jasminte iste

Så att brygga jasminte


Jasmine teer görs genom en process där jasminblommor plockas på toppen av sin blomning, och härdas sedan och blandas med färdiga teer som grönt te, vitt te, oolong te och även svart te. Som de jasmin blommar torka ut, de ingjuta teet de blandas med med sin unika doft, vilket skapar jasmin te. Ibland de jasminblommor är förpackade tillsammans med te, och andra gånger de tas bort. Vissa föredrar te där blomningarna är kvar i grund när vattnet återskapar dem, deras blommor öppnar igen, och de kan vara ganska vacker.

Instruktioner

Svart jasminte

1 Sätt ditt vatten på att koka.

2 Häll lite av det kokande vattnet i din tekanna att värma, häll sedan ut.

3 Tillsätt 1 tsk. per kopp svart jasmin te till infusions eller din tekanna. Du kan sila te om du inte vill använda en infusions.

4 Häll kokande vatten i din tekanna och sedan lägga locket på tekannan.

5 Låt din svarta jasminte branta åtminstone 3 minuter, men inte längre än 5 minuter, eller det kan vara bitter.

6 Sila svart te och jasmin blommar ut ur ditt te, om du inte använder en infusions eller ta bort infusions.

7 Häll din te i tekoppar och dryck.

White Jasmine Tea

8 Sätt ditt vatten på att koka.

9 Häll lite av det kokande vattnet i din tekanna sedan slänga det. Detta är att värma din tekanna.

10 Ta potten av efter det börjar kokning och låt det stå i 1 minut.

11 Tillsätt 1 tsk. vitt jasmin te per kopp till din tekanna. Du kan lägga till te direkt till potten eller använda en infusions.

12 Häll nu varm, men inte kokande vatten i din tekanna. Sätt på locket på tekannan.

13 Låt den vita jasminte dra i 5 minuter men inte längre än 8 minuter.

14 Sila din vita jasminte vid behov eller ta bort infusions.

15 Häll din vita jasminte i tekoppar och dryck.

Grönt jasminte

16 Sätt ditt vatten på att koka.

17 Häll lite av det kokande vattnet i din kruka sedan slänga det. Detta är för att värma potten.

18 Ta ditt vatten av värmen så fort det börjar koka. Låt det sitta i 2 minuter bort av värmen.

19 Lägg din gröna jasmin te direkt till potten eller en infusions som du lägger i din tekanna. Du vill om en halv tsk. grönt jasmin te per tekopp.

20 Häll nu svalare men fortfarande varmt vatten i din tekanna.

21 Tillåta teet dra i åtminstone en minut, men inte längre än två minuter eller det kan bli bitter.

22 Sila din te, eller ta bort infusions.

23 Häll din te i tekoppar och dryck.

Oolong jasminte

24 Sätt ditt vatten på att koka.

25 Lägg en bit av kokande vatten till tekanna sedan slänga det. Detta är den varma tekannan.

26 Lägg din oolong jasminte till kruka eller en infusions. Du vill 1 tsk. te per kopp.

27 Ta din kokande vatten från värmen.

28 Häll det kokande vattnet i tekannan.

29 Låt din oolong jasminte branta åtminstone två minuter men inte längre än 3 minuter.

30 Sila din te, eller ta bort infusions.

31 Häll din te i dina tekoppar och dryck.

Tips

  • Överväga att anstränga din te genom ett kaffefilter, kommer detta att fånga alla dina lös te ganska bra om du väljer att inte använda en infuser.To göra iced teer från någon av jasmin sorter, helt enkelt brygga flera portioner av te på en gång och sedan låta dem svalna.
  • Både svarta och gröna jasmin te kan vända bitter om de tillåts brant för long.If du gör iste från grön eller vit jasminte, vara säker och inte lägga is tills teet har svalnat. Det kommer att späda ut te gör det svaga och ta bort någon smak.

Så att brygga iste i Mr Coffee Iced Tea Maker


Det finns inget som ett glas iste på en varm dag. Mr Coffee Iced Te kan användas för att enkelt brygga iste på mindre än 10 minuter. Det kan också användas för att göra iskaffe - följ samma riktning för bryggning iste men lägga 10-14 msk. av kaffebönorna i stället för te.

