hundars koagulering

Orsaker till en lågt antal blodplättar i hundar


Ett lågt antal blodplättar i hundar ofta när en fullständig blodstatus (CBC) körs. Denna upptäckt kan vara indikativ för olika tillstånd hos hundar, därför kommer det ofta att föranleda veterinären att rekommendera flera andra diagnostiska tester för att fastställa den primära orsaken till de låga blodplättar.

Fungera

Blodplättar är celler som ansvarar för koagulering blodet. Denna process, känd som hemostas, uppstår när trombocyterna klibbar ihop frisättande faktorer som främjar koagulation av blodet.

effekter

När antalet blodplättar är lågt, (ett tillstånd som kallas 'trombocytopeni) de inte längre kan utföra sina koagulering fungerar. Normalt, enligt Marvistavet.com trombocytantal är i intervallet 200.000 till 500.000.

orsaker

Enligt PetEducation.com lågt antal blodplättar kan förekomma när det finns en minskning av produktionen från benmärgen, en ökad användning av blodpropp, då immunsystem förstör dem, och när blodplättarna tas bort från den allmänna cirkulationen.

förhållanden

Vissa villkor som är förknippade med lågt antal blodplättar är följande: benmärgsstörningar, autoimmuna sjukdomar, kryssa födda sjukdomar, disseminerad intravaskulär koagulation, cancer och sjukdomar i mjälten. Förvaltning av vissa mediciner tillsammans med kemoterapi och strålbehandling kan också orsaka lågt antal blodplättar som en bieffekt.

överväganden

När koncentrationen av blodplättar sjunka till mindre än 40.000 per mikroliter hundar blir mottagliga för blåmärken och blödningar. Tecken att se upp för är slöhet, svaghet, blek tandkött, blåmärken och blödningar.

Hälsoproblem Med Newfoundland Hundar


Newfoundlands komma med risk för hälsoproblem som är typiska för stora hundar. Att känna till dessa hälsorisker innan de blir problem kan hjälpa dig att vidta åtgärder för att förhindra dem.

höftledsdysplasi

Höftledsdysplasi är en utvecklings sjukdom i höftleden i större raser och orsakas av lårbenet röra felaktigt i sockeln och nöta de benytor.

Hjärtsjukdom

Subvalvulär aortastenos, eller SAS, är ett medfött hjärtfel som kan förekomma i varje ras. SAS utvecklar vanligtvis före hundens första födelsedag.

cystinuri

Cystin är en aminosyra som normalt åter absorberas av kroppen efter att det har behandlats i njurarna. Njurarna misslyckas med att re-absorbera syran och den förs i urinen. Det kan skapa njur- och urinblåsan stenar, som kan orsaka ytterligare hälsoproblem. Urin kan backa upp i njurarna och orsaka njursvikt.

Svälla

Svälla är en vanlig åkomma i större raser som Newfoundland och inträffar när magen plötsligt fylls med gas eller vätska.

Von Willebrands sjukdom

Von Willebrands sjukdom är en ärftlig sjukdom i blod, varvid koagulering mekanismen är bristfällig. Problem kan omfatta långsam koagulering när tånaglar skärs alltför kort i lindriga fall, till inre blödningar och död i allvarliga fall.

Tå skador är vanliga hos hundar, speciellt aktiva raser. Tå skador variera från mild till svår men oftast inte hindrar en hunds förmåga att gå på lång sikt. Ta alltid din hund till veterinären för misstänkta tå skador, särskilt om hon gynnar tassen, slickar en fot eller tå överdrivet eller har svårt att gå.

typer

Tå skador varierar från trasiga tånaglar till brutna tår. Hundar kan också brista senor (vrickning) eller ligament (luxation) i sina tår. Den vanligaste typen av skada är ett snitt på plattan av tassen eller en slits tånagel. Hundar är särskilt utsatta för att riva sina sporrar. När din hund har rivit en dewclaw, kommer det förmodligen att växa tillbaka svagare och mer benägna att riva på samma plats.

Diagnos

Om din hund har problem promenader eller gynnar en tass, han behöver en veterinär examen. Din veterinär kommer att utföra en fysisk undersökning för att kontrollera defekter, skärsår och tårar. Om det inte finns någon uppenbar yttre skada, kan han beställa en röntgen för att avgöra om tån är stukat, ur led eller bruten.

