järnrik mat lista

Lista över järnrik mat för en Vegetariskt


Rött kött och lever är rika källor av järn, essentiella i bildandet av hemoglobin-proteinet. Den största komponenten i röda blodkroppar, är hemoglobin som ansvarar för en röd blodkropp förmåga att samla och transportera syre från lungorna till organ och vävnader. Vid där cellerna inte kan absorbera tillräckligt med järn, kan anemi uppkomma. Symtom på anemi är trötthet, andfåddhet, huvudvärk, aptitlöshet och blek hudfärg.

Om du är på en vegetarisk kost och kan inte räkna med animaliska källor för järn, kan du tillfredsställa dagliga behov järn genom att konsumera grönsaker rika på järn i stället. Det amerikanska Department of Agriculture matpyramiden föreslår vegetarianer komplettera järn genom att äta mat från följande grupper: gröna, bladgrönsaker, baljväxter, spannmål och spannmål.

Heme Versus icke-hem

Lista över järnrik mat för en Vegetariskt

Heme järn finns i röda blodkroppar.

I mat är järn finns i två former - heme och icke-heme. Heme järn finns i röda blodkroppar, absorberas lätt och gör upp 40 procent av järn som finns i kött, fisk och fågel. Vegetabiliska livsmedel, ägg och mejeriprodukter är 100 procent icke-heme järn som inte finns i röda blodkroppar. Eftersom vegetarianer räkna om växtbaserade livsmedel källor för näring och järn, upprätthålla nödvändiga dagtraktamenten (RDA) av järn är mer kritisk.
För att besvara frågan om att undvika järnrika kött kan leda till anemi, forskare från Agricultural Research Service, Grand Forks Human Nutrition Research Center genomfört en långtidsstudie för att analysera järnstatus av vegetariska och icke-vegetariska kvinnor. Personernas diet skilde sig avsevärt i fråga om kött och fytinsyra innehåll. Fytinsyror är ämnen som finns i vissa korsblommiga grönsaker och te som kan störa upptaget av järn. Icke-heme järn absorptionen mättes från hela kostvanor efter fyra veckor. Resultaten visade att även icke-heme järn mindre absorberas av vegetariska kvinnor än hemejärn, i icke-vegetarisk kost hade absorption ingen inverkan på hemoglobin. I själva verket, forskare som mätt järn utsöndras i avföring fann att vegetariska kvinnor utsöndras mindre järn än icke-vegetariska kvinnor.

Nyckel till Absorption

Enligt studier vid Harvard University, C-vitamin och citrat rika livsmedel som citrusfrukter, grön paprika och gröna bladgrönsaker kan öka upptaget av järn. Citronsyra, sockerarter, aminosyror och alkohol kan också främja upptaget av järn. Intressant nog, butiker järn i kroppen kan också påverka upptaget av järn. Forskare vid Harvard University fann att patienter med järnbrist har högre halter av järn absorption än de med överskott kropps förråd av järn. Detta fynd tyder på att vegetarianer, trots en kost rik på icke-heme järn, en mindre absorberjärnkälla, upprätthålla hälsosamma nivåer av järn.

Grönsaker rik på järn

För vegetarianer, innefattar en järnrik kost gröna bladgrönsaker som grönkål, collard, spenat, baljväxter, inklusive bönor, linser och kikärter, fullkorn spannmål, nötter, melass och några torkade frukter. Bra källor till järn för vegetarianer inkluderar fullkornsflingor och mjöl, gröna bladgrönsaker, melass Blackstrap, baljväxter som linser och bönor, och några torkade frukter. Dessutom är alger anses vara en super mat rik på järn, kalcium och folat. Hijiki och nori kan ätas rå i sallader, soppor och sushi. För att säkerställa en bättre absorption, lägga till ett brett spektrum av C-vitamin rika frukter.

3 Dag Camping Mat Lista


Om du kommer camping över en lång helg, kommer du vill ta tillräckligt med mat leveranser för att hålla dig alla tre dagar. Samtidigt kommer du lonly vill göra vad du behöver, eftersom du inte vill lägga onödig vikt till allt till lägret lasten.

