hur är dogo argentino

Hur kan man få en Dogo Argentino. Dogo Argentinos eller Dogos, är stora hundar med en pit bull utseende. De har en kort vit kappa och är extremt aktiva hundar som tycker kraftig motion, såsom löpning. Även om det kan tyckas att höja en Dogo är densamma som att höja någon annan hund, finns det vissa saker som måste göras på olika sätt.

Instruktioner

1 Få regelbunden veterinärvård för din Dogo. Detta är mycket viktigt för alla hund, men på grund av sin storlek, är en Dogo mer benägna att gemensamma problem. Regelbundna kontroller hos veterinären kommer att bidra till att minska risken för dessa problem. Se till att du Dogo får alla skott som behövs.

2 Mata din Dogo en premie hundmat gjord för stora hundar. Detta kommer att hjälpa din Dogo att växa i en lämplig hastighet så att den kan stanna så frisk som möjligt. Över mata din Dogo kan orsaka att gå upp i vikt för snabbt och detta kan leda till hälsoproblem såsom hjärtsjukdomar och fetma.

3 Lär dina Dogo grundläggande kommandon. Dogos är stora hundar och någon stor hund kan vara farlig om den inte lärs ut grundläggande kommandon som sitter och komma. En del av att höja din Dogo lär det att du är chefen och lära den att respektera dig som ledarhunden eller leader of the pack.

4 Umgås din Dogo med andra djur och människor. Varje hund som är under socialiserade kan reagera på ett negativt sätt när det sätts runt okända människor eller djur. Detta kan bli farligt. En väl socialiserade Dogo är lugn när det är ute bland folk.

5 Använd ett koppel när du är ute bland folk. Du kan använda antingen en krage eller sele på Dogo. En sele kan göra det lättare att kontrollera din Dogo om det drar en hel del.

6 Vara en ansvarsfull djurägare. Dogos är aktiva och vill hoppa, och de är kraftfulla. På grund av detta, är det bäst att ha ett högt staket, åtminstone 5 fot hög, om din Dogo hålls utanför. Dogos kan bryta binda ut kedjor så denna metod är oftast osäkra.

7 Motion med Dogo. Dogos har en hel del energi, så du måste hitta sätt för din Dogo att utöva den energin. En uttråkad hund med energi kan vara en destruktiv hund.

Kännetecken för Dogo Argentinos


"De är mer som en naturkraft än bara djur." Så slutar den ursprungliga rasen standarden på Dogo Argentino, utvecklades på 1920-talet i Argentina av Dr Antonio Nores Martinez. Dr. Martinez utvecklade rasen från 10 olika raser, inklusive den numera utdöda Cordoba kämpar hund. Även skaparna av många raser höll sina grundvalar hemlighet, Dr. Martinez och hans bror, Augustin, gjorde en punkt att hålla anteckningar och skriva om sina ansträngningar, så denna hund historia är noggrant känd.

Fysiska egenskaper: rasstandarden

Dogo Argentino är en stor muskulös hund med en kort vit päls. Även om det kommer att finnas hudpigment som visar genom pälsen i vissa fläckar, bör hunden inte har upptäckt päls. En svart märke är tillåten på hundens enda huvud, men föredrar en ren vit hund. Dogo har en stark skalle och nosparti och en övergripande balanserad utseende. Öronen är beskurna enligt den ursprungliga rasstandarden, men ägarna får nu visa sina Dogos med naturliga drop öron. Utseendet är som en stark, självsäker och modig hund. Honorna är något mindre och har en feminin utseende utan att förlora något av rasens styrka och balans. Den mankhöjden bör inte vara mindre än 23,5 inches och inte större än 27 inches.

beteendemässiga egenskaper

Den sanna dogo kan jaga storvilt, såsom vildsvin och puma, med grymhet och uthållighet. Det kan dock fortfarande spela försiktigt med barn, tolerera mycket tjat. Det gillar människor och är vänliga, även om det är skyddande runt främlingar. Dogo har en felaktig rykte i USA för att vara mycket aggressiva mot andra djur och människor. Dr. Martinez utvecklade rasen med hopp om att stabilisera temperament Cordoba striderna hund, en hund så hund-aggressiv att det inte kunde jaga storvilt i förpackningar, som det var uppvuxna att göra. Dogo är intelligent, lojal och kärleksfull, men det är dominerande och måste socialiseras och utbildas samt en valp. Det är inte en hund för en timid person som är osäker på ledande hunden.

