kardborre äta

Hur man Pickle kardborre rot


Kardborre rot är näringsrika och har många läkande egenskaper. Kardborre hjälper till att rengöra matsmältningssystemet, och det stöder levern hälsa. Det är också en vanligt ogräs i de flesta delar av världen, finns i överflöd till dem som är villiga att föda för roots läkemedel och livsmedel fördelar. Kardborre rot används ofta i teer eller soppor, men betning kardborre är ett annat unikt sätt använda root.

Instruktioner

1 Samla dina färsk kardborre rot genom födosök för det i naturen. Roten kan också hittas i hälsokostbutiker eller asiatiska marknader.

2 Använd en vass kniv för att ta bort den grova huden från kardborre. Skiva roten i en vinkel in i halv-tums-tjocka skivor. Ställ in rot bitar åt sidan.

3 Blanda salt och vatten i pannan på låg värme. Låt saltet lösas upp, och sedan hälla den över kardborre tills det är helt täckt.

4 Låt kardborre sitta i saltat vatten under 24 timmar.

5 Töm och skölj kardborre under kallt vatten.

6 Sterilisera burkar genom att fylla dem halvfull med vatten och microwaving dem tillräckligt länge för vattnet att koka i en minut.

7 Fyll dina krukor med kardborre rot.

8 I pannan, långsamt föra vinäger, vitlök och ingefära till en koka på svag värme.

9 Fyll burkarna med saltlösning tills kardborre rot är helt täckt.

10 Täck och förvara inlagd kardborre i en mörk, sval plats för en månad innan du öppnar burken. Din betade kardborre kan lagras i upp till ett år.

Används i stor utsträckning i Asien för medicinska och kulinariska ändamål, är kardborre en rotfrukt som ser ut som en lång, blek morot. Kardborre är rik på vitamin C och B, liksom magnesium och andra mineraler. Det anses vara en renande mat som tar bort gifter ur kroppen. Kardborre har ett krispigt, jordig smak som är en välsmakande komplement till soppor och wok. Kardborre är en vanligt ogräs i Nordamerika, och det kan också hittas färska eller torkade på de asiatiska marknaderna och naturliga mataffärer.

Instruktioner

Förberedelse

1 Köpa färsk kardborre som fortfarande har smuts på utsidan, och inte tvätta det tills du är redo att laga den. Kardborre wilts mycket snabbt efter smuts och yttre huden tvättas bort.

2 Skrubba kardborre i god tid före matlagning, men ta inte bort näringsrik hud. Om du inte laga kardborre omedelbart efter styckning eller hugga den, låt det sitta i en skål med 2 koppar vatten blandat med en matsked ättika för att hålla den från brunfärgning.

3 Slice kardborre som du skulle en morot för de flesta recept. I wok, är kardborre framställs vanligen i små fiberband, som du kan göra genom skärning från toppen av roten som du vässa en penna. Kardborre kan också skäras i en fransk-yngel form för stekning.

receptförslag

4 Gör stekt kardborre marker för en intressant, hälsosam twist på pommes frites. Värm 2 koppar vegetabilisk olja till 325 grader Fahrenheit i en stekpanna. Whittle den kardborre i små, tunna skivor och stek det i oljan tills det är krispiga. Salt det att smaka.

5 Prova en rejäl rot-grönsaker sida skålen. Värm ugnen till 375 grader Fahrenheit, och hacka kardborre, morötter, fänkål, potatis och rovor i små bitar. Du bör ha ungefär en kopp varje grönsak. Blanda grönsakerna tillsammans och sätta dem i ett grunt panna. Ringla dem med olivolja och blanda dem runt tills de är jämnt täckt. Strö grönsaker med vitlök salt och svartpeppar, och sedan grädda i 45 minuter. Rör grönsaker 2 eller 3 gånger under gräddningen.

6 Slänga ihop en traditionell asiatisk stek med kardborre, grön lök och morötter. Skiva 2 koppar kardborre och morötter i små bitar, och hacka en kopp grön lök. Värm en matsked vardera av vegetabilisk olja och sesamolja i en stor stekpanna eller wok. Koka 2 matskedar sesamfrön i oljan i ungefär en minut, tillsätt sedan grönsakerna. Koka på medelhög värme i fem minuter. Lägg en matsked sojasås och koka det i ytterligare 10 minuter. Om så önskas, tillsätt en tesked brunt socker med sojasås.

