hur få bort katthår från fleecefilt

Hur man tar bort Katthår från tyg


Det är skönt att kela med din katt, hålla honom i knät och stroke hans päls. Allt som gos och petting kan leda till en överdriven mängd katthår på kläderna, möbler, mattor och andra textilier. Katthår i hemmet är en naturlig del av att vara en kattägare, men katthår inte behöver ta över varje bit synlig tyg. Det finns en mängd olika metoder för att ta bort katthår från tyg.

Instruktioner

1 Kör en dammsugare över mattan. Använd slangfäste för att suga upp katthår från möbler, gardiner och kuddar.

2 Sätt på ett par gummi rengöring handskar. Kör händerna snabbt under kranen för att få handskarna fuktigt. Skaka av överflödigt vatten. Kör din behandskade hand över möbler, kläder och klädsel med hjälp av korta, skrapning stroke. Skölja bort handskarna ofta för att undvika ansöka om ett nytt katthår på tyget.

3 Fukta en svamp med vanligt vatten för att avlägsna katthår från stolar, soffor och andra stoppade föremål. Gnid svampen nedåt över klädseln. Skölj svampen ofta.

4 Använd en sköljmedel ark som en annan metod för att ta bort katthår från tyg. Kör oanvända torkarket över tyget för att locka håret. Kasta plåten och få ett nytt så varje ark fylls med katthår.

5 Linda en bit tejp eller maskeringstejp runt handen efter ett snabbt sätt att få katthår av tyg. Wrap din hand med bandet så att den klibbiga sidan är utsatt. Klappa tyget med tejpade handen för att plocka upp katthår. Kasta bandet som den fylls med hår och linda en färsk bit runt handen. En luddborste kommer att arbeta på samma sätt, förutom att det rullas över tyget.

Tips

 • Ta din katt utanför och borsta honom. Göra detta ofta för att minska mängden hår katten kommer att fälla.

Hur man tar bort Katthår från möbler och mattor


Katter njuta slappa i olika områden i ditt hem, särskilt på din matta, mattor och möbler. Sprider, vilket är en naturlig process, ofta resulterar i din katt lämnar sitt hår bakom på dessa ytor. Lyckligtvis, med rätt verktyg och tekniker, kan du hålla katthår minst i ditt hem.

Instruktioner

Matta och mattor

1 Strö en ljus, jämnt lager bakpulver på din matta eller matta innan dammsugning att lossa katthår.

2 Dammsug matta eller matta noggrant för att avlägsna så mycket av katthår som möjligt.

3 Fukta en ren svamp mopp under rinnande vatten. Pressa att avlägsna överskottsvatten.

4 Dra eller tryck moppen över mattan eller matta i en riktning för att ta bort hår. Den fuktiga mopp kommer att locka håret.

5 Skölj moppen utanför att ta bort hår från svampen.

möbel

6 Montera klädseln infästning på dammsugarens slang och dammsuga möbler för att avlägsna huvuddelen av katthår.

7 Sätt på ett par gummihandskar och gnid område som påverkas av katthår i en cirkelrörelse möbler. Torka handskarna med en fuktig pappershandduk när håret ansamlas. Torka handskarna med en torr handduk innan du fortsätter.

8 Håll en cellulosasvamp under rinnande vatten och pressa försiktigt för att avlägsna eventuellt överskott av vatten.

9 Torka de områden som drabbats av katthår med svampen möbler. Torka endast i en riktning för att undvika att överföra håret tillbaka till möbler.

Tips

 • Istället för att köpa en dyr ludd rulle, linda en bit bred maskeringstejp runt fingrarna med den klibbiga sidan ut. Klappa matta eller möbler med bandet för att ta bort katthår. Byt bandet vid behov.
 • Den fuktiga mopp metoden fungerar bara på låg-lugg mattor.
 • Skölj inte katthår ner i avloppet i ditt hem som det kan bidra till igensättning.

