hund urinblåsan protozoer

En morgon, du vaknar upp för att finna att ditt hus-tränad hund urinerade på mattan. Du skälla henne och sedan ta henne utanför och märker att hon knäböj mer än normalt och hennes urin är blodiga. Orolig, du tar henne till veterinären. En blåsinfektion och urinblåsan kristaller diagnostiseras. Fyra veckor senare efter två antibiotikakurer, blåsan infektion och kristaller som fortfarande finns kvar. Veterinären utför ett ultraljud och finner urinblåsan stenar. Medicinering, en speciell diet och kirurgi bort stenar i urinblåsan och kristaller. Nu du vill hitta sätt att förhindra en ny händelse. En kombination av kost och Pet Care kan förhindra hund urinblåsan stenar och kristaller.

Instruktioner

1 Fråga veterinären att föreskriva en diet plan för att förhindra urinblåsan kristaller och stenar. Det finns ett antal olika typer av stenar i urinblåsan, och varje sten kräver en annan förebyggande kost. Om din hund tidigare hade stenar i urinblåsan, kommer veterinären redskap kosten bygger på att förhindra den specifika stentypen. Många receptdieter för att förhindra stenar och kristaller innebära låg protein och undvika vissa mineraler.

2 Placera hunden långvarig antibiotikabehandling om rekommenderas av veterinär. Om din hunds urinblåsan stenar och kristaller orsakades av infektion, kan antibiotikabehandling förhindra åter händelser.

3 Ge hunden med rikligt med färskvatten. Din hund måste dricka tillräckligt med vatten för att hålla sin urin vid en sund pH-nivå. Högt alkaliskt urin leder till bildning av kristaller och stenar. Håll hunden vatten skålar, fulla och lättillgänglig.

4 Testa ditt vatten för höga halter av mineraler som förvärrar den stenbildning. Om du har en hög halt av mineraler, ge din hund buteljerat vatten att dricka i stället för kranvatten.

5 Blanda konserver med din hund torrfoder för att ge mer vatten i hennes kost.

6 Gå hunden så att hon kan urinera ofta för att förhindra uppbyggnaden av bakterier i urinblåsan. Låt aldrig hunden gå mer än 8 timmar utan en möjlighet att urinera.

7 Har din hunds urin testas regelbundet för infektion. Om en blåsa infektion som orsakas kristallerna och stenar, bör du fråga din veterinär för ett schema för att kontrollera hunden för en infektion återkomst. Du vill ha en infektion diagnostiseras tidigt för att undvika kristallbildning. Eftersom kristaller bildar stenar, vilket eliminerar kristaller förhindrar även stenar.

8 ge hunden vitamintillskott om din veterinär tillåter det. Vitamin B och C kan hjälpa till att lösa stenar och hålla kristaller bildas. Fråga din veterinär om din hund kan dra nytta av vitamintillskott för att förhindra urinblåsan kristaller och stenar.

9 Använd tranbärsjuice för att bibehålla urinblåsan hälsa. Blanda en kopp tranbärsjuice i hundens mat eller erbjuda saft till hunden att dricka i små doser. Tranbärsjuice hjälper surgör hundens urin att kämpa mot bakterier och villkor som stödjer bildandet av kristaller och stenar. Få din veterinär godkännande för att lägga till tranbärsjuice till ditt husdjur kost, särskilt om din hund är på ett recept diet.

10 Lägg laxolja till hundens kost. Rör i 1 msk. av lax olja till hundens mat en gång i veckan för att hjälpa till att bekämpa inflammation och stärka hundens immunförsvar. Kontrollera med veterinären för att säkerställa att laxolja inte i konflikt med hundens medicinering eller diet.

