katt medicine revolution

Bland de många aktuella lopp mediciner som finns tillgängliga för hundar och katter, är Revolution unikt genom att det behandlar många andra parasiter förutom loppor och fästingar.

Drug Information

Revolution (selamectin) är en FDA-godkända utvärtes läkemedel som ger förebyggande brett spektrum mot många interna och externa parasiter. Det finns för hundar och katter och endast med ett recept från en veterinär.

indikationer

Revolution styr loppangrepp hos hundar och katter genom att döda vuxna loppor samt förhindrar lopp ägg från kläckning. Den behandlar också och förhindrar hakmask och spolmask hos katter och förhindrar hjärtmaskar i båda arterna. Revolution behandlar och kontroller kvalster som orsakar rävskabb hos hundar samt öronskabb hos katter och hundar. Slutligen är revolutionen ett effektivt skydd mot den amerikanska hunden fästingen.

Dosering

Förpackad i enskilda användningsområden rör är Revolution tillämpas månadsvis framför skulderbladen för hundar och valpar 6 veckor eller äldre, och vid basen av halsen för katter och kattungar 8 veckor eller äldre.

Bieffekter

I både kliniska prövningar och säkerhetsstudier, Pfizer rapporterar att mindre än en procent av katter och hundar visade tecken på mag upprörd. Dessutom, om en procent av katter förlorade hår tillfälligt på applikationsstället.

Säkerhet

Pfizer rekommenderar mot att använda Revolution i sjuka eller underviktiga djur.

Hur man ger en katt Medicinering


Tyvärr, våra älskade husdjur blir sjuka och ibland måste ta medicin som ordinerats av veterinären. Katter är mycket egensinniga och oberoende, så att ge en katt medicin kan vara en svår uppgift. Beroende på vilken typ av medicinering ordinerats, kan du ha en lättare eller svårare att få din katt att ta de läkemedel som det behöver för att få friska.

Instruktioner

1 Försök våtfoder. Det är lättare för alla om katten kommer bara ta medicinen på egen hand. Om du har en katt med en hälsosam aptit, kan du försöka glida pillret i en sked våt kattmat. Om p-piller är för stort för att uppslukas i en bit, hacka upp i mindre bitar.

2 Linda upp katten. För att förhindra skador på dig själv och katt, kan du använda burrito metod piller ge. Få en gammal handduk och plocka upp katten. Vagga den i armarna inuti handduken och sedan slå in katten med sina armar och ben inne i handduken och bara huvudet sticker ut.

3 Bänd öppna munnen. Med hjälp av fingret, försiktigt men bestämt bända upp kattens mun. Sätt p-piller så långt tillbaka på tungan som möjligt och stäng sedan kattens mun. Håll munnen stängd så att det inte kan spotta pillret ut försiktigt massera halsen tills piller förtäring.

4 Använd en spruta för vätska. Flytande läkemedel är mycket lättare att administrera än piller. Användning av sprutan som följde med medicineringen, fyll den till doseringen krävs. Med katten i burrito positionen, bända upp munnen och sedan skjuta vätskan till baksidan av halsen. Katten kommer att svälja det.

5 Raska katten när den sover. Fyllig katter är lättare att medicinera än katter i mitten av en spelsession. Vänta tills din katt slummer på fönsterbrädan eller soffa innan smyga upp och öppnar sin mun. Var beredd på en kamp när det är listat ut vad som händer. Om du är snabb och tyst, är det möjligt att få p-piller eller vätska i och uppgiften över med innan det är klarvaken.

Tips

  • Följ alltid din veterinär rekommendation för medicinering dosering.
  • Alltid vara försiktig med ditt husdjur.

Hund & Katt Medicinering


Djurägare kan oroa sig för sina husdjur som lider av smärta, vare sig från en fysisk skada eller känslomässiga trauman. Medicinering är tillgänglig för katter och hundar för att hjälpa dem att uppnå en god livskvalitet. Det är viktigt att följa din veterinär råd vid administrering någon medicinering.

pet Health

Husdjur, liksom människor, kan kontrakt sjukdomar, har genetiska defekter eller blir sjuk på något annat sätt. Husdjur är mottagliga för cancer, artrit, ångest, hjärtmask och en mängd andra medicinska problem. Även till synes friska katter och hundar kan ha problem i ålderdomen och kräver smärtstillande för att öka deras livskvalitet.

hund Medicinering

De flesta sällskapsdjur läkemedel måste förskrivas av en veterinär. Mängden och formen av medicin (piller, vätska, pulver, etc.) bör avgöras av din veterinär baserat på vikten och rasen på din hund, bland annat som är specifika för din hunds situation. En vanlig medicin för artros hundar eller yngre hundar med växtvärk är Rimadyl, en anti-inflammatorisk som fungerar ungefär som ibuprofen gör hos människor. Detta är en vanlig medicin som är bra för tillfällig lindring av smärta i de flesta hundar.

