hur man tillverkar fisk pond

En grill är en häll som kan användas inomhus eller utomhus. Gas borden kan användas för att laga mat bara om någon typ av mat och är ett hälsosamt alternativ till fritering, som mindre olja behövs när matlagning med en grillpanna. Fisk är inget undantag, och kan lätt göras på en gas grill. Ta reda på hur man laga fisk på en gas grill genom att följa stegen nedan.

Instruktioner

1 Värm gas grillen till medelvärme och spraya med matlagning spray, precis tillräckligt för att lätt coat det.

2 Häll ca ¼ kopp olivolja i en liten skål. Doppa bakelse borste i skålen och borsta båda sidor av fisk med olivolja.

3 Lägg fisken på vaxat papper och krydda båda sidor med salt, peppar eller din favorit kryddor.

4 Överför fisk på grillen, vrida upp värmen till medelhög och koka fisk för ungefär 5 till 7 minuter på varje sida. Tjockare fisk som laxfilé kommer att kräva en längre tillagningstid på upp till 9 minuter på varje sida.

Tips

 • Att berätta om fisken är klar att använda spetsen på en kniv för att kika inne; om fisken motstår flagning, men visar tecken på att det blir fast, ta bort fisken från dess värmekälla. Fisken kommer att fortsätta att laga mat för upp till två minuter efter att den har tagits bort från värmen.

Fiskskinn har försummats av många, men det är en mycket välsmakande del av fisken. Mycket som kycklingskinn är en välsmakande del av kyckling, så är huden på fisken. Att veta det rätta sättet att laga det är avgörande för att fastställa dess smak.

Instruktioner

Hur man laga fisk Skin

1 Med hjälp av en metallsked såsom en scaler, gaffel eller sked, ta bort överskottet av fiskfjäll från huden så bra som möjligt.

2 Använd en kniv eller annat filé kniv för att ta bort huden från fiskens kropp.

3 Krydda fiskskinn med salt och peppar.

4 Värm upp lite matolja i en stekpanna.

5 Stek fisken huden på medelhög värme tills det blir krispiga.

6 Ta bort skinnet från värmen och placera den på pappershanddukar för att tappa ur oljan.

Tips

 • Pat fisk huden torr.
 • Du kan också välja att steka fisken huden om du inte vill använda olja.
 • Pat fisken huden torr, såsom vatten blandat med varm olja kommer att bringa oljan att bubbla och stänka.

Hur man laga fisk i papper


Människor världen njuta över att äta fisk beredd på många olika sätt. Ett sätt är inslagna i papper och tillagas i ugnen. Fisk tillagas på detta sätt ångas i sin egen saft i ett förseglat papper paket. När du laga fisk i papper, kommer din familj tror att de öppnar upp en läcker närvarande vid middagsbordet.

Instruktioner

Hur man laga fisk i papper

1 Skala vitlök och lök och kärna paprikan. Skiva löken och paprikan i tunna bitar. Finhacka vitlök.

2 Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär fyra ark bakplåtspapper dubbelt så stor som filéerna. Vik pappersarken i halv.

3 Gnugga smör på båda halvorna av varje ark av pergament papper. Placera en filé på ena sidan av varje pappersark. Värm ugnen till 400 grader F.

4 Häll ½ tsk. olivolja på toppen av varje filé och lätt gnugga den. Strö ½ tsk. salt och peppar över varje bit av fisk.

5 Strö hackad vitlök på toppen av rutinerade filéer. Lägg lök och paprika skivor på papperet runt fisken.

6 Skär citron i åtta skivor och lägg en skiva på vardera änden av varje filé. Dra varje hörn av bakplåtspapper över fisken. Ta den övre och nedre kanten på papperet tillsammans och vik inåt tills du har fisken hårt lindade.

7 Placera de fyra papperskuvert på cookie plåt och grädda i ugnen i 30 minuter. Ta kuverten från pannan och lägg på tallrikar. Packa upp papper och njuta av din fisk.

Arbeta med läder är en populär hantverk och en fackman kan tillverka läderbälten och andra objekt som är genomarbetade och begränsas endast av fantasin. Samtidigt gör en enkel läderbälte är inte svårt och du kan producera handgjorda remmar för eget bruk eller för att ge bort i present. Allt som krävs är några grundläggande verktyg, plus tid och tålamod. Läs vidare för att lära hur man tillverkar läderbälten.