Hur Cook japanska kardborre rot


Kardborre rot är en vanlig kost stapelvara som kan hittas på middagsborden i många japanska hem. Du kommer att finna det serveras tillsammans med risrätter eller som en inlagd komplement till sushi. Denna rotfrukt har en hårdare, meatier och skarpare textur än de flesta andra rotfrukter, som tillåter det att hålla sig väl under tillagningen eller betningsprocessen. Var noga med att ta bort alla djupt ingrodd smuts och grus eller är det troligt att få en oönskad krispigt överraskning.

Instruktioner

Sauteed kardborre rot

1 Tvätta och skala en kardborre rot.

2 Kvartal kardborre rot och skär den i 4 tums segment. Placera rot i ett isbad med en liten mängd ättika för att förhindra missfärgning.

3 Värm en msk. matolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kardborre rot och fräs i fem minuter eller tills rötterna är något brynt.

4 Tillsätt 2 msk. soja, 1 msk. skull, 2 msk. socker, 1 msk. krossad ingefära och 1 tsk. krossad röd paprika till stekpanna och koka kardborre rot för en ytterligare fem till sju minuter eller tills roten är skarpa anbud. Servera varm.

Inlagd kardborre rot

5 Tvätta och skala en kardborre rot.

6 Skär roten i 4-tums segment och halvera dem längden. Placera rot i ett isbad med en liten mängd ättika för att förhindra missfärgning.

7 Fyll en soppa kruka eller Saucier 3/4 med vatten och föra den till en koka.

8 Förvälla den kardborre rot i två minuter och sedan tillbaka roten till isbad.

9 Kombinera 3 msk. mirin, 4 msk. risvinäger, 2 msk. socker och 2 tsk. salt i en plast blixtlås påse. Skaka påsen att grundligt kombinera saltlake ingredienser. Placera prepped kardborre rot i saltlake och lagra över natten i kylskåpet. Pickles kommer att hålla i upp till en vecka.

Tips

  • Se till att kardborre rot är helt täckt av saltlösningen om du tänker göra pickles. Du kan lägga till andra kryddor till pickle saltlake, om så önskas. Ingefära, citrongräs, vitlök, korianderfrö, lagerblad, alla krydda, kryddnejlika och dill är alla intressanta tillägg som kommer att låna ut en intressant smak till dina pickles.

Maskros och kardborre Cordial


Maskros och kardborre är en uppfriskande alkoholfri dryck från de brittiska öarna. Den har en distinkt skarp smak, som vissa finner liknande root beer. Den har en lång historia som en sommar kallare, men blev överskuggas i popularitet genom massmarknads kommersiella läskedrycker. Nytt liv har förts till hjärtlig genom dess införande som en hjärtlig eller som koncentrerade bitter i cocktails.

Historia av drycken

Maskros och kardborre Cordial

Maskros är en vildblomma.

Maskros är en vild växt med en ljus gul blomma. Den kardborre är en vild tistel. Maskros och kardborre traditionellt tillverkad av kardborre rötter, men kommersiella varumärken ersatt dessa naturliga ingredienser med artificiella aromer. Vissa boutique tillverkare producerar maskros och kardborre görs i en traditionell stil. Ett exempel är Fentiman s, ett företag som grundades i Storbritannien. 1905. Deras Maskros och kardborre är baserad på infusioner av de två namngivna växter, men också innehåller naturliga aromer och kryddor, såsom päronsaft, osannolikt att har hittats i den historiska brygd.

Göra Alkohol Cordial

Maskros och kardborre har förbrukats som en "mjuk" drink i de brittiska öarna i ungefär 700 år. Inte bara innehåller vitamin A och C och järn, det har också hävdats att förbättra levermetabolism och galla produktion. Fans uppskattar det för sin ovanliga smak, beskrivs ibland som jordnära eller påminner om lakrits. Det är möjligt att göra hjärtlig hemma, blanda 2 tsk marken maskros rot med 2 tsk marken kardborre, lägga ett par torra stjärnanis rötter, några bitar av färsk hackad ingefära, och matlagning blandningen i cirka tre liter vatten i ungefär en halvtimme. Det kommer att bli en mycket stark lukt och bitter brygd; tillsätt socker gradvis tills det är söt nog för din smak. Vid servering, tillsätt club soda för fräsa och justera styrkan.

Maskros och Burdock Bitters

Den brittiska cocktail expert och mixologist Adam Elmegirab introducerade maskros och kardborre bitter under 2009. Bitters är alkoholhaltiga saft starkt smaksatt med örter, rötter eller bark och används i små mängder i drinkar för att lägga till distinkt smak accenter. Den mest kända är Angostura bitter, tillverkade av ett hemligt recept sedan 19-talet, men många olika typer av bitter finns nu tillgängliga. Elmegirab använder en konfidentiell blandning av växter för att skapa den distinkta maskros och kardborre smak i denna koncentrerad form.

