huskur inflammerat tandkött på katt

Huskurer för att stoppa katter från repor


Enligt PetPlace.com, kan alltför stora repor orsakas av klåda, även känd som klåda. Precis som människor, kan katter upplever en obehaglig känsla som gör att de vill repa eller bita de områden av kroppen där de känner klådan. Klåda kan vara relaterat till hudsjukdomar såsom infektioner, allergier och parasiter. Vissa huskurer kan hjälpa din katt övervinna sjukdomen.

grooming

Din katt kanske inte gillar med bad, men kallt vatten eller åtminstone kallt vatten kan lindra klåda tillfälligt, enligt Dr Mike Richards från VetInfo.Com. PetAlive föreslår användning av havremjöl eller Epsom salt bad för att förstärka effekten, som kanske bara varar mindre än en halvtimme. Klipp eller raka din katts hår innan badet, sedan borsta dagligen för att förhindra mattor bildas. Om din katt har loppor, rekommenderar Friska Pet Journal att du använder Neem olja på pälsen och kamma det med en loppa kam.

Diet

Enligt Friska Pet Journal, kan dåliga livsmedel med konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel utlösa hudproblem. Försök att byta till naturlig kattmat och se om tillstånd förbättras. Du kan också köpa rå mat eller laga mat för din katt hemma. Kosttillskott såsom essentiella fettsyror kan bidra till att höja immunförsvaret och hudens hälsa. För loppor, kan vitlök och vitamin B göra katten smaken mindre aptitlig för loppor.

öron Rengöring

Om din katt repor ofta sina öron eller skakar på huvudet, kan öronskabb vara orsaken till din katts kliar. Kontrollera om vax uppbyggnad och små svarta eller bruna fläckar i hörselgången. Att behandla sjukdomen, föreslår Earth Clinic sätta några droppar av vegetabilisk eller olivolja in i hörselgången och massage. När smutsen har flyttat upp till den yttre delen av örat, torka av den med en bomullstuss eller vävnad. Att lindra irritation, använd Psorinum eller svavel. Du kan döda kvalster genom att blanda nio droppar gul docka rot extrakt och 1 msk. vatten, och sätt ett par droppar i örat. Om du inte kan vara säker på att din katt har öronskabb eller om tillståndet kvarstår, kontakta en veterinär.

örter

Vissa örter kan ta itu med klåda. Enligt PetAlive, kan du använda åkerfräken, maskros, spirulina och kalium sulfat att stärka kattens immunförsvar och uppnå frisk hud. För hudens hälsa och lindring av hudåkommor, kan homeopatiska ingredienser såsom arum triph, viola tri, comocladia, chamomilla och cina hjälpa. Enligt OurHappyCat.com kan du administrera dessa ingredienser genom att använda dem i krämer, i ett alkoholbaserat eller glycerin-baserad lösning för att tas oralt, eller i tabletter eller kapslar.

Om tandköttssjukdomar i katter


Även katters tänder är bättre än de flesta djur, inklusive människor, de får fortfarande tandköttsproblem. Från minut en kattunge börjar skära tänder börjar aktiviteten i munnen. Som matrester, salivproteiner och bakterier kombinera börjar farlig plack att bilda och bygga upp till tarter, orsakar allvarliga tandköttsproblem. Men med regelbunden tandvård hälsokontroller och vård i hemmet, kan ägarna minska oddsen för sina katter som lider av sjukdomar i tandköttet.

Identifiering

Tandköttsproblem hos katter, även känd som tandlossning, är villkoret mest känd för att rubba den orala hälsan hos katter, med cirka 80 till 90 procent av kattpopulationen påverkas (se Resurser). De flesta katter äldre än två år gamla kamp med någon form eller grad av tandköttsproblem.

orsaker

Förutom dålig hygien och plack byggs upp, kan katter få tandköttssjukdomar från andra källor. Till exempel kan överfulla tänder göra mat fastnar mellan tänderna, vilket leder till tandsten och tandköttsproblem. Mjölktänder som behålls kan också tvinga mat att fastna mellan tänderna, främja tandsten. Genetik är en annan faktor som vissa katter har bättre gener än andra för att bekämpa sjukdomar i tandköttet.
Även om alla katter kan få sjukdomar i tandköttet, typiskt, renrasiga katter är mer mottagliga än katter som är Korsning. Eftersom Peke-faced persiska är en ras känd för överbeläggning tänder, de är mer i riskzonen för tandköttsproblem.