En annan vanlig medicin för hundar är för hjärtmask. Hjärtmaskar färdas genom din hunds blodet och bosätta sig i hjärtat där de växer och kan hindra blodflödet, enligt Pet utbildning. Hjärtmask läkemedel säljs under flera varumärken, inklusive Heartgard, Iverhart Max, Advantage och revolutionen.

cat Medicinering

Katter är känsliga för en mängd sjukdomar och infektioner precis som hundar. En vanlig åkomma är ringorm, en svampinfektion som är kliande och orsakar kattens håret att falla ut. Det liknar fotsvamp hos människor. Medicinering för ringorm kommer vanligtvis i en aktuell grädde brukar kallas mikonazol eller tiabendazol. I svårare fall kan en kombination topisk och oral medicinering användas enligt Pet utbildning.

Kattdjur är också benägna att urinvägsinfektioner, som ibland kan behandlas med diet, men ofta resulterar i din veterinär förskrivning antibiotika. Dessa fungerar som de gör i människor för att befria kroppen av infektion.

Alternativ medicin

Vissa djurägare och veterinärer föredrar att ta en naturlig, icke-syntetisk metod för behandling av sina husdjur "sjukdomar. Homeopatiska läkemedel består av naturligt förekommande ämnen som blomma och ört essenser samt akupunktur och andra kiropraktik förfaranden. Kosttillskott är mycket som de i naturliga livsmedel isle av din butik. De innehåller naturliga ingredienser som sägs hjälpa specifika sjukdomar. Passions, till exempel, är känd för att hjälpa till ångest hos hundar.

överväganden

Kontakta veterinär före administrera någon typ av medicinering, om traditionella eller holistisk, till din katt eller hund. Husdjur kan vara allergisk mot vissa ämnen, så det är viktigt att ha en läkare eller sjuksköterska undersöka och diagnostisera ditt husdjur innan du bestämmer dig för att behandla en sjukdom på egen hand.

Reaktion av katter till Revolution


Styra loppor, öronskabb, hakmask, spolmask och hjärtmaskar är en nödvändig del av en katts hälsa regim. Denna uppgift kan tyckas överväldigande ibland, med den mängd läkemedel som syftar till att förhindra dessa parasitangrepp.

Identifiering

Revolution är varumärket av drogen Selamectin. Det är endast tillgänglig genom recept från en legitimerad veterinär och tillverkas av läkemedelsföretaget Pfizer.

effekter

Revolution är en månatlig topikal produkt som anges i katter för kontroll och förebyggande av loppor, öronskabb, hakmask, spolmask och hjärtmaskar.

Negativa reaktioner

Eftersom det appliceras lokalt, de vanligaste biverkningarna som rapporterats är irritation och håravfall eller gallring vid applikationsstället. Sällsynta biverkningar enter nöd, kräkningar, aptitlöshet, överdriven salivavsöndring, letargi, ataxi och muskelskakningar.

Varning

Om din katt upplever någon av de sällsynta biverkningar som förknippas med revolutionen, tala med en legitimerad veterinär medicinsk vårdgivare så snart som möjligt.

Förebyggande

För att minska risken för din katt med en reaktion på revolutionen, använda produkten i dosering och sätt som anges av en veterinär.

Hur man ger en katt medicin med en spruta


Att försöka ge din katt vätska med en spruta är något besläktad med att försöka ge ett barn en obehaglig smak medicin. Om du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder du och ditt husdjur kommer snabbt att glömma erfarenheterna och inte traumatiserade över den. När din katts hälsa återställs, kommer du vara glad att du lärt sig att göra det framgångsrikt.

Instruktioner

1 Placera en stor handduk eller liten filt på en plan yta, såsom ett bord. Gör inte detta i ett område där du normalt gosa med din katt, till exempel en säng eller soffa. Katten kan börja undvika detta område på grund av upplevelsen.