Tips

 • Placera skålar med vatten i hela huset för att se till att din hund har gott om möjligheter att stanna hydratiserade. Hundar som dricker mindre vatten tenderar att få kristaller och stenar.
 • Försök att gå din hund åtminstone var 4 timmar, om möjligt. Infrequent urinering bidrar till bildandet av urinblåsan kristaller och stenar. Om du arbetar en åtta timmars arbetsdag, ordna en tillgänglig granne att gå din hund i mitt på dagen.
 • Överväga en hemmagjord diet Om din hund lider upprepade episoder av urinblåsan stenar och kristaller. Fråga din veterinär för rekommendationer om hur man kan ge en näringsrik hemlagad kost som uppfyller dina husdjur behov.
 • Ta din hund till veterinär omedelbart om han visar tecken på urinblåsan stenar, kristaller eller infektioner. Symtomen omfattar smärtsam urinering, frekvent urinering eller blod i urinen.

Skälen för en hund urinblåsan att läcka


Det finns många skäl till varför en hund kan ha blås läckage. Vanligtvis dessa problem härrör från ålderdom, men ibland andra problem kan bidra orsaker. Vissa läckor kan åtgärdas genom att korrigera orsaken, men för vissa läckor, är det enda sättet att ta itu med dem att börja klä din hund i blöjor eller någon stoppning för att hålla läckorna från förstör möbler och golv.

Njursten

Njursten producerar en smärtsam känsla i en hundens mage och tarmar. Denna extra smärta kan orsaka en hund att vara oförmögen eller ovillig att gå utanför för att använda toaletten. Detta kan leda till att hunden att urinera inomhus eller har blåsan läckage.

blåsan Tumör

Blåstumörer kan orsaka extra tryck på blåsan, eller minska storleken på en hunds urinblåsan. Detta kommer att leda till att hunden att inte kunna hålla i urinen, som kommer att sluta som blås läckage.

Urinblåsa eller njurinfektion

Urinblåsa och njure infektioner orsakar brännande känsla när man kissar, liksom lusten att ofta urinera. Blod kan också vara närvarande i urinen. Om din hund normalt inte har urinblåsan läckage, och du märker att hon kissar oftare än vanligt, kan en blåsa eller njure infektion vara orsaken. Rådgör med en veterinär omedelbart om du misstänker att din hund har en blåsa eller njure infektion, som kan orsaka allvarliga medicinska problem om de lämnas obehandlade.

Leversjukdom

Leversjukdom kan också orsaka en hund att förlora blåskontroll. Leversjukdom har flera symtom, däribland diarré, kräkningar, förstorad lever, slöhet och en gulaktig rösterna för att de vita i hundens ögon.

Njursvikt

Njursvikt kan också orsaka urinblåsan läckage. Njursvikt skapar en uppdelning i njurarna, vilket resulterar i förlust av blåskontroll. Njursvikt orsakar också ont njurar, vilket kan orsaka en hund att vägra att urinera, som så småningom kommer att leda till urinblåsan läckage när han inte längre kan hålla urinen i.

Cystit

Cystit är en inflammerad blåsa. Bakterier är den vanligaste orsaken till blåskatarr och orsakar urinblåsan läckage eftersom det är inflammerad och öm. Hunden kan inte hålla så mycket urin som vanligt, så uppstår läckor.

mediciner

Vissa läkemedel kan orsaka urinblåsan läckage. Vanliga mediciner som orsakar läckage är mediciner för diabetes, Cushings sjukdom och några steroid medicinering. Rådgör med ditt husdjur veterinär för att avgöra den bästa behandlingen för urinblåsan läckage som orsakas av läkemedel.

Ben eller muskelbesvär

Om din hund har ben eller muskelproblem, vanligtvis på grund av ålderdom, då han inte kan gå ut för att urinera, eller ens vara medvetna om att urinen har läckt ut. Rådgör med en veterinär om vilka förfaranden för att ta med äldre hundar.

Canine stenar i urinblåsan irritera hundar lika mycket som de gör människor. Om din hund lider av urinblåsan stenar och du inser det tidigt, det är behandlingsbar utan någon form av kirurgiskt ingrepp. Din veterinär kan förskriva läkemedel för att rensa din hunds system för mineralkristaller som finns i sin urin, men du kan också använda huskurer i samband med recept för att behandla din hunds tillstånd.

rötter

Huskurer för stenar i urinblåsan hjälpa till att befria din hunds kropp av stenarna, måttlig sin urin pH och minska infektion och / eller inflammation. Se till att rådgöra med din veterinär om någon av följande huskurer.

