katt diabetes obehandlad

Kan Katter Tolerera Obehandlad mjölk?


Många katter är laktosintolerant och kan inte riktigt smälta laktos som finns i vanlig eller råmjölk. Obehandlad mjölk är helt enkelt opastöriserad mjölk, vilket innebär att det inte går igenom en uppvärmningsprocess för att döda skadliga bakterier. Denna pastöriseringsprocess påverkar inte hur mycket laktos är i mjölken, vilket är den främsta anledningen din kisse mage blir upprörd efter att ha druckit det.

Vad gör det Raw?

Den amerikanska Food and Drug Administration definierar obehandlad mjölk som mjölk från kor, får och getter som inte har gått igenom pastöriseringsprocess. Under pastörisering, mjölken upphettas till en hög temperatur för att döda de skadliga mikroorganismer det kan innehålla. Det finns två metoder för pastörisering, en i vilken mjölk uppvärmd under 30 minuter och ett annat i vilket det är uppvärmd för någonstans från 0,01 till 15 sekunder vid varierande höga temperaturer, enligt International Dairy Foods Association. Pastörisering inte påverka mängden laktos i mjölk, som är en typ av socker. Detta socker är orsaken till de gastrointestinala problem som uppstår hos dem som är laktosintolerant, inklusive katter.

Laktos och katter

För att korrekt smälta laktos i obehandlad mjölk, behöver din kisse system för att producera ett enzym som kallas laktas. När vårda, producerar din kattunge kropp laktas att smälta laktos i sin modersmjölken. När han växer upp och avvanda på fast föda, mängden laktas i hans system minskar, ibland till en punkt där han kan bli laktosintolerant, enligt WebMD. Inte alla katter är laktosintolerant, men om din är, kommer han att uppleva diarré, uppblåsthet och gasbildning, enligt Vetstreet.

Farorna av obehandlad mjölk

Medan laktosnivåer både obehandlad mjölk och vanlig mjölk är lika, kan obehandlad mjölk innehålla skadliga bakterier, vilket gör det farligt för din katt vän att dricka. De Centers for Disease Control and Prevention varnar för att, utan pastörisering, kan mjölk från djur innehålla skadliga bakterier som Escherichia coli, campylobacter och salmonella, som alla kan göra din kisse sjuk.

överväganden

Om din katt är laktosintolerant och du matar honom obehandlad mjölk, kommer han att reagera på det på exakt samma sätt som han skulle ha gjort om det var vanlig mjölk, enligt en studie som publicerades i maj 2003 numret av "Journal of Dairy Research. " Medan din katt kan tolerera obehandlad mjölk bara bra, kan den innehålla skadliga mikroorganismer som kan göra honom sjuk. När hand utfodring kattungar, aldrig ge dem obehandlad mjölk från en ko, får eller get. De små kräver mjölk speciellt framtagen för dem som kallas kattunge mjölk ersättning formel, som har den rätta balansen av näringsämnen, laktos, kasein och vassle, enligt WebMD.

Mjölk för Kattdjur

Din katt vän egentligen inte behöver mjölk i sin kost om du ammar honom en näringsmässigt komplett mat lämplig för sitt liv skede enligt Cornell University College of Veterinary Medicine. Om du ändå vill ge din katt tillfällig matsked mjölk, hålla sig till mjölk som är särskilt utformade för vuxna kattdjur. Mjölk för katter är lägre laktos än traditionell mjölk, så det är ännu lämpligt för dem som är laktosintoleranta. Du hittar den här typen av mjölk i sällskapsdjur leverans eller vissa livsmedelsbutiker.

Diabetes i gamla katter


Diabetes är inte ovanligt att katter som främjar ålder enligt Feline Diabetes webbplats. För djurägare, kan detta vara en besvärlig och ibland dyrt problem att hantera. Icke desto mindre är tillgänglig behandling som kan hjälpa till att hantera symtomen och ger komfort till djuret.

symptom

Som 2ndchance webbplats anteckningar, är en kattens mat- och dryckesvanor ofta drabbas av diabetes. Ökad törst är ett vanligt symptom, såsom ökad urinering. På grund av detta, inträffar viktminskning ofta. Detta gör att katten att bli slö och mindre lekfull än tidigare. Kattens utseende förändras också ibland, med sin päls förlora päls.

