katten har ätit loperamid

Hur berätta om en hund eller katt har ätit förgiftad mat


Katt och hund älskare runt om i landet är oroliga sjuk varje gång det finns rapporter om förgiftat foder till sällskapsdjur. Food and Drug Administration kommer alltid att kräva en återkallelse av förorenad mat, men det kan fortfarande dyka upp i ditt hem. Här är hur man vet om ditt husdjur har blivit förgiftad av tainted mat.

Instruktioner

1 Tecken på akut njursvikt (njure) fel som orsakats av förgiftad mat är vaga. De omfattar aptitlöshet, kräkningar, slöhet, diarré, förändringar i urinering och törst. Om du ser någon av dessa tecken, kontakta din veterinär omedelbart.

2 Kom ihåg att aptitlöshet och viktminskning kan vara svårt att bedöma och dessa symptom kan inte vara uppenbara förrän det är för sent.

3 Var medveten om ditt husdjur energinivå. Om din hund eller katt inte spelar så mycket, inte uppfyller du vid dörren, sover längre än normalt och kommer inte när du ringer, dessa kanske tecken på att något är fel.

4 Du vet vad som är och vad som inte är normalt för din katt och hund bättre än någon annan. Var uppmärksam på ditt husdjur beteende så när något förändras, kan du upptäcka ändringen.

5 Njursvikt kan behandlas framgångsrikt om fångas snabbt. Så, om du alls orolig, agera omedelbart.

6 Kontrollera att se om allt är rätt med ditt husdjur är ett standardförfarande. En veterinär kommer att göra en enkel blod och urinprov för att fastställa om djurets njurarna fungerar.

7 Om ditt husdjur blir sjuka rapport händelsen till Food and Drug Administration. En lista över olika reklamations samordnare kan hittas på FDAnättomten (en länk finns i rutan Resources).

Tips

 • Även om ditt husdjur inte har ätit en av de återkallade livsmedel, men fortfarande visar några av de förgiftningssymptom, se till att rådfråga din veterinär. Dessa tecken är tecken på en mängd olika sjukdomar, inte bara njursvikt.
 • Fungera så snart du oroa dig. Det är mycket enklare - och billigare - för att behandla en sjukdom i ett tidigt skede än senare i processen.
 • Pet matmärken återkallas från tid till annan. Kontrollera med din djuraffär eller på US Food and Drug Administration webbplats för att ta reda på vilka märken har återkallats.
 • Njursvikt är en progressiv sjukdom. Ju längre du väntar, desto mer skador och i vissa fall är skadan permanent. Om din veterinär inte kan starta en lämplig behandling i tid, kan ditt husdjur njurar nå en punkt utan återvändo och sjukdomen blir dödlig.

Råttgift är mycket dödligt för hundar. En hund kan även bli sjuk efter att ha ätit en råtta eller mus som har blivit förgiftad. Symtom på råttgift i en hund kan ta upp till 3 veckor för att visa upp i en stor ras hund. Om behandling är snabb, kan hunden oftast sparas.

Instruktioner

1 framkalla kräkning genom att ge din hund en tsk. till 2 tsk. av väteperoxid. Detta bör göras om du tror att ditt husdjur har intagit den råttgift under de senaste 2 timmar.

2 Kontrollera kräkas för en grönblå färg eller nyans. Om du ser detta har din hund intas råttgift och bör tas till veterinär omedelbart.

3 Övervaka hunden för blödning. Blod kan visas från näsa, mun, ögon eller öron. Blod kan vara närvarande i kräkas, avföring eller urin. Även något enkelt som ett snitt kan kontinuerligt blöda eftersom råttgift är en antikoagulant.

4 Kontrollera hunden för blåmärken. Dessa blåmärken kommer att se ut som en mänsklig blåmärke, och det kommer inte att läka bra.

5 Undersök hundens gång. En hund som har ätit råttgift kommer ofta vackla runt i stället för att gå normalt. Hunden kan också gå runt planlöst eller verkar förlorat.

6 Håll utkik efter konvulsioner eller kramper. Om du märker någon av dessa, ge hunden ett rått ägg och kontakta din veterinär omedelbart.