symptom

Ägare kan oftast upptäcka symtom på parodontala sjukdomar genom att göra en noggrann undersökning. Dålig andedräkt är ett viktigt symptom, liksom rodnad, gula eller bruna avlagringar på gummikanter. I ett framskridet stadium, gummi kanterna liknar grova skorpor. Vikande tandkött som visar exponerade tandrötter visar också en hög sannolikhet att det finns ett problem.
Andra symtom är tuggsvårigheter och ont i munnen som visas av en katt krafsar munnen eller gnugga en sida av munnen på marken. Vägrar att äta, dreglande, svårigheter stänga munnen och svälja är tecken. I svåra fall kan dregla vara färgat av blod.

typer

Gingivit, den mildaste formen av tandlossning, är när inflammation och infektioner sprids från tandköttet till ben och ligament som stödjer en katts tänder. Plack bildas på tänderna i ett tidigt skede och sedan härdar, blir tarter (kalkyl). Gul färg, är tandsten synlig längs tandkötts mötet tänderna. Om den inte behandlas, tänder förlora stöd och falla ut.
Den värsta formen av gingivit är Plasmactic-lymfatisk Stomatit (LPG), är så allvarlig att en kattens kropp är allergisk mot plack som omger tänderna en tandköttsproblem. Ett tecken på LPG är märkt inflammation där tandköttskanten och tand möts. En grundlig undersökning, inklusive en biopsi behövs för en korrekt diagnos.

Förebyggande / Lösning

Borsta din katts tänder i veckan med tandkräm gjord för katter. Kontrollera också för oegentligheter. Du kan använda tandborstar avsedda för små valpar på de flesta katter, men aldrig använda mänskliga tandkräm. Att införa din katt till borsta försiktigt gnugga och massera hans tänder, göra små cirkulära rörelser med fingret. Efter att han vänjer sig detta, uppgradera till en tandborste.
Förutom att titta efter avvikelser, köra fingret längs kanterna för att kontrollera defekter, trasiga eller lösa tänder. Notera någon missfärgning eller dålig andedräkt.
Begränsa eller utelämna våt mat, eftersom detta kan leda till plack byggs upp, vilket resulterar i tandköttsproblem. Har din veterinär kolla din katts tänder och tandkött årligen. Tillhandahålla icke-splitter ben som kan bidra till att undanröja tandsten.

missuppfattningar

Ofta ägare lurade, tänker att tandköttsproblem bara skadar en kattens mun. Bakterier kan resa från tanden genom blodomloppet till andra organ såsom hjärta, njurar, lungor och lever där de kan leda till allvarliga och livshotande sjukdomar.

varningar

Alltför ofta kattägare är omedvetna om de tecken och farorna med tandköttsproblem. Som ett resultat, bara de tar sina katter till veterinären när det finns problem med en katt att svälja eller stänga sina munnar. Detta är dock för sent som tandköttsproblem är redan i ett långt framskridet stadium.
Tandköttssjukdomar kan spridas till din katts bihålor, vilket gör ansiktet svälla, oftast strax under ögonen. När detta händer, måste antibiotika, liksom tandrengöring och extraktion göras.

Behandling av tandköttssjukdomar i katter som är resistenta mot Steroid skott


Tandköttsproblem uppstår när bakterier och saliv blandas för att bilda en hård, knaprig ämne som kallas tandsten. Calculus häftar vid tanden och så småningom sprider sig till nedanför tandköttet, vilket orsakar smärtsam inflammation och infektion. Gum sjukdom är lätt att behandla, särskilt när det upptäcks tidigt, men kan orsaka stora problem om de lämnas att avancera. Kortikosteroider oftast ordineras för att minska inflammation, men katter som är resistenta mot steroider har andra alternativ.