Om din hund uppvisar symptom smärta medan urinera, försöka ge det berberis rot tre gånger dagligen. Använd en tesked roten i en kopp hett vatten och låt hopkok dra i 5 minuter innan ansträngande det. Om du har en liten hund, ge den blandning av berberis och vatten i 1 matsked doser. Större hundar kan kräva 2 eller 3 matskedar.

Om din hund har små stenar i urinblåsan (grus i urin), ge den SARSAPARILL rot. Förbered det samma som du skulle berberis rot, förutom att du vill lägga till den 2 tsk till kopp varmt vatten.

Också effektiv som en urinvägarna tonic är kvickrot rot, som innehåller anti-inflammatorisk, desinfektionsmedel och lugnande egenskaper. Kvickrot hjälper om din hund har drabbats mindre urin blödning, och det kan också hjälpa till att befria din hunds system av kristaller och njursten.

andra rättsmedel

Marshmallows har smörjande egenskaper som kan hjälpa till att skydda och lugna inflammerade vävnader i din hunds urinvägarna. Tack vare dess sammandragande och antimikrobiella egenskaper, marshmallows också kan minska inflammation och hämmar bakterietillväxt och hjälpa din hund passerar stenar.

Om din hund har haft större blödningar men ingen njurinflammation, använda uva ursi. Eftersom denna ört har en hög andel av tanniner (som har starka sammandragande effekter), hjälper det smidigt, stärka och dra åt de översta skikten i slemhinnorna och stoppa blödning.

Betrakta två vätskedrivande örter för att befria din hunds system med stenar. Maskros kan hjälpa till att befria din hunds kropp av stenar samt urinvägsbakterier. Använd enbär som en urin antiseptisk och att stimulera hundens njurar för att öka urinflödet för att hjälpa till att eliminera avfall.

Stormhatt kan lindra din hunds smärta och kan lugna sin ångest och minska eventuell gråt eller gnäller. Om din hund verkar upprörd, kanske några doser satte honom på användarvänlighet.

Om din hund lider av urinvägsinfektion snarare än stenar i urinblåsan, kan du använda växtbaserade antibiotika såsom goldenseal, echinacea, pau d'arco och Oregon druva. Om din hund fysiskt inte kan urinera, ge honom en dos av thalaspi bursa pastoris varje halvtimme tills han kan urinera igen.

Bladder stenbildning kan minskas, men inte helt utrotad. Om stenarna öka i storlek de kommer att behöva avlägsnas kirurgiskt, därför att de kan hindra urinröret, vilket är det rör genom vilket urin släpps. Helt försöker undvika stenbildning kan få hjälp av ett recept diet, men detta sker oftast efter stenarna tas bort. Hunden måste äta den föreskrivna diet för att undvika stenbildning och kan inte äta andra hundfoder. Det finns mediciner som gör urinen mindre sur och sålunda undvika stenbildning.

Instruktioner

1 Det finns sätt att undvika blåsstenbildning, men det kommer att ta en hel del på din sida för att säkerställa detta; det finns inga garantier, men det kan överträffa få tidig stenbildning. Ett rekommenderat terapi är att använda tranbär kapslar eller tranbärsjuice som ett alternativ. Cranberry försurar pH av hundens urin, vilket sänker risken för bildande av stenar. Genom att hålla den på en lägre pH, du undvika urinvägsinfektioner och kan minska stenbildning.

2 Cranberry juice kan ges rak eller utspädd med vatten. Användning av tranbär tillskott, men kan ha en motsatt effekt om de används för länge på en tid. Stenar kallas kalciumoxalat kan bilda, så över tillskott bör undvikas. Arbeta alltid med en veterinär när du använder tillskott.