Tips

 • För att förhindra en hund från att äta råttgift, använd råtta fällor eller limfällor.
 • Kontakta din veterinär omedelbart om du vet att din hund har ätit råttgift. Den enda behandling är en vitamin K skott att en legitimerad veterinär kan administrera. Ju snabbare du får din hund till veterinären, desto större chans för en fullständig återhämtning.

Symtom en katt har ätit en Lily


Även katter är ofta noga eaters, kommer de äter växter, inklusive liljor. Men katter, till skillnad från andra djur, är särskilt känsliga för att förgiftas av liljefamiljen (släktet Lilium). Den farligaste är Stargazer Lily (Lilium orientalise), påsk lilja (Lilium longiflorum), tigerlilja (Lilium tigrinum), dagliljar (Hermerocalis), asiatiska liljor, japanska show lilja (Tigerlilja) och Rubrum lilja (Lilium specisoum rubrum) . Alla liljor och alla delar av liljor, inklusive pollen bör övervägas mycket giftiga, och din katt kommer att visa symptom om han har ätit en. Du bör söka veterinär behandling omedelbart eftersom dödligheten är hög.

Kräkningar och anorexi

Din katt kan visa tecken på förgiftning inom några timmar efter intag av liljan. Katter närvarande med kräkningar och anorexi (eller aptitförlust). Kräkningar kan verka för att förbättra, men kommer att starta upp till tre dagar senare som gifter skada njurarna.

Oförmåga att urinera

Din katt kan visa tecken på att ha problem med att urinera, kan hon passera endast små mängder urin eller hon kanske inte kan passera någon urin alls. Även om din katt inte kan passera mycket urin, kommer hon ofta dricker stora mängder vatten på grund av akut njursvikt. Om din katt överlever, kan hon vara kvar med kronisk njursvikt.

andra symptom

Dina katter kan verka slö och deprimerad med något intresse av att spela. Han kan också utveckla kramper och har tecken på förlamning. Vissa katter kommer att ha svullna tassar och en svullnad i ansiktet.

andra symptom

Symptom att titta på efter en hund har ätit en Rock


De flesta hundar är nyfikna, lättroad djur med en anda av äventyr. Från tid till annan, kan dock en hund nyfikenhet få honom i trubbel om till exempel, äter han något som han inte borde. Medan vissa hundar kan helt enkelt passera det främmande objektet de har ätit, finns det en risk för att allvarliga komplikationer kan uppstå. Det är mycket viktigt att titta på din hund noggrant avseende tecken på en förstoppning om han förbrukar ett främmande föremål såsom en sten.

Brist på att äta och dricka

Övervaka din hunds ätande och drickande beteende efter att han har ätit berget. Om han andas normalt sin mat och dricker en halv skål med vatten vid middag tid, vara uppmärksamma på att se om hans svar till mat och vatten har förändrats. Om han visar litet eller inget intresse i hans mat och vatten, kan detta tyda på att det finns ett problem. Låt hans mat att vara tillgänglig under hela kvällen om han inte äter först och se om han äter det senare. Om han undviker hans mat och vatten helt kan han ha drabbats av en förstoppning i vilket fall han kommer att behöva se en veterinär.

kräkningar

Följ ditt husdjur för att se om han kräks efter förbrukningen av berget. Om berget utgör ett problem för honom, får han kräkas eller försöka kräkas för att utvisa det. Dessutom, om berget blockerar ett område med hans inälvor, då din hund kan hamna kräkningar någon mat eller vatten som han äter eller dricker efter hans ätande av berget. Om din hund är kräkningar och har inte utvisas berget, ring din veterinär.

Letargi

Titta på din hund att se om han är beter sig annorlunda efter konsumtion av berget. Våra husdjur kan inte tala om för oss när de inte mår bra, men deras beteende kan tala volymer till uppmärksam ägare. Om din normalt aktiv hund är inte intresserad av att spela eller gå utanför för en promenad, kan detta vara ett tecken på ett problem. Dessutom kan din hund verkar alltför trött och inte uppvisa sina normala nivåer av spänning när du försöker engagera honom. Om du märker betydande förändringar i hundens aktivitet och energinivåer, kontakta din veterinär.

