hur lagra rädisor

Hur Cut Rädisor att tjäna rädisa Florets


Rädisor är inte bara en vanlig garnering, men en mycket näringsrik grönsak som är låg i kalorier. Den ljusa röda roten med en skarp vit inredning är en bra källa till folat, kalium och vitamin C. Skär rädisa till former kan uppmuntra pickiest av eaters att prova grönsaker och samtidigt skapa en invecklad skärm. Några små skivor kan förvandla en rund boll i en blommande blomma för återförstärkande ett spel dag vegetabilisk tallrik eller sallad.

Instruktioner

1 Skölj rädisor under kallt vatten och använda en skurborste för att avlägsna smuts. Torka med en ren kökshandduk.

2 Trimma ner greenerna, och avbröt botten av rädisa. Skära en X-form in i toppen av den rädisa. Trimma rakt ned de fyra sidorna för att ta bort ett tunt lager av huden, som bör utsätta det vita skiktet. Skär halvvägs ner rädisa två gånger på alla fyra sidor.

3 Fyll en skål med kallt vatten. Lägg is och salt. Rör om. Placera de trimmade rädisor glödlampor inuti. Vänta rädisorna blomma. Detta kan ta mellan 30 minuter och 24 timmar, beroende på hur stor du föredrar storleken på floret.

Tips

 • Tjäna på toppen av en sallad, dopp eller sauteed och tjänade som en friska sidan.

Hur lagra dina kaffebönor mest effektivt


Lagra kaffe är en stor debatt bland kaffedrickare. Färskt kaffe är nummer ett i din strävan efter en stor kopp. Sättet du förvara det är en avgörande faktor för hur färskt kaffe kommer att bli.

Instruktioner

1 Köpa kaffebönor (hela bönor) som färska som möjligt. Du bör hitta en lokal roaster eller kafé som roasts sina egna bönor eller en distributör som roasts din beställning och fartyg omedelbart till dig. Målet är att ha kaffe endast ett par dagar efter att den har rostat.

2 När du har dina färska rostade bönor, måste du lägga dem i en lufttät behållare. Viktigast är att hålla bönorna från syre. Lufttät är nyckeln och vakuum förseglade är ännu bättre. Hitta en torr, sval plats att sätta dem när de har överförts till en behållare. Det finns några stora vakuumtätnings behållare som avlägsnar syre från behållaren. Du kan behöva leta lite, men det finns bra erbjudanden där ute.

3 Du bör bestämma hur lång tid det tar att använda alla dina bönor. Om mer än en vecka, kanske du vill behålla en vecka leverans ut och lägga resten i frysen. När de kommer ut ur frysen, bör de inte gå tillbaka, så bara ta reda på vad du behöver för veckan.

Tips

 • Du kanske vill rulla upp bönorna i den ursprungliga påsen och sätta ett gummiband runt dem redan innan sätta dem i en behållare. Detta håller dem från kontakt med syre ännu mer.
 • Lämna inte bönorna i frysen under långa perioder. Om du kan använda dina bönor i en vecka, är det optimala. Lufttät och torka är viktigast och frysar kan vara lite fuktig.

Efter en hel del trial and error, försöker en hel del av de vanliga rekommendationerna för lagring av vin, kan du bli förvånad över den praktiska lösningen jag har hittat. Den innehåller något som de flesta människor helt enkelt kasta bort varje dag.

Familj och vänner som används för att skratta hysteriskt som jag kraftigt pumpade ut luften ur min halv används flaska vin med en av dessa vin pumpers. Jag antar att jag börjar att bryta en svett. Men hey - jag älskar vin, och jag kan inte stå för att slösa ens en droppe. Tänk dig att spendera $ 60 på en fin flaska Cabernet Sauvignon, sedan hälla hälften ner i avloppet? Jag tror inte det!

Så, hur dessa vin pumpar? Eller de vin konserverande spray? De båda hävdar att förlänga livslängden på din dyrbara vin för dagar eller veckor. Men gör de verkligen fungerar? Tja, vi har provat dem båda.

