hur man bryggar vin

Hur man prova vin


Bara för att du dricker regelbundet vin betyder inte att du vet hur man korrekt prov på det. Alla erfarna vindrickare kommer att säga det finns ett visst sätt och etikett att följa när provtagning ett vin. Vinprovning har blivit en gemensam aktivitet att göra med vänner eller kollegor, men det kan vara lite skrämmande för någon som aldrig har deltagit tidigare.

Instruktioner

1 Fyll ett glas 1/3 av vägen fullt med vin. Du behöver bara 1/3 av en kopp eftersom du inte dricker mycket av varje vin när du provtagning, behöver du bara tillräckligt för att få en uppfattning om smaken.

2 Snurra vinet runt glas. Håll vinglas av stammen och försiktigt men snabbt snurra vinet runt. Detta frigör de kemikalier i vinet i luften.

3 Andas vinet. Placera näsan över mynningen av glaset och andas in djupt. Försök att tänka på en jämförelse doft. Notera eventuella närvaro av cederträ, jord, ek, toast, gräs eller hö.

4 Ta en liten klunk av vinet. Svälj inte direkt, istället swish vinet runt munnen låta den köra över dina smaklökar. När du har den fullständiga smaken av vinet antingen svälja eller om du inte gillar vad du provsmakning spotta vin diskret i skålen tillhandahålls.

5 Notera eftersmaken. Var uppmärksam på vad smaker kvar och hur länge smaken varar.

Hur man undviker Vin Huvudvärk med vin från Italien eller Frankrike


Risken för en baksmälla kan minskas genom att helt enkelt dricka med måtta, men vissa människor upplever huvudvärk efter att ha druckit bara ett glas vin. Detta irriterande kan allvarligt bromsa åtnjutande av dricka vin. Franska och italienska viner är ofta mer berusande och åldern längre än New World viner, kan de benägna att huvudvärk vill ta några förebyggande åtgärder innan du tömmer sina glas.

Instruktioner

1 Innan du köper en flaska vin, kontrollera alkoholhalten på etiketten. Viner från Frankrike och Italien kan vara lika stark som upp till 15 procent alkohol. Den högre alkoholhalten desto mer sannolikt att drinkers kommer att uppleva en huvudvärk. Utmärkta exempel för att undvika inkluderar Frankrikes Bordeaux vin och italienska vin från Toscana.

2 Prova att dricka certifierade ekologiska viner från Frankrike och Italien. Vin är en komplex dryck som innehåller många kemikalier. Vissa människor kan vara känsliga eller allergiska mot tillsatser som används för att bevara och smak vin. Ekologiska viner tenderar att göras från naturligt förekommande, vilda jäst och är mindre benägna att ha stora mängder av tillsatta sulfiter.

3 Drick mycket vatten när man dricker viner från Frankrike och Italien. Alkohol kan torka celler i kroppen och orsaka huvudvärk och andra symptom. Genom att dricka vatten, konsumerade de kemikalier när man dricker vin kommer att spädas ut, och den tid det tar för dessa kemikalier in i blodomloppet kommer att försenas, vilket minskar effekten av en huvudvärk.

4 Vitt vin tros vara mindre benägna att producera huvudvärk än rött vin, så försök provtagning vita viner från Italien och Frankrike, och undvika starka åldern röda. Den röda färgen och skarp smak i rödvin kommer från tanniner i skinn av druvan. Tanniner är avgörande för åldrandet av ett gott vin, men kan orsaka allergier och huvudvärk. Franska röda från Bordeaux och italienska röda som Barbaresco har höga halter av tanniner. För dem som inte vill gå miste om att dricka rött vin, prova viner som traditionellt har lägre nivåer av tanniner såsom franska röda från Burgundy och Dolcetto och Barbera från Italien.

Tips

 • Inte dricker vin till överskott. Det kan orsaka hälsoproblem. Använd aldrig ett fordon eller tunga maskiner när under påverkan av alkohol.

Hur man blandar vin


Från fruktig smak av sangria till bubbliga konsistens av calimocho, blanda vin med andra vätskor skapar drycker som är välkända och älskade över hela världen. Kombinera är också det perfekta sättet att utnyttja ett kvalitetsvin låg i stället för att kasta det. Med det breda utbudet av drycker som kan skapas med hjälp av vin, bestämma hur du vill blanda alkoholdrycker och vad som är viktigt innan du börjar.

