hur mycket hår tappar en mops

Hur ta hand om New Born mops valpar


Nyfödda mops valpar kräver omsorg för att hålla dem friska och blomstrande. Mops har drivit in ansikten som kan presentera några utmaningar, eftersom det kan störa deras andning, särskilt för nyfödda. Tillsammans med tid och tålamod, är entusiasm och engagemang krävs också att ta väl hand om nyfödda mops valpar.

Instruktioner

1 Ge mat, vatten och rena sängkläder för mops mor. Under de första veckorna i livet, kommer mamman ge alla den vård de pugs behöver. Men övervaka mamman att se till att hon ser frisk och inte har tecken på infektion, inklusive grön utsläpp som kommer från hennes vagina.

2 Titta på hur mops valpar andas. Deras drivit in näsor kan orsaka problem med andningen. Om någon visar tecken på andnöd, såsom ansträngd och snabb andning, kontakta en veterinär omedelbart.

3 Övervaka mops valpar tätt efter de äter. Mops har tendenser att utveckla gomspalt. Detta inträffar när det finns ett hål i taket på sin mun. Mopsar är benägna att vara född med detta villkor. Tecken på att en mops valp har en gomspalt är mjölk kommer genom valpens näsa efter den äter och inte gå upp i vikt, eftersom det inte på rätt sätt kan äta.

4 Erbjuda mops valpar valp mush på omkring tre till fyra veckors ålder. Gör valp mush genom att hälla två koppar av hög kvalitet valpfoder i en mixer med 12,5 oz. av flytande valp mjölkersättnings och fylla resten av behållaren med varmvatten. Bearbeta blandningen tills den är en mjuk konsistens. Placera mos i en stor, platt behållare och låta valparna äta hur mycket de vill ha tre eller fyra gånger om dagen. Tänk bara på att kontrollera mops näsor efteråt för att avlägsna eventuella mush som kan ha blivit täckt eller skjutas in där. Låt dem fortfarande foder från modern och erbjuder färskt vatten hela tiden.

5 Ta din mops valpar till veterinären på cirka åtta veckors ålder för att börja sina vaccinationer. Veterinären kommer också att administrera avmaskning medicin och ge prov. Naturligtvis, ta en valp till veterinären tidigare om du är orolig med sin hälsa.

Hur man beräkna hur mycket grus behövs


Grus är en viktig del av varje akvarium. Inte bara gör ett akvarium mer attraktiv, men det är viktigt att tankens biologiska processer eftersom det ger en grogrund för nyttiga bakterier. Grus är ofta säljs i stora påsar, en del av dem sträcker sig upp till 50 pounds. Innan man beslutar att köpa grus, måste du först räkna hur mycket du behöver för att uppnå den ideala grus djup av 2 inches, enligt hemsidan Aquatics Unlimited.

Instruktioner

1 Mät längden och bredden på ditt akvarium. Till exempel är en 10-liters tank 20 inches lång och 10 inches bred.

2 Multiplicera längden och bredden för att få området av akvariet bas. Till exempel skulle en 10-liters tank i utbyte ge en 200-kvadrat-tum bas.

3 Släpp den sista siffran från bastalet. Till exempel, om du tappar den sista siffran från "200" du skulle få 20. Denna siffra är lika med antalet pounds av grus du behöver.

Hur mycket mat för att mata din hund kommer att variera under hela hennes liv. Som en valp, hon behöver en hel del mat för att främja en sund tillväxt. Som vuxen, hon behöver för att upprätthålla sina energinivåer. Vikten av din hund är en utgångspunkt för att basera hur mycket du ska mata henne.

Valpar och växande hundar

Valpar behöver mycket mat för att hjälpa dem att växa. Under de första åtta veckorna i livet, de bör i första hand sjuksköterska på modersmjölken när de vill. Efter fyra veckors ålder, kan du börja lägga i små mängder torr mat blandas med vatten för att hjälpa dem att göra en bättre övergång när modersmjölken är inte längre tillgänglig.

Efter åtta veckor, byta valp att äta två gånger om dagen. Plocka ett livsmedel som har en god balans av protein och kalcium och andra tillsatser näringsämnen. Du kan avgöra om maten val är bra genom att kontrollera märkningen. En bra indikation är om kött är den första ingrediensen i listan.