2 Använd plastspruta för att dra rätt dos av medicin flaskan. Placera den nära handduk eller filt.

3 Placera din katt i mitten av filt och lindar honom som en baby. Du kan behöva en assistent för att göra detta. Lämna rummet så att du kan hålla din katt i nackskinnet av sin hals.

4 Håll katten genom nackskinnet i ett skonsamt men ändå fast sätt i din icke-dominanta handen.

5 Plocka upp sprutan i din dominanta hand och hålla katten fortfarande med armbågen och armen av den dominerande handen.

6 Sätt sprutan i sidan av kattens mun, så att det är i kindområdet. Tryck försiktigt på sprutan för att möjliggöra en liten del av läkemedlet att komma in i kattens mun. Kläm inte det i alla på en gång eller placera den i mitten av sin mun. Detta gör det svårt för katten att svälja och kan orsaka kvävning.

7 Ta bort sprutan från kattens mun när den är tom. Trösta katt och beröm den för att vara en bra pott.

8 Placera katten på golvet innan uppackning det. Katten kommer sannolikt springa iväg snabbt. Om du har möjlighet att hålla det, förstärka dåliga erfarenheter med en trevlig man, som att borsta katten eller ge den en behandling.

Tips

  • Plastsprutor finns på sällskapsdjur leverans butiker och veterinär kliniker.
  • Fråga din veterinär om han kan ge dig ett smak för medicin som katter njuta, såsom tonfisk eller fisk arom. Detta är särskilt användbart om det är en daglig medicinering.

Det finns flera olika sätt att försöka ge piller till din katt. Det enklaste sättet, om det fungerar för din katt, är att dölja pillret insidan av en mjuk behandling. De säljer även ihåliga kattgodis avsedda för detta ändamål. Men om denna metod inte fungerar för din katt kanske du vill överväga att använda ett piller Popper.

Instruktioner

1 Hindra katten innan de ger p-piller. Du kan prova att placera henne på en bordsskiva och hålla henne med en arm medan du använder den andra handen för att administrera läkemedlet. Om det inte fungerar, kan du sitta på huk på golvet. Placera katten mellan dina ben och använda fötterna för att blockera henne på plats. En annan metod är att linda henne i en filt eller handduk innan de ger henne p-piller. Inslag katten kommer också att skydda dig från klorna om hon kämpar dig när du ger p-piller.

2 Coat p-piller med smör innan det in pillret Popper. Detta kommer att göra piller smakar bättre till katten och kommer också att hjälpa den att glida ner i halsen.

3 Sätt p-piller i slutet av p-piller Popper.

4 Håll katten genom nackskinnet och luta huvudet bakåt något.

5 Sätt p-piller Popper med pillret i kattens mun och tryck på sprutan i slutet av Popper. Detta kommer att dyka pillret på baksidan av kattens tungan, vilket kommer att uppmuntra honom att svälja.

6 Gnid framför kattens hals i en nedåtgående rörelse om hon fortfarande inte har svalt piller.

Tips

  • Om du fortfarande inte kan få din katt att ta piller, prata med din veterinär. Många läkemedel är tillgängliga i andra former, såsom pasta, vätska eller injektioner. Det kan vara lättare för dig att ge din katt en annan form av medicinering.

Katt medicin för en urinvägsinfektion


Medan urinvägsinfektioner kan vara ganska vanligt hos människor, endast 10% av alla katter lider av detta ofta smärtsamt tillstånd. Symtom som din katt kan visa om det har en urinvägsinfektion inkluderar ansträngande medan urinera, att undvika att använda kattlådan och kissar små mängder i hela hemmet. Det enda sättet att diagnostisera detta villkor är att samla in en liten mängd urin ha testats av en veterinär.

Mainstream mediciner

Din veterinär kommer att göra en fullständig kontroll av din katt, inklusive en urinanalys. Den urinanalys kommer att avgöra vilka läkemedel som behövs. Om infektionen är bakteriell, kommer ett antibiotikum, såsom penicillin ordineras. Dosen kommer att bero på vikten av din katt. Medicineringen bör ges på morgonen och på kvällen, med mat för att förhindra magbesvär.

