inavel hund symptom

Hur identifiera hund symptom


En hund kommer typiskt att visa symptom på problem när det inte är i perfekt hälsa. Symtom på en fråga kan röra sig om allt från hunden repa sin hud och gnugga huvudet på golvet, att inte äta och ansträngd andning. Varje symptom är ett tecken på ett potentiellt problem som pågår inom hunden. Medan symtomen är ofta lätt att identifiera, ibland orsaken inte. Därför är det alltid bäst att ta din hund till veterinären, eftersom läkaren kan utföra tester för att diagnostisera vad som sjuklig din pooch.

Instruktioner

1 Låt din veterinär för att ta blodprov på din hund. Blod är en utmärkt indikator på hälsan hos din hund och kommer ofta att visa avvikelser när hunden inte mår bra. Blodprover är användbara vid diagnostisering nästan alla symptom, inklusive kräkningar, dålig aptit, håravfall och även dålig andedräkt. Blodprover övervaka de flesta alla hundens vitala organ, liksom kontrollen för infektioner.

2 Samla ett urinprov från din hund och ta den till veterinär om din pooch visar symptom på urin nöd. Om din hund kissar ofta eller passerar blod medan du gör det, kan det vara en urinvägsinfektion. Läkaren kan kontrollera infektion och även övervaka vissa organ genom att utföra tester på hundens urin.

3 Skaffa ett avföringsprov från din hund om det visar tarmsymptom, såsom diarré, lös avföring och maskar i avföringen. Läkaren kan kontrollera vissa typer av bakterier och blod genom att titta på provet. Veterinären kan också testa för maskar, inklusive rundmaskar, hakmask och piskmask i din hund. Inre parasiter kan orsaka en mängd olika symptom, inklusive kräkningar och diarré.

4 Kontrollera din hund för loppor och torr hud om det kliar sig. Borsta hund med en loppa kam och leta efter skadedjur mellan tänderna hos kammen. Din hund kan också ha loppor om du märker svarta fläckar som ser ut som peppar på sin hud --- är lopp avföring. Om du ser fläckar av håravfall eller inflammerad hud, kan dessa vara symtom på mer allvarliga hudproblem, såsom ringorm eller skabb. Veterinären kan utföra tester på din hund för att identifiera orsakerna till dessa symtom.

5 Titta i din hunds öron för tecken på infektion om det repor öronen eller gnuggar dem på golvet eller möbler. En infekterad örat kan ha massor av utsläpp och öronvävnad som är röd och inflammerad. Din veterinär kan ordinera medicin för att lindra infektion, baserat på vad som orsakar problemet.

Tips

  • Försök inte att behandla några symptom på din hund utan att rådfråga din veterinär först. Felaktigt diagnostisera en hunds symptom och behandla dem på ett olämpligt sätt kan faktiskt göra problemet värre.

Hund symptom på diabetes sjukdom


Enligt Dr Leah Cohn av Pet Place hemsida, är diabetes mellitus en av de vanligaste hormonella sjukdomar bland hundar. Diabetes uppstår när en brist på hormonet insulin försämrar kroppen från att kunna korrekt metabolisera socker. Diabetes kan påverka någon storlek eller ålder eller hundras, men vanligen förekommer hos kvinnor mellan 7 och 9 år gamla. Om du märker något av tecken på diabetes i din hund, ta den till en veterinär så snart som möjligt.

Törst och urinering

Dr. Holly Nash av Läkare Foster och Smith föreskrivs att en gemensam tecken på diabetes hos hundar är en ökning av törst och urinering. Hundar med diabetes kommer att spendera mycket mer tid än vanligt vid vattenskålen och kommer att be att gå ut för att kissa mer än vad som är vanligt för hunden. Detta symptom är också tecken på andra sjukdomar, inklusive njure och leversvikt, urinvägsinfektioner och andra hormonstörningar (t.ex. Cushing & rsquo; s-sjukdom, produktion av alltför mycket adrenal hormon). Genom ett blodprov, bör din veterinär kunna fastställa orsaken till överdriven törst och urinering.

