hund gliom

Gliom är en typ av elakartad hjärntumör. Denna cancer är vanligare i korta-nosed hundar, som också kallas brakycefala. Dessa raser inkluderar boxare, Boston terrier och franska och engelska bulldoggar. Gliom är också en av de vanligaste typen av tumörer som finns i människors hjärnor. Eftersom dessa tumörer växer, de döda omgivande frisk hjärnvävnad.

typer

Gliom tumörer kommer från de stödjande celler i hjärnan, som kallas gliaceller. Det finns flera typer av dessa tumörer; De sträcker sig från långsamt växande och mest godartade till aggressiv. Dessa senare typer av gliom är mer resistenta mot behandling.

symptom

Gliom kan bildas i någon del av hjärnan; dessa kan påverka någon hjärnfunktion, så symptomen för en hjärntumör kan variera kraftigt. I princip kan vilken som helst typ av neurologiska problem ses som ett möjligt symptom på en hjärntumör. Det kan handla om hunden haltar eller har en udda gång, kramper, udda repetitivt beteende (såsom konstant stimulering), förändringar i aptit, huvud skakningar, uncoordination eller hunden agerar som om han är full. Symptomen kommer oftast erbjuda en aning om i vilken del av hjärnan tumören har bildats.

Diagnos

En MR eller datortomografi av hjärnan används för att leta efter en eventuell hjärntumör, såsom en gliom. Detta görs under narkos. Om det verkar som om det finns en tumör (en böld kan också se ut som en tumör på en scan), sedan en biopsi av den möjliga tumören tas till att det är en gliom och att avgöra vilken typ det är. För att göra biopsi, kommer kirurgen att behöva borra i hundens skalle medan det är under narkos.

Behandling

Beroende på storleken och placeringen av tumören, kan kirurgiskt avlägsnande vara ett alternativ för behandling. Detta kan endast ske om det är i en del av hjärnan som kan nås på ett säkert sätt. Detta är vanligtvis ett problem med gliom eftersom de tenderar att ligga djupt inne i hjärnan. Strålning är en mer vanlig behandling som ett sätt att krympa tumören och bromsa dess tillväxt. Detta görs vanligtvis genom att ge 16 doser en gång dagligen (med undantag för helgerna), och behandlingen vanligtvis tar ca 30 minuter och kräver narkos. Cytostatika är också ett alternativ, men de flesta gliom är alltför svårt för läkemedel för att nå att det är oftast inte ett hållbart alternativ. En steroid såsom Prednisone används ofta för att hjälpa till med symtom som orsakas av tumören, eftersom det kommer att minska mängden av fluid som omger tumören, vilket minskar trycket inne i hjärnan.

Prognos

Om kirurgi kan helt ta bort tumören, och strålning appliceras efter operationen, då hunden kan oftast ha en nära normal livslängd beroende på vilken typ av cancer hittas och hur aggressiv den är. Strålbehandling ensamt vanligtvis inte sätter cancern i remission, men är ett sätt att bromsa tillväxten och spridningen av cancern. Den genomsnittliga hund kommer att överleva i ungefär ett år efter strålning ensam. Prognosen varierar beroende på vilken typ av cancer, storleken på tumören och hur allvarliga symptomen är att den orsakar.

Vissa människor kanske vill ta en längre semester till Thailand, men inte vill lämna sina hundar hemma. Du kommer att lära dig att få ett tillstånd och var man kan hitta några hotell du kan ta med ditt husdjur till.

Instruktioner

1 Att en hund till Thailand är inte svårt att göra. Det thailändska folket är i allmänhet mycket vänliga är vanligtvis öppen för sällskapshundar också.

2 Du måste få flera dokument innan du lämnar ditt land. Den första är ett original rabiesvaccinationsintyg, tillsammans med en allmän vaccinationsintyg från din veterinär. Den allmänna certifikat bör säga att hunden har vaccinerats mot leptospiros och parvovirus. Båda ska dateras åtminstone 30 dagar före avresa, men mindre än ett år. Du kommer också att behöva en allmän hälsointyg från veterinären om att hunden är i gott skick. Dessa Detta är inte samma sak som din hunds vaccinationsintyg.

3 Förutom den allmänna hälsan intyg från din veterinär, behöver du ett annat certifikat från ditt lands officiella djur karantän, som du måste presentera thailändska tjänstemän på flygplatsen.