3 Ge vatten utöver tranbär tillägg. Cranberry arbetar för att minska bakterietillväxt och förhindra urinvägsinfektioner. Tranbärsjuice varar ungefär sju timmar och är ett naturligt val över föreskrivna antibiotika talet. Om din hund verkar i nöd och du ger tranbärsjuice, få en tid så snart som möjligt med din veterinär; du vill inte gissa vad som är fel och du behöver veta genom tester och ledning av en veterinär.

Tips

 • Om din hund är benägna att stenar i urinblåsan, sedan använda tranbär tillskott. Följ alltid råd från din veterinär
 • Låt aldrig en urinvägsinfektion gå utan att söka råd. Om urinblåsan stenar har bildats, då kirurgi kommer att bli nödvändigt.

Stenar i urinblåsan är små, förkalkade inlåning från urin i blåsan. När de förekommer hos hundar, är det mer sannolikt att påverka tikar och mindre raser. Stenar i urinblåsan i sig är inte nödvändigtvis ett problem. Däremot kan stora stenar i urinblåsan blockerar urin från att utvisas från kroppen och orsaka infektioner. De är också ganska smärtsamt för din hund. Stenar i urinblåsan måste antingen passera genom urinvägarna eller avlägsnas kirurgiskt.

Instruktioner

1 Erkänn blåsa sten symptom hos din hund. Är din hund plötsligt kissar mycket mer än vanligt? Du kan också märka att han flinches när han inte urinera, ett tecken på att han upplever smärta vid urinering. Hans urin kan också vara rosa eller röd från blod.

2 Ta din hund till veterinären för diagnos. Förklara blåsa sten symptom som du observerade. Din veterinär kommer att göra en fysisk undersökning, inklusive känsla runt din hunds urinblåsan för att se om det finns smärta eller ömhet i området. Han kommer också att göra ett ultraljud eller röntgen på hunden för att se om han kan hitta några insättningar i blåsan.

3 Behandla din hund med receptbelagda mediciner som din veterinär ger dig att lösa stenar i urinblåsan. Du måste också öka din hunds vattenintag att påskynda längs processen.

4 Överväg att ändra din hunds diet. Om din hund lider av blåssten ofta kan din veterinär föreslå lägre nivåerna av protein han äter. Lägre nivåer av protein i hundens kost kan minska risken för stenar i urinblåsan. Förändring av kosten kan ta upp till sex månader för att se resultat, men det kan gå långt för att förhindra framtida händelser.

5 Övervaka din hund och föra honom tillbaka till veterinären för en kontroll efter cirka två veckor. Om stenar i urinblåsan är fortfarande närvarande, kan din veterinär föreslår att du använder mer invasiva metoder för avlägsnande, såsom kirurgi eller kateterisering.

Tips

 • Om din hund verkar vara i en mycket smärta, kan din veterinär också föreskriva en smärtstillande medel tills stenar i urinblåsan har lösts upp eller uttryckas.

Livsmedel för hundar med urinblåsan Stones


Om din hund stammar att kissa eller blod i urinen, kunde han lider av stenar i urinblåsan. Ta honom till veterinären så fort som möjligt för en undersökning. Beroende på diagnosen, kan din hund kräva operation för sten borttagning. En typ av sten löser ibland via recept kost terapi, men det finns ingen garanti. Din veterinär sannolikt kommer att sätta din hund på en permanent ny diet för att undvika framtida stenbildning.

struvitstenar

Struvitstenar, den vanligaste typen av hund blåssten, kan ibland tas bort genom kosten snarare än kirurgiska metoder. Genom urinanalys, som visar närvaron av kristaller, byggstenar av stenar, och med hjälp av en röntgen eller ultraljud, kan din veterinär kan se stenen. Positiv identifiering av en sten måste göras i ett laboratorium, vilket betyder utan kirurgi, kräver det enda alternativet att spola ut en sten via en kateter. Om stenarna är inte stora och inte blockerar urinröret, som är en veterinär nödsituation, kan din veterinär föreskriver en diet för att öka syranivåer i urinen, så småningom orsakar stenarna att upplösas. Medan din hund sannolikt kommer att stanna på en speciell diet för resten av sitt liv, skiljer förebyggande diet efter upplösningen kosten.