Instruktioner

1 Practice först med en mattkniv och rak kant på en liten bit om du är ny att arbeta med läder. Det är också bra att öva tillämpa läder fläcken och använda läder stansverktyg på en bit innan faktiskt börjar tillverka läderbälten. Gör allt skär på en skärbräda eller matta avsedd för läder bearbetning.

2 Klipp ut läderbälte när du är klar. Börja med att dämpa läder med en dimma spruta eller fuktig trasa; detta gör lädret lättare att arbeta. Mät noggrant bredden och längden på bältet och markera den med en blyertspenna. Bandet bör vara ungefär en fot längre än den planerade midjemått, och tillräckligt bred så att den passar just genom spännet du panorera att använda. Använd den raka kanten för att guida dig och göra mjuka linjer med en mattkniv. Tryck ner ordentligt, men försök inte att tvinga kniven hela vägen genom läder du kommer att behöva flera slag.

3 Klipp bandet till den form du vill. Först använder en fransk kurva och brukskniv för att runda en ände av bandet. Använd sedan en roterande stans för att göra flera bältes skåror ca 1 tums mellanrum mot den rundade änden av bandet. Kontrollera dessa är centrerade i remsan av läder. Slutligen använder en kant avfasning för att jämna ut kanterna på bandet.

4 Skär ut en smal (cirka 1/2 tum) remsa av läder två gånger bredden av bandet plus 1/2 tum. Detta kommer att bilda bandslingan.

5 Stain (färg) bandet och bältesfäste. Börja med att rengöra bitarna med läder renare och låt dem torka. Applicera ett skikt av färg till både bitar och låt den torka. Upprepa detta tills du har lädret den färg du vill. Se till att tillämpa varje skikt av färg till båda bitar vid samma tid, så att de matchar. När du är klar, använd en mjuk trasa för att ta bort eventuellt överskott och sedan använda läder finish och polera lädret smidigt.

6 Mät en punkt 3 inches från den oklippta änden av bandet. Linda bandslingan stycket runt bandet på denna punkt så att ändarna på vad som kommer att insidan av bandet och rörande i centrum, sedan sy bandslingan på plats med hjälp av polyestertråd. Använd inte bomullstråd eftersom det inte är stark nog för att sy läder.

7 För in änden av bandet i spännet montera och sedan vika änden över på insidan av bandet så att den täcker den punkt där bandslingan sys plus ungefär en fjärdedel tum. Innan du börjar sy, kontrollera spännet ansiktet är på utsidan av bandet. Att sy spännet på plats, sy en söm precis på varje sida av bandslingan.

Tips

 • Verktyg och förnödenheter för att arbeta läder finns på många hantverk och hobby butiker. Om du inte kan hitta det du behöver, verktyg och förnödenheter är ännu enklare att hitta på nätet.
 • Du kan få allt mer kreativa genom prägling läder och lägga dekorativa föremål från nit nitar till broderade mönster.
 • Läder bearbetning är en idealisk hobby för barn. Det bör dock alltid övervakas sedan nödvändigt att använda vassa knivar och slag.
 • Om du köper vit polyestertråd och använda läder fläcken att färga det kan du få en nästan perfekt färgmatchning, vilket gör sömmarna nästan osynlig.

Hur man laga fisk i en kastrull med enkla tekniker


Pan-stekt fiskfiléer eller stekar hör hemma i varje hem kock repertoar. Den grundläggande tekniken är snabb och mångsidig och fungerar med de flesta typer av fisk och alla sorters recept. När behärskar, kan du förbereda bekymmersfri, läckra och näringsriktiga måltider. Om du laga en hel del, investera i åtminstone en hög kvalitet, tjockbottnad stekpanna, såsom en gjord av gjutjärn, rostfritt stål eller aluminium. Lär dig att avgöra när pannan är ordentligt förvärms och hur man kontrollerar fisk för doneness, och pan-matlagning blir en enkel alternativ för en snabb, färsk måltid.

Instruktioner

1 Bered en färsk fisk för bästa resultat, men i förekommande fall, tina fryst fisk innan tillagning den i en kastrull så det kockar snabbt och jämnt. Lägg den i kylskåpet en dag i förväg; eller, försegla den i täta förpackningar och dränka den i ett kallvattenbad för ungefär en timme, byta ut vattnet för nya, kallare vatten varje halvtimme.