Frukost

Om du är en spannmål eater, fyller tre små smörgås påsar med din favorit spannmål och packa små, individuella storlek kartonger av mjölk. Om du vill ha en stor frukost, lägga till en kli muffin. Multiplicera denna måltid med antalet personer i ditt sällskap. Du kanske vill lägga till muffin även om du inte är en stor frukost person; du kan hålla det att äta som mellanmål om du blir hungrig innan lunchtid.

Lunch

En av de roligaste delarna av camping skjuter upp grillen. Många campingplatser har inbyggda grillar för campare, eller du kan bära längs en liten, bärbar grill. Ett par varmkorv (glöm inte bullarna) och en sida av potatissallad från kylaren kommer att hålla dig full tills middagstid. Alternativt, om du inte vill att skjuta upp grillen vid den varmaste tiden på dagen, anser smörgås med jordnötssmör och sylt för alla, tillsammans med individuell stora chips. En liten kuvert saft mix eller någon annan drink mix förvandlar snabbt vanligt vatten i en smakrik, uppfriskande dryck. För variation skull, kan du välja att göra korv till lunch på dag ett och tre och jordnötssmör och gelé smörgåsar på dag två. Multiplicera detta med antalet personer i ditt sällskap.

Middag

Efter alla dagens verksamhet, är du sannolikt redo för en god och stadig måltid. Kasta några hamburgare och majskolv på grillen. En hamburgare och majskolvar per person borde göra susen. En sida burk chili, som kan värmas upp snabbt i en panna över elden, kommer att fylla dig och hålla dig varm som vädret har svalnat. Glöm inte bullarna och kryddor. Om du inte vill att hamburgare alla tre nätter, få tillräckligt för en natt, sedan föra kycklingvingar för andra natten och stek eller kycklingbröst för tredje dagen. Multiplicera detta med antalet personer i ditt sällskap. Och tillsätt en påse marshmallows till camping inköpslista så att du kan grilla dem vid elden när solen går ner.

tips

Frysa dina kött innan packa dem i isen så att de kommer att stanna tillräckligt kall för att förhindra bakterietillväxt. Om du inte kommer att ha tillgång till is för att ersätta smält is från din svalare, välja livsmedel som inte behöver förbli kall eller kan överleva i minimalt kylda områden. Till exempel, kan förkokt kött och snacks bidra till att lindra stress av packning frysta livsmedel.

Lista över MSG Free Foods


Mononatriumglutamat, allmänt känd som MSG, är ett natriumsalt härlett från glutaminsyra, en av de 22 aminosyrorna. MSG ursprungligen utvinns ur alger, och nu görs genom jäsning av livsmedel såsom sockerbetor, sockerrör, majs, potatis och ris. Även MSG inte har en distinkt smak av det egna, används den för att förstärka smaken i förberedda kryddor och förädlade livsmedel. Du kan behålla en MSG-diet genom att konsumera färska livsmedel i sin enklaste, mest naturliga tillstånd, och genom att läsa ingrediens etiketter noga.

ingrediens Label

Lista över MSG Free Foods

Mer än 40 olika ingredienser innehåller kemikalien i natriumglutamat

Enligt definition livsmedelsindustrin, alla MSG är "naturligt förekommande." "Natural" betyder helt enkelt att ingrediensen började i naturen; Det betyder inte nödvändigtvis att ingrediensen är säker eller hälsosam. Undvik MSG genom att äta färsk mat som inte innehåller en förteckning över ingredienser för att dechiffrera igenom. om du konsumerar bearbetade eller färdigmat, vara noga med att läsa ingrediens etiketten noga. En "All naturlig" eller "utan tillsatt MSG" etikett kan innebära att produkten inte innehåller MSG, men deras finns många dolda källor till MSG.

MSG gratis mat Lista

Lista över MSG Free Foods

Producera märkt som 100 procent ekologisk kommer inte att besprutas med MSG.