Behandling

Om din hund har en skärsår på sin tå, kan hon behöva sömmar och / eller ett antibiotikum. För trasiga tånaglar, kommer din veterinär måste kontrollera blödning och förmodligen kommer att administrera ett läkemedel för att åstadkomma snabb koagulering. Om din hund har ett främmande föremål har gett in i eller mellan tårna, kommer veterinären att ta bort det. Beroende på hur djupt det är inbäddad och vad det är, kan han använda en lokalbedövning innan de tas bort. Om din hund har ett djupt snitt, bränna eller annan skada som kräver skydd, din veterinär kan skicka sitt hem i en speciell hund "boot" för att minimera kontakt med området tills det läker.

trasiga Toes

Om din hund har en bruten tå, kan det behöva ställas in och splinted. Enkla raster och frakturer kan inte behandlas alls och kommer att tillåtas att läka på egen hand. Mer komplexa raster, eller avbrott i flera tår, kommer sannolikt att kräva en gjuten och så mycket immobilisering som möjligt. Din hund brutna tå vanligtvis läker inom fyra till sex veckor.

Förebyggande / Lösning

Den bästa behandlingen för hund tå skador hindrar dem innan de inträffar. Håll hans tånaglar och sporrar kortklippta för att minimera risken för trasiga tånaglar. Titta där han vandrar, speciellt om en obekant plats. Du kan styra bort honom från vassa stenar, krossat glas och andra föremål som skulle kunna riva sina kuddar och tår. Överväga att köpa hund skor för att skydda honom från extrema temperaturer.

Disseminerad intravaskulär koagulation är ett tillstånd som påverkar en hundens förmåga för blodet att koagulera fullständigt. Detta tillstånd förekommer hos raser i alla åldrar och kan orsakas av en underliggande hälsotillstånd.

Instruktioner

1 Utvärdera din hund efter tecken på disseminerad intravaskulär koagulation. Tecken på detta tillstånd omfattar snabb andning, letargi och överdriven blåmärken. Du kan också märka en personlighetsförändring i din hund eftersom han inte mår bra.

2 Ta din hund till djursjukhuset. Om din hund verkar svag har någon hjälpa till att transportera honom till bilen. Kontakta veterinär och råd för din ankomst så att anläggningen kommer att vara beredda att behandla din hund.

3 Utforma en behandlingsplan med din veterinär. Läkaren kommer att undersöka hund att bestämma en bakomliggande orsak. Vätsketerapi och koagulation medicinering kan tillhandahållas för att underlätta din hunds healing. I mer allvarliga fall en blodtransfusion kan vara nödvändig.

4 Administrera medicin enligt anvisningarna. Hundar med detta tillstånd kan behöva ta medicin regelbundet. Administrera medicin som, även om din hund verkar vara mår bättre.

5 Övervaka din hund tillstånd noga. När du tar med din hund hem är det viktigt att titta på hans tillfrisknande noga. Om han börjar uppleva snabb andning eller symptomen förvärras kontakta veterinären.

Tips

  • Ger en lugn plats att vila. Flytta din hund säng till ett lugnt hörn av hemmet. Hålla stressen till ett minimum tills hon mår bättre.
  • Minska övning i din hund. Eftersom detta villkor kan leda till snabb andning bör du hålla fysisk aktivitet till ett minimum. Hålla din hund koppel medan utomhus kan hjälpa.

När anses vara ett problem endast i södra miljöer, hjärtmask är nu ett globalt hot mot ett antal arter, inklusive hundar. Även med den utbredda oro över hjärtmaskar, många ägare inte ordentligt skydda sina Hundarnas följeslagare. En allvarlig hjärtmask angrepp kan vara dödligt, så att förhindra denna invasiva skadegörare bör vara en del av ditt husdjur-vård rutin.

Historia

Hjärtmask ursprungligen dokumenterades mer än ett sekel sedan. Identifierades först hos hundar i "The Western Journal of Surgery och medicin" 1847, var hjärtmaskar ursprungligen bara finns i varma södra klimat. När människor flyttade norr och väster, hjärtmaskar spridit sig till alla 50 stater i USA, liksom Mexiko och södra Kanada. Den första kommersiellt tillgängliga hjärtmask förebyggande medicinering var en ivermektin-baserade piller gjord 1987.

Identifiering

Hundar med allvarliga hjärtmask angrepp verkar ofta vara i de tidiga stadierna av hjärtsvikt. Hosta, andnöd och brist på energi är vanliga hos hundar med hjärtmask. Masken själv börjar liv som en minimal larver vidare till hunden från bett av en infekterad mygga. Vuxna hjärtmaskar är långa, tunna maskar som ser mycket ut som delar av spaghetti. De migrerar genom blodomloppet till hjärtat.

