hund gråstarr

Enligt Peteducation.com ordet grå starr innebär att "bryta ner." När en hund har grå starr, det är en uppdelning av linsfibrer av dess öga. Medan de flesta grå starr är ärftlig, Petside.com rapporter om att vissa grå starr resultatet av diabetes mellitus, inre ögoninflammation, toxiner, näringsbrist eller retinal degeneration. Oavsett orsaken, grå starr bildar en ogenomskinlig, grumlig film på hundens linser vilket resulterar i dimsyn. Behandlingen måste sökas och administreras snabbt för att förhindra glaukom och blindhet.

Instruktioner

1 Ta hunden till veterinären. Bekräfta med veterinär som hundens synproblem är i själva verket, grå starr. Ta reda på om hunden är en bra kandidat för kataraktoperation.

2 Schemakataraktkirurgi. Enligt PetEducation.com, finns det inte en bra icke-kirurgisk behandling tillgänglig för att göra hundens okulära linser klart igen.

3 administrera läkemedel. Ge hunden ögat medicin för tre dagar före operation, och oral medicin / ögondroppar för två till tre veckor efter operationen.

4 Håll konformade återhållsamhet kragen på hunden för de första två veckorna efter operationen. Kragen förhindrar själv trauma mot ögat (ögonen).

Tips

  • Det finns en annan ögonsjukdom som vanligen miss, av ägare, som grå starr. Tillståndet kallas kärn skleros och normalt förekommer i äldre hundar. Villkoret kräver inte operation och inte heller påverkar hundens vision.
  • Hunden vision kommer att förbättras under den första veckan efter operation och bör vara normal två till tre veckor efter operationen.
  • Efter operation, kommer grå starr inte upprepas även ärrvävnad, glaukom eller näthinneavlossning kan visas år senare.
  • Diabetiker, aggressiva, eller hundar med sviktande hälsa bör inte ha kataraktoperation.

Icke-kirurgisk behandling för hund grå starr


Grå starr är resultatet av en uppdelning av en hunds ögonlinsvävnaden. Lins fibrerna blir felriktade grumling linserna. Kirurgi är den föredragna katarakt behandling. Nonsurgical katarakt behandlingar kan förbättra grå starr utan risk och kostnaden för operation.

fördelar

Icke-kirurgisk katarakt behandling undviker glaukom, infektioner och retinal-lösgörande risker som påverkar mellan fem procent och 10 procent av hundar som genomgår kirurgi.

Forskning

En studie 2006 av 30 hundar vid Cambridge University institutionen för veterinärmedicin fann att efter åtta veckor, ett recept på två procent antioxidant utökad karnosin ögondroppar förbättrats avsevärt omogna grå starr.

typer

Dessa receptbelagda ögondroppar är tillgängliga via en veterinär eller online, och en procent karnosin over-the-counter ögondroppar är tillgängliga från online försäljare, inklusive wisechoicemedicine.com.

Kosta

2009 online pris för receptbelagda karnosin baserade ögondroppar på en webbplats är $ 115,98 för en halv-ounce flaska, tillräckligt för att behandla både hundens ögon för två månader enligt tillverkaren. Over-the-counter droppar kostar $ 43,95 för 1/3 uns, med rabatter på större inköp.

andra behandlingar

Lägga vitamin C och E till ditt husdjur mat, säger Dr Ron Hines, DVM av 2ndchance.com kan bromsa utvecklingen av hans grå starr. Han rekommenderar också mata en balanserad kost och minimera tiden din hund tillbringar i den ljusa solen.

Vilken sjukdom orsakar hund att utveckla grå starr?


Precis som när en kameralins eller en glasögonduk blir immig över, kan ögats lins kan bli dimmigt med åldern. En grå starr, när det gäller hundar och människor, är det obstruktion av ögonlinser av någon opacitet. Grå starr uppstå av flera skäl hos hundar, såsom trauma, ålderdom eller diabetes.

Typer av grå starr

Mängden opacitet som täcker linsen kommer att avgöra vilken typ av katarakt närvarande. När det finns minimal täckning av linsen, är katarakt vara en begynnande katarakt. Denna typ av katarakt kommer att orsaka små eller inga problem med synen. En något mer allvarlig opacitet, som skulle börja påverkar synen, kallas omogna grå starr. När hela linsen täcks och grumlig, har du en mogen katarakt och det blir ingen vision.