En MSG-diet inkluderar mat som fullkorn, ris, bönor, linser, nötter, färska örter och kryddor, rå frukt och grönsaker och obearbetade eller minimalt bearbetade mejeriprodukter och kött. MSG ibland sprutas direkt på frukt, nötter, frön, kärnor, och grönsaker när de växer, så se till att skölja färska livsmedel innan du förbrukar dem.

MSG Synonymer

Lista över MSG Free Foods

Det finns inga regler för märkning bearbetade MSG.

Att äta färska livsmedel är perfekt, men att se till att en bearbetad mat är MSG-fri, bekanta dig med de många synonymer i MSG. Den amerikanska Federal Drug Administration (FDA) regler skall orden "natriumglutamat" att vara närvarande på ingredienslistan om MSG har tillsatts i livsmedlet. Emellertid är aminosyran glutamat tillförts livsmedel i många olika former, såsom hydrolyserat vegetabiliskt protein, jästextrakt och gelatin. När du väljer en bearbetad mat att äta, är en bra riktlinje att följa för att endast konsumera mat om du kan definiera ingrediens för dig själv.

MSG Biverkningar

Food and Drug Administration (FDA) har placerat MSG i samma kategori som salt och peppar, och klassificerar det som i allmänhet säkra för avsedd användning. Dock kvarstår användningen av MSG kontroversiellt eftersom många konsumenter har biverkningar MSG som bröstsmärtor, illamående och hjärtklappning. Om du upplever en negativ reaktion på MSG samtidigt som en MSG-fri kost, då kanske du vill överväga andra källor MSG såsom personliga hygienprodukter som absorberas genom huden, kosttillskott och läkemedel.

Beräkning av ett år av mat för lagring


Långsiktig förvaring av livsmedel är ibland förknippad med religioner som tror på att förbereda sig för osynliga katastrofer. Matförvaring kan prövas av någon som har kunskap om säker förvaring av livsmedel metoder, som kommer att förhindra en lagrad mat från att gå dåligt. Online förvaring av livsmedel räknare kan bidra till att avgöra hur mycket mat en typisk familj av fyra, två vuxna och två barn, kommer att behöva under ett år.

Instruktioner

online-kalkylator

1 Leta upp en online-kalkylator. Denna räknare kommer att avgöra minimikraven förvaring av livsmedel för varje person i din familj under ett år.

2 Skriv in antalet personer i din familj och träffa beräkna. Ta ut din anteckningsblock och penna, och göra anteckningar om varje förslag i livsmedelsräknare.

3 Gör en notering för varje avsnitt av livsmedel häftklamrar. De flesta räknare är indelade i sju avsnitt: korn, baljväxter, socker, mjölk, matlagning väsentligheter, vatten och fetter och oljor.

4 Skräddarsy din mat förvaringslistor till din familj. Om vissa familjemedlemmar inte äta från vissa poster på maten räknaren subtrahera dessa poster och ersättnings andra på din mat lista. Till exempel, under kategorin baljväxter, om din familj inte äta limabönor, korsa dem utanför listan och ersätta den korrekta mängden av en annan böna, för protein, i dess ställe.

5 Lägg till favorit, nonperishable mat för varje familjemedlem på din lista. Enligt CPS behållaren och förpackningen Supply hemsida, "bara köpa och lagra den typ av mat du äter."

6 Justera mat kalkylator för att passa din egen familjens styrkor och begränsningar. Om du vet att din familj äter mer än sin andel av jordnötssmör, lägga till mer jordnötssmör i listan. Om du vet att din familj har mer av en söt tand än genomsnittet, justera varje beräkning.

Tips

  • Matförvaring beräkning är specifik för varje familj. Online räknare kommer bara att täcka ett minimum av vad som krävs för att upprätthålla varje person under ett år. För att bryta eventuell monotonin av förvaring av livsmedel, lägg i flera komfort livsmedel för varje familjemedlem.
  • Glöm inte att lägga blekmedel i listan över matförvaring poster om det inte är på din dator. Blekmedel kan vara ett mångsidigt objekt som kommer att hjälpa till sanitet och även i rening av vatten.

