hypofysen i hundens hjärna

Även hundens tassar kan tyckas oförstörbar, kan problem uppstå på grund av grov walking förhållanden, kemikalier och andra farliga. Kontroll över din hunds fötter för problem bör vara en regelbunden del av din grooming. Dessutom kan förutse problem spara din hund smärta och du stora veterinär räkningar senare. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Titta på din hund fötter regelbundet så att du kan upptäcka några utvecklingsproblem som skärsår och sår. Det är också en bra idé att uppmärksamma om din hund biter vid hans fötter eller ständigt slicka dem. Andra tecken som haltande, att inte använda foten eller vägrar att gå bör beaktas och checkas ut.

2 Titta där din hund promenader och hålla sitt hem och lekplats fri från farliga föremål som krossat glas, kemikalier, vassa föremål och slipytorna. Gör så mycket du kan för att eliminera skadeinsekter och irriterande som kan irritera en hund fötter, som att bli av med ogräs med grader och användning av säker eller inga produkter på din gräsmatta.

3 Bo utanför varm trottoaren under sommarmånaderna. Trottoarer och vägar kan bränna din hunds tassar när temperaturen svingar. Satsa på att gå på gräs eller på ytor som flisvägar. Mjukare, naturliga vägar kan vara lättare på din hundens tassar och du har mindre chans för brännskador och sår.

4 Tvätta din hunds fötter med varmt vatten efter att hon har varit ute i snö, is eller på ett område som kan ha behandlats med en kemisk avisningsmedel. Detta bidrar till att smälta eventuell snö eller is bollar som har bildats mellan hundens tårna och det gör sig av skadliga kemikalier som din hund kan kemikalierna senare medan slickar hennes fötter. Du kan använda vaselin eller väska balsam till dynorna om sår utveckla eller för skydd mot snö och is (bara vara säker på att torka bort det när du kommer innanför).

5 Köp din hund stövlar eller skor att bära i svår terräng eller när det är kallt och isiga. Du kan köpa stövlar på de flesta sällskapsdjur butiker. Din hund kan behöva lite tid att vänja sig vid dem och vissa hundar är ganska skickliga på att få stövlar ut snabbt.

6 Ta din pooch till veterinären om du märker några tecken på skada eller om tassarna verkar kroniskt smärtsamt. Det är normalt att ha små frågor dyker upp från tid till annan och många kan behandlas hemma, men om du är osäker eller om problemet blir värre, boka tid.

Vad gör den vänstra sidan av en hund hjärna kontroll?


Hundens hjärna verkar i stort sett samma sätt den mänskliga hjärnan gör, med den vänstra hjärnhalvan att styra den högra sidan av kroppen och den högra hjärnhalvan att styra den vänstra sidan. En mängd olika studier tycks indikera att den vänstra sidan av hundens hjärna är ansvarig för goda känslor och den högra sidan är ansvarig för negativa.

positiva känslor

Hos människor en trevlig disposition har förknippats med den vänstra sidan av hjärnan; samma verkar vara sant för medlemmar av hund familjen. En studie utförd av italienska forskare har visat att hundar kommer att vifta på svansen mer till höger om de är nöjda eller har trevliga föreningar med en person eller situation konfrontera dem medan svansar kommer att hållas mer till vänster när situationen eller känslor är mer negativ.

ljud föreningar

Italienska forskare har också fastställt att den vänstra hjärnhalvan av hund hjärnan är mer benägna att behandla trevliga ljud som hundens befälhavaren röst. Samma studie har visat att negativa ljud såsom de som förknippas med åska eller hotfulla situationer brukar behandlas av den högra hjärnhalvan. Ljudet av andra hundar är oftast behandlas av vänster hjärnhalva, men om läten verkar hota eller framkalla en stark känsla som rädsla, är det mer sannolikt att behandlas av den högra sidan av hjärnan.
(Källa 2)

dominerande Paw

Andra studier av forskare vid University of Trieste visar att hundar tenderar att gynna en tass framför en annan. Manliga hundar är mer benägna att vara vänster pawed medan honorna tenderar att vara höger pawed. Men när hundar får en Kong leksak med mat eller har en filt placeras över deras huvuden, de är mer benägna att använda sina högra tassar oavsett kön. Vissa hundar har visat sig vara ambidextrous i alla situationer.