Instruktioner

1 Fyll Iced Tea Maker tillbringare med vatten till 2-qt. markera.

2 Häll vattnet i vattenbehållaren på toppen av Iced Te bas (den del av maskinen med strömbrytarna). Fyll kannan med isbitar till 2-qt. markera.

3 Placera den svarta stöpning korgen på toppen av kanna och ställa in ett pappersfilter inne i korgen.

4 Placera den lösa te eller tepåsar i blötläggnings korgen. Täck stöp korg med lock.

5 Skjut kanna säkert på plats på Iced Tea Maker bas så att öppningen på stöpning korg locket är precis under den övre del av maskinen.

6 Koppla in sladden i ett eluttag och slå på maskinen. Lampan tänds.

7 När bryggningen är klar kommer iste maker automatiskt stängas av. Skjut kanna bort från maskinen och låt te att tömmas helt från blötläggnings korgen.

8 Avlägsna blötläggnings korgen och kassera dess innehåll. Skölj locket blötläggning och korg med vatten och ställ åt sidan. Sätt tillbaka locket på kannan och tjäna te.

Hur man gör iste med en nypa bakpulver


På en varm dag, det finns få drycker uppfriskande som ett högt glas iskall svart te. Svart te smakar ofta bitter på grund av dess innehåll garvsyra, men bara en nypa bakpulver neutraliserar syran och avlägsnar bitterhet. Mängden bakpulver som används är inte tillräckligt för att ändra smaken. Lägg bakpulver att maskera bitterhet, även om du planerar att sockra te med socker.

Instruktioner

1 Föra vatten till en koka i en kastrull och rör i en nypa bakpulver. När bakpulver löser, dränka några tepåsar i kokande vatten och ta bort kastrullen från värmen omedelbart.

2 Brant teet under flera minuter tills vattnet blir mörkbrun. Ta bort tepåsar och kasta dem.

3 Rör i socker eller artificiella sötningsmedel efter smak, om så önskas. Ett glas kanna kan spricka när det kommer i kontakt med kokande het vätska, så blanda kallt vatten eller is i te medan det fortfarande är i kastrull för att kyla det, innan det hälls ut en kanna. Efter teet svalnar för lite, häll det i kannan och lägga till mer is och kallt vatten som behövs.

Tips

  • Även om du har gjort iste på samma sätt under en lång tid, kanske du vill experimentera med fler eller färre tepåsar, olika typer av svart te och naturliga sötningsmedel, såsom honung och lönnsirap, för att förbättra dina iskallt -tea drickande erfarenhet.

Om istång

June 26

Istång har varit i produktion under århundraden. De används för transport av is i fabriker och från is hus och isskåp, liksom från hinkar till alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Dessa verktyg har olika former och speciella mönster. När du försöker flytta en stor eller liten bit av is, är de mycket hala. Med istång kan du flytta flera olika storlekar utan att förlora greppet.

Definition

Istång komma i flera mönster, former och storlekar. Dessa verktyg är för att betjäna isbitar i barer eller på parties.They har också varit användbar i att flytta stora block av is. De större tungorna är gjorda för att kunna plocka upp isblock utan svårighet. Om du skulle flytta ett stort isblock för hand, kan den glida ur greppet och skada lastbil eller skada dig.

Historia

Istång var i produktion i mitten av 1800-talet. De var i bruk fram till the1930s när kylskåp uppfanns. Dessa typer av tång var viktiga för att transportera isen från floder och sjöar till kundernas hem. Endast under de kalla säsongs månader kunde Isbildning tas från sötvatten. Den mest förmögna och sofistikerade kunde bara råd is från dessa leverantörsföretag. Genom åren, började företag is hus, som används för tång för att flytta isen från fabrikerna till en början att vagnarna sedan lastbilar för leverans. Husägare hittade dessa verktyg användbara i att placera sina isblock i deras isskåp. Isskåp öppnas från baksidan och blocket placerades inuti. Dessa iceboxes var mestadels gjord av trä i början. Senare, metallhöljen var i produktion. Isen höll maten kyld och hem kyls.

