hur länge växer en dobberman

Hur länge ska en valp vara i en låda?


I naturen, hundar bodde i hålor som var i huvudsak små hål eller grottor. Idag kan du köpa en "håla" på alla sällskapsdjur leverans butik i form av en låda. När du har fått din valp en låda, finns det några regler som du bör känna till. Viktigast måste du veta hur länge du ska ha din valp i sin låda. Denna regel och några andra tips om hur man håller en häck valp kommer att få dig på vägen till ett lyckligt, bättre uppförde valp.

Tid

Tumregeln i hundträning är att inte hålla en valp i en låda längre än en timme mer än antalet månader gammal valp är. Så om din valp är en robust sex månader gammal, inte hålla henne i lådan längre än sju timmar. Likaså om din valp är en nyligen antagen åtta veckor gamla, hon skulle inte vara i en låda för mer än tre timmar utan att ha en möjlighet att komma ut för att kissa eller bajsa. Med någon valp, du vill få henne utanför omedelbart efter att låta henne ut ur hennes låda för att hålla henne från att ha en olycka i huset och därmed åter genomdriva sitt hus-utbildning. Även under natten, om din 2-månader gamla valp har varit i sin låda för mer än tre timmar och vaknar upp och börjar gråta, bör du få henne utanför för en potta paus. Om hon stannar sover, inte väcka henne att ta henne utanför om du inte är rädd att hon kommer att ha en olycka i sin låda.

Åtta timmar är den högsta antalet timmar som rekommenderas för att hålla någon mogen hund i en låda. När din hund har blivit rumsrena och du kan lita på henne att inte äta soffan medan du är borta, kan du prova att lämna sin lös i ett rum i huset i stället för trälådor henne. I allmänhet är det lämpligt att inte låta din hund har fri roam av ditt hus tills hon är minst 2 år gammal, en ålder då de flesta hundar är mogna nog att inte längre betraktas som valpar.

Utrymme

För att hålla din valp från att ha en olycka i hans låda bör du se till att lådan inte är för stor. En valp behöver bara tillräckligt med utrymme för att stå upp, vända och bli bekväm i sin låda. En hund instinkt är att inte jord hans håla; Därför kommer en valp inte gå potta i sin låda om han är kvar i det för lång eller har så mycket utrymme som han kan hitta en out-of-the-way hörn i sin låda för att gå potta. Du kan behöva investera i en liten låda för att börja och sedan köpa en större som valpen växer. En annan idé är att sätta någon form av distans i valpens lådan för att skapa ett mindre utrymme i en låda som är alltför stor.

Njutning

Lådan är ett bra verktyg för inbrott samt en plats för valpen att bli när du inte kan övervaka sin stökiga valp beteende. För att göra detta verktyg så effektivt som möjligt, bör valpens spjällåda vara hennes säker plats. Hon bör ha sin tid i hennes bur och tycker att det är en plats att gå när hon är stressad, trött eller överstimulerad. För att säkerställa din valp har sin håla, aldrig använda lådan som straff och aldrig lämna henne i hennes låda för länge. Lär din valp ett kommando som "gå till sängs" eller "kennel" när du sätter henne i hennes låda och kanske ge henne en behandling eller favoritleksak som du sätter henne i lådan för att uppmuntra henne att associera sin låda med glada känslor . Du kan också ge henne något att hålla henne från att bli uttråkad när hon är i sin bur, såsom en Kong (ihålig gummi leksak) fyllda med jordnötssmör och sedan frysas för längre njutning. Genom att följa dessa förslag och göra valpens lådan en trygg och lycklig plats för din valp, kommer din hunds lådan vara en livslång verktyg. När du behöver ha din hund på ett säkert ställe, om dess för att hålla henne ur din Thanksgiving middag eller att se till att hon inte spåra smuts på nyschamponerat matta, kommer du vill att din hund att visa sin låda som en fristad och lyckligtvis dra sig tillbaka till det när hon behöver.

Hur länge kan hälleflundra förvaras fryst?


