamstrar från en seriös uppfödare, snarare än en djuraffär.

En lista över dvärghamstrar


Dvärghamstrar är den minsta av de olika typerna av hamstrar. Det finns fyra typer, som inkluderar Djungarian, ryska White, Roborovski och kinesiska dvärghamstrar. Alla av dem varierar i färg och ibland personlighet. Dvärghamstrar har alla en livslängd på 1 till 3 och 1/2 år och kan hittas i ditt närområde djuraffär. De är söta och intressant att lära sig om också.

Djungarian dvärghamster

Denna variation är vanligast i djuraffärer och ibland förväxlas med Campbell olika hamstrar, som är en helt annan underart. Källor säger att de har en humoristisk personlighet. Dessa hamstrar ibland komma med röda ögon. Deras färger varierar från mörkt brun / grå till safir, som är en blå / grå typ, till pärla, som är vit med färgade hår.

Ryska Vit dvärghamster

Denna typ liknar Djungarian dvärghamster men varierar på vissa sätt. Ryska vita dvärgar har tre ränder, jämfört med en på Djungarians. De har en på baksidan och en på varje sida. Dessa hamstrar har också en blockier kropp och deras färger förändras på vintern från grå till en obefläckad vit, kallas pärla.

Roborovski dvärghamster

Den Roborovski dvärghamster är den minsta av dvärghamstrar, även om de har de längsta ben. Deras färg är grå med en vit buk och har ingen rygg rand. Denna variation är mycket sällskaplig, varför det rekommenderas att köpa dem i par. Robos, som de vanligen kallas, också tillbringar mycket av sin tid grooming sig.

Kinesisk dvärghamster

Kinesiska dvärgar har den längsta svans av alla dvärg typer, varför de ofta kallas råtta eller mus hamstrar. Denna hamster är svårare att hitta i djuraffärer, eftersom de inte är lätt uppfödda. Kinesiska dvärgar är längre och tunnare än de andra dvärghamstrar. De finns i svart med bruna linjer med en svart rygg rand och grå / vit med en svart baksida rand. Den bästa delen om denna variation är dock att de kommer att hålla fast vid fingret med alla fyra tassar.