katt luftvägsinfektion

Varför en katt Nysningar blod med en övre luftvägsinfektion


Blodiga nysningar menar inte en katt har en övre luftvägsinfektion. Blodiga nysningar tyder vanligtvis en kall, bakterieinfektion eller en allergi i dess mest lindriga fall. En blockering orsakas av en sträng, bit gräs eller mat kan också orsaka blödning. Blödning uppstår på grund av en ackumulering av vätska i kattens näsa. En annan möjlighet är tandproblem, såsom en abscessed tand. Allvarligare orsaker en blodkoagulering problem, högt blodtryck eller anemi. Dessutom kan tumörer orsaka blödning.

symptom

Symtomen omfattar nysningar, nästäppa (inte nödvändigtvis blodig), rinnande ögon, hosta, orala eller nasala sår, snuva, feber och en hes röst. Hög temperatur indikeras av apati och brist på aptit måste kontrolleras av en veterinär. Om problemet kvarstår i mer än två timmar, rusa din katt till veterinären. Detta kan visa sig ödesdigert för katten.

At-Risk Katter

I allmänhet har vanliga huskatter inte kontrakt övre luftvägsinfektioner. Denna sjukdom behöver en värd, vanligtvis en katt från ett skydd som har varit med andra smittade katter. Utekatter och räddade kattungar kan också bära sjukdomen. Persiska katter kan också lätt drabbas av sjukdomen på grund av deras ansiktsdrag. Människor kan vidarebefordra den till andra katter om en smittad katt bor i hushållet. En katt måste dela samma mänskliga vaktmästaren, leksaker och matskålar.

Behandling

Att behandla bara den blodiga nästäppa, kommer en veterinär att ta bort blockeringen som orsakar vätska uppbyggd eller lära dig hur man kontrollerar det. Plötsliga förändringar i livsmedel, strö eller rengöringsmedel kan ta på allergi, så kontrollera det och ändra tillbaka till den tidigare produkten för att se om hälsan hos din katt. Antihistaminer och steroider kan hjälpa till med dessa typer av allergiproblem.

mediciner

Vid behandling av den övre luftvägsinfektion, även behandla dig herpes och calicivirus. Om katten har antingen en av dessa andra sjukdomar, kommer andra symptom vara närvarande. Läkemedel inkluderar tetracykliner, låga doser av interferon-alfa och muntlig lysin tillskott. Användning av humana åtgärder i liten skala kan ge lindring. Kontrollera med din veterinär för doseringsanvisningar.

Förebyggande / Lösning

Har du äger en till tre katter? Är de utanför katter? Om de tillbringar större delen av dagen inne, de förmodligen inte kommer att krympa övre luftvägsinfektioner. Om de bor utanför, kanske du väljer att vaccinera för valpsjuka, herpesvirus och calicivirus liksom annan känd smittämnet, Chlamydophila felis. Alla dessa vacciner har sitt ursprung i valpsjuka. Hålla ett litet antal katter är den totala nyckeln till förebyggande av övre luftvägsinfektioner.Övre luftvägsinfektioner är ett vanligt problem hos katter som kan leda till mer allvarliga sjukdomar som lunginflammation, bihåleinflammation och konjunktivit. Även om de flesta kattdjur luftvägsinfektioner inte kräver behandling, bör du ändå övervaka din katt noga för förvärrade symtom. Eftersom en katt kan vara smittsam under en längre tid efter behandlingen påbörjas, kanske du vill isolera den från andra katter i hushållet.

Feline övre luftvägsinfektion

En mängd olika virus är inblandade i vanliga kattluftvägsinfektioner, inklusive herpesvirus, calicivirus, Chlamydophila felis och Bordetella bronchiseptica, enligt Wendy C. Brooks, DVM, av VeterinaryPartner webbplats.

Den gemensamma övre luftvägsinfektion varar från sju till 10 dagar utan behandling. Titta på någon katt med nysningar, flytningar från ögon, trängsel eller andningssvårigheter noga för förvärrade symtom. Om katten blir slö eller febrig, vägrar att äta eller har skelning, suddiga ögon, kontakta din veterinär för behandling.

Period Contagion

Inkubationstiden för kattdjur övre luftvägsinfektioner varar från två veckor innan symptomen uppträder upp till tre veckor efteråt, enligt Dawn Ruben, DVM, av MyPetED webbplats. Smittan kan fortsätta även om katten tar emot läkemedel för att behandla sekundära infektioner. Det är en bra idé att hålla små kattungar eller äldre försvagade katter i ett separat område i hemmet för att förhindra farorna med infektion från det drabbade katten.