Den vita köttet av hälleflundra fisk är fast och söt, men liksom all fisk, hälleflundra håller bara i temperaturer över 40 grader Fahrenheit under två timmar - på 90 F, bara en timme - innan bakterier som växer på fisken gör det osäkert att äta. Kokta eller råa, är frysning det bästa sättet att lagra hälleflundra när du inte har för avsikt att äta det genast. Hur länge hälleflundra varar i frys förhållanden är en kvalitetsfråga.

obestämd Frys

I en frys inställd på noll grader Fahrenheit eller nedan, håller hälleflundra på obestämd tid. Även om minusgrader i frysen stoppa bakterietillväxt som leder till livsmedelsburna sjukdomar, mager fisk som hälleflundra endast bibehålla sin kvalitet i frysen i sex till åtta månader. Efter denna tid, är hälleflundra fortfarande säkert att äta, men texturen och smaken av fisken kan börja försämras.

Omslag

För maximal kvalitet, linda hälleflundra tätt i aluminiumfolie, plastfolie eller frys wrap. Fryspåsar fungerar också bra för att förhindra kvalitetsförlust, hålla hälleflundra utan frysbränna och bismaker som kan utvecklas under lagringsperioden. Märk lindade hälleflundra för framtida referens med typen och mängden fisk inuti förpackningen, tillsammans med datum för frysning. En bit maskeringstejp med denna information skriven i permanent markör fungerar som en tillräcklig etikett.

upptining

tina aldrig hälleflundra vid rumstemperatur. Bakterier som frysning renders inaktiv snabbt bli aktiva i temperaturer över 40 F. Överför hälleflundra från frysen till kylskåpet 24 timmar före tillagning för att säkerställa en grundlig tina. Mikrovågsugnen hälleflundra eller placera den i en vattentät påse och sänka ned den i kallt vatten är också säkra sätt att tina, ge dig laga fisk omedelbart efteråt.

kylning

Till skillnad från frysning, inte kylning inte orsaka de bakterier som orsakar livsmedelsburna sjukdomar att bli inaktiv, men kylning gör långsam bakterietillväxt. Om du tina frysta hälleflundra i kylskåpet, kom ihåg att mager fisk bara hålla för en dag eller två innan bakterier förökar till nivåer som gör fisken osäker för konsumtion. Efter två dagar, kasta hälleflundra och det är förpackningar i papperskorgen; inte laga mat, äta eller frysas.

Var sjätte vecka

Colorist Giselle av Pierre Michel salong i Manhattan rekommenderar färga håret var sjätte vecka. Den exakta mängden tid mellan färg jobb beror på hur snabbt håret växer. Faster- växande hår behöver färgapplikationer tidigare än sex veckor. Höjdpunkter bör göras varje två till fyra månader.

Beror på färgen du väljer

Hur ofta du kan färga håret beror på hur skör den är och hur extrem skillnad i färg är enligt Patrick Melville, kändis frisör för Aveeno. Att gå från brunett till blond, till exempel, bör inte göras tidigare än var sjätte månad - mindre om du har sprött hår.

Slutsats

Hur länge ska du vänta med att färga håret beror på sammansättningen av håret och vad du skugga du vill. Extrema förändringar bör inte vara mer än var sjätte månad, men reapplications kan göras ungefär var sex veckor.

Hur länge Beagles i Labor före Valpning?


Avels beaglar kan vara en givande och lönsam äventyr. När din hund är uppfödd och förväntar, är det viktigt att känna till stadier av arbetskraft och valp, så att du kan få bästa möjliga resultat från en hemförlossning. Att veta hur länge din beagle kan vara i arbete är ett måste.

Steg 1

Det första stadiet av förlossningsarbetet, även kallad valpning, är den längsta steget. Det kan vara allt från fyra till 20 timmar, men bör inte vara längre. Detta är det skede där hunden blir rastlös, sjuka, i obehag och kan visa tecken på "häckande" eller annan rastlös beteende.

stadium 2

Denna etapp av arbetskraft är där leveransen av valparna inträffar. Fluid kommer att utvisas, följt av valparna, var och en på sin fostersäck. Tik kommer att rensa varje valp och sannolikt äta det bifogade säck och andra vävnader eller vätskor hon driver ut.

problem

Om en tik driver en valp ut, och det gör inga framsteg inom en timme, kommer hunden behöver hjälp. Dessutom har om fyra timmar gått efter en valp har levererats och du är säker på att det finns fler valpar födas, behövs en omedelbar resa till en veterinär sjukhus.

Sista steget

Efter alla valparna har levererats, är det sista stadiet av värkarbete slut utvisning av eventuella kvarvarande vävnad, blod och vätska från beaglar livmodern. Detta är i allmänhet avslutad inom en timme eller två för att leverera den slutliga valp. Det är inte ovanligt för en mor att vila efter den sista leveransen innan du trycker ut de resterande börden.