Feed valp mat två gånger om dagen för det första året. När din hund är i sitt andra år, mindre raser behöver bara matas en gång om dagen och kan kopplas till vuxen mat. Större hundraser kan ibland få valpfoder och två gånger per dag matning i upp till två år. Fråga din veterinär för råd om detta utfodring tidtabell.

vuxna hundar

Vuxna hundar behöver inte så mycket mat som valpar. Enligt Fråga veterinären, när plocka ut hundmat du vill plocka ett livsmedel som innehåller cirka 21 procent protein, 5 procent olja, 2,5 procent fiber och 8 procent. Sikta på att mata mindre hundar (upp till 11 pounds) tre till fem uns av mat per dag. För hundar som är 11 till 22 pounds, foder fyra till sex uns per dag. Hundar som är 22 till 55 pounds bör äta 10 till 12 uns av hundmat per dag. Större raser cirka 55 till 77 pounds behöver 16 till 18 uns per dag. Och slutligen, för mycket stora hundar som är 77 pounds eller större, mata 24 till 30 uns per dag av hundmat.

andra överväganden

Det belopp du mata din hund bör inte enbart baseras på vikt. Ta hänsyn till hur aktiv din hund är. Om han utstöter en hel del energi, bör han matas något mer än den genomsnittliga hunden. Om din hund blir regelbundet matrester och behandlar, mata honom något mindre än det rekommenderade beloppet.

Hur mycket mat för att föda en katt på en diet?


Feta katter, magra katter, långa katter, korta katter, snabba katter, långsamma katter - en katt är en katt är en katt, eller hur? Fel. Katter är lika olika som hundar, människor och alla andra arter på jorden. De har olika kroppstyper, olika beteenden och, viktigast av allt, har varje katt ett annat behov när det gäller att äta.

chunky pott

Hur vet du om din katt är överviktig? Det finns inget bestämt antal i pounds för katter, eftersom katter varierar kraftigt i kroppsbyggnad. Enligt Purina.com den perfekta katt bör uppvisa en minimal bukfett pad. Med andra ord, om din katts mage är slapp, eller ännu värre, dra, kanske det är dags att göra ett besök hos veterinären.

Vet Besök

Din veterinär vet om din katt är i behov av en diet, men det är upp till dig, ägaren, att göra något åt ​​det. Arbetet med läkaren att avgöra exakt hur mycket vikt din katt måste förlora för att bli frisk. Ett bra spel plan är den bästa brottet. Kom till veterinären kontor med följande frågor i åtanke: Hur mycket vikt, hur snabbt och på vilket sätt skulle fungera bäst för mitt husdjur?

Torr versus våt Food

Det är ivrig naysayers på båda sidor av stängslet. Torrfoder innehåller mindre fett, är lätt att distribuera, är billigt, men är ofta inte rik på animaliska proteiner. Våtfoder är mycket fett, förstör snabbt, är dyrare, men innehåller färre kärnor och mer kött. Det bästa tillgängliga alternativet skulle vara att mata din katt som du matar dig själv - med en rik balans av rått kött, ägg, några korn och en handfull av vitaminer.

Du kan dock inte ha den sortens tid, pengar eller engagemang för att avsättas för Fluffy. Om så är fallet, är det bästa alternativet en kombination av både torra och våta livsmedel i lämpliga mängder. De faktiska beloppen kan bestämmas av en veterinär. Ändra saker ofta lockar katten mot båda matalternativ. Per Iams ' "The Daily Cat" blogg, omväxlande mellan en typ av mat på morgonen och den andra typen på kvällen i allmänhet fungerar bäst.

fastställande Felix

Frisky Felix (din katt) är 5 pounds övervikt enligt hans läkare. Men om Felix börjar äta mindre mat - men inte mindre ofta - och han äter torr och våt mat i enlighet med riktlinjerna för tillverkare och övningar 20 minuter till 25 minuter varje dag med de fria mjölk bästa flikar du ta av dig mjölkkartonger , då hans vicka kommer att ha en lite mindre waggle. Felix vikt bör sprida snabbare än sin vinterrock, och han får dig att tacka, eftersom du tog dig tid att lägga märke till sin vikt och rätta till det.Trots de hälsorisker som är förknippade med solskador, är solbränd hud förknippas ofta med hälsa och skönhet. Som ett resultat av många människor över hela världen längtar efter en lysande, glödande solbränna. Eftersom soligt väder är inte alltid ett alternativ, har solarier blivit allt populärare. Precis som solen avger UV-strålning som gör att huden att ändra färger, solarier lita på glödlampor för att producera artificiellt solljus och omvandla blek hud till en gyllene solbränna. Men hur mycket kostar det att köra ett solarium?