Lista över Fancy Foods


För cocktailpartyn, vin och ost sammankomster, bröllop, duschar och andra fester och sammankomster, kanske du vill betala på den häftigaste livsmedel som är tillgängliga. Men att veta vilka livsmedel är inte bara finsmakare, men läcker, kan vara en utmaning för någon som inte är ett livsmedel vinkännare. Här är ett urval av fina livsmedel perfekt för någon exklusiv tillfälle.

Smårätter

Vissa parter utgörs i sin helhet av hors d'oeuvres, medan andra införliva dem endast som en starter för vad som komma skall. Följande smårätter är perfekta inneslutningar till någon fancy mat lista.

Duck rillettes: En krämig anka marginalen skall serveras med kex eller hantverkare bröd

Rökt lax: Herbed eller kryddat rökt lax perfekt med dill och kex

Snittar: Rostade inslag av bröd med ett uppslag eller ost, protein och garnering

Fyllda Choux Puffs: En kyckling eller skaldjurssallad insvept i en svälld bakverk

entrees

Om du tjänar en entree, men du vill gäster att bli imponerad av både smak och presentation av din fantasi mat. För att säkerställa detta genom att välja en entree som är både vackra och läckra.

Filé Oscar: Kalvkött medaljonger toppat med krabba och kvävd i hollandaisesås

Halstrad anka: Tender ankbröst, toppad med en minskning eller chutney frukt

Lammracks: Serveras på benet med ört skorpa

Cornish höna: portion stora fåglar perfekt för stekning med färskpotatis

desserter

Att välja en prydlig och vacker dessert kan vara svårt eftersom det finns så många alternativ. Dessa fina behandlar är unik nog att bli ihågkommen.

Bränd caramel saltade choklad: Dessa choklad bites kombinera sött och salt

Pistage Cannoli: En skarp bakverk skal fyllda med sötad marscapone, choklad och pistagenötter

Creme Brulee: Rich vaniljsås med en flamma-crusted socker skal

Engelska Trifle: Vackert lager dessert av lady fingrar, sötad grädde, frukt och vaniljsås

ostar

Vare sig tjänade som hors d'oeuvres, med dessert, eller som sin egen kurs, kan fina ostar vara ett bra komplement till din middag eller tillfälle. Prova exotiska ostar ovanligt typiska menyer.

Camembert Ost: En krämig ko ost från Normandy, Frankrike. Bra med frukt eller kex

Petit baskiska: En mild, nötig ost gjord på fårmjölk i Pyrenéerna

Hirtenkas: En tysk berg ost tillverkad av komjölk som par bra med vissa ölsorter

Vilka vitaminer är bra att ta för håravfall?


Att handskas med håravfall, särskilt i en tidig scen, kan vara förödande för både män och kvinnor. Även med tillkomsten av hår regenereringsprodukter, många människor fortfarande lider av cykliska förlust, orsaka person förlägenhet och frustration. Men framför allt för dem som söker en mer naturlig inställning till problemet, det finns vitaminer du kan vidta för att avhjälpa håravfall eller åtminstone bromsa processen avsevärt.

Järn

Håravfall är ett vanligt problem för människor som kämpar med anemi. Detta tillstånd, sporrade av järnbrist, är vanligast hos kvinnor och i allmänhet sker under reproduktiva perioder i en kvinnas liv. När odiagnostiserade, är håravfall en av biverkningarna av låg järn, som kan vändas genom att ta en järntabletter för att åtgärda problemet. Dessutom kan du lägga till järnrik mat till din diet, såsom broccoli, lever och Öljäst.

B-12

Enligt WebMD, B-12 vitaminer är nyckeln till friska lås. Men många kvinnor är bristfälliga i detta särskilda näringsämne. Ta ett kosttillskott dagligen om din läkare diagnoser dig med en B-12 brist och komplettera din dagliga vitamin med livsmedel rika på B-12. Dessa livsmedel innehåller ägg och kött, fågel i synnerhet. Enligt Holistic Online, komplettera din B-12 vitamin med ytterligare B-vitaminer, inklusive vitaminer B-3, B-5 ​​och B-6 att inte bara uppmuntra hårväxt men bra hår hälsa också.

