hur såg de viktorianska klänningarna ut

Viktorianska frisyrer gjordes i stil med franska frisyrer, skildes i mitten innan den skruvade och accessorized med blommor. Det finns många olika typer av viktorianska frisyrer, allt från upp-dos till down-dos komplett med flätor, lockar och vändningar. Viktorianska frisyrer fungerar bäst på lång, tjockt hår.

Instruktioner

Hur man gör viktorianska hår

1 Borsta håret för att ta bort alla tovor. Del håret ner i mitten med ett brett tandad kam. Ta en 1-tums avsnitt av hår och använda en locktång för att krypa sektionen tätt i en korkskruv curl. Lätt dimma curl med hårspray. Upprepa tills hela huvudet är täckt av korkskruvslockar.

2 Ta två delar av håret som är på framsidan, nära ansiktet, och dra tillbaka dem för att säkra bakom huvudet med hårnålar. Använd kammen att jämna ut eventuella ojämnheter, och in med en lite mer hårspray.

3 Ta en blomma hår klipp och trygga i en av tre platser: där de två främre delarna är säkrade i ryggen med hårnålar, på den sida av huvudet precis ovanför örat, eller på toppen av huvudet något mot tillbaka. Dra två sektioner av korkskruvslockar bakifrån och drapera över axlarna.

Viktorianska hattar kommer i många former och storlekar. Men de har många gemensamma drag. Till exempel användning av blommor, band och sammet är utmärkande drag av den viktorianska hatt, liksom bågar och rika färger. Victorian blomma toque stil hattar väsentligen täcka en sida av huvudet och släppa ned från kronan. De kan vara dyra att köpa som redan gjorts. Ändå kan du göra din egen för ett starkt reducerat pris med några leveranser, din fantasi och lite tid.

Instruktioner

hat Frame

1 Mät ditt huvud. Mät upp på ena örat över toppen av huvudet till andra örat. Mät upp pannan på baksidan toppen av huvudet. Medan din hatt inte kommer att monteras, eftersom moderna hattar för din hatt storlek, kommer dessa mätningar hjälpa dig att avgöra hur bred och länge du vill att din hatt för att vara.

2 Markera dina mått på en bit papper och från dessa markeringar dra ut formen på din hatt. Detta kommer att vara den faktiska mönstret för tråd basen av din hatt, med faktiska mätningar. Rita en halvmåne, med mitt valv i halvmånen att vara i centrum av huvudet. Förläng ändarna av halvmånen så länge du vill, skapa främre och bakre flikar på din hatt.

3 Rita en krökt linje som förbinder de två ändarna av halvmånen över bottnen. Denna del av hatten kommer att tippa över till en sida. Rita två flera krökta linjer, jämnt fördelade, över kroppen av av hatten mönstret och in mellan de övre och nedre linjer.

4 Rita en välvd linje från botten böjda linjen på mönstret till mitten av halvmånen och tillbaka ner till den nedersta raden. Denna linje representerar stagvajern för din hatt.

5 Använd klädhängare tråd för att skapa rader av hatten som du har ritat i mönstret, lägga stagvajern sist. Anslut kablarna till varandra genom att linda ändarna av trådarna runt varandra, och klippa bort överflödig kabel med avbitare. Använd dina papper mönster att lägga ut och mäta ledningar som behövs.

Två första lagren

6 Fäst sammet i valfri färg till botten kanten av tråd hatt ramen. Använd ett och ett halvt varv av sammet en tum eller två breda. Börja att fästa materialet till hatten fälgen en tum förbi änden av materialet strängen. Sy strängen av sammet till ändkanten där den ansluter till den halvmåne, att föra in nålen i materialet under viran, genom baksidan av materialet, över tråden och tillbaka genom den främre delen av materialet. Knut tråden på framsidan av materialet och skär av tråden med en sax.