Detta certifikat kommer vanligtvis från ett kontor på flygplatsen din startpunkt. Du kommer att behöva presentera alla dina papper tillsammans med en liten avgift.

4 Det viktigaste du behöver är ett importtillstånd från institutionen för boskap och utveckling. Det är lätt att få. Här är en lista över de saker du behöver.

• E-post följande information för att [email protected]~~V för importtillstånd:

En kopia av pass eller identifiering av ägare adress i exportlandet och adress i Thailand E-postadress Uppgifter om ditt husdjur (ex. Typ, ras, antal, ålder och kön) och
kopia av vaccination bok ditt husdjur Detalj av ankomstdatum, flygbolag och flightnummer

Importtillståndet är giltigt i 45 dagar.

De flesta hundar leverera valpar utan några komplikationer, och även om din hund levererar sin första kull kommer instinkt berätta vad de ska göra och hur man tar hand om sina barn. Men om din hund är gravid, bör du känna till varningssignaler som din hund behöver hjälp förlossningen. Vara beredd att göra leveransen så enkelt som möjligt för ditt husdjur och vara redo att söka veterinär hjälp om något går fel.

Instruktioner

1 Figur så nära som möjligt den dag din hund tänkt. Normal dräktighet är 63 dagar. Om din hund börjar arbete mer än en vecka för tidigt eller inte har påbörjat inom 69 dagar efter befruktningen, kan det vara ett problem. Registrera datumet för befruktningen i en kalender.

2 Övervaka din hunds temperatur som hon närmar sig slutet av sin graviditet. Spela in två gånger dagligen temperaturvärden, som bör tas rektalt, i kalendern. Inom 24 timmars arbete börjar, kommer hennes temperatur sjunka under 100 grader. Om din hund inte har startat arbetet och hennes temperaturen sjönk mer än 24 timmar sedan, bör du ta henne till en veterinär omedelbart. Om din hund temperatur stiger högre än 102,8 grader Fahrenheit i dagarna före eller efter förlossningen, bör du ta henne till en veterinär.

3 Spela den tid som din hunds arbete börjar. Hon kommer att vara rastlös och orolig. Hon kan byxa, takt och kommer sannolikt att vägra mat. Hon kommer att börja bo, dra kläder och tyg för att bilda en säng. Om mer än 24 timmar har gått sedan starten av arbetskraft och hon har inte börjat leverera valpar, bör du kontakta en veterinär.

4 Anteckna tiden din hund börjar Steg II arbetskraft. Vid denna tidpunkt hon kommer att ha hårda sammandragningar och hon kommer att anstränga sig för att driva valparna på ett sätt som kommer att likna en avföring. Om den första valpen inte har levererats inom två timmar efter starten av etapp II arbetskraft, bör du kontakta en veterinär.

5 Var beredd att hjälpa mamman hunden rengöra sina valpar, men inte ingripa om hon inte gör arbetet själv. Så snart valpen levereras, bör mamman hunden rengöra valp genom att slicka den. Om hon inte, det finns ett problem och måste ingripa snabbt. Ta bort fosterhinnan från valp ansikte och torka vätskor från näsa och mun. Kraftigt gnugga valp med rena, varma handdukar.

6 Spela den tid då varje valp levereras. Om mer än fyra timmar passera efter den sista valpen är född och du tror att det kan finnas fler valpar, bör du kontakta en veterinär omedelbart. Om mamman hunden stammar för mer än en timme utan att leverera en valp, bör du också kontakta en veterinär.

7 Spela antalet moderkakor mamman hunden levererar. Om det finns färre moderkakor levererade än det finns valpar, bör du kontakta en veterinär. Om en moderkakan blir kvar i livmodern, kommer hunden så småningom bli mycket sjuk.

Tips

  • Tänk att få din hund kastrerad så snart valparna är avvanda. Tusentals hundar avlivas i USA varje år eftersom det inte finns tillräckligt med bostäder för dem alla. Dessutom spaying ditt husdjur ger hälsofördelar för din hund, korrigerar många beteendemässiga problem och eliminerar rörigt, stressvärmecykler.
  • Bli inte orolig om din hund kräks, gnäller eller kvider under de första stadierna av arbetskraft. Det här är normalt.