Betydelse

Att förebygga hjärtmask angrepp är avgörande för en hunds hälsa och välbefinnande. En plan för förebyggande kostar under $ 20 per månad och kommer att stoppa hjärtmask från att infektera din hund. En fullskalig angrepp minskar den normala funktionen av hjärtat, försvagas muskeln och hindrar blodflödet. Att behandla hjärtmask kan kosta hundratals dollar och sätter hundens liv på spel som de döda maskar måste tvingas från hjärtat och kan koagulera i tunna vener och kapillärer.

Förebyggande / Lösning

Din veterinär kommer att ge hjärtmask tabletter och förklara hur de ska administreras. Typiska förebyggande tabletter ges en gång i månaden och ska startas när valpen är åtta veckor gamla eller före sin första mygga säsongen. Äldre hundar kommer att ges ett blodprov för att se till att de inte är hjärtmask-positiva före behandling. En gång på en plan för förebyggande, bör hunden medicineras året runt för att förhindra ett angrepp.

Varning

Hjärtmask piller bör aldrig ges till en vuxen hund som inte har testats för hjärtmask. Ger piller till en hjärtmask-positiva hund kan orsaka en potentiellt dödlig chock för cirkulationssystemet. Vallhundar såsom collies och fårhundar ska aldrig ges ivermektin baserade hjärtmask tabletter eftersom de har en letal känslighet mot ivermektin. Hjärtmask tabletter är mycket potent och inte mer än en p-piller ska ges var 30 dagar för att förhindra en eventuell överdos.

Vilka är de behandlingar för hundar med värmeslag?


Värmeslag eller värmeslag, är en potentiellt livshotande tillstånd hos hundar och kräver omedelbara insatser. När en hund temperaturen stiger om de normala 100 till 102,5 grader, progressiva symtom tunga flämtande, djupandning, ökad salivavsöndring småningom förvandlas till torr tandkött, svaghet, förvirring eller ouppmärksamhet. Som hans temperaturen fortsätter att spika, kan hunden uppvisa bleka eller grå tandkött, kräkningar, diarré, ytlig, långsammare eller frånvarande andning, och slutligen anfall eller koma. Minuter göra skillnad och ägare måste kyla hundar av före transportera dem till en veterinär.

Omedelbar Ägare Intervention

Det är oftast enklast att kyla hundar bort med vatten. Hundar kan sprutas snabbt och intermittent med en trädgårdsslang eller nedsänkt i kallt vatten - ljummet vatten om hunden är mycket liten. Hundar bör aldrig vara nedsänkta i iskallt vatten eller is. Kyla en hyper hund alltför snabbt kan orsaka dess blodkärl drar ihop sig, vilket ytterligare hindrar värmeavledningen. Ice förpackningar, kylning kuddar eller kalla våta trasor kan placeras på en hunds panna, på baksidan av halsen under armhålorna, på hans trampdynorna och skrevet och flankområdena. Isopropylalkohol underlättar kylprocessen när gnuggas på dessa områden. Om du använder en fläkt för att kyla hund bör ägare placera den på bekvämt avstånd. Hundar bör aldrig placeras nära och direkt framför luftkonditioneringar som körs på hög.

Under transporten till Veterinär

Kritiskt sjuka hundar visar allvarliga värmeslag symtom bör omedelbart transporteras till en veterinär. De bör hållas så kall som möjligt på resan, som omfattas av kylning våta trasor och ligger mot is förpackningar eller kylning kuddar. Även hundar som visas mer bekväm bör tas till veterinären så fort som möjligt. Även om den initiala akuta kan vara över, kan värmeslag har kvardröjande och skadliga långtidseffekter som bara en veterinär kan testa, övervaka och behandla.

veterinärvård

Beroende på svårighetsgraden av värmeslag och hundens symptom, kan veterinären administrera rumstemperatur intravenös vätska och elektrolyt terapi. Dessa kan användas vid stöthastigheter, beroende på hundens tillstånd. Veterinären kan välja syretillskott, en mask, en syre bur eller en nasal kateter.

"Hundar som lider av värmeslag kan utveckla fördröjda komplikationer som är riktigt allvarlig, inklusive dödsfall, om de inte övervakas och vårdas" Veterinär Mike Richards sade på Vetinfo webbplats.