Slutligen sker en hypermature katarakt när linsen börjar förlora protein och fukt och grå starr börjar faktiskt att krympa. I detta fall visionen inte återställas eftersom linsen också urarta. Katarakt kan ske över en natt eller tar månader att bilda.

okulära sjukdomar

Ögonsjukdomar, såsom progressiv retinal atrofi, eller uveit, eller glaukom kan orsaka grå starr hos hundar. Medan dessa sjukdomar inte har grå starr som en direkt symptom, är det den toxisk reaktion linsen har till sjukdomen som orsakar grå starr för att bilda. Med andra ord, ögonsjukdomar fungera som en katalysator för grå starr. Progressiv retinal atrofi är degeneration av näthinnan, är uveit inflammation i insidan av ögat, och glaukom är trycket i ögat.

Diabetes

Tre fjärdedelar av hundar som utvecklar diabetes kommer att utveckla grå starr. Grå starr som förekommer hos hundar med diabetes är mest sannolikt att vara mogna grå starr och kommer att gå mycket snabbt till förfall. Katarakter som är ett resultat av diabetes har varit kända för att utveckla över natten. Om grå starr utvecklas som snabbt behövs särskild behandling och vård omedelbart.

Behandling

De behandlingar för hund grå starr är begränsade och, i vissa fall, inte ens nödvändigt. Den vanligaste behandlingen är närings; vissa tillsatser i livsmedel kan bidra till att främja ögon styrka och kan hjälpa hunden fungera bättre med grå starr. Grå starr kan avlägsnas genom kirurgi, men det är ovanligt och normalt inte nödvändigt.

rasspecifika

Vissa raser är mer mottagliga för grå starr. Till exempel, är mer benägna att utveckla grå starr i tidig vuxen ålder den bichonfrise rasen. Båda linserna kan komma att påverkas och de grå starr kommer att utvecklas snabbt.

åldrande

När en hund linser moln som blir äldre, det är att utveckla grå starr. Detta betyder inte något allvarligt, annat än hunden blir allt äldre. Grå starr är en naturlig del av åldrandet för många hundar och katter. För vissa husdjur, trots att det verkar de inte kan se ut ur ögat, är det faktum att de kan bestämma former och även reagerar på ljus.

Kost och motion

En av de främsta orsakerna till hund grå starr är diabetes. Överviktiga hundar tenderar att utveckla diabetes, så genom att hålla en hundens vikt ner, minskar detta risken för diabetes, vilket minskar risken för att utveckla grå starr.

Slutsats

Om hunden utvecklar grå starr kan lägga antioxidant tillägg till hundens kost bidra till att bromsa katarakt utveckling och progression, enligt Dr. Ron Hines, DVM. Dessutom finns det medicinska tekniker för att kirurgiskt ta bort katarakt tillgängliga. Att ge en hälsosam, fettsnål kost rik på vitamin E och C kan mycket väl bidra till att minska katarakt utveckling.

Hund ögonsjukdomar och Mange


Veterinärer undersöka ofta hundar som drabbats av ögonsjukdomar och skabb. Båda dessa tillstånd är vanliga sjukdomar för hundar. Ögonsjukdomar härrör från många faktorer både genetiska och infektion orienterad. Mange är en vanlig hudsjukdom hos hundar som orsakas av kvalster. Mange och vissa ögonsjukdomar hos hundar är lätt diagnostiseras och behandlas av veterinärer. Behandlingsbara ögonsjukdomar inkluderar inflammation, hornhinnan repor och körsbär ögat. Ögonsjukdomar som är svåra att behandla är grå starr och grön starr.

Demodex Mange

Demodex mange orsakas av mikroskopiska kvalster som häckar och föröka sig under hundens hud. Det sprider sig inte från en hund till en annan. Det orsakar inte mycket klåda till hunden, men medför päls förlust. Problemet med Demodex mange är inte bara håravfall men villkoret leder ofta till hudinfektioner som blir rå, pus fyllda och kliande. Demodex mange uppträder vanligen hos hundar från fyra månader till ett och ett halvt år gammal.

sarcoptesskabb

Rävskabb är också orsakas av kvalster som håla under hundens hud. Denna typ av skabb är mycket smittsam från en hund till nästa. Kvalster lägger ägg under huden orsakar svåra obehag och klåda till hunden. Hundens hud blir blodig och rå från både grävande kvalster och hundens konstant repor. En veterinär kan bekräfta om hunden har mange eller allergi. Många djurägare misstag allergier för skabb.