Pumparna är väl, i princip värdelös. Det finns ingen argumentera att de skapar ett vakuum. Men betyder det egentligen förlänga livslängden på ditt vin? Kanske några extra timmar. Men det är inte tillräckligt. Vinet (särskilt vita viner) kommer att börja förstöra i ett par dagar, även när kylda. Röda viner kommer att pågå lite längre eftersom tanniner i vinet fungerar som ett naturligt konserveringsmedel.

Vad om de vin bevara spray? Tillverkarna hävdar att livslängden för en öppnad flaska vin kan utökas till nästan ett år! Hmmm. Medan dess sant att vin konserverande sprayer kan förlänga livslängden för ett vin, har vi funnit att vinet försämras efter ett par veckor. Med vinet konserveringsmedel, du spraya en liten mängd inert gas in i flaskan. Gasen tränger undan syre i flaskan. Det inte är perfekt. Hur vet du om din skvätt gas är tillräckligt för att utvisa allt syre? Och när du sätter korken eller proppen tillbaka på flaskan, hur kan ni garantera att korken själv kommer inte att införa några restsyre och bakterier? Det är i första hand syre som interagerar med vin och mikroskopiska element i vinet att få den att förstöra. Vin konserverande sprayer fungerar mycket bättre än pumparna. Men behöver du verkligen att spendera dina surt förvärvade pengar på dessa dyra spray? Nej, vi ska visa dig ett bättre sätt. Det kan inte vara sexig. Men vi har upptäckt att det fungerar mycket bättre än pumpar och är mycket billigare än sprayer.

Instruktioner

1 Dricka vattnet (vi rekommenderar att du häller vatten i ett glas, snarare än att placera dina läppar på vattenflaskan) - eller ge din dyrbara krukväxter en drink. Se till att vattenflaskan är ren. Sedan skaka ut de kvarvarande vattendroppar. Det behöver inte vara helt torr. Men få det så torrt som möjligt - annars kommer du att späda ditt vin med lite vatten - och om du är noga vin som jag är, det är inte cool.

2 När du har haft en del av den underbara Cab, Syrah eller Pinot, häll resterande vin i den tomma vattenflaska.

3 Om vinet överfull vattenflaska, sedan börja fylla en annan vattenflaska med vad som finns kvar.

4 Kläm vattenflaskan så att vinet når toppen av flaskan, sedan skruva på locket ordentligt. Genom att göra så, du utvisa all luft ur flaskan. Förvara vinet i ditt kylskåp. Det bör hålla bara bra för minst en vecka!

Tips

 • När du är redo att tjäna resterande vin, kan du göra en av två saker. Häll tillbaka till den ursprungliga (sköljda och torkade) vinflaska - eller dumpa den i en vin karaff för servering. På så sätt dina gäster inte kommer tro att du är konstig, hälla vin ur en vattenflaska! Skål!
 • Visa fler tips på vår webbplats: WallaWallaWineStore.com
 • Vi rekommenderar inte att lagra din överblivna vinet i något annat än vattenflaskor. Lämna inte kvar vin ut i solen! Den värme och solljus kommer snabbt förstöra det.

Hur lagra vin utan en källare


Inte allt vin kan lagras i mörka källare, men allt vin ska förvaras på rätt sätt för att säkerställa dess bästa smak. Oavsett om du dricker det idag eller tre år från och med nu, kommer korrekt lagring bevara sin smak.

Instruktioner

1 Store vinflaskor med korkar på sina sidor. Korken måste hålla kontakt med vinet för fukt och för att hålla syre ut. En kork inte alltid förhindra vin från oxiderande, men korken har en bättre chans att arbeta om flaskan förvaras horisontellt.

2 Store skruvlock vinflaskor upprätt om du vill. Syre är inte ett problem med skruvlock, så dessa flaskor inte behöver lagras horisontellt för att hindra dem från att vända sig till ättika.