Behandling av övre luftvägsinfektioner

Även om de flesta medel för övre luftvägsinfektion är viral i naturen, antibiotika ofta ges för att behandla eller förebygga efterföljande bakterie sekundära infektioner. Denna behandling kan vara särskilt användbart för små kattungar, som lätt kan efter för lunginflammation infektioner. Näsdroppar hjälpa till med trängsel. Kosttillskott kan hjälpa en katt immunsystemet att bekämpa sjukdom om hans aptit minskar. Håll färskvatten till hands för att förhindra uttorkning.

Hålla katter säker från övre luftvägsinfektioner

Om en av flera katter i ditt hushåll har en övre luftvägsinfektion, hålla den i ett separat rum i huset från de andra, förhindrar utbyte av mat och vatten skålar, leksaker, sängkläder och andra föremål som kan bära de virus som orsakar infektion . Vacciner finns tillgängliga för att hjälpa till att förhindra övre luftvägsinfektioner hos katter som har återkommande infektioner. Dessa vacciner är tillgängliga i nässpray form och i injicerbar form. Vissa katter som har en predisposition för luftvägsinfektion, såsom perserkatter med tillplattade ansiktsdrag, att dra nytta av dessa vacciner förhindra återkommande övre luftvägsinfektioner. Rådgör med din veterinär om den bästa typen av vaccin för din katt.

En övre luftvägsinfektion hos katter är ekvivalent, i de flesta fall, till en människa förkylning. Din katt kan även ha många av samma symptom som du har när du har en kall, inklusive rinnande ögon och näsa, nysningar och aptitlöshet. Även med behandling, kommer du katts förkylningssymptom vanligtvis varar en vecka eller mer. Du kan behandla din katt övre luftvägsinfektion hemma så länge som infektionen svarar på behandling i hemmet inom sju dagar, och så länge symptomen inte förvärras.

Slem

Du kommer förmodligen se slem som kommer från din katts ögon och näsa som en följd av den övre luftvägsinfektion. Det är viktigt att hålla din katt näsa och ögon rengjorda och klara av slem. Försiktigt tvätta ögonen ett par gånger om dagen med en varm, fuktig disktrasa. Du kan också köpa oftalmologiska salva från din veterinär att gälla för ögonen om de blir alltför inflammerad. Använd samma procedur för att rengöra näsan ett par gånger om dagen. Om näsan blir torkas och spruckna under den kalla, kan du sätta en bit av vaselin på toppen av det för att underlätta irritation.

Medicin

De flesta mänskliga läkemedel är inte säker för katter. Men du kan ge din katt Afrin Barn Styrka näsdroppar medan han kämpar en övre luftvägsinfektion. Du bör placera en droppe i en näsborre på den första dagen av behandlingen. Nästa dag, satte en droppe i den andra näsborren. Fortsätt denna procedur varje dag i en vecka.

Matning

Katters aptit stimuleras av lukt. Om de inte kan lukta, att de inte äter. För att uppmuntra din katt att fortsätta äta medan hon lider av en övre luftvägsinfektion, erbjuda henne särskilt illaluktande livsmedel som konserverad tonfisk eller lax. Att sätta sin vanliga konserver i mikron i några minuter kan bidra till att frigöra en del av sin lukt och göra henne mer benägna att äta.

fluider

Det är också viktigt att du får din katt att fortsätta att dricka medan han lider av en övre luftvägsinfektion. Många husdjur föredrar att dricka rinnande vatten, så att lägga till en liten elektrisk fontän kan vara en bra idé om du märker att han inte dricker så mycket som han borde. Du kan också erbjuda honom hönsbuljong att dricka. Detta kommer inte bara att få mer vätska i kroppen, kommer man att erbjuda lite extra näring när han är sjuk.Att ha en kattunge i ditt hem gör för många timmars roligt att spela med honom och titta på hans upptåg. Kitty dålig andedräkt kan lägga sordin på det roliga, dock, och kan ge anledning till oro för ägarna. Ett antal hälsoproblem kan orsaka dålig andedräkt i kattungar, inklusive tandproblem, mag-frågor och övre luftvägsinfektioner.

