huvudskada katt

Skallskador i en katt


Feline skallskador kan vara livshotande, om den lämnas obehandlad. Ägare som tycker att deras katt har drabbats av någon typ av huvudskada bör söka akut veterinärvård omedelbart, som obehandlade skallskador kan leda till döden.

orsaker

En katt kan lida av huvudtrauma för en mängd olika skäl. En bilolycka, avsiktlig skada av en person eller slåss med en annan katt är potentiella orsaker till en katt skallskada.

symptom

Bortsett från den synliga fysiska skador, kan katten ha många symptom. Detta inkluderar förändring i medvetandet, kramper, blek tandkött, huvud lutning eller förlamning av en eller flera lemmar.

Diagnos

En huvudskada i allmänhet kan bekräftas genom en fysisk undersökning av en veterinär. Emellertid kommer veterinären köra ytterligare tester för att fastställa allvarligheten och typen av huvudtrauma närvarande. Detta inkluderar en neurologisk undersökning och röntgen eller datortomografi av kattens skalle.

Behandling

Behandlingen beror på svårighetsgraden av kattens skada. Svåra skador kan kräva sjukhusvård, kan mediciner för svullnad, kramper och smärta vara nödvändig. Kirurgisk behandling kan behövas för allvarlig skada på skallen eller hud.

Prognos

Inte alla skallskador leda till döden för den drabbade katten. Vissa katter kan återhämta sig helt, även om vissa kan ha permanent förlamning eller andra skador, och andra katter kan inte överleva händelsen.

Katter och hundar är relativt friska, glada djur. När katter eller hundar lider av en skada eller blir sjuk, är snabb läkarvård inte alltid nödvändigt, och du och ditt husdjur kan vänta tills din familj veterinär kan undersöka och diagnostisera problemet. Att veta vad fysiska symptom eller åtgärder signalerar en mer allvarlig eller livshotande sjukdom kan du avgöra när din katt eller hund behöver akut medicinsk hjälp från en veterinär.

kräkningar

Kräkningar är inte alltid ett tecken på ångest hos djur och kan ske så ofta som en gång eller två gånger i månaden på grund av magbesvär. Katter spyr när man hostar upp en hårboll. Kräkas som blandas med blod eller som åtföljs av diarré, dålig aptit, svaghet och överdriven salive signalerar ofta något allvarligare, såsom förgiftning eller mag-frågor som kräver omedelbar läkarvård. Söka akut medicinsk hjälp om du misstänker att din katt eller hund har ätit något som är giftig.

kramper

Katter och hundar har anfall som liknar de i människor. Djurets kropp kommer att skaka och har muskelspasmer för upp till en minut, kan hunden eller katten förlora blåskontroll, och dess ögon kan rulla tillbaka till sitt huvud. Kramper har en mängd olika orsaker, inklusive en huvudskada, njur- eller lever frågor, hjärntumörer eller encefalit, som är svullnad i hjärnan på grund av infektion. Omedelbar medicinsk vård är nödvändig om anfall varar längre än en minut eller förekommer upprepade gånger och snabbt i följd.

Unconsiousness

Den plötslig medvetslöshet eller svimning, kallad synkope, kan signalera flera allvarliga hälsoproblem, inklusive hjärtproblem, lågt blodtryck, andningsbesvär eller förgiftning. Du kanske märker att din hund eller katt snubblar och sprider innan plötsligt kollapsar. Hundar luta ibland huvudet eller bita på en imaginär objekt innan svimning. Tala med din veterinär omedelbart om din hund eller katt har svimmat eller verkar vara instabil eller inte svarar.

Smärta

Smärta som åtföljs av konstant gnäll och yelping är ett tecken på att din katt eller hund är i behov av läkarvård. Hundar eller katter som har skadats i en olycka eller har drabbats av en nedgång kan ha en fraktur eller en inre skada som orsakar dem akut smärta. Om ditt djur verkar vara i smärta som inte avtar, söka akut läkarvård.

andningssvårigheter

Tecken på andningssvårigheter hos djur är mycket tydlig - andning ansträngd med flämtande eller väsande andning, och tungan kan bli blå. Andningssvårigheter är ofta ett tecken på astma eller lunginflammation, värmeslag, njursvikt och uttorkning hos en hund eller katt. Ansträngd andning eller andfåddhet från liten ansträngning är tecken allvarlig hjärtsjukdom. Om du märker att din hund eller katt med andningsproblem, kontakta din veterinär omedelbart.

