kärleksfågel lovebird ålder

Hur man håller Lovebirds Tyst


Även om turturduvor är kända för att vara lekfull, intelligent och energisk, de är också kända för sina högfrekventa skrik, som ofta kallas buller. Turturduvor föra oväsen att kommunicera och uttrycka sig. För att hålla din fjäder vän från att bli en olägenhet, lära sig olika sätt du kan hålla honom lugn.

Ignorera Din Lovebird

Enligt "The Lovehandbook" ignorerar din lovebird visar att du är ansvarig och kan motivera honom att sluta väsnas. Lovebird föräldrar måste låtsas inte se eller höra deras fågel när han väsnas. Din sällskapsfåglar kommer lugna ner när han inser att han inte få din uppmärksamhet. Prisa honom och ge honom en behandling när han är tyst. Svara på hans samtal sänder fel budskap - din lovebird kommer att tycka att hans skrikande får din uppmärksamhet och han kommer att fortsätta beteendet.

Täck Birdcage

Nattetid kan täcker din lovebird bur med en trasa eller kommersiell fågelbur täcka hjälper till att hålla honom lugn. Av naturen, turturduvor börjar ofta vocalizing tidigt på morgonen. Buren lock kommer att hålla ditt husdjur fågel tyst tills du tar bort det. Bortsett från att erbjuda din fågel integritet och indikerar att det är dags att sova, täcker fågelbur också hjälper till att hålla svala drag i schack.

Distraherande Din Love

Mentalt stimulera din lovebird kan göra honom att glömma allt om att göra buller. Avleda din fågel följeslagare och förse honom med leksaker att leka med. Dagliga spelsessioner utanför buren är också en bra form av motion för din fågel. Tillhandahålla nya leksaker på en regelbunden basis för att hålla ditt husdjur fågel intresserade och utmanas. För att behålla sin lycka, kräver din lovebird dagliga interaktion. Inte få detta kan resultera i en bullrig, irriterad fågel.

Rätt Cage

Att hålla fjäder vän i en bur som är för liten kan leda till höga skrik. Din fågel är olycklig och använder ljud för att kommunicera detta. De små bur gränser din fågels rörlighet - han kanske inte kan stå, klättra, spela och sträcka sina vingar. Dessutom kan den lilla buren också orsaka fjäder skador, enligt Läkare Foster och Smith. För att lugna din fågel ned, ge en bur stor nog så att han kan sträcka ut sina vingar utan att röra buren tråd. Buren ska ha sittpinnar och en mängd olika leksaker. Ju större fågelbur, desto bättre.

Hur ålder din baby Peacocks


Höja påfåglar kan vara en givande hobby. Många anser påfåglar den vackraste av alla påfågel. Manliga påfåglar, kallas påfåglar, är kända för sin genomarbetade fjäderdräkt tåg som de använder för att skrämma bort rovdjur och imponera kvinnlig (peahens). Denna fjäderdräkt förbrukar cirka 60 procent av fågelns kropp. Hanen är en av de största flygande fåglar. Påfåglar lever ungefär 20 år i det vilda. Om du har barn påfåglar, kan du titta på dem ålder ordentligt om du ger dem allt de behöver.

Instruktioner

1 Håll unga kycklingar inomhus. De kan börja gå utanför när de har fjädrar.

2 Ställ in en grubblare lampa. Grubbel är processmoder fåglar använder för att hålla sina ungar varm efter kläckning.

3 Ställ in lampan 95 grader för nykläckta kycklingar.

4 Placera kycklingar under lampan.

5 Minska temperaturen på grubblaren som kycklingarna växa fjädrar. Sänk temperaturen ca 5 grader varje vecka tills värmen är avstängd.