Dog ögoninflammation

Ögoninflammation hos hundar kommer från flera villkor. Veterinären undersöker hundens ögat för att avgöra om inflammationen är resultatet av parasiter som krok maskar eller ringworms. Ögoninflammation leder också från konjunktivit eller repor på hornhinnan. De flesta ögoninflammationer behandlas med en topisk salva eller ögondroppar för en vecka eller så.

cherry Eye

Cherry Eye hos hundar ser ut som en röd klump och inträffar när tårkanalerna svullnar. Det är även känd som en tredje ögonlocket. En hund som lider av Cherry Eye har en kontinuerlig urladdning från ögat och så småningom leder till torra ögon. Kirurgi är nödvändigt att korrigera tillståndet; veterinären flyttar riva körtel i rätt läge.

hund Cataract

Hund katarakt uppstår när ögonlinsen blir en grumlig vit färg. Villkoret är en långsam framåt ögonsjukdom som leder till blindhet hos hund. Mest hund grå starr börjar i äldre hundar med andra tillstånd som diabetes eller ögonskador. Vissa hund grå starr är genetisk och närvarande vid födseln.

Den enda behandling för hund grå starr är kirurgiskt avlägsnande av ögats lins. Hundar som har grå starr på grund av ålderdom eller diabetes är vanligtvis inte accepteras för kirurgi på grund av deras försämrade hälsa.

hund Glaukom

Glaukom är en vanlig ögonsjukdom hos hundar. Glaukom uppstår när vätsketrycket inne i hundens öga ökar och orsakar allvarliga skador på insidan av ögongloben, särskilt på synnerven och näthinnan. Glaukom skall behandlas av en veterinär omedelbart eller blindhet resultat.

Symtom på hund glaukom smärta, dilaterad elev, märk blodkärl i ögonvitan, eller en utskjutande öga. Behandling för att minska trycket i hundens öga brukar tas oralt och utvärtes läkemedel appliceras åtminstone tre gånger per dag. Kirurgi är en annan behandling, där en laser förstör vissa celler som orsakar tryck att bygga i ögat, eller rör sätts in för att minska trycket.

Det andra alternativet att minska hundens smärta är att ha ögongloben bort och ersätts med en silikon boll.

Icke-kirurgisk behandling för grå starr hos hundar;


Grå starr visas som molniga cirklar i hundens öga. Katarakt hos hundar förhindra ljus från filtrering genom den typiskt transparenta ögat till näthinnan. De kan resultera från en skada eller en genetisk predisposition. Vissa symptom kan lindras med hjälp av icke-kirurgiska behandlingar, men kirurgi är oftast den rekommenderade alternativet.

Identifiering

Ett öga med en grå starr visas grumligare än ett normalt öga. Katarakt kan bildas i vita färgade ränder och orsaka allmän suddighet. Hundar kan utveckla grå starr i ett eller båda ögonen. Om en hund har grå starr, kan hon vara lite mer tveksamma än vanligt i nya omgivningar och kan visa en brist på förtroende för allmän navigering. Inflammation kan också omge det drabbade ögat (ögonen).

initial behandling

Vissa icke-kirurgisk behandling alternativ finns för hund grå starr. De inkluderar en ört som kallas cineraria, en ökning av antioxidanter och blåbär i hundens kost, Nu-Eyes och Oculvet.

överväganden

Katarakt hos hundar kan utvecklas som ett symptom på en allvarligare sjukdom, såsom diabetes eller glaukom. Det är viktigt att en hund med grå starr går till veterinären så fort som möjligt för att eliminera andra möjliga bakomliggande orsaker.

effekter

Om en hund inte får kirurgi för grå starr, kommer hon sannolikt så småningom glömma i ett eller båda ögonen. Även icke-kirurgiska behandlingar kan hjälpa lite före och efter operation, de flesta veterinärer rekommenderar operation som det mest fördelaktiga och human behandling för djuret. Om hunden är äldre eller har andra viktiga medicinska tillstånd, kan veterinären rekommendera endast icke-kirurgiska behandlingar.

Varning

Administrera inte några nya droppar eller livsmedelsprodukter utan att först rådfråga en veterinär. Vissa hundar har allergier mot vissa örter och mediciner. Vissa icke-kirurgiska åtgärder kan också förvärra en underliggande sjukdom.

Feldiagnostiseras grå starr hos hundar


Hos hundar, grå starr är mer av en olägenhet snarare än en skadlig sjukdom. Tyvärr finns det många likheter mellan grå starr och andra hund ögonproblem. Det är inte ovanligt för ägarna att avvisa förändringar i deras hund vision som grå starr, vilket resulterar i en feldiagnos för hunden. Därför bör ägare som misstänker sin hund kan ha grå starr se en veterinär för korrekt diagnos.

Identifiering: Grå starr

Grå starr är vanliga i Hundarnas följeslagare och är resultatet av en bokstavlig uppdelning av linserna i en eller båda ögonen. Denna uppdelning process producerar en blå eller grå dimma eller grumligt utseende till de drabbade ögonen.

