kattunge grumliga

Hur man introducerar Äldre Stora valpar till en liten kattunge


Om du planerar att ha valpar och kattungar i ditt hem, är det viktigt att djurens säkerhet att introducera dem på rätt sätt. Valpar tenderar att vara större än kattungar, och grov lek eller aggressivt beteende kan orsaka skada på en eller båda djuren. Låt dem långsamt vänja sig vid varandra. Tidiga introduktioner är ett bra sätt att befästa en fredlig relation mellan ditt husdjur.

Instruktioner

1 Förbered ett rum för kattungen att bo i. Inne i rummet, plats mat och vatten rätter, en kull pan, en filt för kattungen sova på, och kattleksaker för kattungen att leka med.

2 Ställ in en baby grind över ett rum som du har förberett för kattungen.

3 Sätt din valp i koppel och gå den av baby grind, gör det möjligt att stanna och titta på kattunge inuti.

4 Håll koppel ordentligt så att valpen inte kan utfall på kattungen.

5 Berätta valp "nej" ordentligt om det börjar skälla eller utfall på kattungen.

6 Upprepa steg 3 till 5 varje dag tills kattunge och valpen är vana vid varandra.

7 Ta bort baby grind, men lämna valp på ledningen.

8 Låt kattunge och valp tillbringa stegvis längre perioder av tid tillsammans medan valpen är på ledningen.

9 Låt valpen och kattungen att tillbringa en liten mängd tid tillsammans utanför ledningen, men under noggrann övervakning.

10 Fortsätt att acklimatisera valpen och kattungen till varandra tills de är uttråkade med varandra och kan vara i samma rum utan att motverka varandra.

Var är ett bra ställe att sätta en kattunge på när du är borta?


En kattunge behöver en hel del tillsyn för att hålla den från att komma in i trånga utrymmen eller intag något skadligt. Medan ständig övervakning är en idealisk situation, ibland måste du lämna kattungen ensam gå till jobbet eller springa ärenden och det finns ingen annan finns att titta kattungen. I din frånvaro, lägger kattungen i ett säkert utrymme tills du kommer tillbaka.

The Nest

En mycket ung kattunge, under tre veckor gamla, inte kan reglera sin kroppstemperatur och kan bli kyld lätt, enligt den Kitten Rescue webbplats. Placera en kattunge denna ålder i en låda med sidor tillräckligt hög så att kattungen inte oavsiktligt kan falla ur den. Linje lådan på en sida med en filt och den andra med en filt virad runt en värmedyna inställd på låg; detta sätt kan den kattunge kan krypa till den ouppvärmda sidan om det blir för varmt. Placera lådan i en dragfri, temperaturkontrollerad rum.

Säkerhet

En kattunge äldre än tre veckor gamla kan gå och utforska sin omgivning. På grund av detta, måste du vidta försiktighetsåtgärder för att kattunge säkra sitt utrymme, särskilt när det kommer att ha någon tillsyn. Inrätta ett extra sovrum för kattungen, med mat och vatten rätter, en filt virad runt en värmedyna och en låda finns det hela tiden. Tuck bort sladdar enligt en plastmatta löpare att förhindra kattungen från att tugga på dem. Stäng och säkra alla fönster i rummet och plocka upp alla små föremål som mynt, smycken eller garn som kattungen kan förtäras. Var noga med att stänga alla toalettlock för att förhindra oavsiktlig drunkning.

Husdjur och barn

Håll din kattunge begränsas till dess rum och bort från andra husdjur och småbarn. Introducera kattunge till andra husdjur i hemmet, såsom hundar eller äldre katter, långsamt, under en period på några veckor. Gör samma sak med barn och kattungen, alltid övervaka samspelet mellan dem. Lämna aldrig ett barn under sex år gammal ensam med kattunge i din frånvaro, rekommenderar PetPlace.com. Först när både husdjur och äldre barn konsekvent hantera kattungen försiktigt kan du lämna dem ensamma tillsammans när du är borta.

varningar

En kattunge i fyra veckor gamla behov flaska matning var två till tre timmar och du kan inte lämna den ensam längre än mellan matning. En kattunge från fyra till tio veckor gamla behov både flaska och fasta mat matning var sex till åtta timmar. Du kan frigöra mata en kattunge äldre än 10 veckor gamla med torr kattunge kibble, så att du kan lämna den ensam under dagen. Även utan tillsyn, ge kattungen med leksaker att leka med, ge det en klös och lämna en DVD för katter som leker på TV: n för att titta på. Dessa aktiviteter förhindra tristess och destruktiva beteenden.

