hudåkommor hund

Huden är din hunds största organ och är föremål för en mängd olika problem. De flesta är inte allvarliga, men alla bör behandlas av en veterinär om problemet huden tycks sprida sig eller att bli smittade.

loppor

Loppor lever på hundens hud, bita dem för en liten blodmjöl. Vissa hundar är allergiska och även en enda bit kan utlösa håravfall.

hot spots

Hot spots är öppna sår, ofta på hundens ben. De kan orsakas av kontinuerligt fuktig päls, allergier eller nervös slickande.

Solbränna

Hundar kan bli solbrända, särskilt på hårlösa områden som näsan. Nakenhund är mycket känsliga och bör skyddas från solen hela tiden.

Skabb

Mange är en mikroskopisk kvalster som gräver under huden och orsakar intensiv klåda. Din hunds päls kommer att falla ut i ojämna klumpar.

cancer

Hundar kan få hudcancer, både skivepitelcancer och basalcells. Någon tillväxt som verkar misstänkt bör diagnostiseras av en veterinär.

Revorm

Vanligare i kattungar och valpar kan ringorm påverka hundar med nedsatt immunförsvar. Det är en svampinfektion som orsakar kliande, röd hud och håravfall.Enligt American Kennel Club, frisk hud och päls är goda indikatorer på en frisk hund. Huden bör vara släta utan sårskorpor, torra fläckar eller röda fläckar. Pälsen skall vara glänsande och inte alltför fet.

biotin

Biotin är ett B-vitamin som finns i tablett- eller pulverform. Detta vitamin är mycket fördelaktigt att upprätthålla en frisk päls och frisk hud hos hundar. Detta vitamin kan ges i pulverform genom att blanda in i mat eller som en vanilj smaksatt tablett används som en behandling.

Shed Terminator För Hundar

Överdriven utsöndring kan vara ohälsosamt för hundar; utsöndring kan också orsaka klåda och hudproblem. Shed Terminator är en tablett som hjälper till att minska onödig spridning och returnera din hunds päls till ett hälsosamt tillstånd. The Shed Terminator tablett består av naturliga oljor, örter, mineraler och vitaminer.

Derma-IonX för hundar

Hudåkommor som utslag, eksem och psoriasis är några av de viktigaste orsakerna till ohälsosamma hud och päls hos hundar. Dessa villkor är mycket vanliga men också ganska lätt att behandla. Derma-IonX är en vätskebaserad vitamin som du kan lägga till din hunds vatten skålen varje dag. Derma-IonX är naturlig och innehåller organiska näringsämnen bra för din hunds totala kost.

Torr hud är ett vanligt problem hos hundar. Typiskt denna åkomma ökar på vintern på grund av exponering värme inomhus. Tecken på torr hud hos hundar inkluderar konstant repor, bita, flagnande hud, matt päls och kala fläckar. Dessa villkor, om inte allvarliga, kan härdas i hemmet. Men om din hund verkar vara allvarliga obehag eller hans tillstånd försämras, besöka din hunds vårdgivare att diagnostisera orsaken.

Badning

Bada alltför ofta kan beröva hundens hud dess naturliga oljor. Dessutom kan schampo avsedda för humant bruk vara för hård för hundar. Men seborré, eller hund mjäll kräver schamponering och kan styras med läkemedel schampo. När bad för seborré, tvätta varannan dag under 10 dagar. Minska till två gånger i veckan, sedan en gång i veckan som hunden förbättras. Använd ett schampo med svavel eller salicylsyra. Följa upp genom sprutning eller gnida huden med glycerin, kolloidalt havremjöl, fettsyror eller karbamid.

Näring

Diet är en av de vanligaste faktorer som är inblandade med torr hud hos hundar. Fettsyror, såsom omega-3 och omega-6, är nödvändiga för frisk hud och päls. Fettsyror kan tillsättas till dieten i form av tillägg, såsom fiskolja piller eller fiskolja. Vitamin E, A och B3, även känd som niacin, kan tillsättas för att förbättra hudåkommor. Ett annat alternativ är att lägga olivolja till din hunds mat ett par gånger i veckan. Andra kosttillskott, såsom hästsvans, maskros och spirulina, innehåller vitaminer och mineraler för att främja frisk hud.