Varför du bör undersöka dålig andedräkt problem i din kattunge

I allmänhet bör kattungar inte har problem med dålig andedräkt. Deras tänder är helt nya; de har inte haft tid att utveckla plack och sönderfalls problem som kan uppstå senare i livet. Om lukten är starkare än vad som normalt skulle uppträda från att konsumera sin vanliga livsmedel, kan det vara ett tecken på tillväxten av bakterier som är förknippade med infektion. Dålig andedräkt kan också ha andra orsaker, såsom matsmältningsbesvär eller en trasig tand som infekterar tandköttet. Det är alltid en bra idé att diskutera dina problem med din veterinär, som kan avgöra vad problemet är och hur man löser det.

Övre luftvägsinfektioner och dålig andedräkt

En luftvägsinfektion kan orsaka dålig andedräkt i din kattunge när bakterier fortsätter att växa djupt i näsgångarna eller i halsen. Lukten kan ske i början av sjukdomen, innan andra tecken på en kall utställning, såsom nysningar, rinnande näsa, feber, svaghet, aptitlöshet, bindhinneinflammation eller hosta. Andedräkt lukt kan också uppstå efter de viktigaste symptomen på kylan har passerat men medan bakterier är fortfarande närvarande och växer i andningsorganen. Låggradig infektion i lungorna kan också orsaka dålig andedräkt som luft ut ur lungorna.

Behandla övre luftvägsinfektioner som orsakar dålig andedräkt

Kattungen kan bli mycket sjuk och till och med dö om de övre luftvägsinfektioner går obehandlade. Felint calicivirus och felint herpesvirus står för 80 till 90 procent av alla smittsamma katt sjukdomar i andningsorganen, enligt Pet WebMD webbplats. Ta kattungen till veterinären för en grundlig undersökning. Standardbehandlingar inkluderar en kurs av antibiotika, vila och isolering, samt vätske- och näringstillskott. Intensiv behandling kommer bota luftvägssymptom och dålig andedräkt problem.

Systemiska sjukdomar kan orsaka dålig andedräkt

Om problemet med dålig andedräkt fortsätter även efter antibiotikabehandling av övre luftvägsinfektion, kan det inte vara infektionen ensam. Andra sjukdomar kan orsaka dålig andedräkt i kattungar, och du bör ha din veterinär undersöka dessa helt på hans kontor med en fullständig panel av blodprover. Diabetes, leversjukdom och njursjukdom är alla möjliga orsaker till dålig andedräkt problem hos katter, enligt Catworld webbplats.

Feline övre luftvägsinfektion är en mycket smittsam sjukdom som påverkar näsgångarna och bihålorna av katter och kattungar. Det är vanligt hos djur som antagits av skyddsrum eller flera katt hushåll och kattungar räddats från herrelösa populationer. Om kattungen utvecklar en övre luftvägsinfektion (URI), bör du sjuksköterska tillbaka till hälsa och titta efter varningssignaler som kan tyda på ett behov av sjukhusvård.

Instruktioner

1 Notera kattungens symptom. Lindriga fall av övre luftvägsinfektioner liknar en vanlig förkylning hos människor, med rinnande ögon och nysningar. I svåra fall kan dock kattungen utveckla hög feber, uttorkning, sår och aptitlöshet. Kattungen måste ses av en veterinär för att avgöra hur allvarligt fallet.

2 Ta kattungen till veterinären så att de kan förskriva antibiotika. Antibiotika kommer inte bli av med URI, men de kan förhindra allvarliga sekundära bakteriella infektioner.

3 Håll kattungen separeras från andra katter i en varm, dragfri rum. Övre luftvägsinfektioner är mycket smittsam och kan spridas genom kroppsvätska, kattsand kokkärl, mat och vatten rätter, luftburna droppar och mänskliga händer och kläder.

4 Använd en bomullstuss fuktad med varmt vatten för att hålla ögon och näsa fri från utsläpp. Torka mycket försiktigt för att avlägsna torr, crusted urladdning.

5 Ånga upp badrummet genom att köra dusch på hetaste temperaturinställningen och sitta där med kattungen i ca 15 minuter. Detta kommer att minska trafikstockningar. Var noga med att hålla kattungen att hindra henne från att komma nära vattnet.

6 Använd ett rum förångare i utrymmet där kattungen stannar fortsätta lätta nästäppa. Du kan använda plug-in sort med mentholated insatser.

7 lindra nästäppa med en pediatrisk nässpray. Använd den för högst 4 dagar; att hålla slemhinnorna från att torka ut.