Det finns inga särskilda läkemedel för värmeslag, men det finns mediciner för att hjälpa till att hantera många av dess komplikationer. Hundar kan gå in njursvikt, utveckla leverproblem, andnöd, hjärtproblem och kan utveckla koagulering problem med sitt blod. Prognosen varierar från bra till bevakad till graven, beroende främst på hur snabbt villkoret fångades och behandlas. Hundar som har drabbats av värmeslag när löper ökad risk för att få det igen.

Skott för hundar med Hip Pain


Det finns flera orsaker till höftsmärta hos hundar. Artrit är den vanligaste orsaken till ledvärk i medelålders och äldre hundar. Höftledsdysplasi kan manifesteras i hundar så unga som ett år gammal. Mindre vanliga orsaker är panosteitis (växtvärk), skada och autoimmuna sjukdomar. Behandlingen beror på orsaken, men kommer alltid att inkludera smärtlindring medicin för hundens komfort. Det finns några effektiva skott för att lätta höftproblem.

Diagnostisera Hip Pain

Höftledsdysplasi händer när hundens höft uttaget och kulleden inte passar ihop. I svåra fall, de gemensamma poppar ut ur uttaget. Mildare fall kan hanteras med motion och kost. Dysplasi leder vanligtvis till början av artrit och höftsmärta.

Det finns flera former av artrit. Den absolut vanligaste är artros, drabbar de flesta äldre hundar till en viss grad. Oavsett vad din hunds ålder, alla halta eller stelhet som varar mer än en dag bör utvärderas av en veterinär. Alla behandlingsplan kommer att omfatta smärtlindring.

Eftersom hundar inte kan berätta exakt var det gör ont, kan det vara svårt att avgöra om bakre hälta har sitt ursprung i höft, knä eller fotled. Höftproblem är oftast kännetecknas av en "kanin hopping" gångart, speciellt när hunden först får upp från en tupplur eller efter träning.

Adequan Skott

Adequan är en intramuskulär injicerbar form av oral gemensamma tillägget glukosamin. Den aktiva ingrediensen polysulfaterad glykosaminoglykan. Liksom glukosamin, smörjer det gemensamma och minskar smärtsam inflammation. En "laddningsdos" skott var 4 till 7 dagar för en till två månader följs av månatliga skott för livet på hunden. Adequan är ett receptbelagt läkemedel. Om ägaren har erfarenhet med att ge intramuskulära injektioner, kan det beställas i bulk och administreras hemma.

Biverkningar är minimala. Vissa hundar uppleva tillfällig magbesvär efter varje skott. I sällsynta fall kan Adequan minska blodplättar och rekommenderas inte för hundar med blödning eller koagulation.

Cartrophen Skott

Cartrophen (natrium pentosanpolysulfat eller Napps) skott inte bara minska inflammation men ändra mekanismen för neurala smärtreceptorer, vilket minskar smärta på två sätt. Cartrophen injiceras i musklerna kring den drabbade leden med en veckas intervall under 4 veckor. Fördelaktiga effekter kan pågå i flera månader. När hunden börjar visa tecken på smärta, upprepas cykeln.

Cartrophen tolereras väl, och biverkningar är extremt sällsynta. Liksom Adequan, bör det inte användas på hundar med blod eller koagulering störningar.

kortison skott

Kortison och kortikosteroider har någon direkt effekt på gemensam smörjning eller rörlighet. Emellertid, som ett av de mest potenta antiinflammatoriska läkemedel som finns, det minskar höftsmärta genom att reducera inflammationen orsakar det. Kortison används även för hundar med svåra allergier.

På grund av den potentiellt toxiska effekten av kortison på levern och njurarna, är det vanligtvis används som en drog i sista hand. Kortison skott ges nära smärtsamma gemensamt och frekvens av skotten beror på hur effektiva de är och hur väl tolererad. Typiskt administreras de var 4 till 6 månader.

Andra biverkningar inkluderar ökad aptit och törst. Kortison försvagar också hundens immunförsvar, vilket gör honom mer benägna att sekundära infektioner och sjukdomar.

Kompletterande behandling och hantering

Ofta är dessa skott ges tillsammans med andra receptbelagda mediciner och terapier. Det finns flera kosttillskott som är användbara för höftsmärta, inklusive glukosamin, chrondroitin och fiskolja. Alltid tala med din veterinär innan ett tillägg regim.