7 Vrid sammet material ombonat, men inte för hårt och som du vrider varje avsnitt av bandet sy till kanten på hatten. Fortsätt att vrida materialet och sy fast den tråd kanten tills hela kanten är täckt. Tillåta en-tum av material för att hänga över änden av tråd fälgen och trimma bort överflödigt material.

8 Rulla materialet överhäng på varje ände av kanten på hatten för att bilda en ögla och fäst båda öglorna till hatten ramen med en nål och tråd.

9 Sy slutet av en annan en och en halv yard sträng av material till den andra tråden, som sträcker sig tvärs över hatten och fortsätt att vrida materialet. Sy materialet hatten tills hela ståltråd har täckts. Inte göra öglor vid ändarna av den andra raden. Efter att fästa sammet strängen till den andra raden av tråd, sy ändarna av den andra raden till öglorna på den första raden för att hålla tyget på plats.

krona

10 Fäst en spray av blommor till tredje tråd raden nära kronan. Dessa blommor bör vara små blommor och kan blandas med små blad. Vrida stjälkarna av blommorna eller löv runt tråden på ramen för att hålla dem på plats.

11 Fäst större blommor över toppen av kronan. Blommorna på framsidan av kronan bör vara kortare, medan blommorna på baksidan av kronan bör vara högre. Fäst blommorna genom att linda tråden stjälkar runt tråden på hatten ramen. Wrap tätt så att blommorna inte kommer att lossna.

12 Gör en båge med ¾ av en gård av sammet som är en till två inches bred.

13 fast bågen på baksidan av hatten genom att sy den till trådramen på baksidan av kronan. Sy genom knutna delen av bågen, runt tråden och tillbaka genom den främre delen av bågen, knyta tråden på framsidan.

Tips

  • Blommor som ofta används för Victorian hattar inkluderar pansies, rosor, violer och förgätmigej nots.
  • Vanliga färger viktorianska hattar inkluderar bärnsten, djupt gröna, röda och lavendel.
  • När vrida material för hatten bör twist vara löst göras för att ge en lätt ser flöde till materialet.
  • Lägg till ytterligare utsmyckning till din hatt, inklusive små fjärilar, spets och tyll.

Hur man gör viktorianska Underkläder


I den 19: e århundradet, bestod Victorian mode bustled kjolar till full klänningar med dragsko underkläder. En linne var en lång klänning bäras under klänningar som gjordes från bomull till siden med en mängd olika mönster. Idag, utarbetar mönster finns för att göra viktorianska kostym underkläder inklusive linne, men du kan även använda T-tröja och tyg från gamla kläder att göra din egen. Gör viktorianska underkläder kräver viss sömnad erfarenhet samt några verktyg.

Instruktioner

1 Mät längden på armen från axeln med måttband, slutar där du vill ärmlängd din linne för att avsluta. Lägg uppskattningsvis tre inches till den slutliga mätningen. Skriv ner armlängd.

2 Mät igen från toppen av axeln för att under armarna, på undersidan av armhålan. Nu mäta runt armen för att bilda en slinga med måttbandet. Lägg till upp till tre inches till den slutliga mätningen. Skriv ner denna arm bredd.

3 Ta mätningar av bröstet eller höftmått, beroende på vilket som är bredare. Detta beräknar din torso bredd. Också lägga till tre inches till denna mätning. Så mätningar från mitten av armhålan till botten av där du vill att linne till slut för rygglängd. Också lägga till tre inches till denna mätning.

4 Klipp två rektanglar från tyget med hjälp av armen längd och arm breddmått. Skär sedan ut två rektanglar från tyget för torso bredd och torso längd.

5 Vik rektanglarna för armarna i halv medan placerade på längden. Placera sedan två rektanglar för bålen tillsammans med rätt sidor i. Lägg ena ärmen på vardera sidan av bålen rektanglar med hörn vidrör. Nu sy undersleeve och överkropp ihop bitarna.