överväganden

Den 2ndchance hemsida varnar för att katter kan dö av brist på behandling för sjukdomen. En veterinärundersökning omfattar blod- och urintester, eftersom symptomen av sockersjuka har mycket gemensamt med andra kattdjur sjukdomar.

Varning

Enligt sniksnak.com sektion katt hälsa, om katten inte behandlas snart symtomen blir mycket svårare. Äldre katter saknar styrkan och naturliga förmåga att bekämpa sjukdomar som yngre katter. Obehandlade katter upplever ofta extrem depression, anfall av kräkningar och snabb andning. Vissa katter kan inte urinera.

Behandling

Inte alla katter med diabetes behöver insulininjektioner, säger 2ndchance.com .. Vets testa kattens glukosnivån är. Om det inte är för hög, rekommenderar veterinären ändringar kattens diet för att hjälpa till att kontrollera diabetes. Kost rik på fibrer har varit kända för att vara till hjälp. En katt kan också få orala hypoglykemiska medel. De flesta katter kräver insulininjektioner, som 70 till 80 procent av katterna har allvarlig nog symptom kräva det. Katter som tar insulininjektioner hålls inne övervakas mot överdos insulin.

Emergiencies

Enligt 2ndchance, Om din katt verkar vara mer trög och förvirrad än vanligt, är medvetslös eller har ett anfall, måste du göra något för att omedelbart höja kattens blodglukosnivåer. Om katten är i stånd att få det att äta något kan hjälpa åstadkomma detta. Dessutom kan doppa en bomullstuss eller något liknande i Karo eller lönnsirap och tillämpa den på kattens tandkött vara effektiva. Tandköttet kommer att absorbera socker och hjälpa katten att må bättre.

Diabetes hos unga katter


Diabetes är en sjukdom där bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin. Påverkar katter, hundar och människor, kan diabetes inte botas. Däremot kan veta om sjukdomen tillåter djurägare att hjälpa sin katt har bästa möjliga liv.

Diabetes

Hormonet insulin styr nivåerna av glukos och blodsocker i kattens kropp, enligt Feline Diabetes. Insulin förhindrar hypoglykemi eller hyperglykemi.
Två typer av diabetes existerar, enligt Cornell University: insulinberoende och icke-insulinberoende. Med den förra, producerar kroppen inget insulin. Med den senare, producerar kroppen otillräcklig insulin. Eftersom yttre faktorer kan bidra till icke-insulinberoende diabetes, såsom övervikt, är det lättare att hantera än insulinberoende diabetes.

Orsakerna till diabetes

Insulinberoende diabetes brukar genetiska, som normalt återfinns hos unga katter och kan inte förebyggas. Icke-insulinberoende diabetes följer ofta katter som är överviktiga. En gammal, fett, hankatt är den mest sannolika kandidaten för diabetes. Fetma bidrar till diabetes, eftersom kattens vikt når sådana proportioner att kroppen inte kan producera tillräckligt med insulin för kattens behov eller kattens insulinsvar minskas på grund av den ständiga stimulans genom att äta för mycket. Andra faktorer som bidrar till icke-insulinberoende diabetes är sjukdomar såsom Cushings och hypertyreoidism; läkemedel såsom kortikosteroider och megestrolacetat; kronisk pankreatit; och även geografiska platser som kan ses hos katter från Australien och Storbritannien, enligt Washington State University.

symptom

Ett klassiskt symptom på diabetes är överdriven urinering på grund av höga sockernivåer i kattens urin och åtföljs ofta av överdriven törst. Andra symptom på kattdiabetes letargi, viktminskning och ökad aptit. Specifikt för kattdiabetes är en plötslig svaghet i kattens bakben.

Diagnos

Veterinärer kan diagnostisera diabetes i en katt genom att kontrollera sina blodsockernivåer, och genom blod- och urinprov. Diagnos är viktigt eftersom odiagnostiserade kattdjur diabetes kan leda till grå starr, infektioner och ketoacidos, där katten blir mycket sjuk och ständigt kräks.