hälsoegenskaper

Dogo har relativt få kända ärftliga hälsoproblem. Ärftlig dövhet som kan förekomma i alla vita hundar sker i Dogos med en hastighet av cirka 10 procent av alla Dogos att födas döv på ena eller båda öronen. Hundar bör inte paras om de har någon dövhet. Ett annat problem som är relaterade till pigment är demodectic mange. Varje ras kan ha demodectic mange, men vita hundar är speciellt benägna. Det är mindre sannolikt ett problem i välskötta för Dogos. Dogos kan också ha höftledsdysplasi, ett gemensamt problem i de flesta stora hundraser.

överväganden

Blivande Dogo ägare måste vara särskilt försiktig om uppfödaren från vilka de väljer sina dogo. På grund av det anseende för aggression och starka likheter med den amerikanska pit bull terrier, en del människor försöker att föda för starkare aggressiva tendenser eller hund stridsförmåga. En bra uppfödare bör vara en medlem i god ställning i Dogo Argentino Club of America, uppfyller alla klubbens medlemskrav. Klubben kräver att alla Dogo valpar säljas med en veterinärintyg som valp kan höra i varje öra. Underlåtenhet att tillhandahålla sådana intyg är ett säkert tecken på en dålig uppfödare.Dogo Argentino är en kraftfull men ändå graciös mastiff hund, först uppvuxna i provinsen Cordoba i Argentina. Ursprungligen framavlade för att jaga vilt, är helvita Dogo Argentino en lojal vakthund och kärleksfull familj följeslagare.

ras Historia

Dogo Argentino har utvecklats av Dr Antonio Nores 1928. Nores ville skapa en ras för jakt vildsvin, puma och andra rovdjur i bergen i Argentina.

Andra Breed Elements

Förutom den numera utdöda "Dog i Cordoba" mastiff ras, Nores tillade Grand Danois, Boxer, Bulldog, Stora Pyrenees, irländsk varghund och Dogue de Bordeaux. Dessa raser kombineras för att göra Dogo Argentino.

temperment

Dogo Argentino är en orädd väktare hem men enligt Dogbreedinfo.com, är det också "lekfull och bra med barn, och älskar att gosa." Icke desto mindre kräver denna ras en dominerande ägare.

Utseende

Denna hund väger mellan 80 och 100 pounds och är nästan helt vit, även om det kan ha en svart fläck på toppen av dess huvud kallas en "pirata." Huvudet är "massiv" och "käkar är starka", rapporterar Dogbreedinfo.com.

Utbildning

Dogo svarar bra på lydnadsträning och frodas på positiv förstärkning. Om utsatt för fysiskt "kraft utbildning" Dogo kan bli envis och vägrar att lyda kommandon.

Hur man flyttar med husdjur till Australien


Australien håller en stram gräns och har strikta regler för djur import. De typer av djur och de länder de kommer ifrån avgör strävan grad av komplexitet. Om du planerar att flytta till Australien och ta med din omhuldade husdjur med dig, forskning och börjar få saker gjorda tidigt, eftersom det kan bli en lång lista med procedurer som ditt husdjur måste gå igenom. Ditt husdjur kan också möta karantän på att nå Australien, så förbered dig noga för detta åtagande.

Instruktioner

1 Kontrollera att ditt husdjur är en typ av djur som Australien tillåter in i landet. Från USA, kan du bara ta med katter, hundar och hästar med dig. Endast Nya Zeeland fåglar och kaniner kan komma in Australien, och inga andra djur kan göra det i landet. Du kan hitta och köpa fisk, marsvin, hamstrar, ormar och många andra djur i Australien, men du kan inte importera dem.

