katt törstig håglös kräks och diarreDiarré kan vara ett symptom på flera sjukdomar eller tillstånd och får inte orsaka för larm. Katter som lider av magproblem bör övervakas noggrant för eventuella förvärrade symtom eller allvarliga förändringar i hälsa.

orsaker

Diarré kan orsakas av en förändring av kosten, parasiter, infektioner, coccidia eller flera allvarliga sjukdomar såsom cancer, leversjukdom eller kattimmunbristvirus. Andra symtom och information, inklusive tester, måste ges till din veterinär för att göra en korrekt diagnos.

symptom

Om din katt har diarré, ringer veterinären kontor och beskriva andra symtom din katt upplever. Problem symptom att titta efter är svart eller tjärliknande avföring, avföring med blod eller slem, feber, slöa beteende, kräkningar, uttorkning, blek tandkött, smärtsamma tarmrörelser, snabb viktminskning eller svullen buk.

At-Home Behandling

För lindriga fall av diarré, kan din veterinär rekommendera att undanhålla mat för 12 till 24 timmar innan man inför en intetsägande kost våt mat eller kyckling och ris, samtidigt som massor av vatten för din katt. Också hålla din katt inomhus för att övervaka sin kost och hälsa.

mediciner

Allvarligare fall av diarré kan kräva en resa till veterinären och / eller läkemedel. Dewormers är till hjälp för parasiter medan antibiotika kan användas för bakteriella infektioner eller skadade tarmar. Allvarligt torkade katter kan kräva intravenös vätska.

Förebyggande

Om att ändra din katts kost, gör så småningom att förhindra magbesvär. Vaccinationer är tillgängliga för att förhindra många sjukdomar som kan vara potentiellt livshotande hos katter, bland annat felint leukemivirus och kattimmunbristvirus. Håll sjuka katter isolerade från andra husdjur i fall smittsamma bakterier eller parasiter har orsakat symptomen.

Äldre katter och diarré


Äldre katter är benägna att en rad frågor, inklusive dem med deras tänder, hud och organ. Äldre kattdjur kan också uppleva kronisk diarré. Detta tillstånd kan orsaka allvarliga problem om de lämnas obehandlade för länge, såsom dehydrering; Därför är det absolut nödvändigt att ta ledande katt till veterinären så fort som diarré.

orsaker

Många faktorer kan orsaka diarré, inklusive parasiter och bakterier. När diarré dyker upp hos äldre katter, men kroniska sjukdomar är typiskt misstänks. Vissa cancerformer, hypertyreoidism och inflammatorisk tarmsjukdom är vanligtvis på toppen av listan av misstänkta orsaker till diarré i äldre katter.

symptom

Symtom på diarré inkluderar rinnande eller vattnig avföring eller avföring som är mjukare än normalt. Dessutom kommer diarré typiskt ganska omgående; Därför kan katten ha olyckor utanför lådan eftersom den inte kan göra det i tid. Om parasiter är orsaken till kattens diarré, kan de komma ut i avföringen. Katten kan ha smärta runt sin mage och kan överdrivet slicka sin botten som ett sätt att hålla sig ren.

Diagnos

Din äldre katt kan kräva flera typer av tester innan en orsak till diarré bestäms. Veterinären kommer sannolikt kontrollera kattens avföring för parasiter och bakterier. Dessutom kan läkaren ta blod att kontrollera organfunktioner och din katts sköldkörteln nivå. Veterinären kan också rekommendera röntgenbilder av kattens mage för att kontrollera tjockleken på tarmen och för tumörer.

Behandling

Behandling av din katts diarré beror på orsaken. Katter med inflammatorisk tarmsjukdom är ofta upprätthålls med kortikosteroider såsom prednison eller budesonid, vilket kommer att minska inflammationen, säger 2ndChance. Andra behandlingar inkluderar sulfa antibiotika eller anti-cancer läkemedel. Medicinering kommer att hantera hypertyreos och hålla sköldkörteln på sunda nivåer. Om cancer är orsaken, kirurgi, kemoterapi eller strålning kan lösa problemet.