Historia

Den första inomhus solariet infördes i början av 1900-talet. Används för att behandla sjukdomar såsom kalciumbrist, maskinerna hjälpte kroppen att producera D-vitamin och absorbera kalcium. Solarier återstod i bruk för hälso- och sjukvårdsändamål Fram till början av 1970-talet, när folk började att önska gyllene, solbränd hud.

Fungera

Även solarier är vanligast i spa, gym och salonger, många människor nu väljer att köpa sin egen solarium för privat bruk. Beroende på hur ofta solariet används, att äga en egen personliga solariet kan faktiskt vara billigare än att betala för att använda en på ett gym, spa eller salong.

Storlek

Eftersom solarier är relativt stora, de är bäst lämpade för personer som har en hel del extra utrymme. Som ett resultat, kan de flesta människor som bor i lägenheter och andra små bostäder inte har tillräckligt med utrymme för att korrekt lagra ett solarium.

överväganden

Förutom facto i hur ofta du kommer att använda ett solarium, är det viktigt att förstå de initiala kostnaderna för att köpa en också. I genomsnitt kommer en vanlig inomhus solariet kostar mellan $ 1500 och $ 3000, men beroende på den specifika modellen, kan kosta mycket mer. Även om de flesta företag erbjuder finansiering, eftersom de betraktas som en lyxartikel, kan räntan vara ganska hög.

missuppfattningar

Även om många människor kan tro något annat, kräver ett solarium lite mer elektricitet än din genomsnittliga kök apparaten (vanligtvis 120 till 220 volt). I själva verket, när de används av mer än en till två personer (även på en daglig basis), är ganska minimal kostnaderna för att driva ett solarium - vanligtvis mellan femtio cent till en dollar per användning, en mycket lägre kostnad än $ 6 till $ 12 typiskt ut av solarier. Därför kan personer som solbränna regelbundet och som har råd med de direkta kostnaderna för att köpa ett solarium fördel att äga sin egen solarium.

grundläggande riktlinjer

Konsensus bland hundexperter är att en vuxen, 80-pund hund ska matas mellan fem och åtta koppar torrfoder per dag. Om du matar din labrador en kombination av torr och våt / konserver, kan torrfoder minskas till 2,5 till 5,25 koppar tillsammans med två burkar av mat.

Det är inte bara ett nummer

Hälsa, ålder och aktivitetsnivå, tillsammans med ras och vikt, är faktorer som bör beaktas när man fastställer hur mycket foder en hund. I synnerhet, graviditet, omvårdnad och ökad fysisk aktivitet ökar Labs näringsbehov.

Slutsats

Den exakta mängden mat en särskild hund kommer att behöva i en dag är svårt att sätta fingret på exakt, så använder fem till åtta koppar torrfoder per dag som en allmän tumregel och justera därefter. Också vara säker på att alltid ha rent, färskt vatten tillgängligt för Lab.

Hur mycket pengar kostar det att gå på en Mexico semester?


Mexiko har en väl utvecklad turistnäringen som rymmer resenärer på nästan alla plånböcker. Hur mycket du spenderar på en mexikansk semester beror till stor del på dina kostnader för transport, logi och mat. Också överväga den nuvarande styrkan i den mexikanska peson, som kan variera kraftigt. När det är mer än 13 till den amerikanska dollarn, kan turister få en hel del valuta för sina pengar (priserna nedan beräknades vid 13 pesos till dollar, en typisk växelkurs i slutet av 2009).

flyg

Tur och retur flyg från de flesta amerikanska och kanadensiska städer till Mexico City sträcker sig från $ 350 till $ 600, beroende på vilken tid på året, även om vissa hög efterfrågan städer som Chicago, Dallas och Toronto kommer att se rundresa priser falla så lågt som $ 250 på tillfälle. Cancun, Puerto Vallarta och Guadalajara kan ibland vara billigare destinationer än Mexico City.

inrikes transporter

Lokala transportkostnader är minimala, eftersom kollektivtrafiken är oftast bara några pesos och de flesta taxi kostar $ 1,50 till $ 3 för lokala resor. För flerdestinationsresor, enkelresor på inhemska transportföretag köra någonstans från $ 75 till $ 200. Mexikos bussar är effektiva och ekonomiska alternativ. En buss från Mexico City till populära destinationer inom fem eller sex timmar, såsom Oaxaca, Acapulco eller Guanajuato, kostar ungefär $ 20- $ 30.