2 Torra filéer eller stekar helt med pappershanddukar. Om ytan är våt, kommer det inte att utvecklas som skarp en skorpa; krispiga exteriör är ett önskvärt resultat av framgångsrik pan matlagning, vilket ger smak och textur kontrast med den mjukare inre köttet.

3 Krydda fisken med salt, peppar och andra örter, kryddor och aromater som du vill använda. Basilika, dill, rosmarin, salvia, Missfärgning kryddor, vitlök, ingefära och citrusfrukter skal är bara några ingredienser som vanligen används för att helt enkelt smak de flesta typer av fisk.

4 Placera en tjockbottnad kastrull över medelhög värme. Vänta tills den blir så varm att när du flick vatten i det, dropparna omedelbart fräsa och avdunsta. Sedan, tillsätt tillräckligt matolja för att belägga hela botten av pannan. Låt det värme tills du kan snurra runt så lätt som vatten.

5 Lägg fisken i mitten av pannan, skinnsidan nedåt, om huden är fortfarande på. Slänga i vitlök, lök, schalottenlök och andra aromater, om du vill, för att ge mer smak. Flytta inte fisk alls, som att flytta det stör brännande. Koka den första sidan av en en-tums filé eller stek i ca 3 minuter. Under denna tid, sked en del av oljan över toppen ibland för att uppmuntra brunfärgning och även matlagning.

6 Skaka pannan i handtaget försiktigt; om fisken lätt glider, är det dags att vända det. Vänd försiktigt med en bred spatel, stödja pjäsen helt för att hålla den från att bryta isär.

7 Koka andra sidan för ytterligare cirka 3 minuter, återigen avstår från att flytta runt i pannan. Sked olja över toppen ibland som fisken kockar.

8 Ta bort fisk från pannan direkt så snart det blir gulaktigt och ogenomskinlig fram till mitten av den tjockaste delen - bara att trycka in i mitten av den med en gaffel för att kontrollera. Hantera det försiktigt med spateln.

Tips

 • Den amerikanska Food and Drug Administration rekommenderar matlagning fisk till en innertemperatur på 145 grader Fahrenheit, mätt med en omedelbar läsa köttermometer.

Hantera din kolesterolhalten i blodet innebär att man minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke. Även en sund och omega-3-rik mat som fisk kan bidra till din kolesterolhalten i blodet. Vissa typer av fisk har nästan samma mängd kolesterol som kött gör. Till skillnad från kött, har dock fisk mycket lite fett och nästan ingen mättat fett, som kroppen kan omvandla till kolesterol. Ändå, hur du laga fisk kommer att påverka dess - och dina - kolesterolnivåer. Läs vidare för att lära sig att laga den kolesterolfritt.

Instruktioner

1 Inte lägga mejeri till din fisk. Smör, ost och grädde alla innehåller höga halter av mättat fett. Dessutom kan de dränka den naturligt god smak av din fisk. Försök att använda citrus för att förbättra dess smaker. Skvätt citron, lime eller ens grapefrukt, på din fisk innan du steka, baka, steka, ånga eller mikrovågsugn det.

2 Använd olivolja eller rapsolja om du vill använda olja alls. De är rika på hjärt-hälsosamma omättade fetter. Ändå använder dem sparsamt om du gassande, bakning eller stekning din fisk.

3 Ät mer kallt vatten fisk som makrill, lax, sill, långfenad tonfisk, insjööring och sardiner. Dessa fet fisk är rik på omega-3-fettsyror som kan både sänka triglycerider - en typ av fett i blodet - och bromsa tillväxten av plack i artärerna. Dessa fördelar uppväger de negativa effekterna av kolesterol i fisken. Om du inte gillar dessa fiskar, prova hälleflundra, som har ungefär hälften av omega-3-fettsyror.

4 Cook fisk med frukter som avokado och tomat. Prova receptet för halstrad tonfisk med avokado i avsnittet Resurser nedan. Det finns också många recept för fisk med avokado sås. Ersätt gräddfil eller majonnäs i receptet med en vegan gräddfil eller vegan majonnäs. Du kommer inte att kunna se skillnad när det tillagas. Plus, utan mejeriet, du kommer inte att lägga onödig kolesterol till din fisk.