Orsaker till diarré i en inomhus katt


Diarré förekommer i alla katter någon gång eller annan. Om din katt är en innekatt, kan diarré vara ännu mer besvärande, eftersom röran (att inte tala om lukten) kan utlösa förödelse på ditt hem. Behandlingar för kattdjur diarré varierar och inkluderar förändring av kost eller ens antibiotika i vissa fall. Veterinärbehandling rekommenderas för katter som upplever diarré, som din veterinär kan bäst förklara hur man behandlar problemet. Ett antal faktorer bidrar till din innekatt som lider av diarré.

kostförändringar

Plötsliga förändringar i din katts kost kan resultera i mag upprörd och diarré. Innekatter vänja sig vid att strukturera och rutin, så ändra maten kan vara en utlösande faktor. Hålla din katt på ett rutin utfodring schema och utfodring samma typ av livsmedel (eller införa nya livsmedel mycket gradvis) kan förhindra detta problem.

Förändring i vatten

Om du reser med din katt eller om du flyttar, kan din katt få tillgång till obekant vatten. Precis som en snabb förändring av kosten, kan en snabb förändring i vatten producera diarré i din katt. Ge din katt filtrerat vatten bara eller ta vatten från hem när du reser för att förhindra att detta inträffar.

Mejeriprodukter

Om din katt förbrukar mejeriprodukter av något slag, kan diarré följa. Katter är laktosintoleranta, så att de kan inte smälta mejeriprodukter. Detta inkluderar mjölk, ost, gräddfil, glass och yoghurt.

olämplig Food

Inomhus katter ibland komma in i soporna som ett sätt att roa sig. Tyvärr kan konsumera bortskämda eller på annat sätt olämpligt mat i papperskorgen ge din katt diarré. Håll papperskorgen inlåst i ett skåp eller ut ur din kisse räckhåll för att förhindra detta.

Intestinal virus eller parasiter

Även om din katt lever inomhus, kan det fortfarande vara utsatt för andra katter på kenneln, veterinär eller när du tar en ny katt i hemmet. Således är din innekatt mottaglig för tarm virus och parasiter som kan orsaka diarré.

Påfrestning

Flytta, en vistelse på kenneln, en resa till veterinären, införandet av en ny familjemedlem (människa eller djur) och även åska kan ge stress för din katt. Stress tar rätt på katter på många sätt, varav en är diarré.

Natriumtetraboratdekahydrat brukar kallas borsyra eller produkt varumärket Borax. Borsyra är ett bekämpningsmedel som används för att döda loppor, kackerlackor, termiter, myror och silverfiskar. Det är en mild hudirriterande som är säkert att använda runt kattdjur. Även om det anses vara icke-toxiska för katter och människor, om den är intas i stora mängder kan det vara giftiga. Vid inandning, kan det skada lungorna.

Borsyra

Borsyra kan märkas vattenfri borax, borax deydrated, dinatriumsaltet av borsyra, dinatriumtetraborat, smält borax, natriumborat (vattenfri) och natriumtetraborat. Det är ett luktfritt, vitt eller grått pulver som förvandlar ogenomskinlig när den utsätts för luft. EPA har registrerat borsyra som ett bekämpningsmedel, algicid och fungicid.

användningar

När en katt har loppor, kan loppor hoppa av hennes kropp och komma in i mattor och möbler. Dessutom kan loppor lägga ägg på dessa ytor, eller ägg kan överföras från katten till ytorna. Borax strös på mattor av ett hem och fick stå under några dagar. När borsyra kommer i kontakt med loppor och deras ägg, dödar dem. Detta beror på att ämnet är ett torkmedel - när de intas eller absorberas av en insekt, det tar bort fukt från kroppen och skadedjur dör av uttorkning.

Cat faror

När förtäras eller inhaleras av en katt, kan borsyra orsaka illamående, kräkningar och diarré. I extrema fall, såsom akut borsyra förgiftning, kan det orsaka magsår, hjärtproblem, koma eller dödsfall när de intas i stora mängder. Vid användning av borsyra för att eliminera loppor från hemmet, hålla alla husdjur, din katt, ut ur rum som du har behandlats med ämnet. Vänta två dagar för borsyra pulver att helt lösa, sedan vakuum upp före låta ditt husdjur tillbaka till rummen. Om du behandlar hela ditt hus, hålla din katt i garaget, badrum, källare eller annat område som inte har mattor.

Borsyra Exponering

Var försiktig vid hantering av borsyra, eftersom det kan orsaka fysisk skada. Vid inandning kan borsyra orsaka halsont och hosta. När det kommer i kontakt med ögonen, orsakar det smärtsam irritation. Borsyra kan absorberas genom ytan av en persons hud och kan orsaka utslag. När de intas, orsakar det buksmärta, kramper, diarré, illamående och kräkningar.