Lens Type Matters

Kontaktlins typ spelar en stor faktor vid fastställandet hur länge linser kan bäras under, enligt Vision 2020. Många ögonläkare rekommenderar att bära mjuka kontakter upp till 12 timmar per dag, halv mjuka linser upp till 10 timmar per dag, och hårda linser upp till åtta timmar per dag.

Ögon behöver syre

Bär kontaktlinser avbryter tillförseln av syre till ögat, och medan kontakterna är gjorda av ett material som tillåter maximal absorption syre, det är inte identisk med den mängd syre som tas emot utan linser. Om ögonen blir röda, torr eller irriterad, bör linser tas ut även om maximal slittiden inte har uppnåtts.

Slutsats

Ögonläkare i allmänhet överens om hur lång tid kontaktlinser kan bäras, men det är viktigt att lägga märke till någon plötslig torrhet eller rodnad och ta bort linserna omedelbart om dessa symtom uppträder.

Hur länge man bakar paj


Nästan alla älskar lukten, ser, och smak av nybakat paj. Men så angenäm som en plätt kan vara, vilket gör denna känsliga bakverk kan ofta verka som mer arbete än det är värt. Detta orsakar en del att ge upp helt och hållet, och tillgripa köpta desserter som inte har halva smak. En av de stora fallgropar i att göra paj är att veta exakt hur länge kakan måste baka för, och hur man berättar när det är gjort. Även om detta kan tyckas vara en djup gåta, några enkla riktlinjer tar nästan alla gissningsleken att göra smarriga pajer.

typer

Det finns massor av saker som kan påverka hur länge en paj bör baka, inklusive storleken av kakan, den specifika fylla i bruk, temperaturen i ugnen, höjd, och mer. Men framför allt är den mest avgörande egenskap vilken typ av kakan du bakar. Olika typer av paj kräver väldigt olika tillagningsmetoder och instruktioner. I allmänhet kan de flesta pajer delas in i tre grupper, var och en av som förtjänar sina egna instruktioner. Dessa grupper är: enkel skorpa pajer, pajer med förbakade skorpor, två gånger bakade pajer och fyllda pajer med både övre och nedre skorpa.

Enkel Crust Recept

Recept för enkel skorpa paj är ofta den enklaste, eftersom de innebär att blanda ingredienserna, häller dem i en unbaked pajskalet, och sätta dem i ugnen. Detta inkluderar schack paj, och några recept för pecan och liknande fyllningar. För dessa typer av recept, kommer din ugnstemperaturen vanligen mellan 375 och 425 grader, och tillagningstiden kommer att variera från mellan 35 minuter till en timme och fem minuter.

prebaked Crust

För många pajer, är skorpan den enda del som verkligen behöver för att baka. Detta är särskilt sant för många grädde pajer. Om så är fallet, måste du baka skorpan helt igenom innan du gör något annat. Täck skorpan i folie och baka i en 375 graders ugn i ca 25 minuter, sedan ta bort folien och koka i ungefär ytterligare 10, eller tills skorpan är en djup gyllenbrun. Många experter som USA: s Test Kitchen rekommenderar tynger den tomma skorpa med paj vikter eller pennies, att se till att inga bubblor bildas under tillagningen.

Två gånger bakade Pies

Nästa steg upp från helt förbakade skorpor är delvis bakade skorpor. För dessa pajer, är skorpan bakas delvis, då fyllningen tillsättes och hela paj gräddas igen. Börja med att täcka den tomma skorpa i folie och väger ner i mitten med småpengar. Baka tom skorpa vid 375 under ca 25 minuter. Lägg sedan till din fyllning, och rebake cirkeln tills den är helt färdiga, oftast en annan 25 minuter.

fyllda pajer

Kanske den vanligaste typen av cirkel och den mest älskade är de med både en övre och nedre skorpa. Detta inkluderar hela översta skorpor samt gitter-top pajer. För dessa pajer, behöver temperaturen igen för att vara mellan 375 och 400 för de flesta recept. Koktider kan variera kraftigt, men de flesta recept kräver mellan 45 minuter och en timme, beroende på storleken av kakan och dess fyllning.