Förändring i aptit

En diabetiker hund & # 039; s aptit ofta ökar och även om det är att äta mer än normalt, kan det gå ner i vikt, säger Cohn. Hunden & rsquo; kropp kommer att börja bryta ner fettet för energi, eftersom det kan & rsquoen; t få den energi från maten. Som ett resultat av den viktminskning, kan hunden också tycks ha en dålig kroppstillstånd.

multipla Sjukdomar

Ofta kommer hundar utveckla andra sjukdomar i samband med diabetes. Veterinärer ska diagnostisera diabetes på grund av andra problem närvarande. Till exempel, om en hund har kroniska urinvägsinfektioner, kan veterinären bli misstänksamma mot diabetes som en underliggande faktor. Dessutom säger Nash som hypotyreos, cancer och akut pankreatit även kan förekomma i samband med diabetes. Deras närvaro kan emellertid göra behandling av diabetes svårare.

plötslig blindhet

Hundar med diabetes kan bli plötsligt blinda, säger Cohn. Blindhet som orsakas av grå starr är ofta en indikator på diabetes. Grå starr kommer att göra ett öga ser grumlig och orsaka synnedsättning.

Hund symptom med diarré och kräkningar


Hundar utforska världen med sina munnar, och detta innebär ibland att äta saker som gör dem sjuka. Ofta hundar äter gräs att framkalla kräkning om de har en orolig mage. Enstaka diarré och kräkningar är vanliga händelser för de flesta hundar. Men om diarré eller kräkningar är svår, ofta eller i kombination med andra symptom, kan det vara en allvarlig bakomliggande orsaken. Söka veterinär hjälp omedelbart om det finns blod i hundens kräkas eller avföring.

kostförändringar

Förändringar i diet är den vanligaste orsaken till gastrointestinala besvär hos hundar. Ändra en hund vanlig mat plötsligt, utfodring rika eller okända bords livsmedel och övergödning kan orsaka diarré och kräkningar.

Om din hund har haft en kostomläggningen och har mild till måttlig diarré och kräkningar med några andra symptom, kan du behandla honom hemma. Ta bort all mat och förbereda en intetsägande kost vanligt ris och kokt kyckling. Mata in små mängder med jämna mellanrum, övervakning symtom mellan matning. Se till att din hund har tillgång till vatten, men inte låta honom dricka stora mängder åt gången.

Om hunden är en ung valp eller en äldre, kanske du vill lägga till en elektrolyt tillägg till hans vatten. Du kan använda en tydlig, unflavored elektrolyt dryck avsedd för barn. Tillsätt en liten mängd för att hundens vatten. Efter ca 24 timmar på intetsägande kost gradvis integrera sin vanliga mat.

Se utfodring riktlinjer för hundmat etikett för att bestämma lämplig mängd för din hunds storlek och ålder.

Förgiftning

Ett antal vanliga hushållsanläggningar, livsmedel och andra föremål är giftigt för hundar. Förutom diarré och kräkningar, kan en förgiftad hund har ansträngd andning, slöhet, kramper, förlamning, häpnadsväckande och svullnad av tunga eller svalg. Om du misstänker att din hund har intagit en giftig substans, kontakta din veterinär omedelbart eller ring Animal Poison Control Center.

I vissa fall kan framkalla kräkning vara till hjälp, men i andra fall kan vara dödlig. Om du inte vet vad din hund intas, inte kräkning om inte annat uppdrag av en professionell.

Medicinska tillstånd

Om din hunds kräkningar och diarré symptom är inte ett resultat av kostförändringar eller förgiftning, kan de orsakas av en underliggande sjukdom eller parasit.

Valpsjuka och parvovirus är två vanliga hund sjukdomar. Andra symptom på valpsjuka är feber, hosta och flytningar från näsan eller ögonen. Andra symptom på parvovirus feber och aptitförlust.

De flesta valp vaccin serien skyddar mot båda dessa sjukdomar. Om din hund har inälvsparasiter, kanske små maskar vara synlig runt anus eller i avföringen. Din veterinär kan diagnostisera förekomsten av tarmparasiter genom ett avföringsprov.