Rengöring

Det första steget i att behandla sjukdomar i tandköttet är en grundlig rengöring. Veterinären kommer att använda en ultraljuds scaler att avlägsna tandsten och ett skrapverktyg för att ta bort eventuellt kvarvarande plack film. Rengöringsprocessen tenderar att lämna små repor i tandemaljen som kan tillåta bakterier att få fäste, så veterinären kommer polera tänderna för att fylla i dessa sprickor. Detta skapar en slät tandyta att plack inte kommer att kunna hålla sig till. Veterinären kommer att söka tandköttet att ta reda på hur djupt infektionen har trängt, och kan tillämpa en fluorgel att stärka emaljen.

Behandling

Veterinären kommer att söka tandköttet att ta reda på hur djupt infektionen har trängt och om rötterna av tänderna påverkas. Om det finns tandsten fäst till roten, kommer veterinären skrapa bort och avlägsna alla andra sjuk vävnad under tandköttskanten. Ofta finns det tänder som också är infekterade ska sparas. Dessa kommer att tas bort, vilket kommer överskott tandköttet som kan ge en fristad för bakterier.

Rekonstruktion

Om tandköttet är eroderat till den punkt att roten av tanden är utsatt, kommer veterinären skära en flik från en angränsande tand och placera om den för att skapa en lämplig ficka för den infekterade tanden. Röntgen kan visa benförlust i mycket avancerade fall av sjukdomar i tandköttet, och veterinären kommer att implantera en fördröjd frisättning tätningsmedel och medicin som stimulerar benuppbyggnad.

Medicin

Katter som är steroidresistenta fortfarande behöver något för att styra den dramatiska inflammation i samband med sjukdomar i tandköttet. Även kortikosteroider är behandling av valet, i dessa fall veterinärer föredrar att förskriva ciklosporin och övervaka kattens blod tills rätt dos fram till. Cyklosporin reglerar immunsystemets svar på bakterier för att minska rusa av vita blodkroppar till det smittade området, minska svullnad. En komplementär loppet av bredspektrum orala antibiotika arbetar med cyklosporin för att hjälpa till att utrota de invaderande bakterier. Topikal antibakteriell gel fungerar också som en tilläggsbehandling.

Förebyggande

Mata katten en diet formulerad speciellt för tandhälsa är ett enkelt sätt att förhindra återfall. Dessa dieter består oftast av hårt, oversize kibble att katten tvingas tugga och därmed skrapa plack från tänderna innan det härdar. Frekvent borstning av kattens tänder med katt säker tandkräm hjälper, och en särskild undersökning om munnen vid varje årlig checkup hjälper fångst problem tidigt. De flesta veterinärer rekommenderar årliga tandrengöring för övrigt friska katter, så att potentiella problem kan elimineras innan de ens börjar.

Vad är fel när min katt har Brown tandkött?


Tandproblem är en av de främsta orsakerna till veterinär besök för katter och hundar. Även vid en ung ålder, katter börja utveckla plack och skadliga bakterier som leder till bruna tandkött. Detta fula problem härrör från gingivit eller sent stadium tandlossning. Se upp för tidiga tecken på bruna tandkött. Tidig upptäckt leder till bättre tandhälsa hantering för din katt.

orsaker

Stekning av tandköttet hos katter kan börja så tidigt som två år gammal. Små bitar av mat fastnar inuti tandköttskanten. Detta orsakar en lätt inflammation och missfärgning av tandköttet. Maten börjar växa bakterier över tiden och den omgivande tanden utvecklar plack. Plack interaktion med saliv skapar så småningom ett ämne som kallas tandsten, även känd som tandsten. Graden av brunfärgning på tandköttet beror på hur länge tandsten och plack har utvecklats.

andra symptom

Förutom bruna tandkött, andra symtom dyker upp, som visar en allvarlig tandhälsa problem. Katter med tidigt stadium tandköttsproblem eller gingivit kan ha ett problem att äta. Du kanske märker att din katt har svårt att tugga, eller katten kan helt enkelt sluta äta. En kontrollampa tecken på sent stadium tandköttsproblem är extremt dålig andedräkt. Uppbyggnaden av bakterier orsakar en obehaglig lukt i munnen.

Early Stage - Gingivit

Minimala tecken på bryning vanligtvis indikerar de första stegen eller början av tandköttet sjukdom, ett tillstånd som kallas gingivit. Tandköttet kan visas svullen och blöder när borstad eller när katten äter. Svag brunfärgning runt tänderna och tandköttet är inte ovanligt under denna fas. Tandkött med senare skede gingivit uppvisar symtom som inkluderar vikande tandköttet och djupa fickor mellan tänderna.