12 veckor gammal

Under de första veckorna av sitt liv, behöver en kattunge sin mor, syskon och bekanta omgivningar. En kattunge fortfarande ofta sjuksköterskor på 10 veckor och gradvis weans. Under denna process, lär det vara oberoende av dess mor, en viktig egenskap för ett husdjur katt. Ta en kattunge bort innan det når 12 veckors ålder kan orsaka ångest, stress, beteendeproblem och medicinska tillstånd.

Före 12 veckor

Blivande kattägare insisterar ofta att få katten så tidigt som möjligt, har sett tidningsannonser av kattungar så unga som sex veckor redo att antas. Unga kattungar är söt och blivande ägare skulle titta på dem växa.

Slutsats

Enligt Dr Betsy Arnold, uppfödare och veterinär bör en kattunge lämna sin mor endast vid 12 veckors ålder. "I min praktik har jag sett kattungar kommer in på sex och sju veckor som kanske väger tolv, kanske fjorton uns. Dessa är barn. De behövde stanna hos sina mödrar."

Infekterade ögat i en kattunge


Ögoninfektioner är ett mycket vanligt problem för kattungar, eftersom deras ögon är utsatt för ett antal bakterier som deras immunsystem är ännu inte stark nog att kämpa mot. Problemet är lätt behandlas av en veterinär, dock.

symptom

Rodnad i ögat, rinnande ögon och svullnad är symptom på en mild ögoninfektion. Puss, förseglade ögonlock och dålig lukt från ögat är tecken på en mer allvarlig infektion.

orsaker

Kattungar kan plocka upp en ögoninfektion från sina kullsyskon eller mor, från sin omgivning eller från andra infekterade djur.

Diagnos

Din veterinär utför en fysisk och okulär (eye) undersökning av kattungen, liksom att ta en sjukdomshistoria, för att diagnostisera en ögoninfektion.

Behandling

Ögondroppar och rengöring av kattungens ögon med koksaltlösning är vanliga behandlingar för ögoninfektioner.

Varning

Omedelbar behandling är nödvändig för en kattunge ögoninfektion för att säkerställa din kattunge vision är inte påverkas negativt.

Hur kan man få en kattunge


Kattungar är ett utmärkt komplement till någon familj. Men om du vill att din kattunge att växa till en stor katt, måste du börja direkt. Att ta rätt steg i början kommer att hålla det från att förstöra dina möbler, förstör dina mattor, och göra en gigantisk olägenhet av sig själv. Läs vidare för att lära sig att höja en kattunge.

Instruktioner

Föra Kitten Hem

1 Innan du köper en kattunge, se till att du har allt som du behöver. Detta inkluderar mat, kattlåda, kull, en klös och kattleksaker.

2 Välj en god kvalitet kattunge mat. Kattungar behöver mer näringsämnen än vuxna katter. Mata inte det vuxna kattmat.

3 I början behöver du flera mindre kattlådor. Kattungar har små blåsor och kan inte alltid göra det tillbaka till huvudkattlådan i tid. Du kan använda lådor skära ner till storlek som är fodrade med soppåsar. Placera dem i synliga områden i de viktigaste områdena i hemmet. När kattungen blir äldre, kan du sakta minska antalet kattlådor.

4 Välj en kattunge som är hälsosamt. Det bör också ha en glänsande päls och klara ögon. Också leta efter en detta är vänlig, utåtriktad och inte har något emot att hanteras.

5 Även om det kan vara mycket svårt, har kattungen åka hem i sin katt bärare. Detta kommer att hjälpa till att få det brukade det lika gärna behålla det lugnare eftersom det kommer att känna sig säkrare. Plus, vill du inte det rusa ut ur bilen och bli sårad.

6 Du bör planera att ta kattungen till veterinären inom så snart som möjligt. Inte bara kommer det att behöva skott och avmaskning, men det bör kontrolleras noggrant ut för några andra problem.

Matdags

7 Mata kattungen minst tre gånger om dagen tills det är sex månader gammal. Om du arbetar under dagen, kan du mata den precis innan du går till jobbet, omedelbart efter att ha kommit hem, och sedan innan du går till sängs.

8 Eftersom kattungar inte har så många eller så stark tänder som vuxna katter, mata dem konserver eller fuktad torrfoder. Tillsätt ca en del varmt vatten till fyra delar kattunge mat.