Hur man bygger en egen katt Spela Tower


Inomhus katter älskar att klättra och spela lika mycket som utekatter. Men när ditt hus är full av fina möbler, dyra samlarobjekt eller annat du hellre vill inte ha förstört, kan en lekfull katt orsaka massor av skador. Det är därför det är viktigt att ge din katt med vissa möbler av sin egen. Du kan köpa katt torn i butikerna, men det kan bli dyrt. Lyckligtvis kan du lika enkelt och billigt bygga din egen katt torn av något så enkelt som en trappstege.

Instruktioner

1 Öppna stegen och stå upp som om du skulle använda den.

2 Mät utrymme från högra frambenet till höger bakben av stegen och anteckna denna mätning. Upprepa detta på den vänstra sidan av stegen.

3 Klipp ut eller har din träregel skuren i två bitar som matchar längder du har spelat in.

4 Nail ena änden av en träregel på baksidan högra benet av stegen, och spika den andra änden till den främre högra ben. Upprepa på vänster sida av stegen. Detta skapar ett stag för att hålla stegen öppen hela tiden, och när du är klar med stegen ska se ut det skidåkning.

5 Placera kartong konkretiserats mellan benen på stegen, och spika den i träregel hängslen för att säkra den. Detta gör en tunnel för katterna att spela inuti.

6 Wrap varje exponerad yta av stegen med sisal rep, innefattande stegen, ben, hängslen och tunneln. Säkra ändarna av repet till stegen genom tacking med en spik. Linda repet tätt på varje yta, som katterna kommer att klättra och repa rep och kan riva loss om den inte lindas tätt nog.

7 Testa det nya tornet för säkerhet, att se till att hängslen och tunnel är fästa på strukturen och att repet är tätt lindade på strukturen. När allt ser ut, kan du låta din katt att spela på tornet.

Tips

  • Du kan spika en annan del av kartong konkret form på den första att lägga till en andra tunnel till ditt torn.
  • Strö lite kattmynta på tornet uppmuntrar din katt att spela och ha kul med sin nya leksak.

Hur du tar en katt i en pop-up Camper


När du väljer att resa över hela landet i pop-up husbil, kan det vara alltför outhärdlig eller inte ens möjligt att lämna din katt hemma. Även om du kan lämna katten bakom, bör ditt husdjur inte missa allt det roliga och spänningen i den öppna vägen. För att se till att din katt är väl tagit hand om i din pop-up husbil och förblir säker genom resan, måste du göra några noggrann planering innan du går ut på resan.

Instruktioner

1 Få en robust, bekväm låda för din katt att stanna i medan insidan popup-camper. När människor vandrar in och ut ur husbilen, måste du ha en plats din katt kan gå för att vara säkra och inte komma ut.

2 Sätt din katt i en välbyggd kattbur som ger katten massor av utrymme att röra sig när du reser i bilen. Bäraren måste spände på plats.

3 Erbjud din katt mat, vatten och kattlådan vid varje stopp. Låt katten komma ut ur bäraren, men aldrig öppna dörrarna vid denna tidpunkt. Din katt kan lätt köra ut och gå vilse när du reser.

4 Ta med massor av tillbehör för din katt, inklusive kannor vatten, mat och skräp. Favorit leksaker och sängkläder kan också uppskattas.

5 Har din katts journaler, inklusive ett brev från din veterinär anger katten är i perfekt hälsa att resa, på alla gånger.

6 Träna din katt att gå i koppel. Låt aldrig din katt vandra utanför på en resa. Om du vill låta katten utomhus, är koppel utbildning är det bästa sättet att gå.

Tips

  • straffa aldrig din katt med lådan. Lådan bör ses som en positiv och säker plats så att din katt kan njuta av åkturen så mycket som du.

Tecken på att din katt kan vara gravid är relativt enkla att identifiera. Även symptom inte kan visa upp för tre veckor in sin graviditet, de är både fysiskt och beteende.

nipplar

En katt bröstvårtor blir rosa om tre veckor efter att hon blir gravid. Efter ungefär sex veckor bröstvårtorna kommer att växa mycket större som de fyller med mjölk.

tystare

En gravid katt faktiskt blir tystare och hon kommer att sova mer än vanligt. Hon kanske också vill tillbringa mer tid utanför för att hitta en häckande plats.