beredskaps Indikatorer

Ingen lista gånger någonsin helt idiotsäkert, så det är viktigt att du vet hur man identifierar när kakan är klar. Den första indikatorn är jordskorpan, som helst bör vara en rik gyllenbrun färg på både toppen och botten (som du kan se med hjälp av en glas pajform). De fyllningar av pajer är lite svårare att bedöma, men det finns visuella ledtrådar du kan leta efter. Fruktpajer bör i allmänhet vara bubblande; pajer som pumpa och pecan görs när centrum ställer och stoppar jiggling. Några recept kan testas för doneness genom att föra in en tandpetare nära centrum, som ska komma ut nästan ren när kakan är klar. Kontrollera din specifika recept för riktlinjerna, och se till att flitigt både under de sista minuterna av stektid. På så sätt kan du vara säker på att få bra resultat varje gång.

Hur länge en Macaw att prata?


Sjutton olika arter av papegojor är kända, vilka alla är medel till stora fåglar som tillhör papegojan familjen. Inte alla papegojor är skapade lika och vissa har bättre talar förmågor än andra. Hur lång tid det tar för din papegoja att börja prata kommer att bero på den individuella fågeln, men vissa kan aldrig prata alls.

ter Talkers

Vissa arter av ara har mer av en benägenhet att prata än andra. Om talar förmåga är din viktigaste kriteriet, fundera noga över vilka arter du vill. Blått och guld aror är kända för att vara bra talare, kan utveckla ganska stora ordförråd. Andra, såsom militära och Ljusröd ara, är mindre benägna att utveckla goda talande förmågor. Även hyacintara brukar inte ha stora ordförråd, de är mycket intelligenta och ofta lära sig att använda ord i rätt sammanhang, snarare än att bara imitera.

Hur länge?

Den tid det tar för en ara att lära sig att tala varierar. De flesta av dem kommer inte att börja prata tills de är mellan 6 och 12 månaders ålder, men det är aldrig för tidigt att börja uppmuntra dem. Unga papegojor ta dina lektioner, men behöver en stund för att starta vocalizing. Om du får din papegoja som en äldre fågel, hon mindre benägna att lära sig att prata alls, speciellt om hon tillbringade sina formativa år i en stor flock eller med lite mänsklig kontakt.

talar förmågor

Precis som människor, alla papegojor är individer och deras talande förmåga är individuellt också. Vissa är riktiga pratkvarnar och kommer att prata örat off timmar, medan andra kommer att säga bara några ord då och då. Några kanske sky prata helt och kommunicera på andra sätt. En sak du bör inte förvänta sig av din Ara är en tydlig talande röst. Till skillnad från vissa papegojor, såsom afrikanska greys, har de tydligt papegoja-liknande röster och deras ord låter squawky.

andra vocalizations

Om Ara inte prata mycket, betyder det inte att hon inte kommer att artikulera på andra sätt. Vissa fåglar föredrar att bara skrika eller squawk, som är deras naturliga form av kommunikation. Andra vill whistle-särskilt arter som Hahn eller ädla papegojor-eller härma hushållsljud, såsom pip från mikrovågsugnen eller ljud från TV: n. Var inte alltför besviken om din ara väljer att göra dessa typer av ljud snarare än att tala; Hon har många andra stora egenskaper som gör henne en underbar följeslagare.

Om du inte är en amerikansk medborgare fast bosatta i landet, måste du ha ett grönt kort. Däremot kan det komma en tid när du kan behöva lämna landet under en längre tid. I det här fallet finns det regler och förordningar som du måste följa för att se till att din grönt kort inte återkallas. Följ dessa steg för att lära sig hur länge du kan vara ute ur landet med ett grönt kort.

Instruktioner

1 Bestäm hur mycket tid du kommer att vara ur landet. Det viktigaste när försäkring framtida status din grönt kort är att veta hur länge du kommer att vara ur landet.

2 När ut ur landet sex eller mindre månader, behövs ingen extra uppmärksamhet. När borta i sex månader eller mindre, är det regeringens ansvar att bevisa att du övergav ditt hem. Om du bara gått en kort tid, kommer det att vara för dem att göra det svårare. I de flesta fall kommer regeringen inte driva ärenden som rör sex eller färre månaders frånvaro.

3 När gått mer än sex månader men mindre än ett år, blir det ditt ansvar att bevisa att du inte överge ditt hem i USA. Du kommer också att ansöka om upptagande via USA Citizenship and Immigration Services. När du besöker länder som kan innebära en risk för vissa sjukdomar - HIV till exempel - ansökningsprocessen kan vara svårare.