9 Börja träna din kattunge att använda sin klös genom att ta det till det flera gånger om dagen. Du kan göra det mer attraktivt genom att gnida kattmynta på det. Om du fånga din katt med hjälp av möbler, skälla det och ta det till klös. Placera försiktigt tassarna på klös. Så småningom kommer det få idén.

10 Även om de kommer att sova någonstans, bör du ge din kattunge med en mjuk plats att sova. En gammal handduk eller filt i en låda fungerar bra.

11 Vattenpistoler är en stor utbildningshjälpmedel. Håll ett par laddade runt huset. Om du fånga din kattunge på räknarna eller repa soffan, skjuta den med ett par sprutar vatten. Spruta inte det i kattunge ansikte.

12 Baby grindar kan vara ett utmärkt verktyg för att skydda din kattunge från din hund. Helt enkelt placera porten i en dörröppning med tillräckligt med utrymme för kattungen att glida enligt men hundarna kan inte. Däremot kan du hitta din kattunge tycker om att använda den som en klättring leksak.

13 Glöm inte leksaker. Kattungar älskar att spela och behöver massor av stimulans, särskilt när du inte runt.

Tips

  • Överväga att anta en katt från ett skyddsrum. Åtta till 10 miljoner hundar och katter dör i skyddsrum varje år eftersom de har inget hem.

Vad finns sätt att lugna en kattunge?


Till en liten kattunge, kan världen vara en massiv och över stimulerande. Om din lilla nya tillägg verkar alltför full av energi, eller ännu värre, rädda för omvärlden, det finns några enkla tekniker du kan använda för att lugna kattunge. Med dessa tekniker som dina verktyg, kan du hjälpa din kattunge att få acklimatiserad till sin nya världen och bli en del av din familj.

lugnande Voice

Det sätt på vilket du tala med din kattunge kan spela en stor roll för hur lugn kattungen känns. Om din kattunge verkar rädd, lugna det i en lugn och tyst röst. Även om kattungen kanske inte förstår vad du säger, kommer det sätt på vilket du talar i och för sig sannolikt lugnande och hjälpa den lugna ner en bit.

Gentle Touch

Pet din petite ny kattunge som kraften i beröring är användbar i lugnande en ung katt. Låt katten att krypa upp, säker och skyddad, i knät och stroke pälsen försiktigt. Para detta med att tala i en lugnande röst för slutliga framgång i lugna katten ner.

Tick-Tock Bed

Om kattungen verkar bli rädd på natten eller när du är borta, göra sin säng mer lugnande genom att tillsätta en liten tickande klocka till sovutrymme. Placera en klocka i kattungens säng, under en kudde eller filt så hårda natur klockan inte kränka petiga sleeper. Som kattungen inbäddat nära denna klocka det kommer att höra det rytmiska tickande som kan bevisa lugnande som det låter ganska lik moderns hjärta.

lugnande Collar

Köp en krage som är särskilt avsedda att bidra till att lugna din katt. Köp din kattunge en lugnande krage, tillgänglig från många sällskapsdjur leverans butiker. Kragar av denna typ innebörd att innehålla feromoner som replikerar de släppa ut av en mamma katt, hjälper lugn kattungen naturligt.

medicinsk intervention

Även om det bör nästan alltid vara det senaste resultatet, om kattungens upprörd är helt enkelt alltför svår att hantera på egen hand, är medicinska ingrepp ett alternativ. Kattungens veterinär kan ordinera milda lugnande medel för din kattunge, särskilt om det blir upprörd vid vissa tider, som under bilresor. Även om du förmodligen inte vill förlita sig alltför mycket på medicinering, kan detta vara ett alternativ om inget annat verkar lugna katten.

Hur man Pet en kattunge


Unga kattungar är känsliga och kräver noggrann hantering och petting att hjälpa dem obligation med dig. När du är klar försiktigt, petting en kattunge hjälper till att umgås det för både dig och andra människor, vilket gör det se människor som något bra. Kattungar trivs med uppmärksamhet och gosa, som faktiskt kan påskynda deras fysiska utveckling, enligt den amerikanska SPCA. Undvik ovarsam hantering, vilket kan inte bara skada kattungen, men kunde ingjuta en rädsla för människor. Håll alla dina interaktioner positiv och snäll.

Instruktioner

1 Närma kattunge och tala med den i en lugn röst. Låt den lukta handen så att den kan lära din doft. Om möjligt, sitta eller huka sig framför kattungen att synas mindre och mindre hotfull. Undvik direkt ögonkontakt med kattungen, som är en hotfull gest mot katter.

