imodium hund

När din hund blir diarré, kan det vara precis lika svårt att hantera som diarré hos dina barn eller dig själv. Din hund kommer att ha täta lösa eller flytande tarmrörelser som han kanske inte kan få utanför i tid för. Det kan vara kortvarig eller pågå i veckor och månader. Om det varar mer än en dag, är det en bra idé att ringa din veterinär.

orsaker

Flera saker kan orsaka hund diarré. Dessa kan bestå av att äta främmande föremål, infektioner, svårsmält mat, parasiter och födoämnesallergier. Kostförändringar eller en elektrolyt obalans är också vanliga orsaker, tillsammans med intag av bakterier såsom E. coli eller salmonella. Dessa kan intas genom förorenad mat eller slicka sopor. Parasiter såsom coccidia, spolmask, hakmask och piskmask kan orsaka långvariga lös avföring. Kemikalier såsom bekämpningsmedel, rengöringsmedel och bränslen kan också orsaka matsmältningsproblem.

initial behandling

Det första steget i behandling av diarré är att inte ge din hund någon mat under 12 till 24 timmar. Ger massor av rent vatten för att förhindra uttorkning. Håll ett öga på din hund avföring att avgöra om den fasta lindrar tillståndet.

Ring Vet

Om tillståndet inte lindras inom 24 timmar, kontakta din veterinär. Om det finns blod i avföringen eller de är svarta, ansträngde sig för att uträtta sina behov, om det finns kräkningar, feber eller om hunden är slö, ta hunden till veterinären. Berätta veterinären om det har skett någon oförklarlig viktminskning eller minskad aptit. Med valpar, ringa veterinären omedelbart eftersom det kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd hos unga hundar.

OTC och receptbelagda mediciner

Det finns specialiserade hund diarré läkemedel såsom doggy Pepto Bismol och andra. Du kan också använda vanliga OTC diarré behandlingar för människor som Immodium och Kaopectate. Alla dessa bör endast användas på uppdrag av en veterinär. Doser körs i allmänhet på följande sätt:
Kaopectate: 0.5-1.0ml per pund var fjärde timme.
Imodium (loperamid): 0,2 mg / ml styrka på 1 ml per fyra pounds två eller tre gånger om dagen.
Immodium: En vanlig styrka Immodium var 12: e timme.
Pepto Bismol: Max 1 matsked Pepto Bismol (0,5 till 1,5 ml per pund) oralt varje 12 timmar.

hund Diarré

Tricket är att ta bort eventuella bakomliggande orsakerna till mag nöd. Dietary förändring är ett sätt. Du kan sätta hunden på en låg påverkan diet av kyckling och ris och gradvis införa enkla torrfoder för att se hur hunden tolererar dem. Om hunden är benägna att diarré, kan en enkel diet erbjuda viss lättnad.

Dos av Imodium för diarré i en hund


Diarré hos hundar kan ha många orsaker, inklusive stress, kostförändringar, parasiter, kronisk sjukdom och förgiftning. En mild släng av diarré kan ofta behandlas med läkemedel, såsom Imodium. Diarré kan vara ett tecken på något allvarligt, såsom ett hinder eller parasitangrepp, så kontakta din veterinär om det kvarstår eller förvärras.

Imodium

Imodium är ett varumärke av drogen loperamid, som behandlar inflammatorisk tarmsjukdom och diarré. Det finns over-the-counter i kapsel, caplet och flytande form och administreras oralt. Även om det inte är FDA-godkända för veterinärt bruk, kan den användas till hundar; bör dock användningen godkännas av en veterinär.

Dosering

Enligt den PetEducation.com är den rekommenderade canine doseringen för Imodium 0,05 till 0,1 mg per pund kroppsvikt, och bör ges på ungefär åtta timmar. Denna dos bör vara nödvändigt för bara en eller två dagar, Om din hund diarré blir värre eller varar längre än denna tid, konsultera din veterinär.

Bieffekter

Imodium kan orsaka din hund att vara förstoppad eller uppsvälld. Mer allvarliga tillstånd som kan ses men är sällsynta inkluderar pankreatit och problem med det centrala nervsystemet.

