hög raffinerat mjöl

Hur man sluta äta raffinerat socker


Vi är alla bombarderas med sockrade behandlar varje dag. Isle efter ö på varje större butik är utformad för att blända och Allure konsumenter med vackra förpackningar som innehåller höga majssirap eller raffinerat socker. De lockande behandlar packa en kraftfull punch till din kropp. Den typiska söt mellanmål har lite verkligt näringsvärde. Socker ruttnar tänderna, din lever, dina bukspottkörtel, och river ner alla kroppens organ genom att ta dem på en vild socker ride som slutar abrupt lämnar dig utbränd och tom med undantag för oönskade kalorier. Amerikanerna har sett en ökning med över 17% i socker i den genomsnittliga kosten sedan 1970-talet. Det läggs i allt från korvbullar, till sallad-dressing, tandkräm, hosta-sirap, och spannmål, bara för att nämna några. Dagens barn blir allt feta och kan inte uppmärksamma. Vi förskriva dem droger utan att först ta itu med de farliga nivåer av socker i deras dagliga diet. För att sluta äta vitt socker, måste du börja läsa märkningen av varje mat och hushåll produkt du konsumerar. Då, helt enkelt sluta köpa produkter med socker i dem och hitta naturliga alternativ eventuellt på din angränsande coop eller hela livsmedel utlopp. Att lära sig att laga din egen mat och desserter med alternativa sötningsmedel kommer att drastiskt förbättra din hälsa och uthållighet. Raffinerat socker ger dig falska lockelse och upphetsning, följt av tomhet och trötthet eftersom den saknar verkligt bestående näringsvärde. Försök närande kroppen med naturligt sötade livsmedel och du kommer att se och må bättre och leva längre.

Instruktioner

1 Hur man sluta äta raffinerat socker

Att lära sig att läsa etiketterna på allt du äter kräver övning och tålamod. Vanligtvis mer naturliga produkter innehåller färre ingredienser som är lättare att uttala. Du kommer att drastiskt förenkla shoppingturen genom att eliminera alla vita sockerprodukter. Handla för kvalitet inte kvantitet. Kolla din lokala coop eller hälsokostaffär för naturliga sötningsmedel och även choklad alternativ!

2 Sluta köpa produkter med vitt socker i dem. Socker är dold i allt dessa dagar från stek sås och hostmedicin, fruktjuice och även tandkräm. Sålla ut livsmedel och hushållsprodukter som innehåller raffinerat socker eller hög majssirap, som båda ruttnar tänderna, betona din kropp och lägga oönskade pounds.

3 Lär dig att laga mat och baka med naturliga sötningsmedel såsom: 100% fruktjuice, honung, melass, ris sirap, rödbetor, avdunstad rörsockersaft, stevia eller lakrits. Din lokala coop eller hälsokostaffär har de flesta eller alla av dessa produkter. Du kan vanligtvis hitta honung, melass, stevia, och osötad kakao på din lokala livsmedelsaffär. De flesta recept kan enkelt anpassas till naturliga sötningsmedel med ungefär samma förhållande, det vill säga, kopp per kopp. Läs andelen etikett på varje naturlig produkt. Var inte rädd för att experimentera eftersom du kan alltid äta dina misstag!

4 Vitt socker, bara säga "nej". Bara för att det är framför dig inte förpliktigar dig att äta den. Som cigaretter och alkohol, socker kommer alltid att finnas där klädd i alla dess grannlåt, våga dig att avslöja den. Det är upp till dig att vara smart och omdömesgill om vad du stoppar i din kropp. Välj livsmedel som kommer att ge styrka till dig istället för en socker som lämnar dig håglös och tom.

5 Överväga de långsiktiga effekterna av varje livsmedel val och handla därefter. Genom att välja alternativa sötningsmedel och eliminera raffinerat socker och majssirap från din familj kost du kommer att få bättre kollektiv muntlig och fysisk hälsa, vilka båda undergrävs av vitt socker. Du kommer också att ställa in en hälsosammare exempel för barn och vuxna omkring dig som i hög grad skulle gynnas av att inte äta det också.

Tips

  • Livsmedel sötade naturligt är läcker och näringsrik. Du behöver inte lida. Dina smaklökar kommer att anpassa sig över tiden så att du börjar uppskatta den naturliga sötman av livsmedel i stället för overprocessed socker i skräpmat som ger dig massor av kalorier och lite näring.
  • Naturliga sötningsmedel är kosttillskott och inte avsedda att ersätta en balanserad kost. Måttliga äta naturliga godsaker som du annars skulle. Kom ihåg att godis är tänkt att vara en behandling inte en måltid.