Efter utvecklingen av kylskåp, istång var endast används i fabriker och köttavdelningar för transport av stora isblock. Emellertid var mindre former av dessa tång avsedd för bostäder, krogar och barer. De var samma typ av design; icke desto mindre, de var lätt placeras inuti ice segment för att tjäna kalla drycker. Numera kan du köpa flera stilar av ice hinkar och istång för nästa fest. Samlare av de ursprungliga istång fortfarande leta efter olika antika sortiment.

Identifiering

Antik istång var oftast gjorda i gjutjärn eftersom isblock kan vara mycket tung och gjutjärn inte lätt böja sig under sin tyngd. De tidiga tång var rund i formen med två skarpa kanter som små dolkar. Senare istång utvecklats med åsar på varje sida för att ta isen mer effektivt utan chips bryta.

Tången för servering is från en hink är olika. De har en V-form och är fästa på ena sidan med en typ av fjäderverkan. Istång kan köpas i plast, silver, gjutjärn och gummi. Den metod där de plockar upp isen varierar för varje stil. Vissa har små skedliknande former, medan andra har tandade kanter. Du kan också hitta istång med gummiproppar och skålliknande gripdon.

Drift

Antik istång var enkla att använda, men svårt att greppa. Du skulle ta tången i båda händerna, gunga det öppet på skruvvrid där det var helt öppen och sedan sticka ändarna i varje sida av isblock. Du skulle behöva sticka plocka in i mitten av blocket för att vara effektiv. Då du lyfte isen blocket med handtaget och transporterade det till destinationen.

Med dagens moderna istång, bara plocka upp tången i ena handen. Hitta bit is som du vill använda i din drink. Tryck sedan på tången tillsammans för en gripande verkan. Placera isen i glaset och släpp sedan trycket du hade på isen tången.

Upplösning

Om du vill samla antika istång, kan du prova antikaffärer, loppmarknader eller second hand-butiker. Sök tidningsannonser i den antika delen. EBay, antikhandlare och andra auktionshus kan hjälpa dig att köpa dessa poster. Priserna varierar från $ 20 till $ 150.

Skop istång kan också köpas på olika varuhus i ditt område samt online-resurser. Prisintervallet på dessa poster varierar kraftigt. Du kan köpa en vanlig is tong för mellan $ 10 till $ 300 dollar. De högre priserna är för istång med silver och speciella mönster. Dessa skulle vara användbar i en förstklassig bar, en finare middag.

Grekisk yoghurt istället för smör i bakning


Grekisk yoghurt är tjockare än andra yoghurt och kan ersätta smör i vissa bakverk recept. Det är en lägre fetthalt, hälsosammare alternativ för många som bakar hemma. Det finns några fall, men när grekisk yoghurt är inte en godtagbar ersättning för smör i bakverk recept.

Vad är grekisk yoghurt?

Grekisk yoghurt istället för smör i bakning

Grekisk stil yoghurt har en tjockare, krämigare konsistens än vanlig yoghurt.

Grekisk yoghurt är helt enkelt yoghurt som har varit ansträngd. Under ansträngning, är en del av vätskan vassla avlägsnades och den kvarvarande produkten har en tjockare, krämigare konsistens än unstrained yoghurt. Du kan göra grekisk stil yoghurt hemma genom att rikta ett durkslag med papper kaffefilter, pappershanddukar eller muslin och fylla det med vanlig yoghurt. Ställa in durkslag över en skål. Kylskåp i två till åtta timmar och sedan lagra i ren, täckt behållare i kylskåpet.

Använda grekisk yoghurt istället för smör

Grekisk yoghurt istället för smör i bakning

Grekisk yoghurt kan ofta användas med framgång i mjuka-texturerade bakade varor.