Överdos

Det är möjligt för din hund att överdosera Imodium, så det är viktigt att bara administrera beloppet din veterinär rekommenderar för din hund. Om din hund väger mindre än 20 pounds, bör du använda flytande form av Imodium i syfte att ge en mer exakt dosering. Om de ges en överdos, kan din hund uppleva depression, stimulering av nervsystemet, förstoppning, andningsproblem eller en minskad hjärtfrekvens.

Försiktighetsåtgärder

Använd inte Imodium hos hundar som ammar eller är gravid. Om din hund har några andra villkor, såsom hypotyreos, njursjukdom eller andningsproblem, eller om din hund är äldre, bör du kontrollera med din veterinär för att se till att det är säkert att använda denna produkt. Det ska inte ges till hundar på monoaminoxidas hämmare eller hundar som tar mediciner som hämmar det centrala nervsystemet (t.ex. antihistaminer eller antiepileptiska läkemedel). Om din hund diarré orsakas av ett toxin, är det viktigt att se till att din hund system rensas av toxinet innan Imodium. Detta läkemedel bör inte användas utan övervakning av veterinär.

Är Imodium behandling vid diarré i postpartum hundar?


Eftersom kroppar är så olika, är det svårt att föreställa sig att mänskliga mediciner kan arbeta med husdjur. Ändå läkemedel som används för att behandla människor används för att behandla hundar ganska rutinmässigt för vissa villkor. När en hund lider av diarré, är det viktigt att hålla den väl hydrerad och mata den intetsägande mat. Hundar med diarré kan också dra nytta av en minskning av mängden mat de ges för en dagg dagar. Med godkännande från en veterinär, kan Imodium användas om andra behandlingar inte verkar fungera.

Ej godkänd av FDA

Vissa veterinärer använder Imodium att behandla diarré hos hundar, men FDA har inte godkänt läkemedel för denna användning.

komplikationer

En hund som är allergisk mot någon av ingredienserna i Imodium bör inte ges drogen. Imodium bör inte ges till hundar som är gravida eller ammande. Komplikationer kan uppstå från Imodium användning hos hundar med hypotyreos, njurproblem, Addisons sjukdom, glaukom och andningsproblem.

Bieffekter

Imodium kan orsaka hunden att drabbas av förstoppning, uppblåsthet, letargi och pankreatit.

Dosering

Den normala dosen av Imodium för hundar med diarré är 0,05 till 0,1 mg för varje pund hunden väger. Denna dos administreras var 8 timmar.

varningar

Inga läkemedel bör någonsin ges till din hund utan godkännande från din veterinär. Även Imodium ibland används för att behandla hundar, bör det aldrig användas i katter utan noggrann övervakning av en veterinär.

Hur man behandlar mindre magbesvär i din hund eller valp


Hundar och valpar utveckla upprörda magar på grund av en rad olika skäl, bland annat överätande, en förändring i kost, stress och värme. Om din hund börjar munkavle, vägrar mat eller utvecklar diarré eller kräkningar, symptomen tyder magbesvär. Mindre upprörda magar hos valpar och hundar svarar i allmänhet på hem behandlingar. Snabba åtgärder handlar om en orolig mage hjälper ditt husdjur mår bättre och förhindrar tillståndet från att bli värre.

Instruktioner

1 Ta bort allt från ditt hem som din hund kan äta som kan orsaka magbesvär, såsom skräp eller mat kvar på räknare.

2 Ge massor av färskt vatten och undanhålla mat i 24 timmar för en hund och 12 timmar för en valp. Begränsa vatten till is marker om sällskapsdjur fortsätter kräkningar vatten, råder Vetinfo. Rådgör med din veterinär för leksaks valpar, eftersom de kan behöva socker eller sirap tillsätts till vattnet för att förhindra hypoglykemi eller lågt blodsocker.

3 Ge din hund en medicin som ranitidin, cimetidin eller famotidin. Dessa over-the-counter mediciner hjälpa till att kontrollera magsyra sekret och sammandragningar för att minska magbesvär, enligt Mar Vista Animal Medical Center. Rådgör med din veterinär om dosering och eventuella läkemedelsinteraktioner om din hund erhåller medicinering för andra sjukdomar. Fråga din veterinär före administrering läkemedel såsom Samarin, Kaopectate och Imodium, som vissa villkor gör dem osäkra.