Logi

Om du inte har något emot en våningssäng i en studentrummet delas av fyra eller fem andra resenärer, överväga ett vandrarhem, där en natts vistelse kostar ca $ 7 till $ 15. Om du vill ha mer avskildhet, kommer många städer har acceptabla budget hotell börjar runt $ 20 per natt, men de i badorten städerna kommer sannolikt att börja närmare till $ 35 i staden, och ännu högre på stranden.

Vissa budget och mellanklasshotell erbjuder ett delat badrum alternativ, som kan få ner priset ytterligare. Till exempel, Hotel Isabel, ett populärt budgetalternativ i hjärtat av Mexico City, har dubbelrum med privat badrum för $ 34 och dubbelrum med en delad bad för $ 25 i november 2009.

För $ 40 to $ 50 per natt i Mexico City, kan du hitta en mycket bekväm, kakel inredda rum med en balkong med utsikt över den historiska stadskärnan. På badorter som Zihuatanejo-Ixtapa eller Huatulco, en mellannivå alternativ på stranden kommer sannolikt att kosta minst $ 80 per natt.

Mat

Frukost på en vanlig cafe i Mexiko kostar $ 3 till $ 5. Lunch och middag på en mellannivå restaurang kan köra $ 4 till $ 8 per person, medan grundläggande skaldjur platser på stranden kommer ofta ut mer än $ 8 för fångst av dagen. Tacos köpts från en gata stand - ett populärt alternativ med mexikaner - kan börja så lite som 35 cent styck.

För budget vänliga och aptit läckande äter, leta efter restauranger som serverar en "menyn del dia" under eftermiddagen timmar. Dessa fyller måltider består ofta av en soppa, en aptitretare, ett urval av huvudrätt, en efterrätt och en drink för mellan $ 2,50 och $ 4.

övriga kostnader

En kaffe på ett café i Mexiko kostar vanligtvis $ 1,25 till $ 1,75. En flaska inhemsk öl på en bar kostar ca $ 1,50. Museum poster är vanligtvis mellan $ 2,50 och $ 3,50, även om vissa museer är gratis på söndagar och några statligt drivna anläggningar är alltid gratis.

Hur mycket Skarvar äta?


Skarvar är vanligt förekommande i inlandet och längs kusterna i USA De livnär sig på fisk och andra små arter av vattendjur och ofta skulden för att minska fiskpopulationer i vissa områden. De flesta studier har visat att de inte äter tillräckligt med fisk för att skada fiskeindustrin på något sätt.

Vad är Skarvar?

Skarvar är stora fiskätande fåglar som kan hittas i salt- eller sötvatten platser. Dubbel-crested skarv är de vanligaste arterna i USA De kommer att växa mer än 2 fot lång och kommer att ha ett vingspann på 4 fötter. De kan hittas på sjöar, floder, kärr, kuster och andra vattenområden som ger mat. Denna fågelart lever vanligen i mycket stora grupper och kommer att resa, bo och foder tillsammans.

Hur mycket Skarvar Äta

En vuxen skarv förbrukar normalt omkring ett pund av mat per dag. Hur mycket de äter kan variera kraftigt från dag till dag. Normalt kommer äter fisk mellan två till sex inches, men de kan livnära sig på större fiskar eller ål. Skarvar kommer att användas i grupper för att göra matningsprocessen mer effektiv. Denna fågelart äter bara när de behöver för att överleva eller matar sina ungar. De livnär normalt under en kort tidsperiod, krävande nära ett pund av mat innan avkopplande för återstoden av dagen.

skarven Diet

Skarvar kommer att äta en mängd olika fiskarter. De kommer att äta fisk som är lättast att fånga, som normalt innehåller bottenlevande eller skol födosök småfisk. Ål, grodor, ormar, räkor och sniglar är andra djur som kan ätas av denna fågelart. Större fiskar kommer att tas till stranden och svalde huvudet först medan mindre fisk äts omedelbart. De kommer att fånga fisk genom att dyka under vattnet.

Problem med Skarvar

Skarvar ofta skulden för minskande fiskbestånd och för skador görs för att fiskodlingar. Studier har visat att skarvarna äter normalt små fiskar som är nära strandlinjen. Dessa fiskar bör ha liten inverkan på fisket och fiskeindustrin. Ändå har fiskare skapat skarv borttagning program på platser där stora skarvpopulationer föreligger. De är också skulden för döda träd och andra häckningsområden. Eftersom de lever i stora grupper, tenderar de alla att lämna avföring i bon, att förstöra träd och andra växter.