3 Lagra rött vin från ljus. Om du lagrar vitt vin under längre tid än några veckor, hålla det vita vinet från ljuskällor också.

4 Håll alla värmekällor borta från vin. Om du har vin skickas till dig, försök att undvika sommarmånaderna för detta. Ett vin kan "laga mat" i flaskan om temperaturen blir för hög. Helst gillar vin svalare temperaturer, men också jämn temperatur. Skjuta till 55 grader Fahrenheit för både röda och vita. Kyla vita till 45 grader eller lägre, beroende på hur kallt du vill ha dem, innan servering.

5 Använd en vinkällare eller chiller om du har en. Annars improvisera för att hålla dina viner som bäst.

Tips

 • Förvara aldrig mögliga ostar eller frukter och grönsaker som kan förstöra runt vinflaskor som har korkar. Formar kan komma in i vin genom korken.
 • Vissa städer kommer att återvinna vin korkar. Fråga på din lokala vinbutik.
 • Om du är osäker på om att dricka alkohol och / eller vin är säkert för dig, tala med din läkare.

Hur lagra vin hemma


How do you lagra vin hemma? Du behöver inte ha en vinkällare för att hålla dina viner i gott skick. Här är några förslag som ska hjälpa dig att hålla dem säkra och som bäst med eller utan en särskild plats.

Instruktioner

1 Vita och mousserande viner är bäst hålls borta från starkt ljus. Faktum är att alla viner reagerar dåligt till mer än minimi artificiellt ljus. Att hitta en plats som denna i ditt hem för att lagra vin bör inte vara svårt.

2 Även om det är lättare att hålla vin vid en jämn temperatur i en vinkällare, desto närmare kan du få hålla dem mellan 50 'och 60'F desto bättre. Vid dessa temperaturer kan smaken utvecklas väl och de kommer inte att åldras alltför snabbt som varmare temperaturer är sannolikt att uppmuntra.

3 Håll flaskor på sin sida för att hålla korkar fuktig och svullen och undvika luft komma in vinet. Du kan köpa vin rack i alla olika stilar och beskrivningar för att lagra dina viner på deras sidor hemma. Att hålla luftfuktigheten mellan 60-70% också kommer att vara bra för korken.

4 Om du lagrar dina viner i ett rack, är toppen bäst för röda viner som kan ta temperaturen något varmare. Lägg de vita vinerna i mitten och gnistor viner i den lägsta och kallaste delen av racket. (Heat stiger.)

5 Håll viner borta från starka lukter som frukt, grönsaker och ost. Öppna viner är särskilt sannolikt att bli förgiftade.

6 Försök att undvika rörelse när viner fastställs. Även vibrationer från maskiner som en luftkonditioneringen kommer att förvirra viner.

7 Röda viner är bäst vid rumstemperatur medan vita och mousserande viner är bättre på omkring 45'F.

8 Medan vinexperter kommer att vidta ytterligare åtgärder för att upprätthålla ett gott vin, kommer dessa steg vara tillräckligt för att hjälpa lagra vin ganska bra i ditt hem. För mer detaljerad information om hur man lagra vin i hemmet, kontrollera länkarna nedan under Resurser.

Hur Blanch rädisor


En rädisor är en rotfrukt som vanligen skördas på våren och sent på hösten. Rädisor används ofta i sallader för att lägga till en skarp och pepprig smak. Om du planerar att frysa rädisor, är det viktigt att blanchera dem först. Blanche är en process som snabbt kockar rädisorna men inte helt laga dem. Detta gör det möjligt för smak och konsistens ska bevaras vid lagring rädisorna. Blanche är mycket lätt och kan vara klar i så lite som 15 minuter.

Instruktioner

1 Tvätta rädisor ordentligt.

2 Skär av toppar och bottnar i rädisor, sedan skuren i små bitar. Du behöver inte skala grönsaker innan blekning.

3 Föra vatten till en rullande koka i potten.

4 Ställ korgen i potten och tillsätt hackad rädisor.

5 Låt rädisor koka i två till tre minuter. Låt inte rädisorna koka längre än tre minuter.

6 Ta bort rädisor och dränka omedelbart i isvatten för två till tre minuter.

7 Ta rädisor ur isvatten och använda eller lagra önskas.

Har glädjen av italienska köket matlagning till hands - lagra ditt skafferi nu skörda frukterna senare.