Kalciumoxalat stenar

Om din hunds urinblåsan stenar består av kalciumoxalat, behöver du inte möjlighet att lösa dem genom kosten. De kräver kirurgiskt avlägsnande. En hög procentandel av hundar med sådana stenar utveckla dem igen, även med kostförändringar. Det beror på, till skillnad från struvitsten, kalciumoxalat sten utveckling är vanligtvis inte relaterad till kost, men kan bli följden av genetiska eller metaboliska problem. Din veterinär kommer att förskriva en kost med lågt kalcium och oxalat - ett naturligt förekommande ämne - att minimera oddsen för ny stensättning.

recept Diets

Även receptbelagda dieter finns i både konserverade och torra former, är den tidigare föredra. Det beror på att det är viktigt att hundar benägna att stenar konsumera så mycket vatten som möjligt för att hålla urin utspädd och förhindra stenbildning. Näringsmässigt balanserad recept dieter för stenar i urinblåsan innehåller låga halter av protein, fosfor och magnesium, som alla stöd i sten utveckling.

Hemlagad mat

Medan praktiskt, recept dieter är inte billig och inte alla hundar hitta dem tilltalande. Fråga din veterinär om att förbereda hemlagad mat för din hund som är både näringsriktig och låg halt av protein, magnesium och fosfor. Din veterinär kan hänvisa dig till en veterinär nutritionist, som kan utforma en diet baserad på dina individuella hundens behov. Några exempel på livsmedel som används i hemmagjord blåsa kost sten förebyggande inkluderar vanligt kokt kalkon eller kyckling, ris, pasta och ägg.

Stenar i urinblåsan är mineralfyndigheter som bildas i en hunds urinblåsa. De kan vara stora stenar eller små partiklar. Symtomen omfattar blod i urinen och ansträngande att urinera. Stenar i urinblåsan kräver omedelbar veterinär uppmärksamhet för att förhindra obstruktion av urinröret, som är livshotande. Stenar i urinblåsan kan behandlas och kontrolleras med ordentlig veterinärvård och information.

Instruktioner

Styra urinblåsan Stones hos hundar

1 Se din veterinär för att avgöra den specifika orsaken och typ av stenar i urinblåsan din hund lider av. Omedelbara behandlingskurer kan omfatta kirurgiskt avlägsnande av sten eller kateterisering och spolning av urinröret för att avlägsna kristallerna som bildar stenar. Vissa stenar orsakas av urinvägsinfektioner och kommer att kräva behandling med antibiotika.

2 Sätt din hund på en särskild diet för att styra stenar i urinblåsan. Fråga din veterinär om du ska överväga att byta din hund till en hemmagjord diet. Kommersiella dieter som uppfyller din hunds specifika närings- och medicinska behov är tillgängliga via din veterinär.

3 Ge massor av färskt, rent vatten för din hund att dricka. Detta kommer att orsaka hunden att urinera regelbundet och hålla blåsan ren och spolas.

4 Få ut koppel och ta täta promenader med din hund. Regelbundna promenader kommer att uppmuntra din hund att kissa oftare, vilket underlättar att hålla blåsan fri från stenar. Ju mer din hund promenader, desto mer kommer han att kissa, så ju mer frekvent promenad, desto bättre.

Tips

 • Var noga med att rådfråga din veterinär om kostförändringar för att styra din hunds blåsor stenar.
 • Se till att din hund genomgår en veterinär fysisk undersökning minst en gång per år, och fråga din veterinär om att inkludera en urinanalys i testet. Detta gör det möjligt för honom att hålla reda på tillståndet i din hunds urinblåsan och vara medveten om bildandet av nya stenar.
 • Omedelbar veterinärbehandling rekommenderas om du misstänker att din hund lider av stenar i urinblåsan. Om stenarna går obehandlad för länge, kan komplikationer vara livshotande.