Liknande i Utseende: Lentikulär skleros

Lenticular skleros, även känd som kärnkrafts skleros, är ett tillstånd som kan misstas för grå starr. Detta tillstånd inträffar när ögats lins blir härdad med åldern. Denna härdning kan också producera en dimmig, blågrå nyans inuti ögat, vilket gör det svårt för ägaren att skilja mellan grå starr och linsformade skleros. Men till skillnad från grå starr, är linsformad skleros en normal del av åldring som inträffar i de flesta av hund befolkningen.

orsaker

Den stora skillnaden mellan grå starr och lentikulär skleros är enkel: lentikulär skleros är en normal del av åldrandet. Grå starr kan dock vara medfödd-vilket innebär att de är närvarande vid födseln, kanske på grund av en ärftlig defekt eller de kan vara senil grå starr, vilket innebär att de utvecklats under ålderdomen. Men de kan också förekomma vid något tillfälle under hundens liv antingen på grund av trauma eller till och med olika sjukdomar, såsom hund diabetes.

Diagnos

Även en välutbildad veterinären får inte kunna korrekt diagnostisera hund grå starr eller kärn skleros med endast en fysisk undersökning. För att skilja mellan grå starr och kärnkraft skleros, kommer veterinären att behöva utvidga pupillen. Vissa veterinärer kan till och med kunna säga skillnaden mellan de två villkor som grundar sig på hur ljuset reflekteras ögat. Ljus som reflekteras i ett öga med en grå starr kommer att likna till utseendet krossad is; medan ljus som reflekteras i en sklerotisk öga kommer att ha en pearly, men fortfarande jämn och utseende.

Behandling

Hos hundar, inte kärn skleros inte kräver någon behandling eftersom det inte är en sjukdom. Emellertid kan ägare av hundar som har diagnostiserats med grå starr väljer att ha kirurgiskt avlägsnande av grå starr. Tyvärr kan hund kataraktkirurgi bli kostsamt. Men grå starr inte anses vara en livshotande sjukdom och därför ägaren kan välja bort operation om det är för dyrt. Dessutom kommer många hundar anpassa sig väl till synförlust; så det är inte betraktas som inhumant till hunden.

Chihuahua sockersjukasymptom


Diabetes är ett hälsotillstånd som kommer att presentera ett antal olika symptom i ditt husdjur Chihuahua. Diabetes förekommer oftast i äldre hundar, även om det är inte ovanligt att unga Chihuahuas att utveckla sjukdomen också. Din Chihuahua kan vara genetiskt predisponerade för diabetes, eftersom tillståndet är ärftligt, och vuxna kan ge det till sin avkomma. Det är viktigt att kunna identifiera Chihuahua diabetes symptom för att identifiera sjukdomen tidigt i sin utveckling så att rätt behandling kan ske.

Driven vattenförbrukning

Driven vattenförbrukning är en av de första tecknen på att det kan vara något fel med din Chihuahua. Du bör alltid försöka kontrollera hur mycket vatten ditt husdjur drycker på regelbunden basis så att det är lättare att avgöra om det är att dricka mer vatten än vanligt. Du bör ta hänsyn till att din hund är benägna att dricka mer vatten naturligt under perioder av varmt väder eller efter perioder av träning och lek. Men om överdriven vattenförbrukning är konsekvent, bör du kontakta din veterinär.

överdriven urinering

Hundar med diabetes kommer ofta kissa oftare än hundar inte lider av sjukdomen. Överdriven urinering hos hundar med diabetes är inte alltid resultatet av frekvent vattenförbrukning, så du bör inte utesluta ett problem om du märker att din hund kissar mer efter att ha druckit för mycket vatten. Hundar med diabetes mellitus kan urinera oftare utan att dricka stora mängder av vatten. Om du märker att hunden kissar oftare än vanligt eller det börjar ha "olyckor" oftare, kan det vara en indikation på att det är ett hälsoproblem som din veterinär måste undersöka.

Ökad hunger med viktminskning

Diabetes orsakar en brist på naturligt förekommande insulin i kroppen. Utan insulin, saknar hundens hjärna väsentliga socker den behöver för att fungera korrekt. Detta socker brist stimulerar hjärnan att tro att det är hungrig, vilket gör att hunden att vilja äta kontinuerligt. Även om hunden äter mer, kommer kroppen inte riktigt smälta näringsämnen från maten, vilket resulterar i en stadig nedgång i vikt.