Instruktioner

1 Har en melange av italienska örter hands. Inkludera basilika, oregano, rosmarin, timjan, röd paprika flingor, salt och peppar. Investera i en bra pepparkvarn och hela pepparkorn.

2 Store massor av pasta, Arborioris (för risotto), gnocchi och polenta - dessa utgör grunden för många en måltid.

3 Alltid, alltid hålla lök och lite vitlök om runt. Nästan varje Itailan maträtt innehåller dessa.

4 Köp burk tomatpuré, Roma (plommon) tomater och för en nypa, premade såser. Men med vissa vitlök, lök och konserverade tomater, kan du göra din egen sås lätt.

5 Låg i en god tillgång på vin, för både matlagning och dricka. Plocka torra vita viner för matlagning, välsmakande chianti för att dricka.

6 Lagra konserverade buljonger, frysta lager och / eller boullion kuber för italienska grytor och braises.

7 Håll åtminstone ett galler ost till hands för pasta. Parmesan, pecorino och romano är bra val för galler. Du kan även lager mozzerella för smältning och ricotta för bakning.

8 Köp beredda pizzabottnar och degar. Wonton wrappers som säljs i de flesta livsmedelsbutiker är en bra genväg till snabbt och enkelt (utan att helt giltig) ravioli.

9 Använd extra jungfruolja och balsamvinäger för marinader, sautes och bröd. Kombinera olivolja, pinjenötter och färsk basilika för hemlagad pesto.

10 Store konserverade sardiner och ansjovis. De är perfekt i pasta och sallader och ovanpå pizza. Vissa salta kapris och goda svarta oliver aldrig skada heller.

Tips

 • En enkel sås av sautérade lök och vitlök sjuda med konserverade tomater i 15 minuter eller så är en stor måltid i en nypa. Du kan förstärka sås med röd paprika flingor, några salta kapris eller oliver, eller sardiner eller ansjovis. En burk av god kvalitet tonfisk, sauteed med lök, fungerar bra också.

Hur lagra vin korrekt


Vin är lätt påverkas av olika miljöförhållanden, inklusive ljus, luftfuktighet, vibrationer och även den vinkel som flaskan placeras på hyllan. För att bevara smaken av vin och låt det mogna naturligt, styra följande faktorer.

Instruktioner

1 Förvara oöppnade flaskor horisontalt, så vinet berör korken. Detta kommer att hålla fukt i och förhindra korken torkar och krymper, vilket skulle göra det möjligt luft i flaskan. När vin möter luft oxiderar den och blir sura.

2 Håll vinet i en sval plats, såsom en källare, eller investera i ett vin kylskåp.

3 Lagra vin på en hylla eller enhet som inte vibrerar. Konstant vibration kan producera luftbubblor, som kommer att oxidera vinet, även när oöppnat. Sediment blir också oreglerade om flaskan vibrerar. Detta kommer att blanda sedimentet med vinet och förändra dess smak.

4 Undvik att lämna flaskor i direkt solljus. UV-ljus skadar vin, minskar smak och mognar vinet för snabbt. Fuktighet (70 procent är perfekt) är viktigt att bevara smak och ton, och solljus kan torka ut i miljön för mycket för det vin som skall bevaras.

5 Förvara inte vin på platser som är för kallt. Något under 40F gör att vinet för att stoppa förfall, även om flaskan är flyttade senare till ett varmare område.

6 Undvik att förvara vin nära kemikalier eller produkter med starka dofter, eftersom de kan få igenom korken och in i flaskan, påverkar smak och konsistens av vinet.

Tips

 • Medan en flaska vin som släpps ut på en vinställ, på köksbänken, kan se bra ut, är detta förmodligen den värsta plats att lagra vin. Området är förmodligen för varmt och för ljus för vin att stanna i gott skick.