Aptit

En katt som är gravid kommer sannolikt att ha en ökad aptit. Strax före förlossningen, kommer hennes aptit mer än sannolikt gå tillbaka till det normala.

Ultraljud

En veterinär kan upptäcka kattungar med ultraljud. Han kan också ha möjlighet att känna på kattens mage och avgöra om det finns kattungar där.

Buk

En av symptomen på en gravid katt som är lätt att upptäcka är en förstorande buken. Detta normalt inte ske förrän sex veckor eller senare i graviditeten, så det är viktigt att känna till andra symptom.

Naturläkemedel för en katt Hårboll


Hårbollar händer när din katt brudgummar sig och sväljer en del av shedded hår. Att håret in i mag-tarmkanalen och din katt måste antingen tröska håret (den klassiska hårboll) eller passera hår i sin avföring. Hårboll problem kan skapa mer allvarliga medicinska problem, inklusive livshotande tarmobstruktion. Den goda nyheten är att hårbollar lätt behandlas och förebyggas naturligt.

grooming

Regelbundet grooming din katt inte bara gör honom ser bra ut, förhindrar hårbollar också. Var noga med att borsta långhåriga katter dagligen, och borsta korthåriga katter minst varje vecka. Borsta din katt på en regelbunden basis stöd i avlägsnande av shedded hår. Om du tar bort hår för din katt det kommer att minska mängden hår din katt kan inta, vilket i sin tur kommer att underlätta förebyggande av hårbollar. Kom ihåg att hårbollar kan vara en indikation på att du inte grooming din katt tillräckligt ofta, så plocka upp att borsta och starta en trimning rutin idag.

Diet

Din katts kost kan också spela en roll i hårbollar behandling och prevention. Vissa torra kattmat formuleras speciellt för att förhindra hårbollar. Dessa livsmedel kan köpas i butik eller från din veterinär. Eller prova att lägga en tsk. kli eller 1/8 tsk. psyllium utsäde eller unflavored fiberpulver till din katts mat varje dag. Fiber hjälper flytta håret genom mag-tarmkanalen och får dessa hårbollar ut innan de kan orsaka problem. Ett annat sätt att lägga fiber till din katts kost är att lägga till 1 tsk. vanligt konserverad pumpa (inte pumpa paj fyllning) till kattens våt mat varje dag.

laxermedel

Laxermedel fungerar på samma sätt som fiber gör, flyttar hårbollar ur kroppen innan de kan bli en problematisk. De flesta kattdjur laxermedel också lägga en del av smörjning i håret så att det förs lättare. Var noga med att endast använda katt laxermedel för din katt, som laxermedel formulerade för människor kan vara mycket skadligt för en katt. Din veterinär kan ge dig en bra laxermedel att använda, men om du hellre vill göra din egen, prova att ge din katt en klick smör eller en liten mängd mjölk att dricka. Katter är laktosintoleranta, så mejeriet i smör eller mjölk kommer att göra dem passera hårboll. Eller prova att ge din katt en tesked av mineralolja som ett laxermedel för att passera hårboll.

Varför Katter rulla runt i smutsen?


Katter har ingen brist på beteenden som inspirerar sina ägare att fråga: "Varför gör de det?" För notoriskt rena djur, rullande i smutsen verkar ovanlig. Tvärtom - smuts bad är en instinktiv vana för katter som vill putsa sig eller stimulera sina nerver.

grooming

Även katter som putsar sig oändligt inomhus ibland befinner sig njuta av en rulle på gården, plocka upp smuts och mjäll i processen. Så konstigt som det låter, är din katt grooming själv med hjälp av smuts. Rullar på marken, oavsett om det är smuts eller trottoar, lossar gammal hår från kattens päls. När han rullar runt på en hård, grov yta, frigör han sig av överflödigt hår som han helst inte skulle dra runt. Declawed katter kan vara mer benägna att rulla i smuts, eftersom de saknar klor för att hjälpa till att befria sig av päls.