Instruktioner

1 Bestäm hur högt du vill alkoholhalten vara av din drink. Detta kommer att bestämma förhållandet av vinet till andra vätskor. Om du önskar den stark, blanda det i en ett till ett förhållande. Om inte, blanda alkoholfria vätskor i en två till ett-förhållande med vinet.

2 Häll i juice eller andra icke-kolsyrad vätska in i kannan. Rör dem ordentligt att kombinera.

3 Lägg skivad frukt till kannan. Rör dem noggrant med omrörnings sked.

4 Placera kannan i kylskåpet och låt alla smaker att kombinera flera timmar till en dag. Detta kombinerar dem alla och ger dem möjlighet att mogna tillsammans.

5 Häll några kolsyrade vätskor i till kannan precis innan servering. Detta bevarar kolsyra för dem att dricka cocktail att njuta av.

Tips

 • En mängd olika frukter är perfekt att blanda med vin - välja de som behåller sina former och struktur lätt.

Hur man skickar vin till Frankrike


Medan Frankrike är känt för sin blomstrande vinkultur, kan vissa människor vill skicka ett fall av Napa Valley bästa över för kritisk jämförelse. Andra kan vara att besöka Frankrike och vill skicka ett fall i förväg så att de kommer att kunna njuta av sin favorit vino medan perusing Paris boulevarder. Oavsett dina skäl för sjöfarten vin internationellt, finns det flera viktiga steg som måste tas på uppdrag av sändaren och mottagaren. Följa dem och du kommer att njuta frukterna av ditt arbete.

Instruktioner

Instruktioner

1 Bestäm vilken pakethållare du kommer att använda. Om det är en personlig leverans (liten mängd som skickas till dig själv, en familjemedlem eller vän), undersöka FedEx. Om det är ett företag transport (fall sänds från en licensierad vingård till en annan), är UPS ett bra alternativ.

2 Läs vin och alkohol sjöfartspolitik pakettjänst du har valt. Informationen kan hjälpa dig med eventuella problem eller frågor du har om din sändning. Länkar kan hittas i "resurser" nedan.

3 Ta ditt vin till paketserviceställe för förpackningar. UPS erbjuder ett urval av tre containrar: en hopvikt korrugerad bricka, en gjuten fiber fack och en expanderad polystyren skum mögel. Dessa alternativ kan variera.

4 Se till att mottagaren i Frankrike är över 21 år. De flesta flygbolag kräver en vuxen signatur vid leverans. Om du skickar vinet själv, se till att du är i Frankrike vid den tidpunkt då paketet anländer.

5 Be om ett kvitto på leveransen. Detta meddelar att man vinet levererats.

Tips

 • Klargöra pakettjänst internationella vinpolitik sjöfart personligen när släppa av försändelsen.
 • UPS endast fartyg vin under avtal. Läs mer genom att klicka på länken under "resurser."
 • DHL, en annan populär pakettjänst inte längre fartyg vin. Se den officiella pressmeddelande under "Resurser".
 • Undvika frestelsen att dölja vinet som ett standardpaket. Detta kan få rättsliga följder för dig eller din mottagare.
 • Leverans vin till Frankrike och utomlands är en dyr uppgift. Se till att det är värt ansträngningen och pengar.

Att utveckla en rik, smakrik pan sås är enkel, men ger stora utdelningar genom att komplettera biffar, fläsk eller kyckling. Genom att använda samma pan laga proteinet och bygga såsen, du se en gratis smakprofil. Ett klassiskt pan sås innebär att man använder vitt vin att deglaze pannan, tillsammans med grädde och senap att skapa en krämig, minnesvärd sås som sedan kan hällas över köttet eller grönsaker. Hela sås fattandet tar ca 5 minuter.

Instruktioner

1 Laga din protein tills du når önskad nivå av doneness, ställ åt sidan på en täckt platta att hålla sig varm.

2 Deglaze botten av pannan med vitt vin (och lager, om du använder). Deglazing är den process genom vilken du lossa brynt bitar från botten av pannan genom att tillsätta vätska till en het panna. Värm vätskan över medelhög värme i 2 till 3 minuter, skrapning av botten av pannan med visp för att hjälpa till med att lossa de brynt bitar av kött.