Tecknar hästen har ätit en giftig växt


Det är viktigt för varje hästägare att gå hagen på en regelbunden basis för att leta efter giftiga växter. Flera vanliga växter och ogräs är mycket giftiga för hästar. Intag av även en liten mängd kan döda en häst eller lämna den skadade för livet. Det är upp till varje hästägare att känna igen symptomen på problem och kontakta veterinär omedelbart.

dregling

Hästar normalt inte dregla, så behandla någon vätska som kommer från munnen med misstänksamhet. Om dreglande noteras bör hästägare öppna sina djurets mun noggrant och leta efter tecken på svullnad på tungan. Dregling och tunga svullnad är kontrollampa indikatorer växttoxicitet, så kontakta veterinären på en gång. Dregling är ofta närvarande i en häst som har ätit den lobelia växt, men det kan vara ett tecken på andra typer av förgiftning samt, enligt den Spring Creek hästräddningsaktion.

Sensititivity till Light

En av de vanligaste förbisedda symptom av vegetabiliskt förgiftning är ljuskänslighet, enligt Utah State University Extension. Detta är vanligast i ljus och tunt skal hästar, och det presenterar sig ofta i form av blåsor och utslag som ser ut som solbränna. Vissa tunt skal hästar, såsom Appaloosas, är benägna att solbränna. Men hästägare som märker en ökning av svårighetsgraden av brännskada, eller andra tecken som blåsor, bör kontakta sina veterinärer för en grundlig bearbetning och diagnos.

skakningar

Många giftiga växter störa funktionen av nervsystemet, så hästägare bör vara på jakt efter neurologiska problem. Intag av curlydock och lobelia orsakar ofta skakningar, och detta symptom är definitivt en orsak till oro. Hästägare som märker något av dessa symtom bör omedelbart kalla sina veterinärer för att få hjälp. Berätta veterinären misstänkte att förgiftning, och beskriva de symptom liksom du kan via telefon.

Slutgiltiga tester för positivt identifiera bandmask hos katter kräver en veterinär för att förbereda diabilder som innehåller ägg eller larver och visa dem med ett mikroskop för fullständig precision. Men bandmask symtom är lätta att upptäcka eftersom de är en vanlig åkomma för någon katt som har blivit infekterad med loppor. Parasit loppor bär bandmask och transporterar det, som en sekundär parasit, till katten, där det rör sig till kattens nedre tarmen och börjar kläckning bandmaskar att smälta vad katten har ätit.

Instruktioner

1 Kontrollera kattens senaste pall för små vita eller krämfärgade ägg eller kedjor. Dessa är binnikemask ägg. Vad som verkar vara fläckar av ris kan indikera post-larvstadiet bandmaskar är närvarande i avföringen.

2 Titta på katten för visning av anal släp eller gnugga på matta ytor eftersom det kan indikera närvaron av perianal klåda (kliande botten) i samband med aktiva binnikemask infektioner.

3 Undersök kattens mage. Om kattens mage är märk utspänd, kan det bero på en hög population av tarmbandmask.

4 Ta del av andra potentiella varningsskyltar, såsom brist på aptit och / eller slöhet.

5 Ta din katt till en veterinär för en korrekt diagnos.

Tips

 • Binnikemask infektioner är mycket vanliga men kräver veterinärvård för att helt bota. För att undvika framtida lopp och binnikemask angrepp, diskutera effektiva långsiktiga behandlingsstrategier med veterinär.
 • Barn som förtär vuxna loppor från katt kan få en binnikemask infektion.

Hur man tar hand om matt päls på katter


Även korthåriga katter i allmänhet tenderar att deras egna grooming behov, lager långhåriga kattdjur, såsom pers eller Angora sorter, behöver mer uppmärksamhet. Långhåriga katter tenderar att få mattor på sina lår och ljumske, längs deras magar, bakom öronen och i sina kragar. Du kan använda en djurhår Detangler att ta hand om tovigt päls på katter. Pet hår Detangler liknar balsam används för människohår.

Instruktioner

En kam så mycket tappa hår från runt tovigt område som möjligt. Använda korta, grunda stokes med kammen, med början vid spetsen på håret och arbetar kammen mot basen av håret mot kattens hud.

2 Applicera djurhår Detangler till tovigt området, enligt tillverkarens anvisningar. massera försiktigt Detangler i kattens päls med fingrarna.