Hur man tar bort Katthår från mattan


Katthår kan vara en av de svåraste sakerna att ta bort från en matta. Den tunna konsistens av katthår gör det enkelt för håret att filtrera genom toppen av mattan strängarna mot golvet nedanför. När detta händer, är det svårare att ta bort hår. Med användning av en normal vakuum kan ha liten effekt på katthår, men det finns flera andra metoder för att prova som kommer att ha en mycket bättre effekt.

Instruktioner

1 Använd en gummi kvast att få de katt hår av fibrerna i mattan. Gummi kvastar har korta, borst gummi. De rena katthår från mattan med hjälp av statisk elektricitet för att locka hår till kvast. Detta lyfter hårstrån ur mattan istället för att skjuta dem djupare in i högen.

2 Rengör mattan med en gummihandske om du inte har tillgång till en gummi kvast. En gummihandske kan arbeta på ett liknande sätt, även om det kommer att ta längre tid och det kommer att bli svårare fysiskt. För att använda denna metod, sätta på en tjock gummihandske och gnugga handen över mattan om och om igen, samla hårstrån till handsken varje gång. När håret har samlat på handsken, ta bort den och gå över mattan igen. Fortsätt tills det inte finns fler hår kvar.

3 Få en Dyson Animal (se Resurser nedan). Detta är en dammsugare som skapats särskilt för att ta bort djurhår från mattan. Medan andra dammsugare kan plocka upp några yta hår, rengör Dyson Animal djupt in i mattan för att ta bort katthår från mellan fibrerna.

4 Blöt en stor, ren kök svamp med en liten mängd vatten. Använd den på samma sätt som den gummihandske. Gnugga fram och tillbaka över mattan tills svampen börjar plocka upp hår. Fukten av svampen kommer att göra några av de hårstrån hålla fast vid det. Ta bort hår från svampen ofta att undvika att köra dessa hårstrån djupare in i mattan.

Hur man tar bort Katthår Från Tvätt


Ta bort katthår från tvätten kan vara en svår uppgift oberoende av antalet eller typen av katter du äger. Inte bara är husdjur päls svår att ta bort, men det kan också förstöra utseendet på varje klädsel som kommer ut ur tvätten.

Instruktioner

1 Sätt din tvätt i torktumlaren med en torkblad för 15 minuter som vid lämplig cykeltemperaturen. Kombinationen av den varma cirkulationsluften och torkarket kommer att ta bort katthår från tvätten snabbt.

2 Köp en specialitet ludd rulle från affären. Gnid försiktigt över din tvätt för att avlägsna eventuella katthår. Ta bort varje klibbiga blad om det blir överbelastad med katthår och förlorar sin klibbighet.

3 Använd maskeringstejp rullade i en cirkel runt fingrarna med den klibbiga sidan för en snabb fix.

4 Fukta en gummihandske och gnugga den över torr tvätt. När väl katthår avlägsnas, placera tvätten i torktumlaren med en hårtork blad för att avlägsna eventuellt överskott av fukt.

5 Köp en återanvändbar ludd borste. Testa ett litet område av tyget innan du använder den på alla plagg i tvätten. Vissa lint penslar kan vara för slip för ömtåliga plagg.

Tips

 • Brudgummen din katt på en regelbunden basis för att minska spridning. Detta kommer att förhindra överdriven päls från att komma till din tvätt.

Vad är det bästa sättet att ta bort Katthår Från Bedding?


Kattägare har en ständig kamp med katthår. Många kattägare inte har något emot den ständiga dammsugning och borstning av sina kattdjur att hålla pälsen runt huset under kontroll. Andra kattägare skulle föredra en lite mindre päls, särskilt på platser som sängen som kan utlösa allergier och astma. Det finns vissa produkter och tricks kattägare kan använda eller försöka ta bort katthår från sängkläder.

lint Rollers

Samma tejp lint borstrullar som används för dina kläder kan användas på sängkläder. I djuraffärer eller online-återförsäljare, kan du även köpa extra långa tejprullar just för detta ändamål. Allt du behöver göra är att rulla rullen på sängen och pälsen raggas upp och fastnar på bandet. Du kan sedan ta bort tejpen och kasta bort den.