Behandling

Diabetes kan inte botas, men ägarna kan behandla sin katts diabetes med insulin. Behandling innebär vanligtvis injicera katten en gång eller två gånger om dagen med insulin. Doser som ursprungligen fastställts av veterinär, men ofta dikteras av kattens blodsocker. Till exempel kan en katt som har en plötslig blodsocker spik kräver extra insulin. Om katten har icke-insulinberoende diabetes, förändringar i kosten ofta för att hjälpa katten gå ner i vikt. Oavsett, kan en katt med diabetes fortfarande leva ett långt liv.

Avancerad Feline Diabetes


Kattdiabetes liknar diabetes hos människa. Katter som lider av denna sjukdom inte behandla blodsocker på rätt sätt och kan behöva ta insulin eller andra mediciner på en daglig basis. Om din katts diabetes inte diagnostiseras eller behandlas vid sin debut, kan han utveckla allvarliga komplikationer såsom blindhet, neuropati och hjärtsjukdomar eller till och med dö i förtid.

Neuropati som diabetes Symptom

Neuropati är ett symptom på avancerad kattdiabetes som är tyvärr det första symtomet vissa djurägare märker. Detta inträffar på grund av nervdegeneration hos katter som har kroniska höga blodsockernivåer. Katter som lider av neuropati uppvisar svaghet i bakbenen. De får huka snarare än gå på tårna. Om den lämnas obehandlad kan neuropati sprida sig till frambenen, vilket gör det svårt för katten att gå. Vetinfo säger att neuropati är reversibel om de behandlas tidigt, men katter som har avancerad neuropati kan aldrig helt återhämta sig.

Andra komplikationer av avancerad Feline Diabetes

Avancerad kattdjur diabetes skadar kattens lever, njurar och hjärta. Katter som lider av obehandlad diabetes kan också ha ögonnervskada eller förlorar sin förmåga att se. Om diabetes inte behandlas, så småningom katten kommer att dö av diabetesrelaterad sjukdom såsom hjärtsvikt.

Diabetes, energi, och ketoacidos

Feline diabetes stör din katts förmåga att få energi från mat om de lämnas obehandlade. Hos friska katter, bryter kroppen ner glukos för att få energi. I diabetiker katt, är inte möjlig glukos sammanbrott. Kroppen försöker därför att få energi genom att bryta ner fett. Detta orsakar surt avfall kallas ketoner för att bygga upp i kattens blodet som orsakar en potentiellt dödlig sjukdom som kallas ketoacidos. Ketoacidos orsakar ökad urinering, ökad törst, uttorkning och svaghet. Cat World Australia säger att det är potentiellt dödlig om den inte behandlas.

Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra symptom på avancerad kattdiabetes är att ta din katt till veterinären om hon har diabetes symptom. Symptom på diabetes är ökad hunger och törst, täta urinträngningar och viktminskning trots att äta mer.

Behandling

Om din katt har tecken på avancerad diabetes, kommer din veterinär först försöka få diabetes under kontroll. Din katt kan kräva dagliga insulinskott eller oral medicinering förutom förändringar i kosten. När diabetes är under kontroll, försöker veterinären att lösa sekundära frågor såsom nervskada. Vetinfo säger att vitamin B12 kan vända några nervskador som orsakas av avancerad kattdjur diabetes; men om nervskada är utbredd eller har inträffat under en lång tidsperiod, kan det inte vara reversibel.

cat Diabetes

September 8

cat Diabetes


Diabetes mellitus är inte bara en mänsklig sjukdom - katter kan utveckla detta tillstånd. för. Cat symptom liknar de som finns hos människor och många gånger, när sjukdomen upptäcks hos katter, det är i avancerade stadier. Diabetes är ett tillstånd som kräver behandling; med denna behandling, kan katter leva ett normalt, hälsosamt liv.

Fakta

Diabetes uppstår när bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin, som behövs för kroppen att reglera flödet av glukos från blodet in i cellerna i kroppen. Detta är typ 1-diabetes och typ 2 uppstår när celler inte svarar ordentligt på insulin. Båda tillstånden orsaka högt blodsocker. De tidiga stadierna av diabetes innefattar ofta viktökning på grund av insulinnivåer stigande och fallande. Eftersom kroppen inte kan bearbeta socker till energi, kan diabetiker katt ner i vikt och kan så småningom svälta ihjäl, enligt Feline Diabetes.

symptom

Ökad aptit tillsammans med viktminskning är två vanliga tecken i samband med katt diabetes. Neuropati är en annan sjukdom i samband med diabetes hos katter, vilket orsakar bakbenen för att bli mycket svag. De flesta katter vara uppmärksamma under de tidiga stadierna av sjukdomen, men som det fortskrider, leversjukdom, kan bakteriella infektioner och ketoacidos inträffa.