3 Tillsätt grädde och koka i 60 sekunder.

4 Rör i senap tills kombineras, och sedan stänga av brännaren.

5 Ringla såsen över köttet och ugn några biverkningar grönsaker som sparris eller broccoli.

Tips

 • Proportionerna av vitt vin till grädde senap är mycket flexibla, så att du kan experimentera för att se vilka mängder av varje ingrediens bäst vänligen din smak och din familj. Du kan också hitta du ha mer sås, att verkligen kväva köttet, så försök att fördubbla receptet.
 • Försök lägga lager eller tärnade schalottenlök till såsen för extra smak.

Hur man tar Vin i en resväska


Många resenärer vill njuta av ett glas vin när de når sin destination. Men om du reser till en främmande stad, att hitta en flaska vin du kan vara svårt. Även hotell tenderar att ta ut en stor markering på sitt vin. Lösningen på dessa problem är att ta med din egen vin för njutning på din destination. Eftersom vinflaskor är ömtåliga och kan färga kläder, måste du vara försiktig när packning vin i en resväska.

Instruktioner

1 Placera varje flaska vin i en atletisk strumpa. Sedan wrap varje strumpa tätt i en T-shirt.

2 Placera de omslagna flaskorna in i den stora plastpåse. Få så många flaskor som du kan för att passa in i varje påse eftersom detta kommer att hjälpa till att hålla dem säkra.

3 Vik över toppen av påsen och fäst med packtejp. Detta kommer att hjälpa till att hålla vinet från att komma in på dina kläder bör en flaska break.

4 Öppna resväska. Placera skor och andra hårda, tunga föremål i "botten" av fallet - den del som är längst ner när du transporterar den, vanligtvis där hjulen är.

5 Placera ett skikt av mjuk kläder på toppen av skorna. Placera vin bag i centrum av den resväska med det orienterade så botten av flaskorna möta väskans botten.

6 Fyll i utrymmet framför och runt vin väska med resten av de kläder du packar och se till att väskan är säker. Stäng resväska och ge det en lätt skakning för att säkerställa att vin bag är säker.

Tips

 • Försök att få så stor plastpåse som möjligt. Vanligtvis livsmedelsbutik påsar är inte bra för denna typ av användning. Försök att få något av storleken av en standard livsmedelsbutik plastpåse. Plastpåsar från klädaffärer eller hotelltvättsäckarna arbetar ofta bra för detta.
 • Använd gamla strumpor och skjortor att linda runt vinflaskor som du kommer att vara mindre benägna att missa dem om de får förstört av en trasig vinflaska.
 • Om en flaska går sönder, var försiktig när du packar upp resväskan och resterande flaskor, eftersom det kommer att vara krossat glas i påsen.

Hur man kombinerar vin med dina måltider


Ett kvalitetsvin kan injicera liv till en annars vanlig måltid. På samma sätt kan saftiga mat föra ut subtila smaker i ett vin som du kanske inte har märkt om du dricker vin av sig själv. Hemligheten till att kombinera vin med mat är para de två på ett sätt som kompletterar varandra. När du lär dig att kombinera rätt vin med rätt skålen, kommer ditt ätande och drickande erfarenhet vara mer njutbart och tillfredsställande.

Instruktioner

1 Par rödvin med rött kött som en allmän tumregel. Merlot och cabernet sauvignon är exempel på röda viner som fungerar bra med olika nötkött centrerad rätter.

2 Kombinera vitt vin med vitt kött som en annan regel. Ett vin som en chardonnay par bäst med kyckling eller fisk förrätter.

3 Para ihop en rik, rejäl skål med en robust vin. Till exempel kombinera en biff med en shiraz vin. Däremot ihop en lätt skålen med en ljusare vin. Du kan kombinera en smakrik sallad med en pinot grigio.

4 Använd ett vin som är hög i surhet att mogna livsmedel som är rika och fet. En sauvignon blanc, till exempel, fungerar i allmänhet väl med en pasta maträtt som har en rik, krämig sås.

5 Skjuta till din egen smak, liksom smaker av dina gäster. Oavsett vad de allmänna riktlinjerna kan du behöva gäster som helt enkelt föredrar vissa typer av viner eller som inte gillar andra typer. Inte tvinga en ihopkoppling som dina gäster inte kommer att gilla. Likaså om du gillar smaken av ett rött vin med en fiskrätt, skämma bort din personliga preferenser.