Tips

  • Vissa apotek kommer att göra specialversioner av läkemedel för djur som smakar mer tilltalande, och kommer att vara lättare att administrera. Ring några i ditt område för att ta reda på innan du fyller recept.
  • Erbjud kattungen konserver när hon är sjuk för att locka henne att äta. Konserver har en starkare lukt än torrfoder, så kattungar vars aptit har minskat kommer att vara mer frestad att äta.
  • Titta kattungen mycket noga för brist på vitalitet, aptitlöshet eller törst, andningssvårigheter och sår på tungan, tandkött, läppar, näsa, eller gommen. Dessa är mycket allvarliga symptom som kräver en omedelbar besök till veterinären.

Många katter kommer att uppleva obehag av en urinvägsinfektion åtminstone en gång under sitt liv. Vänster obehandlat, kan en urinvägsinfektion sprids i kattens urinblåsa och orsaka allvarligare sjukdom. Eftersom det är en så vanlig sjukdom hos katter, konventionellt behandlade med antibiotika, fler veterinärer och sällskapsdjur vårdnadshavare försöker behandling av katters urinvägsinfektioner med hjälp av naturliga, holistiska och homeopatiska metoder. Holistisk medicin syftar till att behandla djurets hela kropp och livsstil för att stödja kroppens förmåga att läka sig själv naturligt.

Veterinär

Om du planerar att behandla din katts urinvägsinfektion holistiskt, bör ditt första steg vara att hitta en helhets veterinär. Även holistiska lösningar är i allmänhet tillverkade av naturliga produkter, kan de vara lika farligt som läkemedel om de används i felaktiga doser, om de blandas felaktigt eller om fel terapi används för att behandla en sjukdom. För att hitta en helhets veterinär nära dig, besök den amerikanska Holistic Veterinary Medical Association hemsida på Holisticvetlist.com.

Homeopati

Cantharis är den primära homeopatiskt medel som används för att behandla urinvägsinfektioner hos katter. Cantharis är tillverkad av en skalbagge som finns i Frankrike. Den cantharis pulver, som innehåller grunden skalbagge i en mycket utspädd sätt, är tänkt att ge smärtlindring från symptom i samband med en UTI. Det är oftast doseras i två till tre pelletar av 30C ges flera gånger under dagen.

örter

Örter ordineras ofta som en del av holistisk behandling av en katt UTI. Gemensamma örter som används för behandling inkluderar pipsissewa, buchu, uva ursi, echinacea, gullris, åkerfräken, persilja, marshmallow rot och fläder. Oftast växtbaserade behandlingar för katter administreras i en te form. En msk. av den kylda te ges till katten tre gånger per dag tills symtomen är borta.

Tranbär

Precis som hos människor, är tranbärsjuice en kraftfull mat i naturligt att bekämpa en infektion i en kattens urinvägarna. Tranbärsjuice håller bakterier från att hålla fast vid väggarna i urinvägarna och gör urinen surare. Den surare urinen, desto mindre gäst det är att de bakterier som orsakar infektionen. Vissa katter kommer lap tranbärsjuice från en skål, men de flesta gör det inte. För katter som inte kommer att dricka juice, kan tranbärsextrakt tillskott sättas till en smaklig måltid.

Immunförsvar

Ett helhets veterinär kommer att leta efter sätt att öka din katts immunförsvar så att ditt husdjur kroppen naturligt kan kämpa mot infektionen. Ett sätt genom vilket detta kan åstadkommas är med vitamin C. Inte bara C-vitamin hjälpa till att öka immunförsvaret, men också att det är särskilt användbar vid behandling av en katt urinvägsinfektion eftersom det också har antiinflammatoriska egenskaper och kommer att stärka foder av urinblåsan. De flesta katter kommer att behöva mellan 250 mg och 500 mg dagligen, beroende på deras storlek. Andra metoder genom vilka immunsystemet kan vara boost är med ändringar i dieten. Detta kommer sannolikt att innebära att flytta din katt till en hemmagjord diet gjord av människo kvalitet ingredienser.