Fuktgivande

Återfukta huden lokalt kan vara fördelaktigt, särskilt om det finns externa sår från klåda och repor. Calendula extrakt är en aktuell vätska med antibakteriella och hud-lugnande egenskaper. Vitamin E är en effektiv fuktkräm som kan administreras oralt, eller kapslarna kan brytas och appliceras direkt på huden. Fiskolja kan också tas oralt eller borstas genom pälsen som en fuktighetskräm. Tea tree olja fungerar som en antiseptisk att rengöra allergener från hunden. Använda en kombination av havregryn och vatten till hunden, och lämnades under 10 minuter före sköljning, kan hjälpa till att lindra och lugna torr hud.

Hur man sköter om en Schnoodle hund med känslig hud


Många Schnoodle hundar ärver känslig hud från deras schnauzer och pudel släktingar. Hundar med känslig hud upplever ofta torr, öm och kliande hud som en reaktion på hårda grooming produkter, allergier eller klimatförändringar. När du eliminera potentiella irriterande från hundens miljö, kommer hans hud förbättras. Du kan förhindra obekväma hudreaktioner med rätt produkter och en mild grooming rutin. Denna guide lär dig hur du håller din schnoodle känsliga huden frisk.

Instruktioner

1 Ta din hund till veterinären för att utesluta allvarliga hudåkommor som kräver läkarvård. Ta reda på orsaken till din hunds känslig hud. Schnoodles är benägna att hund hudproblem såsom skalning, finnar, bakteriella infektioner, follikulit, dermatit eller torr seborré. Hundar med allergier kan också ha kliande hud och nässelutslag. Hundar med känslig hud har ibland reaktioner som liknar vissa av dessa villkor. Vissa schnoodles helt enkelt har kronisk torr hud. Veterinären kan utvärdera hundens hud tillstånd och rekommendera lämplig behandling.

2 Mata din hund ett livsmedel avsett för hundar med känslig hud eller allergier. Prova en känslig hud formel hundmat för att behandla din hunds torr, känslig hud. Känsliga hud formel dieter har höga halter av omega-3 och omega-6-fettsyror som hjälper till att återfukta hundens hud. Om schnoodle känsliga hud orsakas av en allergi, mata henne en allergitestad diet. Allergivänliga kost innehåller nödvändig näring utan de ingredienser som vanligen irriterar hundens hud. Hundar kan vara allergisk mot kyckling, nötkött, vete, mejeriprodukter, ägg majs eller soja i livsmedel. Många allergivänliga kost innehåller lamm, anka, vilt eller lax i stället för kyckling eller nötkött. Be veterinären att rekommendera en diet för din hunds specifika behov

3 Ge din hund en hund omega fettsyra tillägg. Schnoodles med känslig hud dra nytta av tillskott med höga halter av omega-3-fettsyror.

4 Använd en mild tvål fria allergivänliga schampo och en fuktgivande kräm skölj att förhindra grooming produkt reaktioner. Tvätta din hund en gång i månaden. Du kan bada din hund mindre om hon inte blir smutsig. Den amerikanska SPCA rekommenderar badar en hund var tredje månad. Frekvent bad kan torka ut och irritera hund hud. Men om din hund förskrivs ett schampo läkemedel för en hudåkomma, kan ofta bad vara nödvändig. Följ alltid schampo med en kräm skölj att hålla schnoodle hud och päls återfuktad.