Tips

 • Använd "kanadensiska Rule" att ta reda på hur länge du ska laga din fisk. Mät den tjockaste delen av filén, biff eller hel fisk. Koka i 10 minuter per tum.
 • Se till att du tvättar händerna efter att ha hanterat rå fisk. Tvätta också alla skärbrädor och plåtar du sätter fisken på liksom redskap du använde för att minska den.

Hur man laga fisk Paksiw


Fisk Paksiw (kokt inlagd fisk och grönsaker) är en populär filippinsk recept. Fisken kokas i vatten, vinäger och kryddor för att lägga till den naturliga smaken av fisken. Detta recept är mycket lätt att göra och tar bara några minuter. Likaså är mycket hälsosamt. Här är hur man förbereder det:

Instruktioner

1 I en gryta eller kastrull, sätta krossad vitlök, tärnad lök och ingefära skivor i botten. Fördela dem jämnt.

2 Därefter ordna skivor av fisk på nästa lager. Vara säker på att du rengöras fisken mycket bra innan dem i grytan.

3 Efter skivor av fisk är arrangerade, tillsätt en kopp vatten och ½ kopp vinäger i potten. Du kan använda naturliga vinäger från kokos eller destillerat en från sockerrör. Det beror på vad du föredrar.

4 Ta den skivade grön paprika och sätta dem på toppen av fisken.

5 Krydda med salt och peppar.

6 Täcker potten och sjuda i medium värme i ca 15 minuter eller tills fisken är genomkokt.

7 Servera varm med ris.

Tips

 • Alternativt kan du också använda andra fiskar som tonfisk, milkfish (bangus), lax, striper eller havskatt; vad du föredrar. Jag vant sig matlagning tilapia paksiw men resten av fisken smakar bra också i detta recept.
 • Du kan också lägga till grönsaker till paksiw att förbättra smaken, såsom okra, aubergine och bitter jättepumpa / melon.
 • Den paksiw smakar bättre när du laga den i en traditionell lera grytan i stället för ett rostfritt stål.

Hur man Coat fisk kakor med brödsmulor


Fisk kakor, varma från stekpanna, är skarpa och anbud samtidigt. Den yttre beläggningen tätar fukt inuti kakan, så att hög värme av oljan inte KOKA fisken inuti. Att veta hur man belägga fiskkakor är viktigt så att den inte faller av eller göra fisk tårta för tung. Använd lätta brödsmulor så aromen av beläggningen inte överbelasta delikat smak av fisken.

Instruktioner

1 Blöt rena händer med kallt vatten och bildar fisken kaksmeten till bollar. Skölj händerna mellan varje par av fisk kakor om du gör flera kakor. Ställ in bollar på en platta eller tallrik.

2 Strö bollarna lätt med mjöl så att de bara lätt täckta. Ställ tillbaka dem på plattan.

3 Vispa ägget något så att den vita och äggula kombineras. Häll det i en grund skål. Placera brödsmulorna i en annan grund skål intill ägget skål.

4 Rulla en boll av fisk kaksmeten i uppvispat ägg. Lyft ut och ställa den i skålen av brödsmulor. Använd andra handen för att rulla runt i smulor tills det är väl belagt. Placera den på en ren tallrik. Upprepa för varje fisk tårta, hålla en hand för ägg plattan och en hand för torrt bröd smula platta.

5 Refrigerate panerad fisk tårta bollar för åtminstone 30 minuter. På så vis kan den Panering att fästa bättre på insidan smeten av fisk tårta. Täcka lätt med plastfilm.

6 Värm en tum av olja i en tung stekpanna tills den når 350 grader Fahrenheit. Platta varje fiskbullar något och ställ in den i den heta oljan. Upprepa för alla panerad fisk bollar.

7 Laga fisk kakor för 2 eller 3 minuter på varje sida tills de tar på en gyllene färg. Ta bort från den heta oljan med en slitsad spatel och servera genast.