Hur man skickar vin från Napa, Kalifornien


Ett besök i Napa vingårdar är inte komplett utan att skicka en flaska vin hem eller till vänner och familj. USA Postal Service kommer inte att leverera vin eller alkoholhaltiga drycker från Napa eller någon annan plats. Det finns avlastare, dock, som kommer fartyget din vinflaska. Eftersom vinflaskor är så bräckliga, är det viktigt att korrekt förpacka last att inte bara skydda den, utan för att skydda andra paket som är i närheten av det under transporten. Det finns flera material som du behöver för att säkerställa din flaska anländer till din destination i ett stycke.

Instruktioner

1 Linda flaska vin i flera delar av bubbelplast.

Ju mer bubbelplast som omger flaskan, desto mindre chans har du att flaskan går sönder. Som ett alternativ till bubbelplast, ställa vinet i en frigolit insats speciellt utformad för vinflaskor. Dessa skär finns tillgängliga online och på några vingårdar.

2 Säkra bubbelplast, om de används, med tejp.

3 Fyll en låda med jordnötter tidnings eller förpacknings och lägg flaskan i rutan. Omger alla sidor av flaskan med stoppningsändamål.

4 Tejpa lådan upp säkert och se till att lådan inte föreslår att du skickar vin.

UPS och FedEx skickar lådan utan tvekan så länge skötare har ingen anledning att tro att det är vin.

5 Skriv "Fragile" i rött på rutan på flera ställen för extra säkerhet.

6 Ship rutan som vanligt på en UPS eller FedEx-kontor i eller i närheten av Napa, CA.

Tips

 • Som ett alternativ till leverans vinet själv, be vingård eller en bestyrkt vin avlastare i Napa att skicka flaskan för dig. Vingårdar och speditörer kommer att ha material till hands för att transportera vinflaskan ordentligt.

Hur man skickar Vin till Amerika


Har en läcker flaska vin som du bara måste dela med din familj? Eller kanske du flyttar från Europa till USA och du vill ta en hel fall regionalt vin? Skicka vin till Amerika är inte det lättaste i världen eftersom det finns många lagar och förordningar som du behöver för att navigera. Men med noggrann forskning, kan du lagligt skicka en måttlig mängd vin till USA utan alltför mycket krångel.

Instruktioner

1 Ta reda på om mottagaren behöver en vätska licens. Om du skickar vinet med avsikt att sälja, eller du skickar mer än ett fall, är chansen att mottagaren kommer att behöva en återförsäljning licens. Om du bara skicka en eller två flaskor och har inte för avsikt att sälja vin, då behöver du inte en vätska licens.

2 Slå upp lagar import för Staten som du skickar vinet. Varje stat har olika lagar. Kontrollera alkoholdrycker kontroll hemsida för mer information om varje stat.

3 Hitta en budfirma för att skicka vin till Amerika. Skicka den via normal post är olagligt.

4 Informera mottagaren att vinet skickas, men det finns en chans att de kan ha för att plocka upp från en postmeddelande filial snarare än emot den på sin adress om vinet kvarhålls.

Hur man skickar vin till Japan


Frakt alkohol från USA är en ganska knepigt ämne som varje stat har olika lagar och förordningar beträffande sjöfarten alkohol av staten genom individer. Den enda stat som inte har några begränsningar på alkohol sjöfarten är New Mexico. Skicka vin till Japan måste ske genom en annan än den United States Postal Service bärare eftersom alla alkoholhaltiga drycker anses vara "farliga ämnen." United Parcel Service begränsar också transporten av vin om du inte är en licensierad alkohol distributör.

Instruktioner

1 Köp en fraktsedel med rätt adress för destinationen i Japan. Kontrollera att korkarna på vinflaskor är tätt monterade.

2 Placera delarna i lådan. Tejpa botten av kartongen för att förstärka den för sjöfart.

3 Linda vinflaskor med minst 2 inches av bubbelplast på alla sidor. Säkra bubbelplast med en tejpremsa.

4 Placera packning jordnötter in i botten av de avdelare i lådan för att ge adekvat dämpning för botten av flaskorna. Sänk flaskor i deras individuella avdelare.

5 Fyll det återstående utrymmet i delarna med packning jordnötter och stänga rutan. Tejpa toppen av lådan. Fäst leveransetiketten och släppa paketet på närmaste avhopp punkt av brevbäraren du väljer.

Tips

 • Försök inte att leverera vin i stater som förbjuder alkohol leverans: det är ett brott.