Tillvägagångssätt-reträtt Response

Andra italienska forskare har använt forskning som visar att hundar tenderar att använda den vänstra sidan av deras hjärnor mer när de närmar sig ett föremål eller en situation som är trevlig eller bekant. Hundar kommer att bearbeta information med den högra sidan av deras hjärnor i situationer som kräver en reträtt.

Kraniala sjukdomar hos hundar involverar hjärnan och hjärnstammen, ryggmärgen, och de primära och perifera nerver i hjärnan. Hjärnan styr automatiska och frivilliga impulser inklusive andning, hjärtfrekvens, uppförande, rörelse och känsla. När sjukdomen förekommer i hundens hjärna och omgivande vävnader, kan varje aspekt av djurets liv förändras. Cancertumörer, olika ryggmärgen sjukdomar och neurologiska störningar ändra hunden fysiskt och kan äventyra hans livslängd.

hjärn Neoplasier

Enligt forskare vid North Carolina State University College of Veterinary Medicine, de vanligaste typerna av hjärn neoplasi (cancer) hos hundar inkluderar gliom, meningiom, hypofysen adenosarcoma och koroidea plexus papillom.

Gliom uppstår när den inre, stödjande hjärnceller växa över och bli maligna tumörer. Dåligt differentierade (svårt att skilja från omgivande hjärnvävnad), påverkar de vanliga kort nosed raser, såsom boxare, franska och engelska bulldoggar, och Boston terrier.

Meningiom utvecklas i hjärnhinnorna - membranös beklädnad mellan hjärnan och kraniet. Dessa tumörer komprimera och så småningom invaderar hjärnvävnad och kan behandlas framgångsrikt, även om vissa maligniteter förekommer. Meningiom är oftast finns i lång nosed raser som tyska herdar och golden retrievers.

Hypofysen adenosarcoma tumörer uppstår i hundens hypofysen, en liten körtel bifogas hypotalamus som producerar specifika hormoner och kortikosteroider är nödvändiga för hälsan hos hunden. En tumör på den här platsen är den primära orsaken för Cushings sjukdom hos hundar.

Choroid plexus papillomvirus tumörer växer i den del av hundens hjärna där cerebrospinalvätska utvecklas. De kan blockera dränering av vätska in i ryggmärgen och orsaka allvarliga neurologiska symtom.

Ryggmärgssjukdomar

Meningit är en inflammation i hjärnhinnorna. Oftast orsakas av någon form av bakteriell infektion, är meningit hos hundar oftast resultatet av spridningen av valpsjukevirus, infektiös hepatit-virus, toxoplasmos och rabiesvirus. Hundar visar allmänt svåra neurologiska symtom vid tiden för diagnoser och oftast måste avlivas.

Hydrocefalus är en medfödd sjukdom som förekommer oftast i leksaken och kort nosed raser som leksaken pudel, mops, Lhasa apso, Chihuahua och Boston terrier. En uppbyggnad av cerebrospinalvätska i ryggmärgen och ventrikulära systemet i hjärnan, är det vanligast diagnostiserade hos nyfödda och efter huvudtrauma hos vuxna.

neurologiska

Canine epilepsi gör att djuret att ha anfall - ofta förlorar medvetandet, paddling eller körs i luften, och chomping eller dregla. Orsaken till epilepsi är okänt inom veterinärmedicin, men misstänks vara relaterad till en okontrollerbar utsläpp av hjärnans nervceller, enligt CanineEpilepsy.com, webbplatsen för Canine Epilepsi Resource Center.

Hundar med narkolepsi visar symtom på plötslig muskelsvaghet och kommer plötsligt somnar vid olämpliga tillfällen. En ganska sällsynt idiopatisk sjukdom påverkar narkolepsi endast människor, hundar och hästar.

Vestibulära sjukdomar kretsar kring nerverna och den del av hjärnan som styr jämvikt. Sjukdomen brukar kallas "gammal hund vestibulära sjukdom", och patienter har svårt att stå upp och kan ha en uttalad huvud lutning som får dem att gå i cirklar eller välta. Även om det inte finns någon känd orsak till denna sjukdom, veterinärvård centre runt behandling för öroninfektioner kommer ofta lösa problemet med tiden.