Baka läckra kakor, pajer och kakor utan raffinerat socker. För att sockra väljer lönnsirap, ris sirap, melass, fruktjuice (äpple, päron, ananas), eller honung, om inte i ugn.

Instruktioner

Hur man gör äppelpaj utan raffinerat socker

1 Kombinera bröd, cracker, eller kaka smulor med olja och sötningsmedel i en skål. Fyll en nio-tums pie pan med blandningen och grädda i en 350 Degreef ugn för inte mer än 10 minuter.

2 Blanda äppleklyftor med andra ingredienser till fyllningen och placera i pie pan (med smula skorpa).

3 Sålla ingredienser för toppning och strö över fyllningen.

4 Grädda pajen i en 350 grad F ugnen i 35 till 40 minuter eller tills äpplena är genomskinliga och Taklagsfest är brynt jämnt. Inte overbake.

5 Låt svalna helt. Att tjäna, skiva och garnera med yoghurt eller glass.

Tips

  • Experimentera med önskad sötma av denna cirkel:
  • med hjälp av lönnsirap eller fruktjuicer kommer att ge kakan den sötaste smak.

Skillnaden mellan råsocker och raffinerat socker


Av olika hälsoskäl från viktminskning till diabetes, många människor väljer att begränsa sitt intag av socker. Men inte alla sockerarter skapade lika. Även om det är klokt att undvika raffinerat vitt socker, kan oraffinerat råsocker som faktiskt vara en frisk del av din kost.

Behandla

Råsocker är ren juice utvinns ur sockerrör och kan innehålla melass. Det är oraffinerad, vilket innebär att det inte är kraftigt bearbetade. Raffinerat socker är oftast vita, eftersom sockerrör juice har blekts med svaveldioxid. Kemikalier såsom fosforsyra, svaveldioxid och myrsyra tillsätts vanligen till raffinerat socker, och sockret filtreras och kristalliseras flera gånger.

Funktioner

Råsocker är vanligtvis brun till färgen beroende på melassen, och granulerna kan vara större än vitt socker. Oraffinerat socker är vanligtvis ljust vitt, med små granulat.

Hälsa

Råsocker innehåller näringsämnen som kalcium, järn, kalium och magnesium. Raffinerat socker strippas av alla näringsämnen och är inte en naturlig produkt. Vit, raffinerat socker är också en bidragande orsak till att höja blodsockernivån. Och diabetes mellitus (aka, socker diabetes), orsakas av stora mängder intas raffinerat socker, enligt Dr David Reuben i sin bok "Allt du alltid velat veta om Nutrition."

Diet

Medan raffinerat socker har cirka 45 kalorier per matsked, har råsocker 33 kalorier, liksom mer näringsämnen för kroppen att absorbera.

expert Insight

Enligt Natural Organic livsstil, råsocker "kockar och bakar precis som vitt raffinerat socker, vilket ger en fördel gentemot [konstgjorda sötningsmedel]."

Har en önskan för chocolately, fudgey brownies, men du inte vill att alla som raffinerat socker? Ersätt raffinerat socker med fruktjuice, lönnsirap, melass eller ris sirap för en överraskande tillfredsställande mellanmål.

Instruktioner

Hur man gör äkta choklad Brownies utan raffinerat socker

1 Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit. Smörj en 9-tums-by-9-tums bakplåt med ljus oliv eller rapsolja.

2 På en separat plan plåt, sprida hackade valnötter och grädda i fem till sex minuter. Rör till brunt jämnt och inte över baka. I en skål, till varmvatten till de torkade plommon och låt stå i 20 minuter för att bereda suspensionen. Blanda för att blanda.

3 Tillsätt resterande våta ingredienserna till katrinplommon. I en annan skål, kombinera alla torra ingredienser. Lägg våta ingredienser för att torka och rör om ordentligt. Om smeten är för hård, tillsätt 1/4 kopp juice eller vatten. Blanda igen.

4 Häll i bakformen och grädda i 30 till 40 minuter. Inte över-baka.

5 Låt svalna helt innan skivning. Dessa brownies har en relativt låg fetthalt och frysa väl.

Tips

  • Använd inte honung för bakning som processen ändrar karaktär honung och gör det svårare för kroppen att smälta.