Våt trasa

En annan enkel metod: Få en tvättlapp verkligen fuktig och sedan gnugga bort katthår. Pälsen kommer att lossna sängkläder och fastnar på trasan. När trasan är full av päls, kan du skölja bort det i diskhon. Du kommer mestadels sannolikt att behöva upprepa denna process flera gånger för att få alla päls av sängkläder.

Tvätta sängkläder

Tvättning av sängkläder är förmodligen det mest effektiva sättet att avlägsna det mesta av eller hela den kattpäls. Vecko tvätt kommer att förhindra en uppbyggnad en katthår. Börja med att ta sängkläder utanför och skaka av så mycket av katthår som möjligt. Sedan ladda det i tvättmaskinen som vanligt. Inte överbelasta maskinen. Att tvätta bort så mycket katthår som möjligt, separera sängkläder i flera små laster men använder full belastning inställningar. Torka strö med hjälp av sköljmedel torktumlare ark. En lasten är gjort, kommer du att kunna se hur mycket katthår lossnade genom att kontrollera torkens ludd catcher. Detta kommer att behöva rengöras efter varje belastning.

Förebyggande

En snabb knep för att förhindra kattpäls från att komma på sängkläder är att sätta ett blad över den består sängen på morgonen. På så sätt din katt kan koppla på sängen utan att sprida sin päls på själva sängkläder. På natten kan du ta bort arket och, om katterna är låsta ut ur rummet, har en säng utan päls.

Ta bort Katthår Från Tröjor


Om du befinner dig undvika din katt precis innan du åker hemifrån, behöver något att ändra. Bara för att din favorit katt skjul betyder inte att du måste söka skydd för att hålla dina tröjor ren. Oavsett om din tröja är gjord av bomull, en stapel väv av syntetiska fibrer eller kashmir, finns det praktiska, billiga sätt att snabbt och noggrant ta bort katthår.

med användning av vatten

Skjut en latex handske på handen och något dämpa den med vatten. Kör handflatan över tröjan. När katthår bollar upp på handsken, ta bort hår och kasta. Flytta till en annan sektion och upprepa, och se till att ta håret av handsken så fort du märker en liten klump. Annars kommer håret gnugga tillbaka på tröjan. Om tröjan har kablar köra handsken i samma riktning. Eller, placera en svamp under kranen för att mätta med vatten. Vrid ur svampen helt. Placera svampen på tröjan och försiktigt borsta nedåt. Vrid svampen ofta så att ett rent område berör tröjan ofta.

klibbiga ämnen

Tape är ett snabbt, billigt sätt att locka katthår från tröjor. Linda en bit silver eller maskeringstejp runt handen med den klibbiga sidan utåt. Placera tröjan på en ren tabell eller område utan katthår och badda tröja med bandet. Ta bort tejpen ofta och ersätta med en ny bit tills hela tröjan är håret gratis. Eller använd en klibbig sopvals. Rulla borsten över tröja i alla riktningar. Så snart rullen är fylld med katthår, riva av arket för att avslöja en clean sheet under. Dessutom, spränga en latexballong, knyt en knut och hålla ballongen i båda händerna. Gnid ballongen över tröja i alla riktningar. Se till att ofta vända ballongen så att katthår inte åter fästa sig tröjan.

elektriska anordningar

Använd tvättmaskinen för att bli av med katthår. Läs tvättråden på din tröja, Vänd tröjan ut, placera tvättmaskinen på en kall och mild tvättcykeln, och lägga till ett milt rengöringsmedel. Eller, placera tröja i torktumlaren under 20 minuter. Lägg till en sköljmedel ark, som hjälper separera katthår från tröja fibrer. Vara flitig om tömning fiberfällan efter varje användning för att eliminera något belopp av katthår i närheten av maskinen. Dessutom kan en liten, handhållen vakuum snabbt och enkelt suga upp katthår. De flesta av de stora vakuum tillverkare gör ett husdjur modell särskilt för kläder.