Stenar i urinblåsan är faktiskt ett tillstånd som kallas urolitiasis. Stenarna själva kallas njursten och kan bildas vid varje punkt inom urinvägarna inklusive urinblåsan, njurarna, urinröret eller urinledarna. I de flesta fall kommer stenar i urinblåsan tas bort från din hund naturligt. Vissa fall kan dock kräva ytterligare behandling från din veterinär eller ens akutvård.

Symtom på urinblåsan Stones

Om du misstänker att din hund har stenar i urinblåsan, kanske du redan har märkt några av dessa symtom. Några av de vanligaste symptomen för stenar i urinblåsan är blod i urinen, endast urinera i små mängder, eller stam. Du kan också märka att din hund verkar vara i mild till svår smärta eller visa olika tecken på obehag. Tyvärr kan vissa hundar inte visar några yttre tecken alls. (Referens 1)

Diet

I vissa fall kan din veterinär föreskriva en förändring i diet till ett recept diet som är speciellt framtagen för att avlägsna stenar i urinblåsan. Dessa dieter kan ta upp till etthundrafemtio dagar för att fullständigt slutföra jobbet, i vilken de lägre nivåerna av proteiner arbeta mot stenarna, för att upplösa dem. Detta är ett bra alternativ om ditt husdjur inte kräver kirurgi eller andra former av sten bort. (Referens 1, 2)

mediciner

I händelse av mindre stenar i urinblåsan, kan vissa läkemedel att användas för att lösa upp de stenar innan några ytterligare frågor uppstår. Antibiotika kan också skrivas ut för att förebygga eller behandla eventuella infektioner som kan förekomma vid den tidpunkten. Detta gäller särskilt om stenarna tros vara ett direkt resultat av en urinvägsinfektion. (Referens 1, 2)

Urohydropropulsion

Detta förfarande, även känt som kateterisering, innebär användning av en kateter för att avlägsna stenar från hundens urinvägarna. Din hund kommer att placeras under narkos och en kateter kommer att sättas på plats. Din veterinär kommer sedan försiktigt pumpa en steril saltlösning in i blåsan. Efter blåsan är full, kommer din veterinär sedan försiktigt sätta press på din hunds urinblåsan, tvingar lösningen och stenar ur din hunds systemet. (Referens 1, 2)

Kirurgi

Kirurgi kan uppstå i en nödsituation eller om din veterinär upptäcker större stenar under en rutinundersökning. I händelse av kirurgi, är hunden placeras under anestesi. Blåsan avlägsnas genom ett snitt i buken och skars upp för avlägsnande av urin och stenar. Före byte av urinblåsan, är det sköljs med en saltlösning för att förhindra några andra mikroskopiska partiklar från att bilda framtida stenar i urinblåsan. Både blåsan och bukväggen är stängda med hjälp av suturer och hunden kommer att sättas in på antibiotika och i de flesta fall, skickades hem redan nästa dag. (Referens 1, 2)Blåsa sten kirurgi kan orsaka smärta och förvirring för en hund. Även att ta bort stenarna inte ge en bit av lättnad för hunden, kan operation fortfarande orsaka hunden att känna ömma och smärtsamt för ett par dagar. Hunden kan även vara förvirrad över vad som just hände och varför det har ett snitt på magen och kan agera annorlunda som följd. Precis som med de flesta operationer kräver blåssten avlägsnas viss eftervård för hunden att säkerställa dess komfort, säkerhet och hälsa.

Instruktioner

1 Förhindra din hund slicka sin incisionsstället tills suturerna tas bort, vilket vanligtvis sker ungefär 14 dagar efter operationen. Din hund kan orsaka infektion och irritation i suturen linje om det slickar ständigt på det. Dessutom kan hunden potentiellt avlägsna suturerna om den har tillgång till dem. Placera en elisabetanska krage på hunden eller ge konstant övervakning och förhindra slickande och tuggande.

2 Mata din hund maten din veterinär rekommenderar. De flesta hundar som har haft urinblåsan stenar placeras på specialdieter som förhindrar framtida stenar bildas. Följ instruktionerna på etiketten för information om hur mycket foder din hund. Din hund kanske inte vill äta mycket de första dagarna efter operationen, vilket är normalt. Om du är orolig för din hunds aptit, men kontakta din veterinär.