En petechia - en liten, röd eller lila prick på hundens hud eller slemhinnor - orsakas av mindre blödningar, eller blödning under huden. Vanligen som en grupp av punkter i stället för bara en, petekier kan vara något allvarligare än små blåmärken på grund av mindre skador. Andra gånger, men dessa punkter indikerar allvarligare medicinska problem, såsom en blödning eller levra, infektionssjukdomar eller cancer. Vissa cancerbehandlingar och mediciner kan också orsaka petekier.

trombocytopeni

Cloud-formade blodkroppar som kallas blodplättar normalt binder samman, eller koagulera, för att täta läckande blodkärl. Sådana reparationer framgångsrikt gjort hela tiden på en mikroskopisk nivå, så länge som blodet innehåller friska blodplättar i tillräckligt antal. När blodplätt siffror är för lågt - ett tillstånd som kallas trombocytopeni - fartygen inte är förseglade bort men får blödning, producerar petekier och ibland större blåmärken. Trombocytopeni kan bli följden av en av fyra villkor: benmärgen producerar för få blodplättar; fler trombocyter än normalt redan används; immunförsvaret förstör trombocyter eller blodplättar avlägsnas från cirkulationen.

Låg produktion av trombocyter

Vissa benmärgssjukdomar som leukemi och aplastisk anemi orsakar benmärgen att producera färre blodplättar än normalt, vilket ofta resulterar i trombocytopeni och petekier. Andra möjliga orsaker till produktions lågt antal blodplättar inkluderar chloramphenical och östrogen mediciner; estrus, eller "värme"; ehrlichiosis, en sjukdom som överförs av fästingar och kemoterapi eller strålterapi.

Ökade Platelet Använd

Om efterfrågan på blodplättar plötsligt ökar, kan blodplättar att användas snabbare än de kan framställas. Platelet leverans och förmåga att koagulera nedgång, vilket kan resultera i blödningar i form av petekier. Vissa förhållanden som väsentligt kan öka efterfrågan trombocyter inkluderar endotoxisk chock, en reaktion på en bakteriell infektion; en farligt överdriven koagulering tillstånd som kallas disseminerad intravaskulär koagulation; vaskulit, eller inflammation i blodkärlen, ibland orsakas av en infektion som Rocky Mountain Spotted Fever eller en cancer som kallas hemangiosarkom.

trombocyt Destruction

Om en hund immunsystemet inte känner igen sina egna blodplättar, kommer det att attackera dem som skulle någon annan främmande kropp. Detta reducerar antalet blodplättar, som kan koagulering och resulterar ibland i petekier. Denna attack på blodplättar kan bli följden av autoimmuna sjukdomar såsom lupus, infektioner som ehrlichiosis, hjärtmask och babesios; vissa vacciner och sulfa läkemedel och vissa gifter.

sequestred Trombocyter

Ibland trombocyterna inte får cirkulera i blodet och fungerar som de borde, eftersom de är fångade i mjälten, som filtrerar blod som ett stöd till immunförsvaret. Trombocyter kan bli sequestred om en hunds mjälte är vriden, som ibland händer i större hundar, eller om mjälten blir förstorad.

Thrombocytopathy

I fallet med thrombocytopathy, en tillräcklig mängd av blodplättar cirkulerar i blodtillförseln, men blodplättarna själva fungera fel så koagulering misslyckas och petekier och andra blödningar kan uppstå. Mycket ofta en thrombocytopathic hund också kommer att blöda överdrivet eller någon uppenbar anledning av slemhinnor, såsom näsa, öron, mun eller anus. Dessa störningar kan vara ärftlig eller förvärvad som svar på smärtstillande medel, bedövningsmedel, antibiotika eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Thrombocytopathies kan också förekomma som sekundära förhållanden i djur som lider av njursjukdom, leversjukdom, inflammation i bukspottkörteln, parasitsjukdom eller cancer. Raser utsatta för vissa ärftliga thrombocytopathies inkluderar Basset hundar, Stora Pyrenees, grå collies och vissa amerikanska cocker spaniels.

Rimadyl är en icke-steroid antiinflammatoriska läkemedel för hundar som administreras en gång om dagen. Detta läkemedel ger smärtlindring på grund av "canine artrit, ortopedisk och mjukdelskirurgi," enligt den officiella Rimadyl hemsida. Men Rimadyl kan också orsaka allvarliga biverkningar.