Oavsett om du är vegan, är det möjligt att göra en hel del bakverk utan att använda raffinerat socker, ägg, mejeriprodukter eller smör.

Instruktioner

Hur man gör Banana bröd utan raffinerat socker eller smör

1 Värm ugnen till 350 grader F och lätt smörja en 9-tums-by-9-tums bakplåt.

2 Mash ungefär 4-5 medium, till mogna bananer göra ungefär en kopp banan "mos".

3 Kombinera alla torra ingredienser i en skål och alla våta ingredientsin annan skål. Lägga de våta ingredienserna till den mosade banana.Add den våta ingredienser till de torra ingredienserna och rör om för att blanda noggrant.

4 Häll smeten i bakformen och grädda i 40 minuter eller untila tandpetare införas i mitten kommer ut rena. Inte overbake.Let svalna helt innan skivning. Detta fryser väl.

Dr Nicholas Perricone är en dermatologiska expert som har gjort sig ett namn genom att publicera tre böcker om fördelarna hud som kommer från att äta rätt. I sin bok, "The Acne recept", säger han skisserar en diet plan skräddarsydda för att förbättra tillståndet hos acne-benägen hud. Bortsett från diet plan rekommenderar Dr Perricone acne-krossa kosttillskott och antioxidant krämer för extra acne-kämpar makt.

Socker

Dr Perricone gör klart att raffinerat socker och höga glykemiskt kolhydrater är bäst undvikas om man vill ha tydliga, smidig hud. Dessa livsmedel, som inkluderar potatis, pasta och ris, tycks orsaka en stegring i blodglukosnivåer. Enligt Dr Perricone, denna stegring i blodsocker leder till ett inflammatoriskt svar, vilket leder till akne och andra hudproblem. Istället Dr Perricone föreslår få kolhydrater din kropp behöver från färska frukter och grönsaker. Färskvaror är ett bättre val eftersom det inte orsakar en plötslig ökning av blodsockret.

Protein

Korrekt proteinkällor är hörnstenen i Perricone Acne Diet. Dr Perricone hävdar att proteinet är vitalt för cellförnyelsen och hålla hormoner i rätt balans. Coldwater fisk är ett starkt rekommenderat proteinkälla på Perricone diet, särskilt vild lax. Andra alternativ som stöds av Perricone dieten inkluderar skinn kyckling, äggvita, kalkon och vassleprotein.

Fett

En av de saker du kommer att lära om Perricone dieten är att fett är inte fienden. Det finns en sådan sak som hälsosamt fett. Omättat fett och essentiella fettsyror är just det, mycket viktigt. Dessa fetter hålla huden frisk och fräsch. Fisk är en idealisk källa till fett eftersom det innehåller omega-3 fettsyror, som Dr Perricone säger är viktigt för attraktiv hud. Andra bra källor till fett innehåller nötter, frön, olivolja, linfrön och avokado.

Vatten

Nästan varje näringsexpert predikar fördelarna med vatten. Dr Perricone är inget undantag. Han rekommenderar att dricka 8 till 10 glas filtrerat vatten varje dag för att hålla celler hydrerad och fungera effektivt, vilket resulterar i friska, glödande hud.

Skillnaden mellan spannmål korn


Det finns så många olika typer av spannmål som de ofta de upptar en hel halv gångs i affären. Dessa spannmål, som ofta är tung på kolhydrater ensam, göra olika näringspåståenden. Medan de flesta av dessa spannmål är spannmålsbaserad, mycket få har alla vitaminer och mineraler som finns i naturligt tillstånd i en fullkorn.

Spannmål och frukostflingor

Termerna "grain" och "spannmål" faktiskt hänvisar till samma objekt, gräs som odlas från de ätliga delarna av deras frukt frön, som också leder till begreppet "spannmål." I sitt naturliga tillstånd, alla spannmål är hela korn. I mer allmänt bruk, termen "spannmål" avses i första hand kommersiella frukostflingor, som består av raffinerad korn istället för fullkorn. I denna mening, avser termerna "grain" och "spannmål" hänför sig till mycket olika saker.