2 försiktigt stroke ryggen, från axlarna till svansen, med fingertopparna. Fortsätt till stroke kattungen försiktigt, speciellt om det börjar spinna i belåtenhet.

3 Pet kattungen huvud med en eller två fingrar, talar mjukt att lugna den. Uppmärksam på tecken på upprörd såsom kattunge väsande eller backa. Tvinga inte kattungen att underkasta sig petting. Vänta några minuter sedan försöka igen, hålla petting sessioner positiv och trevlig.

4 Plocka upp kattungen genom att sätta en hand under bröstet och den andra under sina bakben. Håll den mot bröstet med ena handen, stödja dess botten och bakben, så det känns tryggt och hör dina hjärtslag, som kommer att lugna den. Lätt stroke huvudet och ner ryggen med fingrarna.

5 Handtag och plocka upp kattungen försiktigt under dagen för att umgås det i 10 till 15 minuter åt gången. Ytterligare positivt förstärka upplevelsen med en katt behandling efter varje session när kattungen är tillräckligt gammal för att äta fast föda vid cirka sex veckors ålder.

Tips

  • Om närmar sig en kattunge vars mor är närvarande, först låta henne att lukta din hand. Klappa henne att vinna hennes förtroende innan närmar kattungarna till sällskapsdjur dem. Titta på hennes kroppsspråk för tecken på aggression såsom högt päls, väsande eller morrande, och lämna kattungarna ensamma om hon blir alltför orolig.
  • Gör petting tid grooming tid - använd en husdjursvård mitt när klappa kattungen för att avlägsna eventuella lösa hår och smuts från pälsen.
  • hålla aldrig en kattunge mot sin vilja - alltid låta det gå och försöka klappa och hålla den vid ett senare tillfälle.
  • Övervaka små barn när petting kattungar. Inte tillåta dem att plocka upp eller hålla en kattunge medan petting det eftersom detta kan leda till skador för både barnet och kattungen.

Hur vet jag om en kattunge är Male


Att könsbestämma kattungar mindre än 10 till 12 veckor gamla kan vara svårt eftersom endast subtila skillnader mellan män och kvinnor. Det enklaste sättet att avgöra om en kattunge man är genom att jämföra dess genitala regionen som en kvinnlig kattunge. Avståndet mellan en manlig kattunge anus och dess könsorgan är större än avståndet mellan en kvinnlig kattunge anus och könsorgan. Efter ungefär 10 veckor, en manlig kattunge testiklar blir större, vilket gör det lättare att identifiera dess kön.

Instruktioner

1 Lägg försiktigt din kattunge ner vänd bort från dig så att dess mage är vänd nedåt på en varm filt eller handduk.

2 Lyft kattunge svans för att exponera sitt anus och genitala regionen.

3 Observera kattungens genitalier. En kvinnlig kattunge har ett kort avstånd mellan anus och vulva, som visas som en slits. En manlig kattunge har ett större avstånd mellan anus och penis, som är formad som en liten cirkel eller prick. En manlig kattunge har ett större avstånd mellan anus och penis för att tillgodose sina testiklar som de utvecklas och ner.

4 Vänta tills en kattunge är cirka 10 veckor gamla om du har problem med att bestämma dess kön. En manlig kattunge kommer att ha utvecklat märk testiklar vid denna tid, som kan observeras genom att lyfta sin svans.

Tips

  • Jämföra två eller flera kattungar samtidigt för att göra könsbestämning dem lättare. Skillnaderna mellan en manlig och kvinnlig kattunge genitalier är lättare observer jämfört sida vid sida. Enligt PetPlace.com, kattungar med calico eller sköldpaddsskal rockar kommer sannolikt att vara kvinnlig.

Hur potta träna din kattunge


Katter är helt klart en av de mest populära husdjur runt om i världen. Dokumenterad så långt tillbaka som det gamla Egypten, har katter hålls hem fria från möss och gav sällskap i århundraden. Kattungar är mycket härdiga små varelser, trots att anpassa en strikt inomhus levande kan vara frustrerande. Potträning kattungen kommer att hålla huset rent och sanitära och kommer att göra din kattunge en värdefull medlem av din familj.

Instruktioner

1 Ställ in lådan i en lugn, lite trafik område av ditt hem. De flesta människor föredrar att hålla kattlådor i områden som tvättstugan eller badrummet för att skära ner på obehaglig lukt och erbjuda din kattunge en bit i privatlivet.