En hund Övre luftvägsinfektion och Vitaktig Discharge


En av de vanligaste sjukdomar som drabbar hundar är en respiratorisk infektion. Luftvägsinfektioner kan orsakas av flera olika patogener. Om den inte behandlas på rätt sätt, kan en luftvägsinfektion lämna din hund utsatta för en sekundär infektion, som kan inkludera en bakteriell infektion i bihålorna eller lunginflammation.

orsaker

En luftvägsinfektion är en infektion i de övre luftvägarna som inkluderar luftstrupen, bronkerna, näshålan och halsen. De två vanligaste patogenerna som orsakar luftvägsinfektioner hos hundar är bakterier och virus. Båda typerna av infektion är mycket smittsam. Den vanligaste bakterieinfektion hos hundar orsakas av bordotella bronchiseptica bakterie. Det orsakar "kennelhosta." Andra typer av bakterier som orsakar luftvägsinfektioner hos hundar är Escherichia coli och Streptococcus. Virusluftvägsinfektioner orsakas av flera olika virus, inklusive valpsjukevirus och hund influensavirus (H3N8).

tecken

Några av tecknen på en luftvägsinfektion inkluderar nysningar, irritation i näsan eller en tjock vit flytningar, hosta, låg feber, slöhet och andningssvårigheter. Hostan kan vara en torr, hacking hosta eller en fuktig, produktiv hosta, beroende på vilken patogen orsakat infektionen. Hunden kan hosta upp slem eller en vitaktig ansvarsfrihet och kan verka som om han är skumbildning i munnen.

Behandling

Behandlingen beror på svårighetsgraden av infektionen och om infektionen tros vara bakterier eller virus. Sekundära infektioner också kommer att avgöra vilken behandling som är nödvändig. Målen för behandling i luftvägsinfektioner inkluderar hosta undertryckande och förebyggande av en sekundär infektion. Dessa mål uppnås genom stödjande vård och användning av läkemedel.

stödjande vård

Initial behandling av en luftvägsinfektion fokuserar på understödjande behandling. Detta inkluderar bra näring och en hälsosam diet. Tillräckligt vätskeintag uppmuntras. I svåra fall, när andning är ansträngd, syrgas ges.

I hund luftvägsinfektioner, är resten mycket viktigt. Övning är begränsad för två till tre veckor. Luftvägsinfektioner är mycket smittsam, så att hunden ska hållas borta från andra hundar när hon är sjuk.

medicinskt Therapy

I måttliga till svåra infektioner, kan läkemedlet terapi vara nödvändig tillsammans med understödjande behandling. Anti-inflammatoriska eller steroida läkemedel kan användas. Hostdämpande medel kan förskrivas för att hjälpa undertrycka hosta. Bronkodilatorer, såsom aminofyllin, kan användas för att bidra till att öppna hundens luftvägarna. I de flesta fall - även för virusinfektioner - ett antibiotikum, såsom doxycyklin föreskrivs för att förhindra sekundära infektioner eller behandla dem.

Canine luftvägsinfektion


En luftvägsinfektion kan vara ett allvarligt problem för både hund och dess ägare om den inte identifieras och behandlas. Att förstå orsakerna, typer, symptom, diagnos och behandling process är viktigt för både veterinär och hundägaren.

orsaker

Luftvägsinfektioner kan orsakas av främmande föremål eller allergier, virus, svampar eller bakterier. Infektionerna kan påverka någon del av andningssystemet, inklusive lungorna, matstrupen och nospartiet.

typer

Några av de många olika typer av luftvägsinfektioner inkluderar hund influensa (hund influensa), kennelhosta, lunginflammation, koccidioidomykos (svamp), histoplasmos (svamp) och även vanlig förkylning.

symptom

Symtom på en luftvägsinfektion kan variera beroende på plats men kan inkludera en rinnande näsa, feber, nysningar, hosta, frustande, munkavle, aptitlöshet, viktminskning och ansträngd andning.

Diagnos

Kliniska tecken är ofta inte tillräckligt för att fullt diagnostisera någon specifik luftvägsinfektion. Tester kan utföras och kan inkludera en fysisk undersökning, blodprover, röntgen och bakteriekulturer.

Behandling

Behandlingen varierar beroende på vilken typ av infektion som har inträffat och kan innehålla understödjande behandling, antibiotika, svampdödande läkemedel, hostdämpande och behandling för eventuella bakomliggande orsaker eller villkor samt sekundära infektioner som kan ha inträffat.

Canine luftvägsinfektion & Pneumonia


På ett liknande sätt som människor kan hundar utveckla infektioner som orsakar dem att uppleva inflammation i deras andningsorganen, bland annat i sina lungor, luftstrupe, luftrören, struphuvud, luftvägarna eller slemhinnor. Bakterier tjänar ofta som orsak till dessa infektioner, men ibland virus, svampar eller andra parasiter är ansvariga för ditt husdjur infektion. Dessa organismer kommer in ofta en hund kropp genom luften. Medan vissa luftvägsinfektioner kan vara dödlig för hundar, kan din veterinär ofta behandla ditt husdjur om hon diagnostiserar problemet tidigt.