Avkomman av korsning mellan tamkatt och serval eller savann katter (Felis serval) är inte tillåtna i Australien. Vissa renrasiga hundar kan inte in i Australien, nämligen Dogo Argentino, Fila Brazileiro, japansk Tosa, Pit Bull Terrier eller American Pit Bull, och Dogo Canario eller Presa Canario. Alla andra katt eller hund hybrider kan inte importeras till Australien om de är åtminstone fem generationer bort från sina vilda förfäder.

2 Bekräfta stödberättigande din katt eller hund. Det måste ha bott i exportlandet kontinuerligt under åtminstone sex månader innan flytten, eller sedan direkt import från Australien. Det måste vara minst 6 månader gammal och det får inte vara under karantänrestriktioner. Det får inte vara mer än tre veckor gravid, och inte heller kan det fortfarande vara ammade.

3 Implantera ett mikrochip i ditt husdjur som kan skannas med Avid, Trovan, Destron eller andra ISO-kompatibla läsare. Detta är viktigt eftersom AQIS skickar ditt husdjur tillbaka till USA om mikrochip skiljer sig från den som identifieras i importtillståndet eller kan inte läsas vid ankomst i Australien.

4 Få din hund eller katt vaccinerad mot rabies med ett godkänt inaktiverat rabiesvirusvaccin inom 12 månader efter export och när det är minst 3 månader gammal. Begäran om en vaccinationsintyg från din veterinär; du behöver den för att få ett importtillstånd.

5 Hitta en regering godkänd veterinär och en regering godkänt laboratorium genom att kontakta veterinär administration regeringen, som är Förenta Stated Department of Agriculture (USDA) i USA. Genomför en Rabies neutraliserande antikroppstiter Test (RNATT) på ditt husdjur mellan 60 dagar och 12 månader innan flytten, eller mellan 150 dagar och 12 månader innan flytten om ditt husdjur är gravid. Gör detta så tidigt att förkorta karantän tiden till minst 30 dagar om det är möjligt, eftersom ditt husdjur endast kan frigöras från karantän minst 180 dagar efter den dag då blod samplas. Resultatet av RNATT är giltigt i 12 månader.

6 Leta upp en officiell regerings veterinär som arbetar i USDA. Visa honom kopior av RNATT laboratorierapport och rabiesvaccinationsintyg, så har han slutför en RNATT förklaring.

7 Ansöka om en AQIS importtillstånd inom sex månader efter din tilltänkta importdatum. Om alla verifikationer är klar bör AQIS utfärda tillståndet inom 10 arbetsdagar. Du kan betala de tillämpliga avgifter med kreditkort eller check.

8 Kontakta AQIS att boka trevande karantänanläggningen för ditt husdjur. Det finns tre karantänstationer som du kan välja mellan: Sydney, Melbourne och Perth.

9 Bok researrangemang för ditt husdjur. Flygningen ska komma i Australien 8:00 till 04:30 från måndag till fredag.

10 Bekräfta din bokning vid karantänstationen.

11 Få en veterinär att administrera allmänna vaccinationer till din hund eller katt mellan om det inte är uppdaterad på sina årliga vaccinationer.

12 Har en regering godkänd veterinär skanna din hunds mikrochip och blodprover inom 30 dagar före export. Om din hund har varit i Afrika, behandla det för babesios inom 28 dagar före export.

13 Ta med ditt husdjur och alla papper till en regering godkänd veterinär för att slutföra Veterinärintyg A inom fyra dagar före export. Behandla ditt husdjur för interna och externa parasiter och har veterinären granska ditt husdjur för externa parasiter.

14 Visa dina papper till en officiell regerings veterinär och har honom slutföra Veterinärintyg B. Detta görs vanligen på avresedagen. Han bör också skanna mikrochip för att kontrollera det mot pappersarbete, spela identifikationsnumret på veterinärintyg B, och försegla ditt husdjur i sin låda. När förseglade, bör det inte lämna lådan, så ge vatten och bekväma sängar i lådan för ditt husdjur innan förslutning den.

15 Kontrollera djuret in på godsterminal. Allt pappersarbete med underskrift i original och stämpel den officiella regeringen veterinären måste resa till Australien med ditt husdjur. Behålla en kopia av alla dokument för din post.