Många av samma läkemedel som föreskrivs för människa används också för katter. En av de vanligaste formerna av penicillin är amoxicillin. Om detta är första gången din katt har någonsin ordinerats Amoxicillian, bör du titta efter tecken på att det är allergisk eller överkänslig mot den. Tecken kräkningar, klåda och även död.

naturliga behandlingar

Det finns många naturliga och homeopatiska medel kan du prova att göra din katt så bekväm som möjligt. Några av dessa metoder kan också bota infektionen. Du kan hjälpa till att lindra din katts smärta genom att ge den Cantharis. Tranbärsjuice extrakt kan också hjälpa till genom att stoppa smittan. Vitamin C används också som ett sätt att stärka urinblåsan. Den Vitamin C Doseringen varierar på vikten av din katt. Det bästa sättet att ta reda på doseringen är genom trial and error. När din katt har haft för mycket, kommer det att ha diarré.

Vård i hemmet

Om din katt behandlas med ett antibiotikum eller kortikosteroid, det kommer att behöva någon speciell vård i hemmet för att hjälpa det bli bättre.

Du bör noga titta på din katt under matning för tecken på biverkningar av läkemedlet och efter tecken på att det blir bättre. Under denna tid bör du också vända sig till en kemisk fri kost för din katt. Detta innebär att du hem ska laga all din katts mat. Din katt bör också uppmuntras att dricka friskt vatten ofta, eftersom det behövs mer vätska för att spola ut systemet.

Med en urinvägsinfektion, vara säker på att få din katt till veterinären för en uppföljande möte. Veterinären kommer att göra en upprepning urinanalys för att säkerställa att infektionen är borta.

Katter, liksom de flesta andra däggdjursarter, är föremål för hjärtmask infektioner. Hjärtmask är parasiter som överförs genom bett av en infekterad mygga. Förebyggande av sjukdomen är av största vikt att upprätthålla din katts hälsa.

Heartguard

Månatliga hjärtmask förebyggande är det bästa sättet att förhindra hjärtmask infektion hos katter. En av de vanligaste läkemedel som används för detta ändamål är oral ivermektin, den aktiva ingrediensen i Heartgard för katter. Ivermektin har använts på ett säkert sätt under många år i katter för att behandla en rad olika parasitinfektioner och har visat sig effektiv för att förhindra av hjärtmask. Enligt veterinären Rebecca Bennett har några katter visat känslighet för detta läkemedel, vilket gör den till en föredras av många veterinärer.

Rotation

Revolution för katter är en annan månatliga förebyggande medicin för katter. Revolution kombinerar hjärtmask förebyggande Selamectin med mag parasitkontroll och muntlig loppa kontroll. Selamectin fungerar ungefär som ivermektin och är lika effektiv. Emellertid är rotationen dyrare än andra hjärtmask förebyggande syfte.

Jaktplan

Interceptor för katter är en annan månatliga förebyggande medicinering. Det bygger på milbemycinoxim att döda den omogna hjärtmasklarver. Milbemycinoxim har visat sig vara effektiva för att förhindra hjärtmask.

Andra parasitkontroll

Förutom att förebygga hjärtmaskar, Interceptor, Heartguard och revolutionen för katter innehåller mediciner för att kontrollera andra interna parasiter som hakmask, spolmask och piskmask.

hjärt~~POS=TRUNC Behandling

Även läkemedel för att döda hjärtmask har använts ibland hos katter, det finns inga godkända behandlingar.

Hur du får din katt att ta sin medicin


Katter är mycket smarta djur, och de lär sig snabbt hur man undviker obehagliga aspekter av deras liv. Ta medicin är vanligtvis en av dessa obehagliga saker som de måste uthärda. Problemet är att många katt läkemedel är egentligen bara nedskalade versioner av folk medicin, Därför är de oftast smaksatt för människor, inte katter. Som ett resultat, de flesta katter inte är alltför villiga att svälja något sådant. Ibland behöver man lite strategi för att ge kitty sin medicin.

Instruktioner

1 Var noga med att inte skrämma katten när du närmar dig den för första gången med medicin, eftersom detta kommer att orsaka djuret att frukta medicin från den stunden. Närma tyst och naturligt som du alltid gör.

2 Om läkemedlet är i tablettform, prova att skjuta ner kattens hals med en specialdesignad piller skytten. Detta kommer att kräva lite övning för att hålla katten från att spotta tillbaka ut 20 gånger innan du slutligen få ner sin hals. ta försiktigt katten bakifrån, sätt en hand under hakan och höja huvudet. Slip pillret skytten mellan kattens käkar så långt tillbaka i munnen som du kan utan munkavle katten och skjuta. Pillret bör gå ända ned, men klämma kattens käkar stängs omedelbart för att hålla den från att spotta pillret tillbaka.