6 Feed kycklingar korn eller repa.

7 Blanda korn med hög proteinstart foder.

Hur man gör en fågel Sleep Tält


Fågel sömn tält är plysch Tepee liknande strukturer. Fåglar, såsom lovebirds och papegojor, gosa i sitt tält att sova och har sina egna privata utrymme. De flesta fåglar är aktiva i det vilda. När fången, leksaker som tält är avgörande för deras emotionella och psykiska hälsa. Enligt Avian Rescue, kan fåglar som är uttråkad utveckla destruktiva vanor såsom bitande och skrikande. Du kan göra din egen fågel sömn tält genom sömnad fleecematerial.

Instruktioner

1 Vik större bit av polar fleece på mitten, på längden. Detta kommer att bli den viktigaste delen av sömn tält.

2 Placera plasten under polar fleece. Plasten kan skäras från en gammal plastbalja eller mat sparare.

3 Sätt mindre bit av fleece under plaststycket och sy den till större tygstycke, hålla plasten inuti. Du syr det att hålla tält struktur med plasten inuti. Plasten kommer att hålla tältet rent och hålla sin form.

4 Loop sladdarna och stift till toppen av sömn tält. Placera dem sida vid sida. De bör vara separat tillräckligt för att hålla tältets form medan hängde i buren.

5 Sy hamlade sladdar på plats och fästa snabblänkar till slingorna. Snabblänkar kan köpas på de flesta djuraffärer. Fäst länkarna på insidan toppen av fågelns bur.

Feather Plockning orsakar i Lovebirds


Fjäder plockning är destruktivt beteende där hela eller delar av fjädrarna dras ut. Fjäder plockning i turturduvor kan inträffa för medicinska eller icke-medicinska skäl. I båda fallen beteendet är alarmerande att djurägare och kräver tålamod för att lösa problemet. Medan fjäderplockning är ganska vanligt i lovebirds, är det en mycket svår beteende att sluta en gång börjat.

Diet

Dålig kost kan vara en orsak till fjäder plockning i turturduvor. En kost bestående helt av frön kommer att orsaka fjädrar till striden och fåglarna att plocka sina fjädrar. Pellets uppfyller näringskraven för lovebirds; Men färsk frukt och grönsaker bör läggas att erbjuda variation och hålla fåglarna är intresserade av sin kost.

Påfrestning

Turturduvor lätt stressade, särskilt när det lämnas för sig själva. Ge leksaker som kan strimlas, plockade och preparerade av fåglarna. Rotera leksaker med några dagars mellanrum för att förhindra tristess.

Torr hud

Regelbundna bad hjälper till att förhindra torr, kliande hud; också en orsak till fjäder plockning. Vissa fåglar trivs spritzed i ett handfat, eller använd en spray flaska fylld med varmt vatten för att spraya fåglarna. Bada minst en gång om dagen, undvika dragiga områden när du badar fåglarna.

lonliness

Lovebirds behöver ofta en kamrat; antingen en annan lovebird eller en fågel i en bur i närheten av antingen lovebird bur. Fåglar är mycket sociala varelser och kräver sällskap för att fylla behovet av att vara del av en flock.

parasiter

Parasiter eller kvalster kan vara en orsak till fjäder plockning bland turturduvor. En fågel veterinär kan diagnostisera och schemalägga en behandlingsplan för att avlägsna parasiter eller kvalster.

Exotisk fågel Sjukdomar


Exotiska fågelsjukdomar kan påverka en fågel eller fullständiga voljärer. Emellertid kan flera åtgärder vidtas för att undvika sjukdomsspridning. har alltid dina avian veterinärkontroll nya tillägg till din flock så snart som möjligt. Karantän nya fåglar för sex veckor innan de förs till andra fåglar i ditt hushåll. Tvätta händerna mellan hantering fåglar, burar och containrar. Vidta försiktighetsåtgärder för att undvika korskontaminering genom att använda olika mat- och vattenbehållare för varje bur.