Behandling

Veterinärer kan kontrollera en katt blod och urin för tecken på diabetes. När diagnosen involverar behandling styra blodglukosnivåer så att de bo nära till normalområdet. Vissa katter kan svara på en muntlig hypoglykemisk medicin som sänker blodglukosnivåer, men de flesta katter kommer att kräva insulininjektioner. En annan faktor är kost. Om överviktiga, bör katten läggas på en hög fiberhalt komplex kolhydratfattig diet. Detta kan också hjälpa till att kontrollera blodsockernivån efter att ha ätit. Underviktiga katter bör ges ett högt kaloriintag tills de får sin idealvikt. I andra allmänna fall kan diabetiska katter svara på antingen en hög fiber eller kolhydratfattig kost. Trial and error är det bästa sättet att avgöra vilken som är lämplig för katten.

Prognos

Kattdiabetes har ingen känd bot. Det är viktigt att hålla koll på din katts hälsa eftersom sjukdomen är komplex. Sjukdomen har steg där katten kanske inte behöver insulin, så det är viktigt att följa råden från veterinär. Katter med diabetes kan leva långa liv, men detta resulterar från en koncentrerad insats på ägarens del.

varningar

Obehandlad diabetes kan allvarligt förkorta en katt liv. Dessutom, ketoacidos, ett livshotande tillstånd, kan ställa in. Minskad aptit, diarré, kräkningar, uttorkning och svaghet är symptom på denna sjukdom. Denna sjukdom måste behandlas omedelbart för katten att återhämta sig, enligt Cornell University.Katt diabetes är en sjukdom som orsakas av en brist på hormonet insulin eller ett otillräckligt svar på insulin. Enligt American SPCA, efter en katt äter matsmältningssystemet bryter ner maten i olika komponenter, inklusive glukos. Glukos transporteras in i cellerna genom insulin. När en katt inte producerar insulin eller kan inte använda det normalt blodsockernivåer stiger. Detta resulterar i ett tillstånd som kallas hyperglykemi. Om den lämnas obehandlad kan leda till många hälsoproblem för en katt. Dessutom kan katter med diabetes visar samma symptom i samband med diarré.

cat Diabetes

Diabetes är en hanterbar sjukdom som kan styras med regelbundna insulininjektioner. Den exakta orsaken till diabetes hos katter är okänd; dock kan vissa mediciner, pankreatisk sjukdom, genetik och onormala proteinavlagringar i bukspottkörteln spela en roll. Den amerikanska SPCA konstaterar viktiga faktorer som kan leda till utveckling av diabetes. Dessa faktorer inkluderar fetma, kön eller ålder.

Symtom på diabetes

Symptom på diabetes inkluderar en förändring i aptit, viktminskning, ökad törst, ökad urinering, urinera på andra platser än lådan, letargi, uttorkning, ovårdad päls, eller en urinvägsinfektion områden. Om du märker något av dessa symtom är det viktigt att besöka din veterinär omedelbart. Om diabetes lämnas obehandlad, kan din katt utveckla njursjukdom, neurologiska sjukdomar och andra metabola sjukdomar.

cat Diarré

Till skillnad från diabetes, är diarré inte en sjukdom. Det är ofta ett symptom på en annan sjukdom och kan oftast behandlas. Diarré är normalt inte ett symptom på en livshotande sjukdom; dock, om den är ett resultat av en mild sjukdom kan det leda till döden. I svåra fall av diabetes ett tillstånd som kallas ketoacidos kan förekomma. Detta inträffar när kroppen inte kan få energi från glukos på grund av diabetes. Förutom diarré en katt med detta tillstånd kan också uppleva andningsproblem, svaghet och kräkningar. Katter som lider av pågående diarré bör behandlas tidigt för att förhindra vätske- och näringsförluster. Beroende på diagnos kan behandlingen inkludera antibiotika, vätskeersättning eller elektrolyt ersättare.