Fullkorn och förädlad Grain

Hela korn består av kliet, det yttre lagret av fröet, endospermen, vävnaden inuti fröet, och spannmålsgroddar, embryot eller reproduktiva delen av fröet, som växer in i en växt. Tidigare till fräsning eller någon raffinering, innehåller säden alla tre av dessa delar. När raffinerade den process genom vilken de flesta kommersiella frukostflingor görs, tre är i allmänhet separerade, de flesta frukostflingor med hjälp av frövitan och andra som använder kli. Denna separation skalar bort en stor del av den näring som finns i hela korn genom att eliminera bitar där de olika mineraler finns.

närings Skillnader

Specifik näringsinnehållet i olika frukostflingor beror på vilken del av säden används för just den spannmål; Men de flesta spannmål skapas från raffinerat vitt mjöl, som främst består av spannmål frövita. Frövitan själv innehåller den högsta koncentrationen av kornets kolhydrater; de flesta av de fibrer, järn och andra vitaminer finns i kli, och huvuddelen av protein, fett och vissa mineraler är i kliet. Generellt innehåller vitt mjöl högre halter av järn, tiamin och riboflavin, som alla tillsätts i raffineringsprocessen, än hela korn, medan alla andra vitaminer och mineraler är kvar till en bråkdel av den ursprungliga säden.

Spannmål med hela korn

Lyckligtvis finns det många frukostflingor som innehåller fullkorn. Ett stort antal spannmål från ledande tillverkare General Mills (Cheerios, Golden Grahams, kanel Toast Crunch) Post (Grape Nötter, strimlad vete) och Kelloggs (Mini-Wheats, hälsosamt val, Nutri-Grain) innehåller hela korn. Andra spannmål, varav de flesta använder termen "kli" i namnet, har en hög fiber och järnhalten genom överflödet av kli. Men andra spannmål, varav de flesta marknadsförs för barn, använder raffinerat vitt mjöl och är mestadels kolhydrater och socker med mycket lite annat.

Bristningar är strimmor på huden som är djupt lila eller röd färg när de först visas. Med tiden, och utan behandling, de tar på en skinande vit eller silver nyans. Bristningar är faktiskt en typ av ytlig ärrbildning som uppstår när huden sträcks ut för mycket, på grund av snabb viktminskning, viktökning eller graviditet. De flesta av de följande huskurer baseras på anekdotiska bevis och inte avgörande kliniska studier.

vitamin E

Vitamin E absorberar djupt in hudceller för att återfukta och återställa elasticitet. Denna naturliga produkt kan användas av gravida kvinnor utan rädsla för onaturliga biverkningar eller kemiska hudreaktioner. Många märkes krämer som innehåller E-vitamin som en huvudingrediens kan användas för att bekämpa hudbristningar. Du kan också använda ren E-vitamin som härrör från kapslar. Vissa människor peta hål i flytande kapslar E-vitamin och gnugga vätskan på bristningar. Med regelbunden användning, är vitamin E sägs hjälpa blekna bort de röda, lila bristningar till en ljus, knappt synlig vit.

Kakaosmör

Som vitamin E, är kakaosmör en naturlig fuktighetskräm. Det används ofta som en förebyggande åtgärd mot bristningar. Gravida kvinnor ofta gnugga kakaosmör på stretch mark drabbade områden som magen, skinkor och lår varje dag av sina graviditeter för att hålla bristningar i schack. Köpa ren, oraffinerad kokossmör eller raffinerat kakaosmör, som är blandat med andra mjukgörande oljor. Användning av kakaosmör liknar vitamin E samt. Bara gnugga smör över drabbade områden om två gånger om dagen. Se till att du är flitig om användningen av smör, eftersom endast regelbunden användning kommer att blekna bort hudbristningar över tiden.

Träning

Vissa forskare menar att motion är det bästa sättet att bli av med hudbristningar. Benlyft och butt hissar minimera uppkomsten av befintliga hudbristningar samtidigt förhindrar utveckling av nya. Följande övningar strama muskler och hud, vilket gör det mindre troligt för hudbristningar att bilda.

För benen, gör benlyft genom liggande på en plan yta på din sida, sträcka på benen med en över den andra och höja den övre benet en fot i luften. Höj och sänk benet långsamt utan att förlita sig på momentum att effektivt arbeta muskeln. Byta sida efter 10 till 15 reps och lyfta och sänka det andra benet.

För skinkorna, ligga ner på golvet, nedåt. Böj armbågarna och placera händerna platt på golvet. Sträcka på benen ut bakom dig och omväxlande lyfta ena benet några inches från marken, håll under några sekunder sedan lyfta den andra. Gör ca 10 reps på varje ben.

Att dra åt mage, ligga platt på rygg med böjda knän. Placera händerna bakom huvudet och lyft ditt huvud och axlar cirka 3 till 4 inches från marken. Håll denna position i några sekunder och sedan gå tillbaka ner. Börja med 15 till 20 reps och öka som du tycker passar.