Grå starr

Hundar som lider av hund diabetes mellitus utvecklas ofta katarakt, som orsakas av höga nivåer av vatten i linsen hos ögat. Närvaron av en hund katarakt orsakar en liten ogenomskinlig vita området i ögats lins som, om de lämnas obehandlade, kan påverka hela strukturen i ögat. Chihuahuas som utvecklar hund grå starr till följd av diabetes måste ha båda villkoren behandlas separat, som behandling av diabetes inte kommer att stoppa spridningen av grå starr.

Grå starr påverkar hund ögon som de gör de av människor. Tyvärr är det enda botemedlet för hund grå starr kirurgiskt avlägsnande. Kirurgiskt avlägsnande för hund grå starr kan utföras vid ett djursjukhus som ett öppenvården förfarandet.

Kirurgiskt ingrepp

Den kirurgiska proceduren för hund katarakt är samma förfarande som grå starr extraheras från det mänskliga ögat. För att ta bort grå starr, är en liten kirurgiskt snitt i hundens öga, där linsen tas bort. Efter din hunds linsen avlägsnas, kommer hon att få en konstgjord lins som ska installeras för att skydda hennes öga. Linsen är installerat och det första snittet är stängd med mycket små suturer. Båda ögonen kan opereras i samma procedur om både din hunds ögon påverkas av grå starr.

risker

Hund kataraktkirurgi anses vara en elektiv förfarande. Men om din hunds grå starr är allvarliga, kan han vara i riskzonen för att utveckla glaukom och näthinneavlossning. Han kommer att behöva återkommande ögonundersökningar och kommer att kräva behandling för inflammation i ögat. Det finns nästan inga risker att din hund vision kommer att bli värre på grund av kataraktoperation, medan hans vision kommer förmodligen försämras om han inte har operationen.

Återhämtning

Efter hund kataraktkirurgi utförs, bör din hund se normalt. Det kommer inte att vara en upprepning av katarakt problem, eftersom grå starr inte kan inträffa igen i hundar. Många djurägare notera betydande förbättring i deras hund vision efter kataraktkirurgi är klar. Det tar ungefär en vecka för din hunds uppmärksamhet att läka ordentligt efter operationen, och din veterinär kan utesluta recept ögondroppar medicinering för daglig applicering. Prata med din veterinär om hur man kan hjälpa din hund återhämta sig från sin operation.

Hur mycket är kataraktoperation för hundar?


Grå starr är opacitet av ögats lins. De är orsakade av skräp inuti ögat och förhindra näthinnan och synnerven från att ta emot ljus. En grå starr kan vara liten, vilket orsakar mindre synproblem, eller kan täcka hela linsen, vilket total blindhet. Den genomsnittliga kostnaden för kataraktkirurgi för hundar är mellan $ 1500 och $ 3000 per öga, som täcker kostnaden för själva operationen plus anestesi, sjukhusvistelse och återhämtning.

orsaker

Mest hund grå starr ärvs, men de kan också orsakas av diabetes, dålig kost, fysisk trauma och infektion. Grå starr utvecklas ofta snabbt och kan slå i alla åldrar. Obehandlade grå starr kan deformera eller ta bort linsen, blocket ögon dränering och leda till glaukom.

Behandling

Den enda effektiva behandlingen för grå starr är kirurgisk ersättning av linsen, eller kataraktkirurgi. Under denna procedur är hundens defekt lins avlägsnades och en konstgjord lins är placerad i ögat, återställa hundens vision. Ett litet snitt görs i kapselsäcken av ögongloben och en sond förs in för att med ultraljud emulgera linsen, så att den kan tas bort. Den nya intraokulära artificiell lins är placerad och snittet stängs.

risker

Risker med operation inkluderar anestesi reaktion, infektion, skador på strukturer som omger linsen och blindhet. Emellertid är kirurgi effektiv och okomplicerad i 95 procent av patienterna och anses säkra nog att det är oftast utförs på ett polikliniskt. Kirurgi utförs under hög förstoring och stadig hand av en styrelse-certifierad veterinär ögonkirurg framkallar de bästa resultaten.

Resultat

De flesta hundar kommer att ha förbättrad syn omedelbart efter en lyckad procedur, även om deras syn kan bli suddig för en vecka eller mer efter operation. Behandlade hundar har typiskt nästan normal, men förutseende, vision.

Kosta

Kataraktkirurgi är dyrt eftersom det är extremt känslig och kräver en stor skicklighet och teknisk utrustning. Tillvägagångssättet hos hundar är ungefär samma som proceduren i människor, men de flesta hundar inte har sjukförsäkring för att täcka eventuella av kostnaden. Den genomsnittliga kostnaden för kataraktkirurgi hos hundar varierar från $ 1500 till $ 3000 per öga, beroende på anläggningen och kunskapsnivån för kirurgen.