Orsaker till Cat diarré

Diarré kan vara resultatet av många faktorer innefattande, en mage virus, svamp-eller bakterieinfektion, hypertyreoidism, eller inflammatorisk tarmsjukdom. Enligt Pawprints och Spinner, Inc., "Vissa potentiella riskfaktorer för diarré inkluderar kost indiskretion, exponering för katter med vissa sjukdomar, en kattleukemivirus och felint immunbristvirus, och reser till områden med endemisk svampinfektion."

Förbindelse

Det är viktigt att förstå en katt som upplever diarré kommer att ha samma symptom som en diabetiker katt. Några av symptomen inkluderar uttorkning, aptitlöshet och letargi.

Prognos för en diabetiker katt


Om din katt har fått diagnosen diabetes, kan du vara förståeligt orolig dess framtid. Den dåliga nyheten är att diabetes är en komplicerad sjukdom att hantera i ditt husdjur, men den goda nyheten är att om du kommunicerar ofta med din veterinär och följa hennes riktningar exakt, kan din katt leva ett långt och lyckligt liv.

feline Diabetes

Feline diabetes liknar typ I diabetes hos människor i att det uppstår när kattens bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin, det hormon som reglerar kroppens upptag av glukos (en sockerart som behövs för energi). Utan tillräckligt med insulin, bygger socker upp i blodet och lämnar kroppen i stora mängder i urinen. Ibland katter utveckla diabetes på grund av hormon eller steroid behandlingar för andra sjukdomar, men ofta orsaken är oklar.

symptom

Tecken på att din katt kan vara diabetiker inkluderar ökad törst och ökad urinering. Din katt kan äta hela tiden ändå gå ner i vikt. Om du tror att din katt kan vara diabetiker är det viktigt att se en veterinär för en korrekt diagnos och för fullständig behandling instruktioner.

komplikationer

Lämnas obehandlad kan din katts diabetes leda till infektioner i urinblåsan, njurarna eller hud. I ännu mer extrema fall, syror och ketoner kan bygga upp i din katts blod (en process som kallas ketoacidos) och orsakar kräkningar, diarré, aptitförlust, eller depression. Obehandlad diabetes kan vara dödlig.

behandlingar

Om din katts diabetes är en relativt ny utveckling och har inte lett till komplikationer, behandling, enligt beslut av veterinären, kommer förmodligen att innehålla en eller två dagliga insulininjektioner eller tablettbehandling. Du bör ge medicin vid samma tid varje dag, mata katten vid samma tid varje dag (eller övervaka matintag från en "fri feed" skål), och justera dosen i samråd med veterinären om din katt aktivitetsnivå , vikt eller aptit förändringar. Din veterinär kan visa dig hur man testar kattens urin för att bekräfta att dess sockernivåer är normala, och skulle kunna antyda hög kvalitet kattmat att ersätta mindre friska.
Om din katts diabetes redan har utvecklats till att omfatta ketoacidos, kommer din veterinär ordna snabbverkande insulin och intravenösa vätskor tills din katt stannar kräkningar och börjar äta.
Om din katt har diabetes, bör du ta med den till en veterinär för utvärdering vart två till fyra månader, och helst det utvecklar andra hälsoproblem (som kan kräva förändrade sin insulindos).

Prognos

Om du är flitig i att behandla din katts diabetes, är det möjligt att din katt kommer att njuta av en normal livslängd. Att ta hand om en diabetiker katt är ofta en hel del arbete, som omfattar livsmedel och aktivitetsloggar, dagliga injektioner och regelbundna besök hos veterinären, men ihållande arbete lönar sig i form av en utmärkt prognos.

Om den döende processen från Feline Diabetes


Diabetes mellitus förekommer ofta hos katter. Precis som hos människor, diabetes katter har en svår tid att bearbeta den energi de får från de livsmedel de konsumerar. Mer specifikt, de förlorar förmågan att bryta ner glukos. Högt blodsocker skadar interna strukturer organ och, om de lämnas obehandlade, kommer så småningom att leda till död katt. Vanliga symptom på diabetes hos katter är ökad törst och hunger åtföljs av en ökning i urinproduktion, viktminskning, och uttorkning. Behandlingen syftar till att hålla blodsockernivåerna så konsekvent som möjligt och så nära det normala som möjligt.