Pleasant Sensations

Smuts känns bra att en katt hud. Det ger en helt annan känsla än petting eller borsta. De har inte ett substitut inomhus för att ge samma typ av stimulering, vilket förklarar varför Boo gör en direkt för rabatten så fort han blir utanför. Mattan är alltför mjuk, och trä eller andra hårda golv inte har struktur för att stimulera hans hud. Rullande i smuts naturligt stimulerar en katt nervsystem på ett angenämt sätt.

avskräcka

Du bör inte avskräcka en katt från att njuta enstaka smuts bad helt, eller han skulle kunna utveckla ångest. Men om din katt har en affinitet för att rulla i rabatten bredvid din prisade petunior, du är välkommen att uppmuntra honom att utföra sina smuts arbetsuppgifter på annat håll. Djuraffärer bära en mängd olika katt avskräckande, tillverkade av urin från andra djur, doftande växter eller andra dofter katter inte gillar. Gungade vissa citrusskal i området kan också fungera. Borsta din katt ofta kommer också att hjälpa ta bort lösa hår och minska sin benägenhet att rulla.

titta noga

Katter som äter smuts kan ha anemi, som kan vara dödlig. Oddsen är din katt har helt enkelt utomhus, men om du är orolig, hålla utkik efter tecken på trötthet, viktminskning och snabb puls eller andning. Kontrollera med din veterinär om din katt uppvisar några konstiga symtom efter att ha tagit ett önskemål till smuts.

Fettsyra-kosttillskott är viktiga och fördelaktigt för välbefinnande din katt. De är till hjälp för många olika åkommor och även krävs för allmänna hälsan av din katt. Finns i en mängd olika källor, fettsyra-tillskott är naturliga och allmänt säker.

Fakta

Fettsyror är en typ av fleromättat fett och är avgörande för ett korrekt hälsa katter. Felines kan producera några av fettsyrorna de behöver, men inte alla av dem. Därför måste de kompletteras och, vanligtvis, kan detta hittas i sin kost. De vanligaste essentiella fettsyror är av de omega-3 och omega-6 sorter.

Fungera

Omega-3 fettsyror är till hjälp i det allmänna hälsotillståndet i ditt husdjur, förutom att ge viktiga ingredienser för frisk hud och rockar. De hjälper till att skapa en skyddande barriär mot infektion och irriterande ämnen, såväl som inflammation. Det är dock mycket viktigt att upprätthålla en lämplig balans mellan omega-3 och omega-6-fettsyror. Till exempel, omega-3 förhindra inflammation, medan för mycket omega-6: or kan främja inflammation.

källor

Fettsyror kan hittas i en mängd olika källor, inklusive nötköttfett, fisk och solrosoljor, växter och kallvattensfisk. Din katts mat bör också ha en bra mängd också. Djurlivsmedelsföretag kommer vanligtvis till en större mängd omega-6-fettsyror än omega-3.

Fördelar Användnings

Veterinärer började förskrivning fettsyra-tillägg till kattägare för deras hjälp med hudproblem. Nyligen djurmedicin gemenskap blev medveten om de många fler fördelar som fettsyror har att erbjuda. De har visat sig vara till hjälp för allergi och autoimmuna problem, artrit, inflammatoriska tillstånd, hjärtproblem och jästinfektioner. Hos katter har användningen av fettsyratillskott varit mycket effektivt i kampen mot hudens kondition miliär dermatit.

Bieffekter

Även biverkningar av fettsyra-kosttillskott är få och långt mellan, kan de förekomma. Den mest allvarliga, men sällsynt, komplikation är uppkomsten av pankreatit. Detta är en inflammation i bukspottkörteln och kan orsaka kräkningar, diarré och smärta.

Eftersom fettsyra-tillskott är fleromättade fetter, gör de lägga kalorier till ditt husdjur och, om de ges i stora mängder kan orsaka ditt husdjur att bli överviktiga.

Dessutom, på grund av den stora mängden fiskolja som är i fettsyror, de kan ofta orsaka din katts andetag för att ha en fiskliknande lukt.

Katter älskar att klättra. De kommer att klättra om du ge dem något att klättra på eller inte. Katter bryr mig egentligen inte vad de klättrar på så länge det är stabilt. Det är naturligt för dem att göra detta, och de kommer verkligen uppskatta om du bygger dem en katt klättrare. Du kanske värderar det mer. De kan även sluta klättra på allt annat, och det kommer att vara en lättnad. Du kommer inte bara spara en massa pengar när du bygga den själv, det kommer mycket möjligen göras bättre än de som du kan köpa. Följande beskriver hur man bygger en katt klättrare.