6 Utkast till en fåll för handleden som är mellan halv tum och en tum djup, och även fålla längden på undersidan för bröstkorgs bitar beroende på hur du vill att linne för att passa din kropp.

7 Sy en bit av stark band eller kantbandet till den högra sidan av hålet till hals. Vrid chemise ut och in och sy bandet till den motsatta sidan av halsen hålet.

8 Gör ett hål i fållen där hålet av halsen är, och ett annat hål för handleden för båda ärmarna. Sy runt hålet för att hålla fransar sig. Med hjälp av en gem eller säkerhetsnål, tråd garn eller band genom hålen och ut igen för dragsträngen.

Hur man gör viktorianska vågor i mitt hår


Viktorianska kvinnor bar sitt hår graciöst böjt och uppsatt att accentuera rundhet i ansiktet. Francois Marcel uppfann användning av en uppvärmd järn för att skapa lockar i 1872, vilket leder till frisyr kallas Marcel Wave. Vågen är naturlig, till skillnad från den runda curl moderna locktänger producerar. Det är svårt att hitta locktänger liknar den klassiska Marcel, men lyckligtvis kan du använda en liten modern för att simulera resultaten.

Instruktioner

1 Tvätta håret. Handduk torkar håret genom att klämma ut överflödigt vatten med en handduk. När håret är fuktigt, spraya den ordentligt med en spray vax eller arbeta en curling lotion genom det. Låt håret lufttorka eller hastighet saker upp genom att använda en hårtork.

2 Kamma håret för att avlägsna eventuella knutar. Kamma ut en hårslinga vid hårfästet ca 3 eller 4 inches bred. Börja strax ovanför örat. Placera en liten pipa locktång vinkelrätt mot håret, om en tum tillbaka från hårfästet. Tryck på locktången mot huvudet och dra strängen ut från huvudet. Håll locktången där i några sekunder, sedan ta bort det. Placera en bobby stift för att hålla veck som är kvar där.

3 Tryck locktången på samma hårstrå omkring en tum tillbaka från första curl och dra i håret ut från huvudet för att skapa en annan veck. Efter några sekunder, ta bort locktång och säkra veck med en annan bobby stift. Upprepa på strängen om fem till sju gånger.

4 Kamma ut en annan hårslinga intill den första. Upprepa behandlingen på denna strand. Vissa Marcel Wave stilar rada upp vågorna så att de lindas runt huvudet, och vissa är mer slumpmässigt. Fortsätt runt hårfästet, inklusive under örat.

5 Ta bort alla hårnålar försiktigt så att du inte skadar vågorna. Dra allt hår löst i en hög hästsvans och säkra med ett hår slips. Victorian frisyr var lös och flyter.

6 Linda slutet av hästsvans runt håret slips för att bilda en bulle och säkra med en bobby stift.

7 Spraya hela frisyr lätt med hårspray för att hålla den på plats. Lägga till tillbehör såsom önskas.

Hur gör jag viktorianska frisyrer?


Hela den viktorianska perioden (1837-1901), en mängd olika frisyrer kom in och ut ur mode, några enkla, några genomarbetade. Frisyrer kvinnor bar beroende på deras sociala klass och ofta om de bodde i staden eller landet. Överklass kvinnor skulle ha en särskild piga att fixa sitt hår i den senaste, mest avancerade stilar, men senare under perioden, blir det allt vanligare att besöka hår salonger. Kvinnor som strävade efter att vara på modet skulle ivrigt scan mode plattorna i tidningar för att lära sig de senaste stilar från Frankrike. De skulle också syfta till att återge utseendet av skådespelerskor, aristokrati och samhället skönheter.

Victorian Lets

Detta är en mycket speciell stil, särskilt i samband med de tidigare årtionden av den viktorianska eran. Viktorian uppnått dessa fett, runda "korv lockar" genom att dämpa deras hår med socker vatten sedan vrida den i trasor över natten så lockarna set stel. Du kanske föredrar att använda hår rullar och en hårtork i stället. För en äkta viktoriansk utseende, vrida främre håret i lockar medan pålning ryggen håret upp i en CHINJONG och fastställande med stift.