Cushings sjukdom, även känd som hyperadrenokorticism, finns en överproduktion av hormoner i en hundens kropp. Hundar som lider av sjukdomen inte alltid omedelbart visa symtom, och har varit kända för att visa symptom upp till sex år innan de får en positiv diagnos.

orsaker

Det finns två orsaker till Cushings sjukdom hos hundar: en tumör i binjuren eller överstimulering av binjuren av de hormoner som styr det. En tumör i hypofysen (den vanligaste orsaken) stimulerar binjuren till över-producerar kortikosteroider, vilket leder till en kemisk obalans i hundens hjärna. Denna obalans kan leda till några allvarliga biverkningar, som felaktig funktion av levern.

symptom

Symtom uppträder gradvis, och ofta felaktigt tillskrivs ålderdom. Typiska symtom är ökad vattenförbrukning och urinering, ökad aptit, buken utvidgningen, håravfall och tunn hud.

Diagnos

Det finns några vanliga tester för Cushings, som omfattar urin kortikala screening, kreatinin-kvoten, lågdos dexametason dämpning test och ultraljud. Vanliga avvikelser i Cushing positiva hundar är ökningar av alkaliska fosfater, leverenzymer och kolesterol.

Behandling

Det finns flera behandlingsalternativ för Cushings, beroende på orsaken till sjukdomen. Om det är tumör relaterad, är kirurgiskt avlägsnande av tumören möjlig. De flesta fall, dock behandlas med orala läkemedel. Dessa mediciner förhindrar hundens kropp från överproducerande adrenalin, att balansera sitt system.

Prognos

Det är fullt möjligt för en hund att fortsätta en aktiv livsstil med Cushings om det får rätt läkemedel. Den genomsnittliga livslängden för en hund efter diagnos är två år, men detta är delvis beroende på det faktum att hundar med Cushings är i allmänhet äldre.

Canine hyperadrenokorticism Diet


Hyperadrenokorticism är en kemisk obalans som kan påverka hundar, katter och hästar. Även om det inte är livshotande, gör hyperadrenokorticism kräver att ledningen genom medicinering och kost.

Identifiering

Hyperadrenokorticism, allmänt känd som Cushings sjukdom, orsakas av överproduktion av hormonet kortisol. Den presenterar som en hund att vara alltför hungrig och törstig och så småningom få en pot-bellied utseende, med håravfall och tunn hud.

orsaker

Hyperadrenokorticism orsakas av en tumör i hundens hjärna. Tumörer i antingen hypofysen eller binjurarna sätta press på hypofysen, som sedan börjar överproducera kortisol.

Special Diet

Eftersom kortisol är en steroid, orsakar det en hundens kropp att bli överaktiv. En av sidoeffekter är att en hund med Cushings är konstant hungrig. En särskild hyperadrenokorticism diet måste uppfylla detta hunger samtidigt bidra till att styra kortisolnivåer.

Funktioner

Specialdieter bör alltid vara beroende av den enskilda hunden. Cushings hundar bör generellt äta hög proteinhalt, låg-fiber, låg fetthalt och låg purin kost. Vatten bör inte begränsas, inte heller bör natrium. Kalcium och kalium tillskott bör vara balanserad och konsekvent.

överväganden

Cushings kan vara sekundära till andra villkor, såsom diabetes. Någon speciell kost bör ta alla förhållanden beaktas, snarare än att behandla en och låta andra att förvärras.

Vad är orsakerna till Canine Cushings?


Cushings sjukdom hos hundar uppstår när en hund överproducerar ett hormon som kallas kortisol. Detta kan vara svårt att diagnostisera, men symtomen är lätta att kontrollera och underhålla med korrekt medicinering och vägledning av en veterinär.

Överskott

Överdriven produktion av kortisol kan ske över en lång tidsperiod och kan variera kraftigt. Trots detta är produktionen av detta hormon normalt mycket högre än nivåerna i normala, friska hundar.

Tumör

Cushings sjukdom orsakas av en godartad tumör i hundens hjärna. Det finns i hypofysen och stimulerar produktionen av kortisol.

Genetik

Cushings sjukdom har diagnostiserats i alla raser av hundar, men är vanligast i west highland white terrier, vilket tyder på tendenser att utveckla denna sjukdom kan gå i arv.

felines

Även sällsynta, kan sjukdomen förekommer ibland i kattdjur. Trots detta är det inte möjligt att sprida denna sjukdom från en smittad katt till en hund följeslagare.

Behandling

Trilostan och milotane används ofta för att styra Cushings sjukdom. Eftersom denna sjukdom inte kan botas, bör en behandlingsregim följas för resten av djurets liv.