Papegojsjuka

Papegojsjuka är en smittsam sjukdom som kan vara dödlig, inte bara för fåglar men också till människor och andra djur. Den orsakas av Chlamydophila psittaci bakterier och ofta kallad fågel klamydia eller papegoja feber. Symtom är diarré, fluffas upp fjädrar, slöhet, dålig aptit, svaghet eller ansträngd andning. Dessutom, tömning eller svullnad av ögon eller näsa är ett vanligt tecken på Papegojsjuka. Detta är en luftburen sjukdom som överförs via infekterade fågelspillning eller rinnande näsa antingen inandning av luftburna partiklar eller förtäring. Sjukdomen är svår att känna igen och ofta endast genom patologi tester. När den är fastställd, innefattar behandling antibiotikabehandling. Om fågeln inte behandlas, är döden överhängande. Eftersom sjukdomen är så smittsam extrem försiktighet måste användas vid hantering sjuka fåglar. Fågeln måste hållas i karantän tills en fågel veterinär godkänner bort.

Psittacine näbb och Feather Disease (PBFD)

PBFD orsakas av ett virus från den medlem i Circoviridae gruppen. De vanligaste exotiska fåglar som drabbas av denna sjukdom inkluderar eclectus, kakaduor, ringneck parakiter, afrikanska greys, lovebirds och papegojor. Symtomen omfattar förlust av fjädrar eller onormala fjädrar, onormal näbb tillväxt med symmetriska näbb lesioner och ibland på naglarna, viktminskning och depression. Överföring av sjukdomen är genom intag eller inandning av luftburna partiklar, direktkontakt, beskära matning, fjäder damm och infekterade spillning. Korskontaminering från ytor såsom burar, maträtter, bomaterial och bärare sprider också sjukdomen. Enligt Avian Biotech är experimentella vacciner utvecklas, men det finns ingen känd behandling.

aspergillos

Detta är en svampsjukdom som finns i många exotiska fåglar. Aspergillus fumigates är en medlem av släkten och är kända för att producera endotoxiner, som är ansvariga för aspergillos sjukdom. Några av de symtom är andnöd, uppstötningar, diarré, dålig aptit, konjunktivit, nästäppa och ökad törst. Aspergillus fumigates sprida sporer under torrt blåsigt väder. Överföring är genom inandning av sporer (konidier) som finns i foder, jord och fekalier. De flesta friska fåglar motstå sjukdomen. Men den gamla, unga, stressade och fåglar som är sjuka är mest mottagliga. Aspergillus kan penetrera ett ägg och infektera embryot. Flera medel mot svamp innefattar flucytosin, amfotericin, och Flconazole & Itrakonazol. Om Aspergillomas är lokaliserad, kan operation krävas.

Hur för att rädda en skadad fågel


Om du stöter på en skadad fågel, slåss din instinkt att hantera det inte är absolut nödvändigt. Hjälp en fågelunge som har fallit ut ur ett bo eller en spirande som hoppande runt genom att hålla utkik efter en förälder, som är förmodligen i närheten. Låta naturen tar sin kurs är oftast det bästa tillvägagångssättet.

Instruktioner

1 Om fågeln är bounge - feather och omfattas av ned - försök att returnera den till sitt bo och låta föräldrarna ta över. Om du inte kan hitta eller nå boet, gör en av en liten plastbalja kantad med hushållspapper och försiktigt placera fågeln inuti. Håll boet nära var du hittade fågeln. Titta att se att föräldrarna rädda ungen.

2 Om fågeln är en baby med fjädrar och hoppande omkring på marken, inte hantera det. Det är normalt för ungar, som har fjädrar men har ännu inte lärt sig att flyga, för att tillbringa tid att flytta runt på marken. Mycket troligt, föräldrarna är i närheten.

3 Rör inte en fågel som har flugit i fönstret och sitter på marken. Det kan bara vara bedövad och kommer att flyga iväg när den återfår den känner. Ring ett djur kontrollorganet om fågeln är naturligtvis skadade eller döda.

4 Ring Audubon Society eller humant samhälle för att avgöra hur man ska hantera en skadad fågel.

Tips

  • För mer information eller för att hitta en vilda rehabilitering anläggning nära dig, besök www.wildliferehabber.com
  • Försök inte att ta upp en vild fågel. I många stater är detta mot lagen.