När ditt husdjur kommer i Australien, kommer AQIS personal samla det och tillhandahålla bostäder och omsorg under sin karantän. Du kan besöka och spela med ditt husdjur i karantänstationen så snart dagen efter ankomsten. Om ditt husdjur kräver veterinärvård under karantän, kommer AQIS kontakta dig för att ordna en privat veterinär. Betala kostnader för karantän innan ditt husdjur hemma.

Tips

 • Det finns företag som erbjuder sällskapsdjur transporttjänster. Om du tycker att uppgiften att vara alltför överväldigande, kontakta dessa företag för prisuppgifter. Deras avgiften kan inte vara mycket högre än att göra det på egen hand, och du får använda mer av din tid för packning.
 • Olika villkor gäller för handikappassistanshundar. För mer information, besök AQIS webbplats.
 • Dessa regler import gäller djur från alla amerikanska delstater utom Hawaii. Se till AQIS hemsida för information om att importera djur från Hawaii.
 • Hästar måste gå igenom olika förfaranden än katter och hundar. Se till AQIS hemsida för mer information om att importera hästar.

Hur man transportera en Pet till Nya Zeeland


Flytta dina saker är lätt jämfört med att flytta ditt husdjur. När du blir ombedd att resa eller flytta, kan tanken på att föra din älskade hund eller katt till ett främmande land som Nya Zeeland vara stressande. Transportera ditt husdjur till Nya Zeeland är inte så svårt som det låter så länge du fyller i de nödvändiga dokumenten, avtal med en pålitlig karantän, göra researrangemang med ditt flygbolag, och se till att din hund eller katt har en grundlig checkup av din veterinär innan du lämnar.

Instruktioner

1 Kontakta en karantän / övergångsanslaget. Om du är ute och reser från Australien, Storbritannien eller Irland, Sverige, Norge, Hawaii, och Singapore, där rabies är inte ett problem, kommer ditt husdjur kräver inte karantän eller ett importtillstånd. Om du är ute och reser från andra länder, till exempel fastlandet USA, kommer ditt husdjur kräver karantän i upp till 30 dagar. Innan du reser och ansöker om tillstånd, måste du kontrakt med en karantän i Nya Zeeland för att vidta åtgärder för att hysa din hund eller katt för karantän och uppfyller ditt husdjur i tullen på flygplatsen vid den tidpunkt då ditt husdjur kommer fram. Dessa anläggningar kan också hjälpa dig att göra researrangemang för ditt husdjur.

2 Ansöka om ett importtillstånd från ministeriet för jordbruk och skogsbruk (MAF) Biosäkerhet i Nya Zeeland som ditt husdjur kan inte komma in Nya Zeeland utan en. Du kommer att behöva tillhandahålla där du och ditt husdjur kommer att uppehålla sig i Nya Zeeland, kontaktinformation för den person som skickar ditt husdjur, namn på ditt husdjur, art, ras, födelsedatum, när det kommer att resa och karantänanläggningar som kommer att inrymma ditt husdjur när den anländer i Nya Zeeland.

3 Se din lokala veterinär. Din hund eller katt måste vara vid god hälsa, behandlas för loppor och fästingar, har en fungerande mikrochip under huden, vara uppdaterad på alla skott och har ett negativt testresultat för rabies inom tre veckors resa till Nya Zeeland. Ett hälsointyg och testresultat måste följa ditt husdjur när det transporteras.

4 Transportera ditt husdjur. Kontakta ditt flygbolag om sina riktlinjer för transport av djur och se till att du placerar ditt husdjur i en internationellt godkänd kennel / låda. Organ såsom djurtransporter Association och oberoende Pet och djurtransporter Association kan ge dig med företag som specialiserat sig på transport av sällskapsdjur internationellt. Se till att alla kopior av nödvändig information (t.ex. namn husdjur, avel, födelsedatum, Microchip nummer, ägarens namn och plats för Residency i Nya Zeeland, Hälsointyg, testresultat, tillståndets nummer och tillstånd) och eventuella recept / medicinering följa ditt husdjur.