Hur man laga fisk Kokanee


Oavsett om du har just landat att kokanee på fisketuren eller plockade en upp på den lokala marknaden, lära hur man bäst att laga din fångst kan vara skrämmande. Kokanee är en kustlösa Sockeye lax och som med all lax, det finns lika många sätt att förbereda det som det finns arter. Med kokanee, som med alla smakrik fisk, är enkelhet nyckeln. Över krydda bara skymmer den naturliga smaken och göra det omöjligt att skilja från andra typer av fisk.

Instruktioner

Matlagning Kokanee Filéer

1 Värm ugnen till 350 grader.

2 Ta bort de små skalor från filén genom att skrapa huden försiktigt med en metallsked under rinnande vatten.

3 Skölj filén noggrant under rinnande vatten och klappa den torr med hushållspapper.

4 Krydda filén med salt och peppar.

5 Placera filén i en ugnsform och laga mat i 350-graders ugn tills köttet är ogenomskinlig och flingor lätt med en gaffel. Tillagningstiden kommer att variera beroende på tjockleken av filén. En genomsnittlig storlek filé bör ta mellan 20 och 30 minuter.

6 Klä filén med din favorit sås. Tartarsås, teriyakisås, mango chutney och barbecuesås är alla bra alternativ. Om du föredrar att bevara den naturliga smaken av fisken, klä den med en åtstramning av färsk citron i stället för en sås.

Matlagning Whole Kokanee Salmon

7 Värm ugnen till 350 grader.

8 Gut fisken och ta bort fenorna.

9 Avlägsna de skalor genom att skrapa fisken försiktigt med en metallsked under rinnande vatten.

10 Skölj fisken och klappa den torr med hushållspapper.

11 Grejer fisken med hela vitlöksklyftor, citronskivor och flera smör. Den mängd smör beror på storleken på fisken. Vill du ha en pat smör för varje 2 eller 3 inches av fisk.

12 Baka fisk i en 350-graders ugn tills köttet är ogenomskinlig och flingor lätt med en gaffel. Tillagningstid kommer att variera beroende på tjockleken hos fisken men är i allmänhet mellan 20 och 30 minuter.

Tips

 • Detta recept fungerar med alla typer av lax, inklusive sockeye, viltfångad Atlanten eller odlad sorter.
 • Grillning kokanee lax är en annan populär alternativ. Placera beredda filé på ett ark av folie och grilla i ca 10 minuter eller tills gjort.
 • Rökt lax är en annan populär alternativ. Marinera lax med din favorit marinad recept och rök per din rökare instruktioner.
 • Kokning fisk är ett vanligt misstag och kan leda till en tuff, obehaglig protein. Om fisken inte är helt kokta efter den rekommenderade tiden, kolla upp det var 2 minuter för att undvika överkokning.

Hur man frysa fisk


Vakuumförpackning är den bästa förpackningen för fryst fisk, men inte alla har tillgång till den här utrustningen. I stället kan man använda näst bästa förpackning av plastfolie. Det börjar med nyfångad eller köpt fisk och inte gräva i någon process innan fisken är redo att frysas.

Instruktioner

Instruktioner

1 Fundera på hur du planerar att använda fisken, så att du kan kasta oönskade delar.

2 Skär fisken i minsta form som möjligt, oavsett om det är en filet eller biff.

3 Linda fisk i en plastfolie tätt, för att säkerställa en tät förslutning.

4 Linda fisken en andra gång med plastfolie.

5 Linda plastklädda fisk med slaktare papper eller aluminiumfolie.

6 Märk förpackningen med fisk typ, vikt och datum det var frysta.

7 Håll en frys logg listar varje objekt och det datum du lägga den i frysen.

8 Placera insvept fisk i frysen.

9 Ställ frys till dess kallaste inställningen, åtminstone tills fisken är helt fryst.

Tips

 • Fisk lagrar bra för tre till sex månader beroende på typ av fisk och förpackning. Andra förpackningar inkluderar:
 • Vakuumförpackning: Placera fisk i plastpåse, använder ett vakuum sealer att suga ut all luft i den och placera den i frysen.
 • Fryspåsar: Placera fisken i en fryspåse och frysa. När frysta, häll lite vatten i påsen och placera tillbaka i frysen.
 • Mjölkkartonger: Fisken placeras in i kartongen, är vatten hälls i den till dess full, och den är frusen.
 • Glasning: Fisken doppas i isvatten för att skapa en is skal och sedan insvept i frysen papper eller aluminiumfolie.