Grekisk yoghurt har en Tanger, helt annan smak än smör. När du använder det i stället för smör i bakverk, kommer smaken att vara annorlunda. Vad kommer att vara liknande är texturen, och det är där grekisk yoghurt utmärker sig som en smör ersättning. Det fungerar bra i bröd, muffins, mjuka kakor och kaffe kakor. Det fungerar inte bra i skarpa kakrecept, men där det krävs en viss mängd fett för att uppnå rätt konsistens.

Kan man använda fettfri grekisk yoghurt att ersätta smör?

Grekisk yoghurt istället för smör i bakning

Låg fetthalt grekisk yoghurt fungerar lika bra i bakverk som helmjölk version.

Grekisk yoghurt finns i flera varianter, var och en innehåller en annan procentsats av fett. I kommersiella märken av grekisk yoghurt, de vanligaste fettprocentandelar är helmjölk (vanligtvis 3%), 2% och 0%. Vilken som helst av dessa kan användas för att ersätta några eller alla av smöret i mjuka bakade varor såsom beskrivits ovan. Tänk på att oavsett fettprocenten kommer grekisk yoghurt lägga till en något syrlig smak till vad du gör med det som smör inte gör.

När grekisk yoghurt inte kan ersätta smör

Grekisk yoghurt istället för smör i bakning

Grekisk yoghurt är en bra ersättning för smör i muffins, men kan inte ersätta smör hela tiden.

Grekisk yoghurt är inte ett bra val som en smörersättning när dess lätt syrlig smak kan vara stötande. Den kan inte användas i stället för smör till fett bakformar att förhindra bakverket fastnar i stekpannan. Grekisk yoghurt är inte heller ett bra alternativ om receptet kräver verkligen en smörig smak.

Hur man rengör en Iste Maker


Iste entusiaster köper ofta iste beslutsfattare, vilket sparar tid och ger konsekventa resultat. Dessa maskiner fungerar ungefär på samma sätt kaffebryggare fungerar. Även din iste kare behöver inte rengöras på en daglig basis, bör det rengöras ofta. Smutsiga kannor och tepåse korgar kan täppa din maskin och brygga otillfredsställande te.

Instruktioner

1 Ta bort kannan som samlar in och häller te samt korgen som håller tepåsar.

2 Tvätta din kruka och korg i varmt tvål skålen vatten.

3 Vänta kannan och korg att torka, och ställa tillbaka dem i te.

4 Häll vinäger i vattenbehållaren. Ättika kommer att rengöra insidan av te.

5 Vrid tekokare och låt den att pumpa vinäger genom maskinen och in i kannan. Stäng av tekokare av, och låt det sitta i en halvtimme.

6 Häll vinäger ur kannan och i vasken. Fyll kannan med en liter vatten, och häll det i vattenbehållaren.

7 Vrid tekokare tillbaka på, och låta vattnet rinna genom maskinen för att spola ut ättika.

Tips

  • Du kan njuta kannan och korg i ättika i 20 minuter om du har hårt vatten som orsakar mineralfyndigheter.
  • Du kan behöva köra vatten genom din tekokare några gånger för att bli av med vinäger.

Kan jag använda Kale Istället för Spenat?


Grönkål och spenat är både närings packade greener. Kale är en medlem av Brassica familjen, vilket inkluderar kål och brysselkål, medan spenat är mjukare och mer sallad-liknande. I vissa rätter, de två fungerar bra som substitut för varandra, med smärre justeringar som krävs för matlagning. I andra rätter, men skillnaderna mellan grönkål och spenat utgör större problem för direkt substitution.

Matlagnings Skillnader

Kan jag använda Kale Istället för Spenat?

Spenat är mjukare i konsistensen än grönkål och lämpar sig bättre till sallader än dess motsvarighet.

Kale kräver längre tillagningstid än spenat, på grund av dess tjockare, grövre struktur. I likhet med kål i termer av dess seghet, tar grönkål längre tid att vissna än spenat och behöver mer tid att mjukna i recept som kräver den gröna till kokas ner. I likhet med spenat, men grönkål kommer att avsevärt minska i volym gång vissnat. Dessutom tar grönkål på den variant av vad det är tillagad med, ännu mer så än spenat. Ur textur synvinkel ens en gång kokta, är grönkål leafier än spenat.

grytor

Kan jag använda Kale Istället för Spenat?