Sent skede - tandlossning

Parodontit leder till allvarliga, ibland oåterkallelig, tandskador. Tandköttet verkar klart brun i detta skede. Tänderna kan också bli brunt och kan till och med falla ut. Katter kan också drabbas av förlust av benmassa i käken och svåra vävnadsskador. Kvarvarande tänder kan vara lös och har flera håligheter.

Behandling

Tidig behandling av något bruna tandkött oftast resulterar i en fullständig återhämtning. Ta din katt till veterinären för att få en professionell rengöring av tänder. Veterinären kan rekommendera en tandrengörande schema för dig att följa tills alla tecken på gingivit och parodontit avtar. Behandling av avancerad tandköttsproblem fokuserar på att stoppa symptomen eftersom veterinärer inte kan vända skadan. En djup rengöring av tänderna och tandköttet och en vanlig tillämpning av antibakteriell gel till tandköttet stoppar avancemang. Andra behandlingar inkluderar vävnadsregenerering och ben ersättnings operationer.

Naturlig botemedel mot tandköttsinflammation i Cats


Tandproblem är mycket vanliga hos katter, särskilt hos äldre kattdjur. Tandkött blir inflammerad när matrester och bakterier samla längs tandköttskanten och bildar plack. Om plack inte tas bort, kommer det att hårdna till tandsten, vilket kan irritera tandköttet och orsaka inflammation. Tecken på att din katt kan lider av tandköttsinflammation är aptitlöshet och rött, svullet tandkött. Om din katt lider av tandköttsinflammation, behandla henne med några säkra och naturläkemedel.

C-vitamin

Ge din katt några C-vitamin för att minska tandköttsinflammation. C-vitamin är ett viktigt näringsämne som används för att stödja immunförsvar. Blanda 150 mg C-vitamin pulver i din katts mat en gång om dagen för att hjälpa till att läka sina inflammerat tandkött.

Aloe Vera Gel

Applicera lite aloe vera gel för att lugna inflammerat tandkött. Aloe vera är en populär lokal behandling eftersom det läker inflammerad tandköttet och lindrar smärta i samband med tandköttsinflammation. Applicera en liten mängd på din katts tandkött två gånger om dagen tills tandköttsinflammation är borta.

coenzym Q10

Coenzym Q10 är en kraftfull antioxidant som kan minska tandköttsinflammationer. Ge din katt 10 mg en gång dagligen i sin mat för att minska svullnad i tandköttet och förbättra den allmänna tandhälsan.

myrra tinktur

Myrra, en sap-liknande substans som kommer från barken av träd, kan minska tuggummi svullnad och inflammation. Tillsätt 1 tsk tinktur till en kopp vatten och sprida det på din katts tandkött dagligen med en spruta. Du kan också använda en mjuk tandborste om du inte har en spruta.

kryddnejlikeolja

Kryddnejlika olja är också en populär naturlig behandling av tandköttsinflammation. Kryddnejlika är kraftfulla örter som kommer att döda de bakterier som har orsakat tandköttsinflammation. Applicera en liten mängd av kryddnejlika olja på en bomullstuss och försiktigt gäller för din katts tandkött två gånger om dagen tills tandköttsinflammation avtar.

Förebyggande

Ta din katt till veterinären för årliga tandkontroller för att upprätthålla god tandhälsa. Borsta din katts tänder dagligen med en mjuk tandborste och katt formulerade tandkräm. Ge henne tandsten kontroll godsaker att hjälpa till att kontrollera tandsten och förhindra tandköttsinflammation.

Symtom på dålig andedräkt och rött tandkött i Cats


Som ni kanske förstår, kan dålig andedräkt och inflammerat tandkött vara ett tecken på en tand problem i din katt. Men vad du kanske inte vet är dessa kan också vara symtom på mycket mer allvarliga sjukdomar. Kronisk dålig andedräkt och tandköttsinflammation är aldrig normalt och bör behandlas av din veterinär.

tandproblem

Den mest sannolika orsaken till dålig andedräkt och röda tandkött hos katter är behovet av rengöring av tänder. I detta fall är den dålig andedräkt liknande som hos människor. Din veterinär kommer att rensa din katts tänder och kommer sannolikt att instruera dig om hur man följa upp med regelbunden tandborstning.