Sjuk hund Symptom: Dark Orange Pall


Variationer i en hundens avföring färg och konsistens kan uppstå av en mängd olika skäl. Mörkorange avföring kan föreslå något så enkelt som en hund som äter en vardagliga, lättsmält föremål eller en mer allvarlig fråga som anges av blod i avföringen.

typer

Hund avföring kan visas i en mängd olika färger. Det är naturligt att det finns en variation i en hundens avföring över hundens livstid. Hund avföring kan vara mjuk eller hård beroende på djurets kost och hälsa.

Identifiering

Den orange färgen i avföringen kan representera något hunden åt i en ljus färg. Den färgen blandas med hundens regelbundna mat för att producera en mörk orange ton. Om den orange färgen är en engångshändelse, kan det sannolikt tillskrivas något hunden konsumeras.

Varning

Mörkorange pall kan representera blod i avföringen. Detta kan tyda på förhållanden i lever, kolon eller tarmen. Det är en möjlig indikator på kolit hos hundar, ett härdbart tillstånd i tjocktarmen behandlas med orala läkemedel. Om den orange avföring förekommer flera gånger, eliminera din hunds obehag med en resa till veterinären för att undvika komplikationer.

Veterinär

Det är alltid bäst att ta din hund till veterinären när det finns en ihållande förändring i avföringen konsistens. Om din hund har svårt defecating, är detta också en indikator för att konsultera veterinär. Din hunds veterinär kan använda fekal Scoring System och testa pallen för att fastställa möjliga krämpor.

andra indikatorer

Ohälsosamma hund avföring även innehåller ofta andra indikatorer på dålig hälsa inklusive onormal lukt, förändring i strukturen, frekvensen av avföring och konsekvens och fläckar av blod. Om en av dessa sker utöver den udda färg, söker en veterinär hjälp omedelbart.

Tecken och symptom på en hund med hjärta eller njure frågor


Det är aldrig lätt att se en familjemedlem lider av en sjukdom, i synnerhet om han inte kan kommunicera med dig vad som händer. Detta är alltid fallet med fyrbenta slag. Din hund kan lida av något enkelt, såsom loppor, eller ett seriöst, komplext tillstånd, t ex med hjärtat eller njurarna. Genom att övervaka svårighetsgraden och varaktigheten av din hunds symptom, kan du mäta om han skulle gå till veterinären eller bara få lite vila tills han känner sig bättre.

Trötthet

Hundar som lider av hjärtproblem kan uppvisa kronisk trötthet, även till den grad att svimning efter träning. Letargi är också ett tecken på njursvikt.

aptit Issues

Dålig aptit är ett tecken på både hjärta och njurproblem hos hundar. En hjärtproblem kan leda till dålig cirkulation till matsmältningsorganen, vilket resulterar i minskad aptit, kräkningar eller diarré. Hundar med njursjukdom, samt kan vara mindre intresserade av mat och erfarenhet anfall av kräkningar.

Dricka och urinering

Ökad alkoholkonsumtion och urinering är de första tecknen på en njure tillstånd i en hund. När njurarna inte filtret ordentligt, blodflödet ökar som svar, vilket orsakar mer frekvent urinering. Ökad urinering gör att hunden dricka mer att kompensera och, i sin tur, ökar urinering. Täta urinträngningar och vattenintag är också ett tecken på hjärtproblem.

Hosta

Hundar som lider av hjärtsjukdomar kan utveckla en hosta som vätska ansamlas i lungorna.

Ta reda på om din hund har födoämnesallergier


Enligt PetEducation.com, 10 procent av alla allergier hos hundar är födoämnesallergier. Hos hund, tecken på födoämnesallergi visas som hudirritation och öroninfektioner. Detta inkluderar klåda, repor, bita och tugga av öronen, runt ögonen och nosen, tassar, armhålorna, ljumsken, och / eller anus. Det kan också finnas synliga tecken, såsom röda bulor eller fläckar av håravfall. Födoämnesallergier kan också åtföljas av kräkningar eller lös avföring. För att avgöra om din hund har en födoämnesallergi, måste du placera din hund på en elmination testdieten.