3 Ge friskt vatten för din hund hela tiden. Vatten kan bidra till att spola kristaller och bakterier från din hunds urinblåsan. Det kan också bidra till att förhindra stenar bildas. Begränsa mängden vatten din hund dricker operationsdagen, eftersom dess mage kan bli upprörd av anestesi, men låt det dricka så mycket som man vill efter det.

4 Övervaka din hunds förmåga att urinera. Även omedelbart efter operationen, bör din hund fortfarande kunna urinera, även om det kan vara lite smärtsamt. Om du märker att hunden är ansträngande att eliminera eller att inget kommer ut, kontakta veterinär omedelbart.

5 Förhindra hunden från att delta i en hel del aktivitet tills suturerna avlägsnas. Din hund kommer fortfarande att vara öm de första dagarna efter operationen och kan inte vill göra för mycket. När det börjar kännas bättre, bör du begränsa aktivitetsnivå, eftersom det kan förvärra suturen linjen om det är alltför aktiv.

6 Administrera någon veterinär-receptbelagd medicin för din hund behov. Veterinären kommer sannolikt att ge din hund antibiotika för att förhindra infektion, samt smärtstillande.

Tips

 • Leta efter blod i urinen och kontakta din veterinär om du ser någon.
 • Elisabetanska kragar är tillgängliga via din veterinär eller på många djuraffärer.

Läckande urinblåsan hos hundar


En läckande blåsa kan förekomma i manliga och kvinnliga hundar oavsett ålder eller ras. Inte bara kan en läckande blåsa i en hund vara rörigt, kan det också orsaka hudirritation för hunden. En veterinär kan hjälpa till att avgöra orsaken till att en hund läcker urin och föreslå hantering och behandlingsalternativ.

leaky Bladder

När en hund har en läckande blåsa, ofrivilligt släpper det urin ur blåsan. Urininkontinens är inte detsamma som att inte vara rumsren eller urinera i huset. I dessa fall kan en hund inte kunna hålla sin urin tills det blir utanför, men det är medveten om att det är urinera. En läckande blåsa är helt ur en hunds kontroll, enligt Washington State University.

orsaker

Vissa hundar föds med missbildningar och deras urinledare inte ansluta till deras blåsan. Detta gör dem oförmögna att styra sin urinflödet. Vissa tikar utveckla läckande blåsor efter att de kastrerade. En hund med hormonkänslig inkontinens kommer urinera normalt, men kommer också att läcka urin. En äldre hunds urinblåsan muskler kan försvagas, vilket gör att blåsan att läcka ut.

symptom

En valp med en missbildning kommer dribbla droppar av urin. Detta kan irritera hundens hud, vilket kan göra att bli röd. Hundar med hormonkänslig inkontinens tenderar att läcka urin liggande och lämnar efter sig en liten mängd när de kommer upp. Hundar med läckande blåsor bringar ofta stora mängder tid grooming sig att rensa bort urinen, enligt ASPCA.

Behandling

Fosterskador orsakar urininkontinens kan korrigeras genom kirurgiskt flytta urinledaren så att den ansluter till blåsan ordentligt. Om en kvinnlig hund inkontinens är orsaken genom att kastrerade, kan sedan ge henne östrogen stoppa läckande urinblåsan. Andra läkemedel, som efedrin och fenylpropanolamin kan förbättra tonen i urinblåsan muskler hos äldre hundar, vilket ger dem förbättrad blåskontroll.

överväganden

Medan en hund behandlas för urininkontinens, kan en ägare hjälpa till att hantera sin läckande blåsa hemma. Att hålla vattentäta kuddar i handdukar eller filtar kan minska röran. Walking en hund ofta kan hjälpa till att hålla sin blåsa tom, minska läckaget. Att hålla en hundens hud ren bidrar till att minska irritation som orsakas av urin. Blöjor avsedda för hundar finns i många djuraffärer.