5 Borsta schnoodle hundens päls regelbundet för att fördela naturliga oljor. Detangle stora knutar och mattor med en fin tand hund kam. Ta bort de återstående trassel från din hunds päls med en slicker borste avsedd för fin päls. Borsta din hunds päls med en naturlig borst hund borste tills pälsen skiner. Glans visar att du har spridit naturliga oljor hela din hunds päls. Om du borstar hundens päls dagligen med en naturlig borste, kanske du inte behöver för att reda ut med kam och slicker borste.

6 Återfukta schnoodle päls och hud mellan tvättar med olivolja. Häll en ärta storlek mängd olivolja i handen och gnugga händerna tillsammans för att emulgera. Massera in oljan i hundens päls och hud. Borsta din hunds päls med en naturlig borste för att fullständigt fördela olivolja.

Tips

 • Använd endast grooming produkter avsedda för hundar för att förhindra hudirritation. Mänskliga produkter är hårda på hund hud eftersom hundar har en annan hudens pH än människor.
 • Alltid få veterinär godkännande för att ge din hund näring tillskott för att förhindra en konflikt med diet eller medicinering.
 • Använd inte en hårtork för att torka pälsen på en hund med känslig hud eftersom värmen är alltför hård. Om du måste föna hennes päls, ställa torktumlaren för att värma och torka pälsen för endast fem minuter. Lufttorka hundens päls när det är möjligt. De flesta schnoodles har fintexturerad päls som torkar snabbt.

Hur man identifierar orsakerna och behandla hund torr hud


En av de viktigaste aspekterna i att vara en ansvarsfull hundägare är att kunna identifiera hälsofrågor, som torr hud, så att din hund kan leva ett lyckligt och hälsosamt liv. Bada din hund för ofta kan orsaka torr hud; Det finns dock ett antal olika allergener som också kan orsaka en negativ reaktion i din hund. Kliande hud, till exempel kan orsakas av en allergisk reaktion mot mat, kvalster, pollen, mögel, kemikalier eller ens gräs. Oavsett vad som orsakar din hunds torr hud, det finns ett antal effektiva lösningar som du kan använda för att komma till din bästa vän räddning.

Instruktioner

1. Bestäm orsaken till hund torr hud. När du märker fläckar av saknade päls eller klart irriterade fläckar på din hund, torr hud problem är ofta orsaken. Stress orsakar din hund kliande hud måste hittas och, om möjligt, elimineras. Många hundägare kan sätta fingret på luftburna allergier, som pollen eller mögel, genom att ta del av säsongen. I likhet med människor, som årstiderna växlar, många djur blir utsatta för allergier.

2 Gör ett möte med din betrodda veterinär. Veterinären kan undersöka din hund för att säkerställa att en parasit är inte orsaken till din hunds torr, kliande hud. Du bör också informera din veterinär om eventuella nya bekämpningsmedel, insektsmedel eller andra produkter och kemikalier som din hund kan ha kommit i kontakt med. Veterinären kan också erbjuda antibiotika, ett antihistamin skott eller ett skott av kortikosteroider för att lindra symptomen av hund torr hud.

3 Övervaka din hunds diet om detta rekommenderas av din veterinär. Födoämnesallergier är en viktig orsak till hund torr hud. När du och din veterinär har undersökt alla andra möjligheter, är chanserna goda att din hunds kliande hud orsakas av en födoämnesallergi. Din veterinär kan rekommendera att du försöker gå tillbaka till grunderna genom att besluta på ett kolhydrat och ett protein för att mata din hund; hamburgare och ris, till exempel. Gör detta för en vecka och se om symptomen avtar. Om de gör det, kan du sakta börja lägga till en ingrediens eller ny mat varje vecka så att du kan övervaka effekten som var och en har på din hund.

4 Använd kam och sax för att exploatera några allvarliga områden av torr hud, klippning bort särskilt långt hår. Långt hår kan bli lätt tovigt när ditt husdjur försöker lindra klåda som hunden torr hud orsakar. Även kort, grovt hår kan täcka upp stora delar av torr hud som du kanske inte märker något annat. Av denna anledning är det bäst att raka håret bort från området med en rakhyvel, så att området är ren och väl synlig för topikal behandling och övervakning.