Definition

Lunginflammation är en bakterieinfektion som orsakar hundar att uppleva inflammation i lungorna, vilket påverkar deras förmåga att andas. Hundar kan utveckla lunginflammation efter att få bronkit eller influensa. Andra vanliga luftvägsproblem hos hundar inkluderar kennelhosta, en bakteriell eller viral infektion som påverkar luftvägarna; rinit, en typ av bihåleinflammation som orsakar svullnad i slemhinnor; hund influensa, en virusinfektion som kan orsaka inflammation i olika delar av de övre luftvägarna och kronisk bronkit, en luftvägsinfektion som påverkar luftrören, luftstrupe och lungor.

Riskfaktorer

Även om alla hundar kan drabbas av sjukdomar, äldre hundar och valpar tenderar att vara mest i riskzonen för att utveckla en luftvägsinfektion, enligt en artikel av Ron Hines för 2ndchance.info. Hundar som har tillbringat tid på kennlar eller ombordstigning anläggningar har också en ökad risk att utveckla en luftvägsinfektion.

symptom

Många luftvägsinfektioner, inklusive lunginflammation, orsakar hundar att utveckla andningsproblem, hosta, nysningar, feber, snuva, rinnande ögon eller väsande andning. Om din hund har ett dåligt fall av lunginflammation eller influensa, kan det bli slö eller uttorkad och har inget intresse av att äta eller dricka, enligt "Dog Health Guide." Om din hund har kennelhosta eller kronisk bronkit, kommer det troligen att ha en hacking hosta, snuva och kväljningar. Rinit kan orsaka ditt husdjur att utveckla dålig andedräkt eller en blodig näsa.

Diagnos

För andningsproblem hos hundar, veterinärer har vanligtvis en fysisk undersökning, under vilken de lyssnar på en hunds andningsmönster för oegentligheter. De utför ibland en röntgen examen för att få röntgen av ett husdjur lungor, luftstrupe, struphuvud, luftrören och andra övre andningsorganen och strukturer.

Behandling

Veterinärer förskriva vanligtvis antibiotika för andningsproblem som orsakas av bakterier, inklusive rinit, allvarliga former av kennelhosta och lunginflammation. Andra mediciner som de föreskriver för vissa lungsjukdomar hos hundar, såsom kennelhosta och bronkit, inkluderar bronkodilatorer och kortikosteroider. Vissa husdjur måste också få vätska intravenöst om de lider av uttorkning, enligt Maravistavet.com.

Förebyggande

Du kan försöka förhindra luftvägsinfektioner i din hund genom att ta den till en veterinär för att få sina skott. Få din hund rabies, valpsjuka, parvovirus och hepatit vaccinationer. Du kanske också vill få ditt husdjur vaccinerade för para och corona om du fick det från ett skydd, säger en artikel av Race Foster för Peteducation.com.

Kliniska tecken på Canine övre luftvägsinfektion


Andningssystemet hos hundar inkluderar näsa, svalg, luftstrupe och lungor. En övre luftvägsinfektion är en åkomma som kan påverka näsa, hals eller luftstrupen. Kliniska tecken kan noteras av en veterinär under en undersökning.

typer

Typer av övre luftvägsinfektioner inkluderar kennelhosta, hund influensa, rinit, valpsjuka och lunginflammation. De vanligaste typerna av övre luftvägsinfektioner hos hundar är på grund av de bakterier och virus som orsakar kennelhosta och hund influensa (hund influensa).

rinnande

Snuva är en av de vanligaste tecknen på en övre luftvägsinfektion i din hund. Nästäppa kan variera i storlek och färg, beroende på den specifika infektionen.

Nyser eller hostar

Beroende på var infektionen sker, kan din hund också visa symptom såsom nysningar eller hosta. Emellertid kan båda symptomen vara en signal av hund influensa eller kennelhosta.

Diagnos

Diagnostisera en hund övre luftvägsinfektion sker ofta genom en fysisk undersökning. Ytterligare tester för att bekräfta diagnosen kan utföras och kan innefatta blodprover, hjärtmask tester (för att utesluta hjärtmask som en orsak till hosta), och röntgenstrålar.

Behandling

Beroende på vilken typ av övre luftvägsinfektion, kan det finnas antibiotika för bakteriella infektioner, antiinflammatoriska läkemedel för att kontrollera hosta och bronkodilatorer för andningsproblem.