3 Upprepa kamning processen; börjar vid ändarna av tovigt hår och arbeta inåt. När mattan har avlägsnats, torka området med en handduk.

4 Torka någon resterande Detangler från kammen och köra kammen genom den torkade håret.

5 Ge katten en paus mellan att arbeta olika delar av tovigt hår, eftersom många katter inte gillar att tränas och blir otålig eller intolerant.

Tips

 • Vänta tills efter att katten har ätit innan man försöker att exploatera det, eftersom katter tenderar att vara mer foglig med en full mage.
 • Det bästa botemedlet för hopslingrade katthår är förebyggande. Kamma din katt dagligen för att hålla mattor från reformering.

GI Lymfom i Cats


Gastrointestinala lymfom är en av många olika typer av lymfom som kan påverka katter. GI lymfom är faktiskt en term som kan användas för att beskriva en kollektiv grupp av organ som påverkas av lymfom, innefattande men inte begränsat till lymfkörtlarna, levern, magen, tunntarmen eller tjocktarmen. När GI lymfom uppstår, kan det betyda cancern påverkar en eller flera av dessa organ. Dr. Kimberly Cronin av PetPlace.com konstaterar att gastrointestinala lymfom är den vanligaste formen av lymfom drabbar katter i USA.

orsaker

I allmänhet är orsaken till någon katt cancer okänd. Feline gastrointestinala lymfom är inget undantag och kan uppstå av flera skäl, bland annat miljöfaktorer såsom bekämpningsmedel eller de typer av mat katten har ätit. Veterinär Arnold Plotnick av Manhattans katter konstaterar att infektion med vissa virus, såsom kattimmunbristvirus (FIV), också kan bidra till att utveckla GI lymfom.

symptom

Många av de symptom på gastrointestinala lymfom är relaterade till det gastrointestinala området och kan innefatta frågor såsom kräkningar eller diarré. Den drabbade katten kan också drabbas av en aptitlöshet, som senare skulle leda till viktminskning. Lymfom kan också orsaka svullna lymfkörtlar, även om dessa kan eller inte kan vara märkbar för ägaren. Ytterligare symptom kan inkludera beteendeförändringar som letargi, ökad törst, andningssvårigheter och ökad urinering.

Diagnos

Det finns ett stort antal potentiella sjukdomar som kan orsaka symptom på GI lymfom hos katter, därför flera tester kan vara nödvändigt att utesluta dessa andra möjliga orsaker. misstänkt När gastrointestinala lymfom, kommer katten genomgår flera diagnostiska tester, inklusive en komplett blodstatus och blodpanel, en urinanalys och röntgen eller ultraljud. Dr. Kimberly Cronin tillägger att den drabbade katten också kan genomgå en biopsi av de drabbade vävnader eller benmärgen, som båda är gjorda för att se hur avancerad cancer.

Behandling

Cytostatika är en av de viktigaste behandlingsalternativ för katter med GI lymfom. Kemoterapeutiska läkemedel ges under loppet av flera veckor och kan inkludera läkemedel såsom cyklofosfamid, doxorubicin, prednison och vinkristin. I händelse av lokaliserad gastrointestinala lymfom, kan strålbehandling också vara ett alternativ. Slutligen katter som har större, kan tillgängliga tumörer kunna genomgå kirurgiskt avlägsnande av dessa tumörer.

Prognos

Prognosen för en katt drabbats av gastrointestinala lymfom varierar beroende på flera faktorer, bland annat ålder och allmänna hälsa på katten, vägen behandling och svårighetsgraden av cancer. Vissa katter kan överleva i mer än två år eller mer med framgångsrik behandling, medan andra katter kan överleva i 10 månader eller i vissa fall bara några veckor.

Grooming din katt regelbundet med en borste eller kam kommer att minska förekomsten av mattor i pälsen. Tyvärr har många katter avsluta med matt päls eftersom de hatar att underhållas. Här är hur man handskas med problemet, som förekommer oftast i långhåriga.

Instruktioner

1 Försök att ta bort päls mattan efter katten har ätit. Katter tenderar att vara mer avslappnade efter måltid.

2 Anta en lugn och lugnande uppträdande när du närmar dig katten. Har din manikyr saxar gömd i fickan när du klappa katten.