Terapi hundar används i vårt samhälle för uppgifter som att hjälpa synskadade, som en lugnande närvaro som bidrar till att minska stress och motivera barn att läsa. Det finns flera terapi och stöd hundorganisationer över hela USA som är beroende av frivilliga att bidra till att höja valparna och främja dem tills de är gamla nog att göra sitt "jobb". Det kan vara en mycket givande erfarenhet för att bli en fosterförälder till en hund i ett serviceprogram.

Instruktioner

1 Forskning servicehund program i ditt område genom att söka på Internet eller gå till webbplatsen för assistanshundar av amerikansk Incorporated att hitta namnen på ansedda ideella organisationer. Dessa organisationer samordna frivilliga och hundar som kommer att bli terapihundar för blinda eller andra typer av program. De flesta organisationer letar efter folk ägnar tillräckligt för att höja en valp tills hundarna är nästan två år gammal. De flesta volontärer har hunden för nio månader till ett år.

2 Kontrollera din valda organisation för att hitta de särskilda kvalifikationer, fundamenta och ekonomiska krav som främjar en hund i ditt område.

3 Bestäm om du kan göra ett åtagande. Foster kvalifikationer kommer att variera mellan organisationer över hela landet, men i allmänhet en fosterförälder bör vara beredd på en nio månaders tid engagemang och ca 20 minuter avsatt dagligen för att träna hunden. Förutom den grundläggande utbildningen, måste du kunna ta din hund till en ledarhund eller terapi hundträning klass varje vecka.

4 Tänk på finansiellt åtagande, som normalt omfattar diverse förnödenheter såsom leksaker, ben och godsaker. Typiskt fosterföräldrar är försedda med mat och förnödenheter såsom en låda och koppel. De flesta organisationer tar också hand om hundens veterinär behov.

5 Fråga dig själv om du kommer att kunna ge hunden när den är redo att bli en servicehund. För att bli en fosterförälder till en hund i programmet, måste du vara beredd att ge hunden i slutet av hundens vistelse. För de flesta människor, är detta en av vägspärrarna till att delta. Men många fosterföräldrar säger att det är lätt att låta hundarna gå när de ser hur bra de kommer att vara till sina nya ägare. De tjänstehundar berika och förbättra livet för dem som de hjälper och fosterföräldrar känner verkligen belönas när de ser hur de har bidragit.

6 Kontakta ledarhund organisation och fylla i en ansökan om du är kvalificerad och beredd att bli en fosterförälder för en ledarhund. Organisationen kommer att kontakta dig och se till att eventuella ytterligare krav, såsom en intervju för att fastställa huruvida du är en bra passform för organisationen.

Vinterdagar kan verka väldigt lång. Speciellt till en hund som instängda i huset under det kalla vädret. Att hjälpa till att bekämpa vintertrötthet och få lite motion, ta hunden utanför och leka i snön. Läs vidare för att lära sig att spela med en hund i snö.

Instruktioner

1 Se till att din hund är tillräckligt skyddad från väder och vind. Om du har en korthårig eller liten hund som du kanske vill köpa honom en kappa eller tröja för att hjälpa honom att hålla värmen medan du spelar i snön. Inte hålla sig borta för länge om temperaturen är kylan.

2 Ta ett snöbollskrig. Naturligtvis kommer det att bli en ensidig eftersom din hund inte kommer att kunna kasta tillbaka, men ett snöbollskrig med en hund kan vara mycket roligt. Form snöbollar från mjuk snö och inte packa dem hårt, sedan försiktigt slänga dem på hunden. Försök kasta hårdare packade snöbollar i luften för hunden att hoppa på och försöka fånga.

3 Gör doggy snöänglar. Om din hund ser dig om i snön och göra snöänglar, kan du vara säker på att hon kommer att vilja prova också. Många hundar älskar rulla runt i snön.

4 Shovel vägar i snön för att skapa labyrinter och gå igenom dem med din hund. Leka kurragömma med din hund i labyrinter.

5 åka pulka. Inte alla hundar kommer att njuta av pulka och du ska aldrig din hund att delta i någon aktivitet som han inte vill. Men chanserna är bra om du sitter ner på en släde och rida ner en kulle, kommer din bästa vän väljer att gå med dig om inbjudna. Var noga med att använda vård och släde ner endast små säkra kullar. Vissa hundar föredrar att glida ner på magen, men mindre hundar kanske vill sitta i knät på släde.