Instruktioner

1 Läs ingredienser som anges på din hunds nuvarande livsmedels. Glöm inte att titta på ingredienserna i alla godsaker eller kosttillskott du ger din hund. Notera eventuella gemensamma kränkande allergener som nötkött, mejeriprodukter, kyckling, vete, ägg, majs och soja. Dessa är vanliga hundlivsmedelsingredienser som är kända för att orsaka allergier.

2 Välj ett alternativ mat som innehåller ett protein din hund inte har utsatts för. Exempel på nya proteiner inkluderar: anka, hjort, buffalo / bison, känguru, och lax. Se till att alternativa livsmedel inte innehåller mejeriprodukter, vete, majs eller soja. Det finns gott om hund livsmedel på marknaden som är speciellt avsedda för hundar med allergier. Fråga din veterinär för en rekommendation, eller tala med en anställd vid ett husdjur leverans butik.

3 Flytta över din hund att den nya maten genom att blanda 50 procent av sin gamla livsmedel med 50 procent av sin nya mat i två dagar. Sedan byta till en 75 till 25 procent förhållande, och på dag fyra ger honom endast den nya maten. Som med alla förändringar i kosten kan ditt husdjur upplever lös avföring när anpassa sig till den nya kosten. Detta är förmodligen inte en ny allergi, men bara en del av justeringsperioden. Efter två månader för att försöka den nya dieten, bör symptom har försvunnit om hunden har en livsmedelsallergi. Om symptomen inte avtar, kan en kolhydrat vara den felande ingrediensen. Prova brunt ris, sötpotatis, eller inga kolhydrater alls.
Inte komplettera med något annat, inklusive behandlar för försöksperioden.

Tips

  • Rekommenderade sällskapsdjur inkluderar: Addiction, Wellness Simple Solutions, Evanger s, Kalifornien Natural, Natural Balance, Taste of the Wild, vetenskapsdieten och Blue Buffalo.
  • Om det efter flera försök på dieten, din hunds symptom fortsätter, kommer det troligtvis en annan orsak för hud sjukdom. Det kan i själva verket vara en miljö allergen. Se din veterinär för behandling.

Varför din gravida hund har en urladdning


Det är normalt för gravida hundar att ha någon tydlig geléliknande flytningar tidigt under graviditeten. Först utsläpp är att hjälpa bilda en slempropp för att skydda valparna, men då det kommer ut innan förlossningen.

Rolig fakta

Ett transparent, luktfri urladdning innebär att hunden är gravid och bildar en slempropp. Detta är ett sätt att diagnostisera graviditet i en hund så snart två veckor efter avel, enligt PetEducation.com.

Utvidgning

En vecka eller mindre innan förlossningen börjar kommer slemproppen kommer ut ur hundens vagina för att vidga livmoderhalsen. Detta kan se ut som en lång boll av vax eller liknande långa strängar av slem strimmig med blod, enligt Dog Breed Info Center.

Arbetskraft

Även i arbete, kommer gul urladdning innan valpen eftersom membranen runt valp öppnat. Ibland kan en grön vätska kommer ut också, som är fylld med valpens avföring medan i moderkakan, kommer men normalt gröna utsläpp efter valpen.

Varning

Om det har varit tre till fem veckor efter avel och det finns en obehaglig lukt, varfyllda eller mycket blodiga flytningar, kunde hon ha en potentiellt dödlig infektion i hennes livmoder heter dränering pyometra, enligt "veterinärerna Rens guide till din hunds symptom. "

Missuppfattning

Alla i hela hundens graviditet, är några ljusrosa urladdning normalt men kan förväxlas med pyometra eller abort, enligt Hilltop djursjukhus. När du är osäker, kolla med en veterinär.

Hund allergier kan vara frustrerande att behandla, och det finns inget botemedel utom för att ta bort allergenet. Detta är inte svårt om din hund har en allergi mot loppor eller en livsmedelsingrediens; du kan styra loppor och din hunds diet. Det är svårare när allergin är för luftburna ämnen som mögel och pollen. I det här fallet kan du kontrollera symtomen, som ofta manifesteras som klåda, hudproblem och sekundära infektioner.