5 Möt ditt husdjur i Nya Zeeland. En MAF inspektör kommer att undersöka den dokumentation som medföljer ditt husdjur, det allmänna hälsotillståndet i ditt husdjur, och se till att inga fästingar eller loppor finns på djuret, sängkläder eller behållare. När inspektören utfärdar ett biosäkerhet clearance, kommer ditt husdjur att mötas av övergångsfaciliteten för förutbestämd karantän. Du kan möta ditt husdjur på den enskilda karantänen. När de 30 dagarna har avslutats, kommer MAF utfärda ett biosäkerhet handling så ditt husdjur kan gå hem till dig.

Tips

 • Se till att du har tagit hand om alla tillhörande import och Nya Zeeland veterinärserviceavgifter.
 • Kom ihåg att det tar tre veckor att behandla sällskapsdjur tillståndsansökan för Nya Zeeland och det är bara bra för en månad efter den utsedda resedatum.
 • Håll din Jord- och skogsbruk (MAF) veterinär och flygplats Quarantine Services kontaktinformation till hands bör en nödsituation uppstår på väg till Nya Zeeland eller på destinationsflygplatsen.
 • Ge karantän med en kopia av ditt pass och Nya Zeeland hemvist Information / visum som anläggningens personal kan inte förtullas med ditt husdjur om de inte besitter all rätt dokumentation.
 • Se till att den enskilda karantänen har rätt biljett nummer för din katt eller hund så att anläggningen kan plocka upp ditt husdjur så snart de släpps av MAF på flygplatsen.
 • Endast hundar och katter 6 månader eller äldre kan importeras till Nya Zeeland.
 • American Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, japansk tosa och brasilianska Fila raser kan inte importeras till Nya Zeeland.
 • Du kan inte ta med ditt husdjur fågel, orm och andra reptiler, illrar eller möss till Nya Zeeland.
 • Mer än tre månader till ett värde av veterinär läkemedel kan inte tillåtas i landet. Om du har ett husdjur som kräver fortlöpande sjukvård, kontakta jordbruks Föreningar och Veterinary Medicines Group.
 • Vissa typer av veterinära får inte tillåtas i landet. Kontrollera med Nya Zeeland myndigheten för livsmedelssäkerhet och Jord- och skogsbruks biosäkerhet Nya Zeeland.
 • Ett tillstånd att importera kommer inte att utfärdas om du tillhandahålla en kopia av ditt avtal med karantän.
 • Sängkläder som innehåller loppor och fästingar kommer att förstöras.
 • Det får inte finnas några loppor eller fästingar på husdjur eller utrustning (kennel, leder, grimma, grooming grejor) eller ägaren kommer att ansvara för alla tillhörande behandlingskostnader som kan omfatta rengöring, destruktion eller återtransport av utrustning
 • MAF Karantäns tjänster på Nya Zeeland flygplats ankomst måste anmälas 72 timmar före ankomsten av alla slags djur och förses med flygnummer och ankomsttid av djuret.

Om Attack Dogs


En hund är människans bästa vän. Ibland är det också människans beskyddare och polis. Om du har egendom som du vill skydda, det finns inget mer skrämmande än en kamphund att göra jobbet. Det tar inte någon mycket lång tid att vända och köra när plötsligt konfronteras med en morrande hund. Om utbildas ordentligt, kommer det bara att reagera på farliga situationer och människor.

Historia

Ingen är säker var eller när hundar utvecklats. Många tror att de var vargar som lurade nära läger att eliminera mat på natten. Genom generationer av förändring, drog dessa vargar närmare och närmare människan som deras egenskaper utvecklats till djuren kallas hundar. Ritningar på väggarna från Egypten skapades runt 4000 BC visa hundar på koppel hoppar på fiender. Romarna fulländat användningen med legioner av hundar. Hundarna hade spetsade rustning. Den hundras som ursprungligen användes av Rom var molossian Canis av Epirus. Romarna ändrade sitt val av hundar när de konfronteras Britannias mastiff.

typer

De flesta människor lätt känna igen tyska herdar, bullmastiffs, Rottweilers och dobermann som attack hundar. Men andra attack / vakthundar är också bra att använda. Akita Inu, Riesenschnauzer, Bouviar de Flandern, Dogue de Bordeaux, Tosu inu, Pit Bull Terrier, Dogo argentino, Cane Corso och en mängd andra raser med härstamning till mastiff är också bra attackhundar.