Tips

  • Håll hunden utanför saltade områden. Salt och andra kemikalier som används för att behandla vägar och trottoarer kan bränna dynorna på en hund fötter. Om du går på en behandlad yta, rensa bort din hunds fötter.

Hund Tips för Winter


När vintern närmar sig och du befinner dig nå för en tröja eller en extra filt, är det också dags att tänka på hur det kalla vädret kommer att påverka din hund. Medan vissa hundraser föds för kyla med tjocka lager av päls, kommer andra hundar får kalla lätt. Här är några tips för att hålla din hund säker och glad i vinter.

inomhus Tips

Flytta din hund säng av dragiga områden i ditt hem. Placera en filt på hund säng för extra värme och täckning för din hund.

Fyll vattenskålen på en regelbunden basis. När vintern värmen slås på, inomhusluft vända torr och kan orsaka uttorkning.

Njut av inomhus bränder men behålla din hunds säkerhet i åtanke och placera en brandvakt runt eldstaden för att förhindra olyckor.

Låt inte din hund nära bärbara bastuaggregat. Hundar kan oavsiktligt välta en värmare som orsakar en brand i hemmet. Värmare kan också bränna din hund.

Håll hunden ordinarie grooming schema. Överskott päls kan lätt bli tovigt och knyts i snön. Inte raka hund på vintern.

utomhus~~POS=TRUNC Tips

Ge din hund med adekvat skydd om han kommer att tillbringa någon tid utanför. Skyddsrummet bör isoleras. Linje skydd med rena sängkläder eller filtar. Låt inte strö att bli fuktig eller smutsig.

Minimera tid utomhus på de riktigt kalla dagar. Hundar kan uppleva förfrysning.

Placera vatten i en uppvärmd vattenskål för att hindra vattnet att frysa.

Ta med din hund inomhus när temperaturen sjunker under fryspunkten.

Titta på din hund efter tecken på att han är kall. Han kan rysa, gnälla och vägrar att gå utomhus.

Förse honom med en tröja eller jacka om han verkar kallt.

Håll äldre hundar och mycket unga valpar inne så mycket som möjligt.

Håll en gammal handduk vid dörren och torka din hund om han har blivit våt i snön.

Frostskyddsmedel är mycket giftigt för hundar. De lockas till sin söta smak. Låt dem inte dricka ur vattenpölar eller äta snö eftersom det kan vara förorenat.

Håll dig borta från frusna sjöar, dammar och floder. En trevlig promenad kan snabbt bli en katastrof om din hund faller genom isen.

Snö kan maskera en hunds luktsinne och hans känsla av riktning. Din hund bör bära lämplig identifiering och hållas i koppel så mycket som möjligt.

Om din hund blir mindre motion på grund av dåligt väder, skära ner på mängden av sin mat. Å andra sidan, om din hund går som galen i snön och inte saktar ner, överväga att lägga till sin diet för att bistå med extra energi han spilla.

Fötter

Torka av sina tassar när in i huset. Detta kommer att hindra dem från att spåra i vägsalt och kemikalier.

Skydda din hundens tassar från is och snö med specialdesignade hundskor eller fot vax. Hundar med håriga fötter får finna sig med is bollar bygga upp i mellan tårna. Salt används för att smälta is kan skada en hund fötter och kommer att göra dem sjuka vid förtäring som de slicka sina tassar. Det är ofta farliga föremål gömda i snön som kan skada en hund fot.

Trimma pälsen mellan din hunds trampdynorna. Detta kommer att göra det svårare för is bollar att bilda.

Is och snö kan orsaka sprickor i din hunds trampdynorna. Kontrollera fötterna när han kommer in från en eftermiddag i snön. När han spelar, titta på snön för några droppar blod.

Slå din hund till en rå diet när han utvecklar allergier till normal kibble, säger Monica Segal, författare till "optimal näring, råa och tillagade Canine dieter. Nästa nivå" Däremot Segal inte rekommendera en rå diet för hundar som är allvarligt sjuka eller de som har immun problem. För hundar som är vid god hälsa, är en rå kost anses vara ett hälsosamt alternativ.