Hur man lägger ett band på en fågel ben


Ett ben band på en fågel hjälper till att identifiera en fågel ägare. Det är lättare att återvinna en förlorad eller stulen fågel som bär ett band. Det finns två typer av band, öppna band och slutna band. Var och en av dessa band placeras på benet lite annorlunda och vid olika tidpunkter i fågelns liv. Placera ett band på din fågel är säker så länge det görs på rätt sätt. Om du misstänker att bandet orsakar irritation eller fågeln har lidit en benskada, ta fågeln till en veterinär.

Instruktioner

1 Håll fågeln försiktigt runt sin kropp, med sina vingar hålls mot dess sidor. Om du banding en stor fågel, såsom en fullvuxen kakadua, be en vän att hjälpa dig.

2 Vänd handen så fågelns ben sticka ut och är lätta att komma åt. Om du banding en ung fågel mindre än tre veckor i ålder, använder en sluten band. Om fågeln är äldre än tre veckor, använda ett öppet band. Lyfta bandet upp till fågelns höger ben.

3 Om du använder en sluten band, skjut den över fågelns högra fot. Som fågeln växer, kommer det att bli omöjligt för bandet att glida av dess fot. Om du använder ett öppet band, glida fågelns ben genom öppningen i bandet. Sedan använda en tång för att försiktigt nypa bandet stängd. En liten söm kommer att förbli i det öppna bandet.

Tips

  • Om du är en fågel uppfödare, registrera fågelns ben band identifikationsnummer på nätet så att antalet kan spåras tillbaka till dig.

Hur man berättar en ålder av en Budgie


Undulater gör stora första husdjur för nybörjare fågel målvakt. Undulater har massor av personligheter och en del lär även att prata. Män är mer benägna att tala än kvinnor, så välj en pojke om du vill ha en talare. Du kan också öka din Budgie chanser att lära sig att tala genom att köpa en mycket ung fågel, mindre än sex månader gamla. Det finns flera sätt att berätta en undulat ålder att vara säker på att du väljer en fågel som är vid en ålder som du vill.

Instruktioner

1 Fråga uppfödaren, djuraffären ägaren eller fågel ägaren om åldern på en undulat. En seriös uppfödare eller butik kommer att vara glada att lämna denna information till dig. Denna metod är inte alltid tillförlitliga - äldre undulater är mindre värdefull än yngre undulater, så vissa ägare kan ljuga om åldern att bli av med undulat. Dubbelkolla den information du får genom att kontrollera fågeln själv.

2 Läs taggen om din undulat har en. Titta på undulat ben för en tagg. Färgen på taggen kan ge dig år undulat föddes om taggen är en tagg American Undulat Society (ABS). Men tagg färger ibland upprepas så dubbelkolla med uppfödaren eller ägaren att kontrollera undulat ålder. Som ett exempel, ABS-taggen färg för 2011 är mörkblå. Den undulat födelseår och eventuellt födelsedatum är inskrivna på taggen i vissa fall, så kontrollera om siffrorna på etiketten att dechiffrera din undulat ålder.

3 Kontrollera undulat huvud för att berätta sin ålder. En undulat i fyra månader gamla har ränder på sin panna. När Budgien första molts kommer dessa ränder att försvinna, vilket indikerar att undulat ligger någonstans runt tre till fyra månader gamla. Undantagen från detta är lutino undulater eller albino undulater, eftersom deras märkning är inte som de andra typer av undulater.

4 Titta på Budgie ögon. De flesta undulater kommer att ha fasta svarta ögon tills de är ungefär fyra månader gammal, då en iris börjar bildas. Iris är mörk i början, än gradvis ljusare.

Tips

  • Vissa äldre undulater lär sig att prata - låt inte ålder hålla dig tillbaka från att köpa en fågel som du älskar.
  • Kvinnliga undulater bör inte paras förrän de är över ett år gammal för att skydda deras hälsa.
  • överväga alltid noga tid och investeringar i att äga alla sällskapsdjur. Köp inte en undulat tills du har undersökt deras vård och fastställt att du kan möta deras behov.