Leverskada

Rimadyl kommer att orsaka leverskador i vissa hundar, enligt Vetinfo.com. En veterinär ska göra blod arbetet med att bedöma levervärden före administrera detta läkemedel.

magen Ulceration

Rimadyl kan orsaka magen sårbildning och bristning i magen. Dessa kan alla visa sig vara ödesdiger för hunden.

njur~~POS=TRUNC

Läkemedlet kan orsaka minskat blodflöde till njurarna. Rimadyl kan orsaka njursvikt hos hundar som redan har problem med njurarna.

blodplätts Avaktivering

Trombocyter styr koagulering åtgärder i blodet. Rimadyl kan orsaka blodplättar att sluta arbeta.

Andra biverkningar

Rimadyl kan också orsaka illamående, kräkningar, aptitlöshet och diarré hos hundar. Dessa symtom kan också vara tecken på hepatopati, en typ av leversjukdom.

Hundar kan bli skadad medan du spelar, springer runt eller bara skötte sin egen verksamhet. Du kan behandla lindriga sår hemma, men allvarliga skador och eventuella skador orsakade av andra djur bör få omedelbar läkarvård. Djupa sår eller allvarlig arteriell blödning kan vara livshotande utan ordentlig behandling. Andra djur kan överföra sjukdomar till din hund genom bett och repor. Du kan vidta åtgärder för att kontrollera blödning och förhindra infektion tills du kan få hjälp.

kontrollerande Blödning

Applicera direkt tryck på såret ger den säkraste och mest effektiva sättet att styra din hunds blödning. Placera en ren trasa eller flera sterila gasväv rutor över såret och tryck försiktigt i fem till tio minuter så att blodet kan koagulera. Undvik att torka blodproppar, vilket kan göra såret blöda igen. Ta inte bort duken eller gasväv om det blir blöt. Placera extra lager över såret och fortsätta att utöva påtryckningar. Du kan löst bandage området för att hålla lagren på plats om du behöver en fri hand.

Om din hund har en allvarlig fot eller ben sår, hålla hennes ben upp för att hålla såret ovanför hjärtat nivå, vilket kommer att sänka blodtrycket och bromsa blödningen. Kombinera höjd med direkt tryck.

Om din hund är fortfarande blöder, utöva påtryckningar till närmaste artären med fingret eller tummen för att försöka bromsa blödning. Tryck på lårbensartären på insidan av låret för ett bakre ben sår, armartären på den inre sidan av den övre främre benet för ett främre ben såret och den kaudala artären vid svansbasen för en svans sår. Fortsätt att använda den direkta tryckmetod samt och söka akut vård.

Potentiellt dödliga sår som spurt blod, såsom ett ben blödning kan styras med en kompressor, men denna metod kan leda till amputation eller funktionshinder och bör endast användas som en sista utväg. Placera ett stort tygstycke eller gasväv på den skadade kroppsdelen över såret och linda den runt två gånger. Knut det och binda ett föremål, såsom en kort pinne i knut, sedan vrida pinnen tills blödningen saktar. Lossa tryckförband var tionde minut för trettio sekunder tills det slutar att blöda.

Rengöring och bandage

Tvätta bort smuts och torkat blod med vatten och mild tvål för att minska risken för infektion. Clip päls för att hålla den från att falla in i såret och försiktigt klappa området torrt. Om din hund sår är djup, föra honom till sjukhuset för suturer eller stygn för att stänga såret. För mindre eller mildare sår, kan du bandage din hund hemma. Bandage hjälper läkningsprocessen genom att förhindra din hund från slickar och återuppta såret. Det håller också smuts och bakterier från att komma in.

Täcka såret med ett icke-vidhäftande, steril och absorberande dyna. Placera en gasbinda över dynan och ett skikt av tejp över bandaget. Du bör kunna glida två fingrar under bandaget. Om du kan inte, måste du lossa bandage för att förhindra att skära av blodtillförseln till området. När bandaget är tät nog, fortsätter att linda tejp över området. Bandet bör helt täcka gasväv bandage för att hålla den på plats.

Du kan använda remsor av rena kläder, handdukar och lakan för bandage om du inte har rätt leveranser. Ändra din hunds bandage om de blir blöta eller smutsiga. Om såret krävs läkarvård, ändra bandage som din veterinär. Cover bandage med en plastpåse eller soppåse när du tar din hund utanför. Har din hund bära en elisabetanska krage så att hon inte kommer att kunna rubba hennes bandage.