Victorian bullar och flätor

Vanligast Victorian kvinnor i alla klasser nålas håret i en enkel bulle eller fläta. Innan prerafaelitiska period, skulle lösa, långt hår ses som slatternly eller aggressivt sexuellt. Beroende på decenniet, skulle håret antingen staplade ovanpå huvudet eller bundet i en bulle på nacken. I slutet av 1870-talet, till exempel hår skulle ofta dras tillbaka i en knut på nacken eller hjässan, ofta med små, skruvade smällar vid fronten. Senare, på 1880-talet, blev det på modet att stapla håret upp på hjässan. Att lägga intresse och viktoriansk äkthet dessa stilar, lägga band, blommor (verkliga eller artificiella) och utsmyckade kammar.

Titus Frisyr för kort hår

Vi tenderar att tänka på viktorianska frisyrer som alltid kräver långa, flytande lås, som kan vara nedslående om du har kort hår men vill uppnå en viktoriansk utseende. På 1880-talet kom dock kort Titus frisyr i mode. Detta kan vara en idealisk viktoriansk frisyr att imitera om du har kort hår. För att uppnå den Titus stil, curl korta lås nära huvudet och, som en extra utsmyckning, dekorera med blommor.

Prerafaelitiska frisyr

Under den romantiska inspiration av de prerafaelitiska målare, långa, frodiga, löst flödande och curling lockar blev på modet i vissa kretsar. För att uppnå den prerafaelitiska utseende, kan du använda den traditionella metoden att fläta håret medan fortfarande är våt och låta den torka i flätor. Detta kommer att lämna ditt hår mycket lockigt och fyllig utan modern sleekness. Alternativt kan du få en liknande effekt genom att använda en trippel pipa locktång, pressning håret sektion för sektion.

Hur man gör viktorianska Feather Hattar & Hår Clips


Om du längtar efter svunnen viktorianska eran, tillfredsställa din önskan genom att göra dig själv en särskild behandling. En bedecked viktorianska fjäder hatt och hår klipp kan vara just den sak att ha på sig till kyrkan eller din nästa tea party. Kliva ut i denna stil är säker att vända huvud. Vare sig det gäller en kostym eller en nick till förr, med några viktorianska tillbehör i din garderob kan bara vara en bra sak.

Instruktioner

Gör hatten

1 Montera alla material som du använder för att skapa hatten. A Victorian hatt är en förlängning av bärarens personlighet och så kan skapas för att se på vilket sätt du vill att det ska se ut.

2 Linda breda sidenband runt kronan av hatten och limma den på plats.

3 Tuck 2-3 påfågelfjädrar i den limmade bandet så att de står upp från sidan av kronan på mössan. Limma dem på plats.

4 Trä nålen med en 12-tums längd av tråd och knyt tråden.

5 Skär en 4- till 5-fots längd av tyll och löst linda tyll runt kronan på hatten över bandet och fjädrarna.

6 please tyll till kronan av hatten på två ställen genom att ta två små stygn. Knut tråden och klipp bort det. Tyll kan antingen bara släpa bort från hatten och ner ryggen, löst virad runt halsen eller bundna i en båge under hakan.

Gör klipp

7 Öppna hår klipp med en hand och med den andra handen börjar att linda band runt de separerade klorna hos klämman. Linda inte band runt den del av klippet som håller håret, utan de två halvorna nära gångjärnet av klippet. Säkra de band med lite lim.

8 Tuck slutet av den återstående påfågelfjäder under bandet vid en punkt. Se till att fjädern inte kommer att störa driften av klippet. När du var du har den placerad, limma den med varmt lim.