Instruktioner

1 Misstänkta allergier om din hund är kliande, har hudproblem, slickar hennes fötter eller har många örat och urinvägsinfektioner. Ta med din hund till veterinären för att identifiera vilken typ av allergi din hund har.

2 Kontroll loppor och parasiter med recept loppor och fästing medicinering. Förutsätt inte att eftersom du inte ser loppor, de är inte ett problem: allt som behövs är ett loppbett att göra en mycket allergisk hund kliar och repor i veckor. Behandla din trädgård och ditt hem med loppor spray eller kiselgur.

3 Var uppmärksam på din hunds symptom. Om de blossa upp vid vissa tider på året, eller efter att ha tillbringat tid med att spela i högt gräs, kommer sannolikt att vara atopisk eller luftburna allergier problemet.

4 Ta din hund till en hund allergolog eller hudläkare för att identifiera luftburna allergener. Symtomen kan behandlas med en egen mix "cocktail" vaccination som inriktar sig på specifika allergener.

5 Använd en HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter i värmesystemet eller en luftreningsanordning. Dessa avlägsna små partiklar från luften, vilket gör det hälsosammare att andas och mindre benägna att utlösa allergier.

6 Ta hjälp av din veterinär om du misstänker en födoämnesallergi. Födoämnesallergier svarar för cirka 10 procent av alla hund allergies.Your veterinär kan ordinera ett livsmedel med nya proteiner och spannmål, såsom anka, lax eller havregryn.

7 Lägg fiskolja till din hunds diet för omega-3-fettsyror. Den typ som säljs för människor är bra för hundar och många hundar äter dem som behandlar. Ge upp till 1000 mg för varje 30 pounds av hundens vikt per dag.

8 Ge din hund dagliga probiotika. Oklahoma State Center för veterinärmedicinska Health Sciences säger probiotika är ett bra komplement för många tillstånd, inklusive allergier.

9 Ge palliativ lättnad för klåda - ett mycket vanligt allergi symptom - med ett antihistamin. De flesta antihistaminer säljs i apotek för humant bruk är mycket säker för hundar. Kontrollera med din veterinär för rekommendationer och dosering.

10 Håll din hunds öron rena om han är benägen att öroninfektioner. Fråga din veterinär för örat renare och följa hennes rekommendationer. Rengör öronen regelbundet för att förhindra allergi utlöst jäst uppbyggnad från att bli smittade.

Diabetes är ett hormon sjukdom som gör det svårt för en hund att smälta socker ordentligt. En diabetiker hund inte producerar tillräckligt med insulin eller det kan inte riktigt använda insulin sin bukspottkörteln inte producerar. När detta händer, kan socker inte flytta från blodet till hundens celler. Detta är ett allvarligt problem eftersom socker är en livsuppehållande källa till snabb energi som hjälper till att hålla din hund frisk. Diabetes är en allvarlig, potentiellt dödlig, sjukdom. Om du vet vad du ska leta efter, men kan du fånga diabetes tidigt och behandla det.

Instruktioner

Instruktioner

1 Kontrollera din hunds vattenskål. Diabetes gör hundar törstig, så kanske du märker att du fyller vattenskålen oftare. Eller kanske din fyrbenta vän har tagit upp för vana att dricka ur vattenpölar på promenader. Detta ökad törst är ett symptom på diabetes.

2 Leta efter extra benlyft eller på huk. Detta är ett annat sätt att säga att hundar med diabetes urinera mycket. Om du har märkt att din hund behöver gå ut för att urinera mer än tidigare, eller har olyckor i huset, kan diabetes vara den skyldige.

3 Lägg märke till din hunds aptit. Hundar med diabetes har en ökad aptit. De kan sluka deras mat upp snabbare än tidigare. De kan agera missnöjd efter att ha ätit eller tigga om behandlar en hel del. Om så är fallet kan diabetes vara få dem att känna hungrigare än vanligt.