5 Börja behandla symptomen lokalt. Lindra hund kliande hud eller hund torr hud kan göras enkelt med en mängd olika produkter; Dock bör du undvika att använda produkter som är avsedda för human användning eftersom dessa produkter ofta kan göra mer skada än nytta. Medicinska schampon för hundar, som RenuPlex PLUS, kan hjälpa till att lindra klåda som din trogna följeslagare upplever. Om du är osäker på vilken produkt som är bäst, kontakta din veterinär.

Tips

 • Att se till att ditt husdjur får regelbundna kontroller kan också hjälpa till att fånga och helande hund torr hud frågor innan de går över styr.
 • Håll ett vakande öga på området. Om det blir mörkt röd eller svart, varm vid beröring, börjar sippra vätska, eller blir särskilt smärtsamt för din hund, bör du ringa din veterinär omedelbart.

Hundens flagnande hud kan ibland vara en första symtomet på en allvarlig sjukdom, såsom skabb och Cushings sjukdom. I andra fall är flagnande hud orsakas av något ganska lätt att behandla, såsom torr hud eller hund mjäll. Du kan försöka huskurer för att lindra din hunds flagnande hud. Men om villkoret inte förbättras snabbt med behandling i hemmet eller om flagnande hud åtföljs av andra symtom, bör du ta ditt husdjur till en veterinär.

bad

Olika typer av bad kan hjälpa till att lindra din hunds flagnande hud. Havregryn bad är en av de mest populära och mest effektiva i lugnande irriterad hud, särskilt på vintern när avflagning orsakas av torr hud. Du bör dock inte bada din hund oftare än en gång varannan vecka om din hunds veterinär instruerar dig annars. Ge din hund för många bad kommer beröva huden dess naturliga oljor och få den att torka ut ännu mer.

Fuktighet

Lägga till en luftfuktare i rummet där din hund tillbringar det mesta av sin tid kan vara till hjälp för att lindra torrhet som leder till flagnande hud. Om du inte äger en luftfuktare, kan du köra en varm dusch och låt din hund bo i ångande badrummet för en halvtimme eller så för att få fördelarna med högre luftfuktighet.

Livsmedelstillsatser

Att lägga till några oljor och andra tillägg till ditt husdjur kost kan också hjälpa till att korrigera torr, flagnande hud. Var noga med att inte lägga alltför mycket; oljor kan orsaka diarré om hunden ges en stor mängd på en gång. Olivolja, fiskolja och andra källor till omega 3-fettsyror är ibland effektiva i att hjälpa till att lindra torr hud hos hundar.

Aktuell

Olivolja kan också vara användbara som en topisk lösning. Försök massera lite olivolja på hundens hud en gång om dagen för att bota torrhet. Veterinärer rekommenderar ofta Avon hud så mjuk Olja för hundar med torr hud. Späd en matsked av huden-So-Soft olja i en liter vatten, och använda den som en sköljning i slutet av din hunds bad.

Förändringar

Som en del av ett hem behandling för din hund flagnande hud, överväga att göra några ändringar i den mat du ge honom eller henne och hur du borsta husdjur. Näring spelar en stor roll i uppkomsten av en hundens päls och hud. Mata din hund en högkvalitativ sällskapsdjur eller överväga att byta till en hemmagjord diet. Titta också på schampon och andra produkter som du använder för att hålla ditt husdjur ren och sjukdomsfria. Om någon av dessa innehåller starka kemikalier, av om du använder dem alltför ofta, kan du överväga att göra förändringar i dessa områden.

Torr hud kan vara irriterande för din hund och hitta den bakomliggande orsaken kan hjälpa till att lindra problemet. Vanliga orsaker till torr och irriterad hud hos hundar är dålig kost, ofta bad och seborré (hund mjäll). Om din hund hud är kraftigt irriterad, bör en veterinär bestämma problemet innan du försöker behandling.