De Bitters i Cocktails

Maskros och kardborre Cordial

Den kardborre är en tistel.

Ett antal recept med de bitter kan hittas på nätet, inklusive några som skapats av Elmegirab själv. Drinkar följer den klassiska strukturen av en bas vätska, ett eller två streck av de bitter, och ytterligare fruktsmakämnen eller sötningsmedel ingredienser. Chiapas Gammaldags, skapad av Elmegirab använder tequila som en bas och accent med grapefrukt zest. En liknande drink, den Usuki Gammaldags, är baserad på gin i stället för tequila. För exakta proportioner, titta upp Old Fashioned recept på nätet. Ett annat recept föreslår Pimm Nr 1 alkoholist hjärtlig som bas, adderar bitter, och toppar med en citron eller lime soda val.

Andra maskros och Burdock Cocktails

Andra mixologists har använt hjärtlig sig som en cocktail ingrediens. Ett enkelt sätt är att använda det som en mixer med gin serveras på is. Harvey Wallbanger är en klassisk cocktail där vodka och Galliano, en söt likör, blandas med apelsinjuice. Ersätta Maskros och kardborre för apelsinjuicen ger intressanta resultat. Trots dessa utsmyckningar, kommer många fortsätter att föredra hjärtlig i sin ursprungliga form, serveras iskall i ett högt glas.

Kardborre Festival i Starks, Maine


På listan av sommarens festivaler, är Maine kardborre Festival distinkt. Denna hybrid händelse kombinerar en bra tid med hälsosam mat och pedagogiska aktiviteter som syftar till att få mer medvetenhet om miljöfrågor och hållbar utveckling. Den veckolånga insamling har musik och festligheter förutom workshops och diskussioner för vuxna och barn lika. Även om festivalen är inriktad något mer mot miljöaktivister, om du gillar camping, lära sig om hållbarhet och bygga en känsla av gemenskap, är en resa till kardborre Festival roligt och upplysande.

Bakgrundsinformation

Kardborre (Arctium minus) är en weedlike växt med borstiga lila blommor som används som källa för vilda mat och läkemedel tonic av många människor i norra Maine. Precis som kardborre rot används som ett alternativ medicin, främjar insamling alternativ till traditionella kapitalismen såsom grönt uppehälle, byteshandel och kommunala levande. Den kardborre Gathering ger en blandad grupp av människor för att fira jorden och varandra samtidigt bygga en känsla av gemenskap.

Där det händer

Öst-centrala Maine har varit hem till kardborre Gathe sedan slutet av juli 2002, då den första ägde rum i Starks, 72 miles öster om Bangor. År 2013 var festivalen flyttats från sin ursprungliga plats i Starks till sitt nya hem i Pittston, ungefär en timme söder om Starks och 50 miles norr om Portland.There finns ingen antagning avgift och alla är välkomna, oavsett om de kan göra begärda donation på $ 5 för varje dag deltog.

Workshops på kardborre

2013, varje morgon på kardborre började med yoga och frukost, följt av en morgon cirkel sammankomst. Workshops var på ämnen som spänner från cob byggnad och trädgårdsarbete till att göra sol mobiltelefon laddare, reiki och antenn dans. Barn som deltar i sammankomsten kan välja från verkstäder såsom flödes konst, berättande, tumlande och T-shirt dekorering.

Aktiviteter på kardborre

Det handlar inte bara om workshops - du kan också räkna med att ha lite kul med andra festivalbesökare. Verksamheten omfattar samlas kring lägereldar, simning och cabaret föreställningar, inklusive en dockteater och cirkusföreställning. Kardborre har också en byteshandel mässa där du kan handla hantverk, böcker eller kläder.

Camping

Dagen börjar och slutar med din festival samhälle. Den kardborre erfarenhet omfattar camping i närliggande områden. Arrangörer typiskt inrätta en allmän camping området utöver ett område speciellt för familjer. Måltider är också en gemenskap affär eftersom de är serveras i gemensamma köket och oftast gjorda av mat som alla har bidragit.

Vad ta med dig till kardborre

Att ha en bekväm, trevlig vistelse på kardborre insamling, finns det flera saker som du bör planera på att få med dig. Förutom att föra ett tält, kudde, liggunderlag och filtar eller en sovsäck för camping, behöver du också bugg repellerande och porslin såsom tallrikar, bestick och muggar. Hundar kan föras tillsammans, trots att de borde hållas utanför huvudcampingområdet under måltid tid och de måste vara under ägarens kontroll hela tiden.