Styr din miljö

Förebyggande hushållning åtgärder kommer att hålla din tröjor katt-hår gratis. Genom att implementera specifika tröja rutiner, kan du eliminera de flesta av dina katthår problem. Stäng garderob dörrar, lådor och papperskorgar efter att sätta tröjor bort. Avstå från att nytvättade tröjor på sängen eller var som helst inom din katts räckhåll. En varm hög av tröjor är en magnet för din katt. Dessutom, placera ett plasthölje på en möbel som katten delar ofta med dig. Se också till att vakuum mattor, och sopa golv varje dag.

Hur man minimerar Katthår


Katthår utsöndring kan vara ett problem för människor som lider med allergi mot katt ilska. Även om du eller någon i ditt hem har bara en liten katt ilska allergi, även minimal utsöndring kan orsaka allergiska symptom att blossa upp och bli besvärande. Lyckligtvis finns det flera saker som du kan göra själv för att minimera katthår utgjutelse. Sedan kan du gå tillbaka till bara njuta av din katt och ditt hem.

Instruktioner

1 Använd en pensel på din katt. Detta kan inte vara din katts favorit aktivitet, men borsta pälsen på en regelbunden basis kommer att bidra till att minimera förlusten av katthår som sedan kan komma runt ditt hem.

2 Bada din katt ibland, såsom en gång i månaden. Detta bidrar också till att skära ned på utgjutelse. Var noga med att använda PET schampo att bada din katt.

3 Ta din katt till veterinären om du misstänker en loppa problem eller hudirritation. Konstant repor kommer att orsaka håravfall hos din katt.

4 Använd en bandrulle för att ta bort katthår från tyger, såsom kläder, sittplatser, bilar eller kattens säng. Ta bort katthår från ytor kommer att hålla den i luften.

5 Kör en dammsugare över golven i ditt hem på en regelbunden basis. Med några dagar, dammsuga golv och stoppade möbler. En gång i veckan, ge ditt hem en grundlig dammsugning, vilket inkluderar att flytta möbler och dammsugning i skrevor.

Hur man tar bort Katthår Från Fleece


Fleece är en mjuk och typ av fuzzy typ av material. Det används ofta för att göra filtar, men används också för att göra kläder. Om du har en fleece dräkt på, eller omfattas av en fleecefilt, kan du satsa din katt kommer att vilja komma och gosa med dig. När din katt blir upp, kommer du att bli kvar med en massa katthår och du kommer inte att kunna helt enkelt borsta katthår bort av fleece. Så kan du behöva tillgripa ta mer kraftfulla åtgärder för att frigöra sig eller täcke av det irriterande hår.

Instruktioner

1 Kör en ludd pensel över fleece att samla katthår. Om du vill kan du använda en lint roller. Bara rulla luddrullen över fleece tills luddvalsen är full av päls. Ta sedan bort det översta lagret och kasta bort den.

2 Linda maskeringstejp runt fyra fingrar. Tryck på fingrarna ner på ullen över katthår. Lyft upp händerna snabbt och titta på bandet. Katthår kommer att fastna för det. Fortsätt med detta, ersätta bandet när det är täckt, tills du har samlat alla hår.

3 Placera dammsugarmunstycke med borsten på dammsugaren. Vrid vakuum på och kör fastsättning över fleece. Borsten kommer fälla katthår och det kommer att sugas upp in i vakuum.

4 Köp en uppsättning av Sticky Sheets (se resurser). Lägg den klibbiga blad över fleece. Tryck dra ner och sedan upp. Bladen är stora och kan få katthår bort av hela området på en gång.