Kale fungerar också bra i stället för spenat i en quiche, följa samma förslag som för grytor.

Kale lämpar sig väl som ett substitut för spenat i grytor, som gräddningstiden tillåter den gröna för att mjuka upp och texturen är något döljs av dess införlivande i den övergripande skålen. För bästa resultat, skär grönkål i tunna strimlor eller mindre bitar än vad du normalt skulle spenat, så att det kockar jämnt och fullständigt. Använd ungefär samma mängd grönkål, volym som du skulle spenat för receptet.

soppor

Kan jag använda Kale Istället för Spenat?

Soppor erbjuder ett enkelt sätt att introducera din familj till grönkål, eftersom grönsaker tar på smak av buljongen och helt enkelt ge konsistens.

När ersätta grönkål för spenat i en soppa, är det viktigt att komma ihåg att grönkål tar betydligt längre tid att mjukna än spenat. Lyckligtvis, soppor sjuda ofta under långa perioder, vilket gör grönkål en livskraftig ingrediens. Använd samma volym grönkål som du skulle spenat, skär på samma sätt, men lägg till soppan med vätskan i början av tillagningstiden, snarare än mot slutet av tillagningen, som du skulle med spenat. Om soppan inte sjuda under en lång tid, vissnar grönkål i en kastrull innan du lägger till soppan för att säkerställa att det blir genomkokt ner.

sallader

Kan jag använda Kale Istället för Spenat?

Blandning spenat och grönkål skapar en texturally-intressant och antioxidant-packade sallad.

Ersätta grönkål för spenat kommer inte att fungera lika bra för sallader som för tillagade rätter, textur skillnaderna mellan de två är så betydande. Emellertid kan grönkål ätas rå och användas i en sallad. Istället för att använda grönkål i hela blad, som du skulle med spenat, tunt skiva eller grovt hacka grönkål i mindre bitar. Kasta grönkål med en citron vinägrett och mandel eller ringla olivolja och salt och lägg de ingredienser du skulle ha en spenatsallad. Alternativt lägga grönkål till en spenat sallad som ett komplement. Texturen kommer att vara annorlunda, men fortfarande läcker.

Kan jag använda Margarin istället för smör om jag gör Butter Isbildning?


Precis som namnet antyder, är butter frosting oftast gjorda med smör som sin huvudingrediens, men om din smör skålen är tom eller om du har hälsoproblem om att använda smör, kan du fortfarande göra en god isbildning använder margarin istället. Margarin har en liknande smak och konsistens till smör och du kan ersätta den för smör i glasyr recept.

Den Butter bedragare

Margarin skapades ursprungligen 1869 av en fransk kemist som ett substitut för smör. Medan ursprungligen med animaliska fetter, är dagens smör som framställts av hydrogenerade vegetabiliska oljor och mjölktorrsubstans. Vissa margarin varumärken inkluderar inte mjölkprodukter av något slag, vilket gör dem ett utmärkt substitut för smör när du gör glasyr för en vegan eller mejeri-gratis tårta. Även om både margarin och smör innehåller minst 80 procent fett, enligt anvisningar från United States Department of Agriculture, de typer av fetter är inte samma sak. I själva verket har margarin inget kolesterol och innehåller mestadels fleromättade och enkelomättade fetter, som anses friskare än de mättade fetter i smör.

Handelsplatser

När ersätta margarin för smör i glasyr recept, kan du göra det på ett lika stort belopp. För bästa resultat, använd fasta margarin smör pinnar, som har en fastare konsistens än badkar margarin, mycket som stick smör har en fastare konsistens än vispat smör. Isbildning göras med badkar margarin kan vara mycket mjuk och smälter lätt på kakan. För att göra en fastare glasyr med hjälp av badkar margarin, hoppa över vätskor, såsom mjölk eller vatten, i glasyr recept. Observera att eftersom många typer av margarin har en mörkare gul ton än smör, kan din resulterande glasyr har mer av en gul nyans än glasyr görs med smör.