Kardborre rot är fiberrik och bra för avgiftning. Det är känt för att rensa upp hudproblem, och det inte smakar illa. Mjöl gjorda av kardborre rot är bra för människor som inte kan svälja gluten eller vete. Du kanske inte hamna bakning 100-procentigt kardborre rot mjöl bröd, men det kan formas till pannkakor, som används som panering eller användas för att ersätta andra rot mjöl, inklusive kassava rot och sötpotatis rot. Även om det finns flera långa stegen, kommer resultatet av att göra din egen kardborre rot mjöl vara en gourmet, läckra mjöl alternativ.

Instruktioner

1 Skala kardborre rötter och tvätta dem. Hacka kardborre rot i små bitar med hjälp av en vass kniv. Bitarna bör inte vara större än en kvadrattum, och alla bör vara ungefär samma storlek så att de tillagas jämnt.

2 Koka eller ånga kardborre bitar tills de är mjuka (vanligen 3-5 minuter). Ångande grönsaker behåller mer näringsämnen än kokning, enligt Andrew Weil, MD, i sin artikel "Är det bättre att Steam eller koka grönsaker?" När anbud, placera kardborre rot bitar i en matberedare eller mixer och finhacka eller mos dem.

3 Torka roten puré helt för att förhindra mikrobiell tillväxt och förstöra. Torkade grönsaker bör vara hård och spröd. "Om du bor i en solig plats med temperaturer omkring 100 grader F, utspridda roten mäsk på brickor och placera dem på taket eller i en annan solig plats för upp till fyra dagar, tills den är helt torr , ibland svarvning och sönder roten pasta med en spatel. Använd ett livsmedel dehydrator att torka roten mäsk minst 12 timmar eller tills den är helt torr, ibland svarvning och sönder det. Om du använder en ugn, Sätt ugnen på 150 grader F eller dess lägsta inställningen och med ugnsluckan på glänt, baka roten klistra på bakplåtar i upp till 48 timmar. Vrid och falla sönder det ibland.

4 Smula kardborre rot mäsk en sista gång när den är helt torr, och med hjälp av en kvarn eller korn kvarn, mala massan till mjöl över en skål.

Tips

  • Lagra mjölet i plastpåsar. Mjölet kan lagras under åtminstone åtta månader när förpackade på detta sätt.

Hur man gör kardborre Clips för Toddler hår rosetter


En populär hår tillbehör för små flickor är en hår rosett. Du hittar hår bågar i en mängd olika färger och storlekar. Vissa småbarn har mycket fint hår, vilket gör det svårt att hitta en hår rosett med en klämma som kommer att stanna. En kardborreband klippet är en lösning för att få klämman att stanna, när ditt barn har fint hår. Om du njuta av att göra hantverk eller bara vill ge det ett försök, göra egna nedläggningar kardborreband och fäst nedläggningar till någon typ av hår rosett.

Instruktioner

1 Skär två 2-3-by-1/3-tums bitar av band. Använd band som matchar eller koordinater med färgen på hår rosett.

2 Skär en bit av kardborrband för att mäta om en centimeter kortare än längden av bandet och skära ner i mitten så att den inte är större än bandet. Separera den grova sidan av kardborrebandet från den mjuka sidan.

3 Applicera en liten mängd varmt lim på baksidan av båda sidor av kardborreband. Limma den grova sidan till den bortre vänstra änden av bandet och limma den mjuka sidan längst till höger änden av bandet. Låt en till två minuter för limmet torka.

4 Limma håret rosett på ena sidan av bandet genom att applicera en liten mängd lim på baksidan av bandet och placera bågen i mitten av bandet. Låt en till två minuter för limmet torka innan man tillåter ditt barn att bära kardborre klipp hår rosett.

Jag var matinköp idag på min lokala hälsokostaffär och jag märkte att de hade kardborre rot till salu i producera avsnitt. Förutom att vara en värdefull medicin, är kardborre rot en traditionell mat stapelvara i många kulturer.

I Japan är det skalade och skivade och används i rör frites. Till indianer, särskilt Iriquois, var det en basföda post under vintern. Den används också i länder som Kina och Indien, både för livsmedel och medicin.

Det som följer är stegen på hur man förbereder kardborre rot för matlagning. Besök webbplatser som för vissa recept och mer information om vad anläggningen ser ut. Du kan använda färsk rot i soppor, grytor, och rör frites. Det är särskilt delikat uppståndelse stekt med andra grönsaker och serveras med brunt ris. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Hitta en kardborre anläggning som är två år gammal. Om du planterar det själv, vänta två år innan gräva upp roten.