2 Fyll kattlådan med ren, dammfri kattsand. Katter, särskilt unga, är nyfikna och älskar att gräva i sin kattlåda, så 3 eller 4 inches av rent strö kommer att hålla kattungen sysselsatt medan det lär sig att använda kattlådan.

3 Mata din kattunge på en strikt schema. Kattungar växer snabbt, och deras små kroppar inte kan vänta så länge mellan potta raster som äldre katter. En matnings regim kommer att hjälpa kattungen lär sig när det behöver gå.

4 Ställ din kattunge i lådan efter den vaknar upp och efter måltider. Dessa är de tider som sällskapsdjur är mest sannolikt att behöva använda pottan. Att få djuret i boxen så snart som möjligt kommer att ge det en chans att associera lust att gå med sin kattlådan.

5 Låt kattunge tillbringa några lugna minuter i rutan. Oroligheter, buller och trafik kan vara mycket störande och kan dra din kattunge bort från att använda kattlådan. Stå stilla bredvid din katt, och låt den göra sin verksamhet utan avbrott.

6 Prisa kattungen när den använder lådan ordentligt. En liten behandling eller spelsession med en favoritleksak kommer att låta din katt vet att det gör det rätta och kommer att uppmuntra den att använda lådan igen.

7 Rengör rutan ofta. Katter kan vara extremt petiga och en smutsig, illaluktande kattlådan kan förhindra kattungen från att använda den alls. Gröp ur den smutsiga strö en gång om dagen, och tömma hela lådan och skölja ner med en mild blekmedel lösning en gång per vecka för att döda bakterier och eventuella obehagliga lukter. Fyll lådan med färsk strö behov.

Tips

  • Var noga med din kattunge har tillgång till kattlådan hela tiden. Utgående bort det i ett rum katten kan inte komma till kan leda till olyckor.
  • straffa aldrig din kattunge för att ha en olycka. Fysiskt våld kommer inte bara att avskräcka din kattunge från lådan, men det kan också orsaka allvarliga skador.

Hur man håller en kattunge Off av matbordet


Nyfikenhet och en naturlig önskan att hoppa till höga platser kommer att driva en kattunge att hoppa upp på middagsbordet. En annan orsak tabellen är så attraktiv för en kattunge är att det luktar mat; en kattunge kan även hitta sin hoppning beteende belönas med middag lappar. Utbildning din kattunge att hålla bort middagsbordet vid tidig ålder kommer att spara extra arbete att bryta din katts dålig vana år senare.

Instruktioner

1 Mata kattungen flera små måltider under dagen. Vissa kattungar äter all sin mat direkt efter att du tjänar det till dem. Ravenous äta lämnar dem utan mat för resten av dagen. Kattungar som är hungriga och inte har tillgång till mat kommer att söka det någon annanstans, till exempel middagsbordet. Bryt upp mängden mat du ger kattungen och mata den två till tre gånger per dag.

2 Köp eller göra en lämplig katt klättring systemet. Kattungar njuta observera aktivitet från höga höjder; det är i deras natur att klättra och känna sig trygga i högre platser. Kattungen kan bara njuta av att klättra högt upp till middagsbordet. Ge det en katt träd eller ett system av lådor eller hyllor att klättra i ett lämpligt område. Strö kattmynta över området för att locka den där. Placera en liten mängd av kattmat eller behandlar på toppen av området - åtminstone för ett par dagar tills kattungen föredrar klättring trädet till matbordet.

3 Rengör middagsbordet. Håll tabellen ren och fri från matrester vid alla tidpunkter. Kattungar kan lukta ens smulor. Du vill inte kattungen att hitta en belöning när den hoppar upp i tabellen.

4 Täck kanten av bordet med en katt avskräckande. Klibbig dubbelhäftande tejp gjord för att avskräcka katter, elektroniska pulsmattor för katt utbildning och aluminiumfolie hålla katter borta från ytor. Du kan också balansera några cookie blad eller långa pannor som inte tungt på bordskanten. Katter gillar inte höga ljud. Kraschen av kokkärl när kattungen hoppar kommer att hålla den borta från området.

Tips

  • Barnvagnar i när du inte är på bordet. Kattungen får använda stolarna som plattformar för att bryta upp sin hoppa från marken till bordet.
  • Inte skrika på kattungen eller straffa den direkt när du ser den på bordet. Kattungen fruktar dig, inte beteendet, och det kan fortsätta beteendet när den tror att du inte är ute.