Cancer i munnen

Dålig andedräkt är också ett symptom på katt oral skivepitelcancer. Detta är en snabbt spridande cancer i munnen. Andra symtom är överdriven dreglande eller dregla, blödningar från munnen, lösa tänder, aptitlöshet, svårigheter att svälja och svullnad i ansiktet eller i munnen. De mest sannolika orsakerna är kemikalier eller gifter i din katts miljö. Dessa kan bestå av cigarettrök, burkarna där kattmat säljs och även de aktiva ingredienserna på loppkragar. Kom ihåg att katter putsa sig ständigt med sina tungor, vilket kommer i kontakt oralt med gifter.

Tecken på allvarliga sjukdomar

Dålig andedräkt hos katter kan också vara ett tecken på andra livshotande tillstånd. Om den har en söt, fruktig doft och följer viktminskning och ökad törst, kan det tyda på diabetes. Om det luktar ammoniak och följer dålig aptit, viktminskning och ökad törst och urinering, kan det tyda på njursjukdom. Om det är fult och åtföljs av kräkningar, gulsot och buksvullnad, kan det tyda på leversjukdom. Uppenbarligen alla dessa tillstånd kräver omedelbar veterinärvård.

Det kan finnas tillfällen då din katt faller under en sjukdom eller sjukdom. Din veterinär kan hjälpa till med en diagnos och behandling, men det är upp till dig att administrera alla mediciner och göra din katt så bekväm som möjligt under denna tid av återhämtning. Förbättra din katts hälsa kräver gemensam planering mellan dig och din katts veterinär.

Instruktioner

1 Ta din katt till veterinären, som kommer att hjälpa mäta kattens hälsa, förskrivning medicin om det behövs. Informera läkaren om eventuella ändringar i din katts beteende, kroppsutsöndringar, och andra fysiska eller beteende avvikelser som kan notera en eventuell sjukdom.

2 PetEducation.com rekommenderar att du administrerar vattenlösliga vitaminer till kattens vatten skålen. Med hjälp av en skala utformad för små däggdjur, väger din katt. För varje pund, administrera en daglig dos av 0,01 milligram vitamin B1. Vitamin B1 kommer att bidra till att öka kattens aptit och energinivåer. Om katten upplever diarré eller inflammerat tandkött, administrera 0,12 mg niacin för varje pund. En daglig dos av 0,001 mg biotin kan lindra överdrivet torr hud och hår.

3 Välj en näringsrik, vitamin-berikade kattmat som har kött som sin huvudingrediens. Naturliga rovdjur, kommer katter stor nytta av livsmedel som berikats med kvalitetskött. Tonfisk eller kyckling kan bidra till att ge katten med de nödvändiga proteiner för att hjälpa den återhämta sig från sin sjukdom. Köttmjöl är uttorkad kött biprodukt som är ogiltig av värdefull fett. Kontrollera de ingredienser som anges på förpackningen - undvika kattmat som har köttmjöl som den första ingrediensen. Satsa på kattmat som listar tonfisk eller kyckling som den första ingrediensen.

4 Sänk kattens stressnivå. Se till att lådan är konsekvent rena och bort från dragig områden. Gör kattens sovalkov bekväm genom att leverera rena, mjuka handdukar. Inte bada katten under återställningsprocessen - bad kan vara särskilt stressande för en katt.

Tips

  • Stör ej katten om det sover. Sömn kommer att hjälpa katten återhämta sig.
  • Fråga alltid din veterinär för vägledning innan administrering vitamintillskott. Veterinären kommer att kontrollera att se om vitamin kommer att ha några negativa effekter eller störa mediciner.
  • Om omkopplings kattmat, gör det gradvis under loppet av några dagar. Drastiska kost förändringar kan leda till att katten har anfall av diarré, som kan hindra att kattens förmåga att återhämta sig.