Tidigt skede

I de tidiga stadierna av diabetes, kommer njurarna att försöka kompensera för de högre glukosnivåer genom en process som kallas glukos spill. Njurarna försöker ta bort överskottet av glukos genom att frigöra mer vatten än normalt. Katten kommer att börja att dricka mer för att kompensera för den ökade urinering. Grund av den ökade efterfrågan på njurarna, kommer dessa organ att börja att slitas ut snabbt, vilket orsakar skador.

komplikationer

Som sjukdomen fortskrider, kommer de flesta katter utveckla tjocka vita grå starr som helt kommer att skymma deras vision. Ytterligare förändringar innefattar neuropati, eller skador på nervsystemet. Detta kommer att framgå som katter kommer att börja förlora känslan i fötterna och benen. I många fall kommer katter skadar sig själva och vara omedvetna om skadan, öppnar sig upp till infektion.

Slöseri

Även om katten är fortfarande äter, är han eller hon inte att kunna utnyttja den energi som förbrukas. Detta leder till slöseri. Katten kommer att börja förlora muskeltonus och vikt. På grund av undernäring, kommer pälsen börjar falla ut och katten börjar visa andra symtom på vitaminbrist. Många tycker att det är svårt att reglera kroppstemperaturen.

hypoglykemi

För katter som får behandling, är hypoglykemi det största hotet mot en katt liv. Hypoglykemi inträffar när blodsocker reduceras till normala nivåer. Detta kan orsaka yrsel, förvirring, kramper, koma och död. Katter som uppvisar symptom på hypoglykemi måste behandlas omedelbart genom att administrera socker i form av Karo sirap gnuggas på tandköttet och en resa till veterinären för övervakning och ytterligare behandling.

ketoacidos

En katt med obehandlad diabetes kan utveckla ketoacidos som hänvisar till ett tillstånd där det finns en ansamling av ketoner i urinen. Ketoacidos hos katter är dödlig om den inte behandlas. Njursvikt och leversvikt orsakad av okontrollerat högt blodsocker är också dödlig om den inte behandlas.

Hur man ökar din diabetiker katt aptit


Feline diabetes är ett allvarligt tillstånd som en katt kroppen inte kan producera eller korrekt använda insulin. Lämnas obehandlad kan sjukdomen vara dödlig; men med ordentlig medicinsk vård och vikt övervakning, kan du hantera din katts diabetes. En katts vikt, mat och vatten intag, urinutsöndringen och insulinnivåer spelar alla roller i hanteringen av kattdiabetes. En veterinär-sanktionerade, övervakade diet och vikt plan är viktigt för att behandla sjukdomen.

Utveckla en kost plan

Be din veterinär för att hjälpa dig att utveckla en plan för kost som uppfyller de särskilda kostbehov i din diabetiker katt. Vissa former av kattdiabetes resultera i onormal viktminskning, och andra former resultera i onormal viktökning. En veterinär kan hjälpa dig att utforma en äta schema och viktkontroll plan som kommer att arbeta tillsammans med insulinbehov på din katt. Vanligtvis kommer en veterinär uppmuntra en dietary plan som ger en katts vikt i ett normalt intervall som en del av förbehandling sjukvård. En sådan plan kan innefatta aptitförhöjare eller en minskning av livsmedelskonsumtion.

Välj Lämpliga Foods

I allmänhet gynnar en diabetiker katt från en diet som har fiber och komplexa kolhydrater eller låga kolhydrater. Vissa katter svarar bättre på en blandning över den andra, så överväga att prova varje för att se vilka som fungerar bäst och tilltalar mest för din katt. När det är möjligt, försök att använda samma matproducenten din katt redan är bekant med. Detta kommer att hjälpa till att hålla din katt aptit på normala nivåer. Om din katt verkar ovilliga att äta, gnugga majssirap på tandköttet för att sporra hennes aptit.

Övervaka födointag

Noggrant övervaka och registrera mängden mat din katt äter. Om din katt verkar förbli hungrig efter utfodring, anteckna det också. Detta kommer att hjälpa dig och din veterinär avgöra om din katt måste lockas att äta extra mat eller att skära ned på sina delar. Också vara medveten om effekten av olika läkemedel på din katts aptit. Glipizid, ett kattdjur hypoglykemisk medicin ges till lägre blodsocker, kan ha negativa effekter, inklusive en minskad aptit. Om din katt är på denna medicin och inte äta regelbundet, rapportera det omedelbart till din veterinär.