2 Vänta tills hösten, och sedan gräva runt anläggningen med en murslev eller spade, försiktigt så att inte skada rötterna.

3 Dra anläggningen upp med rötterna och skaka ut överflödigt smuts. Se till att det finns andra kardborre växter i området innan du gräver ut, om du odlade växten själv.

4 Efter all smuts skakas ut, skär rötterna borta från resten av anläggningen. Placera växtklipp i komposthögen och boka roten.

5 Grundligt skrubba alla smutsen rötterna med kallt vatten och en producerar borste. Kontrollera all smuts avlägsnas. Låt rötterna torka något.

6 När rötterna är torra, kan man skalar dem. Vid denna punkt, kan du hacka dem och antingen spara dem för framtida användning (torka dem på hushållspapper) eller lägga till dem i dina favoritrecept.

Tips

  • För att söka efter recept på internet försöker skriva i "matlagning med kardborre rot", "recept med kardborre rot" eller "kardborre rot recept."
  • Var försiktig så att du korrekt identifiera anläggningen.
  • Tala med din läkare innan du försöker något nytt.

Hur man gör kardborre rot Oil


Särskilt populär i Japan, är kardborre rot olja sägs vara till nytta för både hår och hud. Följaktligen människor lägger roten olja till deras schampo eller ansikts förpackningar. Kardborre rot olja ens påstått att bota sjukdomar såsom kliande hårbotten och akne, men det finns inga starka vetenskapliga bevis för att backa sådana påståenden upp. Gör din egen sats av kardborre rot olja är enkel och görs bäst med färska rot i stället för torkas.

Instruktioner

1 Hacka kardborre rot upp i mindre bitar. Krossa dessa bitar upp lite med en mortel och mortelstöt för att exponera köttet.

2 Låt krossade roten torka ut för en dag. Detta kommer att hjälpa den att förlora en del fukt och koncentrera näringsämnen i roten.

3 Sätt roten till en ren glasburk. Täck med god kvalitet vegetabilisk olja, såsom extra virgin olivolja, tätning och lämna i ett mörkt rum för sex veckor för att ingjuta. Du kan behöva öppna burken varje vecka eller så för att avlägsna all gas uppbyggd.

Problem med kardborre


Kardborrband är varumärket tvåvägs hook-and-loop fästanordningen. En schweizisk uppfinnare, George de Mestral, skapade det 1948, efter att ha noterat graderna fastnat sin hunds päls. Patenterades 1955, de Mestral skapade namnet kardborreband genom att kombinera de franska ord för sammet och krok. Människor fortfarande använda kardborreband som ett alternativ till nedläggningar blixtlås-och-slips i många sammanhang: kläder, möbler och till och med rymduppdrag. Denna revolutionerande nedläggning är inte utan problem, dock.

Snabbhet

Även om förslutningar Velcro do hålla många material snabbt, kan de misslyckas i vissa situationer. I flera rymdfärder att USA inspelade gjorde kardborreband inte hålla snabbt som det var tänkt. Om kardborrebanden böjdes, uppvärmd eller inte korrekt ansluten, då skulle de troligen att misslyckas under ett uppdrag. Den vidhäftande misslyckande kardborreband var dock sällan förknippad med förmågan hos själva materialet.

För mycket säkerhet

Kardborrband kan ge alltför stark för en nedläggning. I fallet med Apollo 15 och 16 uppdrag, använde NASA kardborreband i Månbil säten och astronauter noterade att de hade svårt att anpassa sina platser. Dessutom, eftersom kardborrband ger en sådan en säker anslutning mellan fästelementen, kan det krävas en hel del ansträngningar för att säkra fästen ordentligt. Detta upptäcktes i Apollo 12 uppdrag, när Lunar utrustning Conveyor - som var placerad med kardborre - krävs en och en halv minut att restowed ordentligt.

Fastna och dra

Material kan lätt fastna i krokarna och slingorna av kardborreband. Precis som kardborreband kan fånga främmande material lätt kan det också dra på främmande material och orsaka skador. När material - som hår eller fluff - fångas i kardborrebanden de inte fungerar så bra över tiden, och är svåra att rengöra.

Högljuddhet

På grund av hur krokarna och öglorna ansluta, är kardborre särskilt bullriga att dra isär. Som medlemmar i den taktiska entusiastcommunityn noteras kardborreband - till skillnad från andra tystare fästdon, såsom blixtlås eller sträng - kan vara bullrig när den dras isär. För en stark koppling, måste de flesta av kardborrebandet ytor vara gripande. När kardborreband inte är fäst på rätt sätt måste det justeras, vilket förlänger högt ljud.