Hur berätta om en katt har Tandproblem


Tandsjukdomar är en av de vanligaste problemen att påverka katter. En uppbyggnad av plack och tandsten kan orsaka inflammerat tandkött och mun vävnader, så kallade gingivit. Tandsjukdomar kan vara oerhört smärtsamt, orsakar din katt att sluta äta. Det kan också leda till infektioner och andra allvarliga hälsoproblem. För att förhindra tandsjukdomar, inspektera din katts tänder regelbundet för att kontrollera om det finns några problem, och ta din katt till veterinären för regelbundna tandrengöring.

Instruktioner

1 Följ din katt när den äter. En katt med tandproblem kommer att ha problem att tugga sin mat eller kan tugga på bara en sida av munnen. Notera om din katt vägrar krispigt torrfoder eller behandlar och främst äter våt konserver. Din katt kan också kräkas snart efter att ha ätit eftersom det inte tugga maten tillräckligt för matsmältningen. Om en katt har smärta i sina tänder, kommer det inte vill tugga mycket och kan till och med sluta äta i extrema fall.

2 Lukta din katt andedräkt. Vänta tills din katt är lugn eller sömnig och glida fingret i sidan av munnen för att öppna den en aning. Om du luktar en obehaglig lukt, kan din katt har tandlossning. Dålig andedräkt kan indikera en infektion i tandköttet på grund av en ackumulering av tandsten. Detta villkor kan leda till tandlossning och andra allvarliga hälsoproblem om infektionen sprider sig.

3 Känn sidorna av kattens mun för att kontrollera svullnad, irritation, rodnad eller dregla. Om din katt tassar på sin mun eller dreglar alltför - särskilt om dregla innehåller blod - det kan tyda på en tand problem eller infektion. Din katt kan också reagera på din kontakt med en yelp eller annan indikation på smärta. Om din katt inte kan stänga sin mun, den har en tand fråga som kräver undersökning av en veterinär.

4 Kontrollera din katts tandkött och tänder. Om du ser rött eller svullet tandkött, pus, bruna eller gula avlagringar på tänderna eller utsatta tandrötter längs tandköttskanten, har din katt en form av tandsjukdomar eller tandköttsinflammation. Lyft läppen på sidorna av kattens mun för att få en mer detaljerad titt på tänderna och tandköttet. Gula eller bruna avlagringar visar en uppbyggnad av plack och tandsten och kräver professionell rengöring av en veterinär. Använd ficklampan och tand spegel att närmare inspektera misstänkta områden i kattens mun.

5 Nära inspektera din katts tänder för att kontrollera om svarta fläckar som indikerar håligheter eller några trasiga tänder. Rör försiktigt några tänder som visas lös för att se om de flyttar. Gingivit kan leda till ett tillstånd känt som parodontit, vilket leder till en infektion av tanden sängen, lossa tanden.

Tips

  • Katter i smärta från dentala problem kan bli mer aggressiv mot dig eller andra djur i ditt hem.
  • Vänta tills din katt är lugn och sömnig innan du inspekterar sin mun. Om din katt visar tecken på aggression såsom väsande, tillplattade öron, fidgeting svans eller morrande, stoppa vad du gör och inspektera sin mun senare.
  • Använd speciellt framtagen katt tandkräm och en tandborste för att hålla din katts tänder rena och förhindra tandproblem.
  • Placera din katt på en speciell mat för att uppmuntra tandhälsa och förse den med tuggleksaker för att hålla sina tänder rena.
  • Gingivit kan indikera din katt lider av FIV, njursjukdom eller annan typ av infektion, enligt American SPCA.
  • Behandla tandsjukdomar av vilken typ som snabbt för att förhindra förlust av tänder och spridning av smitta.

Hur berätta om din katt har en tandvärk


Katter gillar inte att annonsera när de är i smärta, så du måste titta efter tecken på tandvärk för att förhindra din katt från lidande långa perioder av obehag och stress. Problem som orsakar tandvärk hos katter inkluderar karies, tand resorption - som orsakas av förfall under tandköttskanten - inflammerat tandkött och brutna tänder. Även din veterinär kontrollerar dessa tandproblem på din katts årliga wellness examen, kan du leta efter flera saker som betyder en veterinär besök krävs.

se rött

Röda tandkött är bland de första tecknen på tandvärk hos katter. Cornell University College of Veterinary Medicine hemsida säger cirka 85 procent av katter över sex år har karies och tand resorption förekommer hos cirka 50 procent av katter. Det första steget i karies är inflammerat tandkött, som ofta förekommer som en röd linje längs tandköttet där de möter tänderna. Rött och svullet tandkött är också symptomatiskt för kattdjur gingivit syndrom, som drabbar cirka en procent av katter. Friskt tandkött hos katter är rosa.