Du bör börja grooming din hund när det är cirka tre månader gammal så det blir bekant med processen och är inte överraskad när du börjar grooming i vuxen ålder. Efter de första tre månaderna tassarna bör tränas varannan vecka. Cockapoos växa hår mellan sina kuddar som blir tovigt och samlar bakterier. Den tovigt hår kan också vara smärtsamt som att gå. Ta hand om din Cockapoo kommer att göra dig sin bästa vän.

Instruktioner

1 Kontrollera mellan hundens kuddar dagligen för att se om några främmande föremål är närvarande. Om du märker cockapoo haltande eller gnäll kan det ha något fastnat. Dra ut försiktigt.

2 Klipp håret runt tassarna när Cockapoo står. Lyft varje tass, kamma pälsen ut från mellan tårna och sedan trimma pad nivå.

3 Dra pälsen från toppen av foten genom hundens tårna. Trimma pälsen att tass nivå.

4 Fäst spetsen på spiken. Var noga med att inte klippa den rosa delen, som har en nerv. När Cockapoo naglar klicka när man går över en hård yta, är det dags för dem att skäras. Dog-Behavior-Training.co.uk rekommenderar klippa naglarna varannan vecka.

Cluster anfall hos hundar är en farlig och möjligen livshotande tillstånd. Det är när hunden har flera anfall hos en 24-timmarsperiod. Många typer av läkemedel är tillgängliga från veterinär, och medicinsk hjälp är absolut nödvändigt omedelbart.

orsaker

Kluster anfall orsakas av störningar i hundens hjärna kretsar, kan detta vara en av flera sjukdomar, säger Canine Epilepsi Resource Center, en webbplats som behandlar hund anfall. Flera tester kan göras för att lokalisera orsaken.

idiopatisk epilepsi

Idiopatisk epilepsi är namnet på orsaken till kluster anfall när ingen annan sjukdom kan hittas. Vissa hundar ärva kluster anfall. Enligt webbplatsen FetchDog, många hundraser är mer benägna att ha idiopatisk epilepsi; inklusive border collies, boxare, cocker spaniels, collies, taxar, tyska herdar och golden retrievers, bara för att nämna några. Hundar som har denna ärftlig sjukdom brukar visa det någonstans mellan 6 månader till 5 år. Det är också vanligare hos hanhundar.

tester

Hundar som har haft kluster anfall testas för hypoglykemi via en glukostoleranstest. De kommer också att testas för låg sköldkörtelfunktion / hypotyreos. En datortomografi eller MRI görs för att kontrollera om det finns skador på hjärnan. Blodprover också görs för att kontrollera om blyförgiftning.

Symtom på en hund beslag

Bevittnar ditt husdjur har ett anfall kan vara en svår och skrämmande upplevelse. Några av de symptom på anfall trampar på alla fyra benen, överdriven dreglande, ögon blir stora och svarar, okontrollerbar käken rörelse, okontrollerbara tarmrörelser och kissar. Din hund kan visa några eller alla av dessa symtom när beslag. Efter en hund har ett anfall, kan det sova en lång tid eller gå omkring i en drogad sätt; Detta är normalt och händer eftersom beslag utmattande. Du bör låta din hund att sova ostört.

Efterdyningarna av kramper

Första gången du bevittna din hund i ett anfall, bör du ta del av alla de saker som det gör under och efter episoden. Ring din veterinär för att ha din hund utvärderas och sätta på medicinering. Du bör tala om för din veterinär allt som du antecknade i hundens beteende under beslag.

Chihuahua sockersjukasymptom


Diabetes är ett hälsotillstånd som kommer att presentera ett antal olika symptom i ditt husdjur Chihuahua. Diabetes förekommer oftast i äldre hundar, även om det är inte ovanligt att unga Chihuahuas att utveckla sjukdomen också. Din Chihuahua kan vara genetiskt predisponerade för diabetes, eftersom tillståndet är ärftligt, och vuxna kan ge det till sin avkomma. Det är viktigt att kunna identifiera Chihuahua diabetes symptom för att identifiera sjukdomen tidigt i sin utveckling så att rätt behandling kan ske.

Driven vattenförbrukning

Driven vattenförbrukning är en av de första tecknen på att det kan vara något fel med din Chihuahua. Du bör alltid försöka kontrollera hur mycket vatten ditt husdjur drycker på regelbunden basis så att det är lättare att avgöra om det är att dricka mer vatten än vanligt. Du bör ta hänsyn till att din hund är benägna att dricka mer vatten naturligt under perioder av varmt väder eller efter perioder av träning och lek. Men om överdriven vattenförbrukning är konsekvent, bör du kontakta din veterinär.