4 Titta på din hunds vikt. Om din hund är överviktig, sannolikheten för att hon har, eller kommer att utvecklas, går diabetes upp. Om din hund var överviktiga eller normalviktiga och har gått ner i vikt, är det också ett symptom på diabetes.

5 Ta del av din hunds ålder. Hundar 7 år och äldre är mer benägna att få diabetes än yngre hundar. Om din hund driver hund medelålders och har andra symptom, oddsen gå upp att han är diabetiker.

6 Ring din veterinär för att boka tid. Om din hund har symptom på diabetes, han behöver läkarvård. Vid tillsättningen kommer veterinären att ge din hund en checkup och göra en del laboratoriearbete. En laboratorietest kontrollerar att se om det finns socker i ditt husdjur urin. En annan kommer att kontrollera för att se om det finns mer socker i ditt husdjur blod än det borde vara. Baserat på de kontroll- och testresultat, kommer din veterinär göra en diagnos. Om din hund är diabetiker, kommer din veterinär prata med dig om vad du ska göra.

Tips

  • Låt inte din hund får övervikt. Normalviktiga hundar får sällan diabetes.
  • Gå och spela med din hund. Hundar som är fysiskt aktiva få diabetes mindre ofta än stillasittande hundar.
  • Inte ignorera din hunds symptom. Diabetes är en allvarlig sjukdom. Ju tidigare du fånga den, desto bättre prognos.
  • Om din hund är diabetiker, följ veterinär rekommendationer. Med rätt kost, motion och medicinering, kan du oftast kontrollera din hunds diabetes.

Hund allergier kan vanligen hanteras genom åtgärder som du tar hemma. Kontrollera alltid med din veterinär för att se till att orsaken till din hunds symptom identifieras innan du försöker att behandla din hund. Du måste vara förenliga med de behandlingar för att lindra din hunds allergier.

Hud och päls

Många hundar är allergiska mot loppor. Bara en bit kan orsaka klåda, röd, irriterad hud. Att behandla din hund, måste du bli av med loppor. Börja med att diskutera en loppa förebyggande protokoll med din veterinär. Din veterinär kan ordinera en aktuell medicinering för dig att ansöka hemma varje månad.

Om problemet är omfattande, kan du behöva djup ren hela huset. Vakuum mattor och tvätta sängkläder och stoppning i varmt vatten. Ägna särskild uppmärksamhet åt områden hunden frekventerar, eftersom de flesta lopp ägg kommer att hittas där. Byt hundbädd fylla med cederträ, som tenderar att stöta bort loppor. I vissa fall kan du behöva ha en skadedjursbekämpning professionell behandla hela huset för loppor.

För att lindra torr, irriterad hud, regelbundet använder hund schampo med aloe vera eller havregryn. Fråga din veterinär hur ofta du bör schampo för att hålla din hunds päls frisk. I vissa fall medicinska schampon kan behövas för att behandla irriterad hud.

Mat allergier

Symptomen inkluderar irriterad, kliande hud och kräkningar. Ta din hund till veterinären för att kontrollera att problemet är en födoämnesallergi. Raser som golden retriever och labrador retriever kan vara särskilt känsliga för födoämnesallergier.

Om födoämnesallergi är den skyldige, prova en dieten. Börja mata din hund mat som din veterinär rekommenderar eller prova vanligt ris, kokt kyckling, eller keso. Dessa livsmedel är milda på magen samt näringsrik så att de i allmänhet tolereras väl.

När din hunds symptom är borta, börja lägga livsmedel tillbaka till sin diet en i taget. Försök potatis eller ärtor för stärkelse, och ägg eller lamm för protein. Fråga din veterinär för förslag. Varje gång du införa en ny livsmedelsprodukt, vänta flera veckor innan du lägger en annan för att se om symtomen kommer tillbaka. Om de gör det, gå tillbaka till maten som tolererades väl. Vissa hundar flytta aldrig tidigare enkla kokt kyckling och ris. Om din hund bibehåller sin vikt, har inga symptom och har en god energinivå, kommer du att ha hittat rätt kost för honom.