The Good, The Bad och The Ohälsosam

Inte alla märken av margarin är samma och några av dem innehåller transfetter, som skapas under hydrogeneringen av de vegetabiliska oljorna margarinet är gjorda av. Dessa fetter kan öka din "onda" kolesterolet, känd som low-density lipoprotein kolesterol. Många typer av margarin, även sticka margarin, har omformulerats för att eliminera transfetter. När du köper din margarin pinnar, välja dem som är märkta som fria från transfetter för att hålla din glasyr så frisk som möjligt.

få Fresh

Precis som smör kan upphöra och surna, så kan margarin. När du lagrar din butter glasyr görs med margarin, gör det i kylskåp för att bevara den för upp till två månader vid en temperatur strax under 40 grader Fahrenheit, rekommenderar EatByDate webbplats. Margarin baserade smörkräm glasyr kan också frysas i upp till åtta månader i frysen. Tina den första i kylskåpet och rör om väl före användning. Lagra dina kakor frostat med margarin baserade smörkräm glasyr i kylskåp i tre dagar för optimal fräschör. Om margarinet har en obehaglig lukt eller har hårdnat till där du inte kan sprida den, har det gått ut och du måste kassera den.

Hur man gör Cold bryggt iste


Koppla av med ett högt glas iste under sommarmånaderna för att njuta av en sval, uppfriskande alternativ till den varma drycken. Att iste är så enkelt som att hälla normalt bryggt te över isbitar, men vissa te kännare anser att resultatet bitter och obehaglig. Kallbryggprocessen orsakar färre tanniner att avges från tebladen. Resultatet är en mildare, mindre bitter te som tillåter dig att njuta av de subtila smaker av din kall bryggt iste.

Instruktioner

1 Välj teblad att göra kall bryggt iste. Du kan göra iste med någon typ av teblad. Överväga grön, vit, naturläkemedel eller svart te.

2 Placera 6 msk. lös teblad i ett stort glas kanna. Häll 8 koppar kallt vatten över tebladen.

3 Placera kannan i kylskåp i minst 12 timmar och upp till 36 timmar. Låt te branta tills det blir en ljusbrun färg.

4 Häll kallt bryggt te genom ett nät sil. Kasta tebladen.

5 Placera flera isbitar i ett högt glas. Häll kallt bryggt te över isbitar och servera.

6 Sockra te med socker, honung eller agave nektar smak. Servera med en liten citron kil för att ytterligare smak kall bryggt iste.

Tips

  • Häll kallt bryggt te i en isbit fack och placera den i frysen. Använd te-infunderas isbitar att kyla ditt te utan att späda sin smak.
  • Kall bryggt iste håller i två till tre dagar i kylskåp. Låt inte te sit vid rumstemperatur under mer än en eller två dagar - detta kan orsaka bakteriell tillväxt.

Hur man bakar köttbullar istället för att steka


Köttbullar bildas från köttfärs och andra ingredienser såsom brödsmulor, hackad vitlök och kryddor. Ingredienserna i köttbullar varierar beroende på personlig smak. När ingredienserna blandas samman, de rullade in de önskade stora bollar och kokta bakning, stekning eller ånga. Stekning köttbullar emellertid lägger till extra fett och fett till köttet, och det kan vara en rörig process. Istället baka dem i ugnen i 25 till 30 minuter eller tills de är igenom kokta.

Instruktioner

1 Tillsätt 1 lb. av köttfärs till en stor bunke.

2 Lägg 1/4 kopp hackad vitlök och en ägg. Tillsätt salt och peppar.

3 Häll i halv kopp brödsmulor och 2 msk. av vatten. Blanda samman ingredienserna med händerna tills de blandas.

4 Rulla blandningen i en-tums-breda köttbullar. Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit.

5 Placera rullade köttbullar på en broiler pan täckt med nonstick aluminiumfolie. Om du inte har aluminiumfolie, du kan belägga broiler pan med nonstick matlagning spray. Baka köttbullar för 25 till 30 minuter eller tills mitten av köttbullar inte längre rosa.

6 Ta köttbullar från ugnen. Slänga dem i tomatsås eller lägga till dem i din favoriträtt.