symptomatisk Behavior

Din katt är mest sannolikt att visa tandvärk symptom när man äter. Katter med smärta i munnen tugga ofta på ena sidan och äter mindre än vanligt eller ibland inte alls. Din katt kan försöka att äta men sedan släppa maten, vissla och springa iväg. Han kanske föredrar mjuk mat över torr. Krafsar på munnen och skakar på huvudet finns fler tecken på smärta din katt kan visa när man äter eller vid andra tidpunkter. Ett annat symptom för att kontrollera är dålig andedräkt. Din katt andedräkt kan lukta mat han åt nyligen, men det bör inte luktar stötande.

Trasiga tänder och bölder

Din katt kommer att skada om han bryter en tand, som han kunde göra när striderna eller bara tugga. Katten kanske inte visar någon reaktion. Över tiden, bakterier invadera den öppna tanden och orsaka inflammation i tandroten och käkbenet. Kontrollera din kattens mun regelbundet hjälper till att identifiera en bruten tand innan en allvarlig infektion får fäste. Tanden kan se uppenbarligen bruten, eller kan den vara missfärgad.
Knacka försiktigt på några tänder som inte ser normalt. En smärtreaktion är symptomatiskt för en böld. Boka tid hos veterinären.

Stoppa Rot

Omkring 90 procent av katter upplever tandproblem någon gång i sitt liv, men du kan förhindra att din katt från lidande helt enkelt genom att borsta tänderna varje dag och ta din katt för regelbundna kontroller. Feeding din katt mat utformad för att rengöra tänderna också minskar bakterier och plack som orsakar röta. Din veterinär kan rekommendera en tandvänlig diet för din katt.

Nuförtiden verkar det som huskurer är mer populär än någonsin. Detta gäller särskilt för djurägare som vill spara pengar. Huskurer för problem såsom tuggummi infektioner hos katter, kan ofta behandla problemet utan den höga kostnaden för att gå till veterinären. Genom att göra noggrann forskning och hålla ett vakande öga på din katt är det möjligt att både spara pengar och vara en omtänksam djurägare.

Har min katt har infekterade tandkött?

Det finns ett antal ledtrådar att din katt kan ha infekterade tandkött.

• Dålig andedräkt

• Red svullet tandkött

• Blödande tandkött

• problem med att äta

Katter, liksom människor, få infekterade tandkött. Dålig andedräkt och rött svullet tandkött är ofta en aning om att din katt har gingivit. Dessa symtom kan också tillskrivas andra faktorer, men kan hjälpa till att diagnostisera tandköttsproblem. Blödning vanligtvis tyder på att ett tuggummi infektion har funnits under en längre tid och brukar åtföljas av ytterligare tecken såsom problem med att äta.

Det är ofta möjligt att korrigera tandköttsinfektion. Under tiden bör byta din katt till mjuk mat så att det lättare kan äta.

Bibehålla friska tänder och tandkött

Katt tänder är benägna att plack, tandsten och även håligheter. Det finns förebyggande åtgärder som en ägare kan göra hemma för att försäkra katten håller sig frisk och glad.

• Borsta tänderna

• Utfodring Torrfoder

• Gum Massage

• tuggleksaker

Det faktiskt finns katt tandborstar och tandkräm. Genom att borsta din katts tänder en gång i veckan, kan du förhindra sjukdomar i tandköttet. Gum massage är också till nytta för din katts allmänna hälsa. Utfodring torrfoder också hjälper till att skrapa en del av sjukdom som orsakar plack utanför sina tänder. Tuggleksaker kan ge samma fördelar.

Förebyggande

Förebyggande är den bästa hem botemedel när det kommer till din katts friska tänder och tandkött. Kom ihåg att din lokala veterinär är en viktig resurs i hälsa alla husdjur.

För efter någon hem rättsmedel som du hittar på Internet, forskning det att se till att det inte kommer att skada din katt. Om tandproblem kvarstår, och verkar inte vara bättre, då kan det vara dags att se den lokala veterinären.