Vanliga Torra Hudproblem

Symptom din hund kan visa från torr hud kan inkludera repor, slickar eller bita i huden. Din hunds päls kan verka tråkig och torr vid beröring. Hans hud kan också flaga.

SEBORRE är flagnande torr hud. Det verkar som om din hund har en form av mjäll. Huden tunn i fläckar och din hund kan ha sårskorpor, stötar och finnar. Behandling för seborré är ett schampo läkemedel används varannan dag under 10 dagar. Börja med att minska frekvensen till två gånger i veckan, när du ser förbättringar. Shampoo bör innehålla svavel eller salicylsyra. Bad din hund i varmt vatten och tillämpa en kompletterande bad spray som innehåller glycerin, kolloidalt havremjöl, fettsyror, eller urea.

Dålig kost kan orsaka torr hud i din hund. Rocken visas tråkig och torr. Sällskapsdjur som innehåller vitamintillskott behövs för frisk hud. Vitamintillskott kan ges till din hund för att hjälpa sin hud och päls. Kosttillskott bör innehålla vitamin A, vitamin B3, vitamin E och protein.

Att hålla din hund ren är viktig. Däremot kan ofta bad orsaka torr hud. Hund schampo bör alltid användas som mänskliga schampo kan vara för torkning för hundens hud. Borsta honom regelbundet kan hjälpa till att hålla din hund ren och kommer att stimulera produktionen av olja i huden.

hudparasiter

Kvalster, loppor och fästingar kan orsaka hundens hud att bli irriterad. Loppor kan lätt behandlas med över disk loppor behandlingar eller en loppa krage. Kvalster orsaka ett tillstånd som kallas rävskabb. Intensiv klåda kommer att ske som kvalster håla under huden för att lägga ägg. Insekts dips eller ivermektin kommer att behandla skabb. Collies har allvarliga reaktioner på dessa typer av bekämpningsmedel och bör ses av en veterinär för behandling. Fästingar bör tas bort från din hund och placerades i alkohol. Alkoholen kommer att döda fästingen. Applicera inte alkohol till hundens hud.

Svåra Hudproblem

Enligt Dr Merry Crimi, av den amerikanska Animal Hospital Association, kontakta din veterinär om din hund har några öppna sår, överdriven håravfall, torr hud som drar ut lätt, konstant fot slickar eller ansikts gnugga, och om hudirritation varar mer än en vecka. Denna typ av symptom kan tyda på mer än torr hud. Hudproblem och dålig hårkvalitet kan indikera andra problem relaterade till njure, lever, sköldkörtel eller binjurarna.

Hur att borsta en hund med hopslingrade hår


Mats hos hundar är inte bara visuellt tilltalande utan också leda till problem om den inte avlägsnas i tid. Eftersom de tenderar att fälla fukt under, mattor skapar en idealisk miljö för bakterier, jäst och parasiter att ställa in, predisponerade drabbade hundar till hudåkommor såsom infektioner och hot spots. Om din hund har tovigt hår, investera i några bra verktyg för att bli av med mattor. Om din hund är allvarligt tovigt, ta den till en veterinär eller professionell pälsvårdsspecialist.

Instruktioner

1 Borsta din hund med hjälp av hund borste för att bedöma omfattningen av mattan. Stänka majsstärkelse på mindre mattor och borsta försiktigt arbeta dig igenom trassel med hjälp av fingrarna. Ge beröm och behandlar din hund att belöna kompatibel beteende.

2 Skjut luskam under mattan rätt mellan mattan och huden. Med hjälp av en sax, klippa mattan fri se till att du undvika huden. Om du är orolig misstag skära genom huden, öppna saxen och tillåta ett blad genom basen av mattan innan du skär bort från huden. Klipp bara när du ser bladet genom håret.