Identifiering

Större attack hundar är självklara val; leksak raser sällan framkalla rädsla. Emellertid är storleken på hunden inte alltid det som gör det effektivt som ett angrepp hund. Hunden måste vara orädd och obeveklig i jakten. Det måste ha tillräckligt med intelligens för att veta när det är fara och när det är bara högt ljud och roligt. Denna fin linje hindrar ägarna från att hamna med stämningar. Attack hundar har en perseverant natur, som envisa pit bull. Attacken hunden behöver en skyddande karaktär. I huvudsak är han en arbetshund, uppfödd i århundraden för att göra jobbet av skydd.

överväganden

Om du väljer att få en kamphund, se till att du förstår behoven hos rasen ordentligt. Många hundar används som attack hundar måste ha ett syfte och massor av aktiviteter. Du bör ha tillräcklig tid att träna hunden och bildar bindningar. Dispositionen av hunden är också viktigt. Inte alla attack hundar är lämpade för familjesituationer, men vissa trivs i dem.

fördelar

En kamphund är ett billigt sätt att skydda egendom och människor. De flesta kräver daglig grooming, mat, husrum och kärlek för att prestera sitt bästa. Även om militären upphörde att använda attack hundar med tillkomsten av moderna artilleri, nu konstaterar att en välutbildad hund varnar soldaterna för fara och skyddar befälhavare och andra med honom. Polismyndigheter i hela landet använder attackhundar som en extra arm av lagen. Dessa hundar är ofta snabbare än officerarna de följer och presentera en mer skrämmande alternativ för gärningsmannen. Detta resulterar i färre konfrontationer.

Utbildning

Bra utbildning är viktigt när man har en kamphund. Hundar attackerar att skydda sina ägare, men ofta är det på grund av ett kommando de ägarfrågor. En intelligent kamphund följer ägarens ledning men också förstår tydlig och närvarande fara. Det tar över när ägaren lider skada och inte längre utfärda kommandon. Korrekt hantering och kontroll gör hela skillnaden mellan en disciplinerad kamphund och ett problem djur. För detta bör du ange djuret i en skola.

Förebyggande / Lösning

Det finns träningscenter över hela USA för attackhundar och vakthundar. Om du vill träna din hund, inte prova det ensam. Professionella tränare hjälpa dig att utvärdera hundens potential och träna ordentligt. Några utbildningscentrum är i Resources området nedanför.

Lista över raser Vanligt använda som vakthundar


Vakthundar är oftast fysiskt stora och hotfull hundar med en stark territoriell instinkt. Många raser har utvecklats för att bevaka egendom och boskap och har en genetisk instinkt att vakten. Vakthundar kräver kunniga ägare som på rätt sätt kan träna dem. Många raser anses vakthundar gör också mjuka husdjur.

doberman

Doberman har utvecklats speciellt som en vakthund och vakthund. Rasen är intelligent, fysiskt imponerande, snabb och lojal, alla kvaliteter som behövs i en vakthund. Dobermans är försiktig med ägare och aggressiva endast när de tror att familjen eller egendom är i fara. Dobermans är mycket trainable och hindra en inkräktare utan att gå för att döda. Doberman har dessutom fördelen av att vara en bekant polis och säkerhet hund så bara dess närvaro är en stark avskräckande.