3 Att ge en katt ett piller som den inte vill är en utmaning. Att ge samma katt en "god" apelsinsmak flytande läkemedel är en helt annan. Detta är liktydigt med att tvångsmatning leversmak medicin till ditt barn, för reaktionen är mycket lika. Katter gillar inte apelsiner, och detta läkemedel är äckligt att kattens smaksinne. Du behöver en liten pipett för att skjuta vätskan in i kattens mun. Det enklaste sättet är att komma bakom katten, hålla spetsen på pipetten i sidan av sin mun och skjuta så fort som möjligt mot baksidan av halsen. Du kommer utan tvekan att slabba lite av det över katten och vad yta det sitter vid tidpunkten.

4 Katten kommer ogillar denna verksamhet med en passion och kommer att kämpa dig, vilket är varför det är en bra idé att komma bakom katten med en arm runt sin hals för att hålla huvudet upp. Katten kommer att göra allt i sin makt för att undvika att medicinen, så lite återhållsamhet är en bra sak att få jobbet gjort. Katten kommer även dregla för att undvika att svälja den avskyvärda saker, så bli inte förvånad över att se färgade rännilar som löper längs båda sidor av kattens mun. Du kan förhindra detta genom att fortsätta att hålla kattens huvud upp och strök sin hals tills det sväljer.

5 Vissa katter ta medicin riktigt bra. Faktum är att många faktiskt kommer att tugga ett piller eller glatt lap upp flytande medicin. Om du har en katt som denna, är tekniken annorlunda och kommer att vara mycket enklare. Sätt pillret i kattens mat eller helt enkelt kasta den till katten, och det kommer att äta det. Samma sak med flytande medicin: Lägg lite i kattmat.

Tips

  • Ge medicin vid olika tider varje dag. Om du följer samma tidtabell varje dag, kommer katten förutsäga vad du håller på med och kommer sannolikt springa och gömma sig under den tiden på dagen. Ge medicin på morgonen för ett par dagar, sedan på eftermiddagen för ett par dagar, sedan göra det på kvällen för en stund. Håll alternerande tider och katten kommer inte att kunna så lätt att förutspå vad du planerar.
  • Om det alls är möjligt, ta reda på från din veterinär om din katt medicin kan ges i en katt-vänlig smak. Detta kan bidra till att göra läkemedlet mer tilltalande för kattdjur.
  • Var försiktig med kattens klor som en arg eller rädd katt kan orsaka stor skada med dem. Med hjälp av en handduk för att täcka katten kan hjälpa, men det är inte alltid bra som katten kan våndas ut ur det.

Hur man köper Flea medicin för katter


När en katt blir loppor, kan det påverka hela hushållet. Det är viktigt att se till att din katt tar loppa medicinering en gång per månad. Detta kommer att döda alla loppor som finns på katten, och hålla henne från att bli angripna igen. Inköp loppa medicinering är inte svårt, men du kan behöva se en veterinär först.

Instruktioner

1 Ring din veterinär och diskutera om en viss over-the-counter loppor medicinering är okej att använda på din katt. Veterinären kanske vill ha en lista över ingredienser så var beredd. Med veterinären godkännande, köpa medicin; den säljs i livsmedelsbutiker samt djuraffärer. Over-the-counter lopp mediciner kostar mycket mindre än receptbelagda lopp mediciner, men är ofta av dålig kvalitet.

2 Inköp loppa medicin från veterinären. Nästan alla veterinärer säljer loppa medicin för katter från sitt kontor. Veterinären kommer sannolikt att ge dig en tre- till sex månaders leverans så att du inte kommer att behöva komma tillbaka varje månad. Din veterinär rekommendation kan bli dyrt, men det kommer att vara av bästa kvalitet.

3 Få ett recept från din veterinär om du tror att du kan få loppor medicinering billigare någon annanstans. Platser såsom 1 800 Pet Meds erbjuder rabatter på katt mediciner, men du måste ha ett recept för att beställa dem.

4 Använda recept för att beställa lopp medicin på nätet, som sedan kommer att levereras direkt till ditt hus. Denna metod kommer att spara pengar utan att ge avkall på kvalitet, eftersom produkten kommer att vara samma som du skulle ha fått hos veterinären kontor.

Tips

  • När din katt blir på en loppa regimen, hålla honom på det. Detta är det enda sättet att förhindra en ytterligare loppangrepp.
  • Ge aldrig din katt en medicin utan att rådfråga din veterinär först.