Upprätta Konsekvent utfodring gånger

Det är svårt att mäta födointaget av din katt när du lämnar mat ut för henne hela dagen lång, så upprätta en regelbunden utfodring rutin för att hjälpa dig att övervaka kattens aptit nivåer och konsumtion. I genomsnitt, diabetes katter kräver insulininjektioner två gånger om dagen och blodsockertestning vid andra tider på dygnet. Din veterinär kan hjälpa dig att samordna matningstider och belopp som bygger på din katts unika tillstånd. Vanligtvis kommer en veterinär rekommendera att mata din katt vid tidpunkten för varje insulininjektion. Detta tillvägagångssätt kommer att hjälpa till att främja din katts aptit. Om din katt är fortfarande tveksamma till att äta, be din veterinär om nyttan av att administrera aptithöjande läkemedel, såsom kortisol, för att hjälpa din diabetiker katt öka sin aptit.

Performatrin för diabetiker katter


Diabetes är ett tillstånd där kroppen antingen inte producerar tillräckligt med insulin eller är resistenta mot det insulin inte producerar. Som ett resultat, höga nivåer av glukos kvar i blodet, så småningom orsakar kräkningar och diarré, leversjukdom och muskelsvaghet. Diabetes kan förekomma i någon katt, men det är vanligast hos äldre överviktiga katter och om de lämnas obehandlade, kan orsaka dödliga komplikationer. Diet är en viktig del av att hantera en diabetiker katt tillstånd, och Performatrin Ultra kattmat är ett populärt val bland kattägare.

viktkontroll

Att hålla din katts vikt på en hälsosam nivå är det viktigaste steget i förebyggande och kontroll diabetes. Enligt Cornell University College of Veterinary Medicine, en kost rik på fibrer och komplexa kolhydrater kan inte bara hjälpa din katt att nå och upprätthålla en normal kroppsvikt, men det kan också hjälpa till att kontrollera efter måltid blodsockernivåer. Performatrin kattmat innehåller tre procent fiber och använder hela ris och korn för stärkelse, vilket gör det en livskraftig bundsförvant i viktkontroll avdelning. Den innehåller också tillräckligt med protein måltider som innehåller körtelvävnad att hjälpa bukspottkörteln att producera mer insulin.

örter

Holistic veterinärer hävdar att vissa örter kan hjälpa till att hantera kattdiabetes. Performatrin Ultra innehåller basilika, som har visat sig vara till nytta för diabetiker människor, och salvia, som är en naturlig blod antiseptisk. Den innehåller också maskros och rosmarin, två örter som är kända för att hjälpa till att rena blodet och ta stress bort av levern. Detta är viktigt, eftersom levern är under stam från filtrering av överskott av blodsocker.

tillskott

Performatrin Ultra är full av vitaminer och kosttillskott som kan hjälpa till att hantera diabetes och även minska beroendet insulin. Generösa nivåer av omega-3 och -6 fettsyror, vitamin A, C, D och E tillsammans med hela B-komplex hjälper kroppen processen kolhydrater och proteiner, medan en mängd spårämnen såsom zink, mangan och koppar kan hjälpa balansera blodsockret.

övergripande nutrition

God hälsa är viktig samtidigt hantera diabetes eftersom hela kroppen fungerar som en enhet. Performatrin innehåller levande aktiva kulturer för att förbättra matsmältningen, och antioxidanter tillhandahålls genom tillsats av hela livsmedel som bär och sötpotatis snarare än kemiska tillsatser.

försiktighetsåtgärder

Följ alltid din veterinär råd vid behandling av din katts diabetes. Performatrin Ultra kan hjälpa din katt att nå en hälsosam vikt, men inte om du overfeed. Fråga din veterinär om en utfodring schema för din katt och hålla fast vid det. Eftersom Performatrin Ultra innehåller så många örter och kosttillskott, är det viktigt att övervaka din katts blodsockernivåer ofta. Dessa tillägg kan hjälpa till att minska din katt behov av insulin eller annan medicin, och konsekvent övervakning kan förhindra en överdos som kan leda till kramper. Diskutera användningen av Performatrin Ultra med din veterinär innan du försöker det.