3 Skär genom de svåraste mattor med hjälp av hund Clippers "kortaste bladet. Dessa är mattor som inte kan lossas med hjälp av kammen och sax eftersom de är mycket tätt anslutna till huden. Var mycket försiktig i raka bort mattorna eftersom det kan vara svårt ibland att skilja där mattorna avslutas och huden börjar. klippa alltid upp och bort från huden. Fortsätt att ge beröm och behandlar att hålla grooming session på en positiv anda.

4 Borsta och kamma din hunds päls noggrant för att se till att alla mattor har tagits bort.

Tips

 • Om du skär mattan uppåt kommer det att dela i två delar och det kan vara lättare att lossa med kammen.
 • Du kan behöva planera korta grooming sessioner i stället för att ta bort alla mattor i en dag.
 • Kom ihåg att borsta ofta se att borsta ut varje skikt av pälsen ända ner till huden för att undvika eventuella framtida mattor upprepas.
 • Aldrig skära igenom mattor med sax pekar inåt mot hunden.
 • bada aldrig din hund innan du tar bort mattor. Mats tenderar att dra när det är vått.
 • Var extra försiktig när du rakar ner områden med tunn hud, såsom nära benen, armhålorna och öron.

Flagnande hud på en Shar-Pei


Den skrynkliga huden på en shar-pei ger ett distinkt utseende. Tyvärr, hudproblem närvarande en av de vanligaste problemen i rasen, enligt den kinesiska Shar-Pei Club of America (CSPCA). Många faktorer leder till flagnande hud i en shar-pei, inklusive sjukdomar, den fysiska strukturen av rynkor och genetiken som orsakar rynkor. Lära sig vad som orsakar din hunds flagnande hud kommer att hjälpa dig att utveckla metoder för att minimera tillstånd och hålla huden frisk.

Orsaker och diagnos

Flagnande hud på en shar-pei indikerar ofta ett problem. Ta din hund till veterinären för att fastställa orsaken till flagnande hud. Gemensamma yttre orsaker till torr flagnande hud är demodectic och rävskabb kvalster och allergisk reaktion mot loppor, mat och inhalerade allergener. Hud avskrap möjliggör ofta veterinären att bestämma närvaron av parasiter, jäst eller andra problem. Milda bakteriella hudinfektioner eller pyoderma, är vanligt förekommande med shar-pei, enligt den CSPCA. Blod arbete bidrar diagnostisera sjukdomar såsom sköldkörteln och autoimmuna sjukdomar som är vanliga i shar-pei, som kan orsaka flagnande hud. Ett vanligt autoimmuna problem i rasen, immunglobulin brist, sänker din hunds förmåga att bekämpa infektioner och ökar allergiska reaktioner, enligt Texas A & M University. Symtom på kutan lymfom börjar ofta med flagnande hud, enligt Purdue University.

behandlingar

Shar-pei hudåkommor kräver ofta att göra med bakomliggande tillstånd. Medicinska behandlingar för parasiter inkluderar de för att avlägsna parasiter, förebygga eller behandla infektioner och bidra till att stödja hundens immunförsvar. Effektiv loppor kräver behandling hunden, hem och trädgård, som en enda LOPPBETT kan orsaka en reaktion. Din veterinär kan ordinera andra läkemedel såsom sköldkörtel piller, steroider för att minska inflammation och antihistaminer för att hjälpa till med allergiska reaktioner.

Diet

Diskutera en allergitestad diet för att utvärdera födoämnesallergier om din veterinär misstänker att det spelar en roll i hundens hud frågor. Lägga fettsyror och se din hunds kost uppfyller de krav som bidrar till att främja en friskare hud med mindre fjällning. Begära att din veterinär ge dig kosttillskott eller instruera dig på lämpliga mängder av fett och fettsyror din hund behöver för att främja friskare hud.

grooming

Gnidning av rynkig hud på shar-pei resulterar ibland irritation. Detta villkor runt hasen hos hunden kan resultera i håravfall eller infektioner, enligt den CSPCA. Kontrollera din hunds päls dagligen för flagnande hud, rodnad eller andra frågor. Även kasta av horsecoat shar-pei resulterar i betydande håravfall, hudirritation, torr eller avvikelser kräver en veterinär undersökning. Frekvent pälsvård för shar-pei hjälper till att förbättra tillståndet i huden, inklusive att ge täta bad och borsta hunden dagligen. Rutin grooming hjälper till att förhindra flagning genom att främja frisk hud oljeproduktion och hålla hudveck fri från bakterier, enligt veterinären Wendy C. Brooks, Utbildningschef för veterinarypartner.com.