Tips

 • Försök att borsta din katts päls en gång per dag med en katt borste. Detta kommer att minska mängden päls som din katt sprider på fleece.
 • Du kan också linda maskeringstejp runt en roller och rulla den över fleece att samla katthår. Det är en typ av hemlagad ludd rulle.

Hur man tar bort Katthår Från Filtar


Ta bort djurhår är en utmaning för alla djurägare inför. Katthår är kanske en av de svåraste att eliminera. Katthår fastnar allt. Det håller fast vid dina kläder, möbler och dina filtar. På något sätt de grova små hårstrån väva sig i många tyger och försök att inrätta ett permanent uppehållstillstånd där. Att hitta precis rätt metod för att ta bort oönskat hår från din filt är en trial and error process. Här är några idéer.

Instruktioner

1 Köp en Pet Hair Magnet. Detta är ett kommersiellt marknadsförda produkten som liknar en gummiskrapa. Den är konstruerad av ett plasthandtag och en gummibladeggen. Gnid gummikant över katthår och det plockar upp även inbäddade hårstrån. Skölj produkten under rinnande vatten för att rengöra och använda om och om igen.

2 Borsta filt med en ludd pensel. Vanligen används för kläder, kan lint penslar och rullar effektivt undanröja katthår från din favorit filt. Borsta eller rulla luddborttagnings över ytan av filten. Den klibbiga ytan kommer att dra de kasserade hår från filten.

3 Använd maskeringstejp. Om du inte har en ludd rulle till hands, kan du simulera dess effekter genom att linda maskeringstejp runt handen (klibbiga sida ut). Kör din hand med den klibbiga maskeringstejpen över katthår. Torka helt området. Håret kommer att hålla sig till bindemedlet och dras ut ur tyget.

4 Don en gummihandske. Använd en engångsgummihandske, precis den typ du kanske ha att göra hushållsarbete. Blöt handsken och sedan gnugga handen över filten där håret är. Du hittar den våta katthår klumpar ihop och hålla sig till gummihandske. Handskarna kan sedan sköljas och användas igen.

5 Sätt din filt i torktumlaren efter tvätt. Var noga med att kontrollera skötselråden på filten först. Om det är lämpligt för maskintorkning, placera den i torktumlaren med en torktumlare ark. Sköljmedel ark kommer att arbeta för att bryta den statiska bilaga som din katts hår har bildats med filten på tyget. Kom ihåg att rensa ut luddfiltret efter filt sker torkning. Du kan bli förvånad över hur mycket katthår hittar du fångade det.

Tips

 • För att minska mängden hår din katt skjul, borsta henne regelbundet.
 • Djurhår magneter, genom Petmate, kostar under $ 15 och kan köpas online eller på husdjur eller varuhus.
 • Kom ihåg att damm, vakuum och / eller sopa golv och möbler på en regelbunden basis för att eliminera yta katthår.

Precis som namnet antyder, är mikrofiber mjuk, mycket fina fibrer. Det är människan, oftast från polyester, och liknar mocka och läder på grund av dess rika utseende och bekväm känsla. Denna typ av material är stark, lätt och vattenavvisande, och ett populärt material för att täcka möbler såsom soffor, kärlek säten och stolar.

Instruktioner

1 Koppla bort fästslangen från Dammsugare. Placera en mjuk borste på slutet. Vrid Dammsugare på.

2 Svep katthår från mikrofibermaterialet genom att försiktigt trycka mjuk borste och tillbaka över den. Använd korta drag för bästa resultat. Fortsätt svepande mikro tills du tar bort så mycket av katthår som möjligt.

3 Kör en ludd rulle över mikro att plocka upp eventuella kvarvarande hår. Sopmaskinen kommer att rensa upp de flesta av det, men rullen tar bort små, fina hår.

Tips

 • Rengöring mikrofibermaterialet är lättare om du dammsuger och använda en lint rullen på en regelbunden basis. På så sätt ser katthår inte har en chans att bygga upp.