Lagring av vin i kylskåpet kan göra vin femåring krypa, men ibland är det enda alternativet, bortsett från att kasta flaskan. Att ha en dedikerad vin kylskåp eller en riktig vinkällare är den bästa lösningen för att lagra alla varianter av vin. Men med några justeringar kan du enkelt lagra din röda, vita och rosa viner i full storlek kylskåp tillfälligt.

Instruktioner

1 Justera temperaturen. Den optimala temperaturen för att hålla vin kylda är mellan 45 till 55 grader Fahrenheit. En full storlek kylskåp medeltemperatur är 35 grader Fahrenheit. Eftersom detta är din dedikerade kylskåp, vill du inte att höja temperaturen för hög. Hålla temperaturen mellan 40 till 45 grader Fahrenheit.

2 Justera fuktigheten. Moderna kylskåp kan du justera nivån på luftfuktigheten i sina mindre fack. Ställ luftfuktigheten till medelhög. Om luften är för torr korken torkar ut snabbare, vilket gör att luften i flaskan och förstöra ditt vin. Om kylskåpet inte har möjlighet att justera luftfuktigheten, kan du fortfarande chill ditt vin ändå. Hursomhelst, är det bäst att konsumera eller överföra vin inom en vecka.

3 Kontroll vibrationer. Full storlek kylskåp tenderar att vibrera en hel del, även om du inte märker det. Denna vibration kan börja att lösgöra korken, vilket tillåter luft i flaskan och förstör vinet. Linda flaska vin i en liten handduk för att åstadkomma en stötdämpare.

4 Dricka vin. Att hålla vinet i en typisk full storlek kylskåp är inte perfekt och bör inte användas som en permanent placering för ditt vin. Det är bäst att dricka vin inom två veckor för att placeras i kylskåp.

Tips

 • Det är bäst att lagra vin på sin side.Remember att återvända ditt kylskåp till normal temperatur vid avslutad flaska vin.
 • Konsumera alkoholhaltiga drycker minderåriga är mot law.Be försiktig när du justerar temperaturen i kylskåpet, eftersom du inte vill att det ska bli för varm, vilket skulle förstöra resten av din mat.

Hur lagra ditt skafferi för snabb och enkel måltider


Förberedas för akuta måltider, överraskning gäster och utan problem matlagning.

Instruktioner

1 Lagra en mängd olja och vinäger. Olivolja och vinäger är bra för marinader, salladsdressing, sautes och bröd doppa.

2 Håll vitlök, lök och potatis till hands. Lök och vitlök används i praktiskt taget varje huvud maträtt recept, och en potatis kan vara en måltid i sig (särskilt sauterade med lök och vitlök).

3 Store ris, torkade pasta och andra sädesslag. De är bra för någon snabb måltid.

4 Har konserverade buljonger eller frysta bestånd praktiskt för sista minuten rejäla soppor.

5 Frysa kött och fisk och köpa frysta eller konserverade grönsaker. Du kommer att vara redo för alla begär.

6 Skapa en vin- och sprit försörjning. Din förvåning gäster kommer att vara glad att du gjorde, och många recept kräver vin eller sprit. Dessutom är det alltid trevligt att smutta på ett glas vin medan du lagar mat.

7 Håll lönnsirap och pannkaka mix i ditt skåp för helgen frukostar. Store konserverad kronärtskockshjärtan, soltorkade tomater och oliver. Piska upp en trevlig antipasto eller sallad kommer att bli lätt.

8 Ställ i kylskåp en mängd olika ostar. De är bra för småätande, pålägg, sallader och piggnar en gryta.

9 Tänk på dina favoriträtter innan du går till marknaden. Plocka upp leveranser som du kommer ihåg dem. Din reserv skafferi kan skapa själv.

10 Köpa i bulk. Allt som inte kommer att gå dåligt under en tvåårsperiod är den perfekta bulk köp.