Schäfer

Samma instinkt som gör schäfer framgångsrik på att valla får gör dem mest populära rasen för polisarbete och utmärkta vakthundar. Schäfer är en varning, smidig hund anses vara en av de mer intelligenta raser. De är lättlärd och förutom att vara bästa valet för polishundar används ofta som ledarhundar, militärhundar, knarkhundar och sök och räddningshundar. Den belgiska herden, även om mindre fysiskt imponerande, har liknande egenskaper till schäfer och är också en bra vakthund.

rottweiler

Rottweilern ursprungligen uppvuxna att besättningen och skydda boskap. Hundarna har ett medium build men är extremt robust och muskulös gör dem starka och kraftfulla. Rottweilers har en stark skyddsinstinkt, är alert och mycket intelligent. Hunden kan vara mycket dominerande och destruktivt aggressiv utan ordentlig utbildning och socialisering. Rasens imponerande närvaro och rykte som en aggressiv vakthund gör det en stark avskräckande.

mastiffs

Mastiff raser som Dogo Argentino, bullmastiff, dogue de Bordeaux, sockerrör Corso, fila Brasiliero, ca de bou, boerboel, och napolitanska mastiff alla har liknande egenskaper som är nödvändiga i en vakthund. De många mastiff raser från hela världen är fysiskt imponerande raser utvecklats främst för att skydda egendom, familj och boskap. Mastiffs har stora huvuden med kraftfulla och muskulösa kroppar och är i allmänhet mycket territoriella och lojala mot sina ägare.

Akita

Både American Akita och japanska akita inu är lojala och orädd hundar som är väl lämpade att fungera som vakthundar. Akita Inu är en mångsidig hund som används som en björnjägare, slädhund, polishund och vakthund. Hundarna är intelligenta och även humör men oerhört lojala och territoriell.

Riesenschnauzer

Den jättelika schnauzer har storlek på sin sida. Den stora och robust hund har en imponerande fyrkantig ram och är bland en av de högre raserna. Riesenschnauzers utvecklades som en vallning, körning och skydd hund. I hemmet, har jätte schnauzer en mild disposition och är kopplad till ägaren och familjen. Deras lojalitet i kombination med en kraftfull fysik och territoriell instinkt gör dem en bra vakthund.

De olika typer av Mastiffs


Mastiffen är en stor hund idealiskt lämpad för användning som en vakthund. Mastiff är en av de större hundraser i existens och kännetecknas av en stor kraftfull kropp, ett stort huvud, ett begränsat utbud av färg och en svart mask. De är mjuka hundar, men alert och våldsamt skyddande av deras grupp, vilket gör dem mycket uppskattad och värdefull följeslagare för människor. Härstammar från Alaunt grupp av hundar, de ursprungliga mastiffer var från Storbritannien och känd som den engelska Mastiff.

europeisk

Den största utbud av mastiff raser förekommer i Europa där många länder har utvecklat sina egna unika mastiff hundar. I Tyskland är det tyska Mastiff mer populärt kallas den massiva Grand Danois. Fransmännen har sin egen mastiff rasen kallas Dog de Bordeaux. Det finns alpina Mastiff eller St Bernard, den Pyreneiska Mastiff, den spanska Mastiff och den napolitanska Mastiff från Italien känd för sin rynkig utseende.

amerikan

I Amerika, kan den amerikanska Mastiff spåras tillbaka till en uppfödare som på 1990-talet korsade en engelsk Mastiff med en Anatolian Mastiff. En av de mest kända raser av mastiff är den skräckinjagande brasilianska Mastiff, mer populärt kallad Fila Brasiliero, som korsades med en spårhund och har en mycket aggressiv karaktär. Det finns också den argentinska Mastiff - kallas Dogo Argentino och utvecklad för storvilt jakt - den kubanska Mastiff och Gran Mastin de Borinquen eller puertoricanska Mastiff.

östasiatisk

Asien har många raser av mastiff hundar som den koreanska Mastiff - även känd som dosa gae. De infördes till Korea i 19-talet och används främst som hus vakter. Det är den hårig tibetanska hund känd för sin långa, tjock päls, och den japanska Mastiff, även känd som Tosa, som är en hård ras uppfödda för att bekämpa.

andra regioner

Andra noterbara raser av mastiff inkluderar den sydafrikanska Mastiff eller boerbul, Anatolien Mastiff från Turkiet - en smidig och snabb ras känd för att bevaka får och andra djurbesättningar - och Bully Kutta från Pakistan. Den Bullmastiff är en vanlig ras utbredd över hela världen och sägs vara en korsning mellan den engelska mastiffen och Bulldog.

Där hundar är på den banned förteckningen?