Det finns två huvudsakliga metoder för att byta en hund till en rå kost. Ägarna måste fundera över sin egen hund gillar och ogillar, liksom deras allmänna hälsa innan du bestämmer vilken metod som är bäst.

Instruktioner

1 Blanda en liten mängd av rå mat in med hundens kibble vid varje måltid. Även om denna gradvisa metod är långsammare, är det alternativ som de flesta ägare väljer. Fortsätt att blanda i samma belopp för en period av två till fyra veckor.

2 Sätt en kibble måltid per dag med en liten rå måltid. När hunden har anpassats börja mata honom en rå måltid per dag. Detta steg bör pågå i ytterligare två till fyra veckor.

3 Övervaka hundens tarm status. Vissa hundar kan uppleva tarmbesvär när man byter dieter. Om de upplever problem, kan ägarna vill minska mängden rå mat tills hunden blir vana vid det.

4 Minska mängden kibble och öka mängden av rå mat i varje måltid. Detta kommer successivt vänja hunden att större mängder rå mat. Detta är fas två av brytaren och bör pågå i två till fyra veckor.

5 Fullborda omkopplaren. Efter fas två är klar, kan kopplas hunden till en 100 procent rå kost. Det är viktigt att övervaka deras tarm reaktion. Om de verkar vara hantera rå kost väl, finns det ingen anledning att inte fortsätta att mata den till din hund.

Tips

  • Ägare kan också snabbt byta sina hundar till en rå kost. Vissa förespråkare av rå kost föreslå med hunden snabbt för en till två dagar i mellan deras sista kibble måltid och deras nya rå mat måltid. I teorin, hjälper detta hunden acceptera ändringen snabbt. Den negativa sidan till den snabba switch metod är att hunden kan uppleva tarmbesvär och kan inte anpassa sig väl till sin nya diet.

Förordningar för att köra en hund Kennel


Köra en hundkoja i vinstsyfte eller för avel kräver ett antal olika regler, som garanterar en säker behandling av alla djur kenneln är ansvarig för att leta efter. Många av detaljerna i dessa föreskrifter varierar från kommun till kommun, men det finns allmänna krav som gäller för alla hund kennlar och hundar de hus.

Tillstånd

Dog kennlar definieras ofta genom att ha mer än ett visst antal hundar på en egenskap som fastighetsägaren tar hand om eller avel för kommersiella ändamål. Till exempel i staden Riga, New York, är stadens definition av en kennel en kommersiell verksamhet som rymmer fem eller fler hundar för icke-medicinsk relaterad vård. För att köra en kennel i Riga, är en speciell användning krävs tillstånd, vilket innebär att du måste fylla i en ansökan och presentera den för styrelsen, anger hur många hundar du planerar att ha din kennel, godkännande från dina grannar och ett bevis på att den hundar kommer att ha tillräckligt med utrymme att springa runt och inte illa.

Pappersarbete Krav från Pet ägare

För varje hund som vistas på en kennel, är medicinsk pappersarbete typiskt krävs för att läggas fram av sällskapsdjur ägare bevisar hennes hund har haft alla sina rabies skott och inte har några sjukdomar eller problem. Om det har sjukdomar eller problem bör kenneln informeras om hur man tar hand om hunden eller inte ta hunden och rekommendera att ta hunden till en veterinär beroende på svårighetsgraden av djurets tillstånd. Detta är viktigt eftersom spridningen av sjukdomen genom hundar på en kennel kan inträffa, skada eller döda andra hundar och eventuellt orsaka ägaren eller andra personer på kenneln skada. Detta är också en risk skuld.

Storlek på Kennel

Hundar i kenneln måste ha utrymme att springa fritt, till exempel en stor bakgård eller betesmark. Det bör finnas staket runt kanterna på kenneln som kan hålla små hundar från att fly, som en förlorad eller saknad hund kan leda till en stämning från sällskapsdjur ägare. Hundar bör också var och en har sina egna platser att sova i kenneln så att de kan ha integritet och separeras från andra hundar om de inte kommer överens.

De flesta hundägare måste sätta sin hund i en internatskola kennel vid något tillfälle. Men skicka din hund till en internatskola kennel kan vara mycket stressande för dig och för din hund. Lär dig att förbereda din hund för en internatskola kennel för att lindra allas stress.