9 Lägg till en kvist torkad barnets andetag vid basen av fjädern och limma den på plats.

Victorian kvinnor värderas sitt hår mer än någon annan funktion. Tjock och vågig lås ansågs värdefulla ägodelar. Många tidiga Victorian frisyrer, dock innehöll en allvarlig mittdel, med början vid pannan. Senare viktorianska stilar lämpar sig mer till aktuella modet.

Instruktioner

Ett penseltorra håret ordentligt tills det är fri från trassel. Del håret från öra till öra genom att skapa en linje tvärs över kronan. Dela upp håret från denna del med den främre halvan borstad framåt. Twist denna främre delen av håret med medium spänning.

2 Rulla håret twist i en ormliknande bulle på huvudet krona. Nåla fast bulle på plats med de lösa ändarna av twist gömd längst ned. Tjockare hår kan kräva flera stift och / eller tunga stift för att hålla bun på plats.

3 Kontrollera alla lösa delar av håret i denna främre delen. Om håret är buktar ut på båda sidor av huvudet, till exempel, borsta de skyldiga sektionerna uppåt mot bullen, och nåla fast ovanför öronen. Borsta och jämna alla egensinniga hår i den främre delen.

4 Vrid den bakre delen av hår som du gjorde för fronten. Bildas öglor på tvinnade håret och placera spolen ovanpå den andra färdig bun. Dölja de lösa ändarna av den bakre twist under bulle och stift håret ordentligt.

5 Borsta håret uppåt runt hela huvudet och jämna några lösa trådar. Kontrollera om det svällande sektioner och stift dessa sektioner på plats igen. Lägg hårspray och glans spray för en sista justering. Victorian kvinnor ofta lagt kvistar brudslöja eller andra blommor i bun.

Hur man gör viktorianska hattnålar


Under den viktorianska eran, skulle kvinnor bär stora tjusiga hattar som hölls på sina huvuden med hattnålar. Även om vissa av dessa stift var långa stift med en grundläggande boll slut, många av dessa stift har ornately dekorerad med vackra band, fjädrar, spets och beading. Du kan göra en reproduktion av en viktoriansk hatt pin med hjälp av några hantverk leveranser. När du är klar, kan du bära hatt pin för att säkra en stor hatt för Halloween eller under en skolpjäs eller som en prydnad på en jacka eller blus.

Instruktioner

1 Skär en 8-tums längd på medellång gauge tråd med avbitare.

2 Kläm en ände av kabeln med nål-plattång för att göra den mer spetsiga.

3 Curl den andra änden av tråden i en spiral, vrida den på sig själv två gånger.

4 Sätt i en varm limstift på baksidan av en limpistol. Anslut limpistolen att låta den värme i 5 minuter.

5 Kläm varmt lim på den spiral änden av tråden.

6 Fäst vackra dekorationer på de heta lim, såsom färgglada pärlor, ljusa fjädrar, eller bågar gjorda av sammet, satin eller spetsband, som gör det likna en viktoriansk hatt pin.

7 Låt varmt lim för att kyla och härda innan den viktorianska hatt pin. Detta kan ta omkring 2 minuter.

Hur man gör viktorianska Bonnets


Victorian motorhuvar är snygga hattar som kvinnor bar under den viktorianska eran. De flesta av dessa locken kommer med en stor band knutet under hakan och blommor eller fjädrar på toppen som dekorationer. Idag, viktorianska motorhuvar används främst för dräktpartier, och du kan göra en för din dräkt istället för att köpa en. Det är lätt att med rätt material och instruktioner som gör en viktoriansk motorhuv.

Instruktioner

1 Kopiera viktorianska motorhuv hatt mönster på kanvas med hjälp av ett tyg markör. Markera även tyget filt med samma mönster. Motorhuven mönster kan hittas på Internet. Du kan skriva ut på papper och använda den som ett mönster.

2 Skär kanvas och filttyg genom att följa markeringar du har gjort från motorhuven mönster. Skär det så exakt som möjligt. Ställ den skurna filttyg åt sidan.