Jag älskar de enkla kakor som kompletterar min kväll cuppa. Det bör inte vara alltför sött, alltför torr och uppenbarligen inte provsmakning av en skiva kaka köpt från marknaden.

Jag saknar den kaka som min mamma skulle baka så ofta och packa ett par skivor för oss, ifall vi fick hungriga i skolan.

En söndag Jag kände mig som att baka en kaka. Det var min första någonsin snåla att baka en tårta hemma, utan mamma eller pappas hjälp.

Så jag ringde upp mamma och väckte henne och pappa från en siesta på eftermiddagen. "Mamma," Jag lät desperata, "Hur kan jag baka en kaka?"

Mamma fick nästan upp med en skrämsel, "Ja, det var inte riktigt vad jag förväntade mig vid denna tid!" Hon sade, "Ok, ta en penna och papper och jag kommer att berätta."

Medan hon förklarade kakan förfarande, pappa uppmanas, "Lägg till en kapsyl av rom!"

Jag kunde inte se honom, men jag visste att hans ögon tindrade när säger det. Också inse att en tårta med Rom, skulle min man älskar det ännu mer.

Så här Jag delar mitt eget sätt att baka en tårta hemma. Dess enkla, dess lätt, och dess smaskiga!

Instruktioner

1 Ta sockret först och slipa det bra i en mixer-kvarn.

2 Smält en kopp smör i microven.

3 Efter ett par rundor av sockret i en mixer-kvarn, lägger det smälta smöret.

4 Efter två-tre omgångar, skall smöret ha blandats med sockret väl.

5 Lägga super raffinerat vetemjöl till blandningen bit för bit. Om du lägger ihop, kan det bli knölig. När du är klar med ett par rundor blandaren-kvarn, kommer smeten ser ut som en pasta.

6 Tillsätt sedan kakaopulver, kaffe, vaniljessens och Bakin soda. Ge det ytterligare några rundor av mixern-kvarnen så att den blandar väl.

7 Ta ugnsform, smörj den med smält smör. Glöm inte att smörja sidorna. Stänka super raffinerat vetemjöl på basen för att förhindra kakan fastnar i botten.

8 Häll kaksmeten i formen. Du kan förvärmning ugnen genom att slå på den i 30 sekunder. Eller placera den rakt rätt i. Den tid det minst 10 minuter på hög.

9 Inom några mintues, kommer du att se degen jäsa. När 10 mintue druation är över, ta en gaffel och hål i kakan. Om gaffeln kommer smidigt utan smet eller kaka hålla sig till det, vet du din kakan är klar.

10 Låt kakan svalna på egen hand. Du kommer att märka, eftersom skålen smord väl, kakan kommer att på egen hand lämnar sidorna av skålen. På så sätt kommer din tårta komma ut smidigt från skålen.

Tips

  • Efter kakan bakas, inte i kylskåp. Förvara den i en lufttät behållare så att du kan njuta av en mjuk smaskiga tårta.
  • Du kan också damma lite super raffinerat mjöl på mandel och cashewnötter. Lägg till dem medan man häller upp kaksmeten i formen.
  • Du kan också hälla en kapsyl rom i smeten under omrörning. Detta blir en enkel cale i en choklad-kaffe-rom-n-Nuts tårtan!
  • Försök att inte överhettning kakan i microven. Else kakan kommer att förvandlas till en tegelsten.
  • Kontrollera instruktionsboken för din microven.

Name Fem Korn används för att göra Spannmål


Korn är näringsrika ingredienser som används för att göra frukostflingor. Korn är frön eller kärnor eller alla former och storlekar. Inuti varje liten kärna är tre delar: kli, grodden och frövitan. Den kli är det yttre skalet skyddar de andra delarna från buggar, solljus och sjukdomar; dess har antioxidanter, B-vitaminer och fibrer. Fröet är embryot som producerar en ny fabrik; Det har ett bra utbud av B-vitaminer, en minimal mängd protein, hälsosamma fetter och mineraler. Frövita, den största delen av kärnan, förser bakterien med mat för att hjälpa plantan växa; den har minimi vitaminer och mineralämnen, kolhydrater och protein. Fullkorn är friskare än raffinerat spannmål utan kli och groddar. Enligt Fullkorn rådet "utan kli och groddar, är cirka 25 procent av ett korn protein förlorade, tillsammans med åtminstone 17 viktiga näringsämnen."