4 När borta mer än ett år, måste du ansöka om ett återinträde tillstånd. När ditt tillstånd beviljas, kan du reser utanför USA tills utgångsdatumet på tillståndet.

Tips

  • Om du vet att du lämnar USA för mer än ett år, ansöka om återinträde tillstånd. Du behöver inte, men det är bättre än att lämna din återinträde hopp att chansen att ingen frågar efter din grönt kort.
  • Om du lämnar för mindre än sex månader, du kommer med all sannolikhet har inga problem att få tillbaka in i landet.
  • Om du lämnar landet för mer än sex månader men mindre än ett år, se till att du inte gå någonstans som kan sätta din återinträde i riskzonen.

USA välkomnar miljontals internationella turister varje år. För nationella säkerhetsskäl måste många av dessa besökare få ett turistvisum, vilket begränsar vad du kan göra och hur länge du kan stanna.

Fungera

Turistvisum kan endast användas för fritidsändamål. Turistvisum innehavare får inte arbeta eller göra affärer i USA

Tidsram

Den invandring officer vid införselhamnen kommer att bestämma hur länge du kan stanna i landet, men innehavare turistvisum kan inte stanna längre än sex månader.

undantag

Om du har angett USA genom Visa Waiver Program, kan du stanna bara 90 dagar. Trettiofem länder är berättigade till programmet för viseringsundantag.

överväganden

Om du funderar på att resa till något annat än turist ändamål, måste du ändra status för ditt visum.

Varning

Stannar kvar på turistvisum kan leda till utvisning, och du kan förbjudas från att åter komma in i USA under flera år. Om du ertappas arbetar samtidigt på ett turistvisum, kan du åtalas.

Hur länge tror du Cook Shank Meat för Soup?


Som man kan förvänta sig från köttet runt ett djurs skenbenet, är skaft kött tuff. Laga det för fort, och du kommer att tugga klumpar i din soppa. Men laga det tillräckligt länge, och skaft kött blir mjuk, anbud och saftiga - perfekt för en rejäl soppa eller gryta. En nötlägg, till exempel, kan behöva fyra timmars matlagning på en lätt sjuda innan det är tillräckligt mjukt för att göra en läcker soppa.

På era platser, färdiga, Shank

Hur länge du laga en kött skaft beror på storleken av skaftet. Nötlägg är i allmänhet större än lamm shanks, så kräver längre i potten. Till exempel, föreslår en BBC Food recept bräsera lamm shanks för en fjäder lamm buljong i tre timmar i ugnen. En nötlägg matlagning i sjudande lager behöver fyra timmar innan köttet blir mjuk. En skinka skaft kan ta något mindre tid att laga mat, runt en timme för en rökt skinka hasen.

Skaft Soup

Om du använder nötkött eller lamm shanks i din soppa recept, lämna tillräckligt med tid för att bryna köttet innan kokning eller braising. Detta innebär uppvärmning vegetabilisk olja i en tung kastrull och brännande köttet på alla sidor tills den är jämnt brun. För en medelstor kött skaft, kan det ta 15 minuter eller mer. Skinka skaft, särskilt rökt skinka, behöver inte bryna innan de kokar upp i soppan.

Strippa Dessa Shanks

När du köper en nöt, lamm eller skinka skaft slaktaren kommer att lämna över en bit kött med en stor ben i mitten. Ingen vill ha en stor ben i sin soppa. Så, de flesta kött skaft recept föreslår att ta bort köttet en gång genomkokt. Efter det har svalnat, kan du strimla köttet från benet med hjälp av en gaffel. Om det är vällagad, kommer köttet falla av ben i tillfredsställande små bitar. Om du behöver skära bort det, sedan lämna den att koka eller steka längre. När strimlad, lägg köttbitarna tillbaka till soppan bas.

Mer Fuktig Kött

Om koka en nötlägg för soppa, fylla krukan med vatten eller lager tills den når två tredjedelar upp på sidan av skaftet. Eftersom köttet behöver en lång tid att laga mat, är det bäst att täcka potten och ställa spisen låg värme. Kontrollera var 15 minuter eller så för att se till att vattnet inte avdunstar. Tillsätt lite mer vatten när det behövs för att hålla skaftet mestadels nedsänkt i vätska.