Vitamin C / Zink

Enligt Holistic Online, C-vitamin och zink skryta allmänna hälsan samt hårväxt. C-vitamin hjälper till att förbättra cirkulationen i hårbotten och hjälper till att upprätthålla kapillärer i kroppen som ansvarar för att blod till hårsäckarna. Alternativt förbättrar zink funktioner i immunsystemet, som därmed främjar hårväxt, liksom.

Hur man kan öka Svart hår tillväxt Naturligtvis


Hår växer i genomsnitt en halv tum per månad, och dina gener spelar en stor roll i hur långt och tjockt ditt hår kommer att växa. Men din hälsa och hur du behandlar ditt hår kan stärka håret och förhindra brott. Svart hår är särskilt skör och brott kan få det att verka som om det inte växer, när det är faktiskt bryta snabbare än den kan växa. En hårvård regim utformad för att hålla håret mjukt kommer inte att ändra håret över en natt, men det är en investering i hår som är mjukt, elastiskt och glödande med hälsa.

Instruktioner

1 Håll reda på din kost. Lägg proteinrika eller järnrik mat till din diet om du inte får den lägsta rekommenderade mängden. Protein och järn brister kan leda till håravfall och motverka tillväxt.

2 Minska eller eliminera värmestyling och kemisk behandling. Styling håret med värme och kemisk behandling försvagar håret.

3 schamponera håret med en mild återfuktande schampo inte mer än två gånger i veckan.

4 Återfukta håret medan fuktig med en oljebaserad fuktighetskräm. Ta bort tovor försiktigt med en bred tandad kam eller plocka. Använd en inpackning minst en gång i månaden.

5 Välj stilar som är skonsamma för håret, och inte dra håret ordentligt. Eliminera styling verktyg eller prydnadsföremål som "ta tag" i håret, såsom krok-och-loop rullar eller barrettes som får lätt trassla i håret.

6 Få håret trimmas regelbundet för att avlägsna skadade ändar. Skadade ändar är ömtåliga och benägna att bryta.

7 Du kommer att märka förbättringar i håret hälsa i ett par månader. Du kommer att behålla mer av ditt hår, i stället för att förlora det på grund av brott.

Tips

  • Se vårdpersonal om du upplever ökad håravfall. Vissa håravfall beror medicinska tillstånd som kräver professionell diagnos och behandling.
  • Proteinbaserade balsam kan lämna håret starkare men torrare. Uppföljning protein behandlingar med en oljebaserad fuktighetskräm.
  • Många aktuella produkter anspråk på att öka hårväxt. Vissa är bra mjukgörande eller protein balsam, men om det är en medicin för att behandla håravfall, inte förvänta sig att göra mycket mer än andra balsam eller hudkräm.
  • Detta är inte en övernattning sak. Du måste arbeta på det. Dessutom kan inte alla växa hår ner på baksidan, vi alla har vår egen sorts gräns. Jag hoppas detta hjälper.

Håravfall kan uppstå av ett antal skäl. Näring spelar ofta en viktig roll. Järn, i synnerhet, är en viktig komponent för hårväxt.

Betydelse

Järn spelar en viktig roll när det gäller kost och behövs för olika kroppsfunktioner. i synnerhet, är viktig för normal tillväxt och hälsa hår mineralet.

effekter

Enligt National Institute of Health, har järnbrist varit kopplade till håravfall hos kvinnor. Individens järnstatus kan spela en rulle i håravfall. Lyckligtvis kan kosttillskott förhindra håravfall på grund av bristen.

Graviditet och menstruation

Kvinnor som är gravida eller menstruerande är mer benägna att drabbas av en järnbrist. Av denna anledning, järnbrist är vanligare hos kvinnor i fertil ålder.

Anemi

Järn finns i röda blodkroppar. Personer som lider av anemi (ett tillstånd där en person har lägre röda blodkroppar) kan drabbas av järnbrist. Det är särskilt viktigt att personer med detta villkor överväga hur järn kommer att påverka deras hår.