Håravfall är en av de vanligaste hygienkrav inför hundägare. Utsöndring är en realitet för hundar, men när det går utöver säsongs håravfall, är nödvändigt ytterligare utredning. Håravfall eller alopeci, är vanligt i många hundraser. Det kan orsakas av ett antal interna och miljöfaktorer, så att upptäcka källan är avgörande för framgångsrik behandling.

Instruktioner

1 Rengör ditt husdjur sängar och sovande området noggrant. Håravfall orsakas ofta av en irritation i hundens miljö. Tvätta sängkläder i varmt vatten och hänga den torka, undvika så många kemikalier som möjligt. Undvik att använda mattrengöringslösningar, luftrenare eller parfymer i hundens sovalkov och se om detta bidrar till att minska håravfall.

2 boka en tid med din veterinär för att avgöra om håravfall är resultatet av ett medicinskt tillstånd. Din veterinär kommer att undersöka pälsen, ta en hud skrapning att kontrollera hudirritation, och rita ett blodprov för att kontrollera om rätt hormonnivåer och sköldkörtelfunktioner. Om testresultaten bestämmer alopeci är resultatet av en medicinsk fråga, kommer din veterinär att förskriva en behandling. Om testresultaten bestämma allt är normalt, kommer din veterinär diskutera möjligheten av ett livsmedel eller allergi miljön.

3 Administrera några mediciner som din veterinär. Håravfall orsakas av hormonell obalans och sköldkörtelproblem kan styras med rätt medicinering. Om håravfall orsakas av en hudirritation, tillämpa några utvärtes läkemedel som anges för att lindra klåda, svullnad och skorpbildning. Använd gummihandskar vid behov för att förhindra upphandlande eventuella smittsamma hudåkommor, och tvätta händerna noggrant efter hantering ditt husdjur.

4 Behandla din hund för loppor på ett regelbundet schema. Många hundar är allergiska mot loppbett och kommer att förlora stora mängder av hår om infekterad, så behandla lopp frågor omgående. Bada din hund i en loppa schampo och tillämpa en aktuell loppa behandling som rekommenderas av din veterinär för att hålla loppor borta.

5 Placera din hund på en hälsosam diet för att förhindra håravfall som orsakas av undermåliga hundmat. Ett antal lågpris hund livsmedel är fulla av korn och fyllmedel som många hundar är allergiska. Läs etiketterna på din hundmat och se till att kött eller köttprodukter är bland de bästa ingredienserna, eftersom detta kommer att indikera en mindre mängd korn. Medan en högre kvalitet livsmedel kan vara dyrare kommer det att beviljas din hunds hälsa.

6 Spela med din hund under hela dagen och se till att den är väl stimuleras. Tristess kan vara stressande för din hund, och för mycket stress kan orsaka överdriven håravfall. Ta din hund för massor av promenader, låt det dags att köra, och interagera med det ofta för att förhindra tristess och att hålla den glad och frisk.

Tips

 • Var noga med att hålla ett vakande öga på vad din hund äter och leker med. Hundar är nyfikna varelser och kommer ofta äter och spela med objekt som är skadliga för dem. Förvara skadliga kemikalier för att hålla din hund från att skada sig själv.
 • Behandla aldrig någon sjukdom utan råd från din veterinär. Självmedicinera din hund kan ofta skada husdjur snarare än gynna den. Det kan leda till allvarlig sjukdom --- och även dödsfall i extrema fall.