Persika-frontman conures, som är populära medlemmar av papegojan familjen, hotas i sin naturliga miljö i centrala Sydamerika. Persika-fronter är lätt identifieras av den ljusa persika färgen på deras panna och krona. Det finns flera sätt att fastställa åldern på en persika-frontman conure, även göra så enbart baserad på fysiska indikatorer kan vara knepigt.

Instruktioner

1 Kontrollera conuren för ett ben band. De flesta persika-frontman conures ges ett ben band som är präglad med siffror. En av de uppsättningar siffror bör identifiera året och i vissa fall den exakta dagen och månad, när fågeln föddes.

2 Undersök conuren för ljusa orange fjädrar kring sina vita ögonringar. Om det inte finns några orangefärgade fjädrar, eller om den orange är inte mycket ljus, är mindre än 2 år gammal din fågel. Vid ungefär 2, som persika-frontman conure når könsmognad, kommer dess orangefärgade fjädrar blir levande.

3 se om persika-frontman conure har fortfarande sina barn fjädrar. Conures molt för första gången när de är sex eller sju månader gammal; Om conuren inte har sina vuxna fjädrar ännu, så är det fortfarande bara några månader gammal.

4 Kontrollera fågeln för rynkig hud i ansiktet och fjäder förlust. Conures kan leva upp till 25 år, så om din conure har dessa fysiska egenskaper, kan det vara mer än 20 år gamla. Däremot kan papegojor förlora fjädrar av många skäl i något skede i sitt liv.

5 Fråga din veterinär för att avgöra din conure ålder om du har problem med att räkna ut det själv. Alla veterinär som specialiserat sig på fåglar bör kunna berätta en ålder av din persika-frontman conure.

Tips

  • Fråga din veterinär om han eller hon är en fågel specialist. Om inte, kan du vill hitta en veterinär som specialiserat sig på fåglar för att få den mest exakta information om och den bästa vården för din persika-frontman conure.
  • Om conure har ett ben band, men du inte kan avgöra vilka siffror motsvarar dess födelsedatum, fråga din veterinär eller en conure uppfödare att titta på det för dig.

Tecken på Uppvaktningen i Lovebirds


Uppvaktningen i turturduvor är ritualen att locka en annan fågel och börjar vägen mot parning. Turturduvor är naturligtvis nära varandra under uppvaktning, en av de främsta skälen till varför de kallas "love birds". Under uppvaktning kommer turturduvor gå igenom beteendeförändringar som tyder när en fågel har funnit sin kompis.

Matning

Lovebirds matar varandra är ett av tecknen på uppvaktning och i avvaktan på parning. Det är oftast den manliga fågel matning honfågeln; emellertid är det också svårt att skilja könet av fåglar. Du kanske kunna säga baserat på storlek som män tenderar att vara mindre. Manliga fåglar kommer spy sin mat för sin häcknings mate före parning.

grooming

En av förändringarna i manér turturduvor som går igenom uppvaktning och parningsritualer är grooming. Detta är ett av de första tecknen du kommer att märka när två turturduvor har funnit en partner. Lovebirds börjar brudgummen, ren och kamma varandra ofta som de sitter och abborre nära varandra.

Nesting

Den kvinnliga lovebird, eller höna, kommer att börja kapsla snart efter uppvaktning med en manlig lovebird och före parning. Hon kommer att börja samla in och riva upp pappersark sedan hugg det under sina vingar. Hon kommer då att bära remsor av papper till sitt bo och lägger ner det som ett bo kull. Detta är ett annat sätt att bestämma kön, som hönan gör häcknings oftare än inte. En manlig lovebird kommer emellanåt att försöka häcknings beteende, men det är mycket mindre vanliga och mindre framgångsrika.

Nära, närhet

När turturduvor hitta en partner, kommer de ofta ligga nära varandra, vilket innebär att endast varandras sida att samla mat och bomaterial. Turturduvor kommer att sitta, abborre och sova nära varandra som kan berätta när uppvaktning har påbörjats eller kommer att påbörjas.