3 Stäng upp båda ändarna av förstärkt genom att fästa den med tyg stift för att säkra det på plats. Se till att den är fäst väl så att du inte har svårt att sy den.

4 Sy snittet kanvas tillsammans att stänga båda ändar. Du kan använda en enkel rakstygn att stänga det, men det kommer att vara bäst att sy den två gånger för hållbarhet. Ta bort tyget stift när allt har sytts på plats.

5 Bär engångshandskar och med hjälp av din behandskade hand, torka rugby över toppen av den sydda förstärkt. Rugby är limmet för filttyg. Det är bäst att använda händerna för att applicera rugby så att den kan spridas jämnt. Exponera förstärkt med rugby i direkt solljus eller framför en elektrisk fläkt för en timme så det kan bli hälften torkas. Rugby blir segare och inte lätt lossnar om du vänta på att bli halv torkas först.

6 stick försiktigt filttyg på toppen av förstärkt. Börja med kanten så att den kan placeras jämnt. Kör händerna över filttyg att säkra filten på plats.

7 Häng bandet på mitten av den viktorianska motorhuven och ordna det så att ändarna kommer att anpassas till den del där motorhuven täcker öronen. Hålla den på plats med tyg stift. Sy bandet på mittdelen av motorhuven. Centrum av bandet ska sys på mitten av motorhuven så ändarna av bandet kommer också att vara jämn. Kontrollera också att bandet är tillräckligt lång så att den kan knytas under hakan.

8 Sy snören på kanten av den viktorianska motorhuven. Du kan också lägga till blommor eller andra motiv som dekorationer.

Tips

  • Det är bäst att sy dekorationer så att de inte ramlar av lätt.

De flesta viktorianska hattar har dessa saker gemensamt: blommor, fjädrar och band. Detta tema kan köra från den lilla, såsom petite teaparty hattar, till extravagant topp-tung, såsom hattar bärs på teater eller till kyrkan på påskdagen. Hat gör kräver år av praxis att perfekt, men med rätt material och några bra modekänsla, kan du göra en perfekt respektabel viktoriansk hatt på egen hand.

Instruktioner

1 Köp en avskalat halm eller filthatt som sitter säkert på huvudet. En hatt som passar väl kommer inte att falla av när du böja över, och du ska inte behöva hålla fast vid det som du rör dig. Ett annat alternativ är att köpa en förstärkt hatt form en av de klassiska viktorianska former. Lost Coast historiska mönster har ett utmärkt urval av kanvas former. Men att göra en hatt med en förstärkt formen är mer komplicerad och kräver inköp tråd för styvhet och sprida tyg över formen. Se avsnittet Resurser för länkar.

2 Välj det material du vill ha för att smycka din hatt. Köpa band, torkade eller silke blommor, och struts, fasan eller påfågelfjädrar på ett hantverk leverans butik. Tänk på säsongen och händelse du delta när du väljer dina utsmyckningar. Spring hattar bör ha pastellfärgade blommor, men kvällen och vinter hattar bör komplettera pälsen eller klänning och använda mörkare toner.

3 Varmt lim ett band runt kronan på mössan. Ordna ett kluster av blommor och limma dem på bandet. Om du använder fjädrar, sätta dem på svaj. Om du har valt en te hatt, använda mindre utsmyckning.

4 Använd en hatt pin. Du hittar dem på antikaffärer och på nätet. Viktorianska hattar bör passa huvudet, men du ska inte behöva dra ner dem till dina öron för att säkra dem. En bekväm passform är tillräcklig, och en hatt pin tar bort alla frågor om din hatt falla av.

Tips

  • "Victoriana" Tidningen har originalritningar från Victorian mode och kan inspirera din styling och idéer. En hel del av sin webbplats ägnas åt hattar, inklusive amerikanska inbördeskriget-eran stilar.