Förebyggande

Enligt Hairsite.com kan individer vidta åtgärder för att förbättra sin järnintaget. För att lindra en järnbrist, bör människor äter järnrik mat, såsom äggula, nötter, rött kött och gröna bladgrönsaker. Detta kommer att underlätta normala kroppsfunktioner, inklusive hårväxt.

Det bästa schampo och balsam kan inte kompensera för en dålig diet när det gäller friskt hår. Precis som resten av kroppen, behöver hår vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Experter är överens om att vatten, proteiner och livsmedel som innehåller mycket essentiella fettsyror är viktigt i en framgångsrik strävan efter snygga hår.

Betydelse

Dricka mycket vatten och andra hälsosamma vätskor medför fördelar för hela kroppen, inklusive att hålla håret silkeslent och smidig. Korrekt hydrering kan åstadkommas genom att dricka sex till åtta 8-oz. glasögon en dag av vatten, utspädd fruktjuice, grönsaksjuice, mjölk och örtte. Äta frukt och grönsaker ger också hydrering samt viktiga vitaminer och mineraler.

typer

Omega-3 och omega-6 essentiella fettsyror hålla hårbotten och hår från uttorkning. Kontrollera avsnittet Resurser nedan för länkar till webbplatser som listar många livsmedel som är rika på dessa näringsämnen, särskilt fet fisk, inklusive lax, makrill, sill, sardiner och öring. Andra livsmedel som innehåller dessa nyttiga fettsyror är lever, spenat, linfrön, pumpafrön, oliver, avokado och nötter.

effekter

Hår består mestadels av ett protein som kallas keratin, så den behöver protein för tillväxt och hälsa. Los Angeles hår läkare Linda Leigh, intervjuad av lovetoknow.com betonar att en kost rik på protein skapar friska, glänsande hår. En proteinfattig kost kan orsaka håravfall och hår som växer långsamt.

Magert rött kött och fågel, mejeriprodukter, ägg, soja och nötter är utmärkta val för protein. Zink, som finns i magert kött och fisk och skaldjur, bidrar också till att bygga hår protein och förhindrar håravfall.

fördelar

Järn transporterar syre till håret, och järnrik mat inkluderar spenat, broccoli, mangold, grönkål och andra mörkgröna. Mörkgröna grönsaker är också en utmärkt källa till vitamin A och C, som krävs för att producera talg, den oljiga substans, som utsöndras av hårsäckar över hela kroppen. Talg är kroppens naturliga fuktkräm och balsam.

Funktioner

Betakaroten är också viktigt för hårväxt, och är en antioxidant samt ett viktigt näringsämne som ger vitamin A. sötpotatis, butternut och andra vinter squash, morötter, grönkål, spenat och grönkål är rik på betakaroten.

Järn är en grundläggande, viktigt näringsämne som krävs för en balanserad kost. Det erbjuder ett antal hälsofördelar, såsom stöd för ett starkt immunförsvar, produktion av friska röda blodkroppar och ökade energinivåer. Livsmedel är en naturlig källa för järn, och vissa livsmedel innehåller signifikant högre nivåer av järn.

Grönsaker och torkad frukt

Grön, bladgrönsaker såsom grönkål, grönkål och spenat är järnrik mat. Torkad frukt såsom aprikoser, katrinplommon, russin och fikon ger också goda mängder av detta näringsämne.

Frön

Frön såsom sesam och pumpafrön är utmärkta källor av järn. De kan ätas som mellanmål, strös på wok och bakade varor eller kastas in vegetabiliska sallader.

kött

Köttprodukter innehåller höga halter av järn. Orgel kött såsom lever och njure är särskilt rika på järn. Rådjur, nötkött och lamm är andra köttkällor av järn.

Frukostflingor

Ett antal frukostflingor varumärken är berikade med järn. Kontrollera förpackningen för järnhalten.

bönor

Bönor innehåller höga nivåer av detta mineral. Dessa inkluderar sojabönor, linser och bönor samt garbanzo bönor.