Instruktioner

1 Designa din katt klättrare. Det spelar ingen roll om du har en viss katt klättrare i åtanke eller inte. Du kan få flera idéer genom att göra en sökning på nätet för "katt klättrare" eller "katt träd" för att hitta en hel del bra bilder att använda för din design. Du kan också titta på djuraffärer eller andra företag som säljer katt leveranser antingen lokalt eller online. Bestäm vad du vill att din katt klättrare att se ut och dra den. När du har det dras, måste du räkna dimensioner det. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om hur många varor du kommer att behöva köpa. Din katt klättrare kan vara så stor (eller så lite), så komplicerat (eller så enkelt) och så billigt (eller så dyrt) som du vill att det ska vara.

2 Köp alla dina katt climber material. Köp alla varor du behöver. När du räkna hur mycket trä som du behöver, kanske du vill köpa extra för att möjliggöra justeringar. Du kan använda plywood eller spånskiva för alla delar av det eller så kan du få några 2 x 4s eller 4 x 4s att använda för kolumnerna. Du kan använda olika typer av trä, beroende på din design och budget. Kontrollera att du har en extra tung och stor trä bas för din katt klättrare att hålla det stabilt. Du kan använda "L" fästen för att fästa din katt klättrare på väggen (golv eller tak) för extra stöd. Det är också en bra idé att använda stora L parentes i kolumnerna och botten av alla plattformar du lägger till. Uppskatta hur mycket matta eller material du behöver för att täcka åtminstone de plattformar och kanske även kolumner och eventuella ramper. Om du vill ha rep runt en eller flera av de kolumner, köpa den. Se till att du har gott om spikar och skruvar, trälim och andra föremål.

3 Montera din katt klättrare. Om du inte har fått din trä skuren i behövs bitar, gör detta innan du börjar. Börja från botten och arbeta med din design och kolla upp det för styrka när du bygger. Du kan använda både lim och skruvar (spikar) för att ansluta de olika bitar av trä. Lägg till mer stöd som behövs. Kontrollera att alla skruvar och spikar inte sträcker sig längre än trä. Du kan antingen täcka den med material som du går eller vänta tills du är klar monterar den. Du kan använda antingen lim eller häftklamrar för att säkra mattan. Om du använder häftklamrar, kontrollera att de inte sticker ut.

4 Kontrollera din katt klättrare noggrant. Innan du låter din katt på katt klättrare, inspektera det ordentligt för vassa kanter, flisor eller något annat som kan skada dem. Se till att det är helt torr och helt stabil även. Rätta till eventuella problem.

5 Följ din katt njuta av din skapelse.

Tips

  • Låt din fantasi gå vilt i placeringen och utformningen av din katt klättrare.
  • Låt inte små barn vandrar runt när du gör projektet. De delar av det kan skapa en mycket stor fara.

Hur man behandlar en katt med Zithromax


Om din katt blir sjuk, kan din veterinär förskriva Zithromax för det. Zithromax används för att behandla infektioner i huden, luftvägarna och urinvägarna. Zithromax kan även användas för att bli av med en öroninfektion i en katt. Det är viktigt att du använder Zithromax som beskrivs så att din katt kan göra en fullständig återhämtning.

Instruktioner

1 Få ett recept från din veterinär för Zithromax. Din veterinär kan sälja medicinen direkt, men ofta kan du få medicin billigare från en onlineapotek för sällskapsdjur webbplats.

2 Mät upp dosen Zithromax din veterinär har beställt för din katt. Doseringen normalt ges är mellan 2,5 mg och 7,5 mg för varje pund katten väger.

3 Ge din katt Zithromax en gång eller två gånger per dag beroende på din veterinär instruktioner.

4 Avsluta alla läkemedel som veterinären ordinerats även om din katt börjar se och agera bättre. De flesta veterinärer kommer att förskriva Zithromax att användas för sammanlagt sju dagar.

Tips

  • Zithromax kommer i tabletter och i en vätska. Fråga din veterinär för den version som är enklast för dig att administrera till ditt husdjur.
  • Enligt Pet Place är Zithromax endast godkänts av FDA för användning på människor. Det är dock fortfarande används av många veterinärer för att behandla djur, inklusive katter.