Majs

Majs är en populär ingrediens som används för att göra färdig att äta och varm spannmål. Från växtarter Zea Mays, utvecklar majs i öron omfattas av rader av kärnor. Varje kärna är skyddad av silkesliknande trådar och inneslutna i ett skal som kallas skal. Gul majs används vanligtvis för frukostflingor. Emellertid kommer majs i en mängd olika färger - blått, svart, rött, lila och vitt. Sju stater utgör "majsbältet" Kansas, Ohio, Nebraska, Illinois, Iowa, Indiana och Missouri. Majs kan vara ett bra sätt att starta morgonen på grund av dess hälsosamma komponenter som vitaminer (B1, B5, C och folsyra), mineraler (mangan, zink, kalcium och järn), antioxidanter fytonäringsämnen (lutein och betakaroten), fiber och protein. På grund av majs utmärkta tillförsel av näringsämnen, kan det minska risken för tjocktarmscancer, reglera blodsockernivån, och stöd i matsmältningen.

Havre

Havre, korn från de växtarter Avena Sativa, också används för att göra RTE och varma frukostflingor. I USA, havre är en annan ledande spannmålsgröda. Havre är starkare och härdigare än andra grödor och kan växa och överleva i den lägsta kvalitet jordar. Innan havre kan ätas av människor, måste de först skördas, rostas och skalad, sedan bearbetas till havregryn eller marken för att göra havremjöl. En frukost med havre spannmål är ett bra sätt att få de näringsämnen som protein, fiber, kalcium, järn och B-vitaminer.

Vete

För mer än 100 år, har vetefrukostflingor började många dagar. Vete, korn från spannmål gräs kallas Triticum, började odlas av människor under den neolitiska eran (New stenåldern). Kina, Ryssland och USA är ledande inom veteproduktion. Vetet bälte spänner genom Ohio Valley, prärien påstår, Kansas, och även Washington och Oregon. En vete växt växer från en Wheatberry eller kärna. Kärnan består av tre delar (kli, grodd och frövitan) separerade i malningsprocessen för att göra mjöl. Vetemjöl, tillverkad av de mjuka och vita typer av vete, används för att göra kakor, pajskal och frukostflingor. Vete-baserade spannmål kan ge välbehövliga näringsämnen, såsom B-vitaminer, protein, nyttiga fetter och antioxidanter.

Hirs

Hirs, en liten, rundkornigt från grödan Panicum Miliaceuem, har en god, söt och nötaktig smak. Denna spannmål kan göras till en varm frukostflingor serveras med grädde och frukt toppning, ungefär som grädde av vete. Millet anses vara en av de äldsta korn, spåras tillbaka till Bibeln som en ingrediens för att göra osyrat bröd. Idag är hirs konsumeras som en ingrediens, ris substitut och spannmål runt om i världen i Kina, Manchuriet, Japan, före detta Sovjetunionen, Egypten, Afrika och Indien. I USA, är hirs främst odlas för fågelfrö och boskap mat. Pearl hirs, som producerar den största frön är främst används som livsmedel. Millet frön är inneslutna i ett hårt, hårdsmält skrovet som ska tas bort. Detta påverkar inte fröet näringsvärde, men. Hirs innehåller mineraler (fosfor, järn, magnesium och kalium), fibrer, protein, B-vitaminer och aminosyror (lecitin och vitamin E).

Korn

Korn är ett korn från spannmål gräs Hordeum vulgare och besläktade arter. Det är ytterligare en av världens äldsta korn och det var först odlas cirka 8000 år sedan. Korn ser ut ungefär som vete och det har en nötaktig smak och seg konsistens. Korngryn, med borttagna skrov och kli, används vanligtvis i livsmedel. En kokta kopp korngryn är rik på kalcium, kalium, järn, magnesium, fiber, fosfor och zink. Kornmjöl och delar av korn som medelmåttig och kli, separeras under malningsprocessen, används för livsmedel som frukostflingor. Mängden kostfiber i korn i hög grad påverkas av en genetisk egenskap som kallas en naken gen, som avgör om kornfrön har ett skrov. Skrovet lösa, eller "naken" korn frö övervägs för användning i mänskliga livsmedel eftersom hela korn kan användas. En annan genetisk egenskap, vaxartad stärkelse, kombineras med skrovet mindre fastighet för att utveckla korn som är hög i beta-glukaner - lösliga kostfiber.