Inomhus växter som Poison husdjur


Krukväxter används ofta som heminredning eller att rena unken luft. Tyvärr, medan krukväxter kan vara vacker, kan vissa vara giftiga för katter och hundar - vissa växter kan även leda till döden. Alla djurägare bör vara medvetna om vilka växter är säkra och vilka växter är giftiga för sina husdjur innan föra in en ny krukväxt.

Aloe Vera

Många familjer hålla en Aloe Vera runt för sina medicinska egenskaper. Det är dock viktigt att hålla anläggningen utom räckhåll och bort från alla husdjur, eftersom aloe den producerar är extremt giftiga för husdjur. Aloe kan orsaka kräkningar, diarré och förändringar i urinen färg.

Julstjärna

Julstjärnan är en populär växt, särskilt runt julhelgen. Den levereras i olika nyanser av rött, grädde och rosa. Djur som konsumerar stjälkar eller blad av julstjärnan kan ha en irriterad mage eller munnen och kan kräkas. Lyckligtvis behöver julstjärnor vanligtvis inte leda till döden för husdjur.

Cyklamen

Även känd som sowbread, cyklamen orsakar kräkningar, diarré, förändringar i hjärtrytmen, salivering och kramper hos hundar och katter. Om tillräckligt av anläggningen förtärs, kan döden inträffa.

azalea

Azalea, som kommer i en mängd olika färger, är en populär inomhus och utomhus växt. Alla delar av växter, inklusive rötter, stjälkar och blommor, är giftiga för husdjur. Tecken på intag inkluderar hyper salivavsöndring, svaghet, kräkningar, diarré, kollaps och död.

krysantemum

De blad och stjälkar av krysantemum växter är giftiga för husdjur, som orsakar diarré, kräkningar, dålig samordning, hyper salivavsöndring och kontaktdermatit.

liljor

Liljor är mycket populär i blomsterarrangemang. Dock vara medveten om att kallor, Tiger liljor, påsk liljor och japanska pråliga liljor är alla extremt giftiga för katter. Även en liten nibble på spetsen av ett blad kan orsaka njursvikt och död.

Ängel trumpet

Ängel trumpet går under många namn, inklusive helvetets klockor, jäkel trumpet och moonflower. Denna giftig växt är en populär krukväxt eftersom den är lätt odlas. Emellertid har det en dödlig förflutna och användes ofta i självmord och mord potions och förbinds till de belladonnabär och mandrake växter. Denna växt innehåller alkaloider som är extremt giftiga för barn och djur.

engelska Ivy

Liksom många hushåll växter, orsakar engelska murgröna kräkningar, diarré och buksmärtor hos katter och hundar. Anläggningens mest giftiga delar är dess blad; dock kan bären också vara giftiga.

Hortensia

Hortensior är giftigt för hundar och katter, orsakar symtom såsom depression, kräkningar och diarré. Lyckligtvis de flesta fall är bara gastrointestinala störningar och passerar genom djuret utan någon allvarlig skada. De giftiga delar av hortensia är dess blad och knoppar.

Irritable Bowel Disease (IBD) hos katter är en allvarlig sjukdom som måste diagnostiseras korrekt och behandlas för att erbjuda drabbade katter ett bekvämt liv. IBD är en kronisk inflammation i antingen tjocktarmen, tunntarmen eller magslemhinnan. IBD symptom kan härma de flera andra tillstånd och sjukdomar, och kan därför vara svårt att diagnostisera korrekt. Kattägare kan spåra och övervaka symptom och lämna denna information till sin veterinär för att underlätta en korrekt diagnos.

Instruktioner

1 Identifiera symptomen din katt upplever och dokumentera dem i en journal. Vanliga IBD symtom är kräkningar, diarré och avstå från att äta och dricka. Notera den tid på dagen, vid vilken varje symptom uppträder, och hur ofta.

2 Om din katt är kräkningar, notera innehållet i kräkas. Är det mat Regurgitated rätt efter att ha ätit? Är det galla endast? Kräkningar mat är ett vanligt symptom på IBD, och bör dokumenteras för veterinären.