En förbjudna lista omfattar hundar som av någon anledning inte är tillåtna i ett land. Inte alla förbjudna hundar är helt förbjudet. I de flesta fall är människor som bor i landet och redan äger dessa hundar får behålla dem. Däremot kan de behöva särskilda tillstånd, eller de kan behöva för att tysta hundarna för att ta dem utanför.

oss

USA har ingen officiell lista över förbjudna hundar. Detta innebär någon hund kan importeras till landet så länge alla papper är tillgänglig. I februari 2011, Maine var den första stat i USA att passera lagstiftning för att förbjuda varghybrider. Dessa är hundar uppfödda genom att korsa en varg och en hund och enligt propositionen, bör övervägas "vilda djur." Ett stort antal dödsfall rapporteras varje år av ägarna av varghybrider.

URDOG Lista

URDOG är kortnamnet för Förenade Responsible hundägare Grupper Inc. Detta ideell grupp arbetar med att öka medvetenheten om ansvarsfullt hundägandet. URDOG har sammanställt en lista över hundraser som antingen redan förbjudna eller rekommenderas för att förbjuda av den amerikanska lagstiftningen. Listan innehåller 75 raser, varav de flesta kämpar raser, såsom pitbulls, bulldoggar och boxare. Men listan innehåller också några överraskande raser, som mops och golden retrievers.

Storbritannien

Storbritannien har en farlig hund lag, som grundades 1991. Listan förbjuder ägande och import av alla "pitbull typ hund," liksom alla hundar som har fötts upp för att slåss eller ser ut som det kunde ha fötts upp för detta ändamål . Listan förbjuder också tre specifika raser: Dogo Argentino, Fila Brasileiro och japanska Tosa.

farliga hundar

Ägare av hundraser som är förbjudna eller i förteckningen över farliga hundar måste uppfylla vissa regler för att hålla sina hundar. Hundar kan endast tas ut offentligt om de är på ett kort koppel och munkorg. Hanar måste kastreras. Alla hundar behöver en tatuering och måste registreras med den lokala polisen. Ägare måste också vara försäkrad. Även om dessa åtgärder är allvarligt verkställas i Storbritannien, lagar är mer avslappnad i USA Checka in med din stad, som lagar förändras också från land till land.

Hur man kan bli av cystor


Akne cystor kan påverka ansikte, hals, rygg, bröst och även axlar och överarmar. Akne cystor är smärtsamma och pinsamt, och om det inte behandlas tidigt, kan akne cystor orsaka ärrbildning. Följande tips kan hjälpa dig att bli av med akne cystor.

Instruktioner

1 inte plocka på cystor. Så irriterande som de är och så frestande som det kan vara, du kommer att ångra senare. Popping eller plocka på cystor orsakar rodnad som kan pågå i veckor, för att inte tala möjligt ärrbildning.

2 Tvätta ansiktet regelbundet med tvål och vatten, som kommer både ta bort överflödig olja och döda akne bakterier. Men inte överspolning, eftersom detta faktiskt kan orsaka huden att bryta ut ännu mer. Försök att tvätta två gånger dagligen; om din hud börjar känna sig mycket torr, reduceras till en gång.

3 Tea tree olja är en naturlig förening med antibakteriella egenskaper. Doppa en bomullstuss i tea tree olja och tillämpas på akne cystor en eller två gånger om dagen.

4 dricka tillräckligt med vatten och äta massor av färsk frukt och grönsaker gör att din kropp att naturligt göra sig av gifter som, om de lämnas i kroppen, kan orsaka akne tillsammans med andra hälsofrågor. Försök och dricka minst 64 dl vatten varje dag, och din dagliga intaget av grönsaker och frukter.

5 Om du bär smink som foundation och concealer, välj ett märke som är noncomedogenic, vilket betyder att det inte blockerar porerna hur andra märken kanske. Rengör och byt applikatorer ofta och gå "nakna", vilket gör att huden andas så ofta som möjligt

6 Se en hudläkare. Det finns många alternativ en läkare kan erbjuda, till exempel antibiotika, krämer, och även laserbehandling. Var inte rädd för att be om hjälp. Du är värd det!