3 När katten är avslappnad, försöka räkna ut pälsen mattan med fingrarna. Dra ut saxen om det inte fungerar.

4 Klipp i mitten av pälsmattan, långt från huden. Det är ganska lätt att klippa huden misstag på långhåriga katter, så arbetar noggrant.

5 långsamt arbeta isär pälsen mattan med fingrarna. Klippa bort lite mer om det behövs. Lugna katten i en lugnande röst som du klippa. Om hon blir upprörd, stoppa och komma tillbaka till uppgiften senare.

6 När du har arbetat isär pälsen mattan och det är tydligt från huden, skär bort det.

7 Belöna kattens samarbete med en kattunge behandla.

8 Om katten har flera päls mattor, ta bort dem vid olika tidpunkter. Katten kommer snabbt att förlora hennes tålamod när du tar bort den första pälsmattan. Bygga förtroende med en mild metoden och Kitty godsaker att göra framtida möten lättare.

9 Ta katten till en professionell groomer om katten är otillgänglig, om pälsen mattan är i ett känsligt område eller om mattorna är mycket trassligt.

10 Köp en hår-ball behandling vid en djuraffär för att hjälpa din katt eliminera en besvärlig hår boll. Eller mata katten smör eller en burk oljiga sardiner.

Tips

 • Om en katt är kräkningar hår bollar, är det ett tecken på att han behöver mer grooming. Kam eller borste pott minst en gång i veckan för att avlägsna överskott av päls, mer i shedding säsong. Katter äter deras päls medan de putsa sig.
 • Om en katt är kväljningar dagar, slutar äta eller förstoppning, föra honom till en veterinär. Det kan tyda på att en stor hår boll blockerar mag-tarmkanalen.
 • Om en katt slutar grooming, föra honom till veterinären. Detta är ett vanligt tecken på underliggande sjukdom.

Winter Växter & katter


Alla vet att katter som kattmynta. Katter kommer ofta knapra på andra växter om de får tillgång till dem. Detta kan resultera i strimlad blomsterarrangemang och skadade växter. Men skador kan gå bortom blommor och växter. Vissa arter av växter är giftiga för katter. Om en katt blir till något giftigt som en winter växt, kan det bli mycket sjuk.

om Winter

Winter växter kallas också engelska järnek, europeisk järnek, inkberry och amerikansk Holly. Winter växer vilt i hela skogar i USA. Den har mörkgröna blad och dess runda bär är mörkröd. Ibland används som en semester dekoration på vintern, kan winter vara giftiga för djur som äter det, inklusive hästar, hundar och katter, enligt ASPCA.

symptom

Om en katt intar bladen eller bär på en winter växt, kan det uppleva tarmproblem, inklusive kräkningar och diarré. Det är inte ovanligt att katter att kräkas grön material efter att ha ätit alla växter. Om en katt har förgiftats av en växt, kommer det kräks mer än en gång och får diarré ungefär samtidigt. Katten kommer också att bli slö och ointresserad av mat eller kontakt.

Diagnos

Efter att ha förgiftats av en anläggning kommer en katt uppvisar symptom på ångest nästan omedelbart. En veterinär kan definitivt säga om en katt har blivit förgiftad eller inte. För att underlätta denna process, bör kattägaren få en del av anläggningen som katten har ätit till veterinären kontor, enligt boken, "The Cat. Dess beteende, nutrition, och hälsa"

Behandling

Behandling för en katt som har förgiftats av en winter anläggning kan börja hemma. Kattägaren kan ge katten väteperoxid eller ipecac sirap att framkalla kräkning. Detta kommer att driva ut giftiga växtmaterial från sitt system så att det inte kan göra ytterligare skador. En veterinär kan spola en katts mage för att avlägsna eventuella kvardröjande växtmaterial och ge katten vätska när den återhämtar sig.

överväganden

Eftersom bladen och bär Winter växter har låg toxicitet, är det osannolikt att en katt äter tillräckligt av dem för att det ska vara dödlig. Men för att skydda en katts hälsa, är det bäst att bara ha växter i hemmet som inte är giftig. Eftersom insekts sprutas på växter på plantskolor kan också vara farligt, är det viktigt att hålla växter och eventuella efterföljande vinstockar eller löv eller bär av kattens räckvidd, enligt "The Humane Society i USA Complete Guide till Cat Care."