3 Rådgör med din veterinär innan du byter kattmat, även om du bara försöker få din katt att äta något. Kräkningar och diarré kan orsakas av ett livsmedel känslighet, som kan förvärras genom att byta livsmedel. Oavsett om din katt har IBD eller annan matsmältningssystemet tillstånd, kommer veterinären föreslå specifika livsmedel för att försöka att det är osannolikt att orsaka allergier eller känsligheter.

4 åtskild din katt från andra som du kan ha om du tror att hon inte äta eller dricka. Det är viktigt att se till att katten dricka vätskor, särskilt om hon har kräkningar och diarré. Katter kan torka snabbt, och inte dricker regelbundet kan skada en kattens njurar. Om du inte kan få din katt att dricka vatten, ta honom till veterinär inom 24 timmar för att ta emot vätskor under huden. Uttorkning kan åberopa andra symptom som inte är direkt relaterade till IBD, och kan leriga diagnosen.

5 Väg din katt minst varje vecka för att avgöra om hon håller på att förlora vikt. Snabb viktminskning kan förekomma som ett sekundärt symptom när en katt inte äter. Oavsett orsaken till aptitlöshet, måste en katt inte tillåtas att gå utan mat i mer än två dagar. Rapport snabb viktminskning med din veterinär omedelbart, snarare än att vänta för att dokumentera fler symtom.

6 Starta din katt på en kurs av prednison eller annan kortikosteroid om detta rekommenderas av din veterinär. IBD kan endast slutgiltigt diagnostiseras av en röntgen kopplad med en tarmbiopsi (både invasiva procedurer). Om din katt reagerar på prednison, kan du utesluta flera andra sjukdomar och lämna IBD på en mycket kort lista. Prednison kommer att minska inflammation i IBD och göra din katt mer bekväm. Din veterinär bör förklara fördelarna och nackdelarna med långvarig användning steroid i kattdjur.

7 Presentera din journal resultat till din veterinär och initiera en diskussion om IBD. Dokumentera alla detaljer om symptomen kommer att hjälpa veterinären att nå en slutsats om din katts sjukdom. Att se din katt blir tillräckligt med vätska när han är sjuk kommer att göra honom att må bättre och påskynda sin diagnos.

Tips

  • Om din katt har ordinerats en kortikosteroid, administrera precis som ordinerats, och inte plötsligt ta din katt bort av medicinen. Steroider måste trappas ned långsamt för att undvika en rekyleffekt.

törstiga Katter


Överdrivet drickande och törst kan vara en tidig varningssignal av dålig hälsa hos katter. Om en äldre katt efterbehandling allt vatten i sin skål flera gånger per dag och dricka från andra vattenkällor som toalettskålen, kunde hon ha problem i samband med hennes njurar, sköldkörtel och diabetes.

Njursjukdom

Överdriven törst hos katter kan vara ett tecken på njursjukdom tidig varning. Njursjukdomar är vanligare hos äldre katter och symptom som åtföljer hög törst är viktminskning, kräkningar och dålig aptit. En veterinär kan kontrollera njursjukdom med ett blodprov och en katt bör föras in för en kontroll om hon är alltid törstig.

Överaktiv sköldkörtel

Äldre katter utvecklar vanligtvis överaktiv sköldkörtel, vilket snabbar upp sin ämnesomsättning och hjärtfrekvens och orsakar hög törst. Ta katten till veterinären om hon avslutar vattnet i sin skål flera gånger om dagen och vill ha mer vatten från platser som toalettskålen. Sköldkörtelsjukdom är behandlingsbar i katter och bäst upptäcks tidigt.

Diabetes

Feline diabetes påverkar medelålders och äldre katter, särskilt om de är överviktiga. Diabetiska katter kissar överdrivet och därmed deras vattenintag är högre. Kontrollera en katt låda för att se om hon kissar mer än normalt. En veterinär kan diagnostisera kattdiabetes genom en urin och blodprov och det kan behandlas hemma med doser av insulin.

Klimat

Den minst farliga skäl för en katt att vara törstig är om hon är i en varm, fuktig miljö. På sommaren, katter dricka vatten för att reglera kroppstemperaturen och hålla hydrerad. Den normala mängden vatten en katt dricker per dag är cirka 1/2 pint. Som alltid, övervaka kattens beteende men om hon inte uttrycker tecken på sjukdom och kissar normalt, är hon förmodligen bara törstig.