Instruktioner

1 Håll din hunds vaccinationer aktuell. Alla ombord kennlar kräva bevis på din hunds vaccinationer. Detta omfattar vanligtvis Bordetella eller "Kennel Hosta" vaccin, som inte kan vara en av din hunds årliga vaccinationer. Få alla nödvändiga vacciner några veckor i förväg så att de är effektiva. Du vill inte att sätta din hund i riskzonen för smittsamma sjukdomar.

2 Sätt din hund på en loppa och fästing förebyggande. Du kan ha en inomhus hund, men ditt husdjur kommer att utsättas för andra hundar på kenneln. Skydda ditt husdjur från parasiter och få ditt husdjur på en loppa och fästing program såsom Advantage eller Frontline. Prata med din veterinär om vilket program är bäst för din hund.

3 Få din hund bekant med ombordstigning kennel. Innan släppa din hund off för en övernattning, ta sin hund för ett besök. Presentera sin hund till anläggningar samt till personalen. Överväga ombord din hund för ett par dagtid stannar innan du går ombord henne över natten.

4 Håll saker konsekvent mellan hemmet och kenneln. Packa din hunds vanlig mat för hans under sin vistelse. Du vill inte att orsaka extra stress hans matsmältningssystem under sin vistelse. Skicka din hunds favoritleksaker med honom så att han har något bekant med honom hela tiden.

5 Gör kenneln något speciellt. Pack särskilda behandlar för att skicka med din hund under sin vistelse. Ge henne en speciell leksak eller ben att hon bara får när hon är på kenneln

Så du är på väg att ta en lång resa och du kan inte uthärda tanken på att lämna din hund hemma eller i vården av någon annan. Oroa dig inte. Med dagens flygbolag, är hund resa bara en annan del av den vänliga skies! Här är några tips för att göra sin resa och din lite roligare!

Instruktioner

1 Bestäm din schema. Beroende på dina resplaner, är det viktigt att avgöra om du är på alla flexibla med datum. Om din hund är mindre än tolv pounds hunden får resa med dig i kabinen, men de flesta flygbolag kommer inte att tillåta mer än två hundar i kabinen. Om det redan finns hundar eller katter bokade på flyget, då kan du behöva arrangera schemat resor lite.

2 surfa på webben. Hitta flyg som bäst passar dina behov baserat på pris och schema. Men inte boka biljett! När du reser med hunden måste du tala med flygbolaget direkt. Du kan inte använda sin hemsida eftersom det inte finns något sätt att säkra en flygbiljett eller resevoucher för din hund.

3 Ring flygbolaget. När du har hittat den biljett som är vettigt för din resa, ringa flygbolaget och boka biljetten. Var noga med att nämna att du kommer att resa med en hund. När du bestämma flygbolagets policy när det gäller storleken på hundar som de tillåter i kabinen, kommer du att kunna avgöra om din hund kan åka med dig.

4 Köp biljetten. Oavsett om din hund rider med dig eller övervikt (en tryck upplyst hytt) finns det oftast en extra avgift inblandade som du kommer att få betala.

5 Gå till veterinären. Nästan varje flygbolag kommer att kräva en resebevis från din veterinär som säger hunden är aktuell med sina vaccinationer. Dessa är vanligtvis relativt billiga, fem till tjugo dollar. Men de är en nödvändighet. Om du visar upp utan en, kommer din hund troligen inte göra flygningen.

6 Kom tidigt. För de nya till upplevelsen, kan resa med en hund vara lite överväldigande. Anländer till flygplatsen tidigt, ge dig själv gott om tid att se till att din hund gör flygningen, har tillräckligt med tid att gå på toaletten och få ett mellanmål och lite vatten innan du går ombord på planet.

Tips

  • Vissa veterinärer kommer att förskriva en lätt lugnande medel för att hjälpa din hund sover under flygningen.
  • Ge extra gamla filtar för att hjälpa din hund hålla värmen om flygande övervikt eller last.
  • Om din hund reser bagage eller gods, överväga att köpa ansvarsförsäkring. Även om det är sällsynt, har hundar varit kända för att bli skadade eller försvinna. Utan försäkring (som erbjuds mot en extra avgift via flygbolaget), kan din hund inte täckas.