4 Förbered en intetsägande kost för din hund eller valp att äta efter att ha avslutat fasteperioden. Cook kyckling eller hamburgare och avrinning fett. Koka ris med små bitar av vanlig kyckling eller en liten mängd hamburgare. Töm och skölj konserverad tonfisk, lax eller makrill lägga till riset om ditt husdjur har allergi mot kyckling eller nötkött. Mata ditt husdjur tre till fem små måltider per dag i två till tre dagar för att förhindra överfyllning magen. Öka mängden livsmedel och foder två gånger dagligen under ytterligare två dagar.

5 Lägg i en liten mängd av din hunds vanlig mat, långsam ökning av vanlig mat och minska ris blandning i tre till fyra dagar tills din hund återgår till en regelbunden utfodring schema.

Tips

 • Din hund eller valp kan äta gräs eftersom det gillar smaken.
 • Kasta upp en liten bit av gula kräkas indikerar en tom mage och behovet av mat.
 • Ge inte din valp eller hundgodis under fasteperioden.
 • Ge din hund acidophilus, en typ av hälsosamma bakterier som finns i yoghurt eller finns i piller eller pulver formel, för att återställa tarmfunktion.
 • Leta efter tecken på någon giftig växt, kemisk eller objekt som hunden kan ha ätit. Ta hunden till veterinären omedelbart, även om symptomen är lindriga, för att undvika eventuella allvarliga biverkningar.
 • Stå hunden upp och försiktigt känna buken efter tecken på svullnad eller uppblåsthet, ett tecken på en livshotande akut, varnar veterinär Wendy C. Brooks, utbildningsdirektör för VeterinaryPartner.com. Ta din hund till veterinär omedelbart för eventuell svälla om han verkar illamående men bara kastar upp en liten mängd, varnar Brooks.
 • Upprörda magar som resulterar i mer än en släng av diarré eller kräkningar - särskilt i en valp - kräver veterinär uppmärksamhet eftersom symptomen kan tyda på en allvarlig sjukdom.
 • En minskad aptit tillsammans med depression, feber och blodig diarré kan tyda på hundparvovirus, som kräver akut veterinär behandling, varnar Cornell University College of Veterinary Medicine.

Imodium AD för hundar


Hundar kan drabbas av diarré, ungefär som en människa. En möjlig behandling är over-the-counter medicinering Imodium AD.

Diagnos

Precis som i människor, diarré hos hundar resulterar i lös, vattnig avföring, ökad tarmrörelser och en större mängd avföring än normalt.

Behandling

Imodium AD kan användas för att behandla en hund diarré, enligt PedEducation.com. Läkemedlet i Imodium kallas loperamid och är en opiat antidiarréläkemedel. Det fungerar genom att minska tarmmuskelsammandragningar (motilitet) och sekret som orsakar diarré hos hundar.

Bieffekter

Som med alla mediciner, kan behandling med Imodium AD ha biverkningar. De sträcker sig från mild - förstoppning och uppblåsthet - till mer allvarliga, såsom pankreatit, men det är sällsynt.

varningar

Imodium AD bör inte användas för att behandla hundar med allergi mot opiater, hundar som lider av vissa sjukdomar, såsom njure eller leversjukdom, glaukom eller lungsjukdom. Det bör inte heller användas för hundar som är gravida eller ammar sina ungar. Det bör inte användas tillsammans med andra läkemedel som påverkar det centrala nervsystemet - MAO-hämmare (MAO-hämmare), antidepressiva, lugnande medel eller antihistaminer. Om en överdos inträffar kan en hund uppvisa förstoppning, depression av det centrala nervsystemet eller saktade hjärta och andningsfrekvens.

Lagring

För att hålla denna medicinering säker att använda, bör det förvaras vid rumstemperatur i en lufttät behållare.

ihållande symptom

Om en hund symptom kvarstår längre än 48 timmar, avföringen innehåller blod eller diarré åtföljs av kräkningar, bör dess ägare ringa en veterinär för ett möte.

Vissa människor kanske vill ta en längre semester till Thailand, men inte vill lämna sina hundar hemma. Du kommer att lära dig att få ett tillstånd och var man kan hitta några hotell du kan ta med ditt husdjur till.

Instruktioner

1 Att en hund till Thailand är inte svårt att göra. Det thailändska folket är i allmänhet mycket vänliga är vanligtvis öppen för sällskapshundar också.

2 Du måste få flera dokument innan du lämnar ditt land. Den första är ett original rabiesvaccinationsintyg, tillsammans med en allmän vaccinationsintyg från din veterinär. Den allmänna certifikat bör säga att hunden har vaccinerats mot leptospiros och parvovirus. Båda ska dateras åtminstone 30 dagar före avresa, men mindre än ett år. Du kommer också att behöva en allmän hälsointyg från veterinären om att hunden är i gott skick. Dessa Detta är inte samma sak som din hunds vaccinationsintyg.

3 Förutom den allmänna hälsan intyg från din veterinär, behöver du ett annat certifikat från ditt lands officiella djur karantän, som du måste presentera thailändska tjänstemän på flygplatsen.

Detta certifikat kommer vanligtvis från ett kontor på flygplatsen din startpunkt. Du kommer att behöva presentera alla dina papper tillsammans med en liten avgift.

4 Det viktigaste du behöver är ett importtillstånd från institutionen för boskap och utveckling. Det är lätt att få. Här är en lista över de saker du behöver.

• E-post följande information för att [email protected]~~V för importtillstånd:

En kopia av pass eller identifiering av ägare adress i exportlandet och adress i Thailand E-postadress Uppgifter om ditt husdjur (ex. Typ, ras, antal, ålder och kön) och
kopia av vaccination bok ditt husdjur Detalj av ankomstdatum, flygbolag och flightnummer

Importtillståndet är giltigt i 45 dagar.

De flesta hundar leverera valpar utan några komplikationer, och även om din hund levererar sin första kull kommer instinkt berätta vad de ska göra och hur man tar hand om sina barn. Men om din hund är gravid, bör du känna till varningssignaler som din hund behöver hjälp förlossningen. Vara beredd att göra leveransen så enkelt som möjligt för ditt husdjur och vara redo att söka veterinär hjälp om något går fel.

Instruktioner

1 Figur så nära som möjligt den dag din hund tänkt. Normal dräktighet är 63 dagar. Om din hund börjar arbete mer än en vecka för tidigt eller inte har påbörjat inom 69 dagar efter befruktningen, kan det vara ett problem. Registrera datumet för befruktningen i en kalender.

2 Övervaka din hunds temperatur som hon närmar sig slutet av sin graviditet. Spela in två gånger dagligen temperaturvärden, som bör tas rektalt, i kalendern. Inom 24 timmars arbete börjar, kommer hennes temperatur sjunka under 100 grader. Om din hund inte har startat arbetet och hennes temperaturen sjönk mer än 24 timmar sedan, bör du ta henne till en veterinär omedelbart. Om din hund temperatur stiger högre än 102,8 grader Fahrenheit i dagarna före eller efter förlossningen, bör du ta henne till en veterinär.

3 Spela den tid som din hunds arbete börjar. Hon kommer att vara rastlös och orolig. Hon kan byxa, takt och kommer sannolikt att vägra mat. Hon kommer att börja bo, dra kläder och tyg för att bilda en säng. Om mer än 24 timmar har gått sedan starten av arbetskraft och hon har inte börjat leverera valpar, bör du kontakta en veterinär.

4 Anteckna tiden din hund börjar Steg II arbetskraft. Vid denna tidpunkt hon kommer att ha hårda sammandragningar och hon kommer att anstränga sig för att driva valparna på ett sätt som kommer att likna en avföring. Om den första valpen inte har levererats inom två timmar efter starten av etapp II arbetskraft, bör du kontakta en veterinär.

5 Var beredd att hjälpa mamman hunden rengöra sina valpar, men inte ingripa om hon inte gör arbetet själv. Så snart valpen levereras, bör mamman hunden rengöra valp genom att slicka den. Om hon inte, det finns ett problem och måste ingripa snabbt. Ta bort fosterhinnan från valp ansikte och torka vätskor från näsa och mun. Kraftigt gnugga valp med rena, varma handdukar.

6 Spela den tid då varje valp levereras. Om mer än fyra timmar passera efter den sista valpen är född och du tror att det kan finnas fler valpar, bör du kontakta en veterinär omedelbart. Om mamman hunden stammar för mer än en timme utan att leverera en valp, bör du också kontakta en veterinär.

7 Spela antalet moderkakor mamman hunden levererar. Om det finns färre moderkakor levererade än det finns valpar, bör du kontakta en veterinär. Om en moderkakan blir kvar i livmodern, kommer hunden så småningom bli mycket sjuk.

Tips

 • Tänk att få din hund kastrerad så snart valparna är avvanda. Tusentals hundar avlivas i USA varje år eftersom det inte finns tillräckligt med bostäder för dem alla. Dessutom spaying ditt husdjur ger hälsofördelar för din hund, korrigerar många beteendemässiga problem och eliminerar rörigt, stressvärmecykler.
 • Bli inte orolig om din hund kräks, gnäller eller kvider under de första stadierna av arbetskraft. Det här är normalt.

Terapi hundar används i vårt samhälle för uppgifter som att hjälpa synskadade, som en lugnande närvaro som bidrar till att minska stress och motivera barn att läsa. Det finns flera terapi och stöd hundorganisationer över hela USA som är beroende av frivilliga att bidra till att höja valparna och främja dem tills de är gamla nog att göra sitt "jobb". Det kan vara en mycket givande erfarenhet för att bli en fosterförälder till en hund i ett serviceprogram.

Instruktioner

1 Forskning servicehund program i ditt område genom att söka på Internet eller gå till webbplatsen för assistanshundar av amerikansk Incorporated att hitta namnen på ansedda ideella organisationer. Dessa organisationer samordna frivilliga och hundar som kommer att bli terapihundar för blinda eller andra typer av program. De flesta organisationer letar efter folk ägnar tillräckligt för att höja en valp tills hundarna är nästan två år gammal. De flesta volontärer har hunden för nio månader till ett år.

2 Kontrollera din valda organisation för att hitta de särskilda kvalifikationer, fundamenta och ekonomiska krav som främjar en hund i ditt område.

3 Bestäm om du kan göra ett åtagande. Foster kvalifikationer kommer att variera mellan organisationer över hela landet, men i allmänhet en fosterförälder bör vara beredd på en nio månaders tid engagemang och ca 20 minuter avsatt dagligen för att träna hunden. Förutom den grundläggande utbildningen, måste du kunna ta din hund till en ledarhund eller terapi hundträning klass varje vecka.

4 Tänk på finansiellt åtagande, som normalt omfattar diverse förnödenheter såsom leksaker, ben och godsaker. Typiskt fosterföräldrar är försedda med mat och förnödenheter såsom en låda och koppel. De flesta organisationer tar också hand om hundens veterinär behov.

5 Fråga dig själv om du kommer att kunna ge hunden när den är redo att bli en servicehund. För att bli en fosterförälder till en hund i programmet, måste du vara beredd att ge hunden i slutet av hundens vistelse. För de flesta människor, är detta en av vägspärrarna till att delta. Men många fosterföräldrar säger att det är lätt att låta hundarna gå när de ser hur bra de kommer att vara till sina nya ägare. De tjänstehundar berika och förbättra livet för dem som de hjälper och fosterföräldrar känner verkligen belönas när de ser hur de har bidragit.

6 Kontakta ledarhund organisation och fylla i en ansökan om du är kvalificerad och beredd att bli en fosterförälder för en ledarhund. Organisationen kommer att kontakta dig och se till att eventuella ytterligare krav, såsom en intervju för att fastställa huruvida du är en bra passform för organisationen.

Vinterdagar kan verka väldigt lång. Speciellt till en hund som instängda i huset under det kalla vädret. Att hjälpa till att bekämpa vintertrötthet och få lite motion, ta hunden utanför och leka i snön. Läs vidare för att lära sig att spela med en hund i snö.

Instruktioner

1 Se till att din hund är tillräckligt skyddad från väder och vind. Om du har en korthårig eller liten hund som du kanske vill köpa honom en kappa eller tröja för att hjälpa honom att hålla värmen medan du spelar i snön. Inte hålla sig borta för länge om temperaturen är kylan.

2 Ta ett snöbollskrig. Naturligtvis kommer det att bli en ensidig eftersom din hund inte kommer att kunna kasta tillbaka, men ett snöbollskrig med en hund kan vara mycket roligt. Form snöbollar från mjuk snö och inte packa dem hårt, sedan försiktigt slänga dem på hunden. Försök kasta hårdare packade snöbollar i luften för hunden att hoppa på och försöka fånga.

3 Gör doggy snöänglar. Om din hund ser dig om i snön och göra snöänglar, kan du vara säker på att hon kommer att vilja prova också. Många hundar älskar rulla runt i snön.

4 Shovel vägar i snön för att skapa labyrinter och gå igenom dem med din hund. Leka kurragömma med din hund i labyrinter.

5 åka pulka. Inte alla hundar kommer att njuta av pulka och du ska aldrig din hund att delta i någon aktivitet som han inte vill. Men chanserna är bra om du sitter ner på en släde och rida ner en kulle, kommer din bästa vän väljer att gå med dig om inbjudna. Var noga med att använda vård och släde ner endast små säkra kullar. Vissa hundar föredrar att glida ner på magen, men mindre hundar kanske vill sitta i knät på släde.

Tips

 • Håll hunden utanför saltade områden. Salt och andra kemikalier som används för att behandla vägar och trottoarer kan bränna dynorna på en hund fötter. Om du går på en behandlad yta, rensa bort din hunds fötter.

Hund Tips för Winter


När vintern närmar sig och du befinner dig nå för en tröja eller en extra filt, är det också dags att tänka på hur det kalla vädret kommer att påverka din hund. Medan vissa hundraser föds för kyla med tjocka lager av päls, kommer andra hundar får kalla lätt. Här är några tips för att hålla din hund säker och glad i vinter.

inomhus Tips

Flytta din hund säng av dragiga områden i ditt hem. Placera en filt på hund säng för extra värme och täckning för din hund.

Fyll vattenskålen på en regelbunden basis. När vintern värmen slås på, inomhusluft vända torr och kan orsaka uttorkning.

Njut av inomhus bränder men behålla din hunds säkerhet i åtanke och placera en brandvakt runt eldstaden för att förhindra olyckor.

Låt inte din hund nära bärbara bastuaggregat. Hundar kan oavsiktligt välta en värmare som orsakar en brand i hemmet. Värmare kan också bränna din hund.

Håll hunden ordinarie grooming schema. Överskott päls kan lätt bli tovigt och knyts i snön. Inte raka hund på vintern.

utomhus~~POS=TRUNC Tips

Ge din hund med adekvat skydd om han kommer att tillbringa någon tid utanför. Skyddsrummet bör isoleras. Linje skydd med rena sängkläder eller filtar. Låt inte strö att bli fuktig eller smutsig.

Minimera tid utomhus på de riktigt kalla dagar. Hundar kan uppleva förfrysning.

Placera vatten i en uppvärmd vattenskål för att hindra vattnet att frysa.

Ta med din hund inomhus när temperaturen sjunker under fryspunkten.

Titta på din hund efter tecken på att han är kall. Han kan rysa, gnälla och vägrar att gå utomhus.

Förse honom med en tröja eller jacka om han verkar kallt.

Håll äldre hundar och mycket unga valpar inne så mycket som möjligt.

Håll en gammal handduk vid dörren och torka din hund om han har blivit våt i snön.

Frostskyddsmedel är mycket giftigt för hundar. De lockas till sin söta smak. Låt dem inte dricka ur vattenpölar eller äta snö eftersom det kan vara förorenat.

Håll dig borta från frusna sjöar, dammar och floder. En trevlig promenad kan snabbt bli en katastrof om din hund faller genom isen.

Snö kan maskera en hunds luktsinne och hans känsla av riktning. Din hund bör bära lämplig identifiering och hållas i koppel så mycket som möjligt.

Om din hund blir mindre motion på grund av dåligt väder, skära ner på mängden av sin mat. Å andra sidan, om din hund går som galen i snön och inte saktar ner, överväga att lägga till sin diet för att bistå med extra energi han spilla.

Fötter

Torka av sina tassar när in i huset. Detta kommer att hindra dem från att spåra i vägsalt och kemikalier.

Skydda din hundens tassar från is och snö med specialdesignade hundskor eller fot vax. Hundar med håriga fötter får finna sig med is bollar bygga upp i mellan tårna. Salt används för att smälta is kan skada en hund fötter och kommer att göra dem sjuka vid förtäring som de slicka sina tassar. Det är ofta farliga föremål gömda i snön som kan skada en hund fot.

Trimma pälsen mellan din hunds trampdynorna. Detta kommer att göra det svårare för is bollar att bilda.

Is och snö kan orsaka sprickor i din hunds trampdynorna. Kontrollera fötterna när han kommer in från en eftermiddag i snön. När han spelar, titta på snön för några droppar blod.