Tootsie Rolls är bland de mest populära godis idag. Denna lilla bit choklad ges på traditionella amerikanska helgdagar från Halloween till jul, påsk till den fjärde juli. Men med den ökande medvetenheten om chokladens koffeinhalt och oro för effekterna av koffein, kanske du undrar hur mycket koffein i en Tootsie Roll.

Att hitta koffeinhalt

Till skillnad från kolhydrater eller socker, är koffeinhalt inte brukar anges på enskilda produkter konsumenter köper varje dag. Men för att ta reda på koffeinhalt, kan du helt enkelt ringa 1-800 nummer som anges på etiketten på många produkter eller genom att besöka produktens hemsida. Dessutom är innehållet i produkterna koffein tillgänglig från NutritionData.com, en webbplats med omfattande information om näringskomponenterna i vanliga livsmedel.

Effekterna av koffein

Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har konstaterat att koffein tillsatser i en vanlig kost kan få negativa effekter. I laboratorietester, har extrema mängder koffein varit kända för att orsaka cancer, producera fosterskador och har en stimulerande effekt på mottagare. Små mängder koffein, dock produceras lite att inga biverkningar. Även små mängder koffein är absolut inte giftig, FDA anteckningar, "Det är olämpligt att inkludera koffein bland de ämnen som allmänt erkända som säkra."

Koffeinhalt av en Tootsie Roll

Innehållet i en Tootsie Roll koffein kommer från chokladen som gör upp sin smak. Varje Tootsie Roll har 0,5 mg koffein. För varje portion, vilket är ungefär sex individuella Tootsie Rolls eller Midgees, det finns 2,8 mg koffein. Sockerhalten i en Midgee är 4 g; i en portion, är det 23 g. Kalorier som ingår i en rulle är 25, men nivån är 155 i en portion.

Koffein i andra godis

Choklad, men vanligtvis betraktas som en källa till koffein, innehåller inte en överdriven mängd koffein. En normalstora Hershey Bar, 1,55 uns, har 10 mg koffein. Reese jordnötssmör koppar har 4 mg koffein per portion, medan Kit Kat barer genomsnitt 6 mg per portion. Hershey Syrup har 7 mg koffein per 2 msk., Men Hershey Cocoa har 11 mg koffein per 1 msk.

Koffeinhalt Jämförelse

För dem som berörs om koffeinhalt, det finns lite att oroa sig i Tootsie Rolls. En portion av Tootsie Rolls, eller sex Midgees, innehåller ca 3 g koffein, ungefär samma som en kopp koffeinfritt kaffe. Till råga på koffein i en vanlig, droppa kopp kaffe, skulle du behöva konsumera 140 Tootsie Rolls.

överväga Vikt

Att känna valpens vikt är en viktig faktor för att avgöra hur mycket foder det. De flesta veterinärer rekommenderar att mata Chihuahuas under 10 pounds en tredjedel kopp till en kopp torrfoder varje dag. Däremot kan Chihuahuas variera kraftigt i vikt.

HealthyDoggy.com rekommenderar att barnet valpar fyra till åtta veckor gamla som väger 1 till 2 pounds bör få en fjärdedel kopp till tre åttondelar kopp per dag. Valpar som är två till fyra pounds bör få tre åttondelar till fem åttondelar kopp, och 4- till 6 pund valpar behöver fem åttondelar till en kopp varje dag.

Faktor i aktivitetsnivå

Valpar är i allmänhet mer aktiva än vuxna hundar, och kräver därför mer kalorier i sin kost för att bibehålla god hälsa. Chihuahuas med högre aktivitetsnivåer kan kräva mer mat, eller en fetare typ av mat. Övergödning active hundar kan leda till ohälsosam viktökning. Använd en mager hundmat eller minska matnings belopp för överviktiga eller mindre aktiva valpar för att upprätthålla djurets hälsa.

Slutsats

Att känna din Chihuahua ålder, vikt och aktivitetsnivå är avgörande för att se till att det får rätt mängd mat. Eftersom varje hund är olika, kan det vara nödvändigt att justera mängden mat som din hund växer. För specifika rekommendationer för din Chihuahua, prata med dig veterinär. Eller, hänvisar till riktlinjer som läggs på valp matpaket.