överdriven urinering

Hundar med diabetes kommer ofta kissa oftare än hundar inte lider av sjukdomen. Överdriven urinering hos hundar med diabetes är inte alltid resultatet av frekvent vattenförbrukning, så du bör inte utesluta ett problem om du märker att din hund kissar mer efter att ha druckit för mycket vatten. Hundar med diabetes mellitus kan urinera oftare utan att dricka stora mängder av vatten. Om du märker att hunden kissar oftare än vanligt eller det börjar ha "olyckor" oftare, kan det vara en indikation på att det är ett hälsoproblem som din veterinär måste undersöka.

Ökad hunger med viktminskning

Diabetes orsakar en brist på naturligt förekommande insulin i kroppen. Utan insulin, saknar hundens hjärna väsentliga socker den behöver för att fungera korrekt. Detta socker brist stimulerar hjärnan att tro att det är hungrig, vilket gör att hunden att vilja äta kontinuerligt. Även om hunden äter mer, kommer kroppen inte riktigt smälta näringsämnen från maten, vilket resulterar i en stadig nedgång i vikt.

Grå starr

Hundar som lider av hund diabetes mellitus utvecklas ofta katarakt, som orsakas av höga nivåer av vatten i linsen hos ögat. Närvaron av en hund katarakt orsakar en liten ogenomskinlig vita området i ögats lins som, om de lämnas obehandlade, kan påverka hela strukturen i ögat. Chihuahuas som utvecklar hund grå starr till följd av diabetes måste ha båda villkoren behandlas separat, som behandling av diabetes inte kommer att stoppa spridningen av grå starr.

Grooming Pudel Paws


Poodles är utmärkande ser hundar som är hög underhåll för grooming. Snarare än typiska hundpäls, har denna ras hår som växer hela tiden. Detta innebär att pudlar behöver regelbunden och noggrann pälsvård. Pudeln fötter behöver särskild uppmärksamhet när grooming, liksom ansiktet och svans.

hårklippnings

Rätt utrustning krävs när grooming en pudel hemma. Det är viktigt att investera i en bra uppsättning av Clippers, eftersom dessa möjliggör snabbare och mer bekväm trimning. Vissa hundar gillar inte ljudet av Clippers, så mindre tid de är på, desto bättre. Du kommer också att behöva utrustning för att upprätthålla Clippers, såsom blad tvätt, olja, desinfektionsmedel spray och en gammal tandborste för att ta bort hår. En storlek 10 eller 15 blad behövs för fötter, ansikte och svans och är idealisk för en hund med känslig hud.

Förberedelse

Innan trimning fötterna bör pudel borstas, kammade och badade. Den genomsnittliga pudel kräver borsta varannan dag, men detta kan justeras för behoven hos den enskilda hunden. Efter tandborstning bör en kam köras genom håret för att säkerställa att alla tovor har tagits bort, eftersom bad en tilltrasslad päls kommer att resultera i mattor. Se till att alla schampo tas bort när du badar, eftersom det kan irritera hundens hud. Slutligen, se till att hunden är helt torr innan klippning.

Trimning

Om de lämnas att växa, kan håret på en pudel fötter blir smutsiga och tovigt, och plocka upp borr som kommer att vara obehagligt för hunden. Använd Clippers att trimma mellan den stora dynan och mindre kuddar. Det är inte nödvändigt att trimma bakom den stora dynan på baksidan av foten. Som fokus på undersidan av foten, separera tårna och trimma noggrant i mellan dem. Flytta till toppen av foten och trimma så långt som där foten ansluter sig till benet och mellan tårna. Tänk på att Clippers kan kittla hundens tårna, speciellt när trimning däremellan, så använd tålamod när trimning.

Kontroll

Efter fötterna har klippts bör spikarna trimmas. Långa naglar kan orsaka ömma fötter och gör promenader svårt. Endast trimma bort spetsen för att inte orsaka blödning. Detta är också ett bra tillfälle att kontrollera fötterna för eventuella skador som du kanske inte har sett när håret var fortfarande lång. Alla taggar bör tas bort med pincett och skär rengöras och behandlas med antiseptisk. Is, snö, salt och andra avisningsmedel kan orsaka ömma tassar under vintern, så det är viktigt att rengöra och kontrollera fötter en pudel vid denna tid på året.