Vissa katter som "folk mat", såsom bönor, även om katter är rena köttätare i naturen. Små mängder av udda livsmedel är oftast ofarliga, men vissa livsmedel kan allvarligt äventyra en katts kost och hälsa eller till och med vara livshotande.

Choklad

All choklad innehåller metylxantiner i ökande mängder av färg, med vit choklad med minst och bakning choklad mest. Milda reaktioner inkluderar kräkningar och diarré, men det kan orsaka anfall och dödsfall.

Druvor, russin

Den specifika toxin som orsakar njursvikt har ännu inte isoleras genom forskning, men katter som äter vindruvor och russin har lidit njursvikt, och reaktionen är ännu mer extrem hos hundar.

Mjölk

Mjölkprodukter är inte naturligt att en katts diet, så många katter är laktosintoleranta, saknar enzymer för att bearbeta sockret i mjölk. Även om vissa katter har en smak för mjölk, kan det orsaka gas, kramper och diarré.

Lök, vitlök, gräslök

Dessa kryddor som används för att betraktas som ofarlig och användes för att smaksätta sällskapsdjur och behandlar, men ny forskning har visat att de är ansvariga för skada röda blodkroppar och kan leda till blodbrist.

Rått kött och ägg

Rått kött och råa ägg bär salmonella och E.coli bakterier och de sicken katter samt människor med diarré är en vanlig biverkning. Ägg innehåller också ayidin enzym, som hindrar dem från att absorbera biotin, ett B-vitamin som behövs för frisk hud och päls.

Salt

Som hos människor, gör alltför salt katter törstig och kissa mer, men det kan leda till kräkningar, diarré, kramper och död.

Katter är känsliga när det gäller kemikalier, skadedjursbekämpning, även vissa organiska material. Nedan följer några tips för att kontrollera, döda eller stöta bort loppor från ditt husdjur med några säkra huskurer.

Instruktioner

1 Blöt skivor av citron i varmt vatten, sedan svamp lösningen försiktigt på kattens päls. Citron repells loppor och lugnar din katt hud, men skadar inte din katts matsmältningskanalen.

2 Blanda salt och bakpulver tillsammans och strö under dina möbler för att döda loppor ägg. Lite kommer inte att skada din katt, men försök att hålla den borta från områden din katt frekventerar, eftersom konsumerar salt kommer att göra din katt extra törstiga.

3 Strö Earl Grey teblad på platser där du katt tillbringar en hel del tid. Scenen av teblad avskräcker loppor - och en liten svamp bad för din katts päls kommer inte att skada det och kommer att lämna en trevlig, loppor avskräckande doft bakom.

Även om det inte är godkänt av FDA, många veterinärer rekommenderar att använda Metamucil att behandla tarmsjukdomar för katter och hundar. Metamucil är ett laxermedel som absorberar vatten i tjocktarmen, vilket gör avföring mjukare och lättare för djuret att passera. Hos katter med diabetes, kan det hjälpa sin matsmältning under behandling insulin. Om du gör mata Metamucil till en diabetiker katt, se till att du får godkännande av din veterinär.

Instruktioner

1 Du kan köpa Metamucil på apoteket eller stormarknad efter din veterinär har gett godkännande för att administrera den till din diabetiker katt. Metamucil finns både över disk och recept.

2 Mät upp doseringen av Metamucil att ge din diabetiker katt. I de flesta fall, veterinärer rekommenderar en till fyra gram per dos, och du kan använda en doseringssked att administrera den korrekta mängden.

3 Blanda Metamucil väl in i kattens våtfoder. Tillsätt lite extra vatten till skålen om det behövs. Om du ger din katt mer än en måltid om dagen, är det oftast bäst att administrera Metamucil på morgonen. Metamucil är smaklös, så din katt kommer förmodligen inte att märka förändringen i sin mat.

4 Upprepa doseringen som din veterinär. De flesta veterinärer rekommenderar att ge den Metamucil till en diabetiker katt en gång eller två gånger om dagen. Håll koll på hur ofta han eliminerar. Du kan behöva justera dosen, beroende på vad som fungerar för din katt.

5 Ge katten tillgång till massor av vatten. Diabetes är sannolikt att göra katten törstig och ytterligare vatten rekommenderas för att undvika att djuret smärtsam gas samtidigt på Metamucil.

Tips

  • Du ska sluta ge din katt Metamucil om djuret börjar kräkas efter administrering. Detta är